hummer 16.08.07, 20:13 www.new-media.pl/o.html Bo by go od razu zdemaskowali jako oszusta, jak sędzia Keys? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Swoją drogą w kastowej prokuraturze IV RP 16.08.07, 20:35 hummer napisał: > www.new-media.pl/o.html > Bo by go od razu zdemaskowali jako oszusta, jak sędzia Keys? Podwładny ma oceniać linię obrony swojego szefa - prokuratora generalnego. Czy to nie jest śmieszne? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Czy to nie jest śmieszne? 16.08.07, 20:39 Nie, to jawny skandal. Ale przecież ty to wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer To jest nie tylko śmieszne ale i niewiarygodne. 16.08.07, 20:41 Gdyby jeszcze w mediach pracowali profesjonaliści. Ech, marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Dziennikarzom starczy zapewnienie 16.08.07, 20:44 ministra, że wyłączył się z tej sprawy.(sic)! Myślę, że pełnomocnik Leppera wyskoczy z tym w swoim czasie. Tak samo z przesłaniem nagrania za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer I dlatego musimy dbać o IV władzę 16.08.07, 23:16 trzymilionowy.post napisał: > ministra, że wyłączył się z tej sprawy.(sic)! > > Myślę, że pełnomocnik Leppera wyskoczy z tym w swoim czasie. > Tak samo z przesłaniem nagrania za granicę. Co by takich kitów stażyści nie łykali. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Na miejscu Leppera 16.08.07, 20:44 natychmiast bym tego zażądała, szczególnie, że Ziobro nadzoruje w swietle prawa śledztwo we własnej sprawie. Jest zwierzchnikiem śledczych! To jest dopiero bezprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Lepper nie jest moim idolem ale 16.08.07, 20:48 jaa_ga napisała: > natychmiast bym tego zażądała, > szczególnie, że Ziobro nadzoruje w swietle prawa > śledztwo we własnej sprawie. Jest zwierzchnikiem śledczych! > To jest dopiero bezprawie... nie jest głupi. Poczeka i uderzy. Biedny Ziobro - prokurator generalny IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Lepper nie jest głupi. 16.08.07, 20:51 Pewnie nawet ten zabieg i pokazywanie pod publiczkę swoich zdjęć było po to żeby nie mogli go zamknąć nawet w areszcie. Ma świetnie udokumentowany stan swojego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Lepper nie jest głupi. 16.08.07, 20:56 trzymilionowy.post napisał: > Pewnie nawet ten zabieg i pokazywanie pod publiczkę swoich zdjęć > było po to żeby nie mogli go zamknąć nawet w areszcie. Ma świetnie > udokumentowany stan swojego zdrowia. Tego wykluczyć tez nie można. Przy Lepperze, chłopie od pługa oderwanym granatem, geniusz inteligenta żoliborskiego, wychowanego przez polonistkę bierze w łeb. Tu mamy dr zdającego egzaminy z Marksa, pod bacznym okiem profesorów z PZPR, kontra rozjuszony zwykły chłop polski. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Lepper nie jest głupi. 16.08.07, 20:59 Postęp na wsi jest jednak znaczny. Lepper samymi debilami się nie otacza. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Szczerze mówiąc wzbudza tym mój podziw 16.08.07, 21:02 trzymilionowy.post napisał: > Postęp na wsi jest jednak znaczny. Lepper samymi debilami się nie > otacza. Rodziców sobie się nie wybiera. Ktoś kto startuje z tak niskiej społecznie pozycji i cały czas się rozwija, godzien jest podziwu. Gorzej z prof. rezydentem. Już w czasach głębokiego PRLu udzielał się wraz z bratem jako aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Szczerze mówiąc wzbudza tym mój podziw 16.08.07, 21:04 Za pracowitość, ambicje, chęć nauki, niezłomność w dążeniu do celu. Tego pomijając jego metody oraz jakiekolwiek antypatie i na chłodno odmówić mu nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Bo nie można 16.08.07, 21:07 trzymilionowy.post napisał: > Za pracowitość, ambicje, chęć nauki, niezłomność w dążeniu do celu. > Tego pomijając jego metody oraz jakiekolwiek antypatie i na chłodno > odmówić mu nie można. Genialny Strateg ma wszystkie resorty siłowe, brata Prezydenta, Sejm i Senat. Prężnego ministera spraw zagranicznych. A tu taki chłop polski mówi mu basta i przerażenie widać w oczach wielkiego stratega. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Lepper nie otacza się idiotami 20.08.07, 13:47 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1329&wid=9127483&rfbawp=1187609932.349&ticaid=1450d&_ticrsn=5 Pełnomocnik Andrzeja Leppera, mecenas Wiesław Żurawski poinformował na konferencji prasowej w Koszalinie, że złożył wnioski w sprawie podejrzenia popełnienia przestępstwa przez Zbigniewa Ziobro i prokuratora, który prowadził konfrontację między szefem Samoobrony i ministrem sprawiedliwości. Według mecenasa, obaj mogli nie dopełnić obowiązków służbowych. Mecenas Żurawski powiedział, że minister sprawiedliwości mógł popełnić przestępstwo, nie informując prokuratury o tym, że zarejestrował na dyktafonie rozmowę z Andrzejem Lepperem. Prokurator mógł natomiast złamać prawo, jeśli wiedział, że minister Ziobro ma zapis rozmowy, a mimo to nie poprosił go o zeznania w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Lepper nie otacza się idiotami 20.08.07, 15:05 Wiele nie wskóra, ale słusznie, że zgłosił. Pierwsze reakcje Ziobry wskazywały, że być może będą nagrania. W dniu przesłuchania Ziobro już wiedział, że nagrania te będą. Jeszcze półtora dnia trwało, zanim znalazły się w prokuraturze. W tego, co obiło mi się o uszy Lepper wymyślił jeszcze lepszy kawał, składając doniesienie na Ziobrę bezpośrednio na jego ręce, jako Prokuratora Generalnego. Ziobro nie będzie mógł powiedzieć, że nie wie, co się z doniesieniem dzieje i gdzie utknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Genialny Stratego - genialne posunięcie 20.08.07, 15:27 wariant_b napisał: > W tego, co obiło mi się o uszy Lepper wymyślił jeszcze lepszy > kawał, składając doniesienie na Ziobrę bezpośrednio na jego ręce, > jako Prokuratora Generalnego. Ziobro nie będzie mógł powiedzieć, > że nie wie, co się z doniesieniem dzieje i gdzie utknęło. I kto śmie nazywać Leppera chłopem. To Genialny Strateg. Kaczor się tylko pod to podszywa. Nie słowa lecz czyny stanowią wartość człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Genialny Stratego - genialne posunięcie 20.08.07, 16:09 hummer napisał: > I kto śmie nazywać Leppera chłopem. To Genialny Strateg. Genialny, nie genialny. Bo ja wiem? Na pewno bliższy świata realnego niż Kaczyńscy i szybciej się uczący. Z tych, którzy wolą się nauczyć obcych języków i obyczajów, niż pieprzyć w kółko o patriotyzmie. W każdym razie, każda kolejna próba wykolegowania Leppera kończy się dla Kaczyńskich coraz gorzej. Nie będę zdziwiony, jeśli jako rekompensatę za obecną, zażąda stanowiska premiera i go dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Lepper nie otacza się idiotami 20.08.07, 16:12 Bardzo sprytnie jednak rozsiewa wątpliwości. Teraz nic to nie da ale w przyszłości nie jest powiedziane. Będą jeszcze oczywiście podważać nagranie, cokolwiek się tam na nim znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Lepper nie otacza się idiotami 20.08.07, 16:26 Cyfrowego nagrania nie trzeba podważać. Tym bardziej skompresowanego. Ma znaczenie medialne, a nie dowodowe. Wystarczy, że wyobrazisz sobie, że oglądasz film. Przypuszczalnie każdy aktor nagrywał swoją kwestię osobno w studio, a tło dźwiękowe było dorabiane oddzielnie. Słyszysz to? A słuchając piosenki słyszysz z ilu oddzielnych kawałków była zmontowana? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga A jak śpiewał Kazio Grześkowiak 16.08.07, 21:04 Chłop zywemu nie psepuści Chłop zywemu nie psepuści Jak sie zywe napatocy Nie pozyje se, a juści! ":))) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Lepper nie jest głupi. 20.08.07, 16:25 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4402531.html trzymilionowy.post napisał: > Pewnie nawet ten zabieg i pokazywanie pod publiczkę swoich zdjęć > było po to żeby nie mogli go zamknąć nawet w areszcie. Ma świetnie > udokumentowany stan swojego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A skad wiesz, ze to byl format mp3 ? W dyktafonie, 16.08.07, 21:14 cyfrowym, ktorego zdarzylo mi sie uzywac (firma Sony) dzwiek byl zapisywany w jakims ich formacie. I mozna go bylo odtworzyc np. na kompie tylko za pomoca oprogramowania dolaczonego do tego dyktafonu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: A skad wiesz, ze to byl format mp3 ? W dyktaf 16.08.07, 21:16 Jest to program z funkcją edycji dźwieku. Mówi Ci to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Moze jasniej ? A uzywalem dyktafonu z tej serii: 16.08.07, 21:20 www.net-s.pl/index.php?id=3&nr=1431&kat=49&pkat=&prod=60 Zeby nie bylo, ze cos tam wymyslam. jaa_ga napisała: > Jest to program z funkcją edycji dźwieku. > Mówi Ci to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Moze jasniej ? A uzywalem dyktafonu z tej ser 16.08.07, 21:23 frank_drebin napisał: > www.net-s.pl/index.php?id=3&nr=1431&kat=49&pkat=&prod=60 > Zeby nie bylo, ze cos tam wymyslam. > jaa_ga napisała: > > > Jest to program z funkcją edycji dźwieku. > > Mówi Ci to coś? Jaśniej bardzo proszę. Panie Podlewska, ciekawe za co jej przodkowie otrzymali tak chwalebne nazwisko - genetyzm IV RP, oświadczyła, że prokuratura nie usłyszała, jakoby Ziobro mówił coś tam takiego do Leppera. Na pytanie czy plik nie był obrabiany - uciekła. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Pisze tu w kwesriach technicznych wylacznie. Ko- 16.08.07, 21:26 nferencji prasowej tudziez tej pani w tiwi nie widzialem dzis. Chodzilo mi glownie o to, ze zalozenie iz dzwiek zostal zapisany i przekazany w formacie mp3 moze byc bledne i to na moje tak w 99%. hummer napisał: > frank_drebin napisał: > > > www.net-s.pl/index.php?id=3&nr=1431&kat=49&pkat=&prod=60 > > Zeby nie bylo, ze cos tam wymyslam. > > jaa_ga napisała: > > > > > Jest to program z funkcją edycji dźwieku. > > > Mówi Ci to coś? > > Jaśniej bardzo proszę. > > Panie Podlewska, ciekawe za co jej przodkowie otrzymali tak chwalebne nazwisko > - > genetyzm IV RP, oświadczyła, że prokuratura nie usłyszała, jakoby Ziobro mówił > coś tam takiego do Leppera. Na pytanie czy plik nie był obrabiany - uciekła. > Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Obojętnie w jakim formacie przekazany został 16.08.07, 21:29 frank_drebin napisał: > nferencji prasowej tudziez tej pani w tiwi nie widzialem dzis. > Chodzilo mi glownie o to, ze zalozenie iz dzwiek zostal zapisany i > przekazany w formacie mp3 moze byc bledne i to na moje tak w 99%. Erlangen to najlepsze miejsce by potwierdzić jego "wartość dowodową". Tam są fachowcy o jakich się Ziobrze nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Ja bym jednak w tej kwestii bardziej wierzyl np. 16.08.07, 21:33 inzynierom z Sony (podobno taki byl producent tego dyktafonu) w koncu oni stworzyli te metode kompresji i zapisu dzwieku ;) hummer napisał: > frank_drebin napisał: > > > nferencji prasowej tudziez tej pani w tiwi nie widzialem dzis. > > Chodzilo mi glownie o to, ze zalozenie iz dzwiek zostal zapisany i > > przekazany w formacie mp3 moze byc bledne i to na moje tak w 99%. > > Erlangen to najlepsze miejsce by potwierdzić jego "wartość dowodową". > > Tam są fachowcy o jakich się Ziobrze nie śniło. > Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Ja bym jednak w tej kwestii bardziej wierzyl 16.08.07, 21:36 No to jeśli ten plik poddany był jakiejkolwiek kompresji to franiu dupa zbita:) Ziobro moze sobie wartośc dowodową swojego nagrania w rzeczoną wcześniej dupę wsadzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ja wierzę niezawisłym ekspertom 16.08.07, 21:37 frank_drebin napisał: > inzynierom z Sony (podobno taki byl producent tego dyktafonu) w > koncu oni stworzyli te metode kompresji i zapisu dzwieku ;) A o takich trudno wśród podwładnych Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Siepacze Ziobry panuja nad koncernem Sony ? 16.08.07, 21:41 Odwazna teza ;) hummer napisał: > frank_drebin napisał: > > > inzynierom z Sony (podobno taki byl producent tego dyktafonu) w > > koncu oni stworzyli te metode kompresji i zapisu dzwieku ;) > > A o takich trudno wśród podwładnych Ziobro. > Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czy Ziobro wysłał dyktafon do kraju wiśni? :) 16.08.07, 22:00 frank_drebin napisał: > Odwazna teza ;) > hummer napisał: > > > frank_drebin napisał: > > > > > inzynierom z Sony (podobno taki byl producent tego dyktafonu) w > > > koncu oni stworzyli te metode kompresji i zapisu dzwieku ;) > > > > A o takich trudno wśród podwładnych Ziobro. Nie! Przy herbatce, jaka szkoda, że już bez wkładki - diler wpadł - dał posłuchać CD swoim podwładnym Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Na moje dla swietego spokoju niech wysle. 16.08.07, 22:02 hummer napisał: > frank_drebin napisał: > > > Odwazna teza ;) > > hummer napisał: > > > > > frank_drebin napisał: > > > > > > > inzynierom z Sony (podobno taki byl producent tego dyktafonu) > w > > > > koncu oni stworzyli te metode kompresji i zapisu dzwieku ;) > > > > > > A o takich trudno wśród podwładnych Ziobro. > > Nie! Przy herbatce, jaka szkoda, że już bez wkładki - diler wpadł - dał > posłuchać CD swoim podwładnym > Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Co wyśle. dyktafon do przeglądu gwarancyjnego? 16.08.07, 22:05 frank_drebin napisał: > > Nie! Przy herbatce, jaka szkoda, że już bez wkładki - diler wpadł - > dał > > posłuchać CD swoim podwładnym Nagrania już zgrano. Czyżby się dyktafon zepsuł na Lepperze? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dlaczego Ziobro nie wysłał gwoździa do Erlang 16.08.07, 21:57 Bo dyktafon Sony używa sprzętowej kompresji LPEC, a nie MP3 szczególnie przydatnej do zapisu mowy (bitrate 16kbps), wielokrotnie bardziej efektywnej. Sprzętowo redukowane są szumy tła. Ale faktem jest, że w Europie Niemcy mają najlepsze laboratoria dźwiękowe i tam powinno trafić nagranie, jeśli ekspertyza u Sony miałaby się okazać zbyt kosztowna. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Dlaczego Ziobro nie wysłał gwoździa do Erlang 16.08.07, 22:11 > ... i tam powinno trafić nagranie, jeśli ekspertyza u Sony > miałaby się okazać zbyt kosztowna. Kłopot w tym, że LPEC to format z bardzo "stratny" i z definicji utrudniający fizyczną identyfikację manipulacji. W dodatku zawsze można powiedzieć, że był włączony VOR i przerwy to efekt działania urządzenia. W sumie pani prokurator zrobiła co jej szef kazał, nic więcej z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Dlaczego Ziobro nie wysłał gwoździa do Erlang 16.08.07, 21:59 Dyktafony Sonego, taki jak ten Ziobry wykorzystują format LPEC. Format jest firmowy i słabo opisany. Ale sama metoda jest znana, opisana i opatentowana. Jedną z zalet formatu jest zwiększona łatwość manipulacji dźwiękiem. Odpowiedz Link Zgłoś