marcus_crassus 21.07.07, 15:12 ewawanat.salon24.pl/24414,index.html blogi to dobra rzecz. mozna napisac w przyplywie uczciwosci cos takiego. po prostu porazajace Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
off_nick Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:19 Wątek "nie po myśli",może go spotkać to samo co Docentaverbę. A tutaj te twarze: oborniki.naszemiasto.wp.pl/inne/specjalna_galeria/4411.html marcus_crassus napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:34 A powiedz mi, czy widzisz w takiej prezentacji tych sylwetek coś niegodnego ? Mam mieszane uczucia, zupełnie inaczej odbierałem prezentacje ofiar stanu wojennego na Placu Zamkowym na wiosne tego roku. Takie publiczne napiętnowanie, zwłaszcza ludziom, którzy nie doswiadczyli spotkań z tymi oprawcami bezposrednio.Owszem jest to pewna forma zadość uczynienia ofiar tych przedstawianych podłych ludzi. Chyba tez wolałbym aby zostali osądzeni przez wymiar sprawiedliwośc , większość jhest pewnie w takim wieku, że szykuja się na przeprawę przez Styks... Sam mam niejednoznaczne stanowisko w tekj kwestii... Widzę , że za mna nie przepadasz , ciekawym czym Ci mogłem podpaść ? ;-)) Powiedz na drugi raz będę uważał ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk18 Nawet adminy się go wstydzom i zara ci go wyrzucom 21.07.07, 15:21 Z 5x już tu dziś było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus komentarz 21.07.07, 15:24 kiedys ogladalem pewien film SF. Ziemski kosmonauta na odleglej planecie: "To zyje" i to koniec mojego komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk18 [...] 21.07.07, 15:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Nawet adminy się go wstydzom i zara ci go wyr 21.07.07, 17:46 >Nawet adminy się go wstydzom i zara .... Marny "jasnowidz" z Ciebie :>. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk18 Re: Nawet adminy się go wstydzom i zara ci go wyr 21.07.07, 17:59 Gdybym tego nie naskrobał to by wycięli, a tak na złość (w swoim oczywiście mniemaniu) zostawili. Czasem trzeba z adminostwem makiawelicznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:25 Ja bym wykopał trupa, spalił kości a popiół wrzucil do Tamizy... znaczy Wisły, w myśl wyższości chrześcijańskiej cywilizacji miłości i wybaczenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:26 jestem angostykiem, wiec swoje wartosci mozesz wsadzic gleboko. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:31 Nie wiem jaki problem z nią masz. Mnie trochę razi podejście do stalinowskiej UB jakby to było jakieś SB, ale tak samo nie podoba mi się nowa polityka historyczna spóźnionych rewolucjonistów z IPN. To śmierdząca mentalność, zastanawiam się, kim tacy ludzie byliby w PRL, gdyby wtedy szczerze wierzyli w komunizm. P.S. Agnostycyzm? A w Niebiański Czajniczek Russella też nie jesteś pewien, czy wierzyć czy nie;)? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: szokujacy tekst 21.07.07, 18:18 marcus_crassus napisał: > jestem angostykiem, wiec swoje wartosci mozesz wsadzic gleboko. znaczy się... asekurant!? Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:27 Eee....to niby jak odkłamywać historię??? "gdzie drwa rąbią, wióry lecą" Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:31 oni w swoim czasie się bynajmniej swojej roboty nie wstydzili, a rodziny nieżle z tego żyły, więc bez przesadyzmu proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolompolski Co w nim szokującego? 21.07.07, 15:29 "Skoro popełnił przestępstwo należy postawić go przed sądem, niech go osądzi i w przypadku skazania niech odbędzie swoją karę." Przecież w cywilizowanych społeczeństwach to jest sposób wymierzania sprawiedliwości - a nie rzucenie tłuszczy na pohybel. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Co w nim szokującego? tłuszcza i pohybel.... 21.07.07, 16:00 oszolompolski napisał: > "Skoro popełnił przestępstwo należy postawić go przed sądem, niech go osądzi i > w > przypadku skazania niech odbędzie swoją karę." > > Przecież w cywilizowanych społeczeństwach to jest sposób wymierzania > sprawiedliwości - a nie rzucenie tłuszczy na pohybel. > ************************************************ a czymże jest prasa drukowa, tak chętnie czytana przez tłuszczę, jak nie osądzaniem bez sądu????????? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk18 I standardowy na takie lewackie wymiociny 21.07.07, 15:39 remiks, po którym każdy lewak takowe wymiociny produkujący składa potulnie buźkę w ciup :) "Nie będzie ani o Kohlu i latach jego nieudolnych rządów, ani o aferze korupcyjnej, która zakończyła jego smutną karierę, co innego mnie ostatnio poruszyło... Diabeł mnie podkusił i poszedłem na Konig's Platz w Upał, opustoszałe niedzielnie miasto, a ja snuję się między tablicami – zdjęcia, opisy, fotokopie dokumentów – większość z lat 30-tych, większość w takim wieku, że już pewnie dawno nie żyją. Nagle staję jak wryty przed twarzą, którą znam. I znam nazwisko, czytam podanie z prośbą o przyjęcie do NSDAP – zaraz po maturze w latach 30-tych - opis służby, powtórne podanie już z lat 40-tych kiedy, już w randze kapitana SS, wyrzucony ze służby prosi o ponowne do niej przyjęcie. Wszystko się zgadza - imię i nazwisko, wiek, adres ostatniego mieszkania, twarz – ona ma jego oczy, usta, nos, no po prostu skóra zdarta z taty. To ojciec mojej przyjaciółki. To jest jej tata. Wisi na głównym placu miasta – jak w średniowieczu złodziej zakuty w dyby, lub czarownica wystawiona na pośmiewisko gawiedzi, i jak za komuny – szkodnik i bumelant w gablotce NSDAP w zakładzie – to ten sam mechanizm – zamiast sądu – napiętnowanie. Skoro popełnił przestępstwo należy postawić go przed sądem, niech go osądzi i w przypadku skazania niech odbędzie swoją karę. Dlaczego moja przyjaciółka ma dźwigać na sobie piętno taty? Wiem, że z drugiej strony są dzieci ofiar, ale czy one na pewno chcą karać w ten sposób dzieci swoich prześladowców? Czy tutaj chodzi o prawo i o sprawiedliwość, czy o odwet?" (by Rolex) Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko A zatem plagiat samej naczelnej??????????? 21.07.07, 15:47 no to jaja jak berety moherowe........... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:40 Ależ szok , są tacy którym się publiczne ekzekucje nie podobają? Ano są , wyrośli z mentalności średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko [...] 21.07.07, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Postęp w Kaczystanie jest, 21.07.07, 15:46 w Chinach publicznie wieszają na sznurze, tu zabijają ćwiekami. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Postęp w Kaczystanie jest, 21.07.07, 15:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=66270069&a=66271295 Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Zważ szalą obowiązującego kanonu,postaw pomnik 21.07.07, 16:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55987686&a=56166781 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55987686&a=56149573 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=59969123&a=59983922 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=56130819&a=56133272 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55972417&a=56041491 Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Postęp w Kaczystanie jest, 21.07.07, 15:55 U nas nawet komunistycznch zbrodniarzy i antysemitów sądy od 18 lat nie mogą ruszyć, a dla niektórych to są w dodatku ludzie honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk18 E tam, komunistycznych zbrodniarzy! 21.07.07, 16:04 Przecież obrońcy ubeków podkreślają zawsze, że przede wszystkim byli oni funkcjonariuszami legalnej służby legalnego państwa polskiego i służyli przecież ojczyźnie, jaka by ona nie była. Skąd więc to nagłe oburzenie, gdy się facjaty tych prawych obywateli pokazuje potomności? :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk18 Tow. Wanat mentalnie w średniowieczu? 21.07.07, 15:47 Wszak toż una sama wyciągnęła swego czasu historię jej dziadka-pedofila, co to ją w dzieciństwie molestował. Oczywiście bez żadnego sądu! Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Tow. Wanat mentalnie w średniowieczu? 21.07.07, 15:49 to był chyba wujek z niedobrym dotykiem...... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Tow. Wanat mentalnie w średniowieczu?N 21.07.07, 15:53 Nie Pitusi to Ty i tobie podobne PiSdzieciątka. A kaczor jak zwykle was dudka strychu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus najgorszy byl zas dziadek Giertycha 21.07.07, 15:53 nalezy to wypominac do 77 pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Jakie średniowiecze wy tu widzicie? 21.07.07, 16:07 Istotą demokracji jest transparentność. Chwała jest chwałą, zbrodnia jest zbrodnią. Bestialstwo jest bestialstwem. Przed czym to uciekać. Co zakrywać. Robili w zyciu to co robili... i zadna zasłona tego nie zasłoni. Ogladając dokumentalny spektakl o łączniczce AK Ince, miałam taką refleksję, ze tę postać, tę mlodziutką dziewczynę i żołnierzy których osłaniała chciano unicestwić. Fizycznie wdeptano ich w ziemie, zmiazdżono. Nie ma grobu. Konsekwentnie zabijano pamięć o nich. Niszczono dokumenty. Dlatego tak bardzo jest nienawidzony IPN. IPN, który przed oczami społeczeństwa odkrywa zbrodnie komunistyczne. Straszne zbrodnie jakie zostały popełnione na najwartościowszej części polskiego społeczeństwa - mlodej inteligencji, która ocałała z hitlerowskiego pogromu. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Ano samosąd sawo.com 21.07.07, 18:45 Człowiek jest niewinny tak długo, dopóki mu sie nie udowodni winy. ( w wielu krajach nawet jak się przyzna). Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: szokujacy tekst - cosik dla joli i nie tylko.. 21.07.07, 16:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=66270069&a=66271541 Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: szokujacy tekst - cosik dla joli i nie tylko. 21.07.07, 16:09 buahahahahaha.... przypominam sobie jak niedawno pewna gazeta i pewni ludzie mielili sprawe niejakiego Targalskiego z Polskiego Radia. Jak pewne oszolomy wydali wyrok z sprawie Blidy... i tak mozna powtarzac bez konca. nienawidze hipokryzji. nienawidze gnid Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:52 ludzie znani sa z tego ze na gorliwosc z ktora bronia okreslone sprawy bardzo wplywa kwestia jak owe sprawy dotykaja ich wlasnego interesu. > Ja Kikusiu ? To ta tłuszcza z żądzą krwi i błyskiem nienawiści w oku. a Ty nie napisalas nic o "chrzescijanskim milosierdziu" ja ci odpowiem za siebie. nie chodze m.in dlatego do Kosciola bo mam gleboko w powazaniu chrzescijanskie milosierdzie. jeden z amerykanskich generalow podczas wojny w zatoce rzekl "wybaczanie jest rzecza Boga. Moim zadaniem jesty tylko umozliwic odpowiednim ludziom szybko takie spotkanie" Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:54 Teraz dziecko eSBeka ma prawo się wstydzić!.Ale to dziecko eSBeka miało kiedyś lepiej niż inne dzieci.Ist aufgeflogn?Rein in die Kartofeln,raus aus den Kartofeln!Raz na wozie,raz pod wozem-samo życie,trzeba brac życie z dobrodziejstwem inwentarza,różnego.Gdzie tu miejsce na jakiekolwiek współczucie.Nie dajmy się zwariować! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:56 jak czlowiek sie nazre i napije - niech pamieta - kiedys za to dostanie rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:57 Debilizm komentatorów pod wpisem Wanatowej sięgnął zenitu. Mogą wszyscy, co do jednego, służyć jako wzorzec w Sevres. Mówienie, że Wanatowa broni w nim ubeków, sbeków i innych gnojków, jest zwykłym podłym chamstwem i arogancją. Zwykłe intelektualne dresiarstwo, ale nie, że mnie to dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: szokujacy tekst 21.07.07, 15:58 mietowe_loczki napisała: > Debilizm komentatorów pod wpisem Wanatowej sięgnął zenitu. Całe szczęście, że się znalazłaś jedna mądra - światła jednostka. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: szokujacy tekst 21.07.07, 16:06 Tak, dokładnie. Zastanawiam się, ile trzeba mieć w sobie złej woli, żeby w tym wpisie znaleźć obronę funkcjonariuszy byłego systemu. Intelektualnemu dresiarstwu znajdowanie we wpisie tego, czego tam nie ma, przychodzi zastanawiająco łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: szokujacy tekst 21.07.07, 16:11 mietowe_loczki napisała: > Tak, dokładnie. Zastanawiam się, ile trzeba mieć w sobie złej woli, żeby w tym > wpisie znaleźć obronę funkcjonariuszy byłego systemu. Intelektualnemu > dresiarstwu znajdowanie we wpisie tego, czego tam nie ma, przychodzi > zastanawiająco łatwo. Bezpośrednio broni przyjaciółki, a pośrednio broni UBeków. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: szokujacy tekst 21.07.07, 16:13 Proste :) Żenująco nawet. Kawałek o postawieniu winnych przed sądem wygodnie sobie pomińmy, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: szokujacy tekst 21.07.07, 16:20 mietowe_loczki napisała: > Proste :) Żenująco nawet. > Kawałek o postawieniu winnych przed sądem wygodnie sobie pomińmy, co nie? Sama przynależność do UB to skur..syństwo i żadnego sądu mi tu nie trzeba, żeby oceniać takiego człowieka. Oprócz wyroków sądów, których zresztą jakoś w wolnej Polsce doczekać się nie można(co chyba nieco dziwne, biorąc pod uwagę, że mówimy o funkcjonariuszach jakiego państwa mówimy, prawda?), jest jeszcze ocena pozaprawna. Mówimy o funkcjonariuszach państwa. Nieprównywalnie większy lincz można zrobić na dzisiejszych osobach publicznych za pomocą mediów reprezentowanych przez taką zatroskaną redaktorkę i to też bez wyroku sądu, niż publikowanie wizerunków funkcjonariuszy zwykłej k.rewskiej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: o postawieniu winnych przed sądem 21.07.07, 16:22 A poza "stawianiem przed sądem" to już nikomu nie wolno wytknąć popełnionego łajdactwa ?... Bez przesady. Jeśli ktoryś z nich czuje się dotknięty, niech sam poda do sądu organizatorów wystawy. Proste ? P.S. Lubię i TOK FM, i Wanatową osobiście, ale tym razem napisała coś bardzo niemądrego; a roztkliwianie się nad naruszeniem psychicznego komfortu byłych esbeków zahacza wręcz o nieprzyzwoitość... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: o postawieniu winnych przed sądem 21.07.07, 16:44 Hm. Na wystawie jednego ze sklepików w centrum Poznania wiszą zdjęcia domniemanych kieszonkowców, zrobione kamerą przemysłową, ale osoby są rozpoznawalne. Uważasz, że to dobra polityka sklepiku? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: Uważasz, że to dobra polityka sklepiku ? 21.07.07, 16:50 Owszem. A jeśli nawet właściciel sklepiku narusza w ten sposób prawo, to powinno się wobec niego zastosować tę samą klauzulę, co - jak to często bywa - wobec złodziei: umorzenie ze względu na "niską szkodliwość społeczną czynu". Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Uważasz, że to dobra polityka sklepiku ? 21.07.07, 16:58 Hm. Nie robię zakupów w tym sklepiku, nie chciałabym, żeby zarejestrowała mnie kamera, a pankerownik sklepu stwierdził, że chyba mu się zdaje, że prawdopodobnie schowałam do kieszeni bułkę. Tak, tak, jest nawet prawie co do tego pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: że chyba mu się zdaje 21.07.07, 17:14 A mi się wydaje, że patrzysz (przynajmniej w tym przypadku) na rzeczywistość przez ideologiczne okulary; nie znam osobiście Twojego "pankerownika", ale wątpię, by (no chyba że jest jakimś kompletnym idiotą) tak od razu rwał się do wywieszania konterfektów kogoś, kto - być może - zwinął mu kiedyś bułkę... Znacznie bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że "pankerownik" wywiesza raczej podobizny wielekrotnych, notorycznych, uciążliwych "pewnych" złodziejaszków. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: że chyba mu się zdaje 21.07.07, 17:20 Jakiej ideologii dopatrzyłeś się w moim przykładzie wolę nie pytać. Zabierasz się do obrony bezprawia, jakim jest wywieszanie zdjęć pt tych klientów nie obsługujemy, bo wydaje ci się (sic!), że pankerownik wiesza tylko pewniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: co się komu zdaje 21.07.07, 17:38 > Jakiej ideologii dopatrzyłeś się w moim przykładzie wolę nie pytać Ależ proszę, pytaj ;) No dobra (uprzedzając pytanie): chodziło mi o niesformalizowaną "ideologię" tzw. politycznej poprawności (którą generalnie uważam za zjawisko raczej - uwaga! - pozytywne) w wersji "hard" - do granicy zaniku kontaktu z rzeczywistością ;-> > Zabierasz się do obrony bezprawia Zapomniałaś dodać: "moim zdaniem" > jakim jest wywieszanie zdjęć pt tych klientów nie obsługujemy Sorry, jakoś bliższa jest mi frustracja ciężko pracujacego na kawałek chleba - a bezczelnie okradanego - "pankerownika" niż dyskomfort kieszonkowca czy "Cierpienia starego esbeka" ;-> > bo wydaje ci się (sic!), Tobie też się (tylko) wydaje (sic!) > że pankerownik wiesza tylko pewniaków "Pankerownik" nie jest ani katem (chociaż wiesza ;) ani Sądem Ostatecznym - niesłusznie poszkodowani (tak jak ex-esbecy) mogą bronić swoich praw w sądzie; próbował któryś ?... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: co się komu zdaje 21.07.07, 17:46 O nie nie nie. Nie wciągniesz mnie w dyskusję typu: zacytuj dwa słowa czyjejś wypowiedzi, a następnie sam je skomentuj, i tak do wyczerpania zapasów. Tego wtrętu o politycznej poprawności nie rozumiem w kontekście naszej rozmowy, ale, proszę, nie tłumacz. Zdaję sobie sprawę z tego, czym się kieruje pankerownik i że jak tylko potrafi, broni swoich interesów. Napisałam tylko, że to co robi jest niezgodne z prawem i że nie chciałabym paść ofiarą jego pomyłki. Nawet jeśli mogłabym później, nie bojąc się o wynik ostateczny sprawy, dochodzić swoich praw w sądzie. Już nawet pomijam, że jako ofiara pomyłki, musiałabym udowadniać swoją niewinność. Ale mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:04 Oczywiście wielce oświeconej, szanowcej redaktorce do lewackiego łba nawet nie wpadnie, że za ewentualny wstyd koleżanki WYŁĄCZNĄ odpowiedzialność ponosi TATUŚ-UBEK, bo był to JEGO wybór. Lewactwo nigdy nie zrozumie, kto i za co ponosi odpowiedzialność, bo oczywiście najlepiej zwalić odpowiedzialność na osoby trzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:06 lewactwo wie doskonale. lewactwo szuka PRETEKSTU Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:07 U lewactwa winne jest zawsze tzw. społeczeństwo czyli nikt, a najbardziej niewinni są przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:08 A czy miejscem dla tatusia-ubeka nie powinna być przypadkiem sala sądowa? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:09 Jeśli tatuś taki niewinny i sądzić go nie można, to chyba może sobie powisieć na Placu Wolności? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:12 A kto powiedział, że niewinny? Ja, czy może wyczytałeś to gdzieś u Wanatowej? I przy okazji, naprawdę nie miałbyś nic przeciwko, żeby twoje zdjęcie powisiało na wystawie Pedofile III RP, zwłaszcza, gdybyś był niewinny? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:24 mietowe_loczki napisała: > A kto powiedział, że niewinny? Ja, czy może wyczytałeś to gdzieś u Wanatowej? Chodziło mi tylko o to, że skoro wszystko jest w porządku, to tatuś nie powinien się wstydzić swojej służby dla państwa, prawda? > I przy okazji, naprawdę nie miałbyś nic przeciwko, żeby twoje zdjęcie powisiało na wystawie Pedofile III RP, zwłaszcza, gdybyś był niewinny? Mam rozumieć, że jej ojca pomylono z kimś innym i nie miał z UB nic wspólnego? Jeśli tak, to należy IPN oczywiście podać do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:29 A gdzie Wanatowa pisze, że wszystko jest w porządku? Przecież mówi wyraźnie, że winnych stawia się przed sądem. Co do drugiej części: sam napisałeś, że jeżeli ktoś jest niewinny, nie powinien się wstydzić, jeżeli jego zdjęcie zawiśnie na wystawie pod tytułem, dlatego dałam ten przykład. Nie napisałam, że ojciec koleżanki Wanatowej znalazł się na tej wystawie przez przypadek i że nic nie ma za uszami. Nie napisała o tym także Wanatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:34 mietowe_loczki napisała: > Co do drugiej części: sam napisałeś, że jeżeli ktoś jest niewinny, nie powinien > > się wstydzić, jeżeli jego zdjęcie zawiśnie na wystawie pod tytułem, dlatego > dałam ten przykład. Nie napisałam, że ojciec koleżanki Wanatowej znalazł się na > > tej wystawie przez przypadek i że nic nie ma za uszami. Nie napisała o tym > także Wanatowa. Głupią analogią się tutaj posługujesz, bo tytuł wystawy brzmi "Twarze bezpieki" i to jest fakt, a Ty mi tu z jakimiś oszczerstwami o pedofilię wyskakujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:37 Z jakimi oszczerstwami o pedofilię ?!? Analfabetyzm funkcjonalny to plaga, bez obrazy, GP. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:43 mietowe_loczki napisała: > Z jakimi oszczerstwami o pedofilię ?!? Analfabetyzm funkcjonalny to plaga, bez > obrazy, GP. To może zadam pytanie z cyklu audiotele: Kto to napisał: "I przy okazji, naprawdę nie miałbyś nic przeciwko, żeby twoje zdjęcie powisiało na wystawie Pedofile III RP, zwłaszcza, gdybyś był niewinny?" Dlatego wyjaśniam, że analogia z umieszczeniem osoby niewinnej na wystawie pedofili jest po prostu głupia i nietrafiona, bo w przypadku pracowników bezpieki mówimy o faktach - twarze bezpieki. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:47 "Jeśli tatuś taki niewinny i sądzić go nie można, to chyba może sobie powisieć na Placu Wolności?" Odnosiłam się cały czas tylko i wyłącznie do sposobu rozumowania, który zastosowałeś powyżej. Jeśli ktoś jest niewinny, może sobie powisieć na dowolnie wybranej wystawie, co nie? Zwłaszcza na takiej, która budzi kontrowersje. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:53 Ależ oczywiście, bo mówimy o funkcjonariuszach państwa. Publikujemy na przykład zdjęcia ludzi z okresu międzywojennego, a z PRLu nie wolno? Oto właśnie typowa lewacka obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 17:00 W wystawach pod jakimi nazwami wystawiamy te fotografie? Odpowiedz, proszę, to nie jest pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 17:06 Które fotografie? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 17:11 No te z czasów międzywojennych ... Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Jeśli nadal nie widzisz różnicy, to powiem proście 21.07.07, 16:39 Na tej wystawie są fotografie ludzi bezpieki. O to w tej wystawie chodzi. Jeśli ktoś z tych osób nie miał z bezpieką nic wspólnego, to powinien podać IPN do sądu. Nie mówimy tutaj nawet o TW, gdzie różne teczki mogą pozostawiać różne wątpliwości, tylko mówimy o etatowych pracownikach. I są to po prostu zdjęcia pracowników, funkcjonariuszy państwa. Jak napisała wyżej Sawa, jest to po prostu wystawa historyczna. Nie wiem co oskarżenia o pdeofilę mają z tym wzspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Jeśli nadal nie widzisz różnicy, to powiem pr 21.07.07, 16:41 Ci, którzy już nie żyją, też mają podać IPN do sądu? Odpuść, nigdzie nie oskarżałam cię o pedofilię, posłużyłam się tylko twoim sposobem rozumowania, a że ciebie to zabolało, bo podałam drastyczny przykład - no trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Jeśli nadal nie widzisz różnicy, to powiem pr 21.07.07, 16:47 mietowe_loczki napisała: > Ci, którzy już nie żyją, też mają podać IPN do sądu? Ich rodziny mogą ich podać do sądu. Ale przyznam, że byłby to spory wyczyn ze strony PRLu, gdyby się okazało, że zatrudniali w służbach ludzi na etacie, którzy nigdy o tym nie wiedzieli. > Odpuść, nigdzie nie oskarżałam cię o pedofilię, posłużyłam się tylko twoim > sposobem rozumowania, a że ciebie to zabolało, bo podałam drastyczny przykład - > > no trudno. Nic mnie nie zabolało. Nie chodzi o mnie tylko o samą analogię, która tu nie zachodzi. Ta wystawa nie ma nic wspólnego z sądem, bo są to po prostu zdjęcia pracowników aparatu państwa, a nie jakieś oskarżenia, które trzeba udowadniać przed sądem. Wybacz, ale prościej już nie potrafię tego wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Jeśli nadal nie widzisz różnicy, to powiem pr 21.07.07, 16:55 Nie zgadzam się po stokroć. Już samo umieszczenie czyjegoś zdjęcia na takiej wystawie jest w pewnym sensie rzuceniem oskarżenia. Pomyśl sobie, gdybyś pośród tysięcy zdjęć pokazanych w całym kraju, znalazł zdjęcie bliskiej ci osoby, o której wiedziałbyś, że jest stuprocentowo niewinna. Potem okazałoby się, że zaszła zwyczajna pomyłka - zdjęcie owszem z archiwum służb, ale ofiary, a nie kata. I znowu uwaga: powyższe nie oznacza, że twierdzę, że ojciec wanatowej, może nawet jej koleżanki syna brata teścia etc etc znalazł się na tej wystawie przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Jeśli nadal nie widzisz różnicy, to powiem pr 21.07.07, 17:04 Zostawmy już tego UBeka, ojca tej koleżanki. Znowu mylisz dwie różne rzeczy. Co ma fakt ewentualnego odnalezienia zdjęcia osoby bliskiej z tym czy była ona winna czy niewinna? To nie jest wystawa, w której umieszczono zdjęcia ludzi, którzy łamali PRLowskie prawo tylko pracowników i funkcjonariuszy SB i UB. - zdjęcie owszem z archiwum służb, ale ofiary, a nie > kata. W takiej sytuacji należy poda IPN do sądu. Ale jak już mówiłem, trudno mi sobie wyobrazić taką pomyłkę, bo to nie są jacyś tajni współpracownicy tylko normalni etatowi pracownicy, funkcjonariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Jeśli nadal nie widzisz różnicy, to powiem pr 21.07.07, 17:11 Tak, ale liczy się kontekst tej wystawy, klimat polityczny. Chyba nie twierdzisz, że dla kogokolwiek TERAZ pojawienie się jego/jej zdjęcia na tej konkretnej wystawie byłoby powodem do chluby? Albo że organizatorzy wystawy pozostają neutralni w stosunku do niej neutralni: ot wystawa taka jak inna... Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:57 Szkoda tylko że wisi w formie fotografii.Bo gdyby wisiał naprawde,to bym go po nogach całował(wiszacych nogach oczywista). Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 17:02 No to powieście ich w końcu. Czekam już drugi rok. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Typowy, tępy, lewacki sposób myślenia. 21.07.07, 16:08 Nic dziwnego, że tok fm nie da się słuchać - te laszuki i dziwne kuby.... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: szokujacy tekst 21.07.07, 16:07 Bo to jest płaska i głupawa zemsta. Jeżeli przejęło się ciągłość państwa, żadnej organizacji nie uznało za zbrodniczą, to takie wieszanie ludzi publicznie jest zemstą ludzi nędznych i tchórzliwych, ludzi małych. Za zbrodnie należy wytaczać procesy nie piętnować za sam fakt przynależności do policji politycznej. Swobodnie mogę sobie wyobrazić, że następne rządy np. Leppera to samo zrobią z CBA po jego likwidacji. I zabiorą im obiecane apanaże. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: szokujacy tekst 21.07.07, 16:10 haen1950 napisał: > Bo to jest płaska i głupawa zemsta. Jeżeli przejęło się ciągłość państwa, > żadnej organizacji nie uznało za zbrodniczą, to takie wieszanie ludzi > publicznie jest zemstą ludzi nędznych i tchórzliwych, ludzi małych. > Za zbrodnie należy wytaczać procesy nie piętnować za sam fakt przynależności > do policji politycznej. O tym mniej więcej napisała Wanatowa, chociaż te głodne kawałki o koleżance mogła sobie podarować. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko [...] 21.07.07, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Takie są prawa demokracji. I niech tak zostanie. 21.07.07, 16:12 Istotą demokracji jest transparentność. Chwała jest chwałą, zbrodnia jest zbrodnią. Bestialstwo jest bestialstwem. Przed czym tu uciekać? Co zakrywać? Robili w zyciu to co robili... i zadna zasłona tego nie zasłoni. Ogladając dokumentalny spektakl o łączniczce AK Ince, miałam taką refleksję, ze tę postać, tę mlodziutką dziewczynę i żołnierzy których osłaniała chciano unicestwić. Fizycznie wdeptano ich w ziemie, zmiazdżono. Nie ma grobu. Konsekwentnie zabijano pamięć o nich. Niszczono dokumenty. Dlatego tak bardzo jest nienawidzony IPN. IPN, który przed oczami społeczeństwa odkrywa zbrodnie komunistyczne. Straszne zbrodnie jakie zostały popełnione na najwartościowszej części polskiego społeczeństwa - mlodej inteligencji, która ocałała z hitlerowskiego pogromu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 16:18 Demokracja wymaga, żebyśmy takich ludzi stawiali przed sądem. Jeżeli ich zbrodnie są udokumentowane, miejscem dla nich, czy dla ich zdjęć, nie jest jakikolwiek plac w jakimkolwiek mieście - bo jeżeli ograniczamy się do wywieszenia ich fizjonomii na widok publiczny, popełniamy grzech zaniedbania i godzimy w pamięć ich ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko [...] 21.07.07, 16:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 16:21 mietowe_loczki napisała: > Demokracja wymaga, żebyśmy takich ludzi stawiali przed sądem. Jeżeli ich > zbrodnie są udokumentowane, miejscem dla nich, czy dla ich zdjęć, nie jest > jakikolwiek plac w jakimkolwiek mieście - bo jeżeli ograniczamy się do > wywieszenia ich fizjonomii na widok publiczny, popełniamy grzech zaniedbania > i godzimy w pamięć ich ofiar. To ty tak sądzisz. Powiedz mi co jest niedemokartycznego w robieniu wystaw historycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 16:35 To, że na kilka tysięcy zdjęć archiwalnych może się znaleźć jedno zdjęcie umieszczone tam przez przypadek, pomyłkę, celowe działanie. Nie chodzi mi o konkretną wystawę o konkretnym tytułe, chodzi mi o to, że na zdjęciu może się znaleźć bogu ducha winna istota. Dla czytających inaczej - to co napisałam powyżej nie jest: a/ obroną Wanatowej, b/ obroną ojca jej koleżanki, c/ obroną ubeków, sbeków i innych typków, d/ głosem w sprawie tej konkretnej wystawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 17:20 jakaś ty krucha i delikatna, niczym beza, ubecy tak nie piescili się z ludżmi Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 17:28 No nie pieścili się. Dlatego uważam, że podpieranie się protezą sprawiedliwości, jaką zdaje się być wywieszanie zdjęć domniemanych katów, jest kpiną z ofiar byłego systemu i ich rodzin. To zwykłe umywanie rąk od wzięcia odpowiedzialności, udowodnienia im win i ich ukarania. Dlatego jawi mi się to jako wyjątkowe draństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 16:34 To może wróćmy do tamtych metod i wywieszajmy fizjonomie ubeków za żółtymi firankami?(były takie sklepy obficie zaopatrzone,ale tylko dla funkcjonariuszy PZPR,UB,SB et consortes).Znów stwarzanie tajemnic dla społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 17:14 A może postawmy ich wreszcie przed sądem? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 17:30 mietowe_loczki napisała: > A może postawmy ich wreszcie przed sądem? Żartujesz sobie chyba. Większośc z nich, i owszem stoi, ale przed sądem bożym. Ci co zyja sa na ostatnich oddechach. Pozostaje przede wszystkim robienie takich wystaw. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Takie są prawa demokracji. I niech tak zostan 21.07.07, 17:35 To chyba ty sobie kpisz. Owszem, wielu z nich stoi już przed innym sądem, ale przecież zostało jeszcze kilku, którzy blokują wprowadzenie reform, rzucają bez przerwy kłody pod nogi Kaczyńskim, bronią się rękami i nogami przez dezubekizacją (boziu, kto wymyślił to słowo), jednym słowem: są tkanką UKŁADU. Chcesz powiedzieć, że pan prezes przez dwa ostatnie lata nas okłamywał, i że tak naprawdę ich już wśród nas nie ma? Kamień z serca. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg To z tym sądem, to lewactwo posppzprowskie ciągle 21.07.07, 16:12 wygłasza. Że jak popełnił wtedy przestępstwo, to należy karać, a tak to nie. Zapominają tylko, że to nie był demokratyczny kraj i sądzenie wg tamtego prawa w państwie demokratycznym jest co najmniej dziwne. Ale to szczegół. Najzabawniejsze, że jak już dochodzi do sądzenia (szczególnie znanych nazwisk), to to samo lewactwo ryczy oburzone o zemście itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: To z tym sądem, to lewactwo posppzprowskie ci 21.07.07, 16:13 no i baaardzo jest przeciwne lustracji Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: To z tym sądem, to lewactwo posppzprowskie ci 21.07.07, 16:38 Amen! tomek_bg napisał: > wygłasza. Że jak popełnił wtedy przestępstwo, to należy karać, a tak to nie. > Zapominają tylko, że to nie był demokratyczny kraj i sądzenie wg tamtego prawa > w > państwie demokratycznym jest co najmniej dziwne. Ale to szczegół. > Najzabawniejsze, że jak już dochodzi do sądzenia (szczególnie znanych nazwisk), > to to samo lewactwo ryczy oburzone o zemście itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lisekrudy Twarze bezpieki 21.07.07, 16:14 A tu jest wiekszy wybor twarzy bezpieki z roznych stron Polski: tinyurl.com/38l62z Jezeli ktos ma chec obejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: szokujacy tekst 21.07.07, 16:22 Nie jestem zwolennikiem kaczyzmu i jego sympatyków.Wręcz paradoksalnie zimnym lub jak kto woli ich przeciwnikiem.Jeżeli to dziecko wstydzi się(mam nadzieję)za życie i robotę swego ojca,a jest to tez karą za ojca,to w czym rzecz.Co to za kara-wstyd i potępienie społeczne w porównaniu z karą(?!)jaką ponosiły dzieci tych prześladowanych przez UB a póżniej SB.Znajmy poczucie proporcji krzywd.Mnie osobiście na początku lat 50 UB wyrwało ze szkoły na swe pokoje.A synowie tych funkcjonariuszy mieli ulatwione życie i karierę.W przeciwiństwie do mojej rodziny.Ale dziś niczego nie potrzebuję się wstydzić,a kiedyś się bałem i cierpiałem.Mam teraz wyrażać współczucie bo dziecko eSBeka ma dyskomfort moralny i społeczny.ZumTeufel! Odpowiedz Link Zgłoś
kiiiko Re: szokujacy tekst 21.07.07, 16:25 Wanatowej miesza się od upałów i nie tylko, niestety..... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Proszę o informacje 21.07.07, 16:24 Ilu byłych ubeków, sbeków i tym podobnych zostało przez ostatnie dwa lata skazanych prawomocnym wyrokiem sądów? Przez ostatnie dwa lata, bo wcześniej nikt się do tego za bardzo nie rwał ... Bo chyba wymierzanie sprawiedliwości byłym funkcjonariuszom służb bezpieczeństwa i zadośćuczynienie ich ofiarom nie ogranicza się do robienia wystaw starych archiwalnych zdjęć?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: Ilu byłych ubeków, sbeków zostało skazanych 21.07.07, 16:28 Zbyt mało, moja droga, zbyt mało... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Ilu byłych ubeków, sbeków zostało skazanych 21.07.07, 16:30 A czyja to wina? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: Ilu byłych ubeków, sbeków zostało skazanych 21.07.07, 16:37 tego ze powinni byc znalezieni, osadzeni i powieszeni w 1990 roku Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Ilu byłych ubeków, sbeków zostało skazanych 21.07.07, 16:39 Powinni byli, a ale nie zostali. Ale czy to daje podstawy do tego, żeby w tej sprawie nie ruszyć już palcem? Żeby w dalszym ciągu popełniać ten błąd zaniedbania i podpierać się protezami w postaci wystaw? Nie bądź śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Ilu byłych ubeków, sbeków zostało skazanych 21.07.07, 16:43 Co nie zabraniało prawo,zabraniała przyzwoitość.Tylko że w tych czasach przyzwoitość była frajerstwem.Chyba pozostało to do dzisiaj,tylko mpod innymi sztandarami i inaczej interpretowanymi.Ale sens pozostał ten sam.Śmierć frajerom! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly W związku z tym ci nieskazani mają 21.07.07, 16:31 prawo do prywatności, nieprawdaż, schabie? dr_schab napisał: > Zbyt mało, moja droga, zbyt mało... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: nieskazani mają prawo do prywatności 21.07.07, 16:42 Mają także prawo oddać sprawę do sądu, jeśli uważają, że ich prywatność została bezprawnie naruszona... Nieprawdaż ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Prawda, 21.07.07, 16:48 jeśli żyją. Niemniej, w państwie demokratycznym, w przeciwnych wypadkach brak klauzuli "zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych". Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: w przeciwnych wypadkach brak klauzuli 21.07.07, 16:55 Przy odrobinie "dobrej" chęci wszystko można sprowadzić do absurdu - także praktyczne stosowanie (jak to bywa np. ze spisami lokatorów na klatkach schodowych) w/w klauzuli... P.S. Za to najtajniejsze dokumenty wyciekają sobie często ze stosownych urzedów bez większych przeszkód ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: To jest szokujące 21.07.07, 16:26 Szef podkarpackich policjantów odchodzi na emeryturę. Oficjalnie - z powodów osobistych. Nieoficjalnie - musiał zrezygnować, po PiS, i tak by się go pozbyło. Mówi się, że przesądziła polityka. Bielowi zarzucano, na przemian, związki z SLD albo PO Za jego czasów podkarpacka policja zajmowała czołowe miejsca w ogólnopolskich rankingach wykrywalności przestępstw. Kto zastąpi Biela? Politycy PiS nieoficjalnie mówią o jednym kandydacie. To insp. Kazimierz Kędzierski, były podkarpacki komendant wojewódzki (za czasów AWS). Obecnie na emeryturze.Widnieje na rzeszowskiej liście osób współpracujących ze służbami PRL. - Pan Kędzierski brał udział w przesłuchaniach i przeszukaniach. Jako jeden z nielicznych przeprosił za to poszkodowanych - mówi Andrzej Flipczyk z grupy Ujawnić Prawdę. PiSdziacka moralność i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: To jest szokujące 21.07.07, 16:43 Za pół roku na rynkach wszystkich miast wywieszą fotografie z podpisem "członek" nomen omen PIS. I podpis: Lista ludzi, którzy dzieki brakowi inteligencji doprowadzili do kryzysu kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: To jest szokujące 21.07.07, 16:46 Też będę popierał,swołoczy każdego koloru powiedzmy won na wystawę,hańby! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly I Ty będziesz szafarzem tej jednynej prawdy, 21.07.07, 16:52 samodzielnie, czy z pomocą kolejnego CBA? 440417mz napisał: > Też będę popierał,swołoczy każdego koloru powiedzmy won na wystawę,hańby! Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: I Ty będziesz szafarzem tej jednynej prawdy, 21.07.07, 17:06 Naród wie przeważnie kto jest świnią,wie że swołoczą jest też i CBA,no może nie wszyscy z tej policji politycznej.Jężeli są porządni dlaczego działają tajnie.Pamiętam sprzed wojny że granatowy(policjant)nie musiał utajniać swego działania,a szumowiny schodziły mu z drogi-bez wezwania. A dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
starowier_wojujacy skandaliczne jest to co wypiusuje ta babina 21.07.07, 16:47 powinna sie nie przyznawac,ze zna mety a ta jeszce im wwspółczuje. SZOK Pokazanie tych zdradzieckich gab to za malo, trzeba skazac na 100 lat a jak nie dożyje to reszte kary córuchna ponosi jak w banku. Długi sa dziedziczne Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: skandaliczne jest to co wypiusuje ta babina 21.07.07, 16:49 Litości! Przecież ona właśnie o tym pisze - żeby postawić ich przed sądem ... Odpowiedz Link Zgłoś
starowier_wojujacy obłudna, dwulicowa , 21.07.07, 18:35 oto jka ta kobiecinma domaga sie sprawiedliwości na innych z pominieciem UBekow "Z Ewą Wanat rozmawia Lidia Ostałowska: Przez 30 lat nie rozgłaszałaś, że dziadek Cię molestował. Dlaczego teraz o tym mówisz? (...)" "...Dopóki sprawcy będą chronieni przez tabu, dopóki będą pewni, że ich czyny pozostaną tajemnicą - dopóty będą się czuli bezkarni. Niech ofiary przemówią(!). (...) Jeśli choć jednej osobie pomogę, to będzie dla mnie pełne zakończenie sprawy. (...) Nie robię tego przeciw niej. Jest w tej historii i nic na to nie poradzę. On jest winny. Wiedział, co robi. To winny musi ponieść karę. (...) On powinien stanąć przed sądem. Mam nadzieję, że smaży się w piekle." Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Małe pytanko. 21.07.07, 18:39 Sądzisz, że Ewa Wanat chciałby, aby zdjęcie jej dziadka zawisło na głównym placu Warszawy wsród innych panów, którzy molestowali swoje wnuczki? Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 co tu jest szokujace? 21.07.07, 17:16 to typowe dla srodowiska demokratów.pl zidiocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: co tu jest szokujace? 21.07.07, 17:21 Nie,to tylko punkt widzenia zależny od miejsca siedzenia(znane aż do nudności).Ciekawe było połączenie wypowiedzi obok siebie J Kurskiego i G Napieralskiego na temat 1 roku rządów PiSu zaprezentowanego w skladance TVN24.Przecież to nie idioci a mówili sprzeczne opinie.Polski tyjater polityczny? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda To mogło być zdjęcie twojego taty, 21.07.07, 17:40 ale przeciez nie zszokowałoby cię to. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Mam nadzieję, że nie był. 21.07.07, 17:45 Ale nigdy nie masz pewności, czy twój własny ojciec kiedys nie zasłuży na publiczne napiętnowanie. na przykład - za (sorry, to tylko litentia poetica) zdradę małżeńską. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: To mogło być zdjęcie twojego taty, 21.07.07, 17:52 Mojego fatera nie mogło byc z prozaicznych powodów.Bo siedział tak jak i ja za czasów jeszcze UB.A jego zdjęcie może ukazac sie dopiero teraz.Ale chyba na tzw anty-wystawie,czyli po przeciwnej stronie barykady.Co nie oznacza że jestem zwolennikiem lustracji a la erpeldienstaat!Ptasia grypa ante portas!(u bram)i świetnie! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Nie w tym rzecz. 21.07.07, 17:57 Publiczne piętnowanie ludzi za cokolwiek - w ten sposób to barbarzyństwo cywilizacyjne. Jeśli ktoś złamał prawo, należy go osądzić i stosownie ukarać. Zawsze bowiem mogą zdarzyć się "rewolucjoniści moralni, jakobini, którzy wedle własnego widzimisię będą stawiać pod pręgierz ludzi z wygodnych dla siebie powodów - a nie ma ludzi bez winy, jak wiesz zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: Publiczne piętnowanie ludzi 21.07.07, 18:03 W kwestii formalnej: czy ktos kogoś w ten sposób "piętnuje" ? Nie widziałem zadnej z tych słynnych wystaw, ale polegają one, zdaje się, jedynie na podaniu suchych informacji (bez komentarza) co, kto, kiedy i gdzie robił; na upartego delikwent może być nawet z przypomnianych faktów dumny, nie ?... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda proponuję więc robic po kolei wystawy: 21.07.07, 18:18 - tych, którzy spowodowali wypadki dogowe - tych, którzy oszukali w podatkach - tych, którzy wysypują w lesie śmieci - tych, którzy biją swoje żony - tych, którzy stosują przemoc wobed własnych dzieci i tak dalej Będzie wiadomo, kto jest kim. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: proponuję więc robic po kolei wystawy: 21.07.07, 18:24 Chcesz to rób - będę Ci kibicował ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: proponuję więc robic po kolei wystawy: 21.07.07, 22:03 A jeżeli czyjeś zdjęcie trafi na taką wystawę przez pomyłkę, i osoba ta będzie niewinna, nie powinna się w ogóle przejmować, bo jest ... niewinna, a swoich praw bez problemu będzie dochodziła w sądzie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nie w tym rzecz. 21.07.07, 18:14 Przez drastycznośc zasad narody uczą się przyzwoitości.Tylko strasznie długa to nauka.Przez 2 tysiąclecia ludzie nie nauczyli się przestrzegać prostych słów i zasad Dekalogu!Następne 2 tysiące lat nauki przyzwoitości?Czy dajmy sobie już spokój ze szkołą!Prawo dżungli,kto przeżyje będzie żyl. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nie w tym rzecz. 21.07.07, 18:25 My sobie tu na forum szur szur schreiben a życie płynie.Panta rei.Cholera przeżyłem II światową,III WŚ nie doczekałem,po drodze była tylko koreańska,wietnamska bez mojego udziału(szkoda ale chyba przez to żyję)no i wojna polsko-polska w 81.Też przeżyłem.A teraz nudy na pudy,przydała by się jakaś ruchawka,choćby wojna kacza(kokosza).Znów by narodzili się i zginęli nowi bohaterowie.Bo ci niektórzy kombatanci z opozycji cokolwiek są nieświeży i nie prawdziwi,ale aktualnie przy władzy.Czas najwyższy pozmieniać pomniki i władzę! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Nie w tym rzecz. 21.07.07, 18:29 Nie lubisz bohaterów czasu pokoju? Nudni są ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nie w tym rzecz. 21.07.07, 18:45 Pozytywistyczna literatura też nie da Nobla.No i jest też dodatkowo nudna jak Prus.A wariaty tylko osiągają sukcesy i stają sie bohaterami,choćby na 5 minut.Ehrles gelebt schaudlich gestorben.Gegen eine Tod ist kein kraut gewachsen.Na und?Pozostaną tylko zdjęcia,raz na takiej wystawie,raz na innej w różnych rolach.Albo kata alibo ofiary.Der Teufel ist nacht so scharz wie man ihn malt.Bauernverstand(chłopski rozum)!Linkskurve? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Nie w tym rzecz. 21.07.07, 18:48 "Teufel ist nacht so scharz wie man ih > n > malt." Nacht, czy może "nicht" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nie w tym rzecz. 21.07.07, 21:57 Nie taki diabeł straszny jak go malują.Zarozki sprowdza,ale żech sie rymnoł,nie wierza.Ale możliwe,jo je już alt teufel.Trza chiba zrobić w gowie Teufelsaustreibung.To wszytko bez tego erpela,godo durś o szatanach to i mnie wloz do gowy. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda : )))))))) 21.07.07, 21:59 Ano, rymnął :))) Ale ty praw: nie taki straszny, jak go malują. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Gdyby nawet tak było (hipotetycznie) to byłby... 21.07.07, 17:58 ...najwyżej powód do mojej z nim szczerej, poważnej, uczciwej rozmowy... ...a nie do wypłakiwania swoich (moich czy jego) urojonych krzywd na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Gdybym wiedział, że moj ojciec był w SB 21.07.07, 22:08 to by mnie nie zszokowało i nie miałbym NIC PRZECIWKO takim wystawom. Ale nie był, na szczęście... chociaż gdyby był na pewno za komuny miałby "łatwiej"... jeśli wiesz o czym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic IDE dzis na te wystwe przyjrze się zdjeciom 21.07.07, 18:38 i tym w salonie i tym na placu.Kto idzie o zakład że beda podobieństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Re: szokujacy tekst 21.07.07, 18:43 A jak to się ma do ustawy o ochronie danych osobowych? Jak to się ma do zasady, że oskarżonemu przysługuje prawo do ochrony wizerunku, chyba że sąd zezwoli na jego ujawnienie? Czy zyjemy w państwie bezprawia? Czy żyjemy w państwie policyjnym? Nie bronię zbrodniarzy, ale bronię prawa. Zbrodniarzy należy oddać pod sąd. Nikt nie ma prawa do samosądu! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: szokujacy tekst 21.07.07, 19:08 jrjrjr napisał: > A jak to się ma do ustawy o ochronie danych osobowych? > Jak to się ma do zasady, że oskarżonemu przysługuje prawo do ochrony wizerunku, > > chyba że sąd zezwoli na jego ujawnienie? > Czy zyjemy w państwie bezprawia? Czy żyjemy w państwie policyjnym? > Nie bronię zbrodniarzy, ale bronię prawa. > Zbrodniarzy należy oddać pod sąd. Nikt nie ma prawa do samosądu! Boza, ależ zadęcie (i wydecie:) samosąd? Pokazywanie twarzy bezpieki to samosąd! Trzymajcie mnie bo pękne ze śmiechu. A więc to wy zakładacie, ze to zbrodniarze. Posłuchajcie siebie. W waszej głowie jest znak równości. Bezpieka to zbrodniarze. Co do ochrony danych osobowych, ochrony wizerunku zbrodniarzy i tych wszystkich dyrdymałów ubranych w formę prawną przez postkomunę, by ukryć przed światem swoje niegodziwości. To proponuje, zebyśmy brali przykład ze Szwedów. Oni sie nie wstydzą siebie. Mozna nawet sprawdzić pit sasiada. I tak a propos. Nasza ustawa o ochronie danych osobowych miała nas chronić przed natrętnymi akwizytorami a zrobiono z niej oręż polityczny i to w złych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: szokujacy tekst 21.07.07, 19:09 Nic szokujacego! Rodziny katów i ofiar przyzwyczaiły się do czytania swoich nazwisk na tablicach umieszczonych w centrum miasta,pierwszych stronach gazet,i w internecie...Oswoilismy się z tym,że jest czas rozliczeń i nieustajaca rewolucja i jeszcze wiele przed nami. A tekst jak tekst... Odpowiedz Link Zgłoś