Dodaj do ulubionych

Air France

IP: 213.94.145.* 12.01.07, 22:25
Prosze o opinie na temat tych lini. Czy są punktualni? Lece nimi z przesiadką
i boje się opóznień. dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • nurek99 Re: Air France 12.01.07, 22:44
      Opinie tu nie mają znaczenia. Jak się mają spóźnić, to się i tak spóźnią,
      niezależnie od opinii. Jeśli sprzedali bilet, to musza dowieźć Cie do końca też
      niezależnie od spóźnienia. Skoro boisz się, to po co z nimi lecisz, jest tyle
      innych linii.
      • Gość: gość Re: Air France IP: 86.41.201.* 13.01.07, 16:37
        Akurat na tej trasie nie mam wielkiego wyboru (Dublin - Korsyka). Na dodatek od
        wczoraj próbuje kupić bilety i nie mogę wejśc na ich stronę, a jak już wejdę to
        ceny ciagle się zmnieniają i takie inne szopki. Dziekuje za odzew
    • zwirekiwigura Re: Air France 13.01.07, 00:22
      Spozniaja sie. Nie znam takich linii, ktore nigdy sie nie spozniaja.
    • Gość: ela.tu-i-tam Re: Air France IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 13.01.07, 02:36
      Air France jest jednym z najlepszych (i najwiekszych) przewoznikow.

Jesli lecisz z przewoznikami tej samej grupy SkyTeam, to Air France Ci pomoze
      przy przesiadce.
    • tropikey Re: Air France 13.01.07, 12:43
      cześć,
      jesli pytasz o standard podróży, to - o ile nie lecisz w klasie biznes lub
      pierwszej (mają swoje francuskie nazwy, ale ich nie pamiętam) - nie masz chyba
      co liczyć na rewelacje. Gdy leciałem na trasie "karaibskiej", było raczej
      średnio na jeża, szczególnie pod względem wygody siedzeń, które były strasznie
      twarde, a kolejne rzędy były w małej odległości od poprzednich. Inna sprawa, że
      podobno w tym roku mają wprowadzić (a może już nawet to zrobili) nowe
      wyposażenie na tej trasie. No, ale nie wiem, na jakiej trasie lecisz, więc może
      być inaczej. Jednym słowem, z Singapore Airlines albo innym Royal Brunei nie ma
      to raczej nic wspólnego, ale tragicznie też nie jest.
      Pozdrawiam, Bartek
      • ela.tu-i-tam Re: Air France - trasy do DOM (Antyle i Reunion) 13.01.07, 14:46
        tropikey napisał:

> Gdy leciałem na trasie "karaibskiej", było raczej
        > średnio na jeża,

Loty do DOMow sa najmarniejszej kategorii, fakt. Ze wzgledu na rozne parametry,
        lacznie z tym ze wiekszosc ludzi na tych lotach to Francuzi, ktorym panstwo
        placi raz czy dwa lata na rok prawie gratisowy przelot do Europy, czyli
        finansowo bieda dla Air France.

Dodam ze powoli Air France zamienia swoje 747 na 777, w tym takze te do DOMow,
        i ze sila rzeczy sie poprawia. Warunki finansowe DOMow dla Air France nadal
        biedne, no ale tak to jest.
    • adams123 Re: Air France 13.01.07, 21:40
      BARDZO ok,
      EKONOMICZNA JEDNA Z LEPSZYCH NA TRANSKONTYNENTALNYCH
      • adams123 Re: Air France 14.01.07, 16:32
        - oczywiście nie biorąc pod uwage "najlepszych" w branży :) czyli azjatyckich
        linii :)
    • Gość: jaacek Re: Air France IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:29
      Ja dla odmiany mam fatalne wrażenia: nie chodzi już o spóźnianie się (tak,
      spóźniają się często), ale o fatalny serwis naziemny. Robię wszystko, żeby
      uniknąć przesiadek w Paryżu: fatalny transport między terminalami, kompletna
      niechęć do udzielenia jakiejkolwiek pomocy i olewający stosunek do pasażerów.
      ponadto wyjątkowo wysokie ryzyko trafienia na strajk, a wtedy zaczyna się
      dramat. Kiedyś myślałem, że takie opinie, które słyszałem od Amerykanów i
      Anglików są świadectwem jakiejś fobii, aż sam pokosztowałem uroków łapania
      połączenia po sporym spóźnieniu samolotu...
      • Gość: gość Re: Air France IP: 213.94.142.* 17.01.07, 11:54
        No to mnie nastraszyłeś :(
      • Gość: alfa Re: Air France IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:49
        Jacek- masz absolutna racje. Lecialam z nimi raz[i ostatni] z W-wy do NY.
        Bilety kupilam na lotnisku w AF- z e 100% zapewnieniem,ze bedzie dosc czasu na
        przesiadke w Paryzu. Samolot oczywiscie sie spoznil, , na lotnisku totalny
        balagan i nikt pasazerom W-Wy nie mial ochoty pomagac w przedostaniu sie do
        terminala odlotowego do NY, to byly niemal kilometry z bagazem - horror. W
        samolocie siedziala moja corka, ktora leciala z Paryza - byla z nami w
        kontakcie tel.i mowila obsludze samolotu, ze juz dobiegamy. I co? zamkneli
        bramke na naszych oczach , corka odleciala bez nas- a nasze miejsca, jak sie
        potem okazalo - i tak bylo juz wczesniej zajete[ przez spoznionych na
        poprzedni lot]. Przez te dobe opoznienia z ewidentnej winy AF stracilismy
        oplacona z samolotami , hotelami itp 5 dniowa wycieczke objazdowa na Floryde.-
        dla 4osob. Reklamowalam- i oczywiscie bez skutku. Nigdy wiecej AF
      • Gość: alfa Re: Air France IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:56
        a - zapomnialam dodac, ze mielismy rowno 1 godz od ladowania W-Wa /Paryz do
        odlotu do NY. Wydawaloby sie , ze mozna zdazyc, ale nie w tym chaosie
        francuskim , szkoda gadac...
        • ela.tu-i-tam Re: Air France 26.01.07, 01:09
          Gość portalu: alfa napisał(a):

> a - zapomnialam dodac, ze mielismy rowno 1 godz od ladowania W-Wa /Paryz do
          > odlotu do NY. Wydawaloby sie , ze mozna zdazyc, ale nie w tym chaosie
          > francuskim , szkoda gadac...

1 godzina na Charles de Gaulle jest malo, bo on jest ogromny.

Jesli leciales 2 segmenty z AF, czyli Wwa-CDG, i CDG-NY, to w takiej sytuacji
          oni powinni Ci pomoc - i ile razy widzialam, ze pomagaja: potrafia dowiezc
          samochodem od wyjscia pierwszego samolotu do wejscia drugiego. Jesli nie, to na
          prawde sie nie da.

• Gość: Aneta Re: Air France IP: *.ms.com 26.01.07, 14:36
            Ja tez mialam godzine na przesiadke w Paryzu na lot z NYC do Niemiec i
            oczywiscie nie zdazylismy..na szczescie za 3 godziny byl nastepny samolot z
            wolnymi miejscami tak wiec nie bylo az tak tragicznie, ale od tej pory jesli
            latam przez Paryz to musze miec minimum 2 godziny przerwy

• jolantas1955 Re: Air France 31.01.07, 18:10
              No to mnie nastraszyliście! Lecę 11 lutego przez Paryż do Bangkoku i mam tylko 1
              godz. 20 minut!
              • Gość: ez Re: Air France IP: *.toya.net.pl 01.03.07, 21:38
                uuuuuh :((((( no to ja teraz to w ogole...
                w kwietniu mam przesiadke w paryzu do sao paulo, tez air france wprawdzie, ale
                mam na nia tylko 45 minut.. w tym wypadku wydaje mi sie jednak, ze musze
                docisnąć moje biuro o konkretne informacje....
                • derduch Re: Air France 01.03.07, 23:33
                  Ty dasz rade, bagaże NIE

WAW-CDG-MIA przerabiałem ostatnio :-)
                  • Gość: Ala Re: Air France IP: *.ms.com 02.03.07, 18:03
                    powodzenia, moze byc ciezko...45 minut to bardzo malo na przesiadke w Paryzu
                • ela.tu-i-tam Re: Air France 02.03.07, 22:13
                  Gość portalu: ez napisał(a):

> uuuuuh :((((( no to ja teraz to w ogole...
                  > w kwietniu mam przesiadke w paryzu do sao paulo, tez air france wprawdzie, ale
                  > mam na nia tylko 45 minut.. w tym wypadku wydaje mi sie jednak, ze musze
                  > docisnąć moje biuro o konkretne informacje....

Rozumiem, ze Air France na obydwu segmentach, to masz duzo mnie zmartwien.

Lecisz
                  AF1247
                  07:05 Warsaw (WAW) - Poland 09:30 Paris, Charles de Gaulle
                  Potem
                  AF456
                  10:15 Paris, Charles de Gaulle (CDG) - France 17:15 Sao Paulo, Guarulhos Intl
                  (GRU) - Brésil 12h00mn Sans escale, A 330

Powiesz stewardessie w locie z Wwy, przed odlotem z Wwy, ze masz polaczenie w
                  Paryzu.
                  Ranny lot leci na czas (chyba zeby burza sniegowa, itp, co w kwietniu nie powin
                  no sie zdarzyc).
                  W Paryzu wezma cie z samolotu z Wwy bez przechodzenia przez budynki do samolotu
                  do Brazylii.

W razie czego jest drugi samolot tego samego dnia, wiec Air France na pewno Cie
                  wezmie.

AF454
                  23:15 Paris, Charles de Gaulle (CDG) - France 05:45 +1 Jour Sao Paulo,
                  Guarulhos Intl (GRU) - Brésil 11h30mn Sans escale, B 777

Dobrej podrozy !

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka