haen1950 04.05.07, 06:41 PO-29%, PiS27%, Samoobrona-8%, LiD-7%, LPR-3%, reszta śladowe. Wyglada na to, że każdy nieboszczyk wyprodukowany przez Ziobrę i jego prokuratorów wzmacnia notowania rządzacych. Spodziewajmy się dalszych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babilonupada Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 06:43 Polska nie szanuje demokracji Europejscy socjaliści wezwali w czwartek rządy państw Unii Europejskiej do potępienia Polski, a także Rumunii, za nieposzanowanie zasad wolności, demokracji, rządów prawa oraz praw człowieka i podstawowych wolności. Przewodniczący Europejskiej Partii Socjalistycznej (PES – w jej skład wchodzą SLD i Unia Pracy) Paul Nyrup Rasmussen zwrócił uwagę w swym liście otwartym, że „w Polsce niedawna ustawa o lustracji budzi poważne wątpliwości dotyczące poszanowania swobody wypowiedzi, wolności mediów, ochrony ludzkiej godności i praw człowieka”. Polski eurodeputowany Andrzej Szejna (Sojusz Lewicy Demokratycznej) powiedział, że list jest wyrazem zaniepokojenia europejskich socjalistów, czy polski rząd przestrzega fundamentalnych zasad unijnych, a także jest wyrazem poparcia dla profesora Geremka, który odmówił złożenia oświadczenia lustracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Ci socjaliści co z otwartmi rękami przyjeli do 04.05.07, 12:38 Ci socjaliści europejscy co z otwartmi rękami przyjeli do swoich salonów aparatczyków komunistycznego, totalitarnego państwa mogą pocałować mnie w dupę !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ci socjaliści co z otwartmi rękami przyjeli d 04.05.07, 12:55 leszab napisał: > Ci socjaliści europejscy co z otwartmi rękami przyjeli do swoich salonów > aparatczyków komunistycznego, totalitarnego państwa mogą pocałować mnie w > dupę !!!!! Nie bałbyś się, że mogliby cię w nią kopnąć, gdybyś ją wystawił ??? Powinieneś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: To podała ŁRzepa, więc bym się nie przyjmował 04.05.07, 07:30 Pisowszczyzna Rzepy i Wprost bije rekordy nieprzyzwoitości. Wszystkie sondaże nie uwzględniają siły PSL, do tego można się przyzwyczaić. Myślę, że tutaj zaistniał krótkotrwały efekt propagandowy. Wszystkie media zajmowały się tylko pisiorkami, reszta była kompletnie na marginesie. Poza tym pisowskie media to dziś potęga i świetnie sobie radzą w ogłupianiu maluczkich. Oglądając wiadomości TVPis nie ulega wątpliwości, że to Blidowa miała poważne powody, by uciec przed sprawiedliwością Ziobry. Taka jest rzeczywistość, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n "Poza tym pisowskie media to dziś potęga.." kpisz? 04.05.07, 08:07 kpisz , czy.....$$$$ ? Odpowiedz Link Zgłoś
skin-01 jak manipuluje GW 04.05.07, 11:55 miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,4104933.html -raz przypisują tę samą wypowiedz viceministrowi a raz jakiejś anonimowej emerytce Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: To podała ŁRzepa, więc bym się nie przyjmował 05.05.07, 01:04 Inne badania potwierdzają zrównanie się PO i PiS w sonadażach. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 06:55 to są dobre notowania.odnowiciel moralny Rzeczpospolitej Proboszczów będzie znowu mógł rządzić na spółkę z partia kryminalistów.wicepremier-stały bywalec ławy oskarzonych-kwintesencja państwa kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Szokuje 04.05.07, 07:12 jednak co innego: parytet partii pana Andrzeja i partii największych humanistów LiD Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Szokuje 04.05.07, 07:33 świadczy to o sromotnym braku skuteczności SLD w łatwej opozycyjnej roli - kierownictwo do wymiany Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Szokuje 04.05.07, 07:33 loppe napisał: > jednak co innego: parytet partii pana Andrzeja i partii największych humanistów > > LiD ==================================== Dlaczego? Jeśli weźmie sie pod uwagę krzywą Gaussa to wszytko jest w jak najlepszym porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Szokuje 04.05.07, 07:35 krzywą Gausa można wziąc pod uwagę tylko nie wiem jak Ci ona tłumaczy taki upadek lewicy europejskiej w Polsce (powiedzmy że SO to lewica nie.) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Istnienie tzw. "lewicy" to europejska skleroza 04.05.07, 13:21 loppe napisał: > (...)jak Ci ona tłumaczy taki > upadek lewicy europejskiej w Polsce (...) Nie ma żadnej konieczności istnienia lewicy, poza historycznie utrwalonymi wyobrażeniami. "Prawica - centrum - lewica" to tylko stara klisza, stereotyp zastępujący myślenie, model nie oddający dzisiaj rzeczywistości. USA czy Irlandia obywają się bez partii "lewicowych" i żyją (nienajgorzej), więc możemy i my. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 W Rzepie PiS rośnie 04.05.07, 07:35 Rośnie, bo tak sobie Rzepa ustaliła W jednym sondażu 14%, w drugim 27% + 6% Samoobrony, w Rzepie liczba zwolenników rządu prawie taka sama jak przeciwników, kiedy w OBOP rząd ma przeciwko sobie 74% To są jaja pisiokowe, nie sondaże Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: W Rzepie PiS rośnie 04.05.07, 07:53 Czyli że LiD nie weszli by do parlamentu bo nie osiągają 8 proc. przewidzianych dla koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: W Rzepie PiS rośnie 04.05.07, 07:54 zawsze byłem zdania że sondaże to strata czasu - a ich publikowanie z fanfarami jako ważne wydarzenie - idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: W Rzepie PiS rośnie 04.05.07, 08:14 loppe napisał: > zawsze byłem zdania że sondaże to strata czasu - a ich publikowanie z fanfarami > jako ważne wydarzenie - idiotyzm Miałbyś rację, gdyby nasi politycy nie byli właśnie takimi idiotami. A media, sondaże i cały PR pochłaniają prawie w całości ich polityczne życie. Dla nich sondaże są jak kursy akcji dla giełdowych graczy. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: W Rzepie PiS rośnie 04.05.07, 08:18 ale to media co chwila zamawiają te "przedwyborcze" sondaże i publikują jako news na czołówkę Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 09:34 haen1950 napisał: > PO-29%, PiS27%, Samoobrona-8%, LiD-7%, LPR-3%, reszta śladowe. > > Wyglada na to, że każdy nieboszczyk wyprodukowany przez Ziobrę i jego > prokuratorów wzmacnia notowania rządzacych. Spodziewajmy się dalszych. mnie ten wynik sondazu nie dziwi,a jesli cos w nim jest dla mnie jeszcze zaskakujacego, i to pozytywnie, to to ze PO pomimo wszystko przebija jeszcze PiS. ludzie niestety do szczescia(ktorego brak im na codzien) potrzebuja oprocz chleba i igrzysk. i takich igrzysk ludowi dostarcza ostatnio PiS z Ziobrem jako katonem 'sprawiedliwosci'. a ze byc moze niewinna ofiara...tym igrzyska bardziej widowiskowe i sprawiajace wrazenie,ze na arenie walczy samo prawo i sprawiedliwosc ze zlem zlodziejsko- mafijnym rujnujacym byt pracowitemu ludowi. nie,dla mnie to nie jest wesoly sondaz a bedzie jeszcze mniej wesoly,kiedy pod 'wygrane igrzyska' euro 2012 zacznie sie przygotowywac cala infastrukture. kto zarobi na tym ten zarobi,a lud poki co bedzie mamiony zyskami dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek1963 Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 09:51 I czego sie dziwicie? Samochodow i domowow przybywa jak grzybow po drszczu. W takich warunkach(a ze wzgledu na prace za granica do Polski jedzie fura pieniedzy) PIS sie bedzie wciaz umacniac. I bardzo dobrze. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29088&w=61742690 Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 12:03 mazurek1963 napisał: > I czego sie dziwicie? > Samochodow i domowow przybywa jak grzybow po drszczu. aut zlomow z zachodu , budowanie panstwa ,oraz swej zamoznosci na kredyt ??? > W takich warunkach(a ze wzgledu na prace za granica do Polski jedzie fura > pieniedzy) PIS sie bedzie wciaz umacniac. PISowi rosnie bo inni nam daja prace ,nas karmia ?? do czasu ;) > I bardzo dobrze. inteligencja mohera ,...... proste toto jak konstrukcja cepa Odpowiedz Link Zgłoś
cat8 Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 12:18 a nie mówiłem?, moher wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 12:23 cat8 napisał: > a nie mówiłem?, moher wygrywa. niestety, moher w Polsce proboszczowej to potega Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: My to widzimy inaczej...potomki swiniopasow 04.05.07, 12:26 nazwali sie "elyta" tylko zawsze beda tymi ktorym sloma z butow wychodzi i niezaleznie czy zalozy zagarek za 50 tys czy garnitur od Armaniego. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Pewnie ze wesoly...i PiS wygra nastepne 04.05.07, 12:21 wybory mimo wscieklych i prymitywnych atakow tzw "elit" czy potomkow swiniopasow. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Same prymitywy i tylko ossey pełen polotu 04.05.07, 13:25 ossey napisał: > (...)wscieklych i prymitywnych atakow tzw "elit" czy potomkow swiniopaso > w. Uroczo bulgoczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 12:25 O PiSie wszędzie głośno, a o Platformie nic nie słychać - siedzą cicho, boją się stracić cnotę. W IV RP politykę trzeba robić na chama, a nie w białych rękawiczkach! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Bazpłciowość PO to inny problem 04.05.07, 12:49 PO nie umie twardo i zdecydowania walczyć, zawsze jest za, ale tak letnio, bez ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Re: Bazpłciowość PO to inny problem 04.05.07, 12:50 Trochę więcej serca i woli walki i PO by lekko miała 40% Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Hmm, wszędzie gdzie indziej spada. 04.05.07, 12:47 Spada w OBOP, PGB, CBOS, PBS. Rośnie wyłącznie w rządowej gazecie i jej sondażowni. Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Hmm, wszędzie gdzie indziej spada. 04.05.07, 12:48 ciiiii sami uwierza i zdecyduja sie na wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Re: Hmm, wszędzie gdzie indziej spada. 04.05.07, 12:50 Coś ty, oni zlecają te wyniki. Ciemny lud może kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wesoły sondaż - PiS rośnie 04.05.07, 12:54 haen1950 napisał: > PO-29%, PiS27%, Samoobrona-8%, LiD-7%, LPR-3%, reszta śladowe. > > Wyglada na to, że każdy nieboszczyk wyprodukowany przez Ziobrę i jego > prokuratorów wzmacnia notowania rządzacych. Spodziewajmy się dalszych. Niestety... jeżeli przyjąć wszystkie sondaże na temat, jako wiarygodne odbicie stanu faktycznego, nieodparcie nasuwa się myśl, że Polacy są jako te chorągiewki - wiatr wieje... a Polacy z nim... A przecież... to miało sens jedynie w czasach PRLu: kiedy wiatr wiał ze wschodu, należało wiać z nim...! Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak popatrz kiedy sondaz byl robiony... 05.05.07, 11:49 w weekend 27-29 kwietnia. Ilu ludzi z elektoratu PO wyrwalo sie na dlugi weekend? Tak samo bylo w wakacje, gdy ludzie uczciwie pracujacy byli na wakacjach a mohair power siedzial na tylku w domach. Ja bym sie nie przejmowal - ciekaw jestem tylko co za cymbal wpadl na to, zeby na poczatku najdluzszego weekendu od paru lat robic sondaz... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: popatrz kiedy sondaz byl robiony... 05.05.07, 12:05 Po zastanowieniu się to sondaż jest faktycznie, dziwny. Rzepa sama o tym pisze. Po pierwsze jest to sondaż w 100% pisowskiej gazety. Po drugie PiS i Kaczory bardzo w tej chwili potrzebują takiego sondażu. Później powiedzą, że był to wypadek przy pracy tej sondażowni. Najlepszy sondażem będą wkrótce wybory na Podlasiu. Przejrzałem trochę białostockie fora i widzę, że platforma nawet z moherami zawiązuje koalicję przeciw pisiorkom. Niesłychane rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak nie snulbym teorii spiskowych. Wydaje mi sie 05.05.07, 12:44 ze fakt zrobienia tego na poczatku dlugiego weekendu jest wystarczajacym powodem. Elektorat mlodszy jest zdecydowanie bardziej mobilny i korzysta z okazji do wyjazdu w takich sytuacjach. Wydaje mi sie roznica w korzystaniu z urlopow wyjazdowych przy takich okazjach pomiedzy elektoratem PO (mlodszy, zamozniejszy) a PiS wystarczyc moze do zmniejszenia roznicy o te pare procent. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: nie snulbym teorii spiskowych. Wydaje mi sie 05.05.07, 12:52 Ja to prostu nie wiem, w jaki sposób wszystkie sondażownie dobierają próbki badawcze. Zauważyłem takie zjawisko - zarówno przed, jak i po wyborach PSL był pod kreską, a 13% ich wynik nigdzie nie znalazł śladu istnienia. Powinni przynajmniej po wyborach weryfikować ten swój tysiąc respondentów. Odpowiedz Link Zgłoś