Dodaj do ulubionych

Bardzo niskie poparcie Samoobrony i LPR

• sraczynski Re: Bardzo niskie poparcie Samoobrony i LPR 27.06.07, 10:09
      Czyli nadszedł czas majstrowania w ordynacji
    • presentation1 ...Czyli?................ 27.06.07, 10:17
      PiS na luzie wygra nastepne wybory.Nawet bez koalicjantow.Wiadomo wszem i wobec ze PiS dzieki poprawnosci politycznej jest niedoszacowany.PO nigdy nie bedzie rzadzic w Polsce.Maja swoj rzad na wygnaniu.Wygnaniu politycznym na ktore sami sie skazali.Brawo PiS.Nie pomaga wsciekla nagonka,nie pomoze postkomunie nic.Trzymajcie sie chlopaki.Polacy sa z Wami
      • presentation1 ......... .Sondaz -wrzesien 2005 rok.............. 27.06.07, 10:20
        Z najnowszego sondażu TNS OBOP przeprowadzonego dla telewizyjnych Wiadomości wynika, że 38,7 proc. badanych chciałoby głosować na Platformę Obywatelską. 45 proc. pytanych zadeklarowało także, że w wyborach prezydenckich zagłosuje na kandydata PO na prezydenta - Donalda Tuska

Sondaż PBS dla "Gazety": Tusk 41 proc., PO 38 proc.! (06-09-05, 03:00)
        W sondażu drugie miejsce zajęłoby Prawo i Sprawiedliwość z 23,2 proc. poparciem, trzecia byłaby Samoobrona (10,3 proc.). Kolejne miejsca zajęły LPR (8,9 proc.) i SLD (8,7 proc.).

5-proc. progu wyborczego nie przekroczyłyby: PSL (4,4 proc.), SdPl (1,7 proc.), Partia Demokratyczna-demokraci.pl (1,6 proc.), Polska Partia Pracy (0,6 proc.), Platforma Janusza Korwin-Mikke (0,3 proc.).

Gdyby wyborcy zagłosowali tak, jak ankietowani przez TNS OBOP to: PO miałoby 219 mandatów w parlamencie; PiS - 115; Samoobrona 46; LPR - 41, a SLD 37. Dwa miejsca w Sejmie przypadłyby Mniejszości Niemieckiej.

Z sondażu dotyczącego wyborów prezydenckich wynika, że wygrałby Donald Tusk z 45 proc. poparciem, drugie miejsce przypadłoby Lechowi Kaczyńskiemu (22,1 proc.), trzecie zająłby Włodzimierz Cimoszewicz (13,3 proc.). Kolejne pozycje zajęliby Andrzej Lepper (10,6 proc.), Marek Borowski (2,4 proc.), Jarosław Kalinowski (2,3 proc.) i Maciej Giertych (2 proc.).

22,5 proc. pytanych przez TNS OBOP nie zdecydowało jeszcze, na kogo chce głosować w wyborach parlamentarnych. 16 proc. nie zdecydowało, którego z kandydatów poprze w wyborach prezydenckich.

69,9 pytanych zadeklarowało, że chce wziąć udział w wyborach parlamentarnych, 76,6 wybiera się na wybory prezydenckie. Do wyborów parlamentarnych nie chce pójść 20,6 proc., 9,5 proc. ankietowanych waha się. 15,5 proc. pytanych nie wybiera się na wybory prezydenckie, a 7,9 proc. zastanawia się nad wzięciem udziału w głosowaniu.

Sondaż został przeprowadzony w piątek i sobotę, przepytano 1505 osób.

Wyślij Wydrukuj
        • manasonta presentation1.. mówisz z dna Szamboobrony? 27.06.07, 10:23
          czy z dna PISuaru?...
          • presentation1 ..Ja nie mowie.............. 27.06.07, 10:26
            Ja pisze i przedstawiam fakty.
            • gilu33 Re: ..Ja nie mowie.............. 27.06.07, 10:47
              a fakty sa takie, że Twój idol,Cesarz kaczyński ma najniższe poparcie od
              1989r,pardon,rząd Olszewskiego miał niższe poparcie w notowaniach...,brat
              Prezydent ma gorsze wyniki niż każdy z poprzedników,Kwaśniewski nawet po wpadce
              w Charkowie nie miał tak dennych wyników jak profesor leninowskiego prawa
              pracy, więc nie bulgocz tak mocno, bo sie zapowietrzysz...
              • presentation1 Re: ..Ja nie mowie.............. 27.06.07, 10:58
                Fakty a tych nie przeskoczysz.
                • gilu33 Re: ..Ja nie mowie.............. 27.06.07, 11:09
                  cóz za zgodność w poglądach,piszemy o tych samych faktach,czyli beznadziejnie
                  niskich wynikach poparcia dla Premiera i Prezydenta...
            • t.o.m.e.k Re: ..Bo nie masz wiele do powiedzenia............ 27.06.07, 10:47
              presentation1 napisał:

> Ja pisze i przedstawiam fakty.

No - może rzeczywiście warto by przedstawić w końcu jakieś fakty? Najbardziej
              po dwóch latach rządów koalicji "moralnej odnowy" interesowałyby mnie (i pewnie
              nie tylko mnie) kwestie:
              - odbiurokratyzowania gospodarki
              - obniżenia wydatków publicznych
              - obniżenia podatków
              - rozwoju koncepcji "taniego państwa"
              - redukcji długu publicznego
              - programu budowy autostrad i dróg szybkiego ruchu tudzież rozwoju
              infrastruktury (m.in. rozbudowa lotnisk, hoteli, stadionów etc., zwłaszcza w
              kontekscie Euro 2012)
              - walki z "układem" tzn. złapanych przestępców, skazanych prawomocnymi wyrokami
              i osadzonych w zakładach karnych
              - usprawnienia działania sądów (z własnego doświadczenia - pewien dokument z
              sądu do prokuratury, cztery ulice dalej, podróżował równy miesiąc)
              - prywatyzacji gospodarki jako środka usprawniającego jej funkcjonowanie a
              także źródła dochodów budżetu państwa
              - reformy systemu emertyalnego i (zwłaszcza) rentowego
              - reformy słuzby zdrowia - ale nie na zasadzie dorzucania kolejnych miliardów
              do wora bez dna tylko działań systemowych

Tak więc słucham...
              • t.o.m.e.k Re: ..A skoro o faktach mowa........... 27.06.07, 10:56
                • gilu33 Re:A skoro.Presentation,co Ty na te fakty ???????? 27.06.07, 11:11
                  masz coś do powiedzenia w temacie oprócz standardowego jazgotu na GW,Tuska i
                  dziadka oraz bywszego opitym Kwaśniewskiego ? w temacie faktów ????
              • presentation1 Re: ..Bo nie masz wiele do powiedzenia........... 27.06.07, 11:10
                Nikt nie twierdzi ze nie ma juz nic do zrobienia.Jest bardzo wiele.Wyniki jednak sa najlepsze od 1989 roku.I jakbys je politycznie nie czarowal one sa.One takze przeniosa sie na wybory.Na wybory przeniesie sie takze stopa zyciowa Polakow.I wiele innych rzeczy.Kazesz mi przedstawic co zrobil rzad w danej dziedzinie.Nie chce bawic sie w szukanie rozporzadzen czy innych aktow prawnych ulatwiajacych,pomagajacych itd.
                Wystarczy wspomniec ze od stycznia do marca tego roku wartosc eksportu wyniosla prawie 24 mld. euro.A to jest prawie 15 procent wiecej niz rok temu.Mozna pisac o bezrobociu(spadku)mozna po prostu pisac tylko o sukcesach.Jest bardzo wiele do zrobienia.I to sie zrobi.
                • gilu33 Re: ..Bo nie masz wiele do powiedzenia........... 27.06.07, 11:12
                  skąd ty wziąłeś te wyniki ? z wydziału propagandy KC PIS ?
                • t.o.m.e.k Re: ..Nadal nie masz wiele do powiedzenia......... 27.06.07, 11:39
                  presentation1 napisał:

> Nikt nie twierdzi ze nie ma juz nic do zrobienia.Jest bardzo wiele.

Słuszna konstatacja.

> Wyniki jedna
                  > k sa najlepsze od 1989 roku.I jakbys je politycznie nie czarowal one sa.

Taaak - rzeczywiście wyniki są super. Dług publiczny 2x wyższy niż dochody
                  całego państwa (!!!!!). 6 km zbudowanych autostrad. Największa liczba
                  ministerstw w historii III RP. Największa liczba pracowników kancelarii Sejmu,
                  Senatu i Prezydenta. Mam wymieniać dalej te wyniki?

> One tak
                  > ze przeniosa sie na wybory.

Daj Boże...

> Na wybory przeniesie sie takze stopa zyciowa Polakow

K..., a co to za bełkot??? Mówisz o tych Polakach, którzy nad swoją stopą
                  pracują od 2 lat w Anglii czy Irlandii?

> Kazesz mi przedstawic co zrobil rzad w danej dziedzinie.

Nikt ci nic nie każe. Podaj tylko parę FAKTÓW, obroń w jakiś sposób to co
                  mówisz. Najlepiej odnosząc się do obietnic wyborczych PiS i składanych od 2 lat
                  różnorakich deklaracji.

> Nie chce bawic sie w szukanie rozporzadzen czy innych aktow prawnych

Nikt nie mówi o szukaniu aktów prawnych. Proszę, błagam - odnieś się do tego, o
                  czym pisałem wyżej. Może ja - prosty wykształciuch i lumpenliberał - po prostu
                  czegoś nie wiem, nie dostrzegam?

> ulatwiajacych,pomagajacych itd.

Nie ma takich - rozumiesz? Nie ma, więc nie możesz ich znaleźć. Spytaj
                  dowolnego przedsiębiorcę, ile "pomógł" mu rząd PiS, jakie akty
                  prawne "ułatwiły" mu działalność gospodarczą. Bedziesz długo szukał kogos
                  takiego.

> Wystarczy wspomniec ze od stycznia do marca tego roku wartosc eksportu
                  wyniosla prawie 24 mld. euro.A to jest prawie 15 procent wiecej niz rok temu.

Świetnie - tylko pytanie: czy dzięki PiS (a skoro tak - co takiego w związku z
                  tym zrobił PiS???) czy może jednak wejściu Polski do Unii?

> Mozna pisac o bezrobociu(spadku)

Spadek tak - dlaczego, też wszyscy wiedzą. 2 mln "nieudaczników" za granicą to
                  i mniej rąk do pracy w kraju. To prosta zależność, ale ty i tobie podobni nie
                  dostrzegacie jej (podobnie jak niektóre plemiona murzyńskie nie widzą związku
                  między uprawianiem seksu i zachodzeniem w ciążę)

> Jest bardzo wiele do zrobienia.I to sie zrobi.

NO ta osttatnia konkluzja mnie rozwaliła. Jasne - samo się zrobi a PiS będzie
                  tylko kontrolował, nadzorował, pilnował, rozliczał i trzymał za mordy (bo nic
                  innego pewnie nie potrafi, a na pewno o gospodarce nie ma pojęcia). Coś takiego
                  wam się marzy - ale już niedługo... Wytrzymamy te 2 lata...
      • muenster Re: ...Czyli?................ 28.06.07, 13:55
        Jacy Polacy-nacjonalisci,fanatycy religijni,antysemici,homofobisci oraz ludzie
        przezarci zazdroscia lub checia zemsty.Do ktorej kategorii sie zaliczasz?
    • polihistor będzie blokowanko? 27.06.07, 10:34
      Matactwa przy ordynacji czas zacząć...
      • wiseman_said PO = Polaków Otumanimy 27.06.07, 10:56
        Ta, znow prowadzi PRZEGRANY TUSK.
        Ten, który nie chciał koalicji i wziąść na siebie odpowiedzialnośi za los
        Polaków.
        Woli siedzieć i szczekać na wszystko.
        Krytyka, populizm, demagogia, otumanianie Polaków, rzeczywistości - takie cechy
        należy prezentować aby prowadzić w sondażu GW (Gó.. Wartej), cechy ich lidera
        Tuska.
        Dewiza Tuska jest prosta tylko PO (tylko Polaków Otumanić).
        • t.o.m.e.k Re: PO co wam taki koalicjant? 27.06.07, 11:01
          wiseman_said napisał:

> Ta, znow prowadzi PRZEGRANY TUSK.
          > Ten, który nie chciał koalicji i wziąść na siebie odpowiedzialnośi za los
          > Polaków.
          > Woli siedzieć i szczekać na wszystko.
          > Krytyka, populizm, demagogia, otumanianie Polaków, rzeczywistości - takie
          cechy należy prezentować aby prowadzić w sondażu GW (Gó.. Wartej), cechy ich
          lidera Tuska.
          > Dewiza Tuska jest prosta tylko PO (tylko Polaków Otumanić).

Dlaczego tak bardzo zależy wam na współpracy PO z PiS-em, skoro aż tak
          organicznie nie znosicie Platformy. Jeździcie na niej jak po łysej kobyle,
          klaskaliście w łapki i rechotaliście z zawiścią jak "okazywało" się że lodówka
          jest pusta, dziadek był w Wehrmachcie a billboardy opłacała PO. No więc po co
          wam taki koalicjant? Do kogo macie żal? Do kogoś, komu cały czas obrabiacie
          dupy? Do tej ekspozytury "układu"??? Do tych lumpenliberałów? Przecież wy się
          najlepiej porozumiewacie z tą bandą, z którą w tej chwili jesteście - to są
          wasi naturalni partnerzy. Zostawcie PO w spokoju do następnych wyborów - może
          jeszcze zdążą posprzątać po was...?
    • cover_wielki Re: Bardzo niskie poparcie Samoobrony i LPR 27.06.07, 10:51
      Klamstwa i statystyka... eeeee tam.
    • miki651 Bardzo niskie poparcie Samoobrony i LPR 27.06.07, 11:03
      Lepera i Giertycha wylansował Buzek. Kaczyńskim udało się ich spacyfikować.
      Jeśli jednak w przyszłych wyborach wygra PO +SLD, to chłopcy nabiorą znowu
      wiatru w żagle.
      • koloratura1 Re: Bardzo niskie poparcie Samoobrony i LPR 27.06.07, 11:06
        miki651 napisał:

> Lepera i Giertycha wylansował Buzek. Kaczyńskim udało się ich spacyfikować.
        > Jeśli jednak w przyszłych wyborach wygra PO +SLD, to chłopcy nabiorą znowu
        > wiatru w żagle.

Którzy "chłopcy"? Ci spoza sejmu?
        Trudno im będzie...
    • jorge.martinez Ciekawe jak długo przystawki będą godzić się na to 27.06.07, 12:00
      że PiS wysysa z nich soki, szykując się do połknięcia w całości. Ciekawe jestem
      co zrobi Giertysz żeby obronić się przed anihilacją - może w zamian za
      przymknięcie oczu na afery w LPR dociągnie w MEN do końca kadencji a na koniec
      dostanie jakąś synekurę, lub inną propozycję nie do odrzucenia?

A co z doktorem h.c.? Czyżby po stołku ministerialnym czekało go siodełko
      ciągnika albo kombajnu obsługującego hektary, które wydarł państwu?
    • miroskom PIS nie mógłby rządzić, nawet z prezydentem 27.06.07, 12:02
      PIS trzyma się mocno? I co z tego. Nie potrafisz czytać tego sondażu Palestrina,
      a jasno z niego wynika, że PIS nie mógłby rządzic wbrew PO. Mogłaby powstać
      wielka koalicja PO i PIS, w której to PO wyznaczyłaby premiera. A jeśli PIS
      zacząłby fikać, to mając 200 mandatów PO mogłaby stworzyć rząd mniejszościowy.
      Inna możliwa koalicja to PO i SLD (czy LiD jak kto woli). Taka koalicja miałaby
      ponad 280 mandatów i wtedy PIS-owski prezydent nie mógłby skutecznie nic wetować.
      Mogłoby się tak zdarzyć że po stworzeniu koalicjii PO i SLD grupa Rokity
      (powiedzmy 30 posłów) wyszłaby z Platformy, ale nadal mając około 250 mandatów
      można spokojnie rządzić, zwłaszcza po zmianie prezydenta.
      Tak czy owak z PIS-em nie jest tak świetnie jak pisał Palestrina.
    • some.fun Dlaczego? 27.06.07, 12:24
      Nie wiem, dlaczego tyle osób jest nadal zdecydowanych głosować na PiS.
      • mixy Re: Dlaczego? 27.06.07, 13:00
        podoba mi się
        1 że nie ma równego statusu kobiet i mężczyzn urzędnika, że nie ma w rządzi
        pani jarugi czy tej pani filozof , bez PiSu tego by nie było
        2 podoba mi się że w rządzie mam panią Kluzik rostowską i tą panią od środków
        unijnych. bez PiSu tego by nie było
        3 podoba mi się że kodeks karny zaostrzony jest już w sejmie, bez PiSu tego by
        nie było
        4 cieszę się że nikt ze środowiska uw, gazety, liberałów nie jest na stanowisku
        szefa nbp, bez PiSu tego by nie było
        5 popieram politykę zagraniczną premiera i PiS, własne zdanie i kontakty dobre
        z usa , bez PiSu tego by nie było
        6 popieram zero tolerancji dla przemocy w szkołach, nawet ze strasznym
        romanem ,bez PiSu tego by nie było
        7 cieszę się że służby byłe zostały poprzez liwkidację wsi osłabione , bez PiSu
        tego by nie było
        8 liczę na dekomunizajce i lustracje i pokazanie dokumnetów sb i publikacje
        ipnbez PiSu tego by nie było
        9 podziwiam zytę gilowską i jej działoalność , bez PiSu tego by nie było
        10 podoba mi się wizja państwa pana premiera i próby wdrażania w życie bez PiSu
        tego by nie było.
        do dziś nie wierze że tym kraju poprawnym politycznie tyle się udało. czy ktoś
        pomyślałby w latach 90tych że 2 KAczyńskich będzie premierem i prezydente,.
        haha ale numer wywinęli. już dużo osiągnęli przy takim ataku mediów i
        towarzystwa. nie wspominając już o osobach koalicjantów.
        więc mi się podoba więc jak nie mam głosować na PiS. głosuję od 2001 roku. w
        partii nie jestem.
        ale kwa kwa kwa jestem za . takie mam poglądy i tyle
    • pizza Bardzo niskie poparcie Samoobrony i LPR 27.06.07, 12:36
      > PiS trzema się za to mocno. Różnice PiS-PO na poziomie błędu statystycznego.
      > Brawo PiS !!!!!!!!!!!

no niestety to prawda - myślę że macie się z czego cieszyć, jeszcze trochę w
      tym kierunku i reszta Polaków odda wam naszą ojczyznę "walkowerem" (tak jak ja
      i moja rodzina) i zrobicie sobie tu skansenik jaki chcecie.
    • realista1000 Sondaże GW? Pamiętamy,pamietamy wybory AD 2005 27.06.07, 15:42
      Takiej socjotechniki, kłamstwa i prania mózgów, nie było od sfałszowanych przez
      komuchów wyborów w 1945 r. 3 x tak?
      U czytelników GW jeszcze to widać - mętne, puste, niewidzące oczy i szwankujący
      mózg!
      • kazik_b4 wkrotce, jak wszyscy inni ty tez o PiS zapomnisz.. 27.06.07, 22:07
        Umiejetnosc zapominania to ludzkie - moze co najwyzej na wspomnienie zrobi ci
        sie glupio, ze chciales w cos wierzyc ... co nie mialo sensu...

realista1000 napisała:

> Takiej socjotechniki, kłamstwa i prania mózgów, nie było od sfałszowanych
        przez
        >
        > komuchów wyborów w 1945 r. 3 x tak?
        > U czytelników GW jeszcze to widać - mętne, puste, niewidzące oczy i
        szwankujący
        >
        > mózg!
    • letanacze do palestriny 27.06.07, 16:17
      > PiS trzema się za to mocno.
      Fakt, że to bardzo dziwne, biorąc po uwagę, że PiS współpracuje z
      kryminalistami z LPRu i Samobrony, ułatwiając im różne finansowe machloje, a
      wszystko to w imię prawa i sprawiedliwości.
      Jednak faktem jest również to, że większość z tych popierających PiS to
      wyznawcy sekty Rydzyka.
      A odnośnie twojego komentarza, że "rząd nie powinnien dać podwyżek
      pielęgniarkom", to przemyśl to, bo jeśli stan twojej głowy tak w dramatyczny
      stopniu będzie się pogarszał, to kto się tobą zajmie w szpitalu?

• skin.polskii i ja mam w to uwierzyć że tak rzekomo faktycz.jest 27.06.07, 16:20
      znowu ankieterom nie chciało się wyjść poza rogatki Warszawy...
    • dinko11 Bardzo niskie poparcie Samoobrony i LPR 27.06.07, 16:37
      samopomoc-sami kryminaliści-swiniopasy nie ublizając świnkom,liga pozbawionych
      rozumu,ciemniaki ,jełopy moherowe,bez rozumu,troche rozumieją co złodziej i
      oszust rydzyk powie
    • babette666 Re: to bylo do przewidzenia panie Semka 27.06.07, 16:46
      Polacy nie beda dotowac partii, ktore ich okradaja i ponizaja, won za Bug!!
      abba15 dzis sie rozpisal, ale on jeszcze nie wie, ze jest na liscie 146 osob do
      zwolnienia w "Rzeczniepospolitej" hahahahaha
      • sawa.com Re: to bylo do przewidzenia panie Semka 29.06.07, 06:16
        babette666 napisała:

> Polacy nie beda dotowac partii, ktore ich okradaja i ponizaja, won za Bug!!
        > abba15 dzis sie rozpisal, ale on jeszcze nie wie, ze jest na liscie 146 osob
        do
        >
        > zwolnienia w "Rzeczniepospolitej" hahahahaha

No i co ty na to abba15?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka