Dodaj do ulubionych

Propaganda katolicka- cacy, inne- be

30.05.07, 13:07
Co za obłuda kieruje katooszołomami, że wszędzie doszukują się jakichś
ukrytych podtekstów i wyskakują z propagandą tego czy tamtego. A jak się małe
dzieci indoktrynuje katolicko to jest dobrze? Jak się od żłobka wprowadza
czarnego, żeby prał mózgi dzieciom to jest w porządku? Katolicka propaganda
jest jedynie słuszna i dozwolona w niby neutralnym światopoglądowo kraju.
Dopóki nie wyzwolimy się spod okupacji Watykanu, Polska będzie po równi
pochyłej spadać w przepaść. Co z tego, że gospodarka pędzi i napływa kasa z
Europy, skoro ludzi zaczyna brakować? Czemu nasza klasa polityczna głownie
kradnie(dotyczy całokształtu polskiej sceny politycznej) i dla siebie oraz
swoich pociotków załatwia posadki? Wszystko wynika z moralności katolickiej,
przecież się mogą wyspowiadać i pójdą hurtowo do raju. Bardziej obłudnej
religii nie widziałem.
Obserwuj wątek
    • zoro333 Zgadzam się. Katoprawica niszczy Polskę 30.05.07, 13:12
      • forycki Re: Zgadzam się. Katoprawica niszczy Polskę 30.05.07, 22:07
        zapraszam wszystkich do mojego forum o polityce w Polsce,
        groups.google.pl/group/politykapolska
    • sanitarny Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 13:17
      W Polsce pełni posługę około 70. mianowanych księży egzorcystów oraz wielu
      kapłanów modlących się modlitwą o uwolnienie. W każdej diecezji jest
      przynajmniej jeden mianowany egzorcysta, nie wliczając w to ordynariuszy
      miejsca. Informacje o miejscach sprawowania ich posługi można uzyskać
      telefonicznie poprzez lokalną kurię, a także w parafiach.
      • smalltownboy Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 13:19
        Niech sobie będą, niech sobie to wszystko istnieje- na tym polega wolność, ale
        czemu wciąga się w to państwo i jego kase?
        • zoro333 Bo bez kasy państwa przestali by istnieć 30.05.07, 13:30
          Jak katolik w Niemczech musi się zadeklarować to nagle staje się niewierzącym
          • wos9 Re: Bo bez kasy państwa przestali by istnieć 30.05.07, 19:58
            zoro333 napisał:

> Jak katolik w Niemczech musi się zadeklarować to nagle staje się niewierzącym

I tego się boi nasz kler uparcie broniąc tacy.
        • jrjrjr Nie narzekajmy! 30.05.07, 13:31
          Nie narzekajmy! Na razie to tylko księża egzorcysci. Nie ma jeszcze Księży
          Inkwizytorów, oficjalnego przedstawicielstwa Św. Officjum (cz. inkwizycji), a
          mogłyby być. Trzeba tylko uzupełnić konkordat!
          • wos9 Re: Nie narzekajmy! 30.05.07, 20:01
            jrjrjr napisał:

> Nie narzekajmy! Na razie to tylko księża egzorcysci. Nie ma jeszcze Księży
            > Inkwizytorów, oficjalnego przedstawicielstwa Św. Officjum (cz. inkwizycji), a
            > mogłyby być. Trzeba tylko uzupełnić konkordat!

Daj spokój, proszę. Nie wywołuj wilka z lasu.
    • 1a110 Bogu dziekowac ze pustoszeja zakony i koscioly 30.05.07, 19:37
      pustoszeja zakony ,koscioly i tzw. seminaria duchowne.

serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,4180360.html
      • wanda43 Re: Bogu dziekowac ze pustoszeja zakony i koscio 30.05.07, 19:45
        i co z tego,ze pustoszeja,jak panstwowej kasy idzie na tych pasozytow coraz wiecej.
    • lumpior Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 19:55
      Radio Maryja ma etatowych lektorow rzadowych z Rady Ministrow/RM=RM/,tak
      wyglada rozdzial panstwo-KK w wersji koalicji Rydzyka.Wspieraja sie wzajenmie
      wyznaniowo i finansowo,koalicja moherowa -gwarantem istnienia i dobrobytu!!!
      • wos9 Taka natrętna indoktrynacja sprawi, że ludzie 30.05.07, 20:04
        będą od Kościoła odchodzić.
        Nie mówię, że prawdziwie wierzący przestanie wierzyć w Boga. Ale nie musi
        wierzyć w kler.
        • white_sheep Re: Taka natrętna indoktrynacja sprawi, że ludzie 30.05.07, 20:12

brednie opowiadacie.

wierzący nie wierzą w kler,nigdy nie wierzyli.

My wierzymy w Boga a nie w "Kościół" czyli urzędników (kler).

Od Kościoła odchodzić nie będziemy.

Trudne do ogarnięcia ?

wos9 napisała:

> będą od Kościoła odchodzić.
          > Nie mówię, że prawdziwie wierzący przestanie wierzyć w Boga. Ale nie musi
          > wierzyć w kler.
    • aron2004 Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 20:24
      jak ci się nie podoba katolicyzm to poproś o azyl w Arabii Saudyjskiej. Tam
      katolicyzm jest zakazany. Będziesz tam szczęśliwy.
      • smalltownboy Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 20:26
        Tu się urodziłem i chcę tu mieszkać i żyć bez indoktrynacji państwowo-
        religijnej.
        • aron2004 Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 20:54
          smalltownboy napisał:

> Tu się urodziłem i chcę tu mieszkać i żyć bez indoktrynacji państwowo-
          > religijnej.

A ja chcę mieszkać z indoktrynacją buhahahahahaha

nadal chcesz brody Żydom golić czy ci przeszło z tym panstwem laickim?
          • smalltownboy Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 20:56
            Nie będę od początku rozpoczynał jałowej dyskusji. Nadal chcę by religia
            trzymała się z daleka od oficjalnego państwa. Miej sobie indoktrynację, ale u
            siebie w domu, a nie w państwie.
    • 1a110 Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 20:25
      serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3145521.html
      • smalltownboy Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 20:28
        Tu jeszcze lepsze :)

wiadomosci.onet.pl/1535731,11,item.html
        • 1a110 Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 20:43
          za komuny tez wpisywano tzw warosci socjalistyczne do ustaw ,kodeksow i
          konstytucji. PZPR miala budynki ,samochody ,etaty ,cenzure ,itp. tylko ze
          ludzie zaczeli ich opuszczac...
          podobnie teraz jest z ko.ka.
      • wos9 I dlatego ta indoktrynacja taka natrętna! 30.05.07, 20:56
        1a110 napisał:

> serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3145521.html
    • smalltownboy Kolejny dowód państwa kościelnego 30.05.07, 20:49
      "TVP okroiła homoseksualny żart zawarty w satyrycznym serialu BBC 'Little
      Britain', wyemitowanym w ubiegły piątek. Nadawca tłumaczy to 'koniecznością
      przestrzegania polskich norm kulturowych'.
      Kontrowersyjny filmowy skecz rozgrywa się na wiejskim festynie gdzie swoje
      gejowskie stoisko ma jedyny deklarowany homoseksualista w wiosce. Stragan
      wzbudza zainteresowanie staruszki oraz nowego pastora. WYSTAWCA OSKARŻA KSIĘDZA
      o złe intencje wobec jego stoiska. Gag W WERSJI POKAZANEJ przez polskiego
      nadawcę kończy się zapewnieniami pastora o tolerancji wobec osób o innej
      orientacji."
      • smalltownboy Re: Kolejny dowód państwa kościelnego 30.05.07, 20:50
        link do całosci
        wirtualnemedia.pl/document,,2109707,Telewizja_publiczna_ocenzurowala_homoseksualny_skecz.html
    • w11mil to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 21:52
      smalltownboy napisał:
      > A jak się małe
      > dzieci indoktrynuje katolicko to jest dobrze?
      • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 21:56
        Bardzo dobry dowcip na noc :))
        Tyle, że katolicyzm ma niewiele wspólnego z naukami Chrystusa i Pismem Swiętym,
        dla niego ważniejsze są dogmaty kościelne, sakramenty, encykliki papieskie i
        święte obrazy. Niech sobie istnieje, ale niech nie wyciąga kasy z podatków.
        • w11mil a co konkretnie potepiasz w katolicyzmie? 30.05.07, 21:57
          smalltownboy napisał:

> Bardzo dobry dowcip na noc :))
          > Tyle, że katolicyzm ma niewiele wspólnego z naukami Chrystusa i Pismem
          Swiętym,
          • smalltownboy Re: a co konkretnie potepiasz w katolicyzmie? 30.05.07, 22:00
            Przeczytaj sygnaturkę - to wszystko, co powprowadzali do Pisma Świetego, czyli
            praktycznie wszystko, co w kościele. Bo Chrystrus nakazł miłować bliźniego oraz
            Boga, a także wierzyć w niego jako JEDYNEGO zbawiciela i pośrednika z Bogiem. I
            to wszystko. Cała reszta jest wymyślonym dodatkiem przez kler dla celów
            własnych.
            • aron2004 Re: a co konkretnie potepiasz w katolicyzmie? 30.05.07, 22:01
              tak tak ty najlepiej wiesz co Chrystus miał na myśli, a chciałbyś jednocześnie
              golić pejsy Żydom. Lepiej jedź już na Białoruś.
              • smalltownboy Re: a co konkretnie potepiasz w katolicyzmie? 30.05.07, 22:02
                Argumentów zabrakło? Konkretne zarzuty proszę a nie demagogię.
      • paralela1 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 21:57
        ja też chcę indoktrynacji katolickiej, a w demokracji większość ma też jakieś
        prawa, nie tylko mniejszości. Wolę katolicka od zbczonej lewackiej.
        • jdbad Nie wiesz, co to demokracja 30.05.07, 21:58
          • paralela1 Re: Nie wiesz, co to demokracja 30.05.07, 21:59
            na pewno nie panoszenie się mniejszości i narzucanie jej swoich zboczeń jako
            obowiązujacej normalności, chyba że lewactwo myli ci się z demokracja, ale to
            dwie różne sprawy
            • jdbad Re: Nie wiesz, co to demokracja 30.05.07, 22:00
              • paralela1 Re: Nie wiesz, co to demokracja 30.05.07, 22:00
                a ty wiesz, hehe
                • jdbad Re: Nie wiesz, co to demokracja 30.05.07, 22:01
                  Zabrzmi to patetycznie, ale tak - wiem.
                  • paralela1 Re: Nie wiesz, co to demokracja 30.05.07, 22:02
                    jasne, lewactwo zawsze wszystko wie
                    • jdbad Re: Nie wiesz, co to demokracja 30.05.07, 22:03
                      Może nie wszystko, ale wiem co jest demokratyczne.
                  • white_sheep podwójna woda????????????????????????????? ????? 30.05.07, 22:23
                    co to wie???????????????????????????????????????????????????????????????????????

jdbad napisała:

> Zabrzmi to patetycznie, ale tak - wiem.

• jdbad A dziękuję. To komplement. 30.05.07, 22:24
        • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:02
          Indoktrynuj się w domu, a nie narzucaj wszystkim tego. Nikt Ci tego nie broni,
          ale za własne pieniądze i prywatnie.
          • paralela1 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:04
            ty mnie indoktrynujesz lewactwem, ateizem i podobnymi bzdetami
            • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:05
              Ja tylko chcę, aby wasza indoktrynacja nie wchodziła w moje życie. Stąd moja
              reakcja, jesli przestaniecie wciskać każdemu własną propagandę, ta lewacka, jak
              ją nazywasz, też ustanie. Na zasadzie akcji i reakcji.
              • paralela1 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:08
                twoja jest słuszniejsza od mojej? Ty mi narzucasz swoją, jako słuszniejsza, a
                kto to rozsadzi, która lepsza i dlaczego twoja? Decyduje większość a nie
                ateistyczna mniejszość, która uważa swoje poglady za słuszniejsze.
                • jdbad Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:09
                  Nie masz pojęcia o demokracji.

paralela1 napisała:

> twoja jest słuszniejsza od mojej? Ty mi narzucasz swoją, jako słuszniejsza, a
                  > kto to rozsadzi, która lepsza i dlaczego twoja? Decyduje większość a nie
                  > ateistyczna mniejszość, która uważa swoje poglady za słuszniejsze.
                  • paralela1 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:13
                    zaciełąś się ztym -nie masz pojęcia o demokracji
                    • jdbad Nie. Stwierdzam fakt. 30.05.07, 22:15
                • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:11
                  W totalitaryźmie decyduje większość (tłum) lub dyktator. Zrozum, że nikt Ci nie
                  zabrania kultywować swoich obrzędów, tylko nie narzucaj jej każdemu poprzez
                  ustawodawstwo państwowe, ponieważ takie ustawy uderzają w ludzi, którzy nie
                  podzielają takich poglądów. Zaraz mi odpiszesz, że np. geje też narzucają
                  ustawy o związki itd. Z tą różnicą, że taka ustawa w żaden sposób nie wpływa na
                  Twoje zycie, a wasze ustawy np. o zakazie handlu w niedziele, o opłacaniu kleru
                  z podatków itd. wpływają na każdego. Pojumjesz różnicę i o co tu chodzi?
                  • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:20
                    smalltownboy napisał:

> W totalitaryźmie decyduje większość (tłum) lub dyktator. Zrozum, że nikt Ci
                    >nie zabrania kultywować swoich obrzędów,

Naprawdę? Nie gadaj. Uważasz, że procesja w Boże Ciało nie obraża niekatolików?

> tylko nie narzucaj jej każdemu poprzez
                    > ustawodawstwo państwowe, ponieważ takie ustawy uderzają w ludzi, którzy nie
                    > podzielają takich poglądów.

Jeżeli ktoś nie podziela moich poglądów, to nikt go nie zmusza do mieszkania w
                    Polsce.

> Zaraz mi odpiszesz, że np. geje też narzucają
                    > ustawy o związki itd. Z tą różnicą, że taka ustawa w żaden sposób nie wpływa
                    na Twoje zycie, a wasze ustawy np. o zakazie handlu w niedziele, o opłacaniu
                    kleru
                    > z podatków itd. wpływają na każdego.

Skoro ja za rządów SLD dopłacałem do obozów pana Biedronia w górach, to
                    dlaczego ty nie chcesz dopłacać do kościołów i księży???

>Pojumjesz różnicę i o co tu chodzi?

Pojmuję. Wyjeżdżaj na Białoruś.
                    • jdbad Kolejny, który nie rozumie pojecia demokracja 30.05.07, 22:22
                      • white_sheep Woda?podwójna???????????????????? ????????????? 30.05.07, 22:26
                        tego już nie zdzierżę:
                        Kolejny, który nie rozumie pojecia demokracja

--

signature currently under construction
                        • jdbad I co zrobisz? 30.05.07, 22:27
                          white_sheep napisała:

> tego już nie zdzierżę:
                          > Kolejny, który nie rozumie pojecia demokracja
                          >
                          >
                          • white_sheep Re: I co zrobisz? 30.05.07, 22:37
                            z uwagi na to,że agresja jest dla Ciebie pojęciem obcym chcę Ci życzyć miłych
                            snów.
                            BTW co do demokracji to chyba mało kto rozumie co zacz tu i teraz.
                            Dobranoc
                            -baranek
                            • jdbad Dobranoc. 30.05.07, 22:39
                    • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:23
                      Ty lepiej odpowiedz na mojego posta o odejściu kościoła od nauki pisma
                      świetego, jeśli jestes taki mądry, a Polska nie jest twoją własnością, żebyś mi
                      narzucał swoje widzimisie, bym jest stosował także we własnym życiu.
                      • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:26
                        smalltownboy napisał:

> Ty lepiej odpowiedz na mojego posta o odejściu kościoła od nauki pisma
                        > świetego,

A skąd ty wiesz, że kościoł odszedł od Pisma Świętego? Może z tego samego
                        źródła które ci powiedziało że trzeba golić pejsy Żydom?

> jeśli jestes taki mądry, a Polska nie jest twoją własnością, żebyś mi
                        > narzucał swoje widzimisie, bym jest stosował także we własnym życiu.

Polska nie jest twoją własnością, żebyś zabraniał mi wieszania krzyża w
                        urzędzie a Żydów zmuszał do golenia pejsów.
                        • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:27
                          Skąd wiem, bo umiem czytać ze zrozumiem, w przeciwieństwie do ciebie.
                          • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:28
                            ze zrozumieniem- ma być
                          • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:30
                            smalltownboy napisał:

> Skąd wiem, bo umiem czytać ze zrozumiem, w przeciwieństwie do ciebie.

no i gdzie wyczytałeś ze zrozumieniem, że trzeba golić pejsy Żydom w imię
                            państwa laickiego?
                            • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:32
                              Nie wyrywaj moich wypowiedzi z kontekstu. Jeśli godność i ranga urzędu
                              wymagałaby odpowiedniego wyglądu, wtedy ani Żyd z pejasmi ani katoli z krzyżami
                              nie mógłby tam pracować, bez pozostawienia symboli przed wejściem do urzędu, a
                              w przypadku Żyda, przed zgoleniem pejsów, jeśli psułyby one wizerunek urzędu. I
                              nie przekręcaj moich wypowiedzi, a jesli się do nich odwołujesz, cytuj w
                              całości.
                              PS. Nie zapomnij udać się do psychiatry, gdyż ze zdrowiem coraz gorzej. Nie
                              wiem, czy można kierować busami z niestabilną psychiką?
                              • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:37
                                a niby dlaczego pejsy i krzyż miałyby psuć wizerunek urzędu? Dla mnie ważne
                                jest żeby urzędnik był kompententny i uczciwy a nie to czy nosi pejsy czy
                                krzyż.
                                • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:39
                                  A dlaczego do pewnych zawodów musisz być ubrany w krawacie i garniturze, a nie
                                  bikini? Takie samo porównanie.
                                  • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:41
                                    smalltownboy napisał:

> A dlaczego do pewnych zawodów musisz być ubrany w krawacie i garniturze, a
                                    >nie bikini? Takie samo porównanie.

Przecież ja nie twierdzę, że urzędnik nie może nosic krawatu i garnituru, choć
                                    wolałbym kompetentnego i uczciwego urzędnika w krótkich spodenkach niż jakiegoś
                                    bufona w gajerze.

Napisz w czym ci te pejsy przeszkadzają bo naprawdę nie rozumiem. Chyba tylko
                                    faszyści mieli taką obsesję, że w czasie wojny golili pejsy Żydom.
                                    • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:46
                                      A tak samo przeszkadzają, jakby np. jakiś urzędnik typu sędzia, czy prokurator
                                      miał długie włosy, kolorowe włosy, czy coś podobnego. Pejsy olbrzymie czy broda
                                      po kolana psułaby rangę urzędu i tylko dlatego nie powinno być czegoś takiego.
                                      Chodzi o urzędników jakiejś rangi, zwykli pracownicy niech się ubierają jak
                                      chcą i niech noszą zielone włosy czy pejsy 2 metrowe.
                                      • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:48
                                        smalltownboy napisał:

> A tak samo przeszkadzają, jakby np. jakiś urzędnik typu sędzia, czy
                                        >prokurator
                                        > miał długie włosy, kolorowe włosy, czy coś podobnego. Pejsy olbrzymie czy
                                        >broda po kolana psułaby rangę urzędu i tylko dlatego nie powinno być czegoś
                                        >takiego.

To jest tylko twoja opinia. Mi pejsy nie przeszkadzają. Tobie pejsy
                                        przeszkadzają i chcesz narzucić swoją nienawiść do pejsów innym. To się pewnie
                                        nazywa tolerancja.
                                        Dlaczego to twoje opinie mają się stawać prawem a nie moje. W czym lepszy
                                        jesteś ode mnie?

> Chodzi o urzędników jakiejś rangi, zwykli pracownicy niech się ubierają jak
                                        > chcą i niech noszą zielone włosy czy pejsy 2 metrowe.

a co ci pejsy u urzędników przeszkadzają? A może wąsy też każesz golić? Albo
                                        brwi? A może niech się golą całkiem na łyso?
                                        • smalltownboy Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:54
                                          A czemu akurat tych pejsów tak się przyczepiłeś? Chcesz sprowokować jakieś
                                          nutki antysemickie, żeby mi zarzucić?
                                          Pejsy olbrzymie, wąsy sumiaste ponadnormatywne, dziwne włosy itd, nie są
                                          stosowane jako ozdoba przez ludzi piastujących urzędy i nie byłyby mile
                                          widziane przez przełożonych. Wszystko w swoich granicach.
            • wanda43 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:12
              bede krytykowac katolicyzm dokad bedzie doic panstwo z moich rowniez podatkow.
              Nikt mnie nie pyta,czy sobie zycze bulic na tą "jedynie sluszną",czy nie.A ja
              sobie nie zycze!
              • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:18
                wanda43 napisała:

> bede krytykowac katolicyzm dokad bedzie doic panstwo z moich rowniez
                podatkow.
                > Nikt mnie nie pyta,czy sobie zycze bulic na tą "jedynie sluszną",czy nie.A ja
                > sobie nie zycze!

towarzyszko Wando!
                Skoro ja za rządów SLD płaciłem podatki na obozy edukacyjne pana Biedronia w
                górach to dlaczego towarzyszka teraz nie chce płacić na katolików?
                • ewa8a Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:23
                  Porównywanie dopłat do kk i wszelkich innych organizacji jest absurdalne z
                  uwagi na skalę tych pierwszych.
                • wanda43 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:27
                  juz ci kiedys napisalam,ze jak bedziesz do mnie sie zwracal przez towarzyszko,to
                  cie opluje albo zrobie krzywde.To juz druga zolta kartka.
                  Jeszcze jedna zolta i bedzie czerwona!
                  • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:29
                    dobrze towarzyszko to jak było z tymi obozami Biedronia w górach? Były
                    finansowane z budżetu państwa czy nie?

Bo ja czytałem, że były. Więc skoro ja katol byłem zmuszany do finansowania
                    obozów pana Biedronia, to dlaczego wy racjonaliści nie chcecie dopłacać do
                    kościoła katolickiego?
                    • wanda43 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:34
                      jacy wy???jacy wy???
                      jak narazie,to ja doplacam do tych waszych caritasow,niby domow opieki,niby biur
                      pielgrzymkowych, kolonii dla indoktrynowanch i calej armii ksiezy,zakonnic i
                      zakonnikow wszelkiej masci w kraju i na tzw misjach.
                      • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:36
                        towarzyszko Wando, skoro ja dopłacałem do obozów Biedronia, to wy możecie
                        dopłacać do księży.
                        • wanda43 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:43
                          trzecia zolta kartka!
                          Jak dostaniesz czerwoną,to ci zrobie to samo,co facet swojemu psu,jak mu po raz
                          4 napaskudzil na dywan.
                          A na tych rozpustnikow plac sobie sam, skoro ci to odpowiada.Albo lepiej zostan
                          ministrantem,moze ci sie co trafii wreszcie.
                          • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:45
                            wanda43 napisała:

> A na tych rozpustnikow plac sobie sam, skoro ci to odpowiada.

Towarzyszko Wando! Mi Biedroń nie odpowiada, a mimo to musiałem płacić na jego
                            obozy. Więc niech towarzyszka teraz płaci na kler bez szemrania.

>Albo lepiej zostan
                            > ministrantem,moze ci sie co trafii wreszcie.

za stary jestem
                            • wanda43 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:47
                              Czerwona kartka!!!!
                              I wszystko jasne,za stary jestes, nie mozesz juz i wszystko ci sie kojarzy z
                              d..ą Biedronia.
                              • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:49
                                oj towarzyszko Wando, skoro ja dotowałem Biedronia, to niech towarzyszka się
                                nie oburza że musi dotować kościół.
                            • ewa8a Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:59
                              Ja wpłacam za Wandę 0,00000000001 grosza, tylko przestań już ją zanudzać, bo
                              cię psem poszczuje. Wanda oczywiście swoim, bo mój jest bardzo spokojny i nie
                              da się sprowokować.
                      • ewa8a Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:38
                        A ja z miłą chęcią dopłacę do kk kwotę, jaką przypadła z moich podatków
                        Biedroniowi. Przypuszczam, że będzie to jakiś ułamek grosza.

• aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:39
                          ewa8a napisała:

> A ja z miłą chęcią dopłacę do kk kwotę, jaką przypadła z moich podatków
                          > Biedroniowi. Przypuszczam, że będzie to jakiś ułamek grosza.

No widzę że jednak zaczynacie rozumieć o co chodzi.
                          • ewa8a Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:41

Naprawdę sądzisz, że ta kwota będzie odpowiednia ?
                            Jesli tak, to ja z kolei cieszę się, że zaczynasz rozumieć o co chodzi.
                            • aron2004 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:43
                              ewa8a napisała:

>
                              > Naprawdę sądzisz, że ta kwota będzie odpowiednia ?

Tu nie chodzi o kwotę, ale o zasadę. Skoro katole dotowali Biedronia, więc
                              niech niekatole przestaną protestować przeciwko dotowaniu kościoła.

> Jesli tak, to ja z kolei cieszę się, że zaczynasz rozumieć o co chodzi.

Ja osobiście zaproponowałbym klerowi układ - konstytucyjny zakaz aborcji w
                              zamian za rezygnację z dotacji państwowych.
                              • wanda43 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:45
                                Jedno i drugie krecie sie wokol d..y.Wyraźnie masz braki.
                              • ewa8a Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:53
                                aron2004 napisał:

> Skoro katole dotowali Biedronia, więc
                                niech niekatole przestaną protestować przeciwko dotowaniu kościoła.

Stąd właśnie moja propozycja – dac czarnym na otarcie łez tyle, ile dano
                                Biedroniowi, zakładając oczywiscie, że coś dostał.

> Ja osobiście zaproponowałbym klerowi układ - konstytucyjny zakaz aborcji w
                                zamian za rezygnację z dotacji państwowych.

Marny to układ – z wiekszej ilości chrztów, rocznic chrztów (ponoć i takie
                                dziwa istnieją), później wesel i pogrzebów oni (WY????) i tak nie pożyją sobie
                                na takim poziomie, do jakiego są przyzwyczajeni. A owieczek ubywa, oj ubywa,
                                naród coraz bardziej wyedukowany się robi, niebawem tego kitu już nie da sobie
                                wciskać. Jakiż to pożytek będzie z tego zycia poczętego, przepoczwarzonego w
                                ateistów ?

• wos9 Re: to dobrze, bo katolicyzm jest dobry 30.05.07, 22:08
            smalltownboy napisał:

> Indoktrynuj się w domu, a nie narzucaj wszystkim tego. Nikt Ci tego nie
            broni,
            > ale za własne pieniądze i prywatnie.

Masz rację!
            Ale zadziwia mnie to, że ktokolwiek chce być indoktrynowany przez
            kogokolwiek. Wszak indoktrynacja odbiera prawo do samodzielnego myślenia.
    • forycki Re: Propaganda katolicka- cacy, inne- be 30.05.07, 22:07
      zapraszam wszystkich do mojego forum o polityce w Polsce,
      groups.google.pl/group/politykapolska
    • mulla_ahmed Problem klechizacji Polski rozwiaze PiS i LPR. 30.05.07, 22:07
      Juz widze jaki plan obral gej Jaroslaw Kaczynski. Chce tak silnego
      przekatolicyzowania Polskie, ze ludzie zaczna odchodzic od katolicyzmu i dzieki
      temu Jarek bedzie mogl przyznac sie kim naprawde jest.
      Sprytny plan.
      • paralela1 Re: Problem klechizacji Polski rozwiaze PiS i LPR 30.05.07, 22:09
        a kto powiedział, że ateizm lepszy od katolicyzmu? Lenin, Stalin?
        • mulla_ahmed A kto powiedzial, ze katolicyzm lepszy od ateizmu? 30.05.07, 22:11
          Robespieree, Ratzinger?
          • paralela1 Re: A kto powiedzial, ze katolicyzm lepszy od ate 30.05.07, 22:12
            pytam się, kto to jednoznacznie stwierdził?
            • mulla_ahmed To nie ateisci wpierzaja sie w sprawy innych. 30.05.07, 22:15
              Ale to katolicy sa strasznie wscibscy i chetni w narzucaniu swojej 'religii' innym.

I pytanie: Dlaczego najwieksze potegi swiata nie sa panstwami katolickimi? Vide
              USA, Chiny, UK, Niemcy, Japonia????
              • aron2004 Re: To nie ateisci wpierzaja sie w sprawy innych. 30.05.07, 22:17
                mulla_ahmed napisał:

> Ale to katolicy sa strasznie wscibscy i chetni w narzucaniu swojej 'religii'
                in nym.

W przeciwieństwie do islamistów.

> I pytanie: Dlaczego najwieksze potegi swiata nie sa panstwami katolickimi?
                >Vide USA, Chiny, UK, Niemcy, Japonia????

A dlaczego katolicka Irlandia jest biedniejsza od ateistycznej Kuby?
                • smalltownboy Re: To nie ateisci wpierzaja sie w sprawy innych. 30.05.07, 22:19
                  Demagogia. Irlandia była zadupiem i zacofaniem Europy, póki Unia nie wpompowała
                  tam kasy i nie zrobiono reform. Teraz stan materialny się poprawił, co się
                  wprost proporcjonalnie przekłada na spadek poparcia dla katolicyzmu, co też
                  widzimy np. w Portugalii czy Hiszpanii.
                • mulla_ahmed Irlandia to malutenkie panstewko. 30.05.07, 22:20
                  A ja dalej pytam sie o mocarstwa: USA, Chiny, UK, Niemcy, Japonie. Dlaczego one
                  NIE SA katolickie????
                  • aron2004 Re: Irlandia to malutenkie panstewko. 30.05.07, 22:22
                    mulla_ahmed napisał:

> A ja dalej pytam sie o mocarstwa: USA, Chiny, UK, Niemcy, Japonie. Dlaczego
                    >one NIE SA katolickie????

dlatego że są islamskie
                    • mulla_ahmed iSSlamizm jest gorszy od katolicyzmu. 30.05.07, 22:23
                      Kraje muzulmanskie to porazka ludzkosci.
                  • jdbad Bo to wredne mocarstwa są 30.05.07, 22:23
                    I niczego nie rozumieją.
                    • mulla_ahmed No to chce jak najwiecej wrednosci na swiecie.... 30.05.07, 22:25
                      I mam nadzieje, ze nigdy nie zrozumieja....
                      • jdbad Podpisuję się pod tym. 30.05.07, 22:29
          • mulla_ahmed Mial byc Talleyrand albo Raztinger. 30.05.07, 22:13

• paralela1 Re: Mial byc Talleyrand albo Raztinger. 30.05.07, 22:15
              Tak masz rację to Robespierre stwierdził że ateizm jest lepszy od
              chrześcijaństwa, a kto nie wierzył ten był skracany o głowę.
              • jdbad O historii też nie masz pojecia. 30.05.07, 22:16
                • paralela1 Re: O historii też nie masz pojecia. 30.05.07, 22:17
                  sio mucho natrętna
                  • jdbad Chciałabyś. 30.05.07, 22:18
        • wos9 Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:17
          paralela1 napisała:

> a kto powiedział, że ateizm lepszy od katolicyzmu? Lenin, Stalin?
          • paralela1 Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:18
            ale teraz jako jedynie słuszny pokazywany jest model ateistyczny, z pełnym
            przekonaniem, bez prawa do dyskusji
            • smalltownboy Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:22
              Paralelo!
              Ateistyczny, czyli neutralny to zerowy. Zero nikomu nie szkodzi.
              Katolicki nie jest zerowym.
              Rozumiesz o co chodzi?
              • paralela1 Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:23
                choinki na Boże narodzenie obrażaja uczucia innych, co ja mówię Boże Narodzenie
                obraża uczucia innych a parady gejowskie gdzie gej lata w przebrany za papieza,
                sa wolnoiścią, rozumiesz że4 ateistyczny nie jest wcale neutralny
                • smalltownboy Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:26
                  Choinka jest zwyczajem pogańskim i nikogo nie obraża. Chodzi mi głownie o
                  ustawy i prawo stanowione.
                  • aron2004 Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:27
                    smalltownboy napisał:

> Choinka jest zwyczajem pogańskim i nikogo nie obraża.

A Boże Ciało cię nie obraża? To noszenie krzyży po ulicach, gdzie przecież może
                    iść jakiś gej.

> Chodzi mi głownie o
                    > ustawy i prawo stanowione.

jak ci się nie podobają polskie ustawy to nikt Cię w Polsce nie trzyma - możesz
                    wyemigrować na Białoruś.
                    • smalltownboy Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:29
                      Zgłoś się jutro do psychiatry, bo jesteś chory.
                • mulla_ahmed Do paralela. Wazne wyjasnienie. 30.05.07, 22:28
                  Dlaczego, do jasnej cholery, porownujesz ateizm z gejami????????? W
                  ateistycznych Chinach geje co prawda nie sa karani, ale spoleczenstwo chinskie
                  nimi gardzi.

W katolickiej Brazylii demonstracje gejow sprowadzaja miliony ludzi i sa tam
                  cale miasta transwestytow.
            • mulla_ahmed Nikt Ci nie zakazuje katolicyzmu. 30.05.07, 22:22
              Chodzi tylko o to, zebys to Ty nie narzucala katolicyzmu innym. Nie chcesz
              aborcji, to jej nie dokonuj, ale DLACZEGO zabraniasz innym?
              • aron2004 Re: Nikt Ci nie zakazuje katolicyzmu. 30.05.07, 22:25
                mulla_ahmed napisał:

> Chodzi tylko o to, zebys to Ty nie narzucala katolicyzmu innym. Nie chcesz
                > aborcji, to jej nie dokonuj, ale DLACZEGO zabraniasz innym?

A kto zabrania w Polsce aborcji? Przecież można wyjechać na Białoruś i tam
                zabić swoje dziecko. Ktoś trzyma na siłę ciężarne w POlsce?
                Problem w tym, że niektóre feministki chciałyby zabijać swoje dzieci na koszt
                polskiego podatnika.
                • mulla_ahmed Niech aborcja jest w Polsce legalna, ale platna 30.05.07, 22:26
                  I po problemie.
            • wos9 Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:23
              paralela1 napisała:

> ale teraz jako jedynie słuszny pokazywany jest model ateistyczny, z pełnym
              > przekonaniem, bez prawa do dyskusji

No chyba żartujesz??? To model katolicki jest wszechobecny i w dodatku
              pojawiają się żądania zagwarantowania go prawem państwowym.
              A nasza Konstytucja gwarantuje rozdział Kościoła od państwa.
              • cr00t Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:25
                wos9 napisała:

> A nasza Konstytucja gwarantuje rozdział Kościoła od państwa.

A co napiszesz jak zmieni sie konstytucja ?
                • wos9 Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:31
                  cr00t napisał:

> wos9 napisała:
                  >
                  > > A nasza Konstytucja gwarantuje rozdział Kościoła od państwa.
                  >
                  > A co napiszesz jak zmieni sie konstytucja ?

Nie boję się. Nawet w tym parlamencie nie ma na to większości. A bardziej
                  prokościelną koalicję trudno sobie wyobrazić.
                  Ale nawet gdyby - będę ją szanować jako najważniejszy akt prawny, ale
                  poglądów nikt i nic nie może narzucić.
              • paralela1 Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:26
                skoro większość to katolicy i płaca podatki to maja prawo do pewnych rzeczy
                • paralela1 Re: Ani lepszy, ani gorszy - to sprawa wyboru 30.05.07, 22:28
                  a ateiści propaguja swój ateizm i histerię
                • jdbad Nie masz pojęcia o demokracji parelelo 30.05.07, 22:31
                  • paralela1 Re: Nie masz pojęcia o demokracji parelelo 30.05.07, 22:34
                    sio natrętna komarzyco
                    • jdbad Wishful thinking 30.05.07, 22:38
                • wos9 Każmy się zdeklarować i płacić na wybrany kościół 30.05.07, 22:34
                  paralela1 napisała:

> skoro większość to katolicy i płaca podatki to maja prawo do pewnych rzeczy

wtedy zobaczymy, jaka naprawde jest ta większość. Tego boi się nawet
                  Kościół Katolicki i dlatego tak obroni obecnego rozwiązania, czyli tacy.
    • l.george.l "Bóg urojony" Dawkinsa jest już w sprzedaży 30.05.07, 22:35
      Świetna lektura dla tych, którzy nie wybrali jeszcze jedynej słusznej drogi
      www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,518273.html;jsessionid=6C43A33F217D1331A5E9FC2447D8A1B2.LB2
      • paralela1 Re: "Bóg urojony" Dawkinsa jest już w sprzedaży 30.05.07, 22:36
        następny oszołom ateista, którego idea jest brak wszelkiej idei
        • mulla_ahmed nastepny oszolom katolik, ktorego idea jest brak 30.05.07, 22:38
          idei.
      • mulla_ahmed W Polsce przydaloby sie troche Dawkins'ow. 30.05.07, 22:37
        Na szczescie swiatem rzadza USA, UK, Niemcy, Chiny i Japonia.
        Reszta religijnych klechistanow, mullostanow czy szamanostanow nie ma nic do
        powiedzenia.
        • aron2004 Re: W Polsce przydaloby sie troche Dawkins'ow. 30.05.07, 22:38
          przecież USA to klechistan - tam w sądach jest 10 przykazań
          • mulla_ahmed Wbrew pozorom wcale nie. 30.05.07, 22:43
            10 przykazan bylo w jednym sadzie w Alabamie. A potem i tak je usunieto. USA
            wbrew pozorom lacza religijnosc z nowoczesnoscia i rozwojem oraz otwarciem na
            swiat. W przeciwienstwie do Polski czy krajow islamskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka