torpeda.wulkaniczna 11.04.07, 15:14 Bo zapomnieć nie można. www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/070411_33.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozarski A co tam robiles? 11.04.07, 15:15 torpeda.wulkaniczna napisał: > Bo zapomnieć nie można. > www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/070411_33.html Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:19 Naprawdę bawi cię to co piszesz o jednej z największych narodowych tragedii? Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:20 A cóż to za polityczna poprawność? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To jest akurat ta dobra politpoprawność. 11.04.07, 15:24 "Przedsiębiorstwo Katyń". Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: To jest akurat ta dobra politpoprawność. 11.04.07, 15:57 Hehe... podwójne standardy;) Zawsze tak było z naziolkami:) Najpierw pretensje, że nie można mówić że Żydzi jedzą krześcijańskie dzieciątka, a później mordowanie Żydów w imię sprawiedliwości dziejowej :))))) Hitler w sumie źle trafił z tą swoją ideą. Dzisiaj by podbił cały świat Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:25 Spadaj do lekcji gó..arzu, może kiedyś zrozumiesz czym jest Historia. Popytaj w rodzinie, może ktoś z twoich bliskich został tam zamordowany. A jeśli nie to chociaż wykaż odrobinę szacunku dla zamordowanych przodków, ówczesnej elity naszego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:29 capitalissimus napisał: > Spadaj do lekcji gó..arzu, może kiedyś zrozumiesz czym jest Historia. Popytaj > w rodzinie, może ktoś z twoich bliskich został tam zamordowany. A jeśli nie to > chociaż wykaż odrobinę szacunku dla zamordowanych przodków, ówczesnej elity > naszego narodu. > Ale na tym ta medialna manipulacja wlasnie polega.Brat matki mojego ojca zostal zamordowany w Katyniu.Jest na liscie katynskiej.Ja o nim pamietam i nie potrzebuje ani tego forum,ani belkotu Rzepy,do tego,zebym o nim pamietal.Ci, krorych krewni leza w lasku katynskim i innych miejscach zbrodni o tym doskonale pamietaja,ale niekoniecznie chca,zeby ta pamiec byla wykorzystywana w walce o koryto.Ponial? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Pozarski, przyznaj się 11.04.07, 15:32 przeczytałeś link do Rzepy? To bełkot Rzepy? Znalazłes tam walkę o koryto? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Pozarski, przyznaj się 11.04.07, 15:34 Dziecko,niczego nie rozumiesz,a ja nie mam czasu i ochoty ci tlumaczyc.Jestes w Polsce,czy wisisz w jakims satelicie nad matka Ziemia? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Pozarski, przyznaj się 11.04.07, 15:36 Dziękuję za odpowiedź. Pytań nie zrozumiałeś. Dziadziu. Odpowiedz Link Zgłoś
szpony_wrony O! Torpedo, gdybyś do mnie napisał "babciu"...... 11.04.07, 15:48 Pozarski napisał: matki mojego ojca zostal zamordowany w Katyniu Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:02 A czemu Cię zatkało :) Byłem ciekaw, co mi zrobisz, jak Cię zbabciuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpony_wrony Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:04 Bo nie zdążyłam obmyślić odpowiedzi. Byłeś zbyt szybki. Do tej pory nie potrafię wymyślić riposty. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:10 Bom się za Tobą troszkę stęsknił :) A jakoś nie zaglądałem do Palnickowej wiosny - pewnie tam się udzielasz? Nie czas na nick bardziej wiosenny? Taki mniej ptasiopaznokciowy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpony_wrony Do Torpedy - i niech nikt tu nie wietrzy romans 11.04.07, 16:14 Torpedo, będę dzisiaj na bank o Tobie śniła. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Do Torpedy - i niech nikt tu nie wietrzy roma 11.04.07, 16:25 Słusznie. Romansu wietrzyć nie należy. Bo się przeziębi. Ale z drugiej strony - jak się zaaromaci za bardzo, cóż czynić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna No, nie kłóćta się. 11.04.07, 16:28 Wątek poważny, a Wy jak te dzieci. O ripostę się żrą. Jak Machulski z Pietraszakiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpony_wrony Do Torpedy 11.04.07, 16:35 dans84.wrzuta.pl/audio/gxOVEdH9Aq/louis_armstrong_-_what_a_wonderful_world Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:10 szpony_wrony napisała: . > Do tej pory nie potrafię wymyślić riposty. Bo do cietej riposty potrzebne jest to co m.in. Torpeda posiada, a zlokalizowane jest w głowie, czego tobie szponie niestety brakuje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
szpony_wrony Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:16 Kubalo, niestety, Bozia nie dała. W jednym, co do Torpedy, to się zgadzamy. Nie ubliża Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:21 szpony_wrony napisała: >niestety, Bozia nie dała. Widać.:) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Cześć, Kubala, 11.04.07, 16:20 dzięki za komplement, mnie się naprawde tylko czasem zdarza coś zripostować - z reguły wtedy, jak interlokutor się sam podkłada/prowokuje. A Szpony-Wrony to znajoma jeszcze sardyneczkoworodzynkowa serdeczna , chciała się trochę podrażnić, lub przygrzmocić poezją ładna acz wieloznaczną. I w ripostach jest mocna, mocniejsza niż ja. :) Tak więc - uważaj, Kubala, bo Ci zaraz wierszem przyłupie ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Cześć, Kubala, 11.04.07, 16:29 Cześć Torpedo. Lubie szponiaste kobietki zwłaszcza gdy delikatnie drapia mnie po pleckach.:) A do tego to co pod kopuła potrzebne nie jest, wręcz przeciwnie:) Dlatego nadstawiam grzbiet i czekam. Swoja drogą to masz cierpliwośc uzerać sie z tutejszym towarzychem. Nieodrodne mutanty Urbacha niektórzy z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Cześć, Kubala, 11.04.07, 16:38 Uczuciowy obrazek religijny tez niczego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Ubeku, no ileż można łżeć? 11.04.07, 15:34 Widzę, iż potrafisz zełgać nawet wycierając sobie gębę Katyniem :( Jednym słowem, dno. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ubeku, no ileż można łżeć? 11.04.07, 15:36 Esbecki klecho,raczki Po porannej ablucji umyl?To pedz natychmiast do spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Przywoływałeś w swych łgarstwach, ubeku 11.04.07, 15:41 Katyń, Auschwitz i co tam jeszcze. Może psycholu napiszesz jeszcze, że Popiełuszko to twój rodzony brat był? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Wlasnie,esbeklecho,bo dla ciebie Auschwitz 11.04.07, 15:50 i Katyn,to miejsca,na ktore sie powolujesz tylko po to,zeby wykorzystac w jakims swoim belkotliwym watku.Wyraznie to widac w mojej sygnaturce,ktorej ty wlasnie jestes autorem. piotrgdansk6 napisał: > Katyń, Auschwitz i co tam jeszcze. Może psycholu napiszesz jeszcze, że > Popiełuszko to twój rodzony brat był? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Ale to ty, ubeku, chciałeś stosować wobec 11.04.07, 15:52 nieprawomyślnych nazistowskie metody. Więc zmanipulowany cytat w twojej ubeckiej sygnaturce jest w istocie twoim życzeniem, co już ci wykazałem. No ale czegóż innego się po ciebie ubeku spodziewać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Hehe,to sa twoje slowa.Zadne manipulanctwo tego 11.04.07, 15:56 nie zmieni.Uzywasz nazistowskiego jezyka, zreszta w obronie neonazi propagandy. Czego jednak sie mozna spodziewac po sukienkowym patriocie? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Ależ drogi ubeku, wystarczy przeczytać: 11.04.07, 15:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57412518&v=2&s=0 ...żeby przekonać się, iż twoja sygnaturka to ubecka manipulacja, podobnież zresztą jak cały twój ubecki żywot ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Hmm, dowartościowujesz to g... 11.04.07, 15:55 pozarski napisał: > i Katyn,to miejsca,na ktore sie powolujesz tylko po to,zeby wykorzystac w > jakims swoim belkotliwym watku.Wyraznie to widac w mojej sygnaturce,ktorej ty > wlasnie jestes autorem. > >Umieszczając takie goovno w sygnaturce, dowartościowujesz szuję... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Czy ścierwo "taziuta" która słynie z tego 11.04.07, 15:57 iż lubi pochwalić się jak to z czerwonymi wyrzynało akowców-faszystów to twój kumpel, pozerski? Absolutnie bym się nie zdziwił :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Widze,ze teczkowa swiadomosc zachowuje 11.04.07, 16:00 tradycyjna czujnosc.Sledz dalej esbeku. Odpowiedz Link Zgłoś
szpony_wrony Re: Czy ścierwo "taziuta" która słynie z tego 11.04.07, 16:00 Nie umiesz liczyć? Pozarskiego jeszcze nie było na świecie. To brat matki jego ojca zginął w Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Przecież pozerski to znany kłamca i oszczerca 11.04.07, 16:03 Dobra, bezpieczniacka szkoła. Różne rzeczy już tu wygadywał i nie ma chyba postu, w którym by ów ubek nie skłamał. Także proszę się nie podniecać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re:a ty te bluzgi to za ile walisz.chcesz się 11.04.07, 16:41 załapac na jakąś kasę jak cenckiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Piotrusiu, ładnie to tak kłamać?! 11.04.07, 16:33 piotrgdansk6 napisał: > iż lubi pochwalić się jak to z czerwonymi wyrzynało akowców-faszystów to twój > kumpel, pozerski? Absolutnie bym się nie zdziwił :) Jak zwykle wszystko ci się pieprzy... Nie ja z czerwonymi wyrzynałem akowców-faszystów, tylko moi przodkowie likwidowali bandytów z podziemia, czyli przodków takich jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
szpony_wrony Re: Ubeku, no ileż można łżeć? 11.04.07, 15:55 To ile Ty masz lat Pozarski? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Chcialbys wiedziec,co?A ile ci placa za to, 11.04.07, 15:58 zebys wiedzial? szpony_wrony napisała: > To ile Ty masz lat Pozarski? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:34 Ty pamiętasz ale innym warto pamięć odświeżyć, zwłaszcza tym, którzy nie pamiętają na czyich bagnetach przyszła władza w 45 roku. I nie chodzi tu o koryto, a na pewno nie Wajdzie. Taki film już dawno powinien powstać, każde państwo kręci filmy o największych wydarzeniach w swojej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:38 capitalissimus napisał: > Ty pamiętasz ale innym warto pamięć odświeżyć, zwłaszcza tym, którzy nie > pamiętają na czyich bagnetach przyszła władza w 45 roku. I nie chodzi tu o > koryto, a na pewno nie Wajdzie. Taki film już dawno powinien powstać, każde > państwo kręci filmy o największych wydarzeniach w swojej historii. > Watpie,czy film jest odpowiednim medium dla wydarzen historycznych tej miary.Bedzie nowy Czlowiek z Zelaza,czyli kolejny kicz Wajdy. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:43 Człowiek z Żelaza nie był kiczem. Kiczowate są niektóre produkcje amerykańskie w 'tych klimatach' np. Pearl Harbour. A film o Katyniu jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:44 Mam odmienne stanowisko.A CzZ to kicz,zreszta jeden z wielu Wajdy. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:47 Nie, ten akurat film kiczem nie jest. Brakuje mu do pierwszej części dużo ale nie jest obrazem słabym. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Hehe zabolało naziolka 11.04.07, 15:50 Jak o Żydach - to zła poprawność polityczna! Jak o nas - to ani się waż wyśmiać żałosnych 'patriotów' robiących spektakl z tragedii. Widzisz, ja bym jeszcze szanował ten twój pogląd na polityczną poprawność, gdybyś był konsekwentny, i stosował go wobec wszystkich. Ale teraz jak na dłoni widać, że tu chodzi o to, by można było powiedzieć np. "wieże strażnicze w Auschwitz?-polska stolarka..." i nie dostać w mordę. Żałosne *spluwa* Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Nie łudź się, nie uwiera mnie twoja głupota 11.04.07, 16:00 A teraz sio do książek bo nawet giertychowa amnestia nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Zabrakło argumentów :)))))))))))) 11.04.07, 16:02 Haha, to jak to było z tą polską stolarką:)? I co różni Żydów mówiących dziś o Holocauście od Polaków mówiących o Katyniu:)? Tylko ci drudzy mówią prawdę, a pierwsi to bezczelne żydostwo kryjące się za poprawnością polityczną :D Pamiętaj, spotkasz jakiegoś Żyda, i on tych bujd zwyczajnie nie zdzierży:) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Capitalissimus, 11.04.07, 15:23 to nie jej naród więc i nie jej tragedia - o ile"obraza" to "ona". Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954 Re: A co tam robiles? 11.04.07, 15:16 stawiał ptaszki na listach zwożonych Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:17 ... i ofiar i kłamstw jakie nam serwowano przez 45 lat. torpeda.wulkaniczna napisał: > Bo zapomnieć nie można. > www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/070411_33.html Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:19 lolitka.w.trabancie napisała: > ... i ofiar i kłamstw jakie nam serwowano przez 45 lat. Cosik kiepsko u ciebie z rachunkami, lolitko... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Może Pani Trabantowa 11.04.07, 15:27 liczy od końca wojny do 1990? Bo w czasie wojny w temacie Katynia Niemcy nie kłamali. Goebbels musiał wykorzystać te zbrodnię propagandowo. I wykorzystał. Więc - aż tak źle z Trabantową? Ale czujność Taziuty jest rozbrajająca. I to "ad rem" ( Jak Jan w Stanie). Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:28 Cosik kiepsko u ciebie z rachunkami, taziuto... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:36 pit_44 napisał: > Cosik kiepsko u ciebie z rachunkami, taziuto... Chcecie powiedzieć, że IIIRP jednak nie była zakłamana?! Ja słyszałem, że to dopiero kaczki z pisiej paczki zaczęły tak naprawdę odkłamywać historię! A IVRP liczy się od jesieni 2005, czyli ok. 65 lat od zbrodni w Katyniu, a nie 45, niedouczone pacanki! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:48 A tak zupełnie poważnie: Chyba lata 80-81 i Solidarność ostatecznie odkłamały Katyń Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:49 pit_44 napisał: > A tak zupełnie poważnie: Chyba lata 80-81 i Solidarność ostatecznie odkłamały > Katyń OK., ale wówczas też nijak 45 lat się nie doliczy... Chyba, że lolitka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:50 pit_44 napisał: > A tak zupełnie poważnie: Chyba lata 80-81 i Solidarność ostatecznie odkłamały > Katyń Bluźnisz. Dopiero dojście do władzy Prezydenta i Prezesa ostatecznie odkłamało Historię... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Pit 44, 11.04.07, 15:54 nie ma jak ugryźć, to zawsze można się czepić szczegółu - jak Taziuta. Katyń był nagłaśniany w 1980/81, miałem okazję uczestniczyć w spotkaniach,mam bibułę o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Torpeda, poooszła! :-) 11.04.07, 16:01 torpeda.wulkaniczna napisał: > nie ma jak ugryźć, to zawsze można się czepić szczegółu - jak Taziuta. > > Katyń był nagłaśniany w 1980/81, miałem okazję uczestniczyć w spotkaniach,mam > bibułę o tym. Ciebie się nie czepiałem, dużo lepiej od mnie zrobili to Pozarski i sp-ka :-) A co do rachunków, to nijak mi 45 lat nie wychodzi... Twoja interpretacja mnie nie przekonuje! Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Torpeda, poooszła! :-) 11.04.07, 16:07 O tak, Pozarski i sp-ka bardzo mi dokuczyli dużo lepiej. To tęgie głowy. To jak? Ile jest 1990 - 1945? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Torpeda, poooszła! :-) 11.04.07, 16:27 torpeda.wulkaniczna napisał: > To jak? Ile jest 1990 - 1945? Widzę, że zrozumienie słowa "intepretacja" Cię przerasta... :-) Powtórzę - Twoja interpretacja mnie NIE PRZEKONUJE! Bo dlaczego akurat 1945, a nie 1944, jak już? I dlaczego akurat 1990, anie 1989, jak już? Wiem, Ty nie masz takich problemów. Prawiczki mają proste umysły i nie komplikują tak tych spraw... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Torpeda, poooszła! :-) 11.04.07, 16:35 Odpowiadasz na : taziuta napisał: > torpeda.wulkaniczna napisał: > > > To jak? Ile jest 1990 - 1945? > > Widzę, że zrozumienie słowa "intepretacja" Cię przerasta... :-) > > Powtórzę - Twoja interpretacja mnie NIE PRZEKONUJE! > > Bo dlaczego akurat 1945, a nie 1944, jak już? > I dlaczego akurat 1990, anie 1989, jak już? > > Wiem, Ty nie masz takich problemów. > Prawiczki mają proste umysły i nie komplikują tak tych spraw... :-) Tak, mam prosty umysł. Genialnie to wykoncypował Twój zawiły. Więc nie komplikuję takich spraw. Coś jeszcze,szufladziarzu ? Kto nie ze mną to prawiczek ? Ech, mieć znowu 15 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Taziuta na prezydenta 11.04.07, 16:45 taziuta napisał: > lolitka.w.trabancie napisała: > > > ... i ofiar i kłamstw jakie nam serwowano przez 45 lat. > > Cosik kiepsko u ciebie z rachunkami, lolitko... Ale już podłąłeś decyzję, której wersji będziesz bronił jak lew, czy jeszcze poczekasz na rozwój dyskusji, żeby się nie dac przytłoczyć kontrargumentami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor5 Lewactwo, jako osobisty przytyk Katyń traktuje 11.04.07, 15:29 ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
yankee33 Re: Pamiętam Katyń. 11.04.07, 15:50 W koncu cos sie zaczyna dziac. Lepiej pozno, niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: Pamiętam Katyń. 11.04.07, 15:51 torpeda.wulkaniczna napisał: > Bo zapomnieć nie można. > <a href="www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/070411_33.html" nie pamietam Katynia z roku 40-tego pamietam Katyn z lat 80-tych i pozniejszych pamiec tak! sianie przy okazji nienawisci-nie!!! co wybierze Giertych? nie mam zludzen Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Pamiętam Katyń. 11.04.07, 15:59 Potrafisz postawić wyraźną granicę między sianiem nienawiści a rzetelną informacją historyczną? Co uwypuklić, co pominąć, jak skomentować ? Przecież to wieczne źródło do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Rzetelność historyczna wg PiS: Katyń to wina 11.04.07, 16:00 PO i SLD :))) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski 15 tys dziennie - to ginelo radzieckich jencow 11.04.07, 16:37 wojennych w niewoli niemieckiej. Powtazam - dziennie, czesto to bylo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Taziuta, pozerski, obraza - przecież to zwykła 11.04.07, 16:54 kapepowsko-enkawudowska swołocz ;) Oto ich motto: "Nie ja z czerwonymi wyrzynałem akowców-faszystów, tylko moi przodkowie likwidowali bandytów z podziemia, czyli przodków takich jak ty!" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=60571449&a=60576309 Odpowiedz Link Zgłoś