czubas 06.03.07, 18:59 Premier moze nieco przesadzil, ale nie tak bardzo.... Tworcy PL i PRL to na pewno hołota, a mozna by ich tez okreslic i bardziej dosadnie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: tak samo jak IV rzesze, czy rzepe 06.03.07, 19:03 Czyli, że Kaczor przyznaje (z jakąż łatwościa) iż z tej hołoty się wywodzi... Żeby śmieszniej jeszcze było, ma cholernie wysokie hołotnicze wykształcenie... :| Jak tam sobie chce - jego sprawa.... gajowy Marucha się nie wtrąci... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: tak samo jak IV rzesze, czy rzepe 06.03.07, 19:36 Premier ma rację. Co to było za szkolnictwo. Żeby nie nauczyć bliźniaków hymnu polskiego? Żeby nie nauczyć wyraźnej artykulacji? Żeby nie nauczyć, że to nieładnie zwalać wszystko na innych? Że nieładnie jest skarżyć i donosić, że Antek narobił w spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
yamenhund na pewno nie są to elity 06.03.07, 19:06 pogrobowców można było obejrzeć na widowni podczas rozdawania "Orłów". Zapyziała widownia , zapyziali laureaci i ich "dzieła" , wszystko zapyziałe tak jak cały ten prl. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Polske Ludowa tworzyła na pewno hołota.... 06.03.07, 19:06 czubas napisał: > Premier moze nieco przesadzil, ale nie tak bardzo.... > Tworcy PL i PRL to na pewno hołota, a mozna by ich tez okreslic i bardziej > dosadnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
czubas Tworcy PRL to PPR i PZPR - czyli hołota. 06.03.07, 19:49 Nie mam tu na mysli, ludzi, ktorzy zostani zmuszeni do zycia w tym gułagu zwanym najpierw Polska Ludowa a potem PRL, chodzi mi wyłacznie o tych, ktorzy sa odpowiedzialni za powstanie tego panstwa i jego ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Polske Ludowa tworzyła na pewno hołota.... 06.03.07, 19:22 chamow i prostakow jakos ostatnio wiecej,tylko dlaczego musza sie przed kamerami produkowac? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kabaret Starszych Panów... 06.03.07, 19:23 ..należy do historii Polski Ludowej. Jeżeli TO była hołota, to Kaczory sa o kilka poziomów niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
niepismienny_niepoczytalny Re: Kabaret Starszych Panów... 06.03.07, 19:28 "socjalizm to był ustrój hołoty, dla hołoty" gdzie tu jest cos o kabarecie? socjalizm to byl ustroj w ktorym holota tryumfowala dzieki holocie, co sie dzialo z przyzwoitymi ludzmi lub bohaterami z tamtych czasow z tego zdania nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kabaret Starszych Panów... 06.03.07, 19:29 niepismienny_niepoczytalny napisał: > "socjalizm to był ustrój hołoty, dla hołoty" > > gdzie tu jest cos o kabarecie? > socjalizm to byl ustroj w ktorym holota tryumfowala dzieki holocie, co sie > dzialo z przyzwoitymi ludzmi lub bohaterami z tamtych czasow z tego zdania nie > wynika. ... przyzwoici byli tylko ... Kaczyńscy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
niepismienny_niepoczytalny nie 06.03.07, 19:32 w socjalizmie kto byl holota ten mogl tryumfowac, ale nie wszyscy ktorzy tryumfowali musieli byc holota Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: nie 06.03.07, 19:35 niepismienny_niepoczytalny napisał: > w socjalizmie kto byl holota ten mogl tryumfowac, ale nie wszyscy ktorzy > tryumfowali musieli byc holota Kaczor tak nie uważa... u niego żadnych wyjątków nie widać.. : "socjalizm tworzyła hołota, dla hołoty"... kropka i koniec Prl był krajem hołoty.... dobrze spuentował szmajdziński!! Odpowiedz Link Zgłoś
niepismienny_niepoczytalny zle 06.03.07, 19:38 a kto tworzyl socjalizm? caly kraj? nie tylko holota! (ewentualnie tzw. otumanieni) Odpowiedz Link Zgłoś
wannassermann Kabaret Starszych Panów nie tworzyl PRL... 06.03.07, 19:56 ... tylko byl zmuszony w niej egzystowac. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Polske Ludowa tworzyła na pewno hołota.... 06.03.07, 19:37 Źle mi się wcześniej wkleiło. Premier ma rację. Co to było za szkolnictwo. Żeby nie nauczyć bliźniaków hymnu polskiego? Żeby nie nauczyć wyraźnej artykulacji? Żeby nie nauczyć, że to nieładnie zwalać wszystko na innych? Że nieładnie jest skarżyć i donosić, że Antek narobił w spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba_normalny Re: Polske Ludowa tworzyła na pewno hołota.... 06.03.07, 19:40 p.smerf napisał: > Źle mi się wcześniej wkleiło. > > Premier ma rację. Co to było za szkolnictwo. Żeby nie nauczyć bliźniaków hymnu > polskiego? Żeby nie nauczyć wyraźnej artykulacji? Żeby nie nauczyć, że to > nieładnie zwalać wszystko na innych? Że nieładnie jest skarżyć i donosić, że > Antek narobił w spodnie? coś ty .Oni się ukrywali bo za takie czyny dostali by drewnianym cyrklem po łapach albo klęczeli kącie nie mówiąc o tym , ze koledzy z klasy obili by im mordy aż miło ( chociaż może dostali a teraz się odgrywają ) Odpowiedz Link Zgłoś
atorma Polske Ludowa tworzyli idealisci 06.03.07, 19:48 III RP - zlodzieje i mafiozi. Odpowiedz Link Zgłoś
czubas idealisci, ktorzy sprzedawali sie Sowietom... 06.03.07, 19:50 i dla szczytnych sowieckich idealow gnebili innych Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Oczywiscie i do tego mozna dodac 06.03.07, 19:49 element przestepczy. Taki Rola -Zymierski oskarzony o przekrety w wojsku plus pelno agentow NKWD jak np Bierut czy Swierczewski. Z Buczka pospolitego przestepcy zrobiono "bohatera narodowego" , Turlejski agent NKWD ktory aktywnie dzialal na rzecz XVII Polskiej Republiki Radzieckiej. Pozniej juz bylo coraz gorzej do milicji trafiali najczesciej osoby z narginesu i pospolici przestepcy w wojsku dzialala zasada nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie oficera...podobnie bylo z rekrutacja do partii. Plebs i holota to sa bardzo delikatne okreslenia na budowniczych PRL-u. Pozniej ta holota wychowala swoje "elyty" ...prymitywne , prostackie pozbawione wszelkich zasad moralnych i etycznych...efekty widac bylo w osobach chocby u Kwasniewskiego gdy pijany stal nad grobami pomordowanych polskich oficerow , gdy kazal Siwcowi parodiowac papieza , gdy na Bialorusi wlazil do bagaznika. Oczywiscie holota i prostactwo bylo nie tylko wsrod "postepowych" politykow ale i tez wsrod dzienikarstwa dla ktorych klamstwa Kwasniewskiegi i jego kompromitacja byla rzecza ...troszke smieszna i usprawiedliwona ...kultura rosyjska. W okresie przedwojennym czlowiek honoru gdyby tak sie skompromitowal strzlil by sobie w leb...jesli nie ,bylby do konca zycia na marginesie i nie zylko zycia politycznego ale i spolecznego...ale nasze "postepowe elyty" sa wypadkowa tamtych chamow z plebsu...i to jest prawda o niektorych ktorzy uwazaja sie za elity III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Oczywiscie i do tego mozna dodac 06.03.07, 20:29 > Pozniej juz bylo coraz gorzej do milicji trafiali najczesciej osoby z narginesu > i pospolici przestepcy w wojsku dzialala zasada nie matura lecz chec szczera > zrobi z ciebie oficera...podobnie bylo z rekrutacja do partii. > Plebs i holota to sa bardzo delikatne okreslenia na budowniczych PRL-u. > Pozniej ta holota wychowala swoje "elyty" ...prymitywne , prostackie pozbawione > wszelkich zasad moralnych i etycznych. A Ty oczywiście wyłoniłeś się piany bitej na zebraniach PiS-u czy też powstałeś w jakiś inny szlachetny sposób np. stworzył Cię z gliny o. Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Oczywiscie i do tego mozna dodac 06.03.07, 21:12 ossey-czyli idiota jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
atorma a tworcy IIIRP sprzedali siebie i Polske 06.03.07, 20:08 globalnej mafii-finasjerze. jest roznica? NIE ma. III RP jest jednak badziej zniewolona niz PRL. III RP jest wrecz kolonia. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Jerzy Urban pisze wprost i ciekawie! 06.03.07, 21:26 (...) W swoim życiu cztery razy prosiłem o przyjęcie mnie do organizacji zbrodniczej i cztery razy organizacja zbrodnicza odmawiała mi przyjęcia do organizacji zbrodniczej, chociaż miałem wszystkie potrzebne cechy i właściwości zbrodnicze. Czyż to nie dowód, że PZPR nie była organizmem zbrodniczym, lecz formacją wybredną, ekskluzywną, tak wytworną, że aż niedzisiejszą? Wojciech Jaruzelski ma być zdegradowany z generała na szeregowca, ponieważ stał na czele także zbrodniczego tym razem związku zbrojnego zwanego poprzednio wojskiem (WP). Przez solidarność z gen. Jaruzelskim ja także chciałbym zostać zdegradowany. W książeczkę wojskową wystawioną mi w 1951 r. w rubryce stopień wojskowy wpisany jest mój stopień wojskowy: „skreślony z ewidencji wojskowej”. Czy Sejm IV RP byłby łaskaw mnie zdegradować np. do stopnia „dwakroć skreślony” albo „po trzykroć skreślony” ewentualnie „stokrotnie skreślony”? W ciekawej książce Rafała Ziemkiewicza „Michnikowszczyzna. Zapis choroby” jest długa lista morderstw popełnionych na zlecenie Jaruzelskiego, Kiszczaka, Urbana i innych odwiecznych wspólników Michnika. Zabiliśmy m.in. Jerzego Zawieyskiego wyrzucając go przez okno (defenestracja), Jana Gerharda, Adama Pawlikowskiego, Piotra Jaroszewicza, a ostatnio, działając teraz jako mafia paliwowa, odebraliśmy świadomość przewodniczącemu komisji ds. Orlenu. Ziemkiewicz: Poseł Gruszka (...) wypił filiżankę kawy i padł rażony wylewem krwi do mózgu. Nie trzeba być specjalistą od toksykologii, by wiedzieć, że w powszechnym użyciu w medycynie jest substancja bezwonna i pozbawiona smaku, która podana doustnie powoduje gwałtowny wzrost ciśnienia krwi na tyle silny, że jeżeli rzecz nie dotyczy człowieka idealnie zdrowego niemal w każdym wypadku kończy się to albo wylewem, albo zawałem. Nikt oczywiście nie zbadał resztek wypitej przez Gruszkę kawy...W IV RP to się nazywa przeprowadzeniem dowodu zbrodni komunistycznej i chyba tylko przez czyjeś niedowidzenie Ziemkiewicz jeszcze nie jest prokuratorem w IPN, który przemawia: Wysoki Sądzie! Chwalebnie złośliwy wobec PRL dzielny satyryk Jonasz Kofta za komuny zadławił się w restauracji golonką i umarł. Nie trzeba być specjalistą od żywienia, żeby wiedzieć, że Polak pożera świńską nogę ze szczególną zachłannością. Wystarczyło więc, żeby KC poleciło podsunąć Kofcie jadłospis z golonką...Kiedy przyjdą do mnie robić rewizję, znajdą sporo okien, mnóstwo filiżanek i inne narzędzia zbrodni. "Nieznośnie jest życ w kraju, w którym nie ma poczucia humoru, ale jeszcze nieznośniej jest tam, gdzie poczucie humoru jest dla życia niezbędne." (Bertold Brecht) Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Jerzy Urban pisze wprost i ciekawie! 06.03.07, 21:37 Jak ktos trafnie zauważyl, obecnie nam panujacy nie maja inteligencji ani wrodzonej ani nabytej. Wyglada na to ze jakis ruski maruder z kompanią towarzyszy narobil po pijaku w 1948 roku troche zabawy no i sie porobilo. Bo czy Polacy z krwi i kosci zachowywali sie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
banme2 [...] 06.03.07, 21:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: za co pensje rodzice pemiera brali? 06.03.07, 21:52 Kolaboranci KGBb, NKWD, GRU i Sru. Malo im placili za kolaboracje to mieli malo rubelków i dzieci jakies na śłoninie i spirytusie wychodowane. Male, tluste i glupie. Malo białka , witamin tylko bimberek? Odpowiedz Link Zgłoś