Dodaj do ulubionych

"prawicowy" rzad chce wprowadzic kataster...

25.06.07, 08:45
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4249481.html
Rzad "prawicowy", rzad "prawa" i "sprawiedliwosci" (w ktorym zaraz przymkna glownych koalicjantow, a na pewno bedzie to mialo miejsce po wyborach) chce dorzucic sie do 3 mln mieszkan katastrem... Przy obecnej ochronie lokatorow - ceny wynajmu pojda znowu w gore. "Skorzystaja" na socjalistach jak "zwykle" najbiedniejsi
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Re: "prawicowy" rzad chce wprowadzic kataster... 25.06.07, 08:46
      Cena wynajmu nie podskoczy bo nie ma na to miejsca. Nie może być znacząco droższa od raty kredytu.

Aczkolwiek będzie ciekawie jak stopy razem z inflacją odbiją w górę.
    • reakcjonista1 Kataster tak ale dla wszystkich! 25.06.07, 08:56
      Tylko niech to będzie jakaś sensowna, promilowa stawka.
      • sierzant_nowak o, ciekawy jest ten twoj liberalizm :D 25.06.07, 10:35
        podatek od wartosci twojej nieruchomosci... a dlaczego nie od wartosci twojego konta bankowego? Albo polisy na zycie?

Poza tym JEZELI to wprowadza w Polsce, to nie beda placic:
        1. emeryci
        2. rolnicy
        3. ksieza
        4. ch.. wie kto jeszcze.
        • socjalliberal Re: o, ciekawy jest ten twoj liberalizm :D 25.06.07, 10:40
          Proste... jak PiS będzie za 100% podatkiem dochodowym, to Korwin i UPR i tak się
          na to zgodzą.

To taka "ideowa", "prawicowa" koliberalna partyjka, co sobie startuje w koalicji
          z Samoobroną i LPR :)))))))))))))))
          • reakcjonista1 Re: o, ciekawy jest ten twoj liberalizm :D 25.06.07, 13:30
            > Proste... jak PiS będzie za 100% podatkiem dochodowym, to Korwin i UPR i tak si
            > ę
            > na to zgodzą.
            >
            > To taka "ideowa", "prawicowa" koliberalna partyjka, co sobie startuje w koalicj
            > i
            > z Samoobroną i LPR :)))))))))))))))

Twoja tfurczość na tym forum to nic więcej poza bełkot.
        • reakcjonista1 Re: o, ciekawy jest ten twoj liberalizm :D 25.06.07, 13:28
          Nie jestem anarcholiberałem, dlatego opowiadam się za istnieniem najlepiej dwóch
          podatków. Pogłówne na budżet centralny i właśnie podatek od wartości
          nieruchomości, który zasilałby budżety gminne. Oczywiście każda gmina powinna
          mieć w takiej sytuacji prawo dyktować swoje stawki podatkowe, co przyczyniłoby
          się do zróżnicowania podatkowego (ogromny plus) i do konkurencji między gminami
          o kapitał.
          Podatek katastralny od nieruchomości ma ponad to kilka innych zalet. Wymusza
          wręcz jak najlepsze wykorzystanie własności w celach zarobkowych by móc zapłacić
          podatek, jeśli będzie skonstruowany w taki sposób, że to właściciel będzie
          dyktował wartość swojej nieruchomości uniknie się idiotycznych sytuacji, w
          których jakaś babinka na trasie przyszłej drogi blokuje jej budowę...
          Podatek katastralny w dodatku jest bardzo łatwo ściągalny, przez co nie potrzeba
          do tego wielkiej liczby urzędników...
          Stwarza zdroworozsądkową sytuację, w której to właściciele, czyli ci, którzy są
          zainteresowani w utrzymaniu bezpieczeństwa płacą!
          Ja nawet opowiadałbym się za uniemożliwieniem głosowania tym, którzy nie mają
          żadnej własności nieruchomej. Mogę tak wyliczać korzyści, a minusów poza tym, że
          uszczupla budżet obywateli praktycznie nie ma!
          Jesli chcemy mieć państwo to musimy płacić - ale nie 60% tego co zarobimy, ale
          10-20%.
          Aby emeryci, rolnicy, księża i ch... wie kto jeszcze płacili należy natychmiast
          uwolnić rynek nieruchomości z państwowych ograniczeń i kretyńskich przepisów.
          Kto nie płaciłby podatków jego własność zostałaby wystawiona na aukcję otwartą z
          ceną wywoławczą 1 zł. To obywatele sami o siebie powinni się troszczyć a nie
          szukać "pomocy" w państwie. Kto emerytowi z państwową (tragicznie niską)
          emeryturą zabroni sprzedać nieruchomość w centrum i przenieść się na
          przedmieścia??? Do centrum pójdzie wielki kapitał... taka jest logika podatku od
          wartości nieruchomości. Mnie sie podoba.
          • tees1 tak wielki podatek, ze az chce sie pracowac! 25.06.07, 14:19
            reakcjonista1 napisał:

> Podatek katastralny od nieruchomości ma ponad to kilka innych zalet. Wymusza
            > wręcz jak najlepsze wykorzystanie własności w celach zarobkowych by móc zapłaci
            > ć podatek

Naprawde myslisz, ze ludzi motywuje do pracy wyzszy podatek? Ze nie zarabialiby
            tego dodatkowego 1000 zl/miesiac dla siebie, ale na podatek tak?
            • reakcjonista1 Re: tak wielki podatek, ze az chce sie pracowac! 25.06.07, 15:44
              Nie. Myślę że nieruchomości lepiej położone (droższe) trafiałyby w rece
              obrotniejszych, sprytniejszych i bardziej przedsiębiorczych. Oczywiście jest to
              możliwe i bez katastru, ale w warunkach obowiązywania tego podatku każdy
              zacząłby kalkulować czy mu się opłaca, czy da radę. Ale do tego potrzeba
              całkowitej prywatyzacji niemal wszystkiego.
              Myslę, ze to uczciwe gdy sam wlasciciel określa wartość swojej własności i od
              tego naliczany jest podatek. Naturalnie jeżeli ktoś za jego własność
              zaproponowałby więcej niż sam własciciel wyceniał stawka podatku by rosła.
              • sierzant_nowak tylko jak dokonywac wyceny? Kto to bedzie 25.06.07, 18:35
                robil? Kto bral w lape za zanizaznie wartosci? Przeciez jedynym stuprocentownym sposobem okreslenia wartosci nieruchomosci jest jej zlicytowanie...
                • reakcjonista1 Re: tylko jak dokonywac wyceny? Kto to bedzie 25.06.07, 18:44
                  > robil? Kto bral w lape za zanizaznie wartosci? Przeciez jedynym stuprocentownym
                  > sposobem okreslenia wartosci nieruchomosci jest jej zlicytowanie...

Jeśli jakaś działka miałaby zaniżoną wartość znalazłoby się na rynku sporo
                  chętnych do jej kupna... Każda wyższa oferta nawet odmowna powodowałaby w
                  efekcie wzrost podatku... to regulowałoby prawo popytu i podaży. Najlepszy
                  regulator.
      • goldenwomen3 od emerytow i rencistow tez???? dali na ŚOP ! 25.06.07, 13:38
        reakcjonista1 napisał:

> Tylko niech to będzie jakaś sensowna, promilowa stawka.

40 mln to malo? oni ledwo dysza. zostanie tak ze jako ci co sie obronic nie
        maja jak i gdzie beda najbardziej tym podatkiem obciazeni .......mać!
        • reakcjonista1 Re: od emerytow i rencistow tez???? dali na ŚOP ! 25.06.07, 13:51
          >
          > 40 mln to malo? oni ledwo dysza. zostanie tak ze jako ci co sie obronic nie
          > maja jak i gdzie beda najbardziej tym podatkiem obciazeni .......mać!

Pomyśl chwilę. Przecież dziś już państwo okrada tych biednych emerytów... Już to
          znaczy teraz, uświadom to sobie może, OK. Dopiero potem z pretensjami.

Jak każdy to każdy. Zaświadczam, że przy wprowadzeniu konkurencji między różnymi
          gminami, które same ustalałyby stawke podatku emeryci waliliby do nas drzwiami i
          oknami z całej niemal Europy. Ale nie tylko oni - waliliby przede wszystkim
          tacy, jak ci co dzisiaj uciekają!

Tobie się nie podoba kataster bo emeryci sa biedni. Powinnismy oddać im
          pieniądze, które JUŻ państwo z nich zdziera niemiłosiernie i pozwolić samemu
          zdecydować - czy chce mieszkać w kamienicy wartej milion i nic z tego nie mieć
          czy ją sprzedać komuś komu się opłaci... czyli mieć kupę pieniędzy na domek poza
          miastem. itd.
          • goldenwomen3 Re: od emerytow i rencistow tez???? dali na ŚOP ! 25.06.07, 13:56

- czy chce mieszkać w kamienicy wartej milion i nic z tego nie mieć
            > czy ją sprzedać komuś komu się opłaci... czyli mieć kupę pieniędzy na domek

pogielo Cie? emeryci po 65 -tce nie maja czasu na budowe domu zreszta "starych
            drzew sie nie przesadza" Wiesz ile bedzie oszustow zeby te biedne babcie
            emerytki oszukac, wyrzucic na bruk przez to co proponujesz?
            Zanim cos napiszesz sam/a pomysl!
            • goldenwomen3 Re: od emerytow i rencistow tez???? dali na ŚOP ! 25.06.07, 13:59
              Ktory stary emeryt zgodzi sie sprzedac swoj dom gdzie spedzil cale zycie i
              wyprowadzic sie w nowe miejsce? gdzie nikogo nie zna! mysl!
              • reakcjonista1 Re: od emerytow i rencistow tez???? dali na ŚOP ! 25.06.07, 14:05
                > Ktory stary emeryt zgodzi sie sprzedac swoj dom gdzie spedzil cale zycie i
                > wyprowadzic sie w nowe miejsce? gdzie nikogo nie zna! mysl!

A co mnie obchodzi jakiś tam emeryt? Myśl!
                Ja ci zależy na wszystkich emerytach to ich zasponsoruj w razie czego i nie
                śmiec bredniami forum.
            • reakcjonista1 Re: od emerytow i rencistow tez???? dali na ŚOP ! 25.06.07, 14:03
              > pogielo Cie? emeryci po 65 -tce nie maja czasu na budowe domu zreszta "starych
              > drzew sie nie przesadza"

Oczywiście jesteś pewnie w stanie wymyślić i z milion powodów dla, których nie
              powinno być katastru... Podaj choć jeden powód dla którego emeryci mają płacic
              PiT, VAT, akcyzę itd?

Wiesz ile bedzie oszustow zeby te biedne babcie
              > emerytki oszukac, wyrzucic na bruk przez to co proponujesz?
              > Zanim cos napiszesz sam/a pomysl!

Nie wiem a ty wiesz? Już policzyłaś???
              Przecież bełkoczesz bez ładu i składu. Nieruchomości wystawia się na aukcję i po
              problemie. Wygrywa kto da najwięcej a przecież dzisiaj w Polsce żyje mnóstwo
              emerytów mieszkających w drogich kamienicach... no ale do tego jeszcze potrzeba
              reprywatyzacji, której ty tez pewnie nie chcesz bo... i tu bełkot.
              • goldenwomen3 Re: od emerytow i rencistow tez???? dali na ŚOP ! 25.06.07, 14:10
                Kataster niech bedzie ale nie od emerytow i rencistow buraku jeden!
                Obys kiedys dozyl do emerytury i szukal na starosc nowego lokum.!
                • reakcjonista1 Re: od emerytow i rencistow tez???? dali na ŚOP ! 25.06.07, 15:47
                  > Kataster niech bedzie ale nie od emerytow i rencistow buraku jeden!
                  > Obys kiedys dozyl do emerytury i szukal na starosc nowego lokum.!

Już ty sie o mnie nie martw, komunistko.
                  Żadnych wykluczeń - wszyscy mają się stosować do prawa, czyli także emeryci i
                  renciści. Jak komuś nie starcza to niech sobie wynajmnie pokoik pod miastem...
                  możliwości jest więcej niż "argumentów" przeciw podatku od wartości nieruchomości...

Zresztą ja nie postuluję urawniłowki - powtarzam, że kataster powinien leżeć w
                  gestii gminy. A jeśli się komuś nie podoba to niech się przeprowadzi do takiej,w
                  której podatek mu odpowiada.
    • s.berkowicz1 to pomysł tych komuchów z PO ! nie wiem 25.06.07, 10:37
      co Kaczorowi strzeliło do głowy że od nich zżyna !
      • sierzant_nowak gdzie i kiedy PO proponowalo kataster ?! 25.06.07, 10:39

• s.berkowicz1 swojej partii towaryzszu nie znasz??? ;);););) 25.06.07, 10:40
          zajrzyj chociazby do wikipedii !
          • sierzant_nowak linki, linki.... bo póki co, to wygląda jakbyś 25.06.07, 10:56
            łgał...

gospodarka.gazeta.pl/podatki/1,25044,2910833.html
            Więc mogę prosić o jakikolwiek link do wypowiedzi kogokolwiek z wiechuszki PO nt. poparcia PO dla wprowadzenia katastru ?
            • sierzant_nowak tak myślałem, mały łgarzu :D 25.06.07, 12:08

• s.berkowicz1 towarzyszu debilku gdybyś myślał to byś sobie 25.06.07, 12:33
                wyguglał :):) ja za ciebie takiej prostej roboty odwalał nie będę. naści na
                zachętę > > lublin.platforma.org/dokumenty/ENERGIA-PO.pdf
                • sierzant_nowak Tylko ze propozycja PO dot. katastru 25.06.07, 13:28
                  to jest fragment wiekszej calosci, w ogolnosci ZMNIEJSZAJACEJ obciazenia fiskalne, podczas gdy PiSiorstwo chce za jego pomoca ZWIEKSZYC owe obciazenia. Nie mowiac ze pisze tam o perspektywie 3-4 lat - rozumiem, ze Jarek chce spacyfikowac protesty lekarzy obietnica podwyzek za 4 lata? :D
                  • 1tomasz1 Re: Tylko ze propozycja PO dot. katastru 25.06.07, 13:34
                    Już nie chce. Odwołał. Nie ma sprawy.
                  • s.berkowicz1 przed chwila kataster sam w sobie ci sie 25.06.07, 13:40
                    nie podobal, baranku :):):) łżesz jak typowy POlszewik!!

> to jest fragment wiekszej calosci, w ogolnosci ZMNIEJSZAJACEJ obciazenia fiskal
                    > ne,

jaasne i z tego katastru sfinansuja zapowiadana przez tow. thuska "bezplatna
                    sluzbe zdrowia":):)ech, ciemny ludzie > ale sie dajesz nabierać !!;):):):)
                    • 1tomasz1 Re: przed chwila kataster sam w sobie ci sie 25.06.07, 13:42
                      A jak wytłumaczysz to, że Jaro się wycofał?
                      • hrabia.mileyski Re: przed chwila kataster sam w sobie ci sie 25.06.07, 13:46
                        1tomasz1 napisał:

> A jak wytłumaczysz to, że Jaro się wycofał?

Być może mój post niżej naprowadzi cię na jakąś myśl.
                        Spróbuj czytać wszystkie posty w wątku.
                        • 1tomasz1 Re: przed chwila kataster sam w sobie ci sie 25.06.07, 13:47
                          hrabia.mileyski napisał:

> Spróbuj czytać wszystkie posty w wątku.

Oszalałeś? ;)))
                          • hrabia.mileyski Re: przed chwila kataster sam w sobie ci sie 25.06.07, 13:58
                            1tomasz1 napisał:
                            > Oszalałeś? ;)))

Chyba pojmuję sens tej wypowiedzi i nie wyrażam wielkiego zdziwienia.
                            • 1tomasz1 Re: przed chwila kataster sam w sobie ci sie 25.06.07, 13:59
                              hrabia.mileyski napisał:

> 1tomasz1 napisał:
                              > > Oszalałeś? ;)))
                              >
                              >
                              > Chyba pojmuję sens tej wypowiedzi i nie wyrażam wielkiego zdziwienia.

A nicki Ci się nie pomyliły aby? ;)
    • bogucjusz Niepelnosprawnosc umyslowa Kaczorow poglebia sie 25.06.07, 10:43
      Mysla, ze ustawe o podatku katastralnym uchwala w jedna noc, a potem to juz
      tylko pieniazki beda plynely strumieniem.

Czy te cwiercglowki maja chociaz cien pojecia, ile bedzie trwala wycena milionow
      domow i mieszkan???

---
      Tzw. "Prawo i Sprawiedliwość", patrz --> nadużycie semantyczne
    • socjalliberal Re: "prawicowy" rzad chce wprowadzic kataster... 25.06.07, 10:43
      To może jeszcze kastralny, pewno LPR wynegocjuje:)))
    • 1tomasz1 Re: "prawicowy" rzad chce wprowadzic kataster... 25.06.07, 10:48
      O ile się nie mylę katastralny ma zastąpić dzisiejszy podatek od nieruchomości.
      Nie można jednak dwa razy opodatkować tego samego, bo uwali to TK (z układu
      oczywiście).
    • pit_44 Re: "prawicowy" rzad chce wprowadzic kataster... 25.06.07, 10:55
      No to mohery, które dostały w prezencie prawa własności do miliona mieszkań
      spółdzielczych, zdziwią się okrutnie...
    • man_sapiens Ten rząd to "prawicowi" marksiści 25.06.07, 10:56
      czyli wierzący w Boga komuniści, jak słusznie zauważył Balcerowicz
    • bush_w_wodzie goni w pietke 25.06.07, 11:00
      najsmieszniejsze jest to ze podatek katastralny winien zasilac finanse gminy a
      nie budzet centralny. co wiecej: wprowadzenie katastru wymaga poprzedzajacej
      dluuuugiej procedury wyceny nieruchomosci a jego wprowadzenie winno poprzedzac
      dluuugie vacatio legis. czyli ten podatek nie moze rozwiazac problemow sluzby
      zdrowia za kadencji panow kaczynskich

wniosek: to kolejny tani blef genialnego negocjatora. chodzi mu tylko o to zeby
      komus dolozyc

najpierw glupi pomysl z referendum - a teraz to. widac ze pan jaroslaw w pietke goni
      • hrabia.mileyski Re: goni w pietke 25.06.07, 11:59
        Bush, dlaczego dałeś sobie wcisnąć klawiaturę bez Shifta?

Po raz kolejny zauważam, że nie da sie normalnie czytać twoich postów.
        Odczytuję to również jako przejaw lekceważenia, a być może nawet arogancji w
        stosunku do uzytkowników tego forum.
        • bush_w_wodzie Re: goni w pietke 25.06.07, 12:27
          hrabia.mileyski napisał:

> Bush, dlaczego dałeś sobie wcisnąć klawiaturę bez Shifta?
          >
          > Po raz kolejny zauważam, że nie da sie normalnie czytać twoich postów.
          > Odczytuję to również jako przejaw lekceważenia, a być może nawet arogancji w
          > stosunku do uzytkowników tego forum.

chyba przejaw arogancji a byc moze nawet lekcewazenia?

no ale - tak czy inaczej - nie. zadne z powyzszych

po prostu ta konwencja umozliwia mi zdiagnozowanie sily mojej argumentacji.
          jesli ktos atakuje ta konwencje - to na ogol oznacza ze nie jest w stanie zbic
          argumentow choc bardzo by chcial
          • hrabia.mileyski Re: goni w pietke 25.06.07, 13:11
            bush_w_wodzie napisał:
            > po prostu ta konwencja umozliwia mi zdiagnozowanie sily mojej argumentacji.

"Konwencja", jaką przedstawiłeś w swym poście skłania jednak do stwierdzenia, że
            zwycięża w tobie arogancja.

> jesli ktos atakuje ta konwencje - to na ogol oznacza ze nie jest w stanie zbic
            > argumentow choc bardzo by chcial
            >

Jasne. Gdzieś jeszcze zauważyłeś, że prowadzi sie z tobą dyskusje "na
            argumenty".Chyba na dodatek jestes megalomanem. Zwróć wadliwą klawiaturę i nie
            wyprowadzaj obłędnych teorii.
            Nawiasem mówiąc sztuka pisania - w odróznieniu od naturalnego przyswojenia mowy
            - jest zdobyczą cywilizacyjną. I wiele mówi o stopniu przyswojenia tejże przez
            piszącego.
            • bush_w_wodzie rozumiem 25.06.07, 13:45
              jesli tylko na tyle cie stac to pozostaje podziekowac za rozmowe.
              • hrabia.mileyski Re: rozumiem 25.06.07, 13:55
                Myślę, ze moja wypowiedź była na tyle kompletna, bys pojął sedno sprawy.
                Oczekujesz czegoś więcej? A po co? Przecież nie szanujesz swych rozmówców.
                Również dziekuję za rozmowę.
                • bush_w_wodzie Re: rozumiem 25.06.07, 13:59
                  hrabia.mileyski napisał:

> Myślę, ze moja wypowiedź była na tyle kompletna, bys pojął sedno sprawy.
                  > Oczekujesz czegoś więcej? A po co? Przecież nie szanujesz swych rozmówców.

nie oczekuje od ciebie niczego poza zakonczeniem atakow personalnych.

zaprzeczam twojemu twierdzeniu jakobym nie szanowal rozmowcow.

mam nadzieje ze juz naprawde skonczylismy.
    • prawie_magister Re: "prawicowy" rzad chce wprowadzic kataster... 25.06.07, 11:37
      będzie to koniec PiS-u i koalycjantów. W przyszłych wyborach padną!
      • obseerwator Re: "prawicowy" rzad chce wprowadzic kataster... 25.06.07, 12:00
        pamiętacie taką reklamówkę z kampani prezydenckiej Lecha K a może PiSu.

pojawiał się Roman Kluska i gadał , że będzie głosował na albo Lecha albo PiS
        (nie pamiętam dokładnie) bo oni/on są przeciwko wprowadzeniu podatku
        katastralnego.

nie kłamał - wtedy pewnie byli przeciw, z tymże w 2005 roku nie było nikogo ,
        kto byłby za. zatem pełnej prawdy też nie mówił.

no i co Panie Romanie - nie jest Panu głupio, że został Pan bez mydła wydymany ?
        • hrabia.mileyski Jeszcze jedna akcja puszczona w obieg 25.06.07, 12:14
          Moim zdaniem nie nalezy zapowiedzi o tym podatku traktować zbyt dosłownie.
          Z czasem moze sie to zmienić, ale dzis wyglada to to na akcje, majaca na celu
          uzmysłowić społeczeństwu skad sie biora pieniądze np. na wzrost płac w budżetówce.
          Podobnie (moim zdaniem) wygląda sprawa z domniemanym referendum.
          Jest to manewr propagandowy, majacy na celu zniechecenie społeczeństwa do
          popierania żądań płacowych w sferze budżetowej.

Poza tym przygotowanie do realnego wprowadzenia tego typu podatku trwa kilka
          lat, nie miałby on więc żadnego znaczenia dla załatwienia problemów, które sa
          teraz na porzadku dziennym.
    • s.berkowicz1 Re: jednak nie będzie !1 a już myslalem ze Kaczor 25.06.07, 12:55
      zaczyna realizować czerwone pomysly bolszewii z PO ;);0;);)
      • polo02 Re: jednak nie będzie !1 a już myslalem ze Kaczor 25.06.07, 13:14
        pPO jest liberalna jesli chodzi o gospoe=darke, wiec znow pisuar klamie po
        katolicku?
      • 1tomasz1 Re: jednak nie będzie !1 a już myslalem ze Kaczor 25.06.07, 13:17
        Czyli Kaczyński kłamał mówiąc o podatku katastralnym?
        • s.berkowicz1 Re:a kiedy mowil, ze chce wprowadzic??? 25.06.07, 13:41
          • 1tomasz1 Re:a kiedy mowil, ze chce wprowadzic??? 25.06.07, 13:46
            Wczoraj mówił o podatku dla najbogatszych.
            Jaka jest definicja "najbogatszego"?
            • s.berkowicz1 Re:widze ze masz klopoty z prostymi zdaniami 25.06.07, 13:52
              i trzeba powtarzac: kiedy Kaczynski mowil o wprowadzeniu katastru??
              • 1tomasz1 Re:widze ze masz klopoty z prostymi zdaniami 25.06.07, 13:54
                s.berkowicz1 napisał:

> i trzeba powtarzac: kiedy Kaczynski mowil o wprowadzeniu katastru??

A mówił w ogóle?
                Co to znaczy ekstrapodatek dla najbogatszych?
                • s.berkowicz1 Re: lol :):):):) a jednak jesteś debilem :):):):) 25.06.07, 13:58
                  1tomasz1 napisał:

> s.berkowicz1 napisał:
                  >
                  > > i trzeba powtarzac: kiedy Kaczynski mowil o wprowadzeniu katastru??
                  >
                  > A mówił w ogóle?

a kto to napisal >

"Czyli Kaczyński kłamał mówiąc o podatku katastralnym?"

• 1tomasz1 Re: lol :):):):) a jednak jesteś debilem :):):):) 25.06.07, 14:04
                    "Wicepremier i minister finansów Zyta Gilowska dostała polecenie od premiera
                    przygotowania odpowiedniej ustawy, która umożliwiłaby wprowadzenie w Polsce
                    katastru. Dzięki niemu fiskus mógłby oszacować dla celów podatkowych wartość
                    nieruchomości znajdujących się w rękach Polaków."

Zostawmy kłamczuszka w spokoju. Teraz już się nie przyzna...

Co to znaczy najbogatsi Polacy wg Kaczyńskiego?
                    • s.berkowicz1 Re: więcej > jesteś megadebilem :) 25.06.07, 14:10
                      przed chwilą znowu było:

"> i trzeba powtarzac: kiedy Kaczynski mowil o wprowadzeniu katastru??

A mówił w ogóle?"

:):):):):):):):):):)

> "Wicepremier i minister finansów Zyta Gilowska dostała polecenie od premiera
                      > przygotowania odpowiedniej ustawy, która umożliwiłaby wprowadzenie w Polsce
                      > katastru. Dzięki niemu fiskus mógłby oszacować dla celów podatkowych wartość
                      > nieruchomości znajdujących się w rękach Polaków."
                      >
                      > Zostawmy kłamczuszka w spokoju. Teraz już się nie przyzna...

a jakieś dowody że to było kłamstwo masz, baranku?:)

> Co to znaczy najbogatsi Polacy wg Kaczyńskiego?

z kimś kto na przestrzeni 4ech postów robi sobie 2x chlew z gęby gadać nie będę.
                      spieprzaj głupolu do piaskownicy :):)
                      • 1tomasz1 więcej > jesteś megadebilem :) - oj jesteś ;)))) 25.06.07, 14:14
                        s.berkowicz1 napisał:

> przed chwilą znowu było:
                        >
                        >
                        > "> i trzeba powtarzac: kiedy Kaczynski mowil o wprowadzeniu katastru??
                        >
                        > A mówił w ogóle?"
                        >
                        :))))) No właśnie. Mówił. Dzisiaj. Że podatku katastralnego nie ma zamiaru
                        jednak wprowadzać. Dziwne, że się tak tłumaczy, nie?
                        > :):):):):):):):):):)
                        >
                        >
                        > > "Wicepremier i minister finansów Zyta Gilowska dostała polecenie od premi
                        > era
                        > > przygotowania odpowiedniej ustawy, która umożliwiłaby wprowadzenie w Pols
                        > ce
                        > > katastru. Dzięki niemu fiskus mógłby oszacować dla celów podatkowych wart
                        > ość
                        > > nieruchomości znajdujących się w rękach Polaków."
                        > >
                        > > Zostawmy kłamczuszka w spokoju. Teraz już się nie przyzna...
                        >
                        > a jakieś dowody że to było kłamstwo masz, baranku?:)

Dowody, żartujesz? Najlepszy dowodem jest dzisiejsze wystąpienie Pana Premiera.
                        Tylko winni się tłumaczą. :)))))))))))))))))))))))))))))

>
                        >
                        > > Co to znaczy najbogatsi Polacy wg Kaczyńskiego?
                        >
                        > z kimś kto na przestrzeni 4ech postów robi sobie 2x chlew z gęby gadać nie będę
                        > .
                        > spieprzaj głupolu do piaskownicy :):)

Czyżbym trafił? Dodatkowy podatek dla najbogatszych... czekam na wyjaśnienia.
                        Jak będzie liczony, od jakiego pułapu. Cała Polska słyszała Pana Premiera.
                        ;))))))))))))
                        • s.berkowicz1 myślisz debilu, że jak będziesz łgał 25.06.07, 14:25
                          w żywe oczy, to twoje łgarstwa staną się nagle faktami?:):):) mnie to w sumie
                          wali, wystarczy, że ci czytajacy ten watek widza jak sobie z ryja chlewik
                          robisz:):):):):):)

1tomasz1 napisał:

> s.berkowicz1 napisał:
                          >
                          > > przed chwilą znowu było:
                          > >
                          > >
                          > > "> i trzeba powtarzac: kiedy Kaczynski mowil o wprowadzeniu katastru?
                          > ?
                          > >
                          > > A mówił w ogóle?"
                          > >
                          > :))))) No właśnie. Mówił. Dzisiaj.

> e podatku katastralnego nie ma zamiaru
                          > jednak wprowadzać. Dziwne, że się tak tłumaczy, nie?

:):):):):) no że dzisiaj to wiemy, pajatzu - dlatego napisałem ze nie będzie.
                          ale ty przecież bredzisz coś o jakimś kłamstwie :)

> > :):):):):):):):):):)
                          > >
                          > >
                          > > > "Wicepremier i minister finansów Zyta Gilowska dostała polecenie od
                          > premi
                          > > era
                          > > > przygotowania odpowiedniej ustawy, która umożliwiłaby wprowadzenie
                          > w Pols
                          > > ce
                          > > > katastru. Dzięki niemu fiskus mógłby oszacować dla celów podatkowyc
                          > h wart
                          > > ość
                          > > > nieruchomości znajdujących się w rękach Polaków."
                          > > >
                          > > > Zostawmy kłamczuszka w spokoju. Teraz już się nie przyzna...
                          > >
                          > > a jakieś dowody że to było kłamstwo masz, baranku?:)
                          >
                          > Dowody, żartujesz? Najlepszy dowodem jest dzisiejsze wystąpienie Pana Premiera.
                          > Tylko winni się tłumaczą. :)))))))))))))))))))))))))))))

ok, jestes zlodziejem i komuchem, a twoja matka jest stara kurw...tyzana :):):)
                          tylko sie nie tlumacz zlodzieju, bo to oznacza twoja wine !! i udowodnisz tak
                          jak adam michnik swoimi pozwami udawadnia ze jest obronca ubekow i partyjnym
                          aparatczykiem :)

>
                          > >
                          > >
                          > > > Co to znaczy najbogatsi Polacy wg Kaczyńskiego?
                          > >
                          > > z kimś kto na przestrzeni 4ech postów robi sobie 2x chlew z gęby gadać ni
                          > e będę
                          > > .
                          > > spieprzaj głupolu do piaskownicy :):)
                          >
                          > Czyżbym trafił? Dodatkowy podatek dla najbogatszych... czekam na wyjaśnienia.
                          > Jak będzie liczony, od jakiego pułapu. Cała Polska słyszała Pana Premiera.
                          > ;))))))))))))

udowodnisz komuszy zlodzieju to klamstwo czy nie? :)
                          • 1tomasz1 Re: dodatkowy podatek - niewygodny temat... 25.06.07, 14:31
                            s.berkowicz1 napisał:

> w żywe oczy, to twoje łgarstwa staną się nagle faktami?:):):) mnie to w sumie
                            > wali, wystarczy, że ci czytajacy ten watek widza jak sobie z ryja chlewik
                            > robisz:):):):):):)

Ok. Taka mała uwaga. Odnoszę dziwne wrażenie, że chcesz mnie obrazić. Wiedz, że
                            nie jesteś w stanie. Tak samo jak nie jest w stanie obrazić mnie pijak rzygający
                            w autobusie. Co najwyżej może mnie zniesmaczyć. Dla własnego zdrowia
                            psychicznego - daruj sobie.

>
                            >
                            > 1tomasz1 napisał:
                            >
                            > > s.berkowicz1 napisał:
                            > >
                            > > > przed chwilą znowu było:
                            > > >
                            > > >
                            > > > "> i trzeba powtarzac: kiedy Kaczynski mowil o wprowadzeniu kat
                            > astru?
                            > > ?
                            > > >
                            > > > A mówił w ogóle?"
                            > > >
                            > > :))))) No właśnie. Mówił. Dzisiaj.
                            >
                            > > e podatku katastralnego nie ma zamiaru
                            > > jednak wprowadzać. Dziwne, że się tak tłumaczy, nie?
                            >
                            >
                            > :):):):):) no że dzisiaj to wiemy, pajatzu - dlatego napisałem ze nie będzie.
                            > ale ty przecież bredzisz coś o jakimś kłamstwie :)

Ten pan ma ksywę "Kłamczuszkiewicz". Skoro nie polecił Zycie przygotowanie
                            podatku katastralnego, to dlaczego tak zawzięcie się z tego tłumaczy? ;))))))))))

> >
                            > > Dowody, żartujesz? Najlepszy dowodem jest dzisiejsze wystąpienie Pana Pre
                            > miera.
                            > > Tylko winni się tłumaczą. :)))))))))))))))))))))))))))))
                            >
                            > ok, jestes zlodziejem i komuchem, a twoja matka jest stara kurw...tyzana :):):)
                            > tylko sie nie tlumacz zlodzieju, bo to oznacza twoja wine !! i udowodnisz tak
                            > jak adam michnik swoimi pozwami udawadnia ze jest obronca ubekow i partyjnym
                            > aparatczykiem :)

Bleeeee, słabe.
                            Mam pytanie - dlaczego się tak denerwujesz? Poruszamy niewygodne tematy, czy co? ;))

> >
                            > > Czyżbym trafił? Dodatkowy podatek dla najbogatszych... czekam na wyjaśnie
                            > nia.
                            > > Jak będzie liczony, od jakiego pułapu. Cała Polska słyszała Pana Premiera
                            > .
                            > > ;))))))))))))
                            >
                            > udowodnisz komuszy zlodzieju to klamstwo czy nie? :)

Co to znaczy - dodatkowy podatek dla najbogatszych.
                            Tłumacz tubo rządowa, a będę się przyglądał jak się wijesz. :))))))))))))))
                            • s.berkowicz1 Re: obrazić syna... 25.06.07, 14:38
                              1tomasz1 napisał:

> s.berkowicz1 napisał:
                              >
                              > > w żywe oczy, to twoje łgarstwa staną się nagle faktami?:):):) mnie to w s
                              > umie
                              > > wali, wystarczy, że ci czytajacy ten watek widza jak sobie z ryja chlewik
                              > > robisz:):):):):):)
                              >
                              > Ok. Taka mała uwaga. Odnoszę dziwne wrażenie, że chcesz mnie obrazić. Wiedz, że
                              > nie jesteś w stanie. Tak samo jak nie jest w stanie obrazić mnie pijak rzygając
                              > y
                              > w autobusie. Co najwyżej może mnie zniesmaczyć. Dla własnego zdrowia
                              > psychicznego - daruj sobie.

obrazić ciebie - syna starej ku.. a na dodatek złodzieja i komucha???? czy aby
                              za bardzo sobie nie pochlebiasz? :) rozumiem - chcesz się kosztem innych
                              dowartosciowac, ale sa pewne granice ;);););)

>
                              >
                              > >
                              > >
                              > > 1tomasz1 napisał:
                              > >
                              > > > s.berkowicz1 napisał:
                              > > >
                              > > > > przed chwilą znowu było:
                              > > > >
                              > > > >
                              > > > > "> i trzeba powtarzac: kiedy Kaczynski mowil o wprowadzen
                              > iu kat
                              > > astru?
                              > > > ?
                              > > > >
                              > > > > A mówił w ogóle?"
                              > > > >
                              > > > :))))) No właśnie. Mówił. Dzisiaj.
                              > >
                              > > > e podatku katastralnego nie ma zamiaru
                              > > > jednak wprowadzać. Dziwne, że się tak tłumaczy, nie?
                              > >
                              > >
                              > > :):):):):) no że dzisiaj to wiemy, pajatzu - dlatego napisałem ze nie będ
                              > zie.
                              > > ale ty przecież bredzisz coś o jakimś kłamstwie :)
                              >
                              > Ten pan ma ksywę "Kłamczuszkiewicz". Skoro nie polecił Zycie przygotowanie
                              > podatku katastralnego, to dlaczego tak zawzięcie się z tego tłumaczy? ;))))))))

to jak zlodzieju, udowodnisz w koncu to klamstwo czy nie? najlepiej jakis
                              cytacik, a jak dysponujesz zapisem audio to juz w ogole bedzie super :):):):):)

> ))
                              >
                              >
                              > > >
                              > > > Dowody, żartujesz? Najlepszy dowodem jest dzisiejsze wystąpienie Pa
                              > na Pre
                              > > miera.
                              > > > Tylko winni się tłumaczą. :)))))))))))))))))))))))))))))
                              > >
                              > > ok, jestes zlodziejem i komuchem, a twoja matka jest stara kurw...tyzana
                              > :):):)
                              > > tylko sie nie tlumacz zlodzieju, bo to oznacza twoja wine !! i udowodnisz
                              > tak
                              > > jak adam michnik swoimi pozwami udawadnia ze jest obronca ubekow i partyj
                              > nym
                              > > aparatczykiem :)
                              >
                              > Bleeeee, słabe.
                              > Mam pytanie - dlaczego się tak denerwujesz?

wmawiaj to sobie swojemu staremu ze nie jest menelem ;);) na mnie takie zagrywki
                              nie działają :):):)

Poruszamy niewygodne tematy, czy co
                              > ? ;))

no własnie, niewygodny dla ciebie temat dziwkisynu > twoje klamstwa !

udowodnisz w koncu to klamstwo czy nie? najlepiej jakis cytacik, a jak
                              dysponujesz zapisem audio to juz w ogole bedzie super :):):):):)

>
                              >
                              > > >
                              > > > Czyżbym trafił? Dodatkowy podatek dla najbogatszych... czekam na wy
                              > jaśnie
                              > > nia.
                              > > > Jak będzie liczony, od jakiego pułapu. Cała Polska słyszała Pana Pr
                              > emiera
                              > > .
                              > > > ;))))))))))))
                              > >
                              > > udowodnisz komuszy zlodzieju to klamstwo czy nie? :)
                              >
                              > Co to znaczy - dodatkowy podatek dla najbogatszych.
                              > Tłumacz tubo rządowa, a będę się przyglądał jak się wijesz. :))))))))))))))

• 1tomasz1 Re: PiS i nowe podatki 25.06.07, 14:44
                                s.berkowicz1 napisał:

> 1tomasz1 napisał:

> obrazić ciebie - syna starej ku.. a na dodatek złodzieja i komucha???? czy aby
                                > za bardzo sobie nie pochlebiasz? :) rozumiem - chcesz się kosztem innych
                                > dowartosciowac, ale sa pewne granice ;);););)

Nie denerwuj się stary, spokojnie. Pytanie jest proste.

>
                                > to jak zlodzieju, udowodnisz w koncu to klamstwo czy nie? najlepiej jakis
                                > cytacik, a jak dysponujesz zapisem audio to juz w ogole bedzie super :):):):):)
                                >
                                hehe, Twoja reakcja świadczy że trafiłem. ;)))))))
                                Głupio się wyrwał s tym katastralnym, a reżimowa rzepa wyskoczyła przed szereg i
                                to opisała.
                                Balon próbny? ;))))))))
                                Symptomatyczne...

>
                                > wmawiaj to sobie swojemu staremu ze nie jest menelem ;);) na mnie takie zagrywk
                                > i
                                > nie działają :):):)

Działaj, oj działają. I to jeszcze jak... ;))))))))))))))))))))))
                                Dałeś plamę. ;)))))))))))))))

>
                                >
                                > no własnie, niewygodny dla ciebie temat dziwkisynu > twoje klamstwa !
                                >
                                > udowodnisz w koncu to klamstwo czy nie? najlepiej jakis cytacik, a jak
                                > dysponujesz zapisem audio to juz w ogole bedzie super :):):):):)
                                >
                                Super już jest. Właśnie dowiodłeś, że coś jednak było na rzeczy. ;)))))))))))))
                                >

Co to znaczy - dodatkowy podatek dla najbogatszych?
                                Tłumacz tubo rządowa, a będę się przyglądał jak się wijesz. :))))))))))))
                                Stary, PiS i dodatkowe podatki???? A tak obiecywali... :))))))))))
                                • s.berkowicz1 Re: :):):) 25.06.07, 14:52
                                  1tomasz1 napisał:

> s.berkowicz1 napisał:
                                  >
                                  > > 1tomasz1 napisał:
                                  >
                                  > > obrazić ciebie - syna starej ku.. a na dodatek złodzieja i komucha???? cz
                                  > y aby
                                  > > za bardzo sobie nie pochlebiasz? :) rozumiem - chcesz się kosztem innych
                                  > > dowartosciowac, ale sa pewne granice ;);););)
                                  >
                                  > Nie denerwuj się stary,

a ty nie rznij po nocach i o porankach swojej starej, bo wszak to ku.. ale
                                  jednak twoja rodzicielka ;);););););)

> spokojnie. Pytanie jest proste.

oczywiście, jest tutaj:

>
                                  > >
                                  > > to jak zlodzieju, udowodnisz w koncu to klamstwo czy nie? najlepiej jaki
                                  > s
                                  > > cytacik, a jak dysponujesz zapisem audio to juz w ogole bedzie super :):)
                                  > :):):)
                                  > >
                                  > hehe, Twoja reakcja świadczy że trafiłem. ;)))))))
                                  > Głupio się wyrwał s tym katastralnym, a reżimowa rzepa wyskoczyła przed szereg
                                  > i
                                  > to opisała.
                                  > Balon próbny? ;))))))))

>
                                  > Działaj, oj działają. I to jeszcze jak... ;))))))))))))))))))))))
                                  > Dałeś plamę. ;)))))))))))))))

daje, jak już wspólnie ustaliśmy - twoja stara, bywa, że i za paczkę fajek ;)
                                  więc nie kręć i nie odwracaj kota ogonem :):)

aha:

>
                                  > >
                                  > >
                                  > > no własnie, niewygodny dla ciebie temat dziwkisynu > twoje klamstwa !
                                  > >
                                  > > udowodnisz w koncu to klamstwo czy nie? najlepiej jakis cytacik, a jak
                                  > > dysponujesz zapisem audio to juz w ogole bedzie super :):):):):)
                                  > >
                                  > Super już jest. Właśnie dowiodłeś, że coś jednak było na rzeczy. ;)))))))))))))

> >
                                  >
                                  >
                                  > Co to znaczy - dodatkowy podatek dla najbogatszych?
                                  > Tłumacz tubo rządowa, a będę się przyglądał jak się wijesz. :))))))))))))
                                  > Stary, PiS i dodatkowe podatki???? A tak obiecywali... :))))))))))

• 1tomasz1 Re: :):):) PiS wrowadza wyższe podatki... :))) 25.06.07, 15:01
                                    Ciekawa jest ta realizacja przedwyborczych obietnic - zamiast obniżki podatki
                                    pójdą w górę. :)))))))))
                                    Gratulacje.
    • polo02 Kaczynskich komunistyczny atak na bogatych 25.06.07, 13:13
      i nielegalny, ale Jarek to komunistyczny prawnik, nieprawdaz?
    • sawa.com Podatek katastralny jest niesprawiedliwy i nieracj 25.06.07, 14:09
      onalny.

Wartość nieruchomości zalezy nie od jej wielkości ale od lokalizacji.
      Duże rezydencje bogaczy są w pięknych krajobrazowo miejscowościach ale ubogich.

Wartość katastralną nieruchomości ustala się na podstawie nieruchomości
      reprezentatywnych dla poszczególnych rodzajów na obszarze danej gminy.

Wartośc domu pod Warszawą dla przecietnej rodziny o średnich dochodach i
      średnim metrażu jest taka sama lub wyższa jak rezydencji
      przysłowiowego "kulczyka" na Podlasiu. A więc i tak samo miałyby się podatki.

W/g obecnych stawek bogacz z Podlasia mający 3 krotnie czy czterokrotnie
      większą swoją rezydencje, płaci więcej niż typowa rodzina pod Warszawą. I to
      jest sprawiedliwe.
      Ów bogacz, mający swoją dużą rezydencję pod Warszawą też w/g obecnych stawek
      płaci więcej od typowej rodziny mieszkającej w domku jednorodzinnym.

Wprowadzenie podatku katastralnego obciąży ponad miarę tylko grupę średniaków.
      Biedacy będą korzystać z lokali socjalnych lub zamieszkają w skleconych przez
      siebie slamsach.
      Bogacze wyraźnie skorzystają im podatki sie zmniejszą szczególnie za te
      posiadłości wiejskie.
      • 1tomasz1 Re: Podatek katastralny jest niesprawiedliwy i ni 25.06.07, 14:15
        Dlaczego podatek od nieruchomości ma być płącony od powierzchni, a nie od wartości?
        • sawa.com Re: Podatek katastralny jest niesprawiedliwy i ni 25.06.07, 14:19
          1tomasz1 napisał:

> Dlaczego podatek od nieruchomości ma być płącony od powierzchni, a nie od
          warto
          > ści?

Napisałam w swoim poście wyżej dlaczego obecny podatek uważam za racjonalny.
          Jest on prosty. Tak nawiasem mówiąc jest to podatek liniowy. Nie wiem dlaczego
          liberałowie chcą go obalić! Powinni bronić.

Podatek katastralny ponadto jest drogi. Zwiększa biurokrację. Przecież wartości
          nieruchomości się zmieniają.
          • 1tomasz1 Re: Podatek katastralny jest niesprawiedliwy i ni 25.06.07, 14:23
            Ale nie jest sprawiedliwy. Wymyślono go za komuny, kiedy to wyznacznikiem
            "bogactwa" była powierzchnia, a nie wartość.

Dlaczego uważasz za sprawiedliwe, że właściciel willi z basenem w Warszawce o
            powierzchni 300 m2 ma płacić tyle samo co właściciel rozpadającej się chałupy o
            podobnej powierzchni, gdzieś tam na ścianie wschodniej?
            • hrabia.mileyski Re: Podatek katastralny jest niesprawiedliwy i ni 25.06.07, 14:29
              > Dlaczego uważasz za sprawiedliwe, że właściciel willi z basenem w Warszawce o
              > powierzchni 300 m2 ma płacić tyle samo co właściciel rozpadającej się chałupy o
              > podobnej powierzchni, gdzieś tam na ścianie wschodniej?

Racjonalność postępowania podatnika mogłaby polegać np. na zasypaniu basenu w
              celu zmniejszenia uciązliwości podatkowej.
              Moznaby też wymienić piec CO na tańszy model.
    • uva następny chory psychicznie co to kaczki nawet 25.06.07, 15:31
      w puszcze ze śledziami widzi. przestań bredzić koleś
      biznes.onet.pl/0,1559979,wiadomosci.html
    • cyniol Re: czy ten podatek ma wzbogacic budzet panstwa? 25.06.07, 15:34
      W Kanadzie tzw. property tax wzbogaca lokalne samorzady. Z tych pieniedzy buduje
      sie drogi, piekne parki, klomby,biblioteki, dobre szkoly itd. Jest czysto i
      pieknie. W Polsce czesto eleganckie i piekne domy sasiaduja z ruderami. Nie ma
      drastycznego podzialu na dobre i zle dzielnice tak jak to istnieje w Kanadzie
      gdzie za mozliwosc mieszkania w luksusowej enklawie i sasiedztwie ludzi
      zamoznych nalezy placic. Sam widzialem w Gdansku wille profesora Akademii
      Medycznej,ladna i zadbana w sasiedztwie domu czynszowego na posesji ktorego
      pewien czlowiek urzadzil sobie skladowisko rupieci, starych wrakow samochodow po
      prostu horror. Mieszkancy od lat protestuja, ale nikt nie potrafi tego problemu
      zalatwic. W Kanadzie tak sytuacja jest nie do pomyslenia. Jak wycenic w takiej
      sytuacji wille profesora?
      • sawa.com Re: czy ten podatek ma wzbogacic budzet panstwa? 25.06.07, 18:04
        cyniol napisał:

Sam widzialem w Gdansku wille profesora Akademii
        > Medycznej,ladna i zadbana w sasiedztwie domu czynszowego na posesji ktorego
        > pewien czlowiek urzadzil sobie skladowisko rupieci, starych wrakow samochodow
        p
        > o
        > prostu horror. Mieszkancy od lat protestuja, ale nikt nie potrafi tego
        problemu
        > zalatwic. W Kanadzie tak sytuacja jest nie do pomyslenia. Jak wycenic w takiej
        > sytuacji wille profesora?

Sąsiedztwo ma duzy wpływ na wartośc nieruchomości. I oczywiście wartość willi
        profesora będzie o wiele nizsza niż nawet skromniejszej willi ale w dobrym
        sąsiedztwie.
        Mówię jeszcze raz, i powie to każdy rzeczoznawca majatkowy - wartość
        nieruchomości przede wszystkim (bo stan techniczny, wyposażenie też mają wpływ,
        ale drugorzędny) zalezy zalezy nie od metrażu ale od lokalizacji.

Podatek katastralny może mieć wpływ na tworzenie się dobrych i złych
        dzielnic... ale nie musi.
        W naszym ubogim ciągle jeszcze społeczeństwie jego wprowadzenie byloby
        katastrofą.

Myslę też, ze między bajki nalezy włożyć propagandę, że zwiększy on w sposób
        znaczący budżet gmin przeznaczony na budowę i utrzymanie infrastruktury. A to
        dlatego, ze tę nadwyżkę która być może daje pochłonie koszt jego wprowadzenia a
        potem ściągania.

Obecny podatek jest prosty i efektywny. Bogacze nie mieszkają w kanciapkach. Za
        te metraże basenów muszą słono płacić. Podejrzewam, ze w systemie katastralnym
        mniej by płacili.

Nie wszystko złoto co się świeci. I nie wszystko co funkcjonuje na zachodzie
        pasuje do naszej rzeczywistości.
        Taką kasację trzeba regularnie odnawiać. A jest to gigantyczny koszt.

A wracając jeszcze do willi pana profesora. Czynszówki też podatek katastraly
        nuie uporządkuje. Tu gmina powinna zastosować obowiącujące przepisy i owo
        rumowisko przy czynszówce zlikwidować jako dzikie wysypisko śmieci.
        • sawa.com errata 25.06.07, 18:11
          "Taką kasację trzeba regularnie odnawiać. A jest to gigantyczny koszt."

W pośpiechu popełniłam szczególnie w końcówce postu wiele literówek. Poprawnie,
          jedno z najważniejszych zdań powinno brzmieć następująco:

Taką taksację (wycenę nieruchomości) trzeba regularnie odnawiać. A jest to
          gigantyczny koszt.
        • karbat Re: czy ten podatek ma wzbogacic budzet panstwa? 25.06.07, 18:16

kacza kato - prawica podlana komuszym sosem zlupi cie powoli ,
          systematycznie i skutecznie .
          pierwsze dwa lata kaczysci pierdo...i o szarych sieciach i teczkach ,
          teraz zarty sie skonczyly ,powaznie planuja kolejne podatki .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka