Dodaj do ulubionych

Pamiętam Katyń.

11.04.07, 15:14
Bo zapomnieć nie można.
www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/070411_33.html
Obserwuj wątek
    • pozarski A co tam robiles? 11.04.07, 15:15
      torpeda.wulkaniczna napisał:

> Bo zapomnieć nie można.
      > www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/070411_33.html
      • obraza.uczuc.religijnych Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:16

• capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:19
          Naprawdę bawi cię to co piszesz o jednej z największych narodowych tragedii?
          • socjalliberal Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:20
            A cóż to za polityczna poprawność?
            • obraza.uczuc.religijnych To jest akurat ta dobra politpoprawność. 11.04.07, 15:24
              "Przedsiębiorstwo Katyń".
              • socjalliberal Re: To jest akurat ta dobra politpoprawność. 11.04.07, 15:57
                Hehe... podwójne standardy;)
                Zawsze tak było z naziolkami:)

Najpierw pretensje, że nie można mówić że Żydzi jedzą krześcijańskie dzieciątka,
                a później mordowanie Żydów w imię sprawiedliwości dziejowej :)))))

Hitler w sumie źle trafił z tą swoją ideą.
                Dzisiaj by podbił cały świat
            • capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:25
              Spadaj do lekcji gó..arzu, może kiedyś zrozumiesz czym jest Historia. Popytaj
              w rodzinie, może ktoś z twoich bliskich został tam zamordowany. A jeśli nie to
              chociaż wykaż odrobinę szacunku dla zamordowanych przodków, ówczesnej elity
              naszego narodu.
              • pozarski Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:29
                capitalissimus napisał:

> Spadaj do lekcji gó..arzu, może kiedyś zrozumiesz czym jest Historia. Popytaj
                > w rodzinie, może ktoś z twoich bliskich został tam zamordowany. A jeśli nie
                to
                > chociaż wykaż odrobinę szacunku dla zamordowanych przodków, ówczesnej elity
                > naszego narodu.
                >
                Ale na tym ta medialna manipulacja wlasnie polega.Brat matki mojego ojca zostal
                zamordowany w Katyniu.Jest na liscie katynskiej.Ja o nim pamietam i nie
                potrzebuje ani tego forum,ani belkotu Rzepy,do tego,zebym o nim pamietal.Ci,
                krorych krewni leza w lasku katynskim i innych miejscach zbrodni o tym
                doskonale pamietaja,ale niekoniecznie chca,zeby ta pamiec byla wykorzystywana w
                walce o koryto.Ponial?
                • torpeda.wulkaniczna Pozarski, przyznaj się 11.04.07, 15:32
                  przeczytałeś link do Rzepy? To bełkot Rzepy?
                  Znalazłes tam walkę o koryto?
                  • pozarski Re: Pozarski, przyznaj się 11.04.07, 15:34
                    Dziecko,niczego nie rozumiesz,a ja nie mam czasu i ochoty ci tlumaczyc.Jestes w
                    Polsce,czy wisisz w jakims satelicie nad matka Ziemia?
                    • torpeda.wulkaniczna Re: Pozarski, przyznaj się 11.04.07, 15:36
                      Dziękuję za odpowiedź. Pytań nie zrozumiałeś.
                      Dziadziu.
                      • szpony_wrony O! Torpedo, gdybyś do mnie napisał "babciu"...... 11.04.07, 15:48
                        Pozarski napisał: matki mojego ojca zostal
                        zamordowany w Katyniu

• torpeda.wulkaniczna Do Szpony Wrony: 11.04.07, 15:50
                          Babciu...
                          • szpony_wrony Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 15:51
                            Normalnie, zatkało mnie
                            • torpeda.wulkaniczna Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:02
                              A czemu Cię zatkało :)
                              Byłem ciekaw, co mi zrobisz, jak Cię zbabciuję :)
                              • szpony_wrony Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:04
                                Bo nie zdążyłam obmyślić odpowiedzi.
                                Byłeś zbyt szybki.
                                Do tej pory nie potrafię wymyślić riposty.
                                • torpeda.wulkaniczna Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:10
                                  Bom się za Tobą troszkę stęsknił :)
                                  A jakoś nie zaglądałem do Palnickowej wiosny - pewnie tam się udzielasz?

Nie czas na nick bardziej wiosenny? Taki mniej ptasiopaznokciowy? :)
                                  • szpony_wrony Do Torpedy - i niech nikt tu nie wietrzy romans 11.04.07, 16:14
                                    Torpedo, będę dzisiaj na bank o Tobie śniła.
                                    • torpeda.wulkaniczna Re: Do Torpedy - i niech nikt tu nie wietrzy roma 11.04.07, 16:25
                                      Słusznie.
                                      Romansu wietrzyć nie należy.
                                      Bo się przeziębi.

Ale z drugiej strony - jak się zaaromaci za bardzo, cóż czynić? :)
                                      • torpeda.wulkaniczna No, nie kłóćta się. 11.04.07, 16:28
                                        Wątek poważny, a Wy jak te dzieci.
                                        O ripostę się żrą. Jak Machulski z Pietraszakiem. :)
                                      • szpony_wrony Do Torpedy 11.04.07, 16:35
                                        dans84.wrzuta.pl/audio/gxOVEdH9Aq/louis_armstrong_-_what_a_wonderful_world
                                • kubala11 Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:10
                                  szpony_wrony napisała:

.
                                  > Do tej pory nie potrafię wymyślić riposty.

Bo do cietej riposty potrzebne jest to co m.in. Torpeda posiada, a
                                  zlokalizowane jest w głowie, czego tobie szponie niestety brakuje.:)
                                  • szpony_wrony Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:16
                                    Kubalo, niestety, Bozia nie dała.
                                    W jednym, co do Torpedy, to się zgadzamy.
                                    Nie ubliża Ci to?
                                    • kubala11 Re: Do Szpony Wrony: 11.04.07, 16:21
                                      szpony_wrony napisała:

>niestety, Bozia nie dała.

Widać.:)
                                  • torpeda.wulkaniczna Cześć, Kubala, 11.04.07, 16:20
                                    dzięki za komplement, mnie się naprawde tylko czasem zdarza coś zripostować - z
                                    reguły wtedy, jak interlokutor się sam podkłada/prowokuje.

A Szpony-Wrony to znajoma jeszcze sardyneczkoworodzynkowa serdeczna , chciała
                                    się trochę podrażnić, lub przygrzmocić poezją ładna acz wieloznaczną.

I w ripostach jest mocna, mocniejsza niż ja. :)

Tak więc - uważaj, Kubala, bo Ci zaraz wierszem przyłupie ! :)
                                    • kubala11 Re: Cześć, Kubala, 11.04.07, 16:29
                                      Cześć Torpedo. Lubie szponiaste kobietki zwłaszcza gdy delikatnie drapia mnie
                                      po pleckach.:) A do tego to co pod kopuła potrzebne nie jest, wręcz przeciwnie:)
                                      Dlatego nadstawiam grzbiet i czekam.

Swoja drogą to masz cierpliwośc uzerać sie z tutejszym towarzychem. Nieodrodne
                                      mutanty Urbacha niektórzy z nich.
                                      • szpony_wrony Re: Cześć, Kubala, 11.04.07, 16:36
                                        Zwłaszcza tamta Ziuta
                                        • kubala11 Re: Cześć, Kubala, 11.04.07, 16:38
                                          Uczuciowy obrazek religijny tez niczego sobie.
                • piotrgdansk6 Ubeku, no ileż można łżeć? 11.04.07, 15:34
                  Widzę, iż potrafisz zełgać nawet wycierając sobie gębę Katyniem :( Jednym
                  słowem, dno.
                  • pozarski Re: Ubeku, no ileż można łżeć? 11.04.07, 15:36
                    Esbecki klecho,raczki Po porannej ablucji umyl?To pedz natychmiast do spowiedzi.
                    • piotrgdansk6 Przywoływałeś w swych łgarstwach, ubeku 11.04.07, 15:41
                      Katyń, Auschwitz i co tam jeszcze. Może psycholu napiszesz jeszcze, że
                      Popiełuszko to twój rodzony brat był?
                      • pozarski Wlasnie,esbeklecho,bo dla ciebie Auschwitz 11.04.07, 15:50
                        i Katyn,to miejsca,na ktore sie powolujesz tylko po to,zeby wykorzystac w
                        jakims swoim belkotliwym watku.Wyraznie to widac w mojej sygnaturce,ktorej ty
                        wlasnie jestes autorem.

piotrgdansk6 napisał:

> Katyń, Auschwitz i co tam jeszcze. Może psycholu napiszesz jeszcze, że
                        > Popiełuszko to twój rodzony brat był?
                        • piotrgdansk6 Ale to ty, ubeku, chciałeś stosować wobec 11.04.07, 15:52
                          nieprawomyślnych nazistowskie metody. Więc zmanipulowany cytat w twojej ubeckiej
                          sygnaturce jest w istocie twoim życzeniem, co już ci wykazałem. No ale czegóż
                          innego się po ciebie ubeku spodziewać? ;)
                          • pozarski Hehe,to sa twoje slowa.Zadne manipulanctwo tego 11.04.07, 15:56
                            nie zmieni.Uzywasz nazistowskiego jezyka, zreszta w obronie neonazi propagandy.
                            Czego jednak sie mozna spodziewac po sukienkowym patriocie?
                            • piotrgdansk6 Ależ drogi ubeku, wystarczy przeczytać: 11.04.07, 15:59
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57412518&v=2&s=0
                              ...żeby przekonać się, iż twoja sygnaturka to ubecka manipulacja, podobnież
                              zresztą jak cały twój ubecki żywot ;)
                        • taziuta Hmm, dowartościowujesz to g... 11.04.07, 15:55
                          pozarski napisał:

> i Katyn,to miejsca,na ktore sie powolujesz tylko po to,zeby wykorzystac w
                          > jakims swoim belkotliwym watku.Wyraznie to widac w mojej sygnaturce,ktorej ty
                          > wlasnie jestes autorem.
                          >
                          >Umieszczając takie goovno w sygnaturce, dowartościowujesz szuję...
                          • piotrgdansk6 Czy ścierwo "taziuta" która słynie z tego 11.04.07, 15:57
                            iż lubi pochwalić się jak to z czerwonymi wyrzynało akowców-faszystów to twój
                            kumpel, pozerski? Absolutnie bym się nie zdziwił :)
                            • pozarski Widze,ze teczkowa swiadomosc zachowuje 11.04.07, 16:00
                              tradycyjna czujnosc.Sledz dalej esbeku.
                            • szpony_wrony Re: Czy ścierwo "taziuta" która słynie z tego 11.04.07, 16:00
                              Nie umiesz liczyć?
                              Pozarskiego jeszcze nie było na świecie.
                              To brat matki jego ojca zginął w Katyniu.
                              • piotrgdansk6 Przecież pozerski to znany kłamca i oszczerca 11.04.07, 16:03
                                Dobra, bezpieczniacka szkoła. Różne rzeczy już tu wygadywał i nie ma chyba
                                postu, w którym by ów ubek nie skłamał. Także proszę się nie podniecać ;)
                                • bubba49 Re:a ty te bluzgi to za ile walisz.chcesz się 11.04.07, 16:41
                                  załapac na jakąś kasę jak cenckiewicz.
                            • taziuta Piotrusiu, ładnie to tak kłamać?! 11.04.07, 16:33
                              piotrgdansk6 napisał:

> iż lubi pochwalić się jak to z czerwonymi wyrzynało akowców-faszystów to twój
                              > kumpel, pozerski? Absolutnie bym się nie zdziwił :)

Jak zwykle wszystko ci się pieprzy...
                              Nie ja z czerwonymi wyrzynałem akowców-faszystów, tylko moi przodkowie
                              likwidowali bandytów z podziemia, czyli przodków takich jak ty!

• szpony_wrony Re: Ubeku, no ileż można łżeć? 11.04.07, 15:55
                      To ile Ty masz lat Pozarski?
                      • pozarski Chcialbys wiedziec,co?A ile ci placa za to, 11.04.07, 15:58
                        zebys wiedzial?

szpony_wrony napisała:

> To ile Ty masz lat Pozarski?
                • capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:34
                  Ty pamiętasz ale innym warto pamięć odświeżyć, zwłaszcza tym, którzy nie
                  pamiętają na czyich bagnetach przyszła władza w 45 roku. I nie chodzi tu o
                  koryto, a na pewno nie Wajdzie. Taki film już dawno powinien powstać, każde
                  państwo kręci filmy o największych wydarzeniach w swojej historii.
                  • pozarski Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:38
                    capitalissimus napisał:

> Ty pamiętasz ale innym warto pamięć odświeżyć, zwłaszcza tym, którzy nie
                    > pamiętają na czyich bagnetach przyszła władza w 45 roku. I nie chodzi tu o
                    > koryto, a na pewno nie Wajdzie. Taki film już dawno powinien powstać, każde
                    > państwo kręci filmy o największych wydarzeniach w swojej historii.
                    >
                    Watpie,czy film jest odpowiednim medium dla wydarzen historycznych tej
                    miary.Bedzie nowy Czlowiek z Zelaza,czyli kolejny kicz Wajdy.
                    • capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:43
                      Człowiek z Żelaza nie był kiczem. Kiczowate są niektóre produkcje amerykańskie
                      w 'tych klimatach' np. Pearl Harbour.
                      A film o Katyniu jest potrzebny.
                      • pozarski Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:44
                        Mam odmienne stanowisko.A CzZ to kicz,zreszta jeden z wielu Wajdy.
                        • capitalissimus Re: Strzelał w tył głowy. 11.04.07, 15:47
                          Nie, ten akurat film kiczem nie jest. Brakuje mu do pierwszej części dużo ale
                          nie jest obrazem słabym.
              • socjalliberal Hehe zabolało naziolka 11.04.07, 15:50
                Jak o Żydach - to zła poprawność polityczna!
                Jak o nas - to ani się waż wyśmiać żałosnych 'patriotów' robiących spektakl z
                tragedii.

Widzisz, ja bym jeszcze szanował ten twój pogląd na polityczną poprawność,
                gdybyś był konsekwentny, i stosował go wobec wszystkich.

Ale teraz jak na dłoni widać, że tu chodzi o to, by można było powiedzieć np.
                "wieże strażnicze w Auschwitz?-polska stolarka..." i nie dostać w mordę.

Żałosne
                *spluwa*
                • capitalissimus Nie łudź się, nie uwiera mnie twoja głupota 11.04.07, 16:00
                  A teraz sio do książek bo nawet giertychowa amnestia nie pomoże.
                  • socjalliberal Zabrakło argumentów :)))))))))))) 11.04.07, 16:02
                    Haha, to jak to było z tą polską stolarką:)?

I co różni Żydów mówiących dziś o Holocauście od Polaków mówiących o Katyniu:)?
                    Tylko ci drudzy mówią prawdę, a pierwsi to bezczelne żydostwo kryjące się za
                    poprawnością polityczną :D

Pamiętaj, spotkasz jakiegoś Żyda, i on tych bujd zwyczajnie nie zdzierży:)
          • torpeda.wulkaniczna Capitalissimus, 11.04.07, 15:23
            to nie jej naród więc i nie jej tragedia - o ile"obraza" to "ona".
          • obraza.uczuc.religijnych Tak. 11.04.07, 15:24

• nabucco1954 Re: A co tam robiles? 11.04.07, 15:16
        stawiał ptaszki na listach zwożonych
      • torpeda.wulkaniczna Re: A co tam robiles? 11.04.07, 15:19
        Potrafisz czytać?
    • lolitka.w.trabancie Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:17
      ... i ofiar i kłamstw jakie nam serwowano przez 45 lat.

> www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/070411_33.html
      • taziuta Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:19
        lolitka.w.trabancie napisała:

> ... i ofiar i kłamstw jakie nam serwowano przez 45 lat.

Cosik kiepsko u ciebie z rachunkami, lolitko...
        • torpeda.wulkaniczna Może Pani Trabantowa 11.04.07, 15:27
          liczy od końca wojny do 1990?
          Bo w czasie wojny w temacie Katynia Niemcy nie kłamali. Goebbels musiał
          wykorzystać te zbrodnię propagandowo. I wykorzystał.

Więc - aż tak źle z Trabantową?
          Ale czujność Taziuty jest rozbrajająca. I to "ad rem" ( Jak Jan w Stanie).
        • pit_44 Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:28
          Cosik kiepsko u ciebie z rachunkami, taziuto...
          • taziuta Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:36
            pit_44 napisał:

> Cosik kiepsko u ciebie z rachunkami, taziuto...

Chcecie powiedzieć, że IIIRP jednak nie była zakłamana?!
            Ja słyszałem, że to dopiero kaczki z pisiej paczki zaczęły tak naprawdę
            odkłamywać historię! A IVRP liczy się od jesieni 2005, czyli ok. 65 lat od
            zbrodni w Katyniu, a nie 45, niedouczone pacanki! :-)
            • torpeda.wulkaniczna Cieniutko, Taziuta. 11.04.07, 15:40
              Cieniutko.
            • pit_44 Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:48
              A tak zupełnie poważnie: Chyba lata 80-81 i Solidarność ostatecznie odkłamały
              Katyń
              • taziuta Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:49
                pit_44 napisał:

> A tak zupełnie poważnie: Chyba lata 80-81 i Solidarność ostatecznie odkłamały
                > Katyń

OK., ale wówczas też nijak 45 lat się nie doliczy...
                Chyba, że lolitka! :-)
              • kotek.filemon Re: Bo zapomnieć nie wolno... 11.04.07, 15:50
                pit_44 napisał:

> A tak zupełnie poważnie: Chyba lata 80-81 i Solidarność ostatecznie odkłamały
                > Katyń

Bluźnisz. Dopiero dojście do władzy Prezydenta i Prezesa ostatecznie odkłamało
                Historię...
              • torpeda.wulkaniczna Pit 44, 11.04.07, 15:54
                nie ma jak ugryźć, to zawsze można się czepić szczegółu - jak Taziuta.

Katyń był nagłaśniany w 1980/81, miałem okazję uczestniczyć w spotkaniach,mam
                bibułę o tym.
                • taziuta Torpeda, poooszła! :-) 11.04.07, 16:01

> nie ma jak ugryźć, to zawsze można się czepić szczegółu - jak Taziuta.
                  >
                  > Katyń był nagłaśniany w 1980/81, miałem okazję uczestniczyć w spotkaniach,mam
                  > bibułę o tym.

Ciebie się nie czepiałem, dużo lepiej od mnie zrobili to Pozarski i sp-ka :-)

A co do rachunków, to nijak mi 45 lat nie wychodzi...
                  Twoja interpretacja mnie nie przekonuje!
                  • szpony_wrony Torpedo! 11.04.07, 16:02
                    Oni pamiętają nawet Noc Długich Noży.
                  • torpeda.wulkaniczna Re: Torpeda, poooszła! :-) 11.04.07, 16:07
                    O tak, Pozarski i sp-ka bardzo mi dokuczyli dużo lepiej. To tęgie głowy.

To jak? Ile jest 1990 - 1945?
                    • taziuta Re: Torpeda, poooszła! :-) 11.04.07, 16:27

> To jak? Ile jest 1990 - 1945?

Widzę, że zrozumienie słowa "intepretacja" Cię przerasta... :-)

Powtórzę - Twoja interpretacja mnie NIE PRZEKONUJE!

Bo dlaczego akurat 1945, a nie 1944, jak już?
                      I dlaczego akurat 1990, anie 1989, jak już?

Wiem, Ty nie masz takich problemów.
                      Prawiczki mają proste umysły i nie komplikują tak tych spraw... :-)
                      • torpeda.wulkaniczna Re: Torpeda, poooszła! :-) 11.04.07, 16:35
                        Odpowiadasz na :
                        taziuta napisał:

> torpeda.wulkaniczna napisał:
                        >
                        > > To jak? Ile jest 1990 - 1945?
                        >
                        > Widzę, że zrozumienie słowa "intepretacja" Cię przerasta... :-)
                        >
                        > Powtórzę - Twoja interpretacja mnie NIE PRZEKONUJE!
                        >
                        > Bo dlaczego akurat 1945, a nie 1944, jak już?
                        > I dlaczego akurat 1990, anie 1989, jak już?
                        >
                        > Wiem, Ty nie masz takich problemów.
                        > Prawiczki mają proste umysły i nie komplikują tak tych spraw... :-)

Tak, mam prosty umysł. Genialnie to wykoncypował Twój zawiły.
                        Więc nie komplikuję takich spraw.

Coś jeszcze,szufladziarzu ? Kto nie ze mną to prawiczek ? Ech, mieć znowu 15
                        lat...
        • lolitka.w.trabancie Taziuta na prezydenta 11.04.07, 16:45
          taziuta napisał:

> lolitka.w.trabancie napisała:
          >
          > > ... i ofiar i kłamstw jakie nam serwowano przez 45 lat.
          >
          > Cosik kiepsko u ciebie z rachunkami, lolitko...

Ale już podłąłeś decyzję, której wersji będziesz bronił jak lew, czy jeszcze
          poczekasz na rozwój dyskusji, żeby się nie dac przytłoczyć kontrargumentami?

:)
    • nowytor5 Lewactwo, jako osobisty przytyk Katyń traktuje 11.04.07, 15:29
      ciekawe dlaczego?
    • yankee33 Re: Pamiętam Katyń. 11.04.07, 15:50
      W koncu cos sie zaczyna dziac. Lepiej pozno, niz wcale.
    • danus01 Re: Pamiętam Katyń. 11.04.07, 15:51

> <a href="www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/070411_33.html"

nie pamietam Katynia z roku 40-tego
      pamietam Katyn z lat 80-tych i pozniejszych
      pamiec tak!
      sianie przy okazji nienawisci-nie!!!
      co wybierze Giertych?
      nie mam zludzen
      • torpeda.wulkaniczna Re: Pamiętam Katyń. 11.04.07, 15:59
        Potrafisz postawić wyraźną granicę między sianiem nienawiści a rzetelną
        informacją historyczną?

Co uwypuklić, co pominąć, jak skomentować ?
        Przecież to wieczne źródło do dyskusji.

• socjalliberal Rzetelność historyczna wg PiS: Katyń to wina 11.04.07, 16:00
          PO i SLD
          :)))
        • pisubek A pamiętasz Kosowe Pole????? 11.04.07, 16:00

• grzegorzlubomirski 15 tys dziennie - to ginelo radzieckich jencow 11.04.07, 16:37
      wojennych w niewoli niemieckiej. Powtazam - dziennie, czesto to bylo wiecej.
    • piotrgdansk6 Taziuta, pozerski, obraza - przecież to zwykła 11.04.07, 16:54
      kapepowsko-enkawudowska swołocz ;) Oto ich motto:

"Nie ja z czerwonymi wyrzynałem akowców-faszystów, tylko moi przodkowie
      likwidowali bandytów z podziemia, czyli przodków takich jak ty!"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=60571449&a=60576309
      • pozarski Hehe,esbecka gnido,atak najlepsza obrona,co? 11.04.07, 17:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka