Dodaj do ulubionych

Polacy chcą koalicji PO z lewicą

• arek64 Tylko nie PO z lewicą 15.06.07, 11:14
      Co prawda bardziej politycznie się już nie można niż zapraszając Samoobronę i
      LPR do rządu, ale koalicja PO z LiD byłaby kolejnym krokiem w stronę paranoi.
      Inna sprawa, że SLD jest sferze gospodarczej o wiele bardziej prawicowe niż
      PiS, więc pod tym względem jakieś wspólne punkty programu znalazłyby się.
      Jednakże rodowód SLD powinien być wystarczającym czynnikiem do politycznego
      izolowania tej partii.
      • hydepark1 Re: Tylko nie PO z lewicą 15.06.07, 11:18
        Fakt ze SLD nie zostało zmiecione z powierzchni dzięki UW czytaj PO doprowadzi
        do powrotu tych drani jak Polacy nie zaczną myśleć .
        Samoobrona i LPR w koalicji to pestki po zdradzie PO i ich należy oskarzac i
        taka sytuację jaką mamy ,głupek Tusk się dał podprowadzić cwanym komunistycznym
        lisom albo tak miało być !!!
        • cr00t Bezczelne klamstwo 15.06.07, 11:21
          Mozna przeczytac ze wiekszosc POlakow chce koalicji PO i Lid. Jednak jak
          dochodzi do procentow to okazuje suie ze tylko 23%. Odkad to mniej niz jedna
          czwarta jest wieksza od polowy.
          Debilna gazeta pisze debilne teksty dla swoich prymitywnych czytelnikow.
          • ratm1978 Re: ...ale powtarzane do oporu staje sie prawdą 15.06.07, 11:37
            ludzie z natury LENIWI, przelatują newsy po nagłówkach i to im wystarczy
            żeby "wszystko wiedzieć", wiec Wybiórcza manipuluje takimi tekstami:

”Celem Kaczyńskich jest uniknięcie porozumienia”
            L.Kaczyński: Polska prędzej zerwie szczyt UE niż ustąpi
            Zatrzymany przez CBA lekarz trafił do szpitala
            ...a potem wyjaśnienie, lecz pierwsze wrażenie sie liczy należy czytelenika
            Gazety odpowiednio nastawić
            ...no i ten stwierdzenia jakiegoś zdarzenia
            śp. B Blica nie zastzreliła sie sama?
            szczyt manipulacji
            pozdr.
            • arek64 Re: ...ale powtarzane do oporu staje sie prawdą 15.06.07, 11:52
              Tak można powiedzieć o wszystkich mediach. Nigdzie nie pracują roboty, tylko
              ludzie, którzy mają swoje preferencje polityczne. I dlatego zawsze można czepić
              się, że są nieobiektywne, czy stronnicze. Za rządów SLD telewizja publiczna
              szeroko informowała o aferach na lewicy, na żywo puszczała obrady komisji ds.
              afery Rywina, itd. Teraz nie da się oglądać wiadomości, bo przypominają
              propagandę z PRLu - wszystko jest źle, tylko w przewodniej partii narodu jest
              wspaniale. Nie wspomnę już o takich manipulatorach jak RM czy TV Trwam.
            • roman337 ratm1978.. jestes bolszewickim osłem! 15.06.07, 12:07
              dla ciebie nie istnieje słowo "prawda" "honor"..
              • ratm1978 :))))) 15.06.07, 12:33
                to a propo czego?, tak po prostu pierdnoles ??? czy masz mi cos ważnego do
                zakomunikowania chamie
    • t-1984 Polacy chcą koalicji PO z lewicą 15.06.07, 11:24
      Dobrze że kazdy z nas przy urnach wyborczych podejmuje sam decyzje na kogo
      glosowac.a tych sondazy i poboznych życzeń nie bierze pod uwage.Polacy tak chcą
      PO i LID jak powstawała partia UD jeszcze nie powstała a juz wg sondazy dla GW
      20 % poparcia.Podobnie i teraz.Bankruci polityczni na emerytury.Droga wolna dla
      mlodych.Na druzyne Olejniczaka i jemu podobnych.POdobnie i w partii zalozonej
      przez Olechowskiego,Rokitę i Płazynskiego.Załozycieli juz praktycznie nie ma
      ostal sie ino jeden i siedezi dla statystyki pod stołem.
    • kodem_pl czyli Kwasowi jeden apartament od Krauzego to juz 15.06.07, 11:28
      malo? Matko boska...

Wiedzialem, ze tak bedzie. Media napisaly do tej katolickiej uczelni w USA, ze
      zatrudniaja bylego komuniste i teraz skonczyly mu sie wyklady, biedny nie ma co
      robic...
    • jan058 Re: Polacy chcą koalicji PO z lewicą 15.06.07, 11:35
      tetlian napisał:

> Myślę, że najlepsze byłyby rządy samego LiD. No ale jeśli takiej możliwości
      > nie będzie, to trzeba zbudować koalicję z PO.

Chyba masz jakieś urojenia lewaku !

• ratm1978 Re: Polacy chcą koalicji PO z lewicą 15.06.07, 11:44
        to nie takie proste Po wie że jak zewrze szyki z LiD to bedzie to dla nich
        możliwy koniec, bo dl aPiS niewygodnie walczyć z Po a LiD to prosty
        cel..dlatego też jest Rokita i Komorowski, jeden na wypadek kolaicji z PiS
        drugi LiD, poza tym częśc Po to mądrzy ludzie którzy nie wyobrażają sobie
        koalicjiz LiD, więc jes zagrożenie rozpadu i podzielenia
        ...więc prognozuje że aktualna koalicja może na jesien może na wiosne sie
        rozpadnie a LiD nie zdąży czegkolwiek wymysleć i nic z tego niebedzie...no
        chyab że bedzie kolejne tąpnięcie na lewicy w stylu Oleksego
        • roman337 ratm1978.. PIS i Kaczyńscy to bolszewicka banda! 15.06.07, 12:06
          skażona koalicją z Szamboobrona!..Do tego rząd Kaczyński to ludzie PZPR-u,
          kryminalistów!
          • ratm1978 :)))) 15.06.07, 12:34
            do budy! bedziesz mi tu szczekał...wysławiaj sie po ludzku
            == medium is the message ==
    • kolter Re: 23,3%??? 15.06.07, 11:44
      > o sprawach wirtualnego twego bytu czerwony szmaciarzu nie piszę. Szkoda na
      > ciebie klawiatury tępa bruzdo na miedzy:P))))
      Ty zas mi wyglasz na bruzde ,ale miedzy dwoma poldupkami !!
      • akors2 Re: 23,3%??? 15.06.07, 11:47
        kolter napisał:

> > o sprawach wirtualnego twego bytu czerwony szmaciarzu nie piszę. Szkoda n
        > a
        > > ciebie klawiatury tępa bruzdo na miedzy:P))))
        >
        > Ty zas mi wyglasz na bruzde ,ale miedzy dwoma poldupkami !!

widzę że doskonale znasz temat - bierny geju:D
        • kolter Re: 23,3%??? 15.06.07, 11:49
          > > Ty zas mi wyglasz na bruzde ,ale miedzy dwoma poldupkami !!
          >
          >
          > widzę że doskonale znasz temat - bierny geju:D
          znam bo widzailem w necie jakie cyrki ze swoim tylkiem w towarzystwie
          dwoch panow wyprawiasz
          • akors2 Re: 23,3%??? 15.06.07, 11:51
            kolter napisał:

> > > Ty zas mi wyglasz na bruzde ,ale miedzy dwoma poldupkami !!
            > >
            > >
            > > widzę że doskonale znasz temat - bierny geju:D
            >
            > znam bo widzailem w necie jakie cyrki ze swoim tylkiem w towarzystwie
            > dwoch panow wyprawiasz
            i tu też mnie z kimś pomyliłeś - to był twój aktualny partner mały
            Biedroniu:P)))
            • arek64 Przepraszam, że sie wtrącam, ale dajcie już sobie 15.06.07, 11:54
              spokój.
            • kolter Re: 23,3%??? 15.06.07, 11:59
              i tu też mnie z kimś pomyliłeś - to był twój aktualny partner mały
              Kiedys mowiles ze te jego 20 Cm ci starcza , teraz zas ze maly ??????
              • tomekk361 Re: 23,3%??? 15.06.07, 12:06
                kolter napisał:

> i tu też mnie z kimś pomyliłeś - to był twój aktualny partner mały
                >
                > Kiedys mowiles ze te jego 20 Cm ci starcza , teraz zas ze maly ??????

a jednak kolter jesteś małym, zakompleksionym szczurkiem i do tego
                analfabetą..."niewiesz"....hahahahahahahahahahaha:P
                • kolter Re: 23,3%??? 15.06.07, 12:19
                  tomekk361 napisał:

> kolter napisał:
                  >
                  > > i tu też mnie z kimś pomyliłeś - to był twój aktualny partner mały
                  > >
                  > Biedroniu:P)))
                  > > Kiedys mowiles ze te jego 20 Cm ci starcza , teraz zas ze maly ????
                  > ??
                  >
                  > a jednak kolter jesteś małym, zakompleksionym szczurkiem i do tego
                  > analfabetą..."niewiesz"....hahahahahahahahahahaha:P
                  Panienka w jakiej sprawie ??
    • garnek11 Kolejna manipulacja sondazem. Rece opadaja. 15.06.07, 12:02
      Tytul artykulu: "Polacy chca koalicji PO z lewica"

Cytat z artykulu: "Z sondażu, który na zlecenie "ŻW" przeprowadził instytut
      Pentor, wynika, że po wyborach parlamentarnych koalicji PO z lewicą chciałoby aż
      23,3 proc. Taka koalicja najwięcej zwolenników ma wśród mieszkańców miast i
      dobrze sytuowanych osób z wyższym wykształceniem."

Tytul sugeruje, ze koalicji PO z lewica chca Polacy, czyli (w domysle) my
      wszyscy a tu sie okazuje, ze tylko 23,3% mieszkancow miast (jakich?, powyzej 200
      tys. mieszkancow, czy tez powyzes 50 tys. ?) i dobrze sytuowanych osob z wyzszym
      wyksztalceniem (dobrze sytuowanych, tzn. jakich?, tych co zarabiaja srednia
      krajowa, czy tez uznano, ze osoba majaca wyksztalcenie wyzsze jest z automatu
      osoba "dobrze sytuowana"?).

A propos: ciekawe, ze GW przytacza dane, ile Polakow chce koalicji PiS-SO-LPR,
      ale juz nie pisze, czy obejmuje to ogol Polakow, czy tez ten sam elektorat, co w
      przypadku LiD-u i PO (miasta i wyzsze wyksztalcenie).

Jak widac na przykladzie tego artykulu, zawsze da sie udowodnic swoja wlasna
      teze (w tym przypadku, ze swiatli Polacy chca LiD-u i PO), zalezy to tylko od
      wytycznych redakcyjnych, zagran erystycznych, sofistycznych i oczywiscie -
      niezawodnych - technik manipulacji.

Poniewaz jestem czlowiekiem z natury zlosliwym, twierdze, ze GW bylaby w stanie
      udowodnic (a "ciemny lud" by to kupil), ze "tak" to naprawde "nie" a "nie" to w
      rzeczywistosci "tak".
      • arek64 Re: Kolejna manipulacja sondazem. Rece opadaja. 15.06.07, 12:07
        > ze "tak" to naprawde "nie" a "nie" to w rzeczywistosci "tak"

Aby było sprawiedliwie, czep się także swojego prezia: I żadne płącze i lamenty
        nam nie udowodnią, że białe jest białe, a czarne jest czarne (cytat z pamięci -
        moze być nieprecyzyjny).
        • garnek11 Re: Kolejna manipulacja sondazem. Rece opadaja. 15.06.07, 12:14
          Po pierwsze: skad wiesz, ze to "moj prezio"? Masz ku temu kiepskie przeslanki,
          aby wywnioskowac to z mej wypowiedzi.

Po drugie: co ma piernik do wiatraka? Kaczynski sie pomylil a w tym artykule
          stosuje sie manipulacje z premedytacja, by jako wlasciwa udowodnic teze, ze
          faktem jest, jakoby "Polacy chca koalicji PO z lewica".
          • arek64 Re: Kolejna manipulacja sondazem. Rece opadaja. 15.06.07, 12:22
            > Masz ku temu kiepskie przeslanki, aby wywnioskowac to z mej wypowiedzi.

Jakoś tak się przyzwyczaiłem, że wyznawcy obecnej koalicji krytykują wszystko,
            co napisze GW. Ja też byłem zaskoczony, gdy po wejściu do artykułu okazało się,
            że to tylko 23% i nijak nie pasuje do tytułu. Ale wyciągam swoje wnioski i nie
            atakuję GW. Niech piszą co chcą, ja wnioski wyciągam sam.

> Po drugie: co ma piernik do wiatraka? Kaczynski sie pomylil a w tym artykule
            > stosuje sie manipulacje z premedytacja,

To nie Twój prezio, ale walczysz o niego jak Zawisza :-). Ale poważnie.
            Kaczyński się oczywiście pomylił, ale w natłoku kłamstw jakie wypowiada, jego
            pomyłka jest wspaniałą ilustracją do wszystkiego, co mówi.
            • garnek11 Re: Kolejna manipulacja sondazem. Rece opadaja. 15.06.07, 12:33

> Jakoś tak się przyzwyczaiłem, że wyznawcy obecnej koalicji krytykują wszystko,
              > co napisze GW. Ja też byłem zaskoczony, gdy po wejściu do artykułu okazało się,
              >
              > że to tylko 23% i nijak nie pasuje do tytułu. Ale wyciągam swoje wnioski i nie
              > atakuję GW. Niech piszą co chcą, ja wnioski wyciągam sam.

Coz, stereotypy. Czasami sa przydatne, a czasami nie.
              Wnioski tez wyciagam sam, co wcale nie oznacza, ze nie moge sie nimi podzielic
              na forum.

>
              > To nie Twój prezio, ale walczysz o niego jak Zawisza :-). Ale poważnie.
              > Kaczyński się oczywiście pomylił, ale w natłoku kłamstw jakie wypowiada, jego
              > pomyłka jest wspaniałą ilustracją do wszystkiego, co mówi.

Jest roznica w celowym manipulowaniu opinia (zwlaszcza przez tak "obiektywna" z
              etykiety, ktora sobie sami nadali, gazete jak GW) a pomylka jezykowa. Blad
              (chociaz, nie wiem, moze to byl zart z tym Zawisza?) w Twoim mysleniu polega na
              tym, ze samo zauwazenie tej roznicy, nie jest bronieniem w jakikolwiek sposob
              kogokolwiek, a jedynie stwierdzeniem prostego faktu.

Co do klamstw Kaczyskiego: mowi sie, ze ilekroc polityk otworzy usta, zawsze
              klamie. I nie oczekuje od zadnego polityka, by mowil prawde, bo takowej nie ma.

Sa rozne racje: Twoja, moja, tego pana, tej pani:)

• arek64 Re: Kolejna manipulacja sondazem. Rece opadaja. 15.06.07, 12:44
                > Sa rozne racje: Twoja, moja, tego pana, tej pani:)

Amen.
    • depeto Koalicja PO i LiD jest rozwiązaniem optymalnym 15.06.07, 12:09
      • arek64 Pozwolę sobie się nie zgodzić 15.06.07, 12:14
        Krytykuję na tym forum PiS ile wlezie, szczególnie dzięki ich koalicjantom.
        Jednakże biorąc pod uwagę wszystkie ugrupowania w obecnym sejmie dochodzę do
        takiego wniosku, jaki głosił przez cały czas Marionetkiewicz: najmniejszym złem
        byłaby koalicja PO-PiS.
        • roman337 Konkluzja....Kaczyńscy muszą odejść !!!!!! 15.06.07, 12:23
          czeka ich odkażanie z leperszczyzny !
        • depeto PiS jest spalony - za dużo klerykalizmu ! 15.06.07, 12:29
    • adam.2x PO jest partią bez wyrazu i przyszłości ..... 15.06.07, 13:29
      .... w obecnym kształcie. Pomimo całkowitego praktycznie upadku rządu
      Kaczyńskich w sondażach, PO nie jest w stanie uzyskać zdecydowanej przewagi nad
      PiSem. Kaczyńscy wyrażnie kontrolują pozycję PO aby ostatecznie znów załatwić
      się z PO w czasie wyborów i na razie nikt na to nie ma rady.
      • presentation1 Upadek rzadu w sondazach?.......... 15.06.07, 13:50
        PiS jako najwieksza sila polityczna w kraju rzadzi,bedzie rzadzil.Dlugo na pocieche twoich dzieci.
        • pierot6 to upadek moralny Kaczyńskich! 15.06.07, 14:37
          ostał im sie tylko Leper i smród!
      • isa.stern Re: PO jest partią bez wyrazu i przyszłości ..... 15.06.07, 14:26
        ciekawe, czy gdyby PO obiecało 3,5 mln mieszkań, to akcje partii podskoczyłyby
        do góry...?!...;)
    • isa.stern Polacy chcą koalicji PO z lewicą 15.06.07, 14:25
      po wyborach parlamentarnych koalicji PO z lewicą chciałoby aż 23,3 proc.

to niespodziewanie mało, obecny rząd - wg najnowszego sondażu - po tylu
      dyskredytujących go "akcjach", cieszy się 26 proc. poparciem..!...;(
    • yxcv Polacy chcą koalicji PO z lewicą 15.06.07, 19:41
      ty pisz za siebie a nie za caly NAROD pismaku,Sojusz Lewych Dochodow to
      organizacja przestepcza a nie partia polityczna,zapytaj o ta organizacje
      P.Stolzman vel Kwasniewski moze on ci wyjasni cele z zalozenia tej organizacji.
    • wikal Re: Polacy chcą koalicji PO z lewicą 15.06.07, 21:09
      Kaczyńskich mało obchodzi, że koalicja z LPR i SO nie cieszy się poparciem
      Polaków. Ważne, że koalicjanci są słabi i posłuszni, a my "władzy raz zdobytej
      nie oddamy". Dlatego twierdzenia, że to może być jakimś "ostrzeżeniem" dla
      polityków PiS jest śmieszne. ICH TO NIE OBCHODZI - ONI CHCĄ SIĘ UTRZYMAĆ U
      WŁADZY ZA WSZELKĄ CENĘ! Tylko to jest ważne, naród to oni mają gdzieś, lepiej
      wiedzą, co dla niego dobre. Dlatego, jeśli tylko pisuary zdobędą dostateczną
      ilość głosów, to koalicję zawrą ponownie, zblokują listy - co się tylko dla,
      byle jak najdłużej wisieć przy korycie. Chimeryczna PO kariery nie zrobi. W
      następnych wyborach najwięcej głosów zdobęda PiS i LiD - to są partie zawsze
      niedoszacowane w sondażach, bo ludzie się wstydzą przyznać, że na nie
      zagłosują. PiS weźmie jakieś 15-20%, bo ma "wyznawców" nie wyborców i
      głosowanie na tę partię to kwestia wiary nie wyboru. LiD weźmie ze 20-25% -
      zagłosują na niego ci, którzy nie mogą już wytrzymać tego dusznego patriotyzmu
      rodem z czasów ednecji, okropnego ludowo-fanatycznego katolicyzmu polityków tej
      formacji, panoszenia sie kleru (już nawet tego nie ukrywa)oraz stada
      kompletnych kretynów w rządzie. PO dostanie z 15% i niech się modli, żeby LiD w
      ogóle chciał z nimi zawrzeć koalicję. Może będzie tak głupia, że zawrze ją z
      PiS, wtedy wydymają ją bardzo szybko i będa następne wybory. Na to PiS będzie
      grał. Powodzenia naiwniacy z PO - ale tak będzie, bo rozumnych decyzji to ja
      się po was nie spodziewam. Jak to przestępca Lepper kiedyś powiedział - "pan
      Rokita znów sie napuszy". I miał rację.
    • balrog008 Re: Polacy chcą koalicji PO z lewicą 15.06.07, 21:37
      Najlepsze dla Polski i Polaków byłyby rządy Unii Polityki Realnej. Jednak mimo
      wielkiej sympatii do partii trzeba być realistą i jak UPR w najbliższych
      wyborach przekroczy próg 5% to będzie dobrze (na co bardzo liczę). Jeśli nie UPR
      to mogłaby być koalicja PO-PIS: PIS zająłby sie polityka zagraniczną, wewnętrzną
      i lustracją oraz sprawami moralno-religijnymi, natomiast PO zajęłaby się
      gospodarką. I to też byłoby dobre, choć rządy UPR byłyby nieporównywalnie lepsze.
      Czekam teraz na ataki wszelakiej maści socjalistów ;]
    • verushka1 Polacy chcą koalicji PO z lewicą 15.06.07, 23:21
      a wg ideioranż na PO chce glosować 35% a na blok lewicy 34%
    • tonieja10 mafie z PO chca kolalicji z mafiami z SLD/LID 15.06.07, 23:46
    • human77 Re: Polacy chcą koalicji PO z lewicą 16.06.07, 07:37
      Nigdy więcej PIS rozliczyć koalicję raz na zawsze. Wykorzystać zmiany w prawie
      dokonane przez PIS do powsadzania ich samych niech się dowiedzą co to znaczy
      dura lex sed lex , LID sama powinna rządzić i trzeba dołożyć wszelkich starań
      aby PIS LPR i SO nie mieli szans. Wszystkie możliwe skandale trzeba trzymać na
      wybory. I bezpośrednio przed wyborami. KOniec z PISem już nigdy więcej nie będą
      niszczyć czyjejś pracy.
    • adamdark01 Polacy chcą koalicji PO z lewicą 16.06.07, 09:01
      Przedewszystkim, należy nie bać się dzisiejszych centralnych lewic,ponieważ,
      wcale nie są lewe, czyli,nie są komunistami czasów przeszłych, to już nie wróci,
      ale, powinne być social-demokraci,co oznacza,brać przykład od państw już
      istniejących,sztrzególnie,skandynawii,a, najlepiej, Holandia,Szwecja,
      i nie ważne jaka partia u władzy, warunki socialne Narodu są honorowane
      przez wszystkie rządy, do tego powinni dążyć wszystkie rządy Polski, bez takich
      dążeń i realizowań, zawsze będą mocne kontra Narodu, dziś jest postęp
      technologiczny ogromny, co wpływa na automatyzację przeważającej części
      przemysłu, co za tym idzie, zwiększenie liczby bezrobotnych, pomimo,że
      ludność globalnie się potroiła na kuli ziemskiej, z tej to przyczyny,należy
      nieustannie, w kraju, tworzyć prace organizowane,dla bezrobotnych,to czynią
      wszystkie rządy postępowe,ale,warunki socialne Narodu są kontrolowane przez
      Urzędy Ubezpieczenia Społecznego, w każdym mieście,w każdym osiedlu,bez
      sztuk i kombinacji bo surowo karane,a ludzie żyją dostatnie,bez obaw.
      Tak Winna Być Polska Rzeczpospolita,a wtedy można rządać równo uprawnienia
      w wspólnym Rynku Europy.
      • balrog008 Re: Polacy chcą koalicji PO z lewicą 16.06.07, 21:19
        Polska powinna być kapitalistyczna, a nie zbliżać się do chorego socjalizmu
        występującego w Szwecji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka