Dodaj do ulubionych

Augustów z kosami!!!!!:(((Rospuda...

28.07.07, 13:54
Nie mogę wprost w to uwierzyć(mimo świadomości,że rząd mamy
najgłupszy od wieków w to co mówią politycy!!!!
Rospuda ma zgonąć pod betonem!!
a ta inicjatywa Augustowian -KOSY NA SZTORC -to potwone buractwo!!
Sama zamierzam tam jechać i być tam z ludzmi którym zależy na naszej
przyrodzie ale jak widze w tv polaków
z Augustowa to zaczynam wątpic czy to moi rodacy czy przybysze z gorszego
świata:(((((
Obserwuj wątek
    • marouder Buractwo pojdzie sie bzykac wraz rzadem.. 28.07.07, 13:58
      ...rzad inspiruje powolywanie tego rodzaju stowarzyszen.
    • trzymilionowy.post Czy chodzi o tego biało - czerwonego poloneza?;) 28.07.07, 14:04
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=66576834
    • 1normalnyczlowiek Augustów z kosami!!!!!:(((Rospuda... 28.07.07, 14:07
      joanna19694 napisała:
      > Nie mogę wprost w to uwierzyć(mimo świadomości,że rząd mamy
      > najgłupszy od wieków w to co mówią politycy!!!!

---> Skoro sama jesteś - od wieków - najgłupsza, to nic dziwnego, że niczego nie
      rozumiesz.

> Sama zamierzam tam jechać i być tam z ludzmi którym zależy na naszej
      > przyrodzie

---> Jechać tam??? Czyli tam nie mieszkasz? A skoro nie mieszkasz, to co się
      wtrącasz w nie swoje sprawy. Może najpierw tam zamieszkaj przy najruchliwszej
      drodze, podojeżdżaj z 50 km do pracy a potem zabierzesz głos.

> ale jak widze w tv polaków z Augustowa to zaczynam wątpic czy to moi rodacy
      >czy przybysze z gorszego świata:(((((

---> Jesteś właśnie takim przybyszem z gorszego świata - gorszego intelektualnie
      i mentalnie.
      • yoma Re: Augustów z kosami!!!!!:(((Rospuda... 28.07.07, 14:44
        A wy se może najpierw światła załóżcie, i zebry, i kładki, a w ogóle to ten
        najcięższy ruch w Augustowie idzie właśnie bokiem...
        • bard333 bokiem.... tzn co płynie wpław przez jezioro? 28.07.07, 14:53
          Którędy bokiem? Weź głeboki oddech wypij szklankę wody i napisz...

Kładki... Pewnie! mieszkając w miejscu, gdzie co minute przejeżdża kilka tirów wystarczy pobudowac kładki i wszyscy beda szczęśliwi, spaliny przestana docierac na wykość owych kładek, nie mówiąc o hałasach, a wibracje moga zostac, bo komu to w sumie przeszkadza...?
          • yoma Re: bokiem.... tzn co płynie wpław przez jezioro? 28.07.07, 15:08
            No sorry, ale jak się mieszka w mieście, to spaliny są. Kto nie chce spalin,
            może się do Raczek wyprowadzić, chociaż i tam pijane chłopy przed sklepem
            potrafią takie cuda traktorami wyczyniać, że się od spalin nie ucieknie.
            • yoma Re: bokiem.... tzn co płynie wpław przez jezioro? 28.07.07, 15:16
              Ps A większość miasta leży jednak w bok od Wyszyńskiego...
    • l.o.r.t.e.a Re: Augustów z kosami!!!!!:(((Rospuda... 28.07.07, 14:10
      joanna19694 napisała:

jak widze w tv polaków
      > z Augustowa to zaczynam wątpic czy to moi rodacy czy przybysze z gorszego
      > świata:(((((

Kwintesencja "tolerancji" w wydaniu Wajraka i bandy.

A Augustowianie mają o niebo więcej do powiedzenia o swojej okolicy aniżeli
      przyjezdna eko-terrorystka.
      • woda.woda Tolerancji do czego? 28.07.07, 14:12
        Uważasz, że powinno sie tolerowac niszczenie dobra narodowego, jakim jest
        rodzima przyroda?
        • l.o.r.t.e.a Wiem że sprawa jest trudna, ale dróg w powietrzu 28.07.07, 14:19
          nie da się zbudować. Popatrz na Zachód, pobudowali co mieli pobudować, a teraz
          chcą chronić przyrodę - u nas a nie u siebie. Tak się składa że jestem ze wsi,
          z głębokiej prowincji i mam dość ładnych widoków i urokliwych rzeczek, jest ich
          aż zanadto. Chcę dróg, autostrad, wodociągów i cywilizacji. Mieszczuchom
          strasznie łatwo się wymądrzać - "ach jaki to ładny widoczek", popatrzycie na
          ten widoczek dwa tygodnie wakacji i zmykacie do siebie, gdzie maciw wszzystko.

Potrzebny jest kompromis, w jednych miejscach ustąpi przyroda , a innych
          infrastruktura; Rospuda jest miejscem gdzie powinna ustąpić przyroda.
          • woda.woda Jestes pewien, 28.07.07, 14:20
            że nie ma takiej możliwości, aby i ludzie mieli drogę i Polska nie straciła
            swojego dobra narodowego?
            • socjalliberal Re: Jestes pewien, 28.07.07, 14:22
              Daj spokój... oni dobrze wiedzą, że ich jedyną szansą jest zaklinanie
              rzeczywistości, od zawsze stawianie sprawy w sposób czarno-biały, po prostu w
              przeciwnym wypadku wyszłoby, jakie bzdury gadają.

To już jest takie otumanione, ze i nadziei już brak.
              • woda.woda Re: Jestes pewien, 28.07.07, 14:24
                Niech ludzie w końcu zaczną myśleć.

Do licha.
                • socjalliberal Re: Jestes pewien, 28.07.07, 14:30
                  Po co. Świat jest prosty.

Albo PiS albo komuchy.
                  Albo Rydzyk albo Stalin.
                  Albo Ziobrostan albo Rywinland.
                  Albo ludzie albo ropuchy.
                  Albo autostrady albo barbaria.
                  Albo niepodległość albo lizanie Rosjanom.

Prosty 0-1 świat, nie trzeba myśleć, nachodzą wątpliwości, to od razu
                  przypominasz sobie drugą alternatywę, zapominając, że istnieją trzecia, czwarta,
                  piąta...

Wiodą takie sobie spokojne życie, przekonani o nieomylności, o tym jaki to świat
                  jest prosty, że im się udało poznać naturę jego i człowieczeństwa.
            • l.o.r.t.e.a Ufam ludziom którzy są tam na miejscu, oni 28.07.07, 14:32
              znają temat najlepiej, lepiej niż znudzeni licealiści z Warszawy i inni
              szukający przygody, mieszkańcy wielkich aglomeracji.

Opinia Augustowian jest jednoznaczna.
              • socjalliberal Re: Ufam ludziom którzy są tam na miejscu, oni 28.07.07, 14:34
                Jasne, my chopy lepiej się znamy na rolnictwie, niż te studenciaki i profesory z
                SGGW, powinno się jak w PRLu ich słać na wykopki, co się zbyt inteligencko nie
                poczuli!

Dżizus, ja pie.....
                • l.o.r.t.e.a Re: Ufam ludziom którzy są tam na miejscu, oni 28.07.07, 14:36
                  socjalliberal napisał:

!
                  >
                  > Dżizus, ja pie.....

No właśnie, mniej pie....., a więcej myśl, i nie wrzucaj każdego tematu do
                  worka z podpisem " a ja nie lubię PIS".
                  • socjalliberal Re: Ufam ludziom którzy są tam na miejscu, oni 28.07.07, 14:38
                    To co, studenciaki na wykopki, nie będą nam idioci mówili, tak jak kiedyś, że
                    dichlorodifenylotrichloroetan jest szkodliwy w uprawie roślin, ani teraz, że tam
                    w Rospudzie jest cokolwiek wyjątkowego, my wiemy lepiej, tak jak z DDT okazało
                    się, że wiemy lepiej, tak się z pewnością okaże z Rospudą!
          • marouder Kochany, wiesz jak cie lubie, ale zwroc uwage na 28.07.07, 14:31
            ...to, ze wlasnie rzad nie byl gotowy do zadnego kompromisu w tej sprawie. Ja
            tez chce drog, lotnisk, szybkich kolei, calej tej infrastruktury, bez ktorej tak
            gospodarka, jak i polityka sie przewroci, jednakze skromnie zauwazam, ze w
            przypadku Rozpudy rzad robi sobie igrzyska z tej sprawy, tylko tyle, zadnych
            propozycji merytorycznych od rzadowych "fachowcow" nie slychac, za to w ich
            miejsce powstaje inspirowany politycznie jakis "Ruch Kosiarski", no zenadka po
            prostu:(
            • bard333 tylko, że ta drogę zaczeli budować 17 lat temu 28.07.07, 14:45
              i PIS nie a z tym nic wspólnego, więc nie pisz bzdur.
              • marouder PiS o tyle ma z tym cos wspolnego, ze,jesli prawda 28.07.07, 14:59
                ...jest, co napisales o czasie trwania budowy, nie przeformulowal planow, nie
                uwzglednil sugestii i propozycji pozbawiajacych pierwotne plany budowlane
                "waloru" anachronicznosci:)
                Wiec nie PiSz bzdur:)
                • bard333 a czemu tego nie zrobił np sld? 28.07.07, 15:07
                  I czy rząd ma się zajmować każdą lokalną obwodnicą?? Wszystkie dokumenty udało sie zebrac, złożyc, ziemię wykupić i zacżąc budowę. A że ekolodzy chca przy tym zarobić, to nic nowego. Zamiast bredzic poczytaj sobie ta stronkę, a nie, nie bo PIS. Tam żyją równiez wyborcy PO i może nawet sld, chcą tak samo móc oddychać i nie bac się posyłac dzieci do szkół.

I powiedz mni w jaki sposób mostek o długości 600 m i szer okoł 60 zniszczy dolinę o dłigości 40 km?? bo nie wiem...
                  • marouder Mnie wsio rybka, teraz spadlo to na PiS i skoro... 28.07.07, 15:15
                    ...PiS rzadzi, niech czyni to umiejetnie.
          • yoma Re: Wiem że sprawa jest trudna, ale dróg w powiet 28.07.07, 14:45
            Tak się składa że jestem ze wsi,
            > z głębokiej prowincji i mam dość ładnych widoków i urokliwych rzeczek, jest ich
            >
            > aż zanadto. Chcę dróg, autostrad, wodociągów i cywilizacji.

Lortea, ja z dużego miasta, chętnie się z Tobą zamienię.
          • elza66 wyprowadz sie do aglomeracjii!! 28.07.07, 15:00
            co ty za bzdury wypisujesz??????
            wyprowadz sie do warszawy albo najlpeij do NY
            i daj zyc przyrodzie!!!!!!!!!!!!!
            ci co nie moga patrzeć na jje piekno wyprowadzaja sie do miast!!!!!!!!!!!
            a ci co ja kochaja uciekają na wieś!!!!!!!!!!!!
            jesli zniszcy sie przyrodę juz nie bedzie alternatywy dla
            tych co ja rozumieja i szanują!!!!!!!!!!!
            kumasz to ????????????
            • l.o.r.t.e.a Nie zamierzam, wieś ma być wsią, co nie znaczy 28.07.07, 15:13
              że ma być pustynią infrastrukturalną. Rozumiem że ty przejmiesz od mojej
              rodzony, po naszej wyprowadzce, takie obowiącki jak wywożenie gnoju z obory,
              prace na polu od 5.00 rano, czy odbieranie cielaka od cielącej się jałówki.
        • joanna19694 Do niby "norMalnego człowieka" 28.07.07, 14:21
          Jak sądze jesteś z Augustowa.
          Tyle jadu i nienawiści i niezrozumienia dla sprawy macie raczej tylko
          wy.
          Jakie to k..SMUTNE!!!!!!!!!!!
          PRZERAŻACIE MNIE!!!!!!!!
          Ale nie zamieRZam się poddać.
          NAJWYŻEJ któryś z wAs nie wytrzyma i zarżnie kosa jakiegos turystę
          ktory przyjedzie podziwiać piękno Doliny.
          Wybieram się tam zeby pokazać DOLINĘ mojemu meżowi-IRLANCZYKOWI,ale też chcemy
          wesprzeć ludzi broniących doliny.
          W Irlandi juz nie ma lasów i nie ma drzew.
          Skutecznie wyrąbali wszystkie zanim weszli do Unii.
          On kocha polskie lasy i naturę.
          Co zobaczy w dolinie?
          oprócz piekna przyrody-
          atakujących Z KOSAMi,JAK W ŚREDNIOWIECZU DZIKUSÓW
          ZABIEGAJĄCYCH O ZNISZCZENIE TEGO CZEGO ON W SWOIM KRAJU JUŻ DAWNO NIE MA!!!!!!
          • woda.woda Nie przejmuj sie "normalnym", 28.07.07, 14:23
            on ma taki styl, że kazdemu inaczej myślącemu ubliża. Taka karma.
            • 1normalnyczlowiek Nie przejmuj się wodą-ona nawet pytać nie umie :) 28.07.07, 14:37
              woda.woda napisała: Nie przejmuj sie "normalnym",
              > on ma taki styl, że kazdemu inaczej myślącemu ubliża. Taka karma.

---> Ona ma taki styl, że zadając pytania udaje, że dopiero się narodziła i nic
              nie wie.

A może jakiś cytat z mojego ubliżania? Nie zapomnij tylko zacytować także
              wypowiedzi poprzedników, bo raczej powtarzam ich słowa.
          • t-800 Re: Do niby "norMalnego człowieka" 28.07.07, 14:25
            Jakiego zniszczenia? Przedawkowałaś "Gazetę Wyborczą".
          • 1normalnyczlowiek Najpierw popatrz na siebie i własne buractwo 28.07.07, 14:33
            joanna19694 napisała: Do niby "norMalnego człowieka"
            > Jak sądze jesteś z Augustowa.
            > Tyle jadu i nienawiści i niezrozumienia dla sprawy macie raczej tylko wy.
            > Jakie to k..SMUTNE!!!!!!!!!!!
            > PRZERAŻACIE MNIE!!!!!!!!

"Nie mogę wprost w to uwierzyć(mimo świadomości,że rząd mamy
            najgłupszy od wieków w to co mówią politycy!!!!"

---> Skoro cię interesuje temat Rospudy,to (gdybyś miała choć odrobinę
            inteligencji w głowie) napisałabyś coś mądrego, podała jakieś argumenty - a nie
            pisała "przy okazji" o głupocie rządzących. A może powinnaś wspomnieć także kto,
            kiedy jakie strefy ustalił, kto, kiedy wynegocjował odnośne zapisy przed
            wstąpieniem do unii, no i napisałabyś gdzie byli ekolodzy, gdy powstawały przez
            kilkanaście lat plany budowy obwodnicy.
            Swojego jadu nienawiści nie przypisuj innym normalnym ludziom.
            • joanna19694 Re: Najpierw popatrz na siebie i własne buractwo 28.07.07, 15:06
              O tym się juz tyle powiedziało,że każdy interesujący się
              sprawą zna temet i nie musze tu przytaczać argumentów!!!!
              ja je znam i dlatego uważam rząd za bandę ignorantów udających
              ze wszytsko jest ok!!!!!!!
              to ty poczytaj wypowiedzi naukowców i moze da ci to do myslnia!!
              oby!!!!!!!
              • t-800 Re: Najpierw popatrz na siebie i własne buractwo 28.07.07, 15:09
                Uspokój się. Przestajesz się kontrolować. Wyjdź na swieże powietrze.
              • bard333 przytocz jakchs naukowców... 28.07.07, 15:10
                I nie obrażaj ludzi tylko za to że chcą spokojnie żyć. Zacznij mysleć w końcu głową...

tu masz kilka opinii:

www.rospudatak.pl/index.php?page=tresc&id=5
          • l.o.r.t.e.a Pochodzę z Zamojszczyzny, pudło. Reszta 28.07.07, 14:34
            twojego postu nie nadaje się do skomentowania.
          • bard333 sory, ale sama ciśnie mi sie na usta sekwencja 28.07.07, 14:48
            z tego czeskiego serialu o lekarzach, "Szpital na peryferiach" chyba mu było...

o głupocie i gołębicy... ech jak bardzo pasuje...;)
        • bard333 woda... dyskutowaliśmy juz na temat Rospudy 28.07.07, 14:39
          zażarcie...;)) i wytłumacz mi co zniszczy 600 metrowy wiadukt przeprowadzony na obrzeżach doliny, która ma 40 km długości? Akurat mieszkam na mazurach, a w Augustowie mam przyjaciół u których bywam dośc często widze co tu sie dzieję.

Kreska na mapie, nazywana przez ekologów górnolotnie "projektem" (sic!) niszczy w podobnym lub wiekszym stopniu przyrodę niz plany obecnej obwodnicy...

poczytaj sobie nie tylko brednie Greenpeecu, może to Cię zainspiruje...:

www.rospudatak.pl/
    • t-800 Rospuda zginąć pod betonem? :-) He, he, he! :-) 28.07.07, 14:15
      Przedawkowałaś "Gazetę Wyborczą". Wypij szklankę zimniej wody, wyjdź na swieże
      powietrze itp.
      • bard333 co się dziwisz? Typwy przykład wpływu praleczek 28.07.07, 14:32
        na młode umysły, pewnie Joasia jest fajną dziewczynką, tylko naiwną i wierzy we wszystko co np. taki redaktorzyna Lizut albo ekolog Wajrak bredzi.

Oczywiście juz tego nie przeczytasz w gazetce, że kreska na mapie która wg ekologów jest projektem alternatywnym przechodzi równiez przez Rospudę i niszczy przyrode w podobnym albo wiekszym stopniu niż kilkaset metrów wiaduktu (sic!)

tu możecie sobie poczytać:

www.rospudatak.pl/
        • socjalliberal Re: co się dziwisz? Typwy przykład wpływu pralecz 28.07.07, 14:35
          Rzeczywiście, strona prawdy. Gó.. prawdy.
          • bard333 a na jakiej podstawie tak twierdzisz? Byłeś tam 28.07.07, 14:41
            wogóle?
            • socjalliberal Re: a na jakiej podstawie tak twierdzisz? Byłeś t 28.07.07, 14:43
              A ty byłeś :)))))))?

Biedaku, czy Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę, kiedy powstała ta nadbudowa
              ideologiczna ze strony urzędasów? Dopiero w marcu, jak były protesty. Wcześniej
              już we wrześniu GW ostrzegała, ale wtedy urzędnicy mówili tylko, że no trudno,
              wybraliśmy taką drogę, nie ma co zmieniać, trudno, nie chce nam się.

To dopiero jak ekolodzy przyjechali, rozpoczęła się akcja, co by ochlos
              otumanić. Wcześniej nikt nie był tak głupi by te bzdury upowszechniać :)))
        • marouder Sorry bard ale piszesz nie n/t 28.07.07, 14:46
          ...ty piszesz "o" i linkujesz do strony zajmujacej budowa obwodnicy w Dolinie
          Rozdupy, nie Rozpudy:)!
          • socjalliberal Re: Sorry bard ale piszesz nie n/t 28.07.07, 14:46
            Ja tam bym wolał Dolinę Rozpusty;)
        • joanna19694 m a m s w o j e z d a n i e!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.07, 15:09
          Człowieku ja jestem starą babą
          i juz mam swoje zdanie.
          Dlatego nie pierdziel głupot,że kieruję sie opiniami
          innych bo jesteś żałosny w swoich podejrzeniach:)
          • bard333 słuchaj, czego się tak drzesz nie jak stara baba, 28.07.07, 15:13
            tylko prześcieradło? Miej sobie swoje zdania jakie chcesz, jesli wypisujesz je na forum licz sie z tym, że znajda się tacy którzy z nim sie nie zgodzą. Pojedź kiedys do Augustowa nawet z mężem (jak piszesz) Irlandczykiem.

Obrażasz innych, nie wiesz jak tam się żyje i co dzieje, więc zacytuje:

"nie pierdziel głupot..."
    • socjalliberal Za destrukcję majątku narodowego 28.07.07, 14:21
      najcenniejszego jaki nam pozostał, dziewiczej przyrody, te wszystkie mendy przed

TRYBUNAŁ STANU

Każdy odpowie, do końca życia się nie wypłacą
    • socjalliberal Uczmy się, spójrzcie jak prosto 28.07.07, 14:32
      można kreatywnie operować "prawdą"...

www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4347269.html
      Tischner miał rację.
    • t-800 Re: Augustów z kosami!!!!!:(((Rospuda... 28.07.07, 15:01
      www.youtube.com/watch?v=9SAea1YKIYU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka