Dodaj do ulubionych

Fundacja A.Kwaśniewskiego sponsorowana jest

16.05.07, 20:18
przez jednego z najbogatszych Ukraińców , oligarchę Pińczuka.
Czy to jest rewanż Ukraińców za pomoc w pokojowym rozwiązaniu problemów
Ukrainy sprzed 2 lat.

Jak teraz się czują Polacy, którzy zapewne zakładali, że niesione duchowe i
logistyczne wsparcie dla "pomarańczowej rewolucji" było bezinteresowne?
Obserwuj wątek
    • woda.woda A to jest zabronione ? 16.05.07, 20:19
      • camille_pissarro Re: A to jest zabronione ? 16.05.07, 20:22
        ha, ha, ha bardzo sensowne pytanie ;)))
        Ciekawe, czy Tony Blair, Bill Clinton mieli swych mocodawców poza granicami USA.
        Myśl kobieto, myśl, bo nie jest Twoja najmocniejsza strona ...
        • woda.woda To ty myśl: czy polskie prawo tego zabrania? 16.05.07, 20:22
          Proste pytanie.
          • camille_pissarro Re: To ty myśl: czy polskie prawo tego zabrania? 16.05.07, 20:25
            Jeśłi nawet nie zabrania, to w sytuacji A.Kwasniewskiego jest to bardzo
            niezręczna, niekomfortowa i nietransparentna sytuacja.
            Większe autorytety od Ciebie mają podobne co i ja zdanie.
            • woda.woda Nie jestem żadnym autorytetem. 16.05.07, 20:26
              Zgodzimy się więc, że wątpliwości mogą być jedynie w kwestii etycznej (dla
              niektórych).
              • pla_cebo Re: Nie jestem żadnym autorytetem. 16.05.07, 20:33
                woda.woda napisała:

> (dla niektórych).

Dla niektorych Stefan Michnik moze byc nawet bohaterem:)
                • t-800 Re: Nie jestem żadnym autorytetem. 16.05.07, 21:15
                  Stefan Michnik dzielnie walczył z polskim faszystami, takim, którzy teraz
                  chodzą po ulicach samopas.
        • daktylek Re: A to jest zabronione ? 16.05.07, 22:49
          1. W wypowiedzi dla niemieckiej telewizji Helmut Kohl pochwalił się tym, że w
          latach 80 -tych z tajnych kont finansowano "Solidarność".
          Uczestniczyć miał w tym niemiecki wywiad BND. Sprawa
          finansowania "Solidarności" wypłynęła na światło dzienne przy okazji afery z
          tajnymi kontami CDU, przez które płynęły miliony marek.

Oświadczenie Kohla wydaje się być wiarygodne. Nie tylko dlatego, że to były
          kanclerz Niemiec i jedna z najważniejszych postaci ubiegłej dekady. Obwołany
          bohaterem za zjednoczenie Niemiec ale i przez solidarnościowe elity traktowany
          jako wielki i wspaniały przyjaciel Polski.

2. Do kasy „Solidarności” strona amerykańska przekazywała w okresie szczytowym –
          jak mówił Schweizerowi przewodniczący Rady ds. Wywiadu Zagranicznego Glenn
          Campbell – 8 milionów dolarów rocznie. Rząd RFN Helmuta Kohla przekazał 15 mln
          marek, w pomoc dla „Solidarności” wciągnięto też inne kraje.
          Zaangażowano różne struktury związków zawodowych. AFL – CIO już od 1980 r.
          zaczęła przekazywać pomoc dla „Solidarności”. Kluczową rolę w tych działaniach
          odegrał weteran Irving Brown, który już wcześniej – bo w latach
          pięćdziesiątych – zyskał renomę „drugiego sekretarza stanu”.
          ...nigdy nie ustalono łącznych kwot, które związek otrzymał. Nie dokonał tego w
          swej książce Peter Schweizer, ani Krzysztof Piątkowski w miesięczniku „Dziś”. W
          każdym razie wartość pomocy jaką udzielił Zachód wynosiła kilkadziesiąt
          milionów dolarów.
          Nie pomagały wielokrotne apele redaktora paryskiej „Kultury” Jerzego Giedrycia.
          W tekście pt. „Jawność” opublikowanym w 1988 r. pisał on wręcz, że publiczne
          rozliczenie się z otrzymanych funduszy jest niezbędne, gdyż w przeciwnym
          wypadku „Polsce zagrażać będzie (...) zatrucie moralne”.
          • camille_pissarro Re: A to jest zabronione ? 17.05.07, 22:20
            Oczywista, ze nie.Nie widzisz, albo nie chcesz widziec podstawowych różnic.
            Tak finansowano ( i za to im chwała) społeczny ruch sprzeciwu wobec
            totalitarnrgo państwa.A tu w wolnym i niepodlwegłym kraju , fundację wspiera
            ukraiński oligarcha, który raczej walczył przeciw demokratycznym przemianom na
            Ukrainie, zięć prezydenta Ukrainy Kuczmy, który to posądzany jest między innymi
            o zabójstwo przez podległe mu służby dziennikarza Gongadze.
            jesli Cię to nie dziwi, to nie mamy o czym rozmawiac ..
        • snajper55 Re: A to jest zabronione ? 17.05.07, 02:52
          camille_pissarro napisał:

> ha, ha, ha bardzo sensowne pytanie ;)))
          > Ciekawe, czy Tony Blair, Bill Clinton mieli swych mocodawców poza granicami
          > USA.

Darczyńca fundacji to nie mocodawca.

> Myśl kobieto, myśl, bo nie jest Twoja najmocniejsza strona ...

Twoja raczej też nie, soro darczyńcę mylisz z mocodawcą.

S.
      • wiosnaludzikow Nie to nie jest zabronione podobnie jak 16.05.07, 22:58
        Na przykład może też sponsorować taką fundację jeden z zięciów Osamy Bin
        Ladena. Od strony formalnej też jest to dopuszczalne.
        Żenująca jest ta obłuda szanowny woda.woda.
        • snajper55 Re: Nie to nie jest zabronione podobnie jak 17.05.07, 02:54
          wiosnaludzikow napisał:

> Na przykład może też sponsorować taką fundację jeden z zięciów Osamy Bin
          > Ladena. Od strony formalnej też jest to dopuszczalne.
          > Żenująca jest ta obłuda szanowny woda.woda.

Kto tu jest obłudny ? Jak Solidarność finansowały organizacje zagraniczne, to
          było OK ? Jak Rydzykowi szedł na rękę rząd Rosji, to było OK ?

S.
          • wiosnaludzikow Re: Nie to nie jest zabronione podobnie jak 17.05.07, 06:48
            snajper55 napisał:
            >
            > Kto tu jest obłudny ? Jak Solidarność finansowały organizacje zagraniczne, to
            > było OK ? Jak Rydzykowi szedł na rękę rząd Rosji, to było OK ?
            > S.
            Obłudny na pewno nie byłem ja. Solidarność finansowało wiele podmiotów, bardzo
            wiele i były to rządy organizacje demokratycznych państw a nie były przywódca
            komunistyczny a 99% środków przychodowych to ta jedna fundacja. Dlatego
            porównanie do Osamy Bin Ladena jest właściwsze.
            Twoja opinia co do Rydzyka ? Być może . Dla mnie postkomuniści, michnikowcy
            (zbliżona opcja) i Rydzyk to takie same , ekstremalne i niszowe na całe
            szczęście opcje.
    • cookies3 Re: Fundacja A.Kwaśniewskiego sponsorowana jest 16.05.07, 20:25
      Myślę,że takiego problemu by nie było,gdyby oligarcha Pińczuk sponsorował klub
      sportowy a nie fundację Kwaśniewskiego.
      • rotepirat Trzeba kwacha zamknąć i...wyjaśnić sprawę 16.05.07, 20:29
        Niech trochę posiedzi, trochę zmięknie i zacznie sypać.
        • woda.woda Za co zamknąć? 16.05.07, 20:34
          • camille_pissarro Ty nawet ironii nie jesteś w stanie zrozumieć ;-)) 16.05.07, 20:36
            Przecięz napisał to z odrobina ironii, nie zajarzyłaś tego ? ;))))
        • cookies3 Re: Trzeba kwacha zamknąć i...wyjaśnić sprawę 16.05.07, 20:36
          rotepirat napisał:

> Niech trochę posiedzi, trochę zmięknie i zacznie sypać.

Albo jakiś gangster -świadek koronny będzie opowiadać co widział i słyszał.
          Wiadomo,tacy są najbardziej wiarygodni dla p.Z***
    • jola_iza Re: Zazdość was zżera 16.05.07, 20:33
      W dniu 8 września 2006 r. Fundacja Amicus Europae była organizatorem dyskusji plenarnej pt. Europejskie wyzwania. Pytanie o perspektywy Europy, która odbyła się podczas XVI Forum Ekonomicznego w Krynicy. Na zaproszenie Fundacji, do Polski przyjechali byli Prezydenci Litwy – Algirdas Brazauskas, Słowacji – Rudolf Schuster oraz Słowenii – Milan Kucan. Odpowiedzi na postawione w tytule pytania byli Prezydenci poszukiwali w debacie razem z Aleksandrem Kwaśniewskim
      • woda.woda Re: Zazdość was zżera 16.05.07, 20:35
        'Наши действия зачастую бывают конвульсивными', - заявил он в субботу на
        конференции, организованной группой 'Yalta Europe Strategy', которая выступает
        за постепенное вхождение Украины в Европейский Союз.

'Мы не слишком инициативны в решении проблем. У нас нет концепций или программ
        развития Украины на следующее десятилетие'.

www.inosmi.ru/print/221219.html
        • alistair-p Re: Zazdość was zżera 16.05.07, 23:43
          woda.woda napisała:

> 'Наши действи
          > я зачастую бы
          > вают конвуль&
          > #1089;ивными', - заяk
          > 4;ил он в суббо

> 90;у на
          > конференции,
          > организован&#
          > 1085;ой группой 'Yalta Eu
          > rope Strategy', которая вы
          > ;ступает
          > за постепенн&
          > #1086;е вхождение &
          > #1059;краины в Евр&
          > #1086;пейский Сою&#
          > 1079;.
          >
          > 'Мы не слишком
          > ; инициативны
          > в решении про
          > ;блем. У нас не

> 90; концепций и

> 83;и программ
          > развития Укр&
          > #1072;ины на следу&
          > #1102;щее десятил&#
          > 1077;тие'.
          >
          > www.inosmi.ru/print/221219.html
          U nas okazuje się że koncepcję mieli wszyscy.Nawet Lepper i Giertych.Ujawnili
          się w kolejce do kasy.
      • cookies3 Re: Zazdość was zżera 16.05.07, 20:39
        jola_iza napisała:

> W dniu 8 września 2006 r. Fundacja Amicus Europae była organizatorem dyskusji
        p
        > lenarnej pt. Europejskie wyzwania. Pytanie o perspektywy Europy, która odbyła
        s
        > ię podczas XVI Forum Ekonomicznego w Krynicy. Na zaproszenie Fundacji, do
        Polsk
        > i przyjechali byli Prezydenci Litwy – Algirdas Brazauskas, Słowacji ̵
        > 1; Rudolf Schuster oraz Słowenii – Milan Kucan. Odpowiedzi na postawione
        > w tytule pytania byli Prezydenci poszukiwali w debacie razem z Aleksandrem
        Kwaś
        > niewskim

8 wrzesnia ,piszesz? To dzień moich urodzin i Międzynarodowy Dzień Dobrych
        Wiadomości. A poza tym -wszyscy byli prezydenci są OK!
    • roterupel Wiktor Pińczuk to zięć Kuczmy! 16.05.07, 20:36
      ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=68436
      • jola_iza Re: Wiktor Pińczuk to zięć Kuczmy! 16.05.07, 20:44
        No i co z tego?
        • woda.woda Córka Kuczmy powinna pozostac starą panną, 16.05.07, 20:44
          tyle z tego : )
          • cookies3 Re: Córka Kuczmy powinna pozostac starą panną, 16.05.07, 20:49
            woda.woda napisała:

> tyle z tego : )

Nie tylko starą ale i biedną;) Ale los chciał aby wyszła za bogatego sponsora
            fundacji Kwaśniewskiego.
            • woda.woda Ja myślę, 16.05.07, 20:52
              że panna Kuczma nie zna po prostu biednych ludzi, dlatwgo wyszła za bogatego.
      • alistair-p Re: Wiktor Pińczuk to zięć Kuczmy! 16.05.07, 23:45
        roterupel napisał:

> ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=68436
        A jeden facet z Łodzi wyjechał na Seszele.
    • camille_pissarro W TVN24 o ukraińskich pieniądzach, 16.05.07, 21:16
      nie wiem dlaczego desygnuja tylko tego A.Zawiszę, czyz nie ma jakiś
      sensowniejszych osobistości.
      Może i jest nawet merytoryczny ale poprzez swą zaciętość i nieprzejednanie jest
      nielubiany nawet przez prawicowy elektorat...
    • morel_widaj_kpt.piotrowski Kwach odznaczył Kuczmę Orderem Orła Białego 16.05.07, 21:18
      to zięć się odwdzięczył.
      • camille_pissarro Re: Kwach odznaczył Kuczmę Orderem Orła Białego 16.05.07, 21:49
        pecunia non olet ;)))
    • jola_iza Re: Czytam, ale nie tylko posty! 16.05.07, 22:10
      "Do opozycyjnego miasteczka namiotowego na Chreszczatyku przyszedł w nocy ze środy na czwartek zięć Kuczmy Wiktor Pińczuk, drugi pod względem bogactwa człowiek na Ukrainie.

Rozmawiał z demonstrantami, chwalił ich, mówił, że ich protest jest słuszny, bo obie strony fałszowały wybory, ale jedna z nich [rządowa - red.] robiła to efektywniej. - Tu wszystko jest przesycone ciepłem. To wspaniałe. Gdybym był studentem, to na pewno sam bym tu był - mówi Pińczuk. Ludzie zapraszali go, żeby został na noc w miasteczku namiotowym"
    • wiosnaludzikow Czy do obrońców demokracji RP dołączy Fidel Castro 16.05.07, 22:19
      Proszę sprawdzić tez czy Kadafi nie zamierza bronić Polski przed faszyzmem
      Kaczyńskich :-)
      Komuna pogłupiała już ze strachu przed wystawieniem jej rachunku
    • frank_drebin Sadze, ze raczej nie. W koncu ziec Kuczmy raczej 16.05.07, 22:54
      by "dziekowal" za pomoc w umocowaniu Janukowycza na stolku.

> przez jednego z najbogatszych Ukraińców , oligarchę Pińczuka.
      > Czy to jest rewanż Ukraińców za pomoc w pokojowym rozwiązaniu problemów
      > Ukrainy sprzed 2 lat.
      >
      > Jak teraz się czują Polacy, którzy zapewne zakładali, że niesione duchowe i
      > logistyczne wsparcie dla "pomarańczowej rewolucji" było bezinteresowne?
      >
    • sawa.com 50% Polaków chce Olka na premiera! 16.05.07, 22:58
      Wyglada na to, ze jestesmy narodem masochistów. Chcemy, żeby nami rządził facet
      który wprowadził w Polsce kapitalizm polityczny i za którego rządów najlepiej
      zylo się ale tylko oligarchom.
      50% Polaków tęskni za życiem na poziomie minimum socjalnego i 3 milionowym
      bezrobociem. To sie w pale nie mieści.
      Wybaczcie, ale jak rano przeczytałam wyniki tego sondazu, to pomyslałam sobie,
      ze ci wszyscy którzy tu na tym forum nam Polakom ubliżają, mają rację!

Tak maja rację!

Moim rodakom - masochistom, którzy tęsknia za oligarchicznym gospodarką i takim
      samym porządkiem społecznym dedykuje piosenkę z Kabaretu Starszych Panów:

Katuj, tratuj, ja przebaczę wszystko ci jak bratu. Męcz mnie, dręcz mnie
      ręcznie, smagaj, poniewieraj, steraj, truj. Oh butem, knutem, znęcaj się nad
      ciałem mem zepsutem…

„...za cię, dla cię, w szmacie ja, pójdę na kraj świata kacie mój”
      • sawa.com Natomiast jesli chodzi o pieniądze od oligarchów 16.05.07, 23:22
        i to w dodatku zzagranicy to dla aktywnego polityka, coś takiego jest nie do
        przyjęcia. Może to rodzić rózne podejrzenia do pralni włącznie.

Z pieniędzy zagranicznych nie moga byc finansowane partie, i kampanie wyborcze.

Na Litwie bylismy świadkami impeachment Rolandas Paksas, którego podejrzewano,
        czy któremu udowodniono, ze korzystał z pieniędzy rosyjskich, chyba nawet
        mówiono jawnie, że to KGB.

Ciekawe kto stoi za ujawnieniem tej ciekawostki o finansowaniu fundacji
        Kwasniewskiego? Bo dla niego samego jest to informacja raczej niefortunna. I to
        w momencie gdy znów chce wkroczyć na scene polityczną!
      • frank_drebin Spokojnie :) Przejmujesz sie jeszcze sĄdazami ? 16.05.07, 23:29
        Przypomne, ze np. geriatrycy.pl mieli nawet chyba (wg usluznych sĄdazy) okolo
        15 % poparcia a skonczyli jako przystawka SLD. Duzo czasu do nowych wyborow i
        wiele moze sie wydarzyc. Jak widac nawet salonikowa grupa tvn nagle jakies
        przecieki puszcza. Czego to jest znakiem na razie nie wiem .....
        wiadomosci.onet.pl/1536848,11,item.html
        sawa.com napisała:

> Wyglada na to, ze jestesmy narodem masochistów. Chcemy, żeby nami rządził
        facet
        >
        > który wprowadził w Polsce kapitalizm polityczny i za którego rządów
        najlepiej
        > zylo się ale tylko oligarchom.
        > 50% Polaków tęskni za życiem na poziomie minimum socjalnego i 3 milionowym
        > bezrobociem. To sie w pale nie mieści.
        > Wybaczcie, ale jak rano przeczytałam wyniki tego sondazu, to pomyslałam
        sobie,
        > ze ci wszyscy którzy tu na tym forum nam Polakom ubliżają, mają rację!
        >
        > Tak maja rację!
        >
        > Moim rodakom - masochistom, którzy tęsknia za oligarchicznym gospodarką i
        takim
        >
        > samym porządkiem społecznym dedykuje piosenkę z Kabaretu Starszych Panów:
        >
        > Katuj, tratuj, ja przebaczę wszystko ci jak bratu. Męcz mnie, dręcz mnie
        > ręcznie, smagaj, poniewieraj, steraj, truj. Oh butem, knutem, znęcaj się nad
        > ciałem mem zepsutem…
        >
        > „...za cię, dla cię, w szmacie ja, pójdę na kraj świata kacie mój”
        >
    • mike.recz Re: Fundacja A.Kwaśniewskiego sponsorowana jest 16.05.07, 23:00
      camille_pissarro napisał: Jak teraz się czują Polacy, którzy zapewne zakładali,
      że niesione duchowe i
      > logistyczne wsparcie dla "pomarańczowej rewolucji" było bezinteresowne?

Ja czuję się normalnie bo nawet przez chwilę nie myślałem w takich kategoriach.
    • niezapowiedziany 1. Pinczuk to Kuczma czyli raczej nie pomaranczowi 16.05.07, 23:29
      2. nikt nie ma zludzen, ze "wsparcie logistyczne" nie bylo bezinteresowne. Na pewno zas wsparcie bylo w naszym interesie. Lepiej miec demokratycznego niz niedemokratycznego sasiada, ze tak powiem dyplomatycznie.

3. Ja robilem wszystko calkowicie bezinteresownie. Nawet do tego doplacalem. I robilem to dla kolezanek i kolegow z Ukrainy. I dla Polski.
      • mike.recz Re: 1. Pinczuk to Kuczma czyli raczej nie pomaran 16.05.07, 23:34
        Pawliw dopytywany o motywy takiej działalności Pinczuka odpowiada. - Myślę, że
        nie chce skończyć jak Chodorkowski w Rosji, dlatego zabiega o pomoc znanych
        osób z zachodu.Publicysta dodał, że nie dziwi go, iż biznesmeni finansują
        publiczną działalność polityków. - U nas to normalne.

www.tvn24.pl/0,1506676,0,3,wiadomosc.html
        I właściwie to jak przedstawia się sytuacja w USA.Tam jest to chyba też
        normalne zachowanie.
        • woda.woda Komu wolno finansować polskie fundacje? 16.05.07, 23:36
          I ile przeciętny Polak płaci na te polskie fundacje.

Tak mi przyszło do głowy.
          • snajper55 Zależy jakie fundacje. 17.05.07, 00:43
            Papcię Muchomorka każdy może sponsorować. Putin, Osama czy Kadafi. Nikt złego
            słowa nie powie.

S.
            • camille_pissarro Re: Zależy jakie fundacje. 17.05.07, 08:19
              Chyba żartujesz sobie ;-)))
      • frank_drebin Re: 1. Pinczuk to Kuczma czyli raczej nie pomaran 16.05.07, 23:36
        Przepraszam Ukraina i demokracja ? Nie rozszmieszaj mnie. Tam nawet juz nikt
        nie ukrywa, ze "spontanicznym demonstrantom" sie placi. I tak samo bylo za
        czasow pomaranczowej "rewolucji". Wiem pewnie bedziesz bronil swej tezy jak
        wilk. I rozumiem to - nikt nie lubi jak po jakims czasie okazalo sie ze zostal
        zrobiony w balona. Zeby byc dobrze zrozumianym nie odmawiam ci szlachetnych i
        bezinteresownych intencji. A ze po jakims czasie rewolucja okazala
        sie "rewolucja" - coz zycie nie piesci.
        niezapowiedziany napisał:

> 2. nikt nie ma zludzen, ze "wsparcie logistyczne" nie bylo bezinteresowne. Na
        p
        > ewno zas wsparcie bylo w naszym interesie. Lepiej miec demokratycznego niz
        nied
        > emokratycznego sasiada, ze tak powiem dyplomatycznie.
        >
        > 3. Ja robilem wszystko calkowicie bezinteresownie. Nawet do tego doplacalem.
        I
        > robilem to dla kolezanek i kolegow z Ukrainy. I dla Polski.
        >
        >
        • woda.woda Zaprzeczysz, że 16.05.07, 23:37
          wybory na Ukrainie są wolne?
          • frank_drebin Re: Zaprzeczysz, że 16.05.07, 23:41
            Sa wolne o tyle, ze kazdemu wolno glosowac. A wygrywa ten kto postawi wiecej
            flaszek wodki i zaplaci wiekszej ilosci "spontanicznych demonstrantow" .....
            woda.woda napisała:

> wybory na Ukrainie są wolne?
            • woda.woda Ubliżasz Ukraińcom. 16.05.07, 23:43
              Wstyd.
              • frank_drebin Re: Ubliżasz Ukraińcom. 17.05.07, 00:16
                1. Wstyd to krasc i z baby spasc.
                2. Coz ja jakos bardziej ufam tym, ktorzy sa na miejscu ...
                "Powoli pustoszeją ulice Kijowa, na których przez ostatnie dni protestowali
                zwolennicy prezydenta i premiera. Demonstranci odjeżdżają do domów; kijowianie
                patrzą na to z dużym dystansem. Mówią, że to co dzieje się na Ukrainie to nie
                rewolucja, ale opłacana przez polityków kampania wyborcza. Protestujących
                byłoby jeszcze mniej, gdyby nie płacono im po 160 hrywien."
                www.rmf.fm/fakty/?id=116141
                3. Kuczma jeszcze wtedy wiedzial o czym mowi w koncu lokalne KGB moze sie wtedy
                juz wtedy rozgladalo za nowym panem, ale jak kazdy wywiad zanim sie zaczelo
                rozgladac przed "rewolucja" sluzylo mu az milo:
                "Do pierwszego spotkania polskiej grupy z Kuczmą doszło w czwartek w południe.
                Zaczęło się fatalnie. Kuczma długo oskarżał Zachód i Polaków o stronniczość,
                krzyczał, że na Majdanie Niepodległości stoją wyłącznie ludzie "opłacani przez
                Bierezowskiego i Sorosa", narzekał, że nie może urzędować we własnych
                budynkach."
                www.gazetawyborcza.pl/1,75477,2636171.html
                4. To zapewne dla ciebie oszolom, ale w skrocie:
                "Okazało się, że Janukowycz za ideowość płaci tylko do godziny 17:00, podczas
                gdy Soros w czasie pomarańczowej rewolucji płacił ideowcom za okrągłą dobę."
                www.michalkiewicz.pl/np_2007-04-24.php
                Rozne punkty widzenia, rozni dziennikarze, rozne zrodla. Wszystko sprowadza sie
                do jednego na Ukrainie za "spontaniczne" demonstracje i "rewolucje" sie placilo
                i placi nadali.
                Mam wiec powod twierdzic, iz jak na razie slabiutko z ta demokracja na
                Ukrainie. Kto wiecej zaplaci ten wygrywa n/t.
                woda.woda napisała:

> Wstyd.
            • niezapowiedziany zagalopowujesz sie 16.05.07, 23:44

• frank_drebin Re: zagalopowujesz sie 17.05.07, 00:18
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62559931&a=62576041

>
            • daktylek Re: Zaprzeczysz, że 16.05.07, 23:55
              frank_drebin napisał:

Sa wolne o tyle, ze kazdemu wolno glosowac. A wygrywa ten kto postawi wiecej
              flaszek wodki i zaplaci wiekszej ilosci "spontanicznych demonstrantow" .....

No widzisz, to całkiem jak w Polsce ...
              Bo np. ZNP też swoim demonstrantom podobno płaciło - tak mówi Giertych.
              • frank_drebin Re: Zaprzeczysz, że 17.05.07, 00:18
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62559931&a=62576041
                daktylek napisał:

> frank_drebin napisał:
                >
                > Sa wolne o tyle, ze kazdemu wolno glosowac. A wygrywa ten kto postawi wiecej
                > flaszek wodki i zaplaci wiekszej ilosci "spontanicznych demonstrantow" .....
                >
                > No widzisz, to całkiem jak w Polsce ...
                > Bo np. ZNP też swoim demonstrantom podobno płaciło - tak mówi Giertych.
            • snajper55 To tak jak u nas. 17.05.07, 00:44
              Wygrywa ten, co więcej mieszkań obieca, niższe podatki i ceny.

S.
              • frank_drebin Re: To tak jak u nas. 17.05.07, 00:47
                U nas "spontanicznym demonstrantom" jeszcze sie nie placi. Zwracam uwage na
                slowo "jeszcze" ;)
                snajper55 napisał:

> Wygrywa ten, co więcej mieszkań obieca, niższe podatki i ceny.
                >
                > S.
        • niezapowiedziany 1. nie jestem naiwny 2. Ukraina po jak to piszesz 16.05.07, 23:43
          "rewolucji" to inna Ukraina niz ta, ktora bylaby bez "rewolucji". Czy zatem byla to rewolucja czy "rewolucja"? I z jaka Ukraina nam bardziej po drodze?

Nie musisz odpowiadac na forum. To takie generalne pytania.
          • niezapowiedziany poza tym wybor byl jednoznaczny: 16.05.07, 23:52
            albo poparcie pomaranczowych albo brak poparcia czy zaangazowania, czyli danie wolnej reki Janukowyczowi umocowanemu przez Putina.

Przekladajac twoje podejscie na sytuacje w Polsce, opozycje w PRL nalezaloby sprowadzic do propagandowej wizji oplacanych agentow imperialistycznych. To jest uwlaczajace.

A poza wszystkim czasem warto byc w zyciu tez idealista.
            • frank_drebin Re: poza tym wybor byl jednoznaczny: 17.05.07, 00:35
              1. Sorki czy w Polsce ktorykowliek syn Walesy w roku 1989 zaraz zaczal handelek
              symbolami Solidarnosci ? Przypomne, ze na Ukrainie zaraz po "rewolucji" syn
              Juszczenki zaczal handelek bo jego firma zastrzegla wszystkie symbole tzw.
              pomaranczowej "rewolucji". Za bardzo zaczal sie "rozbijac" wiec tata dal
              mu "klapsa" i sprawa ucichla. Ciekawe, czy za kupienie sobie tam
              pomaranczowych majtek tez trzeba bylo miec jego zgode ?
              2. Ja nie mowie, ze nie warto byc idealista. Stad tez w poprzednim poscie
              zaznaczylem, ze wierze w twe czyste intencje i jednoczesnie bede rozumial twoj
              opor przed przyswojeniem pewnej wiedzy. W koncu pewnie sie napracowales po to
              zeby sie okazalo iz na Ukrainie jedna mafia zmienila inna i zeby Juszczenko
              mogl brac haracz od gumek w kolorze "rewolucji". I z tego powodu mozesz sie
              czuc zribiony w jajco i bedziesz bronil "czystosci" pomaranczowej "rewolucji".

> albo poparcie pomaranczowych albo brak poparcia czy zaangazowania, czyli
              danie
              > wolnej reki Janukowyczowi umocowanemu przez Putina.
              >
              > Przekladajac twoje podejscie na sytuacje w Polsce, opozycje w PRL nalezaloby
              sp
              > rowadzic do propagandowej wizji oplacanych agentow imperialistycznych. To
              jest
              > uwlaczajace.
              >
              > A poza wszystkim czasem warto byc w zyciu tez idealista.
              >
    • zablokowany1 Kaczyńscy uprawiają rasizm 16.05.07, 23:46
      Jakieś pytania?
    • dr.freud ...a : Fundacja o..Rydzyka sponsorowana jest 17.05.07, 06:57

> przez jednego z najbogatszych Ukraińców ,

... przez biedne polskie renciski i emerytki.
    • sanitarny Re: Fundacja A.Kwaśniewskiego sponsorowana jest 17.05.07, 07:57
      Jak "Caritas"bral pieniadze od firmy pradukujacej alkohol,czy firmy
      produkujacej miedzy innymi prezerwatywy to o moralnosci nikt nie mowil
      • camille_pissarro Re: Fundacja A.Kwaśniewskiego sponsorowana jest 17.05.07, 22:05
        A co to ma wspólnego z fundacja A.Kwaśniewskiego ??
        • kika113 Re: Fundacja A.Kwaśniewskiego sponsorowana jest 17.05.07, 22:27
          Kuczma siła prosoviecka na Ukrainie, zamieszany w śmierć dziennikarza-
          dysydenta, byc może to wcale nie rodzina Kuczmy sponsoruje Kwasa ale Moskwa,
          gdyż lubia swoich na najwyżższym stolcu Polski. Niejaki Miller dostał na partię
          wlizkę forsy to i Kwas teraz skorzysta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka