belkot.belkot.belkot 11.05.07, 19:58 Widzi ktoś jakieś podobieństwa? Kto znajdzie więcej? Zwycięzca wygrywa hulajnogę! :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
douglasmclloyd Co ma wspólnego Kaczyński z Olszewikami? 11.05.07, 20:57 Olszewizm wyssał z mlekiem matki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Maniery, butę i dyktatorskie zapędy. 11.05.07, 23:01 Głównie jednak ma bolszewickie maniery i jego wierni PISdzielce również. Bolszewicy też z taką pogardą wyrażali się o ludziach im przeciwnych czy mających jakiś dorobek. Pogardliwie też odnosili się do takich ludzi. Dziś popis bolszewickiego chamstwa dał Giżyński w TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Maniery, butę i dyktatorskie zapędy. 11.05.07, 23:05 Mocne argumenty. Trudno odmówić słuszności. Ciekawe czy zastosują bolszewicką zasadę - "Władzy zdobytej nie oddamy nigdy"... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Maniery, butę i dyktatorskie zapędy. 11.05.07, 23:07 belkot_belkot_belkot napisał: > Mocne argumenty. Trudno odmówić słuszności. > Ciekawe czy zastosują bolszewicką zasadę - "Władzy zdobytej nie oddamy nigdy".. > . Nie mają takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Maniery, butę i dyktatorskie zapędy. 11.05.07, 23:11 Wykluczasz cudy nad urną? Ludzie bez honoru, klasy i przyzwoitości do wielu rzeczy są zdolni... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Maniery, butę i dyktatorskie zapędy. 11.05.07, 23:15 belkot_belkot_belkot napisał: > Wykluczasz cudy nad urną? > Ludzie bez honoru, klasy i przyzwoitości do wielu rzeczy są zdolni... Wykluczam. Są mężowie zaufania w komisjach wyborczych, a i PKW jeszcze nie odzyskna:) Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Maniery, butę i dyktatorskie zapędy. 11.05.07, 23:23 No, Kaczory mocno dybią na instytucje demokratycznego Państwa. Kto wie co będzie jak jeszcze parę miesięcy porządzą... Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 11.05.07, 23:25 WSZYSTKO! Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Na koniec bolszewików niestety długo trzeba było 11.05.07, 23:37 czekać Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 12.05.07, 11:26 Najbardziej mają wspólne te bolszewickie metody Kompletny brak poszanowania prawa Odpowiedz Link Zgłoś
hate.1 Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 12.05.07, 11:43 podobna ideologie maja : wedlug pisowcow spoleczenstwo uciska uklad komunistyczno-gospodarczy. a wedlug bolszewikow uklad panstwowo-kapitalistyczny. wyznawanie zasady kto nie znami ten przeciwko nam. dazenie do antagonizowania spoleczenstwa i wiara w rewolucje a nie w prawo. chca wystepowac w imieniu narodu, zmieniac konstytucje, a sa taka sama wiekszoscia jak bolszewicy w ruchu komunistycznym. realne poparcie pisu- to kilkanascie procent narodu. tez sa przekonani ze najwazniejsze sa kadry i tez maja je mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 12.05.07, 13:16 1. Pogarda dla demokratycznych instytucji, jak: konstytucja, trybunał konstytucyjny, wybory bezpośrednie, niezależna prasa i telewizja. 2. "Silne i solidarne" państwo jako ideał. Zobacz pl.wikipedia.org/wiki/Demokracja_totalitarna 3. Wykorzystywanie wymiaru sprawiedliwości w celach propagandowych i politycznych (ziobrowanie prokuratury). 4. Pogarda dla inteligencji. 5. Dążenie do (re)nacjonalizacji czego tylko się da. 6. Wykorzystywanie historii w celach propagandowych ("polityka historyczna"). 7. Mściwość 8. Nowomowa (np. "porażające wykształciuchy z układu") Odpowiedz Link Zgłoś
belkot.belkot.belkot Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 12.05.07, 13:34 Mocne Bardzo dużo zbieżności I co gorsza oni się rozwijają dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 12.05.07, 13:49 btw. hulajnogę już mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 13.05.07, 10:22 man_sapiens napisał: > btw. hulajnogę już mam :) Oooo to gratuluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 13.05.07, 10:25 Kaczyński nic nie ma wspólnego z bolszewikami, za to wy wiele, łącznie z pochodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 13.05.07, 20:51 kika113 napisała: > Kaczyński nic nie ma wspólnego z bolszewikami, za to wy wiele, łącznie z > pochodzeniem. Co ty nie powiesz... Ja ci powiem że Kaczyński kocha silną władzę a ja wolę demokrację Dlatego to on jest bolszewiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954 kuro 13.05.07, 20:55 w ramach wytrysku intelektu racz mi wytłumaczyć jaśnie pani drobiowa: bolszewizm to narodowość czy ideologia? Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 14.05.07, 18:41 WSZTSTKO.wystarczy posłuchac,jak wytrawny bolszewik gada,gada,gada i gada Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 14.05.07, 18:45 Najbardziej razi to gomułkowskie słownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 14.05.07, 18:52 belkot.belkot.belkot napisał: > Widzi ktoś jakieś podobieństwa? Kto znajdzie więcej? Zwycięzca wygrywa > hulajnogę! :] Metody sprawowania władzy,arogancja,nieuctwo,rewanżyzm,szydzenie z prawa, niszczenie opozycji. Zresztą z ironią stwierdza..."nie jestem swinią",a za chwilę ogłasza,że do 15 maja nie ogłosimy orzeczenia TK. Nie wyobrażałam sobie,że kiedyś potwierdzę prawdziwość opinii L.Wałęsy,że "Kaczyńscy nie potrafią budować,tylko burzyć". A ostatnie stwierdzenie JK,że po natępnych wyborach zostanie stworzona koalicja PiS i PO. Śmiechu warte! Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 17.05.07, 16:02 allspice napisała: > Metody sprawowania władzy,arogancja,nieuctwo,rewanżyzm,szydzenie z prawa, > niszczenie opozycji. Zresztą z ironią stwierdza..."nie jestem swinią",a za > chwilę ogłasza,że do 15 maja nie ogłosimy orzeczenia TK. Nie wyobrażałam > sobie,że kiedyś potwierdzę prawdziwość opinii L.Wałęsy,że "Kaczyńscy nie > potrafią budować,tylko burzyć". A ostatnie stwierdzenie JK,że po natępnych > wyborach zostanie stworzona koalicja PiS i PO. Śmiechu warte! Otóż to Zupełnie trafne uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 17.05.07, 16:33 WSZYSTKO!! Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 18.05.07, 20:55 venus99 napisał: > WSZYSTKO!! No nieee Żelaznego Feliksa jeszcze kartofelek nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Co ma wspólnego Kaczyński z Bolszewikami? 18.05.07, 20:58 belkot.belkot.belkot napisał: > Widzi ktoś jakieś podobieństwa? Kto znajdzie więcej? Zwycięzca wygrywa > hulajnogę! :] Bardzo dużo. To prawdziwe dziecko i polityk tamtych czasów. Sposób myslenia,mówienia,spojrzenia,wartosciowania. Wypisz,wymaluj...:) Odpowiedz Link Zgłoś