Dodaj do ulubionych

Wrzodak na Prezydenta !!!!!!

IP: 62.233.153.* 12.12.01, 10:28
Od wczorajszego występu w "Kropce nad i" jest moim faworytem. Kto nie oglądał,
niech żałuje. Uśmiałem się bardziej niż na komediach ZAZ.
Obserwuj wątek
    • Gość: dt Re: Olejnik w zastępstwie Wiatra IP: 213.158.197.* 12.12.01, 10:56
      wystąpiła jako zacietrzewiona zwolenniczka EU -
      potwierdziła tym swój dół.
      Wiatr - debiut mizeria.

• Gość: Janek Re: Wrzodak na Prezydenta !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 14:48
      Teraz już wiem dlaczego "Ursus" padł. Zygmuś tam rządził.
    • Gość: Puchatek Re: Wrzodak na Prezydenta !!!!!! IP: *.stacje.agora.pl 12.12.01, 14:51
      Wrzodak na prezydenta? Dajcie spokój, są prostsze, tańsze i przyjemniejsze metody popełnienia samobójstwa...
      • Gość: GMR Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 16:29
        Uważam że bardziej dopowiednim kandydatem na to stanowisko w środowisku LPRu
        jest Roman Giertych. Spokojny wyważony a jednocześnie wygadany... nie daje się
        zbić z tropu euroreżimowym dziennikarzom, którzy są zbrojnym ramieniem SLD i
        liberałów... ten program był wyraźnie obliczony na wyszydzenie poglądów
        głoszonych przez ligę... dziennikarze już wiedzą że z Giertychem Łopuszańskim,
        czy Macierewiczem nie są w stanie wygrać w słownej szermierce więc zapraszają
        tych co w tej sztuce nie są tacy biegli.. rezultat jest już z góry założony i
        ustalony...
        • Gość: Puchatek Re: Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: *.stacje.agora.pl 12.12.01, 17:01
          Gość portalu: GMR napisał(a):

> Uważam że bardziej dopowiednim kandydatem na to stanowisko w środowisku LPRu
          > jest Roman Giertych. Spokojny wyważony a jednocześnie wygadany... nie daje się
          > zbić z tropu euroreżimowym dziennikarzom, którzy są zbrojnym ramieniem SLD i
          > liberałów... ten program był wyraźnie obliczony na wyszydzenie poglądów
          > głoszonych przez ligę... dziennikarze już wiedzą że z Giertychem Łopuszańskim,
          > czy Macierewiczem nie są w stanie wygrać w słownej szermierce więc zapraszają
          > tych co w tej sztuce nie są tacy biegli.. rezultat jest już z góry założony i
          > ustalony...

No faktycznie, świetna kandydatura. Spokojny, wygadany faszysta. Kto nie jest w stanie �wygrać w słownej
          szermierce�? Ja jeszcze nie słyszałem, zeby któryś z tych panów powiedział coś do rzeczy.
          GMRze, przypoimnam, że faszyzmu i chrześcijaństwa pogodzić się nie da...
          • Gość: GMR Re: Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 17:34
            Tak jak nie da się pogodzić katolictyzmu i liberalizmu!! A tak w ogóle Wrzodak
            wypadł marnie ale pan Wiatr jeszcze gorzej!! On nie maiał nic do gadania tu. W
            sumie całą jego robotę odwaliła za niego pani szerba (zębowa) Olejnik!! Ale
            widząc na stanowisku agitatora na rzecz UE pana Wiatra jestem o wynik
            referendum spokojny...A co do kościoła Kilku wysokich nawet rangą biskupów to
            nie jest jeszcze cały kościół! A Glemp jest tylko prymasem tylko dlatego bo tak
            sobie zażyczył na łożu śmierci prymas Wyszyński Glemp był jego ososbistym
            sekretarzem w randze biskupa pomocniczego. Papież wusłuchał jego ostatniej
            prośby i spełnił ją ..Któż mógł przypuszczać że Glemp zdradzi ideały sego
            poprzednika? A poza tym był bym barzdiej rad gdybyś bardziej słuchał głosu
            biskupów w sprawach moralnych (aborcja eutanazja hozwiązki homo gdzie poddane
            jest to krytyce i potępieniu) niż w sprawach politycznych w których to nie jest
            nieomylny. Przypomnij sobie z historii Jak Papież Grzegorz XVI potępił
            powstanie listopadowe.. i co czy my wtedy byliśmy antykatoliccy? Nie!! Kościoła
            należy się słuchać ale tylko w sprawach moralności bo na tym zna się najlepiej
            a co do reszty ..to każdy myśli i postępuje wg swego upodobania...
            • Gość: Puchatek Re: Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: *.stacje.agora.pl 12.12.01, 18:16

> Tak jak nie da się pogodzić katolictyzmu i liberalizmu!!

To zależy, co rozumiesz przez liberalizm. Jeśli chodzi Ci o wymiar moralny - zgoda. Ale jeśli o wymiar ekonomiczny -
              to już nie. Podejrzewam jednak (przepraszam, jeśli się mylę), że dla Ciebie �liberalizm� to po prostu jeszcze jedno hasło
              głoszone przez Radio Maryja, nad którym specjalnie się nawet nie zastanawiasz.

>A tak w ogóle Wrzodak
              > wypadł marnie ale pan Wiatr jeszcze gorzej!! On nie maiał nic do gadania tu. W
              > sumie całą jego robotę odwaliła za niego pani szerba (zębowa) Olejnik!! Ale
              > widząc na stanowisku agitatora na rzecz UE pana Wiatra jestem o wynik
              > referendum spokojny...

Ja w sumie też.

>A co do kościoła Kilku wysokich nawet rangą biskupów to
              > nie jest jeszcze cały kościół!

Oczywiście. Ale tych paru biskupów (wśród nich także biskup Rzymu) reprezentują jednak magisterium. I dlatego
              twierdzę, że skoro nie mają nic przeciw temu, a nawet uznaja to za �historyczną konieczność�, to znaczy, że w
              każdym razie idea UE nie jest SPRZECZNA z nauką Kościoła.

>A Glemp jest tylko prymasem tylko dlatego bo tak
              > sobie zażyczył na łożu śmierci prymas Wyszyński Glemp był jego ososbistym
              > sekretarzem w randze biskupa pomocniczego. Papież wusłuchał jego ostatniej
              > prośby i spełnił ją ..Któż mógł przypuszczać że Glemp zdradzi ideały sego
              > poprzednika?

Już Ci kiedyś napisałem, że mówienie o �zdradzie� kard. Glempa to brednie. Oczywiście, najłatwiej tak postawić
              sprawę, bo Prymas Tysiąclecia nie żyje i nie może powiedzieć, co myśli na temat takich manipulacji. Ale - jeśli
              kiedykolwiek czytałeś jakieś Jego pisma - to oświeć mnie, proszę, gdzie znalazłeś argumenty na poparcie tezy, że był
              (by??) przeciwny wejściu Polski do UE... Nie naciągaj, bo to nieładnie.

>A poza tym był bym barzdiej rad gdybyś bardziej słuchał głosu
              > biskupów w sprawach moralnych (aborcja eutanazja hozwiązki homo gdzie poddane
              > jest to krytyce i potępieniu) niż w sprawach politycznych w których to nie jest

No, GMR, jestem z Ciebie dumny! Wreszcie przyznałeś otwarcie, że w tej akurat sprawie się z biskupami i papieżem
              nie zgadzasz. To szanuję, choć zdanie mam inne. A co do nauki moralnej - jakim prawem zarzucasz mi nie słuchanie
              głosu Kościoła w tej sprawie? Wybacz, ale to już bezczelność. Nie znasz mnie, nie wiesz jak zyję, a wysuwasz takie
              osądy. Tak się składa, że Ewangelię i naukę Kościoła (nie mylić z tym, co mówią w Radiu Maryja) uważam za
              podstawowy wyznacznik mojego życia. Staram się wcielać ją w życie - na tyle, na ile jestem w stanie (bo, jak kazdy
              człowiek, jestem grzesznikiem i nie zawsze mi wychodzi). Więc proszę, nie obrażaj mnie, bo chyba nie w tym rzecz.
              A poza tym - o ile znam naukę Kościoła (a znam ją chyba nieźle) to nigdzie nie znalazłem POTĘPIENIA np.
              homoseksualistów. Radzę Ci zajrzeć, co na ten temat jest napisane w Katechizmie Kościoła Katolickiego.
              Homoseksualiści uznani są tam za ludzi chorych, którym - w związku z tym - kazdy chrześcijanin winien jest pomoc,
              MIŁOŚĆ I SZACUNEK. Jakoś nie potrafię znaleźć tego szacunku w tonie Radia Maryja, ani zresztą w Twoich
              niektórych postach.
              I jeszcze raz (bo juz kiedyś Ci to pisałem) - jest w krajach UE wiele rzeczy, które chrześcijaninowi podobać się nie
              mogą. Tyle, że one nie maja nic wspólnego z UE! To są sprawy ustawodawstwa poszczególnych krajów, wbrew
              temu, co mówią różni demagodzy, ustawodawstwo UE w żaden sposób tego nie ustawia. Czy naprawdę wydaje Ci
              się, że jeśli nie wejdziemy do UE, to tych problemów u nas nie będzie? Naiwny jesteś.
              No i bardzo mądrze - moim zdaniem - powiedział prymas, że jeśli w krajach UE jest wiele zła, to tym bardziej - jako
              chrześcijanie - jesteśmy tam potrzebni. A Ty zachowujesz się jak faryzeusze, którzy mieli za złe Jezusowi, że jada z
              grzesznikami...

> nieomylny. Przypomnij sobie z historii Jak Papież Grzegorz XVI potępił
              > powstanie listopadowe.. i co czy my wtedy byliśmy antykatoliccy? Nie!! Kościoła
              > należy się słuchać ale tylko w sprawach moralności bo na tym zna się najlepiej
              > a co do reszty ..to każdy myśli i postępuje wg swego upodobania...

Zgadzam się w zupełności (wiara i moralność). I dlatego - jak już mówiłem - nie mam nic przeciwko ludziom, którzy nie
              chcą do UE. Szanuję ich, choć się z nimi nie zgadzam. WKURZA mnie tylko niemożebnie, kiedy eurosceptycy powołuja
              się na naukę Kościoła i chowają za sutanną papieża, wypoaczając Jego słowa i manipulując nimi. Dosyć, panowie!
              Jeśli nie chcecie do UE - OK, ale głoście to na własny rachunek. Miejcie dosyć odwagi, żeby powiedzieć, że w tej
              sprawie papież i episkopat nie są dla was autorytetem.
              I uzywajcie argumentów merytorycznych, a nie sloganów i demagogii.
              Ot, co.
              • Gość: GMR Re: Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 19:37
                W wymiarze gospodarczym katolicyzm bliższy jest socjalizmowi z tymże socjał
                spada na firmy.. coś w rodzaju rozwiązań japońskich..Aha! Lieralizm to nie
                koniecznie = kapitalizm...ten drugi jest starszy!
                • Gość: Puchatek Re: Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: *.stacje.agora.pl 13.12.01, 13:38

> W wymiarze gospodarczym katolicyzm bliższy jest socjalizmowi z tymże socjał
                  > spada na firmy.. coś w rodzaju rozwiązań japońskich

A któż szanownemu panu takich głupot nawciskał?! Doradzam - po raz nie wiem który - zamiast słuchać
                  RM zainteresować się tym, co rzeczywiście mówi na ten temat Kościół Katolicki. Polecam encykliki
                  papieskie (choćby �Populorum progressio�) i Katechizm Kościoła Katolickiego. Zwłaszcza te punkty, które
                  mówią o zasadzie pomocniczości.

..Aha! Lieralizm to nie
                  > koniecznie = kapitalizm...ten drugi jest starszy!

Nie ma kapitralizmu (czyli normalnej gospodarki) bez liberalnego rynku. Niektórzy próbowali (socjalizm z
                  ludzka twarzą...). Powodzenia.
                  P.
              • Gość: Jamci Re: Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: 12.233.185.* 12.12.01, 22:55
                Brzmisz jak katolik, Puchatku:-) Tylko co Ty "katoliku" robi w towarzystwie
                szemranym jak SLD-owscy zbrodniarze, jak obszczekacze z daleka i wrogowie Kosiola
                Katolickiego i Papieza, jak roznej masci zboczency (sodomisci), jak antypolskie
                mniejszosci narodowe i rozne, rozniste bezbozne antypolskie gady i padalce
                (libertyni i liberalowie z Balcerowiczem i Gieremkiem na czele)? Wszyscy oni
                spiewaja w jednym prounijnym churze, a zarazem sa grabarzami Polski. I Ty razem z
                nimi "katoliku"? Pomijajac dwuch czy trzech biskupow takich jak Pieronek i...
                ktorzy nie kryja sie od pewnego czasu, ze z Polakami-Katolikami im nie po drodze
                (bo oni bezwzglednie do Unii na kolanach), to prosze Cie, Papierza nie mieszaj do
                swoich niegodnych katolika manipulacji. Papierz jest wielkim polskim Patriota,
                ale tez i swietnym politykiem. Wie co robi! A Ty tylko otworz oczy... doirzysz,
                ze masoneria ktora opanowala pol swiata ( glownie rzadzi w calej UE + USA) darzy
                do opanowania calego swiata. Miedzy innymi sposobami na podporzadkowanie sobie
                swiata sluzy im wydarzenie z 11 wrzesnia, ktore przeroslo ich oczekiwania w
                rozmiarze tragedii. Papiez nie chce rozlewu polskiej krwi, rowniez krwi ksiezy
                pomordowanych przez takich typkow jak ci panowie, ktorzy odwiedzili kilka razy
                Prymasa J. Glepa w Jego biurze nakazujac Mu uroczyste odprawienie Mszy sw. za
                mord w Jedwabnem jesli nie chce narazic sie na... Nawet On (prymas) wystraszyl
                sie tej piekielnej mocy. Otworz oczy Przyjacielu... i kochaj Polske.

Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> Gość portalu: GMR napisał(a):
                >
                > > Tak jak nie da się pogodzić katolictyzmu i liberalizmu!!
                >
                > To zależy, co rozumiesz przez liberalizm. Jeśli chodzi Ci o wymiar moralny - zg
                > oda. Ale jeśli o wymiar ekonomiczny -
                > to już nie. Podejrzewam jednak (przepraszam, jeśli się mylę), że dla Ciebie �li
                > beralizm� to po prostu jeszcze jedno hasło
                > głoszone przez Radio Maryja, nad którym specjalnie się nawet nie zastanawiasz.
                >
                > >A tak w ogóle Wrzodak
                > > wypadł marnie ale pan Wiatr jeszcze gorzej!! On nie maiał nic do gadania t
                > u. W
                > > sumie całą jego robotę odwaliła za niego pani szerba (zębowa) Olejnik!! Al
                > e
                > > widząc na stanowisku agitatora na rzecz UE pana Wiatra jestem o wynik
                > > referendum spokojny...
                >
                > Ja w sumie też.
                >
                > >A co do kościoła Kilku wysokich nawet rangą biskupów to
                > > nie jest jeszcze cały kościół!
                >
                > Oczywiście. Ale tych paru biskupów (wśród nich także biskup Rzymu) reprezentują
                > jednak magisterium. I dlatego
                > twierdzę, że skoro nie mają nic przeciw temu, a nawet uznaja to za �historyczną
                > konieczność�, to znaczy, że w
                > każdym razie idea UE nie jest SPRZECZNA z nauką Kościoła.
                >
                > >A Glemp jest tylko prymasem tylko dlatego bo tak
                > > sobie zażyczył na łożu śmierci prymas Wyszyński Glemp był jego ososbistym
                > > sekretarzem w randze biskupa pomocniczego. Papież wusłuchał jego ostatniej
                >
                > > prośby i spełnił ją ..Któż mógł przypuszczać że Glemp zdradzi ideały sego
                > > poprzednika?
                >
                > Już Ci kiedyś napisałem, że mówienie o �zdradzie� kard. Glempa to brednie. Oczy
                > wiście, najłatwiej tak postawić
                > sprawę, bo Prymas Tysiąclecia nie żyje i nie może powiedzieć, co myśli na temat
                > takich manipulacji. Ale - jeśli
                > kiedykolwiek czytałeś jakieś Jego pisma - to oświeć mnie, proszę, gdzie znalazł
                > eś argumenty na poparcie tezy, że był
                > (by??) przeciwny wejściu Polski do UE... Nie naciągaj, bo to nieładnie.
                >
                > >A poza tym był bym barzdiej rad gdybyś bardziej słuchał głosu
                > > biskupów w sprawach moralnych (aborcja eutanazja hozwiązki homo gdzie podd
                > ane
                > > jest to krytyce i potępieniu) niż w sprawach politycznych w których to nie
                > jest
                >
                > No, GMR, jestem z Ciebie dumny! Wreszcie przyznałeś otwarcie, że w tej akurat s
                > prawie się z biskupami i papieżem
                > nie zgadzasz. To szanuję, choć zdanie mam inne. A co do nauki moralnej - jakim
                > prawem zarzucasz mi nie słuchanie
                > głosu Kościoła w tej sprawie? Wybacz, ale to już bezczelność. Nie znasz mnie, n
                > ie wiesz jak zyję, a wysuwasz takie
                > osądy. Tak się składa, że Ewangelię i naukę Kościoła (nie mylić z tym, co mówi
                > ą w Radiu Maryja) uważam za
                > podstawowy wyznacznik mojego życia. Staram się wcielać ją w życie - na tyle, na
                > ile jestem w stanie (bo, jak kazdy
                > człowiek, jestem grzesznikiem i nie zawsze mi wychodzi). Więc proszę, nie obraż
                > aj mnie, bo chyba nie w tym rzecz.
                > A poza tym - o ile znam naukę Kościoła (a znam ją chyba nieźle) to nigdzie nie
                > znalazłem POTĘPIENIA np.
                > homoseksualistów. Radzę Ci zajrzeć, co na ten temat jest napisane w Katechizmie
                > Kościoła Katolickiego.
                > Homoseksualiści uznani są tam za ludzi chorych, którym - w związku z tym - kazd
                > y chrześcijanin winien jest pomoc,
                > MIŁOŚĆ I SZACUNEK. Jakoś nie potrafię znaleźć tego szacunku w tonie Radia Maryj
                > a, ani zresztą w Twoich
                > niektórych postach.
                > I jeszcze raz (bo juz kiedyś Ci to pisałem) - jest w krajach UE wiele rzeczy,
                > które chrześcijaninowi podobać się nie
                > mogą. Tyle, że one nie maja nic wspólnego z UE! To są sprawy ustawodawstwa posz
                > czególnych krajów, wbrew
                > temu, co mówią różni demagodzy, ustawodawstwo UE w żaden sposób tego nie ustawi
                > a. Czy naprawdę wydaje Ci
                > się, że jeśli nie wejdziemy do UE, to tych problemów u nas nie będzie? Naiwny j
                > esteś.
                > No i bardzo mądrze - moim zdaniem - powiedział prymas, że jeśli w krajach UE je
                > st wiele zła, to tym bardziej - jako
                > chrześcijanie - jesteśmy tam potrzebni. A Ty zachowujesz się jak faryzeusze, kt
                > órzy mieli za złe Jezusowi, że jada z
                > grzesznikami...
                >
                > > nieomylny. Przypomnij sobie z historii Jak Papież Grzegorz XVI potępił
                > > powstanie listopadowe.. i co czy my wtedy byliśmy antykatoliccy? Nie!! Koś
                > cioła
                > > należy się słuchać ale tylko w sprawach moralności bo na tym zna się najle
                > piej
                > > a co do reszty ..to każdy myśli i postępuje wg swego upodobania...
                >
                > Zgadzam się w zupełności (wiara i moralność). I dlatego - jak już mówiłem - nie
                > mam nic przeciwko ludziom, którzy nie
                > chcą do UE. Szanuję ich, choć się z nimi nie zgadzam. WKURZA mnie tylko niemoże
                > bnie, kiedy eurosceptycy powołuja
                > się na naukę Kościoła i chowają za sutanną papieża, wypoaczając Jego słowa i ma
                > nipulując nimi. Dosyć, panowie!
                > Jeśli nie chcecie do UE - OK, ale głoście to na własny rachunek. Miejcie dosyć
                > odwagi, żeby powiedzieć, że w tej
                > sprawie papież i episkopat nie są dla was autorytetem.
                > I uzywajcie argumentów merytorycznych, a nie sloganów i demagogii.
                > Ot, co.

• Gość: . Re: Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 13.12.01, 01:05
                  .
          • Gość: Logik Re: Giertych na prezydenta!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 21:14
            Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> Gość portalu: GMR napisał(a):
            >
            > > Uważam że bardziej dopowiednim kandydatem na to stanowisko w środowisku LP
            > Ru
            > > jest Roman Giertych. Spokojny wyważony a jednocześnie wygadany... nie daje
            > się
            > > zbić z tropu euroreżimowym dziennikarzom, którzy są zbrojnym ramieniem SLD
            > i
            > > liberałów... ten program był wyraźnie obliczony na wyszydzenie poglądów
            > > głoszonych przez ligę... dziennikarze już wiedzą że z Giertychem Łopuszańs
            > kim,
            > > czy Macierewiczem nie są w stanie wygrać w słownej szermierce więc zaprasz
            > ają
            > > tych co w tej sztuce nie są tacy biegli.. rezultat jest już z góry założon
            > y i
            > > ustalony...
            >
            >
            > No faktycznie, świetna kandydatura. Spokojny, wygadany faszysta. Kto nie jest w
            > stanie �wygrać w słownej
            > szermierce�? Ja jeszcze nie słyszałem, zeby któryś z tych panów powiedział coś
            > do rzeczy.
            > GMRze, przypoimnam, że faszyzmu i chrześcijaństwa pogodzić się nie da...

Chyba sie przebudziles ze snu zimowego bo bredzisz Misiu Puchatku !
    • Gość: . Re: Wrzodak to trzecia liga IP: *.toya.net.pl 12.12.01, 17:53
      wodogłowi katolicy wystawili swoich najlepszych z zakutymi łbami.
      • Gość: Puchatek Re: Wrzodak to trzecia liga IP: *.stacje.agora.pl 12.12.01, 18:21
        Drogi . , nie nazywaj czlonków LPR katolikami. To, że oni się tak nazywają, to jeszcze niewiele znaczy.
        Wiesz, MacDonald's nazywa siebie �restauracją�, w rzeczywistości jest zwykłym barem fast-foodowym.
        P.
        • Gość: Michał Oni są bardzo religijnymi katolikami ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:48
          Ich gorliwość religijna jest porównywalna z talibami.
          Proszę poczytać sobie "złote myśli" Giertycha, który chwali prawo koraniczne za
          tępienie rozpusty.
          Katastrofa polega na tym, że krzyżacy, krzyżowcy, inkwizytorzy też byli
          gorliwymi katolikami.
          Oni zwyczajnie wyobrazają sobie Boga jako kogoś, kto karze śmiercią wrogów i
          nagradza pobożnych. Oni są wspaniali, reszta to gromada potępieńców. Zabijanie
          tych grzeszników staje się dobrym uczynkiem, ponieważ swoim dalszym życiem
          sprowadziliby na złą drogę niewinne osoby !
          Oni tylko myślą, że tak zapewnią sobie zbawienie !!!
          KAŻDY MA TAKIEGO BOGA, JAKIEGO SOBIE W GŁĘBI DUSZY WYOBRAżA !
          • Gość: Puchatek Re: Oni są bardzo religijnymi katolikami ! IP: *.stacje.agora.pl 12.12.01, 18:49
            Gość portalu: Michał napisał(a):

> Oni tylko myślą, że tak zapewnią sobie zbawienie !!!
            > KAŻDY MA TAKIEGO BOGA, JAKIEGO SOBIE W GŁĘBI DUSZY WYOBRAżA !

Nie przesadzaj, Bóg nie jest aż tak okrutny ;)
            • Gość: Dariusz Re: Oni są bardzo religijnymi katolikami ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:53
              Bóg nie jest taki okrutny naszym zadaniem !!!
              Ich zdaniem też nie jest okrutny, tylko sprawiedliwy !
              To, że takie pojęcie sprawiedliwości jest wypaczone, jest oczywistą rzeczą.
              Ale myślę, że nie miałbyś szans przekonać sędziów inkwizycji !
              • Gość: Puchatek Re: Oni są bardzo religijnymi katolikami ! IP: *.stacje.agora.pl 12.12.01, 19:02
                Może Cię zawiodę, ale chyba niewiele wiesz o inkwizycji. Niestety, większość potocznych poglądów na jej temat
                to efekt lat pracy lewackich propagandzistów. Wszystko to nie było całkiem tak, jak to sie przedstawia.
                Oczywiście, inkwizycja miała swoje ciemne karty (nawet bardzo ciemne, jak Torquemada), ale to nie jest cała
                prawda o niej. Odsyłam do literatury.
                A co do LPR - kraży taki dowcip:
                Koloseum, znudzony lud Rzymu ma już dosyć gladiatorów. Neron woła: Wpuścic lwy!
                Lwy wbiegaja na arenę. - Teraz wpuścić chrześcijan! - drze się Neron.
                Na arenę wchodzi grupa ludzi. Lwy rzucaja się na nich, podnosi się kurz...
                Kiedy kurz opada na arenie leżą rozszarpane lwy. Neron łapie się za głowę: - Chrześcijan, mówiłem, a ni tych z
                LPR!
                • Gość: Dariusz Re: Oni są bardzo religijnymi katolikami ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 19:14
                  Dowcip jest bardzo fajny !
                  "Lewaccy propagandziści" w XVI i XVII wieku byli zwykle protestantami !
                  Inkwizycja jakoś ich nie lubiła. To, że tylko kilka procent wyroków dotyczyło
                  spalenia na stosie nie jest żadnym usprawiedliwieniem zabijania za poglądy !
                  Te kilka procent - to tysiące ofiar inkwizytorów-gorliwych katolików !
                  Oczywiście niektórzy protestanci też zabijali i też często byli przekonani, że
                  robią słusznie ! Uważali się za ludzi bardzo religijnych .
                  Na szczęscie już wtedy po obu stronach byli zwolennicy tolerancji religijnej.
                  Czy wiesz, że w Budziszynie w 1524 roku podzielono katedrę na dwie części :
                  katolicką i luterańska i w ten sposób załatwiono spór, do kogo ma należeć !
                  Każde wyznanie otzrymało połówkę kościoła i uzgodniono terminy nabożeństw, by
                  obie grupy się nia zagłuszały !
          • Gość: """""""" Re: Oni są bardzo religijnymi katolikami ! IP: 12.233.185.* 12.12.01, 23:45
            A skad Ty to wszystko wiesz ? Byles katolikiem? Czy z obecnych tutaj pedalow,
            zlodzieji...
            albo nie, moze po waszemu, czy ktos tutaj z obecnych SLD-owcow moze potwierdzic
            slowa Michala?:-)

Gość portalu: Michał napisał(a):

> Ich gorliwość religijna jest porównywalna z talibami.
            > Proszę poczytać sobie "złote myśli" Giertycha, który chwali prawo koraniczne za
            >
            > tępienie rozpusty.
            > Katastrofa polega na tym, że krzyżacy, krzyżowcy, inkwizytorzy też byli
            > gorliwymi katolikami.
            > Oni zwyczajnie wyobrazają sobie Boga jako kogoś, kto karze śmiercią wrogów i
            > nagradza pobożnych. Oni są wspaniali, reszta to gromada potępieńców. Zabijanie
            > tych grzeszników staje się dobrym uczynkiem, ponieważ swoim dalszym życiem
            > sprowadziliby na złą drogę niewinne osoby !
            > Oni tylko myślą, że tak zapewnią sobie zbawienie !!!
            > KAŻDY MA TAKIEGO BOGA, JAKIEGO SOBIE W GŁĘBI DUSZY WYOBRAżA !

• Gość: Janek Re: Oni są bardzo religijnymi katolikami! Dewotami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.01, 21:24
              Co to znaczy religijny katolik? Dewotka?
    • Gość: . Re:PUCHATEK leje wode LPR = z RADIA MARYJA IP: *.toya.net.pl 12.12.01, 20:57
      .
    • Gość: . Re:strasznie wolno to forum się otwiera kurz twa m IP: *.toya.net.pl 12.12.01, 21:56
      .
    • Gość: . Re: Wrzodak na Prezydenta !!!!!! IP: *.toya.net.pl 12.12.01, 23:27
      .
    • Gość: . Re: Wrzodak na Prezydenta !!!!!! IP: *.toya.net.pl 13.12.01, 03:47
      taaaaa
    • Gość: tomekxl Re: Wrzodak na Prezydenta !!!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.01, 21:44
      Tak bardzo słusznie i papa Rydzyk na premiera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka