ba_ja 09.10.07, 23:29 Panie Tomku rozczarował mnie Pan, naprawdę uważa Pan, że ma owczarka szwajcarskiego? NIE, NIE, NIE, Ma Pan pięknego BERNEŃSKIEGO PSA PASTERSKIEGO. Proszę uważać potrafi się mocno obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata135 Re: Coś z kynologii 10.10.07, 02:04 absolutnie sie zgadzam , pan tomek ma Berneńczyka, znam go osobiscie chodzi w moim parku i bawi sie z dżekiem, niestety przeszedl ostatnio ciezka operacje na dysplazje stawu biodrowego , biedne zwierze to urocze psy są agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Coś z kynologii IP: 83.18.220.* 10.10.07, 22:31 Skoro osobiście znasz berneńczyka pana Tomka, to nie ma co się sprzeczać. Ale szwajcarski pies pasterski (appenzeller) istnieje również i trzeba przyznać, że Kwaśniewski wykazał się znajomością rzeczy, bo powiedział, że ten pies może Lisa wyciągnąć spod lawiny, a te psy rzeczywiście używane są jako psy ratownicze do wyszukiwania ludzi zasypanych lawinami albo gruzem. A wracając do Dorna i Saby - nie rozumiem czemu wszyscy przedstawiają Dorna jako miłośnika psów. Miłośnik psów nigdy by nie pozwolił jakiejś babie ciągnąć swego psa po sejmie tak, jak ta baba ciągnie biedną Sabę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGATA 135 Re: Coś z kynologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 02:36 ZGADZAM SIE CO DO :BABY CIAGNACEJ SABE: ALE MYSLE , ZE MARSZALEK O TYM NIE WIEDZIAL, A OSOBA ZAOFEROWALA SIE ZE JĄ WYPROWADZI A SABA MĄDRE ZWIERZE NIE CHCIALA Z NIA ISC MÓJ DŻEK KOLEGA BERNEŃCZYKA TEZ NIE CHCE WYJSC Z NIKIM OBCYM. DORN JAKI JEST KAZDY WIDZI, ALE NAPEWNO KOHCA SABE, JEZELI ZARYZYKOWAL PRZYPROWADZENIE DO SEJMU BO SAMA JAK JEST TO WYJE SZNAUCERY TAK MAJĄ MÓJ DZEK JEST SZNAUCEREM MINIATURA I MUSZE GO WSZEDZIE ZABIERAC BO SAM WYJE I NISZCZY. TO DUZY KLOPOT ROZUMIEM MARSZALKA. A BERNENCZY K JEST PIEKNY I UROCZY . AGATA Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Sznausery wcale tak nie mają :P Moja sznaucerka 11.10.07, 08:39 siedzi grzecznie sama po 6 godzin bez zadnych kłopotów.....Sąsiedzi się nie skarzą..Prosze o sprostowanie tej krzywdzącej sznaucery miniaturowe opinii :D pozdrawiam Gość portalu: AGATA 135 napisał(a): > DORN JAKI JEST KAZDY WIDZI, ALE NAPEWNO KOHCA SABE, JEZELI ZARYZYKOWAL > PRZYPROWADZENIE DO SEJMU BO SAMA JAK JEST TO WYJE SZNAUCERY TAK MAJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miron Re: Sznausery wcale tak nie mają :P Moja sznaucer IP: 217.96.16.* 11.10.07, 10:00 Wszystko zależy od tego jak pies jest nauczony! Mój sznaucer średniak potrafi czekać w domu 8 godzin i nic nie robi. Wie, że jak przyjdziemy do domu z żoną to pójdzie na długi spacer i cierpliwie czeka. Pewnie Saba była przyzwyczjona, że ktoś z nią przebywa cały czas i dlatego szczeka jak zostaje sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goddy psy z ADHD - to jest to :) IP: *.proxnet.pl 11.10.07, 15:19 Panie Tomku, niech sie pan nie przejmuje. Okolice roku to generalnie u większych ras dość hmm ciekawy okres życia :) Zwłaszcza w przypadku tych aktywnych, które chcą być w kilku miejscach naraz, bo wychodzą z założenia, że przecież pewne rzecz trzeba zrobić teraz, natychmiast :) Ma pan sympatycznego, wesołego psa. Tak trzymać :) Jedna uwaga - psy się SZKOLI, nie tresuje. Pozdrawiam serdecznie Goddy z 2,5 letnią (szaloną i wiecznie nakręconą) belgijką Desti P.S. Spanielka p. Komorowskiego tez rozbrajająca :) Odpowiedz Link Zgłoś