cluniak 13.11.07, 08:51 Skoro już podjął jedną decyzję nie powinien się z niej wycofywać. Jeśli takie samo pojęcie będzie miał o podstawowych problemach państwa to miej nas panie w swojej opiece. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda.woda Proponuję - daj na mszę. 13.11.07, 08:52 > miej nas panie w swojej opiece. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 08:53 cluniak napisał: > Skoro już podjął jedną decyzję nie powinien się z niej wycofywać. wlasnie, jak ktos - jak np. pan JK - popelni blad to za Chiny nie powinien sie do tego przyznawac, isc w zaparte do dna Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 08:59 Ale czy on przyznał się do błędu? O ile pamiętam tylko wycofał się z decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
prawo24 Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 09:12 to zdradzony jeszcze przed ślubem facet. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 09:22 cluniak napisał: > Ale czy on przyznał się do błędu? O ile pamiętam tylko wycofał się z > decyzji. wycofanie sie z podjetej decyzji JEST przyznaniem sie do bledu jak tego nie kumasz to nie ma o czym gadac Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 09:25 Wybacz, ale przyznaniem się do błędu jest powiedzenie "popełniłem błąd" a nie wycofywanie się rakiem i robienie dobrej miny do złej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
prawo24 Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 09:28 znowu chciał coś jeszcze przed intercyzą ślubną skubnąć z wianka oblubienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 09:29 rozne sa mozliwosci przyznania sie do bledu Komorowski wybral taki, ktorego wcale nie nazwalabym "wycofywaniem sie rakiem" niejasnosc zostawil do wyjasnienia, choc swoje zdanie podal kilka dni wczesniej nie chcial bardziej zaogniac tak to odbieram i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 09:30 To on to powiedział, czy Ty go tak jako swojego tłumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Widzisz, 13.11.07, 09:32 ludzie zwykle rozumieją, że jeśli ktoś zmienia decyzję, uznaje poprzednią za błędną i nie wymagają nazywania tego literalnie po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Widzisz, 13.11.07, 09:34 Rozumieją to zwykle tylko wtedy kiedy dotyczy to ich pupilków. Tak czy owak otwarte przyznanie się do błędu jest więcej warte niż zmienianie decyzji i udawanie, że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ludzie rozumieją to, 13.11.07, 09:35 co napisałam, ale jak widać - nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Ludzie wykazują większe zrozumienie dla tych 13.11.07, 09:40 których lubią. Dobrze żeby mieli tego świadomość. Wtedy sami są bardziej godni zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Rozumiem, 13.11.07, 09:42 że dlatego właśnie nie masz zrozumienia dla Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Rozumiem, 13.11.07, 09:53 Mam dla niego tyle samo zrozumienia ile dla Kaczorów. Nie widzę jednak powodu by atakować tych, których wszyscy atakują. Taka już moja natura, że ujmuję się za słabszymi. A że robię to czasem pokazując, że posunięcia tych jedynie słusznych również można zawsze przedstawić w sposób negatywny zyskałem miano pisiora, które mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Mam wrażenie, 13.11.07, 10:01 że gdyby Kaczyński wycofywał się ze złych decyzji, zyskałby uznanie dla siebie ludzi. Nie przypominam sobie jednak takich sytuacji, aby zmieniał złą decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Mam wrażenie, 13.11.07, 10:07 Zyskałby uznanie u swoich zwolenników i naraził się na druzgocącą krytykę przeciwników. Problem w tym, że przeciwnicy są potężniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Przypomnij mi, 13.11.07, 10:08 z jakiej złej decyzji Kaczyński się wycofał, a powiem ci, czy masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Przypomnij mi, 13.11.07, 10:10 Nie uważam by miarą człowieka było czy się to robi, ale jak się to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Czyli mógłby zrobić na odwrót 13.11.07, 15:52 cluniak napisał: > Wybacz, ale przyznaniem się do błędu jest powiedzenie "popełniłem > błąd" a nie wycofywanie się rakiem i robienie dobrej miny do złej > gry. Przyznać się i nie zmienić decyzji, a PiSiory może wtedy byłyby zadowolone (mimo "wściekłego ataku"). Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Tylko krowa i PiS dak nie zmienia zdania 13.11.07, 09:36 nawet j wie, ze palnął idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Tylko krowa i PiS dak nie zmienia zdania 13.11.07, 09:37 Nawet gdyby tak było to wolę kogoś kto trwa przy swojej decyzji niż zmienia ją udając, że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Tylko krowa i PiS dak nie zmienia zdania 13.11.07, 10:10 cluniak napisał: > Nawet gdyby tak było to wolę kogoś kto trwa przy swojej decyzji niż > zmienia ją udając, że nic się nie stało. Tylko problem w tym , ze pis dak twierdzi, ze trwa, a robi co innego i nigdy nie dotrzymuje słowa. "Jak będzie mniej niż 280 to się podam do dymisji"-JK "Nigdy nie zostanę premierem, jesli mój brat będzie prezydentem"-JK Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Tylko krowa i PiS dak nie zmienia zdania 13.11.07, 10:14 Trwając przy decyzji liczy się z tym, ze poniesie jej konsekwencje. A wycofując się rakiem usiłuje ich uniknąć nie przyznając się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: Komorowski lata (do WSI ) 13.11.07, 10:00 www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=260 Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Nieprawda 13.11.07, 10:18 Jeżeli po tej sprawie raz na zawsze ustawowo zostanie uregulowana kwestia łączenia mandatu posła z innymi obowiązkami zawodowymi, to tylko chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Czy pomiędzy jego decyzjami zmieniły się 13.11.07, 10:23 okoliczności? Jeśli, nie to znaczy że nie zadbał o pełną informację zanim podjął decyzję. A w takich okolicznościach powodów do chwalenia nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Przepisy,które można różnie interpretować trzeba 13.11.07, 10:30 Przepisy,które można różnie interpretować trzeba doprecyzować. To jest tu najważniejsze. Jeżeli to zrobią, to chwała im za to. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak I nie należy wyskakiwać z decyzjami jeśli są takie 13.11.07, 10:33 wątpliwości. A jeśli się już coś takiego walnie należy się przyznać do błędu a nie rakiem wycofywać i udawać, że się nic nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Poinformował, że to uczyni. 13.11.07, 10:45 Dla mnie jest to równoznaczne z podjęciem decyzji, z której się potem rakiem wycofał. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Poinformował, że to uczyni. 13.11.07, 10:49 cluniak napisał: > Dla mnie jest to równoznaczne z podjęciem decyzji, z której się > potem rakiem wycofał. Oldakowski to tylko jeden przypadek, ktoremu Komorowski odpuscil reszta musiala zdecydowac trudno tu mowic o "wycofywaniu sie rakiem" skoncz juz Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Poinformował, że to uczyni. 13.11.07, 10:50 Problem w tym, że to właśnie ten przypadek był kontrowersyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 10:22 cluniak napisał: > Skoro już podjął jedną decyzję nie powinien się z niej wycofywać. Twój problem polega na tym, że nie odróżniasz "podjął decyzję" od "planował podjęcie decyzji". Planował: 1. wygaszenie mandatu wobec braku decyzji Ołdakowskiego 2. skierowanie sprawy do TK A ostatecznie podjętą decyzją Komorowskiego jest nie wygaszanie mandatu, nie kierowanie sprawy do TK, a uzupełnienie luki prawnej rodzącej wątpliwości, czyli naprawa prawa. I jest to najbardziej sensowna decyzja, jaką Bronek mógł podjąć. Zasługuje na gratulację, a nie na ochrzan takiego neptka, jak ty: zawziętego i zionącego nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ale konstruktywne działanie, 13.11.07, 10:25 jakie podjął Komorowski nie wszystkim się podoba, niektórzy wolą zadymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 10:26 To trochę tak jak z "parafowaniem" umowy koalicyjnej przed kamerami telewizji Trwam. Tyle, że na pisiorów spadła po tym fala krytyki a Komorowskiego z tego, że ogłoszenie decyzji okazało się ogłoszeniem "planów decyzji" rozgrzeszacie. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 10:31 I znów pudło. Nie rozgrzeszamy, bo NIE MA GRZECHU. Zacznij w końcu mysleć, a nie pleść androny. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 10:34 A no tak zapomniałem: 1. PO ma zawsze rację. 2. Nawet jeśli PO nie ma racji i wycofa się ze swojej decyzji to patrz pkt. 1. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 10:33 Cluniak, tak naprawde to ty sie tu osmieszasz, wiec juz lepiej skoncz poki jeszcze ktokowiek chce z toba rozmawiac zachowujesz sie wlasnie tak jakby ci sie podobalo - z oslim uporem trwasz przy swoim nie umiejac sie przyznac do tego, ze sie mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Re: Komorowski się ośmiesza. 13.11.07, 10:36 W którym miejscu się mylę? 1. Czy Komorowski nie zmienił decyzji? 2. Czy Komorowski powiedział otwarcie "popełniłem błąd"? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Tym rózni się Komorowski od Dorna, że szybciej wy- 13.11.07, 15:56 cofuje się z głupich pomysłów. Ktoś mu nagadał i starczyło. A Dornowi nawet nagadać nie miał kto bo Kaczyński wcale nie mądrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś