Dodaj do ulubionych

Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zwyc...

IP: 212.160.234.* 09.06.03, 10:00
porażka
Obserwuj wątek
    • Gość: @#$% Och, niewątpliwie ten wkład był ogromny IP: *.angelologia.katowice.pl 09.06.03, 10:06
      Och, niewątpliwie ten wkład był ogromny, a szczególnie osobiście
      niejakiego L. Millera. Już wczoraj Miller zaczął bić w narodowy
      bębenek używając do tego papieża.

Byle tylko się utrzymać na stołku w SLD i w rządzie... A po nim -
      choćby potop.

Jedyne, co Miller SLD potrafi (być może) załatwić z wyborczych
      obietnic, to ustawa o ochronie życia. Cała reszta to totalna
      klęska.
      • gabrielacasey Prosze ksiedza, a ja chce legalna ABORCJE !!!! 09.06.03, 15:34
        Bo ja jeszcze rodzic moge, to moze byc moj zyciowy interes, a ksiedzu nawet i
        plodzic NIE WOLNO!!!
        • Gość: M Re: Prosze ksiedza, a ja chce legalna ABORCJE !!! IP: *.isw.intel.com / 172.28.173.* 09.06.03, 15:46
          ???
          • gabrielacasey To odpowiedz "angel-netowi" powyzej: chwali pana M 09.06.03, 16:45
            za ustawe anty-aborcyjna, "taktownie" zapominajac o mordowaniu niemowlat. A
            nawet kobiet w ciazy.
            • Gość: @#$% G-C, czy ty wiesz, co to jest IRONIA?! IP: *.angelologia.katowice.pl 10.06.03, 00:42
              "Tu Polskie Radio Warszawa, minęła jedenasta. Podajemy godzinę dla milicjantów: pałeczka, pałeczka, kółko, kółko."

Tak na marginesie - otwieram działalność gospodarczą "Proroctwa i przepowiednie". O 10 rano przewidziałem, że Miller weźmie się
              za nowelizację "Ustawy o ochronie życia i dopuszczalności przerywania ciąży". Muszę jeszcze tylko trochę poćwiczyć - że wystąpi
              z projektem podatku liniowego - na to bym nie wpadł. Cóż, tonący chwyta się brzytwy (podatku liniowego).

Ale pewnie podatek liniowy w wykonaniu SLD będzie miał kilka skal i progów, a poza tym będzie zupełnie liniowy. Oni to potrafią, dla
              nich arytmetyka czy logika nie są żadną barierą...
              • Gość: Lykos Leszek M. traci resztki rozumu IP: *.chemd.amu.edu.pl 10.06.03, 08:31
                Przed wypowiedzią ad meritum - uwaga dla p. Gabrieli:

Smutno mi, że jest Pani zwolenniczką aborcji, ale to pasuje do Pani obrazu,
                jaki sobie wytworzyłem i nie sądzę, żeby mi się udało Panią zmienić. Można
                przytaczać wiele argumentów za i przeciw, ale wystarczy jeden, który jest
                absolutny: nie ma żadnego dobra, które można by postawić ponad ludzkie życie,
                chyba że inne ludzkie życie (ale to już jest dyskusyjne). Koniec, kropka.

Tow. premier na fali czegoś, co odbiera jako swój wielki sukces (śmiech na
                sali), zapragnął tych sukcesów więcej. Gdyby odszedł teraz i zgodził się na
                szybkie wybory, być może SLD osiągnęłoby całkiem nienajgorszy rezultat.

Ale w sytuacji, gdy droższy jest mu stołek od honoru (czy on wie, co to
                znaczy?), od dobra własnej partii, nie mówiąc już o Polsce (gdyby mu na niej
                zależało, już dawno powinien popełnić sepukku), sięga po cały zestaw pomysłów
                drogich jednym, a nienawistnych dla innych. Rezultatem może być dalsza
                antagonizacja społeczeństwa, zniechęcenie i wzrost nastrojów
                antykomunistycznych - na własne życzenie.

Gdy do tego dołączą pierwsze niekorzystne efekty wejścia do UE: wzrost cen,
                wzrost podatków, niepewność jutra, jego formacja może zostać zmarginalizowana,
                być może nawet rozbita i w efekcie wymieciona na śmietnik historii, gdzie jest
                jej właściwe miejsce. I to będzie niewątpliwie korzystne dla Polski.

Ale Polski żal - tymczasem będziemy mieli dalsze dwa lata nieudolnych
                rządów "grupy trzymającej władzę".
                • Gość: Rogalinski Re: Leszek M. traci resztki rozumu IP: delta:* / 10.10.10.* 10.06.03, 09:57
                  Ustawa aborcyjna to ochlap, zeby sie tu wziac za lby...
                  Powinna byc liberalniejsza, ale decydujacy glos w tej sprawie
                  powinny miec kobiety: to one zachodza w ciaze, rodza te dzieci i
                  je wychowuja. Wklad facetow jest najczesciej minimalny: w
                  przenosni i doslownie. Faceci chcacy byc tu arbitrami traca
                  smrodkiem paternalistycznych rzadow rodem z cywilizacji islamsko-
                  semickiej. Moze by tak do Iraku, Iranu albo Arabii Saudyjskiej?
                  To samo zycie, ktore jest w nas jest takze w psach, kotach,
                  swiniach, krowach itd. Wiec albo zycie jest wartoscia, bez
                  wzgledu w jakiej formie sie manifestuje, albo jest zycie lepsze
                  i gorsze.
                  Co do nowej kampanii p. Millera, to juz stary Marks mowil, ze
                  jesli historia sie powtarza to raz jako tragedia (i byla) a na
                  koniec jako komedia i bedziemy jej swiadkiem.
                  J.M. Rokita w TVN 24 mowil o Panu Prezydencie, ze brak mu
                  odwagi, Millerowi zas bezczelnosci nie brak. Zas opozycja bedzie
                  wywlekac wszelkie brudy. Nie zapominajcie tez Panstwo o
                  przesluchaniu Pana Premiera przed Komisja Sledcza, jej raportem.
                  A znajac morale tej ekipy, to igrzysk nam nie zabraknie.
                • Gość: August Re: Leszek M. traci resztki rozumu IP: *.nest.gliwice.pl 10.06.03, 16:25
                  Nie można stracić czegoś, czego się nie ma. A ksiądz Lykos
                  pomylił się, tu nie ambona...

Gość portalu: Lykos napisał(a):

> Przed wypowiedzią ad meritum - uwaga dla p. Gabrieli:
                  >
                  > Smutno mi, że jest Pani zwolenniczką aborcji, ale to pasuje do
                  Pani obrazu,
                  > jaki sobie wytworzyłem i nie sądzę, żeby mi się udało Panią
                  zmienić. Można
                  > przytaczać wiele argumentów za i przeciw, ale wystarczy jeden,
                  który jest
                  > absolutny: nie ma żadnego dobra, które można by postawić ponad
                  ludzkie życie,
                  > chyba że inne ludzkie życie (ale to już jest dyskusyjne).
                  Koniec, kropka.
                  >
                  > Tow. premier na fali czegoś, co odbiera jako swój wielki
                  sukces (śmiech na
                  > sali), zapragnął tych sukcesów więcej. Gdyby odszedł teraz i
                  zgodził się na
                  > szybkie wybory, być może SLD osiągnęłoby całkiem nienajgorszy
                  rezultat.
                  >
                  > Ale w sytuacji, gdy droższy jest mu stołek od honoru (czy on
                  wie, co to
                  > znaczy?), od dobra własnej partii, nie mówiąc już o Polsce
                  (gdyby mu na niej
                  > zależało, już dawno powinien popełnić sepukku), sięga po cały
                  zestaw pomysłów
                  > drogich jednym, a nienawistnych dla innych. Rezultatem może
                  być dalsza
                  > antagonizacja społeczeństwa, zniechęcenie i wzrost nastrojów
                  > antykomunistycznych - na własne życzenie.
                  >
                  > Gdy do tego dołączą pierwsze niekorzystne efekty wejścia do
                  UE: wzrost cen,
                  > wzrost podatków, niepewność jutra, jego formacja może zostać
                  zmarginalizowana,
                  > być może nawet rozbita i w efekcie wymieciona na śmietnik
                  historii, gdzie jest
                  > jej właściwe miejsce. I to będzie niewątpliwie korzystne dla
                  Polski.
                  >
                  > Ale Polski żal - tymczasem będziemy mieli dalsze dwa lata
                  nieudolnych
                  > rządów "grupy trzymającej władzę".
        • Gość: ccc No i kremy odmładzające na moją przywiędłą urodę IP: *.chello.pl 09.06.03, 15:55
          gabrielacasey napisała:

> Bo ja jeszcze rodzic moge, to moze byc moj zyciowy interes, a
          ksiedzu nawet i
          > plodzic NIE WOLNO!!!

Bo wie ksiądz stara rura juz sie robie a taki kremik
          odmładzający z płodu (mojego wlasnego!)to jest coś!Bo widzi
          ksiądz ja jestem europejką i ide z postępem czasu!50 lat temu
          rózne Guntery robiły z nas mydło, ale teraz mydła u nas dostatek
          tylko ta moja przywiędła uroda....
          • gabrielacasey Zabioerz glos, jak bedziesz kobieta przed 40-tka. 09.06.03, 16:39
        • Gość: Toni Re: Prosze ksiedza, a ja chce legalna ABORCJE !!! IP: *.telia.com 09.06.03, 16:26
          gabrielacasey napisała:

> Bo ja jeszcze rodzic moge, to moze byc moj zyciowy interes, a
          ksiedzu nawet i
          > plodzic NIE WOLNO!!!
          +++++++++++++++

A dlaczego PROSISZ o to księdza ?
          Czty to nie Twoja sprawa ?
          Księża nie robią aborcji, oni robią tylko początek i to bez
          żadnych próśb. Taka duża dziewczynka i nie wie ?
          Idż do jakiegoś wikarego to Ci to wszystko wytłumaczy.
          • gabrielacasey Bo ksiadz powyzej chwali Millera za te ustawe. 09.06.03, 16:42
            A mowiac powaznie: duza dziewczynka jest na tyle swoadoma, ze aborcji nigdy nie
            musiala skorzystac i zapewne nigdy nie bedzie musiala korzystac. Niemniej to
            nie znaczy, ze aborcja za wzgledow spolecznych ma byc zakazana.
            • Gość: ksiadz U WAS GABRYCHA DZIECI NIE BEDZIE! IP: *.proxy.aol.com 10.06.03, 10:41
        • Gość: kr Re: Prosze ksiedza, a ja chce legalna ABORCJE !!! IP: *.arc.ab.ca 09.06.03, 16:30
          To przeciez mozesz sie wyskrobac w Anglii. W Polsce proponowal
          bym raczej programy momocy dla kobiet majacych problemy wychowac
          dzieci.
          • gabrielacasey A ile Polek stac na aborcje w UK? One nie maja NIN 09.06.03, 16:43
            I musialyby duzo za to zaplacic, bardzo duzo...
            • Gość: gabrielacasey Re: A ile Polek stac na aborcje w UK? One nie maj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 15:22
              Ale mi się dziś pierdzieli...
            • Gość: tunafish Re: A ile Polek stac na aborcje w UK? One nie maj IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.06.03, 19:28
              mieszkam w anglii moja kolezanka usuwala ciaze tu,jest bezplatna
              a propo,wiec jak nie wiesz to sie doinformuj dzwoniac do
              jakiegokolwiek szpitala w uk na odzial polozniczy tam ci
              wszystko wyjasnia jesli chodzi o warunki usuniecia ciazy.
          • Gość: Toni Re: Prosze ksiedza, a ja chce legalna ABORCJE !!! IP: *.telia.com 10.06.03, 01:43
            Gość portalu: kr napisał(a):

> To przeciez mozesz sie wyskrobac w Anglii. W Polsce
            proponowal
            > bym raczej programy momocy dla kobiet majacych problemy
            wychowac
            > dzieci.
            +++++++++++++++++

Gorąco popieram, domy matki dziecka, szeroka pomoc dla
            urodzonych w biedzie ZAMIAST nowych gmachów i sanktuariów !
            Zaproponuj kościelnikom !
            • Gość: jerry Re: Prosze ksiedza, a ja chce legalna ABORCJE !!! IP: 80.46.229.* 10.06.03, 08:42
              Jako agnostyk absolutny - musze ci Tony powiedziec, ze z
              konsekwencja to u ciebie nie za bardzo - co masz do powiedzenia
              w sprawach innych? Wierzacy buduja co chca, bo to jest ich
              forsa i ich wybor,ja im nie daje na to i nie moja to sprawa -
              tak wielu jest tych,co lubia rzadzic pieniedzmi innych.Jesli
              chcesz - to buduj te zlobki i domy opieki, piekna sprawa, ale
              za swoje pieniadze, a co robia inni - im pozostaw,OK?
              • Gość: Joanna DZIĘKI JERRY!!!! IP: *.crowley.pl 10.06.03, 10:31
                Gość portalu: jerry napisał(a):

> Jako agnostyk absolutny - musze ci Tony powiedziec, ze z
                > konsekwencja to u ciebie nie za bardzo - co masz do
                powiedzenia
                > w sprawach innych? Wierzacy buduja co chca, bo to jest ich
                > forsa i ich wybor,ja im nie daje na to i nie moja to sprawa -
                > tak wielu jest tych,co lubia rzadzic pieniedzmi innych.Jesli
                > chcesz - to buduj te zlobki i domy opieki, piekna sprawa, ale
                > za swoje pieniadze, a co robia inni - im pozostaw,OK?

masz całkowitą rację, ja daję bo chcę i co komu do tego?
                pozdrawiam
                Joanna K.
        • Gość: po [...] IP: *.chello.pl 09.06.03, 19:06
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • gabrielacasey Polaku-patrioto, jak zawsze sie mylisz! Ale i pod 09.06.03, 22:29
            kolejna ksywka wrodzona glupota i skrajne chamstwo sie zdradza. I sie nie
            wypowiadaj na tematy aborcji, bo kazdy od dawna wie, ze ty nie mogles i nie
            mozesz. A wiec i placenie alimentow ci nie fgrozi. I gdyby nie twoj syfilis, to
            kazda pani mialaby z toba bezpieczny seks!!!
            • Gość: pol [...] IP: *.chello.pl 09.06.03, 22:35
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: marys Re: Polaku-patrioto, jak zawsze sie mylisz! Ale i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.03, 08:34
              gabrielacasey napisała:

> kolejna ksywka wrodzona glupota i skrajne chamstwo sie zdradza. I sie nie
              > wypowiadaj na tematy aborcji, bo kazdy od dawna wie, ze ty nie mogles i nie
              > mozesz. A wiec i placenie alimentow ci nie fgrozi. I gdyby nie twoj syfilis, to
              >
              > kazda pani mialaby z toba bezpieczny seks!!!

intelektualna proznia
      • Gość: usiruf PODATEK LINIOWY - TAAAAAAAAAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sgh.waw.pl 09.06.03, 20:42
        Może wreszcie Miller zrobi coś dobrego, skoro nie chce odejść.
        • Gość: catharsis Re: PODATEK LINIOWY - TAAAAAAAAAK!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.leba.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 21:55
          To co wyprawia Miller te jego płomienne i krzykliwe mowy bez ładu a składu jest
          żenujace. Kwaśniewski jak zwykle podczas swojego przemówienia sprawiał
          wrażenienie, ze myśli. Natomiast Miller...hmmm żenua.

Dziwne, ze premier przebimbał tyle czasu i dopiero teraz się obudził. Wydaje mu
          się, ze dopiero wygrał wybory chyba. Zaniechać sprawy tego kraju na tak długo i
          skupić sie tylko i wyłącznie na integracji to właśnie sprzeniewierzenie się
          lewicowym ideałom.

Co do wypowiedzi Cimoszewicza i Celińskiego na temat "niesprawiedliwości"
          społecznej związanej z wprowadzaniem podatku liniowego to chyba jest to
          najgłupsza wypowiedź jaką ostatnio słyszałam. Już raz ten sam aparat
          podporzadkowywał gospodarke idei społecznej sprawiedlowosci i wszyscy wiemy jak
          to się skończyło. Trzeba właśnie odczarować te ślepe idee, którymi aparat raczy
          nas żywić i zaszczepić w ten kraj więcej pragmatyzmu (skoro jesteśmy takimi
          przyjecielami Ham-eryki) - nauczyć się od nich tego.
          Niech cimoszko zajmie się lepiej swoimi studiami politycznymi, a Celiński
          kulturą. Niech nie mieszaja paluchami tam, gdzie w końcu jakas sensowna
          propozycja zaczyna się rzodzić. Chociaż nie wierzę, ze Millerowi moze wyjść
          cokolwiek.
      • Gość: Dyzio Ale jak on caluje!!! IP: *.mega.tmns.net.au 10.06.03, 10:41
        Spytajcie papieza.
    • Gość: wIELKOPOLANIN ZLODZIEJE! - moze wezniecie sie wreszcie za Polske! IP: *.cs.put.poznan.pl 09.06.03, 10:08
      Od samego poczatku krolowania Milllllera Polska chyli sie ku
      upadkowi - po referendum nie ma juz nic do roboty - teraz
      zostaje tylko znalezc zlotowke by ja wplacic i spokojnie czekac
      na 3 zlote zwrotu :-)
      • gabrielacasey Miller - nie Miller, ale posluchaj tego, co mowi 09.06.03, 15:38
        1) Podatek liniowy - chyba nie glupie; 2) przesuniecie gospodarki w sfere
        kompetencji Min. Pracy i Polityki Spolecznej - wyglada na "socjalistyczne", ale
        to takze polityka spoleczna Kosciola, jego "solidaryzm spoleczny". Jasne,
        wszystko - za przeproszeniem - mozna spieprzyc, ale PO CO? Lepiej sie powaznie
        zainteresowac, pomoc i KONTROLOWAC.
        • Gość: KONTROLERZE CASEY Re: Miller - nie Miller, ale posluchaj tego, co m IP: *.dial.netline.net.uk 09.06.03, 20:53
          gabrielacasey napisała:

> 1) Podatek liniowy - chyba nie glupie; 2) przesuniecie gospodarki w sfere
          > kompetencji Min. Pracy i Polityki Spolecznej - wyglada na "socjalistyczne",
          ale
          >
          > to takze polityka spoleczna Kosciola, jego "solidaryzm spoleczny". Jasne,
          > wszystko - za przeproszeniem - mozna spieprzyc, ale PO CO? Lepiej sie
          powaznie
          > zainteresowac, pomoc i KONTROLOWAC.

NAPISZ CO ROZUMIESZ PRZEZ PODATEK LINIOWY. W SLD JUZ SA SPORY OD RAZU. AT JUZ
          BYS, DZIEWCZE BIEDNE, KONTROLOWALA.
          • Gość: Andrzej Kontrofensywa Leszka Millera IP: *.acn.pl 09.06.03, 21:12
            Leszek Twardy przystąpił do kontrofensywy i to w sposób, który zatamował oddech tym, którzy zwoływali się już na ucztę nad jego politycznym trupem. Już mieli go rozszarpać - Prezydent...
            prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=228
          • gabrielacasey Juz bym KONTROLOWALA, scislej: zaczela myslec 09.06.03, 22:31
            o NARZEDZIACH KONTROLI, bo ich NIE MA. Wskaz je w Polsce, zamiast z sensownej
            wypowiedzi polpiwac, tylko niech ci sie z systemem westminsterskim nie pomyli!!!
            • Gość: KONTROLERZE CASEY Re: Juz bym KONTROLOWALA, scislej: zaczela myslec IP: *.dial.netline.net.uk 09.06.03, 23:18
              gabrielacasey napisała:

> o NARZEDZIACH KONTROLI, bo ich NIE MA. Wskaz je w Polsce,
              zamiast z sensownej
              > wypowiedzi polpiwac, tylko niech ci sie z systemem
              westminsterskim nie pomyli!!
              > !

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Wielkie nieba!!! Słuchamy, słuchamy. O Irlandczykach i o
              Ukraińcach też.

• gabrielacasey PS: o podatek liniowy mozesz spytac po sasiedzku: 09.06.03, 22:34
            tu Irlandczykow, w Polsce Ukraincow - jedni przerabiali, drudzy zaczynaja go w
            praktyce przerabiac.
    • Gość: dzejpi Miller ty sie lepiej biskupa spytaj IP: *.mega.tmns.net.au 09.06.03, 10:19

jak ocenia.
    • Gość: severyn Miller---odejdz wreszcie czerwony pajaku IP: 213.134.152.* 09.06.03, 10:33
      Wklad SLD w unijne zwyciestwo: braki w magazynach ARR, pobicie
      fotoreportera Newsweeka, lapowki za liste lekow za Lapinskiego,
      lapowki od Rywina (o ktorych wiedzial Miller, Kwachu, Waniek i
      spolka a o ktorych nikt nie zawiadomil prokuratury), a to tylko
      pare ostatnich tygodni....MILLER CZY TY WIESZ CO TY GADASZ????
      dowiozles dupsko do Europy, mam jednak nadzieje, ze nie bede
      musial Cie ogladac codziennie w ukochanej :-) TV Publicznej bo
      nie dowieziesz sie do konca kadencji!!!!!!!!
      • Gość: kat Re: Miller---odejdz wreszcie czerwony pajaku IP: *.crowley.pl 09.06.03, 17:16
        Gość portalu: severyn napisał(a):

> Wklad SLD w unijne zwyciestwo: braki w magazynach ARR, pobicie
        > fotoreportera Newsweeka, lapowki za liste lekow za
        Lapinskiego,
        > lapowki od Rywina (o ktorych wiedzial Miller, Kwachu, Waniek i
        > spolka a o ktorych nikt nie zawiadomil prokuratury), a to
        tylko
        > pare ostatnich tygodni....MILLER CZY TY WIESZ CO TY GADASZ????
        > dowiozles dupsko do Europy, mam jednak nadzieje, ze nie bede
        > musial Cie ogladac codziennie w ukochanej :-) TV Publicznej bo
        > nie dowieziesz sie do konca kadencji!!!!!!!!

Oj mylisz się severyn, będziesz go widywał, już wiadomo że
        dostanie namaszczenie od kwasa. Co za zwierzeta. Już nawet
        bluzgać nie warto.
      • Gość: gość Re: Miller---odejdz wreszcie czerwony pajaku IP: *.au.poznan.pl 10.06.03, 11:47
        Może potrzebny znów bedzie jakiś ELEKTRYK za stoczni?
    • Gość: pn Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 10:34
      Frekwencja i poparcie dla wejscia Polski do UE byłoby
      zdecydowanie wyższe gdyby Miller podał się do dymisji przed
      referendum. On ze swoim uśmieszkiem i cały ten jego korupcyjny
      rząd zdecydowanie mieli negatywny wpływ na wyniki. Całe
      szczęście, że skończyło się dobrze.
      • Gość: jerry Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: 80.46.229.* 10.06.03, 08:50
        totalna racja kolego GN
    • Gość: KK Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.microsoft.com 09.06.03, 10:35
      No, jest co oceniać. Wasz "wkład w unijne zwycięstwo" był
      niewątpliwie znacznie większy, niż analogiczny wkład LPR,
      Samoobrony i Rydzykoidów razem wziętych. Przed referendum nie
      spotkałem zbyt wielu ich symparyków, natomiast od niejednej
      osoby słyszałem: "Nie pójdę głosować, bo to jedyny sposób, żeby
      się pozbyć tego s*** Millera!"
      • Gość: pn Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 10:37
        Całkowita prawda.
    • clas Miller w fazie negacji 09.06.03, 10:46
      'a teraz zajmiemy sie tym co zwykle czyli gospodarka i bezrobociem'

przeciez ty wychodzisz, Leszek.
    • Gość: andy Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.tkb.net.pl 09.06.03, 11:15
      miller w żywe oczy kłamie-co mówił na buzka
    • Gość: olo Dzięki Ci o Leszku Wspaniały!!! IP: 195.117.25.* 09.06.03, 11:54
      To wszystko dzięki Tobie, ty nasze słońce! Szkoda tylko, że
      naród Cię od początku nie słuchał, bo byśmy teraz byli jak
      Białoruś, czyli częścią innej unii zwanej znamiennie ZBIR. Tak
      tak, lesiu, pamiętamyy.....
    • Gość: Polak UE nie ma nic wspólnego z SLD IP: *.pke.pl 09.06.03, 12:03
      Premier nie powinien zamieniać sukcesu Polski, sukcesu polskiej
      demokracji w sukces swojej formacji politycznej. To
      niedopuszczalne. Ci, którzy głosowali za Unią Europejską nie
      głosowali wcale za premierem Leszkiem Millerem i powinien on
      zdawać sobie z tego sprawę. Przejaskrawiając, można powiedzieć,
      że 70% społeczeństwa, które źle ocenia premiera i jego rząd
      właśnie zagłosowało za przystąpieniem Polski do Unii. Tyle mniej
      więcej osób nie chce aby naszym krajem rządził obecny premier, a
      reprezentowana przez niego formacja popierana jest zaledwie
      przez nieco ponad 20% wyborców. UE nie ma nic wspólnego z SLD i
      dziwne, że znany ze swoich cynicznych oraz okraszonych
      specyficznym poczuciem humoru wypowiedzi pan Miller nie
      dostrzega tego oczywistego dla wszystkich faktu.
      • Gość: szopen z poznania Re: UE nie ma nic wspólnego z SLD IP: *.cs.put.poznan.pl 09.06.03, 13:00
        Tylko skonczony naiwny moglby oczekiwac, ze Miller nie sprobuje
        zdyskontowac wyniku referendum dla siebie.
      • Gość: robak UE nie ma nic wspólnego z SLD! IP: *.lanet.wroc.pl 09.06.03, 16:26
        Drogi Leszku! palnij się w czoło! Głosowałem za UE żeby wreszcie
        można się było pozbyć takich pasożytów i złodzieji jakich macie w
        SLD! I jeśli zasługę, że udało się polakom to referendum, SLD
        chce zgarnąć dla siebie, to kolejny dowód na bandycki charakter
        tej partii! Pora już zejść ze stołka!!!!
        • Gość: Zuzia Re: UE nie ma nic wspólnego z SLD! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 16:49
          Gość portalu: robak napisał(a):

> Drogi Leszku! palnij się w czoło! Głosowałem za UE żeby wreszcie
          > można się było pozbyć takich pasożytów i złodzieji jakich macie w
          > SLD! I jeśli zasługę, że udało się polakom to referendum, SLD
          > chce zgarnąć dla siebie, to kolejny dowód na bandycki charakter
          > tej partii! Pora już zejść ze stołka!!!!

Drogi Robaczku. Mylisz się bardzo. Głosując za UE głosowałeś za Millerem i
          Kwaśniewskim, ich pozostaniem do końca kadencji i objęciem przez nich wysokich
          stanowisk w UE po zakończeniu kadencji.
    • Gość: j. Łapiński, Czarzasty, Kwiatkowski, Miller IP: *.DIAL.NET.NYU.EDU 09.06.03, 12:24
      Oczywiście wkład SLD do zniechęcania do referendum był nie do
      przecenienia.
      • Gość: fan Re: Łapiński, Czarzasty, Kwiatkowski, Miller IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 12:49
        Jaskiernia,Nikolski,Jakubowska,Waniek,Wenderlich,itp....tym państwu już
        dziękujemy.Na sto lat.
        • Gość: fan Na powżnie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 13:09
          Miller teraz to nawet weźmie ślub kościelny ,a co dopiero zgoda
          na podatek liniowy.Czerwone pająki będą się trzymały sieci którą
          oplotły Najjaśnijszą do upadłego,a wcześniejsze wybory to tylko
          bajki dla głupich lub sklerotyków.Bo towarzysze zawsze myślą ,że
          nikt nie pamięta co robią lub mówią.Niech przypomną takim jak
          Tober o co walczyli przed 89 rokiem .ZBIR to by było pięknie.
          • gabrielacasey Maja podstawy: ich 2 x narod wybral PO 1989 09.06.03, 15:42
            Nie wiem, czyja "amnezja dyplomatyczna" wieksza - SLD czy NARODU!!!
    • Gość: BD Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD IP: *.kogeneracja.com.pl 09.06.03, 12:51
      "miasto Łódź osiągnęło wyniki zdecydowanie lepsze od średniej
      krajowej" - zwłaszcza w handlu zwłokami i zużyciu pewanolu na
      jednego emeryta
      • amalczewski Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD 09.06.03, 14:16
        Należy jeszcze dodać, że z Łodzi pochodzi super pajac Michael Wiśniewski z ich
        troje.
    • kataryna.kataryna Panie Leszku, czy pan pamięta? 09.06.03, 12:58
      Panie Leszku, czy pan pamięta co pan i SLD mówiliście jak jeszcze wszyscy się
      bali o frekwencję kilka miesięcy, tygodni temu? Bo ja pamiętam, wtedy
      zaklinaliście, że głosowanie w referendum nie ma żadnego związku z wyrażaniem
      poparcia dla partii, rządu, czy pana osobiście. Więc proszę nie zmieniać zdania
      teraz, jak jest sukces, bo my się do pańskiej niesłowności już co prawda
      przyzwyczailiśmy ale co za dużo to niezdrowo.
      • Gość: Europejczyk Dziwna sprawa..... IP: *.w81-50.abo.wanadoo.fr 09.06.03, 13:04
        Dziwna sprawa ale jak tak czytam te posty
        powyzej to odnosze wrazenie ze ten ironicznie
        usmiechajacy sie zawsze do kamer ex-PZPR-owiec
        naprawde nie cieszy sie zbytnia sympatia
        u moich rodakow ?

No ale dlaczego on ciagle premierem jest ??

To jest pytanie !

Moze go ktos kryje ?
        Moze ma za szerokie plecy ?
        Moze ma na innych haka w swoim archiwum ?
        I dlatego moze sie tak wszedzie usmiecha ???
        • Gość: pralinka Re: Dziwna sprawa..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 16:57
          Gość portalu: Europejczyk napisał(a):

> Dziwna sprawa ale jak tak czytam te posty
          > powyzej to odnosze wrazenie ze ten ironicznie
          > usmiechajacy sie zawsze do kamer ex-PZPR-owiec
          > naprawde nie cieszy sie zbytnia sympatia
          > u moich rodakow ?
          >

> No ale dlaczego on ciagle premierem jest ??
          >
          > To jest pytanie !
          >
          > Moze go ktos kryje ?
          > Moze ma za szerokie plecy ?
          > Moze ma na innych haka w swoim archiwum ?
          > I dlatego moze sie tak wszedzie usmiecha ???

Sprawa była dziwna kiedy ludzie głosowali na Sojusz Lewych Dochodów. Teraz sprawa jest jasna, wszak Miller jest szefem partii kolesiów.
          • Gość: jerry Re: Dziwna sprawa..... IP: 80.46.229.* 10.06.03, 09:02
            Prosze Panstwa - zamiast biadolic - arobmy cos,by ten neptek
            Miller przestal pelnic funkcje wladcze.W jednosci sila - ale
            tez nie zapominac o chamskim Lepperze,ktory tez sie pcha do
            wladzy.UWAGA zatem - nie popelnic wiecej bledu!
      • Gość: LM Żaba nogę podkłada IP: *.chemd.amu.edu.pl 09.06.03, 13:22
      • Gość: michal Re: Panie Leszku, czy pan pamięta? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.03, 13:37
        Pani nie potrafi myslec dialektycznie. Przeciez kazde dziecko wie, ze przegrane
        referendum albo niska frekfencja nie maja zwiazku z poparciem dla rzadu, a
        wygrane referendum ma z tym poparciem wielki zwiazek. Czy to tak trudno
        zrozumiec?
      • basia.basia Re: Panie Leszku, czy pan pamięta? 09.06.03, 13:38
        Do kogo ta mowa Kataryno?

"Mówił dziad do obrazu a obraz do niego ani razu"

albo

"Jak grochem o ścianę"

a tu ściana betonowa na dodatek!!!
    • Gość: nowy Miler - Polska wybrala - SPIEPRZAJ IP: 150.132.93.* 09.06.03, 13:01
      razem z cala czerowna banda zlodziei i oszustow
      • Gość: jacek-t Re: Miler - Polska wybrala - SPIEPRZAJ IP: *.chello.pl 09.06.03, 19:09
        Gość portalu: nowy napisał(a):

> razem z cala czerowna banda zlodziei i oszustow

Gadaj zdrów - przecież włąsnie wczoraj zagłosowaliście na
        Leszka Millera i jego pozostanie u steru rządów conajmniej do
        roku 2005 i całkiem możliwe że i dłużej. Kto głosując za
        przystąpieniem do unii myślał że będzie inaczej był naiwny jak
        małe dziecko.
    • Gość: wrocławianin Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 13:01
      Miller!!! Spadaj!!! Na sto lat albo dłużej
    • Gość: zenek Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.chello.pl 09.06.03, 13:15
      To było do przewidzenia, że ten towarzysz odwróci kota ogonem,
      Panie Michnik niech pan dalej się obcałowuje, zresztą Pan już
      jest i tak czerwony.
    • Gość: liberał Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.katowice.agora.pl 09.06.03, 13:16
      Niech mnie ktoś uszczypnie... PODATEK LINIOWY w Polsce?!!!! Za
      piękne żeby było prawdziweee
      • Gość: heliov Re: podatek liniowy IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 09.06.03, 13:28
        Rzeczywiście wiadomość jest zwlająca z nóg . Podatek linowy w Polsce . Też nie
        mogę uwierzyć , że stoi za tym pomysłem premier , rewelacja . Obyśmy sie nie
        zbudzili z tego pieknego snu:-)
        • Gość: Autor Re: podatek liniowy IP: *.tele2.pl 09.06.03, 18:28
          Jak Miller załatwi podatek liniowy to kupię czerwony krawat;)
          • Gość: Jacek-t Re: podatek liniowy IP: *.chello.pl 09.06.03, 19:13
            Ciekawe czy kupisz taki krawt również wtedy jak ów padatek
            liniowy będzie wynosił np 50%.
            • Gość: zus Re: podatek liniowy IP: *.radiotel.com.pl / 192.168.171.* 09.06.03, 22:16
              Gość portalu: Jacek-t napisał(a):

> Ciekawe czy kupisz taki krawt również wtedy jak ów padatek
              > liniowy będzie wynosił np 50%.

NIE ZAPOMNIJ o ZUS-ie,
              + 48 % dochódów
              w sumie prawie 100,
              będzie pięknie

• Gość: Jacek-t Re: podatek liniowy IP: *.chello.pl 09.06.03, 23:14
                Dokładnie.
      • Gość: tedi Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.bphpbk.pl 09.06.03, 13:30
        no i podnoszą ryjka- ale szybko. Chyba, że Pani Prezydentowa
        pogoni to towarzystwo? Na pana prezydenta niestety nie liczę.
        • gabrielacasey A CI ma Jolka do tego?To tylko pani "przy mezu". 09.06.03, 15:47
          • Gość: tedi Re: A CI ma Jolka do tego?To tylko pani IP: *.bphpbk.pl 09.06.03, 16:19
            Bo mąż Pani prezydentowej - niewydolny.
            • gabrielacasey Biedna Jolka, ale to nie znaczy, ze ma rzadzic. 09.06.03, 16:38
      • Gość: kgr Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.man.rsk.pl 09.06.03, 13:30
        I to wprowadzany przez postkomuszych socjaldemokratow?!
      • Gość: Celinka Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 16:53
        Gość portalu: liberał napisał(a):

> Niech mnie ktoś uszczypnie... PODATEK LINIOWY w Polsce?!!!! Za
        > piękne żeby było prawdziweee

Na poziomie 40 % he he he.
      • Gość: LL Re: spokojnie, spokojnie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.03, 17:38
        ...znając kołodkę wyjdzie mu, że owszem, podatek liniowy, ale 25%
        i dopiero wtedy będzie klops...
        • Gość: kr Re: spokojnie, spokojnie... IP: *.arc.ab.ca 09.06.03, 21:18
          W Kanadzie chcialbym placic tylko 25%. Oczywiscie nie, gdybym
          zarabial gdzies ponizej 30 tys.(na rok oczywiscie)
    • Gość: szopen z poznania Podatek liniowy bomba, ale jaki? IP: *.cs.put.poznan.pl 09.06.03, 13:28
      Bo jezeli 19%, to bedzie to oznazalo faktyczna podwyzke
      podatkow. 17% to powinno byc najwyzej, zeby mialo sens, a
      najlepiej jakby byl 10-13%... Tylko ze wtedy skad Polska by
      wzeila pieniadze na skladke? Bo w ciecie wydatkow przez Kolodke
      to ja nie wierze...
      • Gość: heliov Re: Podatek liniowy bomba, ale jaki? IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 09.06.03, 13:32
        SZopenie zapowiedź jest niesamowita . Czyżby to radość płynąca z wczorajszego
        sukcesu tak pozytywnie wpłynęła na premiera??
        17% - to juz jest niezła stawka, na niższą bym nie liczył , jeśli w ogóle
        mozna poważnie mówić o podatku liniowym.
        • Gość: Darry Re: Podatek liniowy bomba, ale jaki? IP: *.kabel.telenet.be 09.06.03, 14:15
          Ja bym sie tam nie poplakal nawet na to 19% - jest to niby
          lekka podwyzka, ale podatek o wiele bardziej sprawiedliwy i
          prostszy. Poza tym - dla najbardziej kreatywnych dla gospodarki
          jest to obnizka, a ludziom zaczeloby sie naprawde oplacac
          ciezej pracowac i wiecej zarabiac. Gdyby w slad za tym poszla
          rowniez obnizka CIT - bylaby to wprost rewelacja, i wtedy
          uwierzylbym ze jestesmy w stanie pojsc sladami Irlandii.
          • Gość: MaDeR Re: Podatek liniowy bomba, ale jaki? IP: *.ima.pl 09.06.03, 15:30
            Pomysł piękny, (zwłaszcza dla tych z wyższych progów podatkowych), tylko mi
            jeszcze powiedzcie, skąd wziąć pieniądze? Komu obciąć? Górnikom? nieeee, w
            przeciwienstwie do pielęgniarek i nauczycieli potrafią oni kilofem przyp...
            Może ochrona środowiska? Kultura? O już wiem, policja. To dopiero będą
            oszczednosci.

"ludziom zaczeloby sie naprawde oplacac ciezej pracowac i wiecej zarabiac."
            Tym z wyzszych progów podatkowych zbyt ciężko nie pracują na swoje dochody,
            chciałbym zauważyć. Przynajmniej fizycznie. :>

W ogóle mam ambiwalentne uczucia... i przypominam przypowieśc o bogaczach,
            którzy jeszcze się bardziej bogacą, gdy biedakom zostanie odebrane nawet to, co
            mieli. Innymi słowy, totalny liberalizm = totalne rozwarstwienie społeczeństwa.
            Ale nie bój się, do tej utopii nie zbliżymy się za bardzo, bo lud znacznie
            wcześniej zareaguje totalnie - kłonicą, bejsbolem i koktajlami mołotowa...
            • gabrielacasey Re: Podatek liniowy bomba, ale jaki? 09.06.03, 16:32
              Gość portalu: MaDeR napisał(a):

> Tym z wyzszych progów podatkowych zbyt ciężko nie pracują na swoje dochody,
              > chciałbym zauważyć. Przynajmniej fizycznie.

CZLOWIEKU!!! O czym ty nam tu BREDZISZ? Czy myslisz, ze jak sie czlowiek "nie
              natyra", nie spoci, nie ubrudzi, to NIE PRACUJE? Otoz, po referendum na "tak"
              pragne ci powiedziec, ze w NORMALNYCH krajach duzo wiecej placi sie tym, co
              pracuja GLOWA. Chocby dlatego, ze wiecej musza zainwestowac w swoja zawodowa
              edukacje, nizli "lopaciarze". I ze podaz na rynku pracy tychze "lopaciarzy"
              jest daleko wieksza, nizli tych zdolnych do jakiejkolwiek pracy koncepcyjnej.
              Aktualne roznice placowe w Polsce pomiedzy tymi "od lopaty", a tymi "od
              myslenia" sa ciagle jeszcze smieszna, socjalistyczna wersja rozpietosci
              placowej w krajach Zachodu (co nb. wyjasnia postep technologiczny tych
              ostatnich). A tak wogole, to w normalnych krajach do tej "ciezkiej pracy, bo
              fizycznej" uzywa sie coraz czesciej ROBOTY!!!

> W ogóle mam ambiwalentne uczucia... i przypominam przypowieśc o bogaczach,
              > którzy jeszcze się bardziej bogacą, gdy biedakom zostanie odebrane nawet to,
              co mieli. Innymi słowy, totalny liberalizm = totalne rozwarstwienie
              społeczeństwa.

A ty wyraznie jestes za TOTALNA URAWNILOWKA. Czy prawie 50 lat
              tejze "urawnilowki" w PRL ciebie niczego nie zdolalo nauczyc? Szkoda, wielka
              szkoda.

> Ale nie bój się, do tej utopii nie zbliżymy się za bardzo, bo lud znacznie
              > wcześniej zareaguje totalnie - kłonicą, bejsbolem i koktajlami mołotowa...

Co postulujesz? Kolejna REWOLUCJE BOLSZEWICKA? Nic sie nie boj, na bolszewikow
              jest nie tylko policja, ale i armia; kto wie, czy nawet nie armia NATO.

Z komsomolskim pozdrowieniem.
        • Gość: benek Re: Podatek liniowy bomba, ale jaki? IP: 62.233.200.* 09.06.03, 15:21
          Podatek liniowy 17%?! Oj, naiwny, naiwny...
    • Gość: Young Co za ironia losu IP: 217.98.103.* 09.06.03, 13:38
      Ludzie, którzy niecałe 20 lat temu trzymali cały naród za morde
      i żyli na wyspach luksusu w oceanie bylejakości i nędzy dzisiaj
      wprowadzają nas do UE jako przewodnicy narodu!

Rzygać się chce.
    • Gość: aragog podatek liniowy - GW rusz sie!!! IP: 62.148.86.* 09.06.03, 13:47
      A moze GW zorganizowalaby ogolnokrajowy front poparcia dla
      podatku liniowego w wersji Belki lub Pracodawców?
      Gazeta moglaby np. rozdystrybuowac wzor listu ktory moglby byc
      wyslany do premiera lub prezydenta.
      Trzeba zorganizowac sie i dzialac bo Miller z Kolodka za nic w
      swiecie nie oderwa sie od stolkow, a my (nasza gospodarka)
      pojdziemy z torbami.
    • Gość: Mat Leszek Miller musi odejść !!! IP: *.internetia.opole.pl 09.06.03, 13:55
      To było do przewidzenia: Miller chce wykorzystać triumf
      referendum do podniesienia zaufania do SLD, rządu i do niego
      samego. Ułudą jest wiara, że ten rząd zrobi jeszcze coś
      merytorycznie dobrego dla Polski. Jeżeli nawet ministrowie nie
      potrafią dojść do porozumienia, to o czym mówimy? Zbyt często
      nazwisko premiera pojawia się w kontekście afery Rywina. W
      państwach zachodnich tak skompromitowany polityk podał by się
      do dymisji, tylko, że nasza demokracja jest jak na razie chora.
      Nie ma tygodnia, aby nie było nowej afery, w której słychać
      nazwiska z rządu lub SLD. Ludzie kogo wyście w wyborach
      wybrali? "Powstaje rzeczpospolita kolesiów". UNIA TAK, MILLER
      NIE!!!!!
      • Gość: Jacek-t Re: Leszek Miller musi odejść !!! IP: *.chello.pl 09.06.03, 19:26
        Gość portalu: Mat napisał(a):

> UNIA TAK, MILLER
        > NIE!!!!!

Ha, ha, ha. Śmieszy mnie jak czytam takie hasła. Każdy kot ma
        choć blade pojecie o polityce wiedział doskonale, że głosowanie
        za wstapieniem do Unii = wotum zaufania dla Leszka Millera.
        Jeśli głosując TAK uznałeś, że wstąpienie do Unii jest warte
        kolejnych 2 a pewnie 6 lat rządów Millera, to twoja sprawa.
        Żyjemy w demokracji i miałeś prawo dokonać takiego wyboru. Ale
        nie udawaj sieroty - to od początku była transakcja wiazana -
        albo Unia + Miller, albo bez Unii i bez Millera. Jesli masz
        wątpliwości to przyjrzyj się historii współczesnej. Nie zdarzył
        się ani jeden przypadek aby rząd we względnie demokratycznym
        kraju (że o niedemokratycznych nie wspomnę) podał się do
        dymisji po wygraniu tak waznego głosowania. Heśli Miller składa
        wniosek o wotum zaufania to znaczy, że jest absolutnie pewny iż
        je uzyska. A brakujących głosów dostarczą mu kanapowe partyjki
        p. Jagielińskiego i jemu podobnych (a może i inni). Przecież
        żadan z tych partyjek sama nie wejdzie do parlamentu. To co
        myślisz, myślisz że w poczuciu obywatelskiego obowiązku
        zagłosują przeciw i pozbawią się posad. Pobudka!!!
    • Gość: gaduła Re: Miller - to ja wygrałem !!!! IP: *.IOd.krakow.pl 09.06.03, 13:58
      obiecuje wam marchewkę jak jeszcze porządze !!!
    • Gość: lzx Re: Miller: dokonamy oceny wkładu SLD w unijne zw IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 14:00
      ale się mocno trzyma stołka, nie odejdzie - porażka!!!
    • Gość: Beren Podatek linowy??SLD zajmie się teraz konkubinatami... IP: 213.25.88.* 09.06.03, 14:03
      Gdyby ten rząd był rzeczywiście proeuropejski, to by z plecami
      USA renegocjował te wszystkie warunki, które są zapisane na
      naszą niekorzyść (jak choćby możliwość jednostronnej zmiany
      warunków traktatu przez UE). Gdyby temu rządowi rzeczywiście
      zależało na silnej Polsce w UE przeprowadziłby prawdziwą
      kampanię informacyjną na temat szans i zagrożeń w UE dla
      obywateli, firm czy instytucji. Zamiast tego, dostaliśmy
      szczekającą agitację, dzięki której 78 % głosujących na TAK,
      głosowało "dla dzieci", " bo inaczej Białoruś", "bo gorzej być
      nie może"...
      Co się stało, się stało, pozostaje teraz zebrać wszystkie siły
      na ową "integracje". W pierwszej kolejności podziękować SLD i
      zrobić nowe wybory ale z jednomandatowymi okręgami wyborczymi.
      Uprościć system podatkowy, rozpocząć rzeczywistą kampanię
      informacyjną "jak wykorzystać fundusze z UE" byśmy choć w 50%
      wykorzystali przyznane fundusze. Pracy jest wiele, ale co
      zamierza NAPRAWDĘ zrobić teraz SLD?? Rozpocząć kampanię na
      rzecz legalizacji aborcji, konkubinatów i innych "palących"
      problemów społecznych. Jak długo jeszcze będą nami rządzili
      partyjniaccy kolesie??? LUDZIE, sytuacja jest zbyt poważna!!!
      • romek48 Re: Podatek linowy??SLD zajmie się teraz konkubin 09.06.03, 14:42
        o czym ty mowis?? tu jest artykol o podatku liniowym a nie
        klesce wrzodakow giertychow i temu podobnych durni.
        • Gość: Beren Re: Podatek linowy??SLD zajmie się teraz konkubin IP: 213.25.88.* 09.06.03, 14:50
          To nie głupoty "Wrzodaków" a deklaracje SLD, o których w zeszłym tygodniu
          można było w "Rzepie" przeczytać.SLDUPy po referendum takimi "ważnymi"
          sprawami jak konkubinaty chcą się zająć dla odzyskania "wyrazistego" oblicza
          ideowego partii, a nie podatkiem liniowym czy w ogóle poprawą państwa. A
          jeżeli uważasz, że informacja o Unii była rzetelna i dzięki "kampanii
          informacyjnej" polskie społeczeństwo jest przygotowane na życie w UE, to chyba
          pracowałeś w jakimś sztabie agitującym za UE
      • gabrielacasey RACJA!!! Ale haslo JOW zamyka usta Polakom i na 09.06.03, 22:44
        tym forum, i w polskiej praktyce - ja to juz tutaj dobrze wyprobowalam.
        Probowalam tez z innej beczki, "na snobizm" i stereotypy, zowiac JOW "systemem
        westminsterskim" - tez brak odzewu. Wyzej mozesz zobaczyc, ze Polakow nie
        interesuje takze system spolecznej kontroli itd. itp. ONI NADAL CHCA WLADZY
        ABSOLUTNEJ DOBREGO KROLA!!!
        Przechodzac do funduszy: gdyby w tym kraju ktokolwiek palcem o palcem chcial
        stuknac, to moglabym pomoc w znalezieniu doradcow-praktykow(glownie z
        Irlandii), ktorzy by nauczyli, jak mozliwe fundusze Unii wykorzystywac nie w
        50% (na tym stracimy, nie warto ponizej 70-80%), ale nawet w...120% (a jakze,
        Irlandczycy robili i takie sztuczki)itd. itp. Niestety, Polacy NIE CHCA
        perspektyw. Polacy chca TRUPA MILLERA. Jakby sie tym mogli najesc... Ja sie
        poddaje. Pozostaje tylko sobie pokpiwac. By nie zlapac za klonice i po upartych
        lbach nie prac!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka