cyklista 18.09.07, 22:49 kiej onucy. Obejrzałem właśnie kawałek misji specjalnej - nie chciałbym nawet kibli czyścić w firmie która coś takiego wypuściła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzymilionowy.post Re: Gargas - mentalność Urbana, inteligencja bols 18.09.07, 22:53 cyklista napisała: > kiej onucy. Obejrzałem właśnie kawałek misji specjalnej - nie chciałbym nawet > kibli czyścić w firmie która coś takiego wypuściła. Nawet nie pytam o czym było, Millera na TV4 oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Gargas - mentalność Urbana, inteligencja bols 18.09.07, 23:00 Było o Krauzem. Ale chodzi o warsztat, czy raczej jego absolutny brak. TVPis właściwie nie oglądam, dzisiaj przypadkiem. SZOK Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Gargas - mentalność Urbana, inteligencja bols 18.09.07, 22:55 cyklista napisała: > nie chciałbym nawet > kibli czyścić w firmie Ależ nikt rozsądny nie powierzyłby Ci tak odpowiedzialnej (jak na Twoje możliwości) pracy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Gargas - mentalność Urbana, inteligencja bols 18.09.07, 23:14 Zadufany w sobie pyszałek Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Gargas - mentalność Urbana, inteligencja bols 18.09.07, 23:20 Nie oceniałbym go aż tak surowo. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Gargas - mentalność Urbana, inteligencja bols 18.09.07, 23:24 Pewnie uważasz, że jesteś w tej profesji niedościgniony Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Gargas - mentalność Urbana ? 18.09.07, 22:58 Przeceniasz Gargas,albo nie doceniasz Urbana: "W latach 80. prowadziłem walkę z ówczesną opozycją, która w 1989 r. odniosła historyczne zwycięstwo. Przegrały koncepcje i rachuby ekipy Jaruzelskiego, do której należałem, ale doznałem też osobistej porażki jako propagandysta. Okazało się, że przeciwników malowałem fałszywie i mylnie wyobrażałem sobie ustrój, jaki powstanie w Polsce, jeżeli PRL upadnie w sposób gwałtowny i całkowity. Czas rządów PiS stał się dla mnie pocieszeniem. To, przed czym my, ekipa Jaruzelskiego, broniliśmy kraj, czego się lękaliśmy, rzeczywiście nastało, tylko z wieloletnim opóźnieniem: duszny, zaściankowy, nacjonalistyczno-klerykalny i represyjny reżim anachroniczny. Dążący do przywrócenia władzy autorytarnej. Pod rządami Kaczyńskich mam więc lepsze samopoczucie niż pod rządami Mazowieckiego czy Wałęsy. Bliźniacy okazali dążenia dające mi wymarzoną satysfakcję." Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Gargas - mentalność Urbana ? 18.09.07, 23:02 jola_iza napisała: > To, przed czym my, ekipa Jaruzelskieg > o, broniliśmy kraj, czego się lękaliśmy, rzeczywiście nastało, tylko z wielolet > nim opóźnieniem: duszny, zaściankowy, nacjonalistyczno-klerykalny i represyjny > reżim anachroniczny. Dążący do przywrócenia władzy autorytarnej. Jakbym Michnika czytał. Wypisz, wymaluj! Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Gargas - mentalność Urbana ? 18.09.07, 23:15 Nie czytasz Michnika więc się nie mądrz Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Gargas - mentalność Urbana ? 18.09.07, 23:21 Czasem czytam (jak ktoś zalinkuje). Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Gargas - mentalność Urbana ? 18.09.07, 23:23 Masochista Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Gargas - mentalność Urbana ? 18.09.07, 23:23 t-800 napisał: > Jakbym Michnika czytał. Wypisz, wymaluj! Ja Michnika czytuję rzadko, ale skoro tak mówisz ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Gargas - mentalność Urbana ? 18.09.07, 23:29 Tobie? Chyba żartujesz kaczorku Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Gargas - mentalność Urbana ? 18.09.07, 23:07 Oddzielmy inteligencję i warsztat od mentalności. Nie kwestionuję wybitnej inteligencji Urbana. Jego warsztat literacki, co potwierdza przytoczony cytacik, pozostaje niedościgłym wzorem dla współczesnych pismaków. Ale cynizmu z czasów stanu wojennego (to "mentalność") nigdy mu nie wybaczę. Odpowiedz Link Zgłoś