Dodaj do ulubionych

To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!!

26.02.07, 07:37
czytelnia.onet.pl/0,1492893,0,0,0,w_srode_ukaze_sie_ksiazka_ksieza_wobec_bezpieki,wiadomosci.html
Obserwuj wątek
    • kika113 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 07:53
      Niech napisza też o tych księżach , którzy zginęli w "niewyjaśnionych
      okolicznościach" a tak naprawdę prześladowało lub zabiło ich SB. Do tej pory te
      sprawy nie są nagłośniane i wyjaśniane. Trochę to jednostronne, a tacy abnegaci
      i niechętni ludzie jak ty, mogą wyciągnąć kłamliwe wnioski z działalnośći w
      tamtych czasach kościoła, który odegrał wielka rolę w odzyskaniu wolności i
      upadku komuny. Wtedy będzie prawidłowa perspektywa. Michnik sam w kościele
      spędzał mnóstwo czasu i wspierali go księża i kościół.
      • nikita.nika Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:03
        kika113 napisała:

> Niech napisza też o tych księżach , którzy zginęli w "niewyjaśnionych
        > okolicznościach" a tak naprawdę prześladowało lub zabiło ich SB. Do tej pory
        te
        >
        > sprawy nie są nagłośniane i wyjaśniane. Trochę to jednostronne, a tacy
        abnegaci
        >
        > i niechętni ludzie jak ty, mogą wyciągnąć kłamliwe wnioski z działalnośći w
        > tamtych czasach kościoła, który odegrał wielka rolę w odzyskaniu wolności i
        > upadku komuny. Wtedy będzie prawidłowa perspektywa. Michnik sam w kościele
        > spędzał mnóstwo czasu i wspierali go księża i kościół.

Szkoda że Twojej głupoty nie da się opisać:)
        • kika113 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:13
          Jeżeli zaprzeczasz to albo nie masz pojęcia o tamtych czasach albo po prostu
          łżesz. Dlaczego uważasz że to co napisałam jet głupie, proszę o argumenty a nie
          same inwektywy.
          • kika113 [...] 26.02.07, 08:16
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • wanda43 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:36
              Zal,ze ty nie masz co pokazac?
          • goldenwomen Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:17
            ktos ci musiał zrobic niezłe pranie mózgu :)
            • kika113 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:20
              TOBIE ZROBILI PRANIE MÓZGU KOBIETO! Gdzie napisałam nieprawdę, wskaż to miejsce
              lub nie ośmieszaj się, jak mogli w tak krótkim czasie zrobić ludziom takie kuku
              i zakłamac historię.
              • goldenwomen Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:21
                piszesz nie na temat
      • goldenwomen Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:16
        spokojna twoja maleńka, wiedz ze ja wyciagam prawidlowe wnioski i nie ulegam
        manipulacji.Po to dano mi wykształcenie bym myslała bez podpowiedzi . Chwytasz?
        • kika113 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:19
          Wielu idiotów ma wykształcenie co wcale nie świadczy o ich zdolności do
          myślenia i wyciągania wniosków.
          • goldenwomen Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:19
            porownaj swoja wczesniejsza wypowiedz i pomysl co napisalas
            • kika113 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:22
              Proszę jeszce raz o wskazanie fragmentu w którym napisałam nieprawdę.
              • goldenwomen Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:23
                nie zrozumialas TEMATU postu, odwracasz kota ogonem a my chcemy go tylko
                pogłaskac. Nie trzeba kupowac browaru zeby sie napic piwa. Teraz chwytasz?
                • kika113 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:27
                  Jasne. Wam najwygodniej patrzeć jednostronnie i wycinkowo. Wtedy widzisz tylko
                  to co chcesz widzieć, za chwilę powiecie że kościół w tamtych czsach tylko
                  kolaborował z komuną a nawet ją stworzył. Jesteście na etapie walki z religia i
                  kościołem, więc prawda o tamtych czasach jest wam do niczego nie potrzebna.
                  • wanda43 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:43
                    Skad w tobie tyle zlosci?
                    Niektorzy mowia,ze w mlodym wieku moze to byc spowodowane nierozladowaniem seksualnym

Mój osobisty diabeł
                  • incognitto Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 09:18
                    kika113 napisała:

> Jasne. Wam najwygodniej patrzeć jednostronnie i wycinkowo. Wtedy widzisz tylko
                    > to co chcesz widzieć, za chwilę powiecie że kościół w tamtych czsach tylko
                    > kolaborował z komuną a nawet ją stworzył. Jesteście na etapie walki z religia i
                    >
                    > kościołem, więc prawda o tamtych czasach jest wam do niczego nie potrzebna.

katolikom polskim pewnie się marzy zeby duchowni nie współpracowali z komuną
                    W OGÓLE
                    a jeżeli już jakims jednostkom(?) się to zdarzyło, wszak to też tylko niedoskonali ludzie, hierarchowie nie powinni tego kryć
                    nie błędy sa najgorsze a utrzymywanie obłudy, kłamstwa, hipokryzji -
                    to zabija kościół w Polsce, bo oddalaja się od niego ludzie wierzący w Boga nie chcacy się z takimi zjawiskami utożsamiać
                    tak więc >wrogowie religii i kościoła< niedługo nie bedą mieli z kim walczyć..
                  • goldenwomen Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 09:22
                    kika113 napisała:

> Jasne. Wam najwygodniej patrzeć jednostronnie i wycinkowo. Wtedy widzisz
                    tylko
                    > to co chcesz widzieć, za chwilę powiecie że kościół w tamtych czsach tylko
                    > kolaborował z komuną a nawet ją stworzył. Jesteście na etapie walki z religia
                    i
                    >
                    > kościołem, więc prawda o tamtych czasach jest wam do niczego nie potrzebna.

naprawde nie zrozumiałas tematu postu, czytaj ze zrozumieniem
      • kicior99 do kiki 26.02.07, 09:32
        Nie rozumiem, Nie pada w Twoim poscie ani jedno nazwisko, ani jeden przyladek -
        ogolniki, ogolniki, ogolniki, potwarze i kalumnie. Klimat polityczny jest w tej
        chwili taki, ze gdyby takie sprawy istnialy, zapewne ujrzalyby swiatlo dzienne.
    • sanitarny Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 08:45
      Jaki tam hit,przeciez jest wiadomo ze kieckowi zadziertali kiecki,obawia sie ze
      ci o ktorych napisal to tylko ulamek tych co sie puszczali,pytanie moje brzmi
      jaki to ulamek?
      mysite.verizon.net/rogmios/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/Pedophile.jpg
    • p.smerf Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 09:22
      Moim zdaniem to będzie taki sam hit jak raport Macierewicza.
      • goldenwomen Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 09:23
        wiekszy od ksiazki Dziwisza
        • nikita.nika KIKA 26.02.07, 22:02
          Zobaczyć Twoja głupote na forum BEZCENNE

Ze śmiechu poplułam monitor:DDDDDDDDD

Żeby zniżyć się do Twojego poziomu kobieto musiałabym poczytać "Naj" itp.
          • wanda43 Re: KIKA 26.02.07, 23:14
            "Naj"?Chyba zbyt wysoki poziom,ona tylko "Nasz Dziennik"
            • kika113 Re: KIKA 26.02.07, 23:49
              Dowodem mojego upadku jest czytanie waszych dennych postów lewaczki, przekonane
              o własnej wielkości. Nikita persona o małym rozumku i wielkiej du...ie i Wanda
              vel Wasilewska, komunistczne napalone, niewyżyte truchło.
              • x2468 Re: KIKA 26.02.07, 23:59
                Porachunki wewnatrz mafijne mnie nie interesuja.Jest mi calkowicie obojetne czy
                jakis Petz donosil,czy donosili do czy na Petza.Niech przejmuja sie ci ktorzy
                chodza do spowiedzi czy przyjmuja ksiedza w domu.Albowiem spowiadajac sie
                proboszczowi,spowiadali sie esbekowi.Probosz pelnil jedynie role
                dyktafonu.Gorzej jak dodawal cos od siebie.
                • kika113 Re: KIKA 27.02.07, 00:06
                  Ale kościół się oczyszcza w pzreciwieństwie do zakłamanych czerwonych którzy
                  teraz udają niezłodziei i najporządniejszych w całej wsi, haha. Myślą że ktoś
                  tym czerwonym zdrajcom i sprzedawczykom sovieckim putanom wierzy.
                  • x2468 Re: KIKA 27.02.07, 00:38
                    Nie pitol.Jak widac kosciol z czerwonymi swietnie wspolgrali.Jesli chodzi o
                    czerwonych,to interesuja mnie oni dokladnie tyle samo co czarni.A czy sie
                    oczaszczaja czy nie? Nie wiem.Nie interesuje sie.Zreszta wiare(czerwona czy
                    czarna) uwazam za osobista sprawe wiernych.Nie lubie zadnych fanatykow,wiec
                    omijam ich z daleka.
                    • kika113 Re: KIKA 27.02.07, 00:45
                      Czerwoni zabijali czarnych a czarni wspierali walkę o niepodległość Polski.
                      Czerwoni chcieli nawet zabić Papieża, największy autorytet dla katolików, więc
                      łżesz jak to mają we krwi czerone sovieckie sługusy.
                      • x2468 Re: KIKA 27.02.07, 00:58
                        To wlasnie czarni najlepiej sluzyli czerwonym Chocby sam Stalin ktory z zawodu
                        byl duchownym.Czarni rowniez mordowali czerwonych.Zaczeli od Indian w Ameryce.Za
                        wiare.
                        • x2468 Re: KIKA 27.02.07, 01:04
                          Jak widac na tej fotografi,biskupom raczej mordowanie czerwonych,Slowian czy
                          Zydow specjalnie nie przeszkadzalo.
                          www.das-weisse-pferd.com/de/main/dwp/99_07/b_9907hitlergruss.jpg
                      • x2468 Re: KIKA 27.02.07, 01:18
                        Czarni blogoslawili dywizje Hitlera ktore szly niszczyc Polske.Kazdy niemieki
                        zolnierz mial na pasie klamre z napisem "bog z nami".Nigdy nie slyszalem aby
                        jakis czarny sprzeciwil sie temu napisowi.Wrecz odwrotnie.Wiekszosc czyrnych
                        byla za.Tu,specjalnie dla ciebie historia kosciola z malym,polskim przyczynkiem.
                        www.zeit.de/2004/34/Nazi-Kirche?page=all
                        • kika113 I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 07:19
                          Hitlerowcy stworzyli własną religię opartą na starogermańskich wierzeniach.
                          Nie miała ona nic wspólnego z chrześcijaństwem, Hitler w następnej kolejności
                          planował likwidację katolików i protestantów ponieważ (katolicy) nie uznawali
                          Hitlera za najwyższego wodza, gdyż swojego władcę (duchowego) mieli w
                          Watykanie. Komuna też zresztą nie mogła ścierpieć tego że ludzie wierzący nie
                          uznawali komunizmu za quazi religię. Inna sytuacja była we Włoszecg gdzie
                          faktycznie Mussolini uznał kościól katolicki i dzięki temu te dwa faszyzmy
                          różnią się między sobą, a w faszystowskich Włoszech nie doszło (pewnie dzięki
                          katolicyzmowi) do takich potworności jak w faszystowskich neopogańskich
                          Niemczech. Oskrażanie Papieża o kolaborację z Hitlerem okazało sie sprawną
                          robotą propagandową komunistów (jak zwykle), którzy staraja się zrobić z
                          lewactwa jedyna słuszną religię i walczą ze szczególnie niewygodnym
                          katolicyzmem.
                          • nikita.nika Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 07:25
                            Pier...dolisz takie farmazony blondi że muszę sobie wycieraczke na monitor
                            założyć..
                            Weź dziecko poczytaj książki historyczne!! Zaznaczam HISTORYCZNE a nie
                            RELIGIJNE!!

Wiem że rajcują Cie ładne tyłki ale nie gustuje w głupich blondynkach więc nie
                            masz szans u mnie drogie dziecko:DDDD
                            • kika113 Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 07:57
                              Jesteś przykładem typowej zdesperowanej lewaczki, która myśli ze epatowaniem 4
                              literami coś osiągnie (chyba w burdelu, hehe), żenada. Twój totalny brak wiedzy
                              i przekonania oparte na bzdurnych lewackich opiniach wytworzonych przez
                              sprawnie działajacą propagandę komunistyczną wywołuje u mnie współczucie. Może
                              zaprzeczysz że faszyści stworzyli własną religię opartą na starogermańskich
                              wierzeniach, jeżeli tak, to oznacza że nie masz wiedzy na ten temat. Gdyby to
                              byi katolicy to na klamrach z napisem Gott mit Uns mieliby np krzyże a nie
                              trupie czaszki, które napewno nie są symbolem chrześcijańskiej religii, hehe
                              śmieszne.
                              • kika113 Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:06
                                Może swastyka to też symbol chrześcijański, wasza niewiedza i podatność na
                                manipulację jest PORAZAJĄCA.
                                • nikita.nika Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:16
                                  kika113 napisała:

> Może swastyka to też symbol chrześcijański, wasza niewiedza i podatność na
                                  > manipulację jest PORAZAJĄCA.

Do wielu duchownych i owieczek takich jak Ty właśnie ten symbol jest właściwy:))
                                  • kika113 Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:22
                                    nikita.nika napisała:

> kika113 napisała:
                                    >
                                    > > Może swastyka to też symbol chrześcijański, wasza niewiedza i podatność n
                                    > a
                                    > > manipulację jest PORAZAJĄCA.
                                    >
                                    > Do wielu duchownych i owieczek takich jak Ty właśnie ten symbol jest
                                    właściwy:)
                                    No i z kimtu rozmawiać? Inwektywy i brak podstawowej wiedzy komunistek.
                                    • nikita.nika Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:26
                                      W Twoim wypadku wychodzi dziecko że lepiej mieć podstawową wiedze niż ŻADNĄ:D
                              • nikita.nika Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:13
                                Dziecinko już mówiłam nie rajcuja mnie głupiutkie więc skończ już to wielbienie
                                mojego tyłka:))
                                A co do Twojego pisania to pogadamy jak przeczytasz coś mądrego:)
                                Proponuje:
                                "Papiestwo XXwieku"J.Paula:))
                                "Zbrodnie w imieniu Chrystusa"R.A Haaslera

Daj znać jak się uporasz z czytaniem to pogadamy:)
                                • kika113 Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:20
                                  Ksiazki napisane z poruczenia czerwonych szubrawców nie są dla mnie wiarygodnym
                                  źródłem wiedzy.
                                  • nikita.nika Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:23
                                    Tak myślałam że tylko "NAJ" i "BRAVO":D
                                    • kika113 Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:26
                                      Wysil się i odnajź prawdę, a prawda cię wyzwoli.
                                      • nikita.nika Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:32
                                        Rozczaruję Cię ale "sekty" mnie nie interesują:)))
                                        • kika113 Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:34
                                          Wiem lewacka sekta nie toleruje konkurencji.
                                          • nikita.nika Re: I tu demonstrujesz brak wiedzy (głupotę) 27.02.07, 08:38
                                            kika113 napisała:

> Wiem lewacka sekta nie toleruje konkurencji.

No to mamy już jasność:)
                                            Dobrze że przyznałaś racje że jesteś w sekcie:))
                                            Nie mam więcej pytań moje drogie dziecko:)
            • goldenwomen Re: KIKA 27.02.07, 07:26
              a co to jest???? :P znacie to?
          • goldenwomen Re: KIKA 27.02.07, 07:26
            mna za to NIKT nie manipuluje a skad pewnosc ze czytam "NIE" masz w oczach
            rentgena? Nie znizaj sie do mojego poziomu bo mi to uwłacza.
            • kika113 Re: KIKA 27.02.07, 07:59
              Ja nie napisałam że czytasz NIE ale jak mówi przysłowie "uderz w stół a nożyce
              się odezwą", czyli cos jest na rzeczy.
              • goldenwomen Re: KIKA 27.02.07, 08:19
                odmawialas dzis rozaniec? dobrze ci to zrobi siostro
                • nikita.nika Re: KIKA 27.02.07, 08:22
                  goldenwomen napisała:

> odmawialas dzis rozaniec? dobrze ci to zrobi siostro

Jeszcze musisz jej WYTŁUMACZTĆ co to jest RÓŻANIEC:DDDD
                  Pomyśli bidula że ją obrażasz:)))
                  • kika113 Re: KIKA 27.02.07, 08:24
                    Miło mi się tu z wami rozmawia, ciśnienie z rana mi podnosicie, i od razu
                    raźniej wstaję, ale muszę iść do pracy więc desperatki muszę was na razie
                    porzucić.
                    • nikita.nika Re: KIKA 27.02.07, 08:28
                      Wielka szkoda:DDD
                      Śmiech dobrze mi robi na brzuszek:DDD
                  • goldenwomen Re: KIKA 27.02.07, 09:30
                    o matko i córko :P ale ona wie wszystko takie odnosze wrazenie.Nawet rentgena
                    ma w oczach.Wróżka? he he he
    • belkot_belkot_belkot Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:33
      Chodzi o to by odwrócić uwagę od zawłaszczania Państwa i od przekrętów
      • kika113 Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:36
        Tak się trudno rozstać, to co wypisujecie tak mnie bawi, hehe.
        • belkot_belkot_belkot Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:36
          hehe
          • kika113 Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:37
            Chyba nie myślisz że oddamy wam walkowerem zawłaszczony przez was komuchy.
            • belkot_belkot_belkot Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:39
              Co oddacie komuchy?
              Co zawłaszczone?
            • nikita.nika Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:39
              Idź już do roboty bo ktoś musi pracować na księży:)
              • kika113 Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:44
                Ja daję co łaska a wasi okradali równo cały kraj zagarnięty przemoCĄ oparta na
                zdradzie Polski i podaństwu sovieckiej azjatyckiej ROSJI.
                • belkot_belkot_belkot Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:47
                  sjdadg kjd isjdh laskdjgf alsdgv lsadgv lsksjdgcv lskjsdbc lsskdjgcskjhclskdjc
                  skdjc skdjch kkjhch djc djghlkjdcc lskdjgc kjdhc lskjdhh kjdh kljd djg djgc
                  sdjgc lksdjgc skdjgc sskdjgc lsskdjcg kjg
                • nikita.nika Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 08:52
                  kika113 napisała:

> Ja daję co łaska a wasi okradali równo cały kraj zagarnięty przemoCĄ oparta
                  na
                  >
                  > zdradzie Polski i podaństwu sovieckiej azjatyckiej ROSJI.

Tylko błagam NIE IDŹ I NIE ROZMNAZAJ SIĘ!! Głupota nie może się
                  rozprzestrzeniać:)))
      • goldenwomen Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 09:29
        chcesz by wrocił socjalizm???? juz to przerabialismy :) Panstwo jest po to by
        go grabic bedąc u żłobu to mysl przewodnia tych u władzy.
        • belkot_belkot_belkot Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 09:36
          PiS to socjalizm
          Już to przerabialiśmy
          Wolę demokrację
          • goldenwomen Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 09:59
            belkot_belkot_belkot napisał:

> PiS to socjalizm
            > Już to przerabialiśmy
            > Wolę demokrację

Motto: Miała być demokracja a tu każdy ma własne zdanie Lech Wałęsa
            • belkot_belkot_belkot Re: Temat zastępczy. Propagandówka PiSu 27.02.07, 10:03
              PiS to socjalizm ze skłonnościami do dyktatury.
              Ja wolę gdy każdy ma własne zdanie. Ja wolę liberalną demokrację.
    • arent5 Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 27.02.07, 09:42
      w Warszawie 1 marca9czwartek) swoją książkę uroczyście obwieści prałat Jankowski.
      ciekawa bedzie reakcja Gocłowskiego :)

-------

Czy gdańska kuria ma materiały SB?

Piotr Piotrowski, Marek Sterlingow 2005-02-01, ostatnia aktualizacja 2005-02-01
      21:04

Listy tajnych współpracowników SB wśród księży znajdują się w gdańskiej kurii?
      Krzysztof Wyszkowski, działacz gdańskiej opozycji lat 80., uważa, że to fakt i
      IPN powinien domagać się zwrotu tej dokumentacji od duchownych

Wyszkowski twierdzi, że kuria posiada materiały dotyczące agentów SB
      działających na terenie dwóch diecezji: gdańskiej i chełmińskiej. - Przekazano
      je za czasów Okrągłego Stołu i później prezydentury Lecha Wałęsy - mówi
      Wyszkowski. - Dość zmowy milczenia w tej sprawie.

Były sekretarz redakcji "Tygodnika Solidarność" złożył wniosek w tej sprawie do
      gdańskiego oddziału IPN już w listopadzie ub. r. Teraz skontaktował się z
      mediami. - Przez kilka miesięcy próbowałem się spotkać w tej sprawie z abp.
      Gocłowskim - mówi. - Kiedy się to nie udało, postanowiłem sprawę upublicznić.
      Uważam, że Kościół powinien sam rozpocząć proces autolustracji. Chodzi przede
      wszystkim o zdemaskowanie agentury wśród biskupów, a potem duchowieństwa
      niższego szczebla.

Według Wyszkowskiego dokumenty powinny znajdować się w siedzibie kurii
      metropolitalnej w Gdańsku Oliwie.

Abp Tadeusz Gocłowski nie przypomina sobie, żeby otrzymał takie dokumenty. - Nie
      pamiętam. Osobiście jestem przekonany, że to nie nastąpiło. Być może, zostało to
      przekazane kurii, czyli wikariuszowi generalnemu, ale też nie sądzę, żeby tak
      się stało, to sprawa zbyt poważna, żebym o niej nie wiedział.

Metropolita gdański jest zaskoczony wnioskiem gdańskiego opozycjonisty. - Nie
      zamierzam zajmować się tymi problemami, od tego jest IPN - powiedział "Gazecie"
      arcybiskup. - Mam jednak wrażenie, że Polska ulega w ostatnich dniach
      niezrozumiałej histerii związanej z teczkami bezpieki.

Wniosek Wyszkowskiego do IPN ma związek z innym jego wnioskiem do gdańskiego
      oddziału IPN: o wszczęcie śledztwa w sprawie współudziału funkcjonariuszy i
      agentów gdańskiej SB w próbie uprowadzenia ks. Jerzego Popiełuszki 13
      października 1984 r. oraz jego porwania 19 października 1984 r., zakończonego
      zabójstwem. Zdaniem Wyszkowskiego w 1984 r. podczas procesu toruńskiego sprawców
      zabójstwa ks. Popiełuszki ujawnione zostały liczne fakty wskazujące na to, że
      zbrodnia była prowokacją mającą obciążyć gdańskie podziemie "Solidarności".

Materiały gdański IPN przekazał już do katowickiego oddziału instytutu, który
      prowadzi śledztwo w obu sprawach.

• goldenwomen Re: To bedzie hit?????!!!!!!!!!!!!!! 27.02.07, 10:01
        robi sie coraz ciekawiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka