Gość: KONIECZN IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 21:59 nA STRONIE ks.sejm.gov.pl:8009/forms/kad.htm SĄ STENOGRAMY WYSTĄPIEŃ SEJMOWY . O DZIWO NAGLE SIĘ ZAWIESIŁY... CIEKAWE, NA PEWNO JAKIŚ REMONCIK... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: limo Re: CENZURA W SEJMIE IP: *.230-201-24.mtl.mc.videotron.ca 02.12.01, 03:29 Gość portalu: KONIECZN napisał(a): > nA STRONIE <a href="http://ks.sejm.gov.pl:8009/forms/kad.htm">ks.sejm.gov.pl:80 > 09/forms/kad.htm</a> > SĄ STENOGRAMY WYSTĄPIEŃ SEJMOWY . O DZIWO NAGLE SIĘ ZAWIESIŁY... CIEKAWE, NA > PEWNO JAKIŚ REMONCIK... --------------------------- PRAWDY NIE DADZA , KOOOOOMUNAAAA WTOCILA. kTO ZNA SLOWA ROTY ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: CENZURA W SEJMIE odcenzurowana IP: *.look.ca 02.12.01, 04:33 [Powrót do listy rezultatów] [Poprzedni dokument] [Następny dokument] -------------------------------------------------------------------------------- 4 kadencja, 6 posiedzenie, 2 dzień (29.11.2001) 16 punkt porządku dziennego: Rozpatrzenie: 1) Wniosku o odwołanie pana posła Andrzeja Leppera ze stanowiska wicemarszałka Sejmu RP (druk nr 93). 2) Wniosku o odwołanie posła Andrzeja Leppera z funkcji wicemarszałka Sejmu (druk nr 94). 3) Wniosku o odwołanie pana Andrzeja Leppera z funkcji wicemarszałka Sejmu RP (druk nr 95). 4) Wniosku o odwołanie Andrzeja Leppera z funkcji wicemarszałka Sejmu RP (druk nr 104). Wicemarszałek Andrzej Lepper: Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Myślę, że trochę kultury Wysoka Izba zachowa, zarówno jedna, jak i druga strona. (Poruszenie na sali) I po co ta dyskusja? Na szczęście w tym parlamencie są siły narodowe, polskie: Liga Polskich Rodzin i Samoobrona; na całe szczęście. (Oklaski) (Głos z sali: Cha, cha, cha...) Co by było, gdyby tych sił nie było? I co? I dzisiaj wam to przeszkadza, tak? My wiemy, w czym wam to przeszkadza. I z tej trybuny padną te prawdy, na które odpowiecie; odpowiecie, zobaczymy, co zrobicie. A musicie wiedzieć jedno, że to nie jest straszenie. To wszystko jest nagrane. I kaseta z waszego zachowania tu... (Głos z sali: Nie strasz.) ...w tej Wysokiej Izbie pójdzie do każdej gminy. Wyborcy zobaczą, jak wy ich traktujecie. Śmiejecie się z handlowców na bazarach, śmiejecie się z tego, że mówi się, że ktoś rozkrada Polskę, że ktoś przez 12 lat doprowadził do 3 milionów ludzi bezrobotnych? Śmiejcie się dalej. (Oklaski) Mówicie o kulturze politycznej. To przecież większość z was, ugrupowania wasze, przefarbowani również, w garniturach, w krawatach, pachnący perfumami takich firm, jak Dior, Chanel, głaskaliście się nawzajem przez 12 lat. I tak się głaskaliście, że dzisiaj jest całkowity krach polskiego przemysłu; przemysłu ciężkiego, lekkiego, rolnictwa, małej i średniej przedsiębiorczości, handlu i usług. Z Polski daliście zrobić rynek zbytu dla nadwyżek produkcyjnych Zachodu. Wy to dokładnie wiecie. Wam tego nie trzeba mówić. O waszej kulturze i odpowiedzialności za państwo i społeczeństwo świadczy stan służby zdrowia, nauki, edukacji, służb mundurowych, wojska i Policji, Straży Granicznej, straży pożarnej i innych. Kiedy przemawiałem do was w kulturalny sposób, nie tylko tu, z trybuny, ale kiedy na spotkaniach z władzami poprzedniego rządu i kolejnych rządów mówiłem prawdę o Balcerowiczu, który działa na szkodę Polski i Polaków, nie słuchaliście mnie, bo po co; kto to jest Lepper, co będziemy go słuchać. Kiedy kazałem, aby Balcerowicz przedstawił wzór, jakim to on wylicza stopy procentowe kredytów, kiedy inflacja jest 4,5%, a kredyty 1520% dlaczego nie 40 albo 5%, jak w normalnych krajach? wtedy też nie słuchaliście. Ja mówiłem o sprzedaży majątku narodowego za bezcen. Nie słuchaliście. A majątek wart w 1989 r. 400 mld dolarów zostałał sprzedany w 70% za kwotę, która woła o pomstę do niebios 5% jego wartości. Pytam: Gdzie jest reszta pieniędzy, ponad 250 mld dolarów? Co się z nimi stało, gdzie one są? Naród od was odpowiedzi zażąda; zażąda odpowiedzi i rozliczy za to. W tym czasie, kiedy w 1989 r. dług zewnętrzny wynosił ok. 40 mld dolarów... Prof. Belka dzisiaj powiedział, że umorzono nam 50% to 20 mld dolarów. I wy, oddając władzę nie tak dawno, zostawiliście 65 mld dolarów długu zewnętrznego. I z czego się cieszycie? Z czego? Gierek zadłużył kraj? Gierek ratował Polskę. Technologie stare sprowadzał, oczywiście, ale nie zadłużył kraju. (Oklaski) Teraz co zbudowaliście? Ile zbudowaliście mieszkań, ile zbudowaliście dróg, ile fabryk? Wszystko zniszczyliście. Cieszycie się dzisiaj? Cieszcie się dalej z tego. (Oklaski) Dług wewnętrzny nie istniał przedtem w Polsce, bo przedsiębiorstwa były państwowe, oczywiście, że dotowane. Na dzisiaj ten dług wewnętrzny to znowu deficyt w budżecie państwa, a ten dług to ok. 70 mld zł. Deficyt zostawiliście, prawie 80 mld zł. I wy jesteście zadowoleni, pełni poczucia humoru, nie odpowiadacie. Za co? Wy przecież nie wiedzieliście nic. To tylko premier jest winny, tylko Buzek winny, a wy nie, wy jesteście święci. Deficyt w handlu zagranicznym też wiemy, jaki jest. Sprzedaliście majątek narodowy. Nie... (Poruszenie na sali) No co? Spokojnie, spokojnie; spieszy się komuś? Spokojnie. (Oklaski) Obiecaliście nam bardzo dużo po narodowych funduszach inwestycyjnych. I co z nich zostało? Co zostało? Świadectwa udziałowe, tak? Z którymi co mogą sobie dzisiaj zrobić obywatele Polski? Patrzeć jak na pamiątkę świadectwo za 20 zł kupiłem, bo tyle była warta moja praca, chociażby w PRL. I nie drwijcie z tego, bo już raz wam tłumaczyłem: Gęsi byście paśli, bo krów nie potraficie upilnować. (Oklaski) (Głosy z sali: Brawo.) Kiedy mówiłem o bezrobociu, które osiągnęło 3 mln oficjalnie, a drugie tyle nieoficjalne, kiedy mówiłem, że 80% tych ludzi nie ma prawa do zasiłku i nie ma środków do życia, oczywiście też nie słuchaliście. Opieka społeczna może tego nie wiecie, to w końcu sobie zakodujcie w podświadomości daje ludziom po 20, 30, 50 zł miesięcznie na 2, 3, 4 osoby w rodzinie. I co, tego też nie wiecie, tak? Tego też nie słuchaliście, bo po co. I wy, SLD i PSL, też, oczywiście, w lipcu 1994 r. przyjęliście antyludzką ustawę o eksmisji ludzi na bruk. Wstydziliście się za to, chcieliście ją zmienić; zbyt długo to trwało. Nie myśleliście o tym, że ludzie są biedni w Polsce? Patrzyliście tylko poprzez pryzmat tej sali, gdzie żyje się nieźle? Trzeba spojrzeć tam, na dół. Tam są ludzie, tam są wyborcy, którzy nas tu wprowadzili; jesteśmy tu dzięki nim. (Oklaski) Ja tych ludzi tylko broniłem, dlatego że wy sami, przyznając się, iż uchwaliliście ustawę antyludzką, później ją zmieniliście. Ale ile szykan padło pod moim adresem, że broniłem przed eksmisją, że goniłem komornika, do więzienia zamykaliście. Dziękuję wam za to. Broniłem i będę bronił ludzi. (Oklaski) Doprowadziliście kraj do ruiny, a naród do nędzy, kulturalnie, bez inwektyw, a teraz o wersalu marzycie? Na tej sali już go nie będzie, bo kraj tonie, bo ludzie na chleb nie mają i teraz wersalu chcecie? (Oklaski) Mówicie, że jestem niekulturalny, używam słów nieparlamentarnych, a ja tylko powtarzam to, co ludzie mówią, którzy was też m.in. wybrali. Z tej trybuny przestrzegam was: jeżeli natychmiast nie zmienicie polityki społeczno-gospodarczej i finansowej państwa, to te kanalie, śmierdzące kości, rózgi, zjazdy i marsze gwiaździste oraz gnojowica przyjadą tu, pod parlament upomnieć się o swoje prawa, bo to jest prawo ludzi. (Oklaski) Ludzie nie chcą nic więcej, tylko chcą godnie żyć. Wy mówicie o prawie? A co to jest? Konstytucja. To po co uchwalaliście ją, po co zapisywaliście prawo człowieka do sprawiedliwości, do godnego życia, równość wobec prawa, bezpłatna nauka, służba zdrowia? Po co to robiliście? Zapomnieliście zapisać jednego, że to wszystko zagwarantujemy ludziom, kiedy będzie nas stać. O tym zapomnieliście. Mogliście to zapisać, naród by rozumiał rządu nie stać. Tego zapisu brakuje. I czy się komuś podoba, czy nie, czy są pieniądze, czy nie ma, ludziom godne życie się należy, bo ludzie nie chcą nic za darmo, ludzie chcą ciężko, uczciwie, rzetelnie pracować, ale za tę pracę chcą godnie żyć, i tego im nie zapewniacie. (Oklaski) Ulegliście wielkiej presji mediów, tak jest. Jak się mówi o konkretach, to większość dziennikarzy oczywiście nie słucha tego. Są bardzo porządni dziennikarze w Polsce, ale niestety większość prasy nie jest w rękach polskich. Rozgłośnie radiowe, stacje telewizyjne, też te komercyjne, w większości nie są w rękach polskich. I komu będzie zależeć na tym, ż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: CENZURA W SEJMIE IP: *.kabel.telenet.be 02.12.01, 11:32 Gość portalu: KONIECZN napisał(a): > nA STRONIE <a href="http://ks.sejm.gov.pl:8009/forms/kad.htm">ks.sejm.gov.pl:80 > 09/forms/kad.htm</a> > SĄ STENOGRAMY WYSTĄPIEŃ SEJMOWY . O DZIWO NAGLE SIĘ ZAWIESIŁY... CIEKAWE, NA > PEWNO JAKIŚ REMONCIK... REMONCIK TO PRZEPROWDZ W SWOIM KOMPUTRKU,ALBO SPRAWDZ LACZA INTERNETOWE .:-) Ps. Zastanow sie najpier i sprawdz zaczym podniesiesz krzyk ! Odpowiedz Link Zgłoś