Dodaj do ulubionych

Unia Polityki Realnej comes back !!!

15.09.07, 20:56
Prawdopodobnie wejdzie, ale media już się połapały, że ma szansę i nie chcą
podpaść establishementowi.
Dziś z konwencji Ligi Prawicy Rzeczpospolitej były w TVN, Polsacie i TVP tylko
migawki z Giertycha. Korwin mógłby zamieszać, więc na wszelki wypadek zamilczają.
Chciałoby się rozliczyć tych potulnych funkcjonariuszy w telewizjach, ale
zdaję sobie sprawę, że to na razie niemożliwe. PiS zamienia stary układ nowym.
Smutno mi Boże...
Obserwuj wątek
    • oleg3 Superstacja 15.09.07, 21:07
      puszczała Korwina.

Wiara, że transmisja przemówienia JKM we wszystkich stacjach telewizyjnych dała
      by UPR-owi zwycięstwo w wyborach nie przystoi zwolennikowi polityki REALNEJ, a
      groźba rozliczeń prywatnych mediów za brak tej transmisji nie przystoi
      zwolennikowi wolnego rynku.

Sondaż PGB daje UPR 1%. Jeżeli nawet lista dostanie ponad 5% żaden UPR-owiec nie
      uzyska mandatu.

www.pgb.org.pl/KOMUNIKATY/PGB_2007_16.pdf
      • sld_klub Re: Superstacja 15.09.07, 21:30
        Jeśli TV nie pokazuje nic, to jak partia może mieć np. 15 % ? Wytłumaczysz mi to
        ? Nie jest tak, że rynek TV jest wolny. Jest to rynek regulowany, a telewizje
        zapchane są agenturą, czyli tymi, którzy mają interes w tym, żeby w polityce nie
        było niespodzianek.
        • oleg3 Re: Superstacja 15.09.07, 21:39
          Telewizja nie jest jedynym medium. To po pierwsze. Po drugie jakby UPR miała
          silne struktury, a co za tym idzie REALNE poparcie, to telewizja dla zysku by ją
          pokazywała.

Zwolenników konserwatywnego liberalizmu jest kilka razy więcej niż wyborców UPR.
          Trudno za ten stan rzeczy winić telewizję. Może warto zacząć od wodza?
          • sld_klub Re: Superstacja 15.09.07, 21:46
            Telewizja to jedyne medium, które realnie ma wpływ na cokolwiek.
            A zmiana wodza ? hm... moim zdaniem tylko na JKM ta partia się trzyma, a
            formalnym prezesem partii jest Popiela. Tyle lat poza parlamentem, a partia
            wciąż ma struktury... to jest dopiero wyczyn... któremu na imię idea.
            Co do wodza. Pamiętam 1995 r. Lech Kaczyński rezygnuje tuż przed wyborami z
            kandydowania. Sondaże dają mu ok. 0,5% poparcia. Czy ktoś wierzył, że
            Kaczyńskich stać jeszcze na cokolwiek w polityce ?
      • reakcjonista1 Re: Superstacja 15.09.07, 21:46

> puszczała Korwina.
        >
        > Wiara, że transmisja przemówienia JKM we wszystkich stacjach telewizyjnych dała
        > by UPR-owi zwycięstwo w wyborach nie przystoi zwolennikowi polityki REALNEJ, a
        > groźba rozliczeń prywatnych mediów za brak tej transmisji nie przystoi
        > zwolennikowi wolnego rynku.

W demokracji to jest właśnie tak, że im kogoś więcej w tv tym wyższe ma sondaże.

> Sondaż PGB daje UPR 1%. Jeżeli nawet lista dostanie ponad 5% żaden UPR-owiec ni
        > e
        > uzyska mandatu.

A ordynację ty znasz?
        • oleg3 Re: Superstacja 15.09.07, 21:51
          reakcjonista1 napisał:
          > A ordynację ty znasz?
          Ja znam. Obawiam się jednak, że Ty nie znasz.

W sytuacji, gdy poparcie dla LPR (Giertycha) będzie 3 razy wyższe niż dla UPR
          matematyka w zasadzie wyklucza mandat uprowca. W zasadzie, bo teoretycznie może
          się zdarzyć, że w jakimś okręgu koalicja zdobędzie 2 mandaty i ten drugi trafi
          do UPR.
          • sld_klub Pytanie tylko ilu posłów wprowadzi UPR. 15.09.07, 21:57
            Przecież w wielu okręgach to UPR będzie otwierać listy. Pytanie tylko ilu posłów
            wprowadzi. Okręgów jest ok. 40.
            LPR musi tylko przebrnąć przez próg 5% i wreszcie będzie ktoś kto powie
            biurokracji STOP. Do tej pory nikt nie miał odwagi krytykować eurobiurokracji i
            kosztów.
          • elfhelm Niezbyt rozumiem, co masz na myśli 15.09.07, 21:57
            UPR nie zdobędzie mandatów głównie dlatego, że nie ma znanych kandydatów. I
            ewentualne mandaty z listy wezmą działacze LPR/PR (w co wątpię, bo LPR nie
            przekroczy progu). Korwin ma do wyboru 2 zabójcze okręgi - 12-mandatowy Gdańsk
            (gdzie LPR nawet w dniach swojej chwały w 2005 nie wzięła mandatu, a w 2006
            praktycznie nie zaistniała) lub Warszawa.
            • oleg3 Re: Niezbyt rozumiem, co masz na myśli 15.09.07, 22:03
              Kłopoty z rozumieniem ordynacji.))
              Pierwsze miejsce nie gwarantuje nawet wygranej w ramach listy.

Rzeczywiście jedynym kandydatem UPR z szansami na mandat jest JKM. Tylko w
              którym okręgu?
              • elfhelm Re: Niezbyt rozumiem, co masz na myśli 15.09.07, 22:05
                A no to się zgadza. Chociaż w przypadku LPR, jak i w Samoobronie nazwiska nie są
                istotne. Tak było np. w 2005 r., gdy posłowie SO po całej kadencji w Sejmie
                przesunięci na niższe miejsce (nawet 2. czy 3.) dostawali od wyborców lanie, a
                do Sejmu dostawali się po prostu pierwsi z listy.

> Rzeczywiście jedynym kandydatem UPR z szansami na mandat jest JKM. Tylko w
                > którym okręgu?

Albo Gdańsk, albo W-wa. W obu szanse na mandat są oględnie mówiąc małe.
                • reakcjonista1 Re: Niezbyt rozumiem, co masz na myśli 15.09.07, 22:08
                  UPR=JKM??????????????????????????????
                  • elfhelm Re: Niezbyt rozumiem, co masz na myśli 16.09.07, 00:28
                    > UPR=JKM??????????????????????????????

Ano nie? W UPR nie ma innych znanych polityków. Jest Michalkiewicz, ale on nie
                    startuje.

W okręgach potencjalnie mandatowych listy i tak otworzą LPR-owcy. Dodatkowo parę
                    osób z Prawicy. Przy wyniku w granicach 5% mandaty będą głównie z województw
                    wschodnich i małopolskiego. A tam jedynki wezmą głównie giertychowcy.
            • reakcjonista1 Re: Niezbyt rozumiem, co masz na myśli 15.09.07, 22:05
              Gdańsk i Warszawa to nie cała Polska.
              Myślę też, że się niektórzy zdziwią bo na 3-5 miejsc w Sejmie w razie
              przekroczenia progu UPR może liczyć.
    • trzymilionowy.post Jak TVN nie wiem ale Polsat pokazał wystąpienie Ko 15.09.07, 21:20
      Jak TVN nie wiem ale Polsat pokazał wystąpienie Korwina więc nie
      kłam.
      • 440417mz Re: Jak TVN nie wiem ale Polsat pokazał wystąpien 16.09.07, 01:14
        trzymilionowy.post napisał:

> Jak TVN nie wiem ale Polsat pokazał wystąpienie Korwina więc nie
        > kłam.
        >
        Ale gdy się JK-M robi starszy,wszystko w nim po trochu parszy-wieje.Qżma,jest
        już tak żle że do Giertycha?Jak JK-M stał się taki nierozumny,niech włazi już do
        trumny(urny).JK-M rżnie głupa?
    • frau.pranajtis Ja tam glosuje na JKM i UPR! :-) 15.09.07, 21:49

• bard333 a tym samym na Wierzejskiego i Gertycha... 16.09.07, 00:14
    • goniacy.pielegniarz Biedny Korwin... 15.09.07, 21:53
      Cały świat spiskuje przeciwko niemu. I tak całe życie pod górkę:)))
    • sld_klub 6 000 000 wejść, który polityk pisze cokolwiek ??? 15.09.07, 22:23
      Można ich policzyć na palcach jednej ręki.
      Demokracja wybiera po kolorze krawata i zagrywkach słownych.
      Ludzie myślący, czytający !!!, zaglądają codziennie na blog Korwina-Mikke.

korwin-mikke.blog.onet.pl/
      • trzymilionowy.post Re: 6 000 000 wejść, który polityk pisze cokolwie 15.09.07, 22:25
        Nie chcę Cię martwić ale sporo ludzi zagłąda tak żeby się pośmiać
        i oni również nabijają licznik.
        • frau.pranajtis Hm... a do LiD-u nie zagladaja? Dziwne, nie? 15.09.07, 22:29

• trzymilionowy.post Ja napisałem to bez żadnej złośliwości. 15.09.07, 22:31
            Tak naprawdę jest frau. Część tych wejść taka właśnie jest.
            • reakcjonista1 A częśc nie jest 16.09.07, 00:02
              no i wsio...
              • bard333 Re: A częśc nie jest 16.09.07, 00:18
                Wejdź na blog Wierzejskiego, ten ma dopiero wejść! Może nie tyle co JKM, ale wpisów ma mnóstwo... jakieś 90 % ludzi z niego się śmieje i szydzi...:)) a ten jełop jeszcze ze swego bloga książki wydaje...:))

W ostatnich wyborach głosowałem na UPR (przynajmniej w I turze) niestety Korwin najprawdopodobniej sie zestarzał, bo zaczął pleść ostatnio straszne dyrdymały...
                • reakcjonista1 Mikke to nie cały UPR 16.09.07, 00:22
                  i w ogóle nie jest przecież tak, że UPR łączy się z kimś, tylko idzie na wybory
                  razem z LPR.
                  A jestem pewny, że GDYBY MOGLI to UPR-owcy poszliby sami (i znowu dostaliby
                  marne 1,5%)... terminy są zabójcze a nikt inny NIE CHCIAŁ współpracy.
                  • bard333 Re: Mikke to nie cały UPR 16.09.07, 00:30
                    mimo wszystko starcili mój głos, byli ponad cały ten syf. Ale niestety w tym amoku dorwania sie do koryta nie wahają sie cybicznie iść do wyborów ze swoimi politycznymi wrogami.

Bo nikt mi nie powie, że te brednie wygadywane przez LPR choćby w ułamku procenta pokrywały się z programem UPR! Musi posłowanie to zajefajna fucha, skoro nawet Korwin nie waha się zanurzać w g..o po same uszy...

• frank_drebin I tak d.......a blada w tej konfiguracji stracili 15.09.07, 22:34
      moj glos.
      • reakcjonista1 Franiu, zaproponuj jakąś "konfigurację" 16.09.07, 00:03
        alternatywną...

Ja np. ufam Bojanowskiemu. Jeśli ten facet podpisał sie pod umową wyborczą to
        znaczy, że UPR nie miał wyboru.
    • bard333 Od kiedy Korwin związał sie z Gertychem, jest 16.09.07, 00:13
      dla mnie i wielu byłych wyborców UPR skończony!

Przecież nie przyłoże ręki do tego by oglądać gębę konia i Wierzejskiego przez następne 4 lata!!! brrrr... na sama myśl źle sie robi!!!

Jak juz Korwin chciał tak mocno zaistnieć z jakąś partią, to mógł spróbowac z innymi.

szkoda...
      • reakcjonista1 A czym się różni Wierzejski od Kalisza? 16.09.07, 00:17
        prawie niczym
        Więc?
        Teraz albo nigdy :-)
        • bard333 a czy ja mówie, że ma sie związac z sld??? 16.09.07, 00:24
          Kto to jest Wierzejski wszyscy wiemy i nikt mnie nie zmusi by oddać głos na to odrażające indywiduum, nawet Korwin. Większość moich przyjaciół ma to samo. Jeśli juz chciał już zagrać tak cynicznie jak teraz i wejść tylko do sejmu to równie dobrze mógł iść z Pawlakiem albo Kaczorami...

Ale Gertych pogrzebie go do końca, wielu byłych wyborców odwróci sie od UPR, a radiomaryjni nie kupią ideologii liberalnej. Niskie podatki i radźta sobie sami... hehehehe... mi pasuje, ale Korwin mówi jedno, a jego kolega z tej samej listy zupełnie co innego.

Dostana coś koło 1 procenta... Tatko z Torunia swoje owieczki poprowadzi do Kaczora, a na Gertcha zagłosuje ułamek procenta masochistów, no i troche gejów na Wierzejskiego... ot i wszystko...
          • 440417mz Re: a czy ja mówie, że ma sie związac z sld??? 16.09.07, 00:39
            Historyjki-teoryjki JK-M można skwitować słowami H Sienkiewicza:Zawsze staje
            kwestia na tem,jak pogodzić d...z batem!Liberał a zasady.W gospodarce
            wolnoamerykanka,a w obyczajach katolicka ortodoksja?!Hi hi-Lachen ist gesund!
            • bard333 Re: a czy ja mówie, że ma sie związac z sld??? 16.09.07, 00:44
              cos w tym jest...;))) całkiem Sienkiewicz...;)) a tak swoja droga do wyborów mamy jeszcze ponad miesiąc i jestem strasznie cikaw czy Korwin dotrwa do nich z Gertychem... Nie wierze, by JKM był aż takim cynikiem (choc pewnie jest)i znosił te brednie konia...:)
    • douglasmclloyd Unia Polityki Realnej comes back to nowhere nt 16.09.07, 00:31
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka