Dodaj do ulubionych

Dotyczy Królowej Polski

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 11:27
Widzisz do czego prowadzi żydowskie pranie mózgów . Przecież my nie czcimy Marii
dlatego , że była żydówką tylko dlatego , że była matką Zbawiciela .
Czcilibyśmy Ją tak samo gdyby byłą eskimoską czy zuluską .
Obserwuj wątek
    • Gość: Indris Re: Racja ale... IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 05.04.01, 11:35
      Gość portalu: Ja napisał(a):

> Widzisz do czego prowadzi żydowskie pranie mózgów . Przecież my nie czcimy Mari
      > i
      > dlatego , że była żydówką tylko dlatego , że była matką Zbawiciela .
      > Czcilibyśmy Ją tak samo gdyby byłą eskimoską czy zuluską .

Całkiem słusznie. Ale przypomnienie Jej pochodzenia dobrze niektórym by zrobiło. Ja sam pamiętam, jak
      w szkole obrzucano się wyzwiskami: "twoja matka Żydówka". A od Eskimosów cz Zulusów nikogo nie
      wyzywano.
    • Gość: Ja Re: Dotyczy Królowej Polski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 12:15
      Masz rację ale tylko w oderwaniu od rzeczywistości
      historycznej . Niechęć do Eskimosów czy Zulusów ma
      wymiar lokalny - natomiast niechęć do Żydów ma wymiar
      globalny i to na przestrzeni wieków oraz łączy
      większość nacji wśród których zamieszkiwali . Stąd
      akcentowanie pochodzenia Bożej rodzicielki jest
      korzystne tylko z żydowskiego punktu widzenia
      aczkolwiek oni sami żadnych wniosków z tego nie
      wyciągneli . Ani 2000 lat temu ani teraz . Odpowiedz mi
      reasumując czy chcesz powiedzieć , że gdyby Żydów nie
      było Bóg Ojciec nie zesłałby swojego Syna na ofiarę za
      odkupienie naszych grzechów ?
      • Gość: Indris Re: Dotyczy powołania IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 05.04.01, 15:39
        "czy chcesz powiedzieć , że gdyby Żydów nie było Bóg Ojciec nie zesłałby swojego Syna na ofiarę za
        odkupienie naszych grzechów ? "

1. Żydzi pojawili się w wyniku powołania Abrahama, czyli ich zaistnienie musiało być w planach
        Bożych.

2. Gdyby Bóg nie powołał narodu wybranego to i tak Syn Boży narodziłby się w jakimś społeczeństwie,
        a w każdym razie w jakimś działał. Ten naród po Ukrzyżowaniu odegrałby taką właśnie rolę w historii
        jak Żydzi.

3. Jan Paweł II nazwał Żydów "starszymi braćmi". Bardzo to mądre określenie.
        • Gość: Ja Re: Dotyczy powołania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 16:14
          Zgadzam się z Tobą w pkt.1 i 2 . Co do punktu 3 nie czuję się powołany do
          dyskutowania o słowach Ojca Świetego ale szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem co
          Papież miał na myśli mówiąc , że Żydzi to nasi starsi bracia w wierze . Których
          Żydów miał na myśli - czy tych którzy szli za Panem , byli apostołami itp. czy
          też tych dla których Bóg to typowe bóstwo plemienne - Bóg Izraela .

Pozdrawiam
          • Gość: Zyd Re: Dotyczy powołania IP: *.ppp1-2.amb.worldonline.dk 05.04.01, 16:31

> Zgadzam się z Tobą w pkt.1 i 2 . Co do punktu 3 nie czuję się powołany do
            > dyskutowania o słowach Ojca Świetego ale szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem co
            >
            > Papież miał na myśli mówiąc , że Żydzi to nasi starsi bracia w wierze . Których
            > Żydów miał na myśli - czy tych którzy szli za Panem , byli apostołami itp. czy
            > też tych dla których Bóg to typowe bóstwo plemienne - Bóg Izraela .
            >
            > Pozdrawiam

Byc moze duzo jeszcze Pan nie rozumie. Wiec czy nie jest zbytnia lekkomyslnoscia
            miec ostre poglady jak "zydowskie pranie mozgow"? To nie jest wlasciwa droga do
            porozumienia, pogodzenia polsko - chrzesciansko - zydowskiego! A oto przeciez
            chodzilo Papiezowi.

• Gość: Ja Re: Dotyczy powołania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 16:49
              Rzeczywiście to sformułowanie było trochę na wyrost . Przepraszam . Natomiast
              czy druga strona rzeczywiście chce takiego pojednania , pojednania bez żadnych
              warunków wstępnych . Wątpię w to . Zresztą kto miałby występować z tej drugiej
              strony . My mamy Papieża i jeden Jego głos - Żydzi niezliczone ilosci rabinów .
              Nauczony casusem klasztoru karmelitanek czy oświęcimskiego krzyża wiem , że to
              z czym jeden duchowy przywódca się zgodzi drugi absolutnie odrzuci . Naprawdę
              chciałbym wierzyć w szczerość Waszych intencji ale gdy patrzę na Waszą butę ,
              arogancję reprezentowaną przez prominentnych przedstawicieli Waszej nacji - nie
              wierzę .
              • Gość: Zyd Re: Dotyczy powołania IP: *.ppp1-2.amb.worldonline.dk 05.04.01, 17:37

> Rzeczywiście to sformułowanie było trochę na wyrost . Przepraszam . Natomiast
                > czy druga strona rzeczywiście chce takiego pojednania , pojednania bez żadnych
                > warunków wstępnych . Wątpię w to . Zresztą kto miałby występować z tej drugiej
                > strony . My mamy Papieża i jeden Jego głos - Żydzi niezliczone ilosci rabinów .
                > Nauczony casusem klasztoru karmelitanek czy oświęcimskiego krzyża wiem , że to
                > z czym jeden duchowy przywódca się zgodzi drugi absolutnie odrzuci . Naprawdę
                > chciałbym wierzyć w szczerość Waszych intencji ale gdy patrzę na Waszą butę ,
                > arogancję reprezentowaną przez prominentnych przedstawicieli Waszej nacji - nie
                >
                > wierzę .

Jezeli Pan zauwaza w Naszym Narodzie tylko bute i arogancje to dyskusja niema
                zadnego sensu. To co ja tutaj od czasu do czasu czytam swiadczy o tym, ze buta i
                arogancja jest nie obca i innym narodom:-)). Zacznij Pan rozgladac sie uwazniej i
                mniej podejrzliwie po swiecie, to napewno zauwazy Pan i innego rodzaju ludzi.
                Ludzi, ktorzy maja szczere intencje. I wsrod takich napewno jest wielka chec
                pokoju i pojednania. Nawet wsrod Zydow:-))

• radca Re: Dotyczy powołania 05.04.01, 20:35
          Gość portalu: Indris napisał(a):

> "czy chcesz powiedzieć , że gdyby Żydów nie było Bóg Ojciec nie zesłałby swojeg
          > o Syna na ofiarę za
          > odkupienie naszych grzechów ? "
          >
          > 1. Żydzi pojawili się w wyniku powołania Abrahama, czyli ich zaistnienie musiał
          > o być w planach
          > Bożych.
          >
          > 2. Gdyby Bóg nie powołał narodu wybranego to i tak Syn Boży narodziłby się w ja
          > kimś społeczeństwie,
          > a w każdym razie w jakimś działał. Ten naród po Ukrzyżowaniu odegrałby taką wł
          > aśnie rolę w historii
          > jak Żydzi.
          >
          > 3. Jan Paweł II nazwał Żydów "starszymi braćmi". Bardzo to mądre określenie.

Polecam ksiazke ; '' ZYD NASZYM BRATEM''

pozdrawiam

radca

• Gość: Zbychu Re: Dotyczy powołania--holota nie czyta takich ksiazek!!! IP: 213.8.128.* 07.04.01, 15:04
        • Gość: MYSLIWY Re: Dotyczy powołania IP: *.almda1.sfba.home.com 06.04.01, 02:01
          Tak sobie mysle i mysle i wiecie co?
          TYLKO dzieki Zydom moglismy byc odkupieni. Dlaczeo?
          Z prostej przyczyny: 1) Zaden narod na swiecie nie ukrzyzowal by Jezusa.
          2) Kazdy narod na swiecie uwierzyl by w Niego, tylko nie Zydzi.
          Jaki z tego wniosek? - Zydzi zostali WYBRANI.
    • Gość: Rem Re: Dotyczy Królowej Polski IP: *.kielce.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 23:11
      Zacznijcie czcić tylko Boga , On innych kultów nie uznaje
    • Gość: Al Gore Dotyczy czego? Polska nie jest monarchia od wielu lat. IP: 212.160.4.102, 193.219.28.* 09.04.01, 17:38
      A ostatnia jej krolowa byla Wloszka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka