lamia68 07.08.07, 11:09 Poradźcie gdzie znaleźć godziny połaczeń pomiędzy Kos a Bodrum. Rano wyjazd wieczorem przyjazd. Na cały dzień w Bodrum. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Edek Re: prom Kos-Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 12:35 Może to pomoże: www.olymposyachting.com/en/ferry_boat/kos_bodrum.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisat Re: prom Kos-Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 21:09 Z Kos do Bodrum (dawny Halikarnas) możesz płynąć albo wodolotem , albo statkiem. Bilet kosztuje 25E w obie strony jest jeden rejs dziennie z Kos ok. 9.00, powrót z Bodrum ok 16.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: prom Kos-Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 16:05 A wiesz może ile kosztuje dojazd do Kos autobusem z jakiejś innej miejscowości?Ja będę w Marmari, czy autobus bedzie na tyle wcześnie, żeby dowieźć na 9:00 do Kos???Wiem, że to szczegółowe pytania, ale może ktos wie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: prom Kos-Bodrum IP: *.chello.pl 09.08.07, 18:42 Oj moze być kiepsko. W czerwcu byłam na Kos i przywiozłam rozkład jazdy i wynika z niego, że najwcześniejszy autobus z Marmari do Kos jest o 9.20. Cena to 1,60E. Sprawdź jednak dokładnie o jakiej godzinie jest prom i wodolot. Moze jakoś uda Ci się zdążyć. Wodolot jest zdecydowanie szybszy, a droższy zaledwie o 5E (30E). Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: prom Kos-Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 19:29 Bardzo dziękuję za tak świeże i szczegółowe informacje,może wycieczka fakultatywna z biura (jadę z Ecco) będzie tak zorganizowana, że wyjazd będzie rano i wtedy nie będę tego załatwiać sama, tylko wykupie wycieczkę z biura, widzę, że cena jest porównywalna na własną rękę czy z biurem 35Euro. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: prom Kos-Bodrum IP: *.chello.pl 09.08.07, 21:25 Zapytaj tez w lokalnych biurach, moze odbierają ludzi z hoteli i odwożą do portu na prom czy tam katamaran. W Turcji tak to wygląda, więc jest nadzieja:)Acha, pamiętaj, że musisz kupić wizę turecką, która kosztuje 10E (przynajmniej tyle kosztuje miesięczna a krótszych chyba nie ma) Pozdrawiam i życzę udanej wycieczki. Bodrum to całkiem ładne miasteczko a w szczególnosci zamek:) Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: prom Kos-Bodrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 20:24 Dziękuję za informację i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: prom Kos-Bodrum IP: 80.51.246.* 14.08.07, 09:51 No właśnie Bodrum to ładne miasteczko (dużo ładniejsze od Kos - moim zdaniem) więc jest ryzyko, ze będziesz tam chciał zostać :) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: prom Kos-Bodrum 24.08.07, 19:17 Bilet który daje Ecco jest od razu wizą, a dowożą spod hotelu i odwożą busem. Odpowiedz Link Zgłoś
sprytne_kartofelki Re: prom Kos-Bodrum 24.08.07, 21:03 W porcie w Kos. Bodrum to dość paskudne miasteczko, więc nie ma obaw, że będziesz chciał tam zostać dłużej niż parę godzin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellu Re: prom Kos-Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:16 W Kos jest nie jedno biuro gdzie kupisz voucher na statek/jeśli będziesz kupował sam/ a godziny wypłynięcia jak dobrze pamiętam zależą od dnia tygodnia/. My dojeżdżaliśmy z Psalidi do Kos zawsze rowerami, które możesz spokojnie ,,zaparkować,, na skwerku przy porcie. Bodrum nie jest brzydkie ale Kos dla mnie jest ciekawsze. Nie zostałabym w Bodrum i drugi raz bym nie płynęła do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
sprytne_kartofelki Re: prom Kos-Bodrum 25.08.07, 20:14 BTW, ostrzegam przed wybieraniem się do Bodrum w dzień targowy. Bałagan w porcie w Kos jest wówczas niewyobrażalnie wielki, promy potrafią spóźniać się nawet o dwie godziny - przy gładkim morzu i idealnej pogodzie. Dwie godziny stania na placu w tłumie w upale... Bez komentarza. Natomiast w Bodrum w dzień targowy (wtorek? czwartek? chyba jednak wtorek) nie uświadczysz niczego ciekawszego niż w jakikolwiek inny dzień. W samym miasteczku warto zobaczyć imponującą twierdzę Joannitów, parę zabytków, marinę... Nic wstrząsającego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezguście Re: prom Kos-Bodrum IP: 80.51.246.* 27.08.07, 16:22 Pierwszy raz słyszę taką opinię... To w takim razie podobaja mi się paskudne miasteczka. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
sprytne_kartofelki Re: prom Kos-Bodrum 29.08.07, 12:09 LOL, to po prostu kwestia gustu, co kto lubi :) Jednemu podoba się bardziej Bodrum, drugiemu Kastellorizo :) Odpowiedz Link Zgłoś