minderbinder1 17.07.03, 10:04 Czy Sokołowska będzie dzisiaj sypać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo a więc Jakubowska ... IP: 213.76.130.* 17.07.03, 10:13 ...tylko od kogo miała to głośne zlecenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john wayne Re: a więc Jakubowska ... IP: 217.153.87.* 17.07.03, 10:19 Gość portalu: olo napisał(a): > ...tylko od kogo miała to głośne zlecenie? oczywiscie ze jakubowska, przeciez lgala w zywe oczy. a zlecenie od kogo? no przeciez wiadomo co oni zrobia z tymi co łżą? pewnie wywalą z roboty Szumielewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: a więc Jakubowska ... IP: *.siec / 192.168.0.* 17.07.03, 11:52 Gość portalu: olo napisał(a): > ...tylko od kogo miała to głośne zlecenie? Michnik dawno już powiedział, że Millera przestanie boleć głowa, jesli pozbędzie się Jakubowskiej. Widać nasz premier przywykł był do ustawicznego bólu głowy a nawet nie może bez niego normalnie funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fusek WEŹCIE MI Z OCZU TĄ IDIOTKĘ - BŁOCHOWIAK IP: *.artnet.com.pl 17.07.03, 10:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: WEŹCIE MI Z OCZU TĄ IDIOTKĘ - BŁOCHOWIAK IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.03, 10:34 czy zwróciliście uwagę, że błochowiakowa nie przesłuchuje ale "upewnia się, czy dobrze zrozumiała" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator Re: upewnia się iż !!!!! IP: 62.233.169.* 17.07.03, 22:49 no ludzie jak można do tak powżnych spraw angażować taką młodą "dupę" !Co ona wie o życiu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: WEŹCIE MI Z OCZU TĄ IDIOTKĘ - BŁOCHOWIAK IP: *.siec / 192.168.0.* 17.07.03, 11:49 Nie ma na to zgody, bo ona jest wschodzącą gwiazdą SLD, jak powiedział chyba Jaskiernia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purysta Re: WEŹCIE MI Z OCZU TĄ IDIOTKĘ - BŁOCHOWIAK IP: *.icpnet.pl 17.07.03, 15:50 Dokładnie, kolego. Idiotką językową jest niewątpliwie! Nieudolnie papugując Rokitę zwraca się ustawicznie do kobiety- świadka:"Czy byłaby pani łaskaw wyjaśnić?" Dlaczego nikt Blochowiaczce nie był łaskaw wyjaśnić, że to debilizm językowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator jan rokita i donald tusk to wasza ostatnia szansa ! IP: 62.233.169.* 17.07.03, 23:03 a ty kurwa co czepiasz się błochowiak,stawiam zakład że jak zajrzymy w jej papiery to okaże się ze jest córeczką byłego ub- ka co takich jak jasio rokita to stawiał na bacznośc o 5-tej rano na rakowieckiej czy gdzie tam były te komunistyczne kazamaty?napewno halber się w tym orientuje. ale przecie on tylko prowadził audycje w Polskim RL RADIO ! ludzie do jasnej cholery czy w końcu ktoś będzie miał odwagę urwać łeb tej komunistycznej hydrze?rozumiem tadzia mazowieckiego i jego gruba kreskę (to było konieczne)ale teraz już chyba nadszedł czas żeby rozprawić się z tymi czerwonymi chujkami .jak jasio i donald tego nie zrobią to zrobi to ktoś pokroju andrew leppera a wtedy będzie gorzej. no kurwa !zeby taka kapusta była prokuratorem ,prokurator to to musi być gośc z jajcami ! Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą 17.07.03, 10:30 Czy ktoś mógłby przychylić się do mojej gorącej prośby o zniknięcie blochowiak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 10:31 pokrzywa.pokrzywa napisał: > Czy ktoś mógłby przychylić się do mojej gorącej prośby o > zniknięcie blochowiak? Zważywszy, że p. Błochowiak jest ucieleśnieniem przyszłości SLD, jej zniknięcie nie nastąpi prędzej niż w 2005 roku. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą 17.07.03, 10:35 Gość portalu: Ayran napisał(a): > pokrzywa.pokrzywa napisał: > > > Czy ktoś mógłby przychylić się do mojej gorącej prośby o > > zniknięcie blochowiak? > > Zważywszy, że p. Błochowiak jest ucieleśnieniem przyszłości SLD, jej zniknięcie > > nie nastąpi prędzej niż w 2005 roku. > Tak, wiem Ayran, dlatego proszę o przyspieszenie. W tej chwili tylko blochowiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Bożena Szumielewicz - urzednicy IP: *.biz.net.pl 17.07.03, 11:31 Bozena Szumielewicz jest po prostu dobrze pracujacym, uczciwym urzednikiem, prawnikiem. Tacy urzednicy tez bywaja w ministerstwach i na nich opiera sie praca tych urzedow, to ze w ogole jakos funkcjonuja to ich zasluga. Wspolczuje im, ze musza wykonywac polecenia coraz to gorszych ministrow, z reguly niekompetentnych, w najlepszym przypadku niekompetentnych. A niestety cala fatalna opinia o poslach czy rzadzie przenosi sie tez na szeregowych urzednikow i specjalistow, czesto dobrze i profesjonalnie wykonujacych swoja prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: all:* / 192.168.0.* 17.07.03, 21:33 niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Anita Błochowiak! 17.07.03, 10:38 Gdzie takich rodzą? A pomyśleć, że ta dziewczyna się marnowała na marketingu. To wielka strata dla polskiego wymiaru sprawiedliwości, IŻ ona nie kończyła prawa. No ale wtedy to chyba jeszcze nie znała osobiście Jaskierni. Co najwyżej wieszała jego plakaty nad łóżkiem. Muszę powiedzieć, IŻ trochę żałuję, że nie dojdzie do starcia Błochowiak vs Michnik w kś. To byłoby ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wawa Re: Anita Błochowiak! 17.07.03, 11:15 minderbinder1 napisał: > Gdzie takich rodzą? > A pomyśleć, że ta dziewczyna się marnowała na marketingu. To wielka strata dla > polskiego wymiaru sprawiedliwości, IŻ ona nie kończyła prawa. No ale wtedy to > chyba jeszcze nie znała osobiście Jaskierni. Co najwyżej wieszała jego plakaty > nad łóżkiem. Muszę powiedzieć, IŻ trochę żałuję, że nie dojdzie do starcia > Błochowiak vs Michnik w kś. To byłoby ciekawe. ******* POPRAWNIE powinienes napisac : "IŻ troche żalujesz, IŻ nie dojdzie.." :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam D. Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: *.rcb.vectranet.pl / 10.4.1.* 17.07.03, 10:43 Wreszcie osoba, która poważnie potraktowała przyrzeczenie mówienia prawdy, natomiast p. A. Błochowiak nadal niestrudzenie przemierza poziome i pionowe korytaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 10:44 Błochowiak - buty czyścić p. Szumielewicz a nie przepytywać . A swoją drogą szkoda że nie transmitują na żywo reakcji Jakubowskiej z dzisiejszego przesłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą 17.07.03, 10:49 Gość portalu: kos napisał(a): > A swoją drogą szkoda że nie transmitują na żywo reakcji > Jakubowskiej z dzisiejszego przesłuchania. Popielniczka? Wazon? Ja poproszę sepuku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john wayne Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: 217.153.87.* 17.07.03, 10:53 pokrzywa.pokrzywa napisał: > Gość portalu: kos napisał(a): > > > A swoją drogą szkoda że nie transmitują na żywo reakcji > > Jakubowskiej z dzisiejszego przesłuchania. > > Popielniczka? Wazon? Ja poproszę sepuku... mysle ze raczej moze to byc wbicie obcasa w czyjs tylek... trzeba popatrzec kto jutro bedzie ranny... Czarzasty? czy moze tez Łopacki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............;;;;;; ZAGADKA ZA 0.5 punkta IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 17.07.03, 11:06 W przerwie przesłuchań był wywiad A. Laszuk z z-ca red. nacz Wyborczej; z niejakim żalem w głosie powiedział on miedzy innymi, że stale nie wiadomo komu tak naprawdę miało służyć ( przysłużyć się ) pominięcie w tekście ustawy słów dot. wydawców periodyków. Dziwnym jest, że nikt tego " nie jest w stanie " się domyślić.Każdy, mający nawet mierną orientację w podziale tortu wydawniczego, jest w stanie odpowiedzieć sobie na to pytanie. Z drugiej strony zrozumiałym jest, że na tym etapie śledztwa każdemu jest wygodniej stawiać to pytanie jedynie w formie retorycznej. A czy ktoś z forumowiczów już wie- kto mógł być tym potencjalnym beneficjentem ????? Forumowicze bać się nie muszą. Więc proszę o Wasze wskazania. ZAGADKA JEST ŁATWA , właśnie za pół punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: ZAGADKA ZA 0.5 punkta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 11:13 Gość portalu: ............;;;;;; napisał(a): > A czy ktoś z forumowiczów już wie- kto mógł być tym potencjalnym > beneficjentem ????? Forumowicze bać się nie muszą. Więc proszę o Wasze > wskazania. ZAGADKA JEST ŁATWA , właśnie za pół punktu. Zagadka wcale nie jest taka łatwa. Pozostawienie określenia "lub czasopisma" oznaczałoby według mnie powiększenie rozmiarów rynku od którego liczone byłyby procenty do takich rozmiarów, że żaden wydawca nie łapałby się w rzeczony przedział. Można też zapis zrozumieć inaczej: wydawca dzienników o 20- procentowym udziale w rynku dzienników lub wydawca czasopism o 20-procentowym udziale w rynku czasopism. W tym drugim przypadku łapałby się co najmniej jeden podmiot z kapitałem zagranicznym. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZ48 No ale który konkretnie! podmiot by się łapał? !!! IP: *.atm.com.pl 17.07.03, 11:18 No ale który konkretnie! podmiot by się łapał? !!! Napisz jesli wiesz. >W tym drugim przypadku łapałby się co najmniej jeden > > podmiot z kapitałem zagranicznym. > > > Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: No ale który konkretnie! podmiot by się łapał IP: proxy / 10.10.120.* 17.07.03, 11:20 Gość portalu: PZ48 napisał(a): > No ale który konkretnie! podmiot by się łapał? !!! > Napisz jesli wiesz. > PRZECIEŻ JEST TO PROSTE JAK BUDOWA CEPA!!! AGORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd Brawo anita IP: *.13.net.pl 17.07.03, 11:24 Jak się anitka z Nałeczem lubią, miłość od pierewszego wejżenia. Ta kobieta zielonego pojęci anie ma o czym mówi i gdzie się znajduje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Brawo anita 17.07.03, 11:35 Gość portalu: ferd napisał(a): > Ta kobieta zielonego pojęci anie ma o czym mówi i > gdzie się znajduje!!! Doskonale zdaje sobie sprawę, że wyprowadza świadka z równowagi, no bo jakie inne cele mogłyby mieć pytania błochowiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Brawo anita IP: *.biz.net.pl 17.07.03, 11:35 Alez ma i dobrze wie co gada, aczkolwiek ma tendencje do upajania sie wlasna elokwencja i tym, ze wystepuje na wizji. Robi co moze, zeby zdyskredytowac zeznanie Szumielewicz, atakujac ja, ze nie zazadala upowaznien od przedstawicieli ministerstwa, jasne, powinna ich wylegitymowac i kazac zbadac ochroniarzom, czy aby broni nie wniesli. Pomijajac juz fakt, ze byly to osoby faktycnie upowaznione, wiec rozwazanie tego nie ma zadnego sensu, poza zdenerwowaniem zeznajacej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franz Hahaha... Rokita :))) IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 11:33 Niezłe zakonczenie przesłuchania p. Szumielewicz Bravissimo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........;;;;;;;;;; Re: No ale który konkretnie? - PUDŁO !!! IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 17.07.03, 11:51 OJ, PUDŁO !!! mylisz się, ten "podmiot", który załapuje się - nie jest aż taki oczywisty i ma duuuuzo mniej kapitału obcego. Ale jest POTENTATEM rynku prasowego i jego prezes jest blisko z p. Czarzastym-Krzaczastym.I nie tylko z nim. Gość portalu: Neo napisał(a): > PRZECIEŻ JEST TO PROSTE JAK BUDOWA CEPA!!! > AGORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: No ale który konkretnie? - PUDŁO !!! IP: proxy / 10.10.120.* 17.07.03, 11:55 Gość portalu: ........;;;;;;;;;; napisał(a): > > > OJ, PUDŁO !!! mylisz się, ten "podmiot", który załapuje się - nie jest aż taki > oczywisty i ma duuuuzo mniej kapitału obcego. Ale jest POTENTATEM rynku > prasowego i jego prezes jest blisko z p. Czarzastym-Krzaczastym.I nie tylko z > nim. > > Gość portalu: Neo napisał(a): > > WIĘC KTO??????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .........;;;;;;;;; Re: No ale który konkretnie? - PUDŁO !!! IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 17.07.03, 12:07 A to by było za łatwe, gdybym już teraz powiedział, to co ja się domyślam a i inni wiedzą. Myślcie, myślcie... a obiecuję solennie, że potwierdzę, jak ktoś trafi. Nie przeczę, że aby zgadnąć, trzeba mieć jaki-taki ogląd krajowego rynku wydawniczego. Podwyższam nagrodę do 2 k-tów. Gość portalu: neo napisał(a): > > > WIĘC KTO??????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻUK Re: No ale który konkretnie? - PUDŁO !!! IP: 192.9.203.* 17.07.03, 12:12 Gość portalu: .........;;;;;;;;; napisał(a): > > A to by było za łatwe, gdybym już teraz powiedział, to co ja się domyślam a i > inni wiedzą. Myślcie, myślcie... a obiecuję solennie, że potwierdzę, jak ktoś > trafi. Nie przeczę, że aby zgadnąć, trzeba mieć jaki-taki ogląd krajowego rynku > > wydawniczego. Podwyższam nagrodę do 2 k-tów. > > Gość portalu: neo napisał(a): > > > > > > WIĘC KTO??????????????????????????????? np. MUZA tj.: Czarzasty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......;;;;;;;;;;; Re: No ale który konkretnie? - PUDŁO !!! IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 17.07.03, 13:49 Nie. Ale cieplej, bo ten podmiot, któty mam na myśli jest blisko z Czarzastym. Zaznaczę dla ułatwienia, że nie mają oficjalnych powiązań wydawniczo- biznesowych. Nagroda - 2.5 p-któw Gość portalu: ŻUK napisał(a): > np. MUZA tj.: Czarzasty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...........;;;;;;; Re: No ale który konkretnie! podmiot by się łapał IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 17.07.03, 13:54 Wiem, ale co to by była za zagadka dla Internautów, gdybym sam ją zadawał i sam na nią odpowiadał. Swoją drogą ta firma, co ją mam na myśli jest dobrze, jak widać, zakamuflowana - Tak przynajmniej wynika z faktu, że nie przychodzi Wam owa f-ma na myśl w tym konkretnym kontekście. Gość portalu: PZ48 napisał(a): > No ale który konkretnie! podmiot by się łapał? !!! > Napisz jesli wiesz. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .........;;;;;;;;; Re: ZAGADKA ZA 0.5 punkta IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 17.07.03, 11:45 Nie >co najmniej jeden< - lecz co najmniej DWA. A ten drugi to z b. minimalnym udziałem kapitału zagranicznego -> o ile pamietam, to w ogólnej masie posiadanych przez TEN "podmiot" periodyków, kapitał obcy wynosi ca 15 % No KTO TO ? KTO ?? Podnoszę nagrodę o 0.5 punktu = razem 1 pkt. A niech tam !!! Gość portalu: Ayran napisał(a): > udziale w rynku czasopism. W tym drugim przypadku łapałby się co najmniej jeden > > podmiot z kapitałem zagranicznym. > > > Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: ZAGADKA ZA 0.5 punkta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 12:22 Gość portalu: .........;;;;;;;;; napisał(a): > Nie >co najmniej jeden< - lecz co najmniej DWA. A ten drugi to z b. minim > alnym > udziałem kapitału zagranicznego -> o ile pamietam, to w ogólnej masie > posiadanych przez TEN "podmiot" periodyków, kapitał obcy wynosi ca 15 % > No KTO TO ? KTO ?? Podnoszę nagrodę o 0.5 punktu = razem 1 pkt. A niech tam !!! Dla mnie sprawa jet oczywista - ja układ "lub czasopisma" rozumiem jako sumę rynku gazet i czasopism. Oczywiście, biorąc pod uwagę drugą z opcji (sam udział w rynku czasopism) należałoby się przyjrzeć np. ZPR-om oraz skomplikowanym związkom własnościowym na rynku niemieckim. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............;;;;;; Re: AYRAN - GRATULUJĘ !!! zagadka rozwiązana IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 17.07.03, 14:00 Widzę, że " czujesz" temat. Szkoda, że komisja nie czuje. Zresztą to zrozumiałe, po powiązania są baaaardzo głębokie i udział w nich mają ( chociaż nie pierwszorzędny ) najwyżej postawione osobistości. Gość portalu: Ayran napisał(a): > Gość portalu: .........;;;;;;;;; napisał(a): > > > Nie >co najmniej jeden< - lecz co najmniej DWA. A ten drugi to z b. > minim > > alnym > > udziałem kapitału zagranicznego -> o ile pamietam, to w ogólnej masie > > posiadanych przez TEN "podmiot" periodyków, kapitał obcy wynosi ca 15 % > > No KTO TO ? KTO ?? Podnoszę nagrodę o 0.5 punktu = razem 1 pkt. A niech > tam !!! > > > Dla mnie sprawa jet oczywista - ja układ "lub czasopisma" rozumiem jako sumę > rynku gazet i czasopism. Oczywiście, biorąc pod uwagę drugą z opcji (sam udział > > w rynku czasopism) należałoby się przyjrzeć np. ZPR-om oraz skomplikowanym > związkom własnościowym na rynku niemieckim. > > > Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZ48 Szacunek dla p. Szumielewicz za wierność prawdzie IP: *.atm.com.pl 17.07.03, 11:33 Jak się słyszy, że tacy ludzie są, to od razu lżej na duszy i wiara, że nie zmafiują nam całej Polski rośnie. Oczywiste jest tez, ze broni swojej skóry, ale z jej zeznań wynika, że była całkowicie w porządku. Nie przypuszczała, że może to być tak grubymi nićmi szyta ukartowana sprawa. No i oczywiście, gdyby nie komisja śledcza, to NIGDY by się o tym NIKT nie dowiedział jak to się odbywało. Fachowi prokuratorzy jakoś nie użyli swojej fachowości. Boję się jednak, że p. Szumielewicz zapłaci za to, mogą ją chcieć w jakiś sposób załatwić, choćby po to, by inni się w takich sytuacjach nie wychylali. Warto by ją wziąć w opiekę, choćby tylko moralną. PZ48 Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Dlaczego oni robią z Błochowiak idiotkę 17.07.03, 11:44 Tyle Anita się napracowała, żeby wykazać, IŻ pani mec. Szumielewicz jest niekompetentna, a Rokita ją załatwił jednym tekstem na koniec. Ale nic straconego. Według ostatnich informacji Anita, po zakończeniu prac komisji, ma zamiar dołączyć do ekipy poszukiwawczej: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/popo_030716/popo_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Dlaczego oni robią z Błochowiak idiotkę 17.07.03, 11:55 minderbinder1 napisał: > Tyle Anita się napracowała, żeby wykazać, IŻ pani mec. Szumielewicz jest > niekompetentna, a Rokita ją załatwił jednym tekstem na koniec. Ale nic > straconego. Według ostatnich informacji Anita, po zakończeniu prac komisji, ma > zamiar dołączyć do ekipy poszukiwawczej: > > <a href="http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/popo_030716/popo_a_3.html"target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/dodatki/popo_030716/popo_a_3.html</a> Dziekuje Ci. Uratowałeś mnie od wyjścia awaryjnego: Oświadczyć się, ożenić, ztłuc tyłek. Rozwieść się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antos Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: *.faktyimity.pl / 172.16.0.* 17.07.03, 11:46 pani blochowiak jest kolezanka bylego barona lodzkiego peczaka i to dzieki znajomosci z nim dostala dobre miejsce na liscie a wczesniej zarabiala kase w spolkach wojewodzkiego funduszu ochrony srodowiska w lodzi dla niezorientowanych przypomne ze towarzysz peczak kolegowal sie i wprowadzal na salony takich delikwentow jak miroslaw w. podejrzany o kierowanie zorganizowana grupa przestepcza i wyprowadzenie dziesiatkow milionow zlotych z firmy ktora kierowal to dzieki peczakowi w lodzkim sld nie ma juz najlepszych radnych rakowskiego macieja i anny rakowskiej jest za to gwiazda blochowiak tak sie robi prowincjonalna polityke antos analityk ps podobne cuda dzialy sie i w unii pracy pod wodza pani kralkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re -Pęczak i junior Miller IP: 62.244.155.* 17.07.03, 12:00 o Pęczaku i juniorze Millerze z polityka.onet.pl/artykul.asp? DB=162&ITEM=1124889&MP=1" : Leszek Miller ukończył ekonomikę produkcji w Szkole Głównej Handlowej. Wkrótce po uzyskaniu dyplomu w lipcu 1996 r. został wiceprezesem firmy Fly&Drive – właściciela taksówek obsługujących Okęcie. Jej większościowym udziałowcem była wówczas spółka Sobiesław Zasada Centrum SA, część udziałów należała do państwowych Portów Lotniczych. Prezesem był Jerzy Siwicki, syn Floriana Siwickiego – peerelowskiego ministra obrony narodowej. Junior nie ukrywa, że pierwszą pracę dostał dzięki politycznym koneksjom. – Nie pamiętam już, kto polecił mnie wówczas Zasadzie. Prawdopodobnie był to Andrzej Pęczak, bo chyba ze znanych mi wówczas osób tylko on był blisko z Zasadą – mówi. Andrzej Pęczak, wówczas wojewoda, a potem wiceminister Skarbu Państwa, był udziałowcem jednej ze spółek Zasady, a jako minister podjął kilka decyzji prywatyzacyjnych korzystnych dla tego biznesmena. Poczytajcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Re -Pęczak i junior Miller IP: *.zchpolice.com 17.07.03, 12:07 Nie bardzo rozumiem o co wam chodzi. Trzeba było inaczej głosować w 1989, a nie dziwić się teraz, że powstaje ustrój społeczny sprzyjający biznesmenom a nie robotnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻUK Re: Re -Pęczak i junior Miller IP: 192.9.203.* 17.07.03, 12:30 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Nie bardzo rozumiem o co wam chodzi. Trzeba było inaczej > głosować w 1989, a nie dziwić się teraz, że powstaje ustrój > społeczny sprzyjający biznesmenom a nie robotnikom. Wszystkie ekipy z lewa i prawa są temu winne, te które trzymały ster władzy. W 1989r. głosowaliśmy na ludzi, o których myśleliśmy, że są uczciwi. Wydaje mi się, że co poniektórzy z nich tacy wówczas byli. Następnie zaczął się kapitalizm na wariackich papierach i wówczas wielu z polityków zapomniała o swojej służbie dla narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd Re: Re -Pęczak i junior Miller IP: *.13.net.pl 17.07.03, 12:36 Mają ją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Re -Pęczak i junior Miller IP: *.zchpolice.com 17.07.03, 12:42 Przykro mi, ale w kapitaliźmie nie istnieje pojęcie "służba dla narodu". Z wyjątkiem służby wojskowej, a i to tylko do pewnego stopnia.Główną i jedyną motywacją działań ludzkich jest chęć zysku (własnego, partii, grupy towarzyskiej, firmy, itp...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Re -Pęczak i junior Miller IP: *.zchpolice.com 17.07.03, 12:53 Oczywiście w kapitalizmie, a nie "kapitaliźmie" Trudno nauczyć się tej wstrętnej nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antos Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: *.faktyimity.pl / 172.16.0.* 17.07.03, 20:18 no widzicie idiotka blochowiak ze stajni peczaka chroni millera i spolke ( czarzasty-kwiatkowski i inni) polecam lekture nbiuletynow sejmowych z zapisem debaty na temat gier losowych ( szczegoly jutro w faktach i mitach) baron peczak i baron dlugosz to polityczne ramie mafii (nie tej samej) z tym ze peczak jest zdolniejszy od nieco przytepawego dlugosza niech gazeta w kielcach popyta wyksztalconych co sie przewineli przez sld -tam to dopiero dlugoszowi wychodzila sloma czyscil z inteligentow aby wprowadzic wyksztlaconych inaczej made in jagiello ciekawe co spowodowalo taki zapal policjantow i prokuratorow czyzby kasetki sprzed dziesiaciu lat odbijakly sie czkawka peczakusa nikt nie zlapal chyba ze zacznie mowic pan w. wtedy to cala lodzka banda sld bez matuszaka i kaniewskiego grzecznie powedruje na wczasy na koszt podatnika ciekawe czy miller powie nic niewiedzialem choc jest (i byl) czlonkiem lodzkiego sld antos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evon Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: *.crowley.pl 17.07.03, 12:19 Pani Szumielewicz czytała ustawę, której tekst róznił się od tekstu pozostałych osób i nie było żadnej dyskusji merytorycznej. Ona czytała, a oni siedzieli i gapili sie w tekst jak stado baranów. Akurat. Dyrektor Sokołowska za kłamstwa to sie do piekła idzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz03 Szumielewicz jest POZA UKŁADEM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 12:22 Mówiła precyzyjnie, dużo pamiętała i choć była zdenerwowawana to nie bała się mówić rzeczy, które jej pewnie mogą zaszkodzić. Kiedy porównać jej wypowiedzić z "mecenasem" Łopackim, to wszystko staje się jasne. Jest grupa UKŁADU (Kwiatkowski, Czarzasty, Jakubowska, maluczki Łopacki, etc.) i grupa POZA UKŁADEM (Niemczycki, Rapaczyńska, Szumielewicz, Urban (sic!)etc.). Ci pierwsi mówią mało lub nie na temat, słabo pamiętają, mieli dużo pracy i nie zajmowali się szczegółami. Zeznania nawet w ramach tej grupy nie są zgodne i bywa że są zmieniane ("doprecyzowane"). Drudzy mówią w sposób wyważony, dokładny, starając się wszystko dokładnie przypomnieć. Zeznania w ramach tej grupy są zgodne. Zeznania międzygrupowe różnią się. ŚLEPY W TEJ SYTUACJI MOGŁBY WYCIĄGNĄĆ WNIOSKI KTO I Z KIM NAGOTOWAŁ TEJ KASZY. Niestety i w komisji są ludzie broniący UKŁADU i to stanowi całą kwintesencję całej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec wakacji Re: Szumielewicz jest POZA UKŁADEM IP: *.biaman.pl 17.07.03, 13:02 Gość portalu: qaz03 napisał(a): > Mówiła precyzyjnie, dużo pamiętała i choć była zdenerwowawana to > nie bała się mówić rzeczy, które jej pewnie mogą zaszkodzić. > Kiedy porównać jej wypowiedzić z "mecenasem" Łopackim, to > wszystko staje się jasne. > Jest grupa UKŁADU (Kwiatkowski, Czarzasty, Jakubowska, maluczki > Łopacki, etc.) i grupa POZA UKŁADEM (Niemczycki, Rapaczyńska, > Szumielewicz, Urban (sic!)etc.). > Ci pierwsi mówią mało lub nie na temat, słabo pamiętają, mieli > dużo pracy i nie zajmowali się szczegółami. Zeznania nawet w > ramach tej grupy nie są zgodne i bywa że są zmieniane > ("doprecyzowane"). > Drudzy mówią w sposób wyważony, dokładny, starając się wszystko > dokładnie przypomnieć. Zeznania w ramach tej grupy są zgodne. > Zeznania międzygrupowe różnią się. > > ŚLEPY W TEJ SYTUACJI MOGŁBY WYCIĄGNĄĆ WNIOSKI KTO I Z KIM > NAGOTOWAŁ TEJ KASZY. Niestety i w komisji są ludzie broniący > UKŁADU i to stanowi całą kwintesencję całej zabawy. that's it! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 12:36 minderbinder1 napisał: > Czy Sokołowska będzie dzisiaj sypać? No proszę. Nie będzie sypać. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też legislator Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: *.kprm.gov.pl 17.07.03, 16:04 Pani Bożena to prefesjonalistka w swojej dziedzinie tak jak ogromna wiekszość pracowników RCL. Az strach pomyśleć jak wyglądałyby projekty aktów prawnych gdyby nie oni profesjonalni bezstronni urzędnicy RCL, których znam osobiście. Wykonują swoją pracę naprawdę z wielkim oddaniem, i co ważne są poza wszelkimi układami politycznymi, gdyby nasza cała administracja tak działała ten kraj wygladałby naprawdę o wiele, wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator Re: Bożena Szumielewicz przed komisją śledczą IP: 62.233.169.* 17.07.03, 23:23 dzięki stary za słowa otuchy bo do dziś dnia nie wiedziałem ze w tym gównie są tacy ludzie ,fajne ,ciesze sie ,pozdrawiam wszystkich uczciwych profesjonalistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator rezerwat dla czerwonych ! IP: 62.233.169.* 17.07.03, 23:18 proponuę stworzyć w drodze ustawy rezerwat dla byłych komuchów np. w Aninie, ich byłymm ośrodku rządowym.Żeby nie przeżyli wstrząsu zaaranżujmy im takie warunki do których się przyzwyczaili za prl-u,czyli sklepy komercyjne ,przywileje partyjne ,poczucie wyższości nad rezstą narodu,co miesiąc inny byłby prezydentem,w styczniu rakowski,w lutym,miller,w marcu oleksy itd. ,no żeby chłopcy czuli się dowartościowani,żarcie na najwyższym poziomie mieliby gratis i najlepsze dupy, tylko niech już nie mieszaja w naszym realnym kraju ,w naszej rzeczywistości,posrańcy niech dadzą nam spokój !niech już kurwa idą na emeryturę,taki gość to chyba z parę tysięcy do końca zasranego,swojego żywota będzie z zusu brał co nie ?a babunia co w pgr-rze doginała to za 100 zł musi koniec z końcem wiązać,ehh! Odpowiedz Link Zgłoś