Dodaj do ulubionych

A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-))

20.07.07, 22:29
na to aby na wizji po głównym wydaniu "Wiadomości" w TVP sprostował swoją
wypowiedź odnośnie tygodnika "Wprost" ( dla przypomnienia określił ją
mianem "ubeckiej gazety" ).

Wcale się nie dziwię ,że musiał tak to przedstawić , w przeciwnym razie ...
Obserwuj wątek
    • mietowe_loczki Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 22:32
      Ten wyrok jest skandaliczny, kuriozum. Knebel, normalnie.
      • nowytor7 knebel o Charkowie? 20.07.07, 22:48
        • mietowe_loczki Re: knebel o Charkowie? 20.07.07, 23:04
          Nie.
      • camille_pissarro Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 23:04
        ha, dobre - ten wyrok jest haniebny, natomiast np. ten z Wachowskim w tle O.K ;-
        )), nieporawdaż ?
        • mietowe_loczki Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 23:07
          Proszę. Ze specjalną dedykacją. Ale i z zastrzeżeniem, że w sprawie Kwacha nie
          ma jeszcze żadnego wyroku.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47907&w=64833514
          Sposób argumentacji taki sam.
          • camille_pissarro Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 23:27
            OK, nie ma wyroku, mówię o ugodzie , na która Kwach nie chce przystac ...
            • mietowe_loczki Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 23:32
              No nie chce. A ja mówię o tym, że Wprost chce go podać do sądu za określenie,
              które im się nie spodobało. Doczekamy kiedykolwiek czegoś na kształt 1.
              poprawki amerykańskiej konstytucji? To jedno. A relatywizm forumowiczów w
              ocenach takich spraw to już zupełnie inna rzecz. Ale chyba nie ma sensu
              strzępić klawiatury.
              • camille_pissarro Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 23:51
                Powiem tak ani mnie to ziebi ani grzeje, Kwach nigdy nie był, nie jest , nie
                będzie politykiem ze spektrum, którym jestem zainteresowany.
                • mietowe_loczki Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 23:56
                  Jednak i ziębi i grzeje, skoro założyłeś na ten temat wątek. Chodzi mi o zasadę
                  równości, wolności słowa, która powinna być stosowana we wszystkich takich
                  przypadkach, czy to chodzi o Aleskandra, czy Michnika, czy Kuronia, czy
                  kogokolwiek. Wyciąganie przy tym jakiegoś ogranego kawałka z zegarkiem jest
                  zwyczajnie szczeniackie.
                  • camille_pissarro Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 21.07.07, 00:27
                    Napisałem, że ten temat przepychanek Króla z Kwachem ani mnie ziębi , ani nie
                    grzeje co jest prawdą , natomiast nie znaczy to , że nie będe prezentował ( w
                    tym na tym forum ) wszelkich jego niecnych działań, zachowań etc. - z prostej
                    przyczyny , nie lubie go z definicji, bo jest człowiekiem bez zasad, z
                    powierzchowną wiedzą, bez wyraźnego politycznego sznytu, stosującym tylko
                    umiejetnie zasady socjotechniki, z niezłym angielskim, z gładką ,okrągłą gadką
                    ( która mozna kupić słabiej wykształconych obywateli RP) na dodatek człowiek
                    bez krzty honoru, kłamczuch ( eufemizm ) - per saldo nie wystarcza to aby móc
                    go zakwalifikowac do klasy mężów stanu ;-)))
                    • mietowe_loczki Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 21.07.07, 13:55
                      Ale co ma piernik do wiatraka? Ja o wolności słowa, ty kogo nie lubisz i
                      dlaczego. Poza tym, jakie niecne zachowania Kwaśniewskiego opisujesz w tym
                      wątku? Bo według mnie, tym wątkiem bardziej dokopujesz Wprost, który nie
                      rozumie istoty wolności słowa (co mnie nie dziwi, Król, późniejszy redaktor
                      gazety, do końca był w PZPR).
                      • camille_pissarro Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 21.07.07, 15:25
                        Wolności słowa trzeba umieć używać także w wolnym i demokratycznym karaju, tam
                        gdzie granicę wolności innych jednostek zopstaja przekroczone ( tak jak w
                        przypadku szeokiej rozumianej wolności jednostki ) i obraza jego imienia w gre
                        wchodzae prawne usankcjonowania i to bardzo dobrze...
    • marek.zegarek Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 22:34
      Opyli ze dwa zegarki ze swojej kolekcji to mu starczy na opłacenie przeprosin :)
      • off_nick Wystarczy jeden-Franck Muller 20.07.07, 22:39
        za 44.000PLN,poza wszystkim to jest rozgrywka między dawnymi towarzyszami.
        Napewno dojdą do porozumienia.

marek.zegarek napisał:

> Opyli ze dwa zegarki ze swojej kolekcji to mu starczy na opłacenie
        przeprosin :
    • tomek_bg Kwach jest bardzo kulturalnym i nowoczesnym 20.07.07, 22:42
      człowiekiem XXI wieku. Na pewno jak przyjdą Chińczycy, to będzie w czołówce
      wprowadzania chińszczyzny.
      • marek.zegarek Re: Kwach jest bardzo kulturalnym i nowoczesnym 20.07.07, 22:45
        Podobno teraz nazywa się Al Cwasone :)
    • mietowe_loczki Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 22:47
      Hm, dlaczego nikt z was nie pisze o ograniczaniu wolności słowa? I o,
      normalnie, kneblu?
      • marek.zegarek Re: A.Kwaśniewski jest za ubogi ;-)) 20.07.07, 22:53
        A pamiętasz jak Kwaśniewski podał dziennik Życie do sądu za artykuł "Wakacje z
        agentem"? Uważasz, że to co było tam opisane to wszystko lipa. Żądał w pozwie
        kilku milionów zł odszkodowania. Taki ubogi, że nie ma kasy na przeprosiny.
        Niech nie chlapie jęzorem głupot. Ma nauczkę.
      • off_nick Jaki knebel? 20.07.07, 22:59
        Tu nie ma knebla,nikt nie ogranicza wolności słowa i wypowiedzi:
        surl.se/cbyn

mietowe_loczki napisała:

> Hm, dlaczego nikt z was nie pisze o ograniczaniu wolności słowa? I o,
        > normalnie, kneblu?
        • mietowe_loczki Re: Jaki knebel? 20.07.07, 23:03
          Jak to nie? Kwaśniewski nie ma w wolnym kraju prawa do oceny gazety, lub
          czasopisma, na podstawie tego, co ta wypisuje?
          • camille_pissarro Re: Jaki knebel? 20.07.07, 23:07
            Niech pogada z Jurkiem ( chyba jarzysz o kogo chodzi ? ), może uda się zamienić
            to sprostowanie w TVP na miesięczny cykl na łamach NIE ( dla kolegi gratis ;-))
          • off_nick Jaki knebel? 20.07.07, 23:10
            Sprawa w toku,nic nie jest przesądzone.
            Bądźmy cierpliwi,sprawiedliwości stanie się zadość.

mietowe_loczki napisała:

> Jak to nie? Kwaśniewski nie ma w wolnym kraju prawa do oceny gazety, lub
            > czasopisma, na podstawie tego, co ta wypisuje?
            • mietowe_loczki Re: Jaki knebel? 20.07.07, 23:13
              Kwaśniewski jest mi obojętny. Za knebel uważam podanie go do sądu za nazwanie
              Wprost ubecką gazetą (lub czasopismem). Każdy ma prawo oceniać media na
              podstawie tego, co piszą i jak piszą. Ciąg dalszy tej sprawy mi, za
              przeproszeniem.
    • t-800 Niech sprzeda zegarek za 60 tys. zł. 20.07.07, 23:13
      Agora by kupiła pewnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka