babilonupada 08.05.07, 19:58 Stajemy się wrzodem cywilizowanego świata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczyjar Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 08.05.07, 20:00 --Chcialem kiedys byc na Bialorusi - juz wiem jak tam jest. - - - - - - - - - - - - Jestem stworzony na wzór i podobieństwo Boga. ( to czemu mi mówią żem idiota?) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Bożżż, jakie brednie... to całkiem niedaleko, jedź 08.05.07, 20:33 i sam sie przekonaj. Bliżej Bialorusi do kraju okupowanej przez sitwę małego krętacza. Jestem tam często i widzę wiele podobieństw. - TV tylko dobrze o swoim wodzu, nie pokazują wogóle jego słabości (vide Kwach w Charkowie) w przeciwieństwie do Kaczora, gdzie dzień zaczynaja od newsa "w jaka kotare znowu zawinął się znienawidzony karakan...";)) - Biznes mogą robić tylko ludzie prezydenta... Czyli tak samo jak za Kwacha, tylko on i jego sitwa miała monopol na przejmowanie naszych największych firm. - Popracie niemyslących mas... wypisz wymaluj twoja osoba... Jest jeszcze więcej podobieństw, ale najlepiej przekonaj sie sam i zrób nam te przyjemność i spadaj, razem z twopim idolem Kwachem i jego sitwą! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson No ale tam przynajmniej nikt nie przymiera głodem, 08.05.07, 20:40 jak 4,5mln Polaków żyjących poniżej progu egzystencji, a dzieci nie chodzą głodne do szkoły (w Polsce chodzą głodne do szkoły i to aż 1/3). Mają też wyższą medianę zarobków. Łukaszenka rządzi bezwzględnie ale przynajmniej chroni kraj przed korporacyjnymi złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 hehehe.... a byłeś tam i widziałeś??? 08.05.07, 20:43 Ja tam otwierałem kilka fabryk i widziałem taka biedę, o której ty możesz tylko sobie pomarzyć. Jak już twój tatuś przestanie dawać ci kasę i sam zaczniesz na siebie zarabiać, to kto wie, może do nich sie zbliżysz... Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 jakie bajeczki chłopaku! 08.05.07, 20:55 Jestem co drugi miesiąc w Grodnie, gdzie wyposażyłem dwie fabryki w moje maszyny, a w Mińsku mam sojego przedstawiciela. A może to bajeczka o twoim tatusiu, który ma swoją firmę i socjaliście tornsowi co miesiąc daje pieniążki na życie??? A który to tornson ma dwadzieścia kilka lat i jeszcze nigdy nie pracował, w przeciwieństwie do soich towarzyszy, którzy np w takiej kopalni robią od 17 roku życia. Więc jak towarzyszu tornson, która z tych opowieści do bajeczka? A może socjalista tornson wstydzi się brać pieniążki od kapitalisty tatusia, ale co miesiąc ten wstyd w sobie zdusza...??? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson I to jest twój żałosny styl dyskusji. 08.05.07, 21:00 Żadnej merytoryki, tylko jakieś śmieszne niczym nie poparte przechwałki, albo personalne ataki. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: I to jest twój żałosny styl dyskusji. 08.05.07, 21:04 Słuchaj chłopaku, na jaki temat chcesz duskutaować? Przecież to jest twoja retoryka, to ty sie chwaliłeś jakim to mądrym jesteś i jak bardzo znasz sie na automatyce... I uiwerz mi, nie masz pojęcia o tym co dzieje sie na Białorusi, o biedzie tych ludzi, o zaszcuciu każdego kto ma choćby ionne zdanie niż Lukaszneka. O patrolu policji w każdej wsi, o ciągłej inwigilacji, ciągłym podsłuchu wszystkich rozmów, o tym że jeśli chcesz zrobić tam interes musisz zapłacić komuś z rodziny, powinowatemu czy innemu pociotkowi prezydenta lub wziąć go do spółki. Jesli nie to raptem wygasa twoja wiza, a fabryka za grube miliony euro staje sie państwowa. Mógłbym rzucać przykładami... Nigdy tam nie byłeś, a ciągle bredzisz jak tam dobrze! Jedź, zobacz, a później sie wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Bardzie, 08.05.07, 22:17 wybrzdąkałes nam Tomsona. A on niezbędny nam jest - to warunek istnienia rozsądku, jak biel - czerni. Z jego opowieści na FK ( chętnie czytałem i jeszcze poczytam): U dziadka esbeka słuchał wielu ciekawych historii.Naumiał się z rocznika statystycznego o potędze PRL. Studiował coś i się chwalił, jakiż to trudny kierunek. W lato smażył ryby w budzie nad morzem. Gdzieś stękał, że się schlał i panienki na bibie nie wyjął( słownictwo Tomsona Studenta). Strasznie go Marcus wyśmiewał.Później znikł, jak ktoś go sportretował z głową we własnej d.upie. Najbardziej mi sie podobało,żeby na propozycję popracowania w fabryce na linii, jak ci nad którymi się ciągle pochyla - żeby wreszcie wiedział, o czym ględzi - odpowiedział - że on jest predestynowany do przywództwa, a nie do zwykłej pracy...No, będzie wodzem. Ładne było też, jak wyśmiewał zestawem Tomsonowych epitetów szkolnictwo w Polsce. Były student... Cóż, człowiek jak inni. Może bardziej sfrustrowany, dlatego piszę to - dla pokrzepienia jego serca. Pisz, Tomson, jak nejwięcej! Jak miałbyś wyrywac nóżki muchom lub macać Biedronia - to pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 :))) sory... 08.05.07, 23:47 Już po nim nie pojeżdżę... bo jak mówi klasyk, każdy ma swojego Palikota, a każde forum jak widać swojego tornsona...;))) i niech tak zostanie...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada Re: jakie bajeczki chłopaku! 08.05.07, 22:04 „Przegraliśmy bitwę o przeszłość”, „przegraliśmy bitwę o historię” – mówili działacze opozycji demokratycznej, kiedy w latach 90. lewica postkomunistyczna (innej praktycznie nie było) wróciła do władzy. Więc teraz, kiedy lewica ledwo dyszy, prawica odzyskuje historię, pisze od nowa podręczniki, burzy i stawia pomniki, zmienia nazwy ulic i lustruje patronów szkół. Jeden z najczęściej powtarzanych sloganów brzmi: Nie da się budować przyszłości bez rozliczenia (zrozumienia, wyjaśnienia etc) przeszłości. Poglądu tego nie należy jednak interpretować dosłownie, po prostacku, tak jak to się dzieje dzisiaj. Wystarczy wspomnieć, że kraje będące wzorem transformacji od dyktatury do demokracji, tj. Hiszpania i Chile, postąpiły wręcz odwrotnie, i to w pełni świadomie. W Hiszpanii pod patronatem króla, po śmierci Franco obyło się bez skakania sobie do oczu, bez rozdzierania ledwie zabliźnionych ran, ministrowie z czasów dyktatury pozostali w życiu politycznym, a nawet w rządzie, najpierw w Madrycie, a potem, jeszcze do niedawna, w prowincjach. Dopiero teraz, kiedy lewica usiłuje „odzyskać przeszłość”, rozliczyć morderców, ekshumować ofiary dyktatury – prawica protestuje przeciwko wzniecaniu podziałów, manipulowaniu historią itd. Podobnie w Chile, gdzie jeszcze kilka lat temu miałem do czynienia z dyplomatami, którzy pracowali w MSZ pół wieku bez przerwy – za socjalizmu Allende, za dyktatury Pinocheta, i obecnie - za demokracji. Kiedy chciałem wykonać polecenie ówczesnego premiera Cimoszewicza (1997 r.) i złożyć wiązankę kwiatów na głównym stadionie stolicy, który służył za obóz, gdzie zamordowano m.in. słynnego piosenkarza Victora Jarę, okazało się, że nie ma tam najmniejszej tablicy pamiątkowej, nie mówiąc już o pomniku ofiar. W ramach „transformacji przez zapomnienie”, po upadku Pinocheta większość Chilijczyków „wybrała przyszłość”, a odzyskiwaniem historii zajmowała się i zajmuje głownie lewica. Może gdyby Hiszpanie i Chilijczycy oddali się rozliczeniom zamiast pojednaniu, ich kraje nie byłyby dziś symbolami sukcesu? We wszystkim, także w odzyskiwaniu historii, pośpiech jest złym doradcą. Obecne władze w Polsce, chcąc upokorzyć i ukarać jak najwięcej autorytetów z obu stron barykady – od Jaruzelskiego po Geremka i Michnika – same kręcą bicz na siebie. Zamiast okazać kulturę polityczną mszczą się nie wiadomo za co, chyba za niedostatek własnych zasług i kompleksy na tym tle. Wcale mnie więc nie dziwi, że Polska – ustami Romana Giertycha – nie zgodziła się na pomysł opracowania wspólnego, europejskiego podręcznika historii. Wszak kto kontroluje przeszłość – ten kontroluje teraźniejszość (vide IPN, nowa polityka historyczna, pomniki Dmowskiego i Kurasia - “Ognia” zamiast pomników komunistów oraz sołdatów) i kształtuje przyszłość. Bez wroga, choćby z przeszłości, przeciwko komu, a przede wszystkim - wokół kogo, bylibyśmy silni, zwarci i gotowi? Zainteresowanym historią i literaturą polecam artykuł dra Piotra Laskowskiego, dyrektora liceum im. Jacka Kuronia, który skomentował (w „GW”) tematy maturalne z języka polskiego, jako sprzyjające patriotyczno - martyrologicznym frazesom. Zredukowanie jednego z najlepszych polskich tekstów literackich („Dziady”) do formułek o cierpieniu młodzieży za ojczyznę w XIX wieku to akt kulturowego barbarzyństwa. Po przeanalizowaniu tematów brytyjskich i polskich, autor dochodzi do wniosku, że „propagowany przez ministra sposób myślenia o humanistyce zamienia ją w bezlitośnie nudną ideologiczna łupaninę, odcinając młodych Polaków od możliwości intelektualnego dialogu z rówieśnikami z Zachodu.” I o to, Panie Dyrektorze, chodzi, żebyśmy się w dialog z Zachodem nie wdawali, jeno wbijali Zachodowi do głowy naszą wizję świata i okolic. Nie na kolanach – tylko na stojaka, z podniesiona głową. (Dziennikarze „Przeglądu” w rozmowie z Geremkiem wręcz oglądali jego spodnie, żeby sprawdzić, czy od klęczenia przed Zachodem są wyświecone na kolanach). Jedyna pociecha, to – jak pisze Jacek Żakowski – że miejsce Polski w Europie jest trwałe, a miejsce Giertycha w rządzie – epizodyczne, za przynależnością Polski do Europy jest 60-90 proc. Polaków, a za partią Giertycha opowiada się 1-6 proc. rodaków. Jeśli chodzi o Europę, to jestem już zdezorientowany. Kiedy Francja - ukochana córa Europy – wybiera na prezydenta Sarkozy’ego, to jest cacy. Natomiast kiedy ta sama Francja, ustami obojga kandydatów na prezydenta, bierze w obronę Geremka – to jest be, to jest ogłupionym salonem. Bronisław Wildstein (w „Rz.”) ubolewa nad ciemnotą Europejczyków, zwłaszcza tych z salonu. Od włoskiej „La Repubblica” po szwedzki „Dagens Nyheter” – wszyscy stają w obronie Geremka przed polskim rządem. Nawet w Afryce Południowej miejscowa gazeta „Guardian&Mail” lituje się nad Jaruzelskim. Rycerze IV RP nie zdołali jeszcze nawrócić wszystkich Polaków, a teraz okazuje się, ile jeszcze zostało roboty w Europie i w Afryce. Kiedy Zachód ujmował się za „Solidarnością” to był cacy, a kiedy upomina się o Geremka, to jest ogłupiałym salonem, opanowanym przez lewicę W dodatku ten Sarkozy zapewnia, że chce być „prezydentem wszystkich Francuzów”. Chyba ma jednak nie w porządku pod sufitem. Nasz prezydent nigdy nie obiecał, że będzie prezydentem wszystkich Polaków. I słowa dotrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: No ale tam przynajmniej nikt nie przymiera gł 09.05.07, 06:35 tornson napisał: > jak 4,5mln Polaków żyjących poniżej progu egzystencji, a dzieci nie chodzą > głodne do szkoły (w Polsce chodzą głodne do szkoły i to aż 1/3). Mają też wyższ > ą > medianę zarobków. Łukaszenka rządzi bezwzględnie ale przynajmniej chroni kraj > przed korporacyjnymi złodziejami. No i te 4,5 mln Polaków stoi na granicy i błaga o azyl na Białorusi. Buhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 08.05.07, 20:02 raczej pośmiewiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada [...] 08.05.07, 20:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 08.05.07, 20:25 Ach, po co karać zbrodniarzy. Po co rozliczać hochstaplerów. Tak zapomnieć krzywdy i patrzeć z dolu nędzy jak się oni dobrze mają. Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada zła sława Kaczyńskich nawet już tam 08.05.07, 20:06 ab_extra napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 08.05.07, 20:05 Kilku kumpli Geremka to jeszcze nie cały świat Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 08.05.07, 20:08 dziwny_gosc napisał: > Kilku kumpli Geremka to jeszcze nie cały świat a nadaj namiary na kumpli kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada [...] 08.05.07, 20:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Zwłaszca Jamajka i Burtinofaso spać nie może 08.05.07, 20:26 z tego powodu. Na Giblartarze kury przestały sie nieść, a w Gabonie krowy nie dają mleka... Odpowiedz Link Zgłoś
banme3 Re: Zwłaszca Jamajka i Burtinofaso spać nie może 08.05.07, 20:51 ale swoich panow z UE i USA psy sluchac musza. Jestescie sami w tym obalaniu pomnikow. Sami z Putinem i jego kurkiem do ropy i gazu oraz rakietami, pacany male. co zrobicie, pieski? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Slyszalem tez, ze szturmowcy Imperium bardziej 08.05.07, 20:54 niz Dartha Vadera boja sie Kaczorow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
banme3 Re: Slyszalem tez, ze szturmowcy Imperium bardzie 08.05.07, 20:55 was sie NIKT nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 masz jakieś straszne kompleksy z tym ciągłym 08.05.07, 20:57 strachem... Musiałas przyżyc cos strasznie traumatycznego i ciągle się tego boisz... Nie bój sie dziewczynko, znajdx sobie dużego chłopca, a on cie obroni... Odpowiedz Link Zgłoś
banme3 Re: masz jakieś straszne kompleksy z tym ciągłym 08.05.07, 20:58 tepy poalk wyrazil CALA sw tepote juz? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: masz jakieś straszne kompleksy z tym ciągłym 08.05.07, 21:00 żenada... uciaklas z psychiatryka, a tępote zobaczysz w lustrze, więc "miłego" oglądania, nie ma zamiaru w tym uczestniczyć. Zgloś sie do dobrego lekarza może ci pomoże. Żegnam ozięble... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A banme na nawet na lodowej planecie Hoth gdzie 08.05.07, 20:59 nic sie nie dzieje uchodzi za bardzo nudnego i malo tworczego klienta ;) banme3 napisała: > was sie NIKT nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
banme3 Re: A banme na nawet na lodowej planecie Hoth gdz 08.05.07, 22:13 ciesze sie ze pojales te prawde o was. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: A banme na nawet na lodowej planecie Hoth gdz 08.05.07, 22:14 Jak zwykle pojalem, ze w kolko to samo piszesz. banme3 napisała: > ciesze sie ze pojales te prawde o was. Odpowiedz Link Zgłoś
babilonupada Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 08.05.07, 22:00 Rządzą nami ludzie małego formatu, mściwi, pozbawieni klasy, którzy za wszelką cenę chcą obalić mit Geremka i Mazowieckiego – ojców założycieli wolnej Polski. Nie potrafią przejść obojętnie obok najmniejszego znaku oporu, czy choćby niesubordynacji. Z tego samego powodu szarpią Jaruzelskiego. Kilka dni śledziłem media niemieckie. Mimo ustanowienia w MSZ stanowiska pełnomocnika rządu do spraw wizerunku Polski za granicą, w prasie europejskiej wizerunek jest nadal żałosny (a pełnomocnik awansuje). „Frankfurter Allgemeine Zeitung” przedrukowała fragmenty artykułu z „La Libre Belgique”: Polska rzuca kłody pod nogi Unii Europejskiej, a sama rządzi się w sposób autorytarny, bez szacunku dla praw człowieka. O sprawie Geremka media piszą z wyraźną sympatią dla polskiego profesora. Ta głupia Europa nic nie rozumie! Nie tylko Europa – najstarszy dziennik Ameryki Łacińskiej, konserwatywny chilijski „El Mercurio” przyniósł w niedzielę obszerny, pełen wątpliwości artykuł o sytuacji w naszym kraju (tytuł: „Antykomunistyczna ustawa grozi podziałem Polski”), w całości oparty na wypowiedziach ekspertów zagranicznych. Zupełnie inaczej niż prorządowe media polskie. Wieczorem, po powrocie, odstąpiłem od zasady, że nie oglądam TVP i włączyłem program prowadzony przez bliżej nieznaną dziennikarkę, Justynę Dobrosz, z udziałem prof. Geremka i senatora PiS, Andrzeja Mazurkiewicza. Pani Dobrosz nie skrywała swojej niechęci do Geremka, zarzucając, że jego postępowanie jest „polityczne” (a niby jakie ma być?) i szkodliwe dla Polski. Panienka z TVP miała za złe Geremkowi, że „Spór o lustrację jest rozrabiany (!!! – Pass) na arenie międzynarodowej”. A senator Mazurkiewicz wtórował: „Kręgi nieprzychylne naszemu krajowi mogą nam zaszkodzić”. Geremek trafnie odpowiedział, że od obowiązku złożenia deklaracji lustracyjnej nie ma odwołania, nie ma drogi sądowej, cóż więc miał zrobić, jeśli się z nią nie zgadza? Senator Mazurkiewicz miał na to tylko jedną odpowiedź: „Ustawodawca tak chciał. Ustawodawca tak zdecydował.” Co do antypolskiej rozróby na Zachodzie, to Geremek odpowiedział, że z takim rozumowaniem zetknął się już w życiu nie raz, kiedy panująca w Polsce władza miała za złe, że wrogie ośrodki na Zachodzie, wspierane przez „wiadome ośrodki” w kraju, prowadzą nagonkę przeciwko naszej ojczyźnie. W Polsce Ludowej był to ulubiony argument władz. Wtedy Zachód był wrogi Polsce przy-sowieckiej. Dziś jest wrogi Polsce Kaczyńskich / Giertycha / Leppera. Bracia Kaczyńscy oraz ich sympatycy nie rozumieją, że ani wtedy, ani dzisiaj Zachód nie był i nie jest wrogi Polsce jako takiej. Tyle, że oni rozumują wedle zasady: „Polska to ja”, „Państwo to ja”. Przecież media, które nie zostawiają suchej nitki na Bushu, nie są wrogie Ameryce, a media krytyczne wobec Putina nie są antyrosyjskie. Przeciwnie, Polska i Polacy cieszą się na świecie ogromną sympatią (któż by nam i Ukrainie przyznał Euro 2012 gdyby było inaczej?), w mediach światowych pełno jest artykułów życzliwych Polakom. W połowie marca w wielkim tygodniku amerykańskim „Time” ukazała się np. pełna ochów i achów obszerna relacja o tym, jak doskonale radzą sobie Polacy w Irlandii. W ostatni weekend ze wszystkich kiosków w Niemczech uśmiechała się Hanna Krall, której fotografia ukazała się na I stronie „Die Welt”, a obszerny tekst – wewnątrz gazety. To nie Polska się nie podoba. Nie podobają się niektóre posunięcia polskich władz. I trudno się dziwić – Polacy myślą podobnie, bo są częścią Zachodu. Według najnowszych badań OBOP, 68 proc. Polaków uważa, że sprawy w Polsce zmierzają w złym kierunku, i to – dodajmy – pomimo doskonałej koniunktury gospodarczej. Chyba od czasu PRL nie było tak, że media zachodnie lepiej oddają tęsknoty Polaków niż wiele mediów w Polsce. A przecież jeszcze niedawno, zaledwie kilka lat temu, Polska była ulubienicą Zachodu, który z otwartymi ramionami przyjmował nas do NATO i do Unii. To nie Zachód się zmienił – zmieniła się Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil "mit Geremka i Mazowieckiego – ojców założycieli" 08.05.07, 22:08 to jest niezłe! btw. w kwestii mitu: masz 100 % racji! babilonupada napisał: > Rządzą nami ludzie małego formatu, mściwi, pozbawieni klasy, którzy za wszelką > cenę chcą obalić mit Geremka i Mazowieckiego – ojców założycieli wolnej P Odpowiedz Link Zgłoś
banme3 to KTO zalozyl te wolna Polske? 08.05.07, 22:15 Nie ma wi nnych? Sa tylko agenci lub donosiciele UB? Do tego rewizja historii doprowadzila. Nie macie bohaterow, ale macie kolaborantow duzo, polaki. Szmalcowniki na rynek wewnetrzny jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil są granice śmieszności - tyle w kwestii Ojców Zało 08.05.07, 22:17 zycieli - Geremka z Mazowieckim Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: to KTO zalozyl te wolna Polske? 09.05.07, 07:15 banme3 napisała: > Nie ma wi nnych? Sa tylko agenci lub donosiciele UB? Do tego rewizja historii > doprowadzila. Nie macie bohaterow, ale macie kolaborantow duzo, polaki. > > Szmalcowniki na rynek wewnetrzny jestescie No widzisz jak mądrze piszesz. Powinna wejść Bundeswehra i spalic ten naród szmalcowników w krematorium. Wtedy pozostaną tylko NIemcy i Rosjanie, którzy nigdy muchy nie skrzywdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954 dali nam Euro 2012... 08.05.07, 22:10 żeby nas skomprokitować. I kompromitacja niechybnie nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil robisz sobie bardzo wyrafinowane jaja z p. Germka? 08.05.07, 22:13 babilonupada napisał: >Geremek trafnie odpowiedział, że od obowiązku złożenia deklaracji lustracyjnej > nie ma odwołania, nie ma drogi sądowej, cóż więc miał zrobić, jeśli się z nią > nie zgadza? czekam na wypowiedz Geremka w kwestii podatków Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna W11mil, 08.05.07, 22:43 ujawniłes chyba dotychczas przez założyciela wątku nieodkryte pokłady wątpliwości we własnym postrzeganiu świata... Taki typ, taka karma. Pojawia się w zdaniu drugi, trzeci podmiot i gość głupieje. Dorzuć kilka przecinków i durnieje na amen. Może zamilknie? Też czekam na słowa Drogiego dot.podatków, w interpretacji ( oby wiążącej ) Upadku Babilonowego ( gość z krakowskiego miasteczka studenckiego ?) Odpowiadam na: > babilonupada napisał: > >Geremek trafnie odpowiedział, że od obowiązku złożenia deklaracji lustracy > jnej > > nie ma odwołania, nie ma drogi sądowej, cóż więc miał zrobić, jeśli się z > nią > > nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 nie wklejaj człowieku nie swoich wpisów! 08.05.07, 23:49 a jeśli juz to krótsze i w cudzysłowiu!!! I tak tego nikt nie czyta... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 09.05.07, 00:58 Oprócz cytatów z Passenta ( bez podania źródła) - który zawsze gładziunio argumentował, bo albo nie miał (w PRL) oponentów, albo - jak teraz - nie chcą z nim dyskutować, masz coś do powiedzenia? Bo żeś Passent - nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 ale krowy przestały dawać mleko.... 08.05.07, 23:51 A kaczki chcą zająć miejsca kur w kurniku, takie ważne się zrobiły...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 08.05.07, 22:59 A co na to świat, Babilońcu? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat (!!!) 09.05.07, 00:26 babilonupada napisał: Tak wiele wątków i w takim pośpiechu zakładasz, że już całkiem pogubiłeś się w gramatyce, składni i tym wszystkim, co ma związek nie tylko z poprawnością językową, ale też z sensem wypowiedzi. Jeśli jakiś nie do odparcia impuls nakazuje ci uzewnętrzniać tutaj coraz to nowe efekty swych urojeń, to przynajmniej zastanów się przez moment, co one oznaczają i na co mają reagować forumowicze. Twoje zdanie w tytule oznacza ni mniej, ni więcej, tylko to, że ów "reżim", jak go pieszczotliwie nazywasz, poddaje krytyce resztę świata i to ten "cały swiat" jest przez nich (Kaczyńskich) krytykowany. Usiądź nad podręcznikem do nauki j.polskiego i naucz się pisać sensowne zdania, zanim znów nas uraczysz tego rodzaju kwiatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Reżim Kaczyńskich krytykuje cały świat 09.05.07, 06:34 trzeba poprosić o pomoc Bundeswehrę, żeby ten reżim zlikwidowała, bo Tusk razem z Kwaśniewskim i Szymborską nie dadzą rady Odpowiedz Link Zgłoś