Dodaj do ulubionych

Senat UW krotko i tresciwie podsumowal Kaczki.

22.03.07, 23:14
W 100% zgadzam sie w wyksztalciuchami. Polska jest powaznie zagrozona.
Obserwuj wątek
    • nowytor5 Przypominam, że w czystkach na UW w 1981-1983 22.03.07, 23:17
      wyleciało 34% nauczycieli akademickich. Więc ci co zostali, zapewne aktualny
      Senat UW, mają jakieś problemy z tym związane. No bo ktoś tych wywalonych ludzi
      wskazywał, ktoś ich kablował.
      • etta2 Re: Przypominam, że w czystkach na UW w 1981-1983 23.03.07, 00:22
        No braaawo, PiSdusiu, bystracha z ciebie. Wniosek: wszyscy, którzy sie ostali
        na UW po 1981/83, a pracuja dłużej niż 20 lat - to kapusie. Bez gadania,
        zwolnić, wywalić, oskarżyć i skazać jako element wywrotowy IV RP.
        Chocby ten twój post świadczy najdobitniej o SŁUSZNOŚCI APELU SENATU UW. W
        cholerę z taka lustracją, w cholerę z taka odnową moralną, co capi z daleka
        TOTALITARYZMEM.
    • woda.woda Podobne stanowisko zajmuje PAN 22.03.07, 23:19
    • jaslon od dawna jest zagrożona, po '89 nadal zagrożona :( 22.03.07, 23:21
      I czas komuchów odesłać z życia publicznego! Skoro nie odesłano ich w '89 to
      teraz trzeba ich będzie jeszcze rozliczyć z majątków.
      • mike.recz Re: od dawna jest zagrożona, po '89 nadal zagrożo 22.03.07, 23:24
        Sobie możesz rozliczać pajacu.
        • alistair-p Re: od dawna jest zagrożona, po '89 nadal zagrożo 22.03.07, 23:51
          Hitler poradził sobie z UJ.Czerpanie wzorców z faszystowskiej ideologi mnie martwi.
      • czwarta.rzeczpospolita Re: Człowiek, który sam nie ma godnosci, nie jest 22.03.07, 23:55
        w stanie zrozumiec, że godnosc kogos innego moze byc powaznie naruszona.

Ja przeciw lustracji jako takiej wiele nie mam (tyle moze, ze o kilkanascie lat
        za póxno, co stawia sens całej imprezy pod znakiem zapytania - okres
        przedawnienia w przypadku zabójstwa wynosi chyba 20 lat, nie? - czy mały
        donosik, czesto szantażem wymuszony, naprawe jest zbrodnia o tyle gorsza od
        zabójstwa, ze nie ma w tym przypadku przedawnienia?).

Natomias TRYB przeprowadzania lustracji jest hańbiący. Ludzie deklarujący sie
        jako zaprzysięgli wrogowie komunizmu zaaplikowali kilkuset tysiacom Polaków
        czysto komunistyczna procedure - masz złozyc oswiadczenie, ze jestes niewinny!
        Toż to przeciez typowa sytuacja jak w dowcipie cyrkulujacym w sowietach w
        czasach stalinowskich - "udowodnij, ze nie jestes wielbłądem!"
        Ludzie nienawidzacy komunizmu, ale o umysłach jednak UKSZTAŁTOWANYCH PRZEZ
        KOMUNIZM, tego sa w stanie zrozumiec, ze taki tryb urąga standardom postępowania
        przyjetym przez cywilizowane społeczeństwa.

Przypuszczam, Jaslon, że Ty nigdy nie słyszałes takiego terminu "presumption of
        innocence"?

A co do Senatu UW - Brawo Senat, brawo Kaśka! (z jej Magnificencją, Rektorem UW,
        prof. Katarzyną Chałasińska-Macukow miałem zaszczyt byc razem na studiach, a
        pózniej przez szereg lat pracowac w jednej instytucji, wiec dlatego pozwalam
        sobie na taka familiarnosc).

• woda.woda Brawo, czwarta.rzeczpospolita ! 22.03.07, 23:58
          • czwarta.rzeczpospolita Re: Cześc, Woda! 23.03.07, 00:01
            Poznalismy się niedawno przy ognisku. Jak znów sie spotkamy przy ognisku, to sie
            przypomnę.
            • woda.woda Ano, cześć :) 23.03.07, 00:25
              Smutne to wszystko.
              • czwarta.rzeczpospolita Re: Ano, cześć :) 23.03.07, 00:34
                Jakbys przechodziła koło ogniska, to tam własnie zostawiłem notkę dla Ciebie.
        • mike.recz Re: Człowiek, który sam nie ma godnosci, nie jest 23.03.07, 00:01
          Proszę bardzo przykład:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4007754.html
          • czwarta.rzeczpospolita Re: Bardzo dobry przykład. 23.03.07, 00:12
            Polacy (nie wszyscy, ale bardzo wielu) maja w głębokiej pogardzie Murzynów -
            tymczasem, metoda "lustracji", jaka Nelson Mandela wymyslił w Południowej
            Afryce, powinna być wzorem dla wszystkich lustratorów (nie mówie, ze schemat ma
            byc identyczny, ale sama isdea powinna własnie byc taka). To zreszta nie ja
            wymyśliłem, tylko przeczytałem juz w paru artykułach w prasie zachodniej - że
            "lustracja" w RPA to przykład, jak POWINNO sie podobnego rodzaju sprawy
            załatwiać, a lustracja w Polsce - jak własnie NIE POWINNO sie ich załatwiac.

Kurcze, znowu Polskę wszyscy zaczynaja wytykać palcami: o, o! Spójrzcie na tych
            Polaków, zobaczcie, co oni ZNÓW wyrabiaja! Cały pozytywny "kapitał" zebrany w
            oczach innych narodów przez Solidarnośc, JPII i obalenie komuny zostaje w
            ekspresowym tempie przez kaczyzm zaprzepaszczony! (widzę to doskonale, bo
            mieszkam w USA).
        • dr.krisk Ano właśnie... 23.03.07, 00:02
          Jakoś nie lubię być traktowany jako potencjalny podejrzany, który musi dopiero
          udowodnić swoją niewinność. Przypomina mi to miły obyczaj pławienia czarownic -
          jak się utopiła, to niewinna. A jak utrzymała się na powierzchni wody - to
          wleczono ją na stos.
          Przesadzone oczywiście porównanie, ale.....
          • gryziec Re: Ano właśnie... 23.03.07, 00:11
            dr.krisk napisał:
            >Przypomina mi to miły obyczaj pławienia czarownic -
            > jak się utopiła, to niewinna. A jak utrzymała się na powierzchni wody - to
            > wleczono ją na stos.
            > Przesadzone oczywiście porównanie, ale.....

:)))

Wcale nie przesadne, tak właśnie obrazowo powinno być wyjaśniane piewcom PiSu.
            Inaczej nie pojmą.

• mike.recz Re: Ano właśnie... 23.03.07, 00:13
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4007754.html
              • czwarta.rzeczpospolita Re: Dlaczego nie uczyć sią na błedach innych,... 23.03.07, 00:19
                ...tylko robić samemu błedy i na nich sie dopiero uczyć?

Obecna lustacja w Polsce w uderzający sposób przypomina tzw. McCarthyzm w USA z
                początku lat 50-tych (to znów nie tylko moje wrażenie, wyczytałem to tez juz w
                kilku artykułach).

McCarthyzm bardzo niedługo po jego zahamowaniu został uznany w USA za narodową
                hańbe i do dzis dnia rany nim spowodowane sie jeszcze w pełni nie zagoiły.

Dlaczego, kurcze, nasi lustratotzy nie mogli sie zapoznac z tym hańbiacym
                epizodem w historii USA? Moze by troche pomysleli? (chociaz, czy sa do tego
                zdolni? Nieco wątpe...).
                • dr.krisk Dlaczego? 23.03.07, 00:25
                  czwarta.rzeczpospolita napisał:

> Dlaczego, kurcze, nasi lustratotzy nie mogli sie zapoznac z tym hańbiacym
                  > epizodem w historii USA?
                  Albowiem są prymitywni i absolutnie pozbawieni zdolności wyciągania wniosków z
                  historii..
                  A pewny jesteś, że im się McCarthy nie pomyli z MacDonaldem?
                  • czwarta.rzeczpospolita Re: Dlaczego? 23.03.07, 00:36
                    dr.krisk napisał:

> A pewny jesteś, że im się McCarthy nie pomyli z MacDonaldem?

Bardzo możliwe. No i w rezultacie wyszedł McKaczyzm. McCarthyzm i McKaczyzm, dwa
                    bratanki!
                    • mysz_polna5 Re: Wesolo mi:)))))))))))))))))))))))))))))) ) 23.03.07, 00:40
                      Zwlaszcza po Oleksym. Szukacie odtrutki? - KANALIE!

> dr.krisk napisał:

> > A pewny jesteś, że im się McCarthy nie pomyli z MacDonaldem?

> Bardzo możliwe. No i w rezultacie wyszedł McKaczyzm. McCarthyzm i McKaczyzm,
                      dw
                      > a
                      > bratanki!
                      • dr.krisk Widzę.... 23.03.07, 00:45
                        mysz_polna5 napisała:

> Zwlaszcza po Oleksym. Szukacie odtrutki? - KANALIE!
                        Masz nowy nick? Ale dlaczego z wykrzyknikiem?
                      • czwarta.rzeczpospolita Re: Wesolo mi:)))))))))))))))))))))))))))))) ) 23.03.07, 01:04
                        mysz_polna5 napisała:

> Zwlaszcza po Oleksym. Szukacie odtrutki? - KANALIE!

Nie zbaczaj z tematu, Rodent, Honey. Co tu Oleksy ma do rzeczy? Mówimy o
                        lustracji i Senacie UW. Lustracje spieprzono na polski sposób - tzn. długo,
                        długo myslano, jaki może byc absolutnie NAJGORSZY sposób przeprowadzenia tej
                        operacji, a jak już wymyślono taki, że juz absolutnie gorszego nie mozna było
                        wymysleć, to go wprowadzono w życie.

Jako gryzoń, zwierze dosc prymitywnego gatunku, Ty nie jestes w stanie
                        zrozumieć zrozumiec, co to jest GODNOŚĆ i co to znaczy UPOKORZENIE. Te lojalki
                        sa kompletnie niepotrzebne, bo do teczek i tak trzeba zajrzeć, a ogromna
                        większośc tych, którzy musza podpisywać, to ludzie o kryształowo czystym
                        sumieniu. Kazac im deklarowac, ze sie jest niewinnym, to jest bardzo powazny
                        uszczerbek dla gonosci CZŁOWIEKA. Nawet psa, kota! Ale, fakt, myszy juz godnosci
                        nie mają, wiec Ty tego nie jestes w stanie pojąc.

Pomysł sobie - jakbyc sie czula, gdyby Twój slubny maz kazał Ci podpisac
                        papierek treści: "Niniejszym oswiadczam, że nigdy mojego meza nie zdradziłam".
                        Ktos, kto nie ma godnosci, powie: "No jesli istotnie nie zdradziła, to co jej
                        szkodzi podpisac? O co wiec pretensja do meza?" . Ty prawdopodobnie rozumujesz w
                        ten własnie sposób. Ale dla KOBIET, które znaja uczucie GODNOŚCI, takie cos
                        byłoby policzkiem, zrozum!

Zycie kogoś, kto nie zna uczucia godnosci, jest na pewno prostsze i łatwiejsze.
                        Wiec może Tobie wypadałoby nawet zazdoscic?....
                        • mike.recz Re: Wesolo mi:)))))))))))))))))))))))))))))) ) 23.03.07, 01:08
                          Mi dopiero będzie.Wulgarnie ale na temat.

www.hot.jpg.pl/16779-PiS
                        • mysz_polna5 Re: Wesolo mi:)))))))))))))))))))))))))))))) ) 23.03.07, 01:10

> Nie zbaczaj z tematu, Rodent, Honey. Co tu Oleksy ma do rzeczy? Mówimy o
                          > lustracji i Senacie UW. Lustracje spieprzono na polski sposób - tzn. długo,
                          > długo myslano, jaki może byc absolutnie NAJGORSZY sposób przeprowadzenia tej
                          > operacji, a jak już wymyślono taki, że juz absolutnie gorszego nie mozna było
                          > wymysleć, to go wprowadzono w życie.
                          > Jako gryzoń, zwierze dosc prymitywnego gatunku, Ty nie jestes w stanie
                          > zrozumieć zrozumiec, co to jest GODNOŚĆ i co to znaczy UPOKORZENIE. Te lojalki
                          > sa kompletnie niepotrzebne, bo do teczek i tak trzeba zajrzeć, a ogromna
                          > większośc tych, którzy musza podpisywać, to ludzie o kryształowo czystym
                          > sumieniu. Kazac im deklarowac, ze sie jest niewinnym, to jest bardzo powazny
                          > uszczerbek dla gonosci CZŁOWIEKA. Nawet psa, kota! Ale, fakt, myszy juz
                          godnosc
                          > i
                          > nie mają, wiec Ty tego nie jestes w stanie pojąc.
                          >
                          > Pomysł sobie - jakbyc sie czula, gdyby Twój slubny maz kazał Ci podpisac
                          > papierek treści: "Niniejszym oswiadczam, że nigdy mojego meza nie zdradziłam".
                          > Ktos, kto nie ma godnosci, powie: "No jesli istotnie nie zdradziła, to co jej
                          > szkodzi podpisac? O co wiec pretensja do meza?" . Ty prawdopodobnie
                          rozumujesz
                          > w
                          > ten własnie sposób. Ale dla KOBIET, które znaja uczucie GODNOŚCI, takie cos
                          > byłoby policzkiem, zrozum!

> Zycie kogoś, kto nie zna uczucia godnosci, jest na pewno prostsze i
                          łatwiejsze.
                          > Wiec może Tobie wypadałoby nawet zazdoscic?....
                          55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555

Jeszce ciagle tu jestem. Choc juz nie mam na to czasu. Odpowiem wiec tylko na
                          pierszy akapit.

Czy ta lustracja, jest pierwsza, ktora usiluje sie przeprowadzic?, czy tez
                          wreszcie usiluje sie ja przeprowadzic. A twoje dalesze oceny mojej osoby ma
                          w 'de'. Ot co! Pa bug!
                          • gh10 Przybedzie chleba z powodu przeprowqadzenia lustr 26.03.07, 00:35
                            czy tylko chodzi o szmal dla TKMow pisdzielcow.
                • woda.woda Re: Dlaczego nie uczyć sią na błedach innych,... 23.03.07, 00:27
                  > Dlaczego, kurcze, nasi lustratotzy nie mogli sie zapoznac z tym hańbiacym
                  > epizodem w historii USA? Moze by troche pomysleli?

Rewanżystów to nie przekona. Dla kogoś, dlakogo rewanż jest imperatywem,
                  godność jest obcym pojęciem.
              • gryziec Re: Ano właśnie... 23.03.07, 00:24
                Ja wiem, jak powinni odkupić swoją winę.
                Wszyscy TW powinni się wyspowiadać księżom TW.
                I będzie święty spokój.
        • cuffed Re: Człowiek, który sam nie ma godnosci, nie jest 23.03.07, 02:12
          Dobrze napisane.
          Kaczki sa produktem nazizmu i komunizmu.
          Polska nie ma elit politycznych wychowanych na zachodnich pryncypiach.
          Zachowanie Sejmu jest nieprofesjonalne. To banda idiotow. Modla sie o deszcz.
          W dyskusji na temat ochrony zdrowia na sali sejmowej jest obecnych +/- 25 osob.
          To jest kryminalne zachowanie , bo prowadzi do ludzkiego cierpienia.
          Jestem wstrzasniety rzadami braci Kaczynskich !
          Czekam z utesknieniem na epidemie ptasiej grypy.
          • mysz_polna5 Re: Człowiek, który sam nie ma godnosci, nie jest 23.03.07, 02:27
            cuffed napisał:

> Dobrze napisane.
            > Kaczki sa produktem nazizmu i komunizmu.
            > Polska nie ma elit politycznych wychowanych na zachodnich pryncypiach.
            > Zachowanie Sejmu jest nieprofesjonalne. To banda idiotow. Modla sie o deszcz.
            > W dyskusji na temat ochrony zdrowia na sali sejmowej jest obecnych +/- 25
            osob.
            > To jest kryminalne zachowanie , bo prowadzi do ludzkiego cierpienia.
            > Jestem wstrzasniety rzadami braci Kaczynskich !
            > Czekam z utesknieniem na epidemie ptasiej grypy.
            5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555

A ty piRdolisz jak potluczony. W demokracji wolno ci. Ale najgorsze, ze ty nie
            wiesz o tym, ze piRdolisz! Wiec ja ci to mowie WPROST!
          • man_sapiens Z nazizmem przegiąłeś, ale z komunizmem 100% racji 25.03.07, 21:37
            Kaczyńscy nie znają języków poza rosyjskim, to świat inny niż komunistyczny dla
            nich nigdy nie istniał. Dlatego też swój ideał państwa próbują realizować według
            komunistycznych wzorów. Ale elity wychowane na "zachodnich" (tj.
            demokratycznych) pryncypiach mamy. Przykłady: Bartoszewski, Sikorski,
            Lewandowski, Balcerowicz, Buzek (takie pierwsze z brzegu przykłady)
        • gh10 Brawo senat UW i rektorzy uniwersytetow polskich 24.03.07, 23:56
    • mysz_polna5 Re: Senat UW krotko i tresciwie podsumowal Kaczki 23.03.07, 00:33
      Counterpoison?
      For sure ... po kolacji podstepowej :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))!
      • czwarta.rzeczpospolita Re: Not counterpoison, Honey... 23.03.07, 00:47
        KaczoTaliban with a sizable admixture of KatoTaliban is the problem, and the UW
        Senat tries to play the role of General Ahmad Shah Massoud. And they will be
        assasinated as he was, I can bet.
        • janbezziemi N.Mandela - wzorem 23.03.07, 01:21
          N.Mandela to niedoscigniony nigdy wzór dla polskich polityków. Ale żaden z
          Kaczynskich i innych pisiorków nie siedzial ćwierc wieku za kratami! Brawo UW,
          są jeszcze w Polsce niegłupi ludzie!
          • pies_na_czarnych Re: N.Mandela - wzorem 23.03.07, 16:26
            janbezziemi napisał:

> Ale żaden z
            > Kaczynskich i innych pisiorków nie siedzial ćwierc wieku za kratami!

Straszne niedopatrzenie! Nalezy sie tym zajac i to jak najszybciej.
          • gh10 Rektorzy polskich uczelni popieraja senat UW! 23.03.07, 19:18
            Nic nie jest dane raz na zawsze. Demokracji trzeba bronic przed nawiedzonymi
            paranoikami.
    • edico Re: Senat UW krotko i tresciwie podsumowal Kaczki 26.03.07, 01:24
      Nie wiem, czy czasem nie szkoda czasu na jakieś podsumowania. Mają one sens w
      sytuacji, gdy z nich są szanse na jakieś konstruktywne wnioski. Na dzień
      dzisiejszy bardziej jestem przekonany o skuteczności walca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka