Gość: e IP: 195.94.198.* 26.06.03, 12:04 Sztywne procedury postepowania w kazdej sferze zycia publicznego sa niezbedne. Miller zbyt czesto prezentuje postawe "u cioci na imieninach" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbyszkarp Re: Jan Rokita w TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.03, 12:47 Sztywne procedury to, być może, dość nieforunne określenie. Rzecz jednak w tym, iż funkcjonowanie państwa musi być oparte na pewnych nienaruszalnych zasadach czy też instytucjach, które wyznaczają granice postępowania osób sprawujących w danym momencie władzę. W tym kontekście smutne jest to, o czym media nieustannie informują, iż polskie prawo konstruowane jest w taki sposób, że co kilka miesięcy, niekiedy nawet Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Jan Rokita w TOK FM 26.06.03, 12:50 popatrz na posłów to będziesz wiedział dlaczego mamy takie prawo jakie mamy. o realizacji przez litość nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Jan Rokita w TOK FM 26.06.03, 13:08 Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie aby powstał jeden raport komisji śledczej, to jest nierealne. Przecież wiadomo, że człomkowie koalicji rządzącej za wszelką cenę będą starali się wybielić swoich kolegów, nie wspomnę już o nieobliczalnej posłance strzelającej kurwikami, czy o pośle Kopczyńskim, którego wnioski przypominają majaczenia schizofrenika. Nie ma żadnej płaszczyzny porozumienia w komisji i dlatego nie będzie jednego raportu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszkarp Re: Jan Rokita w TOK FM 26.06.03, 13:49 Ależ ja patrzę na cały nasz parlament. To męczące zajęcie, ale i fascynujące. Patrzę więc i stawiam pytania. Te, które postawiłem w swoim komentarzu, były zupełnie retoryczne. Nawet patrzeć na naszych polityków nie trzeba, by wiedzieć, jak bardzo retoryczne są pytania o jakość ich wykształcenia. Jak to mawiał swego czasu Jarek Janiszewski, wokalista Bielizny: "Rządzą nami ludzie, którzy nie nadają się do tego nawet, aby pasać bydło..." Odpowiedz Link Zgłoś
ada1 Re: Jan Rokita w TOK FM 26.06.03, 14:35 zbyszkarp napisał: > Ależ ja patrzę na cały nasz parlament. To męczące zajęcie, ale i > fascynujące. Patrzę więc i stawiam pytania. Te, które postawiłem > w swoim komentarzu, były zupełnie retoryczne. Nawet patrzeć na > naszych polityków nie trzeba, by wiedzieć, jak bardzo retoryczne > są pytania o jakość ich wykształcenia. Jak to mawiał swego czasu > Jarek Janiszewski, wokalista Bielizny: "Rządzą nami ludzie, > którzy nie nadają się do tego nawet, aby pasać bydło..." Ktoś tych ludzi wybiera, kto? my Polacy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszkarp Re: Jan Rokita w TOK FM 26.06.03, 14:56 ada1 napisała: > zbyszkarp napisał: > > > Ależ ja patrzę na cały nasz parlament. To męczące zajęcie, ale i > > fascynujące. Patrzę więc i stawiam pytania. Te, które postawiłem > > w swoim komentarzu, były zupełnie retoryczne. Nawet patrzeć na > > naszych polityków nie trzeba, by wiedzieć, jak bardzo retoryczne > > są pytania o jakość ich wykształcenia. Jak to mawiał swego czasu > > Jarek Janiszewski, wokalista Bielizny: "Rządzą nami ludzie, > > którzy nie nadają się do tego nawet, aby pasać bydło..." > > Ktoś tych ludzi wybiera, kto? my Polacy.... No, zgadza się, my sami ich wybieramy. Owszem, parlament każdej z kadencji odzwierciedlał w sposób mniej lub bardziej doskonały nasze preferencje, nas jako społeczeństwa. Problem jednak w tym, że dotychczasowe nasze wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Jan Rokita w TOK FM IP: 213.173.200.* 26.06.03, 20:15 kibicuje rokicie,w innym panstwie demokratycznym byl by to czlowiek bezdyskusyjnie szanowany,troszeczke sie jednak w ostatnich tygodniach zagotowal z tad pewnie pytania gawryluk o przemeczenie,glosowalem ostatnio na po ale bez przekonania ,dzis dzieki min. rokicie,zrobie to ponownie,mam jedno pttanie do calej grupy politykow,czemu k...miler jest poza podejrzeniem,ta konfrantacja rywin-michnik-miler nic nie mowi,miler mial czas by to rozegrac,chlopak ma talent do klamstw Odpowiedz Link Zgłoś