roterupel 16.11.07, 13:05 sprawuje rzeczywisty rząd dusz? Czy zanotowaliście w pamięci ilu członków rządu Premiera Tuska nie prosiło Boga o pomoc w pełnieniu swoich stanowisk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicior99 Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 13:06 antydeiści to żarliwi katolicy Sprawdź co to znaczy deista wątpię czy takich tu wiele Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Na forum Kraj większość aktywnych forumowiczów 16.11.07, 13:15 zwalczających rząd Premiera Kaczyńskiego to bezmyślni antydeiści. Do nich adresowałem swój post. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Jak wy, żałosne PiSorki, bzdurzycie... :-) 16.11.07, 13:25 1. Nie ma czegoś takiego, jak "antydeista". Jest antyteista, ateista, agnostyk, deista. Zajrzyj do słownika wyrazów obcych. 2. "Premier" to funkcja, a nie imię, piszemy więc małą literą. Zajrzyj do słownika ortograficznego. 3. O meritum twojego postu litościwie zamilczę. Poradziłbym zajrzenie do rozumu, ale tenże organ jest u ciebie w zaniku. --- 21.10.2007 - Niebywały atak demokracji Oglądać daremne bulgotanie spuszczonych z wodą PiSmaków - bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Dziwne,że zwracasz się do kogoś bezrozumnego. 16.11.07, 13:34 Jesli jest "deizm" jako kierunek filozoficzny to MUSI istnieć i istnieje kierunek mu przeciwny. Czy to oczywiste? To właśnie taki kierunek jest najczęściej reprezentowany, przez BEZMYŚLNYCH forumowiczów, na forum Kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Deizm to wiara w Boga z ograniczeniami! 16.11.07, 13:51 Bardzo NIELOGICZNY prąd-kierunek filozoficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Myślę, że 16.11.07, 13:54 chciałes pisać o teistach a napisałes o deistach. Słyszałeś, że gdzieś dzwoni, tylko nie wiedziałeś gdzie. I wyszło, jak wyszło. Czyli głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Deizm to poglad filozoficzny zakładajacy istnienie 16.11.07, 14:03 Boga- stwórcy swiata, nie ODDZIAŁYWAJACEGO jednak na bieg wydarzeń na swiecie. W teizmie jest odrotnie.Tak najkrócej można powiedzieć. Czy to jest głupie? Tak, uważam podobnie jak Ty, ze deizm to nie zbyt mądry poglad.. :)) ps słowo pochodzi z łaciny Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Jest on najbardziej logiczny ze wszystkich kotre 16.11.07, 14:08 powoluja sie na boga. Potrzebny jest on jako pierwszy poruszyciel, programista a wszystko dlaej leci sowoim torem. W filozofii mowi sie o Bogu kotry odszedl na emeryture. Oczywiscie zadnej religiii na tym zbudowac nie mozna bo poca sie modlic do kogos kto si tak sie nie bedzie mieszal. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Nie rozumiesz słowa Bóg albo celowo 16.11.07, 14:57 pozbawiasz Go cech absolutnych. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Miło, że sprawdziłeś znaczenie słowa "deizm". 16.11.07, 14:09 i na marginesie nie "nie zbyt", a "niezbyt". Tak więc sam pokazałeś, co cię chwali, że twój post tytułowy nie ma żadnego sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Masz rację co do "niezbytu" nie masz natomiast 16.11.07, 14:15 zupełnie racji co do antydezimu. Antydeizm to pogląd zakładajacy istnienie Boga ale stawiajacy temu bogu wiele ograniczeń. Jednym z nich jest świadome nie wpływanie na bieg wydarzeń na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz W historii idei i poglądów. 16.11.07, 14:32 "Antydeizm" sobie w swym malutkim, PiSim rozumku rottendupelek wykoncypował naprędce, aby "dowalić" zwolennikom PO (nie pytaj jak i dlaczego, to on tylko wie:-). "Antydeizm" nie ma sensu, gdyż jest pojęciem niespójnym. "Antydeistą" jest zarówno fanatyk religijny, jak i wojujący ateista. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Co to jest spójność i czy to jest warunek, 16.11.07, 14:45 sine qua non, istnienia jakiegokolwiek bytu? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ty chodziłes kiedys do szkoły podstawowej? 16.11.07, 14:58 Jeśli chodziłeś, to wiesz, że 2+2 nie może równac się 5. Nie istnieje również działanie, w którym dzieli sie przez zero. Dlaczego? Bo nie jest to spójne z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Podaj definicję spójności jako warunku sine... 16.11.07, 15:13 istnienia jakiegokolwiek bytu. Rozumiesz moja prośbę? ps To co napisałaś wydaje Ci świadectwo,że nie rozumiesz czym jest matematyka( cyfry nie istnieją, a są wyjątkowo "spójne", w rzeczywistości ) Zakaz dzielenia przez zero dotyczy tylko algebry ( ukłonu od de l'Hospitala ). Nie rozumiesz także samego okreslenia "spójne" wiazka swiatła może być spójna ale samo swiatło nie jest ponieważ ma DWOISTA STRUKTURE. Nie słyszałaś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Obawiam się, 16.11.07, 15:15 że nic dla ciebie nie mo zna zrobić. Musiałbyś wrócic do podstawówki i zacząć się solidnie uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Rozumiem. Cóz innego może powiedzieć ignorantka 16.11.07, 15:21 chcąca uchodzić, na forum Kraj, za kogoś zupełnie innego. ps Jeśli powinienem trafić do podstawówki to pomyśl gdzie Ty powinnaś się znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Bosz... Wiesz co? 16.11.07, 15:51 Wgooglaj sobie ten twój "antydeizm". I zobacz, ile będziesz miał linków. Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Google, jako jedyne źródło wiedzy tylko dla 16.11.07, 16:22 leniwych "wykształciuchów" Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Nie wcinaj się, smarkaczu. 16.11.07, 16:25 Nie wiesz o czym rozmowa. Przerasta cię to wielokrotnie. Wracaj do swojego ujadania, proleciuszku. --- 21.10.2007 - Niebywały atak demokracji Oglądać daremne bulgotanie spuszczonych z wodą PiSmaków - bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Zanim zabrałem głos to przeczytałem Wasz dialog. 16.11.07, 16:39 Antydeizm, moim zdaniem, ma takie samo prawo bytu jak antyszowinizm, antysemityzm, antypolonizm oraz antyinteligenckość Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Nic z tego 16.11.07, 16:59 Twoje zdanie nie będzie nadawać praw bytu pojęciom. O tym decyduje uzus językowy, publikacje (także w necie) oraz praktyka stosowania w środowiskach naukowych i specjalistycznych. Możesz sobie zatem ten "antydeizm" między bajki włożyć. I to by było na tyle. --- 21.10.2007 - Niebywały atak demokracji Oglądać daremne bulgotanie spuszczonych z wodą PiSmaków - bezcenne! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Co powiesz na "antyhomosizm"? 16.11.07, 17:02 To chyba godna postawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Mój drogi mądralo! 16.11.07, 17:07 Antydeizm jest pojeciem historycznym. Chocby u naszych;Ajdukiewicza, Tatarkiewicza, I.M.Bocheńskiego a takze obcych Lavinasa, Majmonidesa, Burbera, i Nietzsche'go, że wymienie nazwiska tych, którzy przyszli, mi w tej chwili, do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel W googlach tylko na forum młodych socjalistów 16.11.07, 16:41 pojawił się ten termin. Moim zdaniem, trafnie i co najważniejsze prawdziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski teoretycznie moze, ale nie powstal, gdyz deizm 16.11.07, 13:48 nikomu poza teistami nie wadzi. A teisci sa juz tak znani pod innymi nazwami, (kotalicy, muzulmanieitp) ze nie musza sobie dodawac nowego. Roznica miedzy deistami i ateistami jest tylko teoretyczna, obydwie grupy uwzalaja ze bog nie ma zadnego wplywu na obecna rzeczywistosc, (tzn sie nie miesza). Deisici uwazaja ze jednak byl na poczatku, ateisci mowia ze na ten temat nic nie wiedza i tyle, wazne jest ze teraz "jest a jakoby go nie bylo". Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Nie masz racji. Nawet forumowy "deista" powinien 16.11.07, 13:57 słowo "Bóg" pisać z dużej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus O Bogu z Powszechnej Encyklopedii Filozofii 16.11.07, 14:09 przeczytacie tutaj: ptta.pl/pef/pdf/b/bog.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Anty deiści to antyagnostycy :) 16.11.07, 13:28 Homoś, jak zwykle, sie wygłupił. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Zastanów się co napisałaś wodo.wodo i może 16.11.07, 13:36 wtedy zrozumiesz co oznacza określenie antydeizm. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda żydowscy saduceusze 16.11.07, 13:39 byli jednymi z ostatnich deistów; kim więc antyseiści? :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Żydzi ,którzy osiedlili się w Ziemi Obiecanej 16.11.07, 13:53 nie mogli być deistami.Pomyśl chwilkę a zrozumiesz dlaczego tak MUSIAŁO być i ...było.:) Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal W najnowszej Polityce był fajny rysunek 16.11.07, 13:18 Niebo, chmurki, wychyla się bóg z tych chmurek, z dołu słychać chóralne "Tak mi dopomóż bóg" x100, a bóg im pokazuje ten sam gest co Kozakiewicz braciom sowietom na olimpiadzie... Hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 13:20 o to ci chodzilo? Bo cos niewyraznie piszesz. pl.wikipedia.org/wiki/Antyteizm Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Nie, nie zanotowaliśmy :) 16.11.07, 13:24 Bo jesteśmy zdania, że wazniejsze jest miec Boga w sercu, nie na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe oj żeby tylko rząd dusz... 16.11.07, 13:28 ta mafia kosztuje nas miliardy rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 13:42 Tylko dwoje członków nowego rządu nie prosiło Boga o pomoc,licząc na własne kompetencje.PP,minister Bieńkowska i W Pawlak.Realiści? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Zanotowałem i nie moge wyjść ze stanu wielkiego 16.11.07, 13:43 zadziwienia. Było ich bardzo, bardzo niewielu (ca10%)ale moje zdziwienie wzbudził członek rządu o podobno plebejskim rodowodzie. Spodziewam się,że już niedługo nastąpią zmiany w kierownictwie partii, której przewodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Wedlug praw fizyki mieszanie sie Boga do 16.11.07, 13:59 rzeczywsitosci jest niemozliwe. Otoz z ogolnej teorii wzglednosci Einseina wynika ze jezeli jakis byt istnije w czasie musi, ale to MUSI bez dwoch zdan istniec takze w przestrzeni. Jezeli decyzje Boga istnieja i ich wplyw na nas istnieje w czasie musi on istniec takze w przestrzeni. Jezeli nasze msyli istnieja w czasie osrodek je generujacy MUSI istniec w przestrzeni. W przypadku mysli mamy proste rozwiazanie: mysli generuje mozg a nie zadna niematerialna dusza. Natomiast w przypadku Boga, czyz podobnie jak z nasza dusza nie jest on produktem naszego mozgu. No bo gdzie on siedzi fizycznie. Mamy tylko dwa wysjcia z tej sytuacji: po pierwsze primo: Boga nie ma po drugie primo;) Bog jest, (ale jest bardzo maly i bardzo daleko) ale sie nie miesza (czyli jest ale jakoby go nie bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Nie kompromituj się niewiedza o tym czym jest 16.11.07, 14:06 fizyka i jakimi zagadnieniami się zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Nie no przeciez jezeli na nasz swiat wplywaja 16.11.07, 14:21 jakies czynniki "duchowe", niematerialne to powinny chyba byc tez przedmiotem badan na poziomie mikro. W filozofii ten problem nazywa sie problemem interakcji, czyli jak niematerialny byt duchowy moglby wplywac byty materialne (fizyka wyklucza taka mozliwosc). Nierozwiazywalnosc tego problemu pogrzebala kartezyjski dualizm (filozofia mysli mowiaca ze dwie substancje tworza czlowieka; rozciagla i duchowa). Problem interakcji jest tak powazny ze nawet dualizmu nie ratuje slynny logiczny Chalmersa Dwu-Wymiarowy argument przeciwko Materializmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Czy wiesz jakie cechy MUSZĄ mieć zjawiska 16.11.07, 14:32 zby nauka mogła je badać? jest ich niewiele bardzo ale trzeba je WSZYSTKIE znać,żeby rozprawiać odpowiedzialnie o nauce a szczególnie o fizyce jej historycznej PODSTAWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski O czym ty bredzisz? W radju maryja od babc sie 16.11.07, 14:38 tego nasluchales. Ale wam mozgi wyprali. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Pytam, czym może sie zajmować nauka a czym nie? 16.11.07, 14:48 Znasz odpowiedz to odpowiedz a wtedy zrozumiesz,że bzdurki wypisywałeś na temat pojęć metafizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski mialem juz na te bzdety nie odpowiadac 16.11.07, 16:47 Metafizka, ha ha. Jedyna dziedzina filozofii, kotra od 17 wieku stoji w miejscu. Poza paroma historykami filozofi nikogo juz nie interesuje. Wiekszosc z jej zakresu przeszla pod opieka logiki lub matematyki a reszta na smietnik historii lub do teologii, co jest prawie tym samym. Doucz sie troche swiat nie konczy sie na sredniowieczu! Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Swiat sie nie kończy ale wsród filozofów 16.11.07, 17:12 często mozna spotkać powiedzenie,ze właśnie na wczesnym średniowieczu kończy się wartościowa filozofia, w klasycznym rozumieniu tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: do mnie nie dotarło 16.11.07, 14:13 rząd dusz, a co to takiego? No tylko tyle, że ja nie jestem żadna -ista:) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Żadne mi nie w smak 16.11.07, 14:17 Wyjaśnij mnie, babci polskich wnucząt, co do mnie miało dotrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Czy Babcia dobrze słyszy i widzi? Kontrolnie pytam 16.11.07, 14:26 Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Orzeszku.. Ty malutki 16.11.07, 14:34 bacia dobrze, ale jak nie kapujesz to spytam wprost: Czym antydeista i co do mnie miało dotrzeć? A jak nie to ukłony i spadam. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Miało do szanownej Babci dotrzeć, że politycy 16.11.07, 14:53 wychowywani na polskim podwórku słyszeli o Bogu i proszą Go PUBLICZNIE o wsparcie.Pewnie maja w tym jakiś cel. Pewnie polityczny. Reszty niechaj Babcia sama się domyśli lub zapyta Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Spoko , spoko Homoś 16.11.07, 15:02 Pytałeś o forumowiczów, a tera mi o politykach nawijasz, Pytam: czy do mnie miało dotrzeć? I niby dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Nie zdziwiło Cię, dlaczego politycy wzywają Boga? 16.11.07, 15:16 Przecież słowa rządowej przysięgi nie zawierają prośby o Boskie wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel specjalnie dla joli_izy o duszy ludzkiej 16.11.07, 16:11 ptta.pl/pef/pdf/d/duszal.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 14:19 Osiol zawsze bedzie tylko oslem czerwony pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 14:29 To oczywiscie do roteupla czylim czerwonego/kurd/upla. Homos moze byc ksiedzem.Polscy ksieza sa znani w swiecie z nieuctwa. Rownie mozliwe jest jednak ze on chcialby byc ksiedzem,lecz jak zwykle mu nie wyszlo.Komezke jednak posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Wycofuje sie z przekonania, ze homos jest ksiedzem 16.11.07, 14:23 ...taki pierd.ola, ktory nie umie rozrozniac miedzy idealizmem a racjonalizmem (np. tomizm) nie moze byc ksiedzem. To jakis ciec jest. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus jeśli dopiero teraz zrozumiałeś,ze nie jestem 16.11.07, 15:04 księdzem to MUSISZ być większym i znacznie bardziej ograniczonym cieciem niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 14:23 Playtfusy chyba są w trwodze.Bo jak trwoga, to do Boga o pomoc się zwracają.No to pośrednicy,czyli kler będą mieć dużo roboty,oby z dobrym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 14:25 roterupel napisał: > sprawuje rzeczywisty rząd dusz? > Czy zanotowaliście w pamięci ilu członków rządu Premiera Tuska nie prosiło > Boga o pomoc w pełnieniu swoich stanowisk? Przecież wiadomo, że pokemony to taka sama kołtuneria jak PiSs i tak samo będą w kruchcie siedzieć. Osobiście nawet wisi mi ich apel o boską pomoc, mogliby też przywoływać popularnego w niektórych kręgach Latającego Potwora Spaghetti. Problemem tego kraiku jest to, że boscy funkcjonariusze kosztują nas zbyt wiele. Armia okupacyjna robiłaby mniejsze szkody w kasie państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Ty nie wytwarzasz dochodu narodowego emerycie 16.11.07, 15:25 kochany.:) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 14:50 A jakim dowodem można przekonać motłoch który bez dowodów uwierzył? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 15:26 440417mz napisał: > A jakim dowodem można przekonać motłoch który bez dowodów uwierzył? Sam jestes motłoch i forumowe gowno , które smierdzi na forum i trzeba je omijać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 15:36 Tą mysz która ci tupie w łepetynie głupiej,wyjmij i połóż przed komputerem.Jaka moneta taki oddżwięk?Bujaj się Fela,bo pojutrze niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 15:40 440417mz napisał: > Tą mysz która ci tupie w łepetynie głupiej,wyjmij i połóż przed komputerem.Jaka > moneta taki oddżwięk?Bujaj się Fela,bo pojutrze niedziela. Jesteś wyjątkowy prymityw o wyjątkowo ubogiej osobowości skoro siedzisz tu 24 godziny na dobę plując żółcią i to w sposób tak prymitywny. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 15:51 Lej dalej wazeliną to może cię przywrócą do pracy przedszkolanki w Polsce.Bo teraz musisz w Pampelunie zbierać pomidory,z ulicy.A tak a propos,nie dziwi mnie że cię wypieprzono z funkcji(?)przedszkolanki.Widocznie dzieci bały się ciebie,bo nawet ja emeryt wystraszyłem się twego słownictwa,a raczej ślinotoku żółci pomieszanej z jadem.Nowo-stara forumowa Horpyna? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 16:06 Opowiadasz bzdury które ni sniły ni były jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 16:19 Jestem może i ordynarny,ale nigdy by mi nie przyszło do głowy nazywać kogoś goownem.Zbieraj z ulicy pomidory w Pampelunie,możesz nawet zbierać bydlęcy nawóz,ale nie rzucaj go na FK.Możesz nie zgadzać się z cudzymi opiniami,ale po co kogoś nazywać goownem.Chyba że lubisz goowna.Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 19:23 Za to nazywasz ludzi o innym niż ty światopoglądzie motłochcem. Nie nazywam ateistów motłochem tylko dlatego że są ateistami. Może jakbyś chodził z wnukami na spacery wiedziałbys co to radośc życia i że nie oznacza wcale wazeliniarstwa i miałbys więcej szacunku do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 19:43 Opinie jak doopy,każdy ma swoją.Dziwne,a może nie, że tylko ty reagujesz wyzwiskami.O tym motłochu to tylko cytowałem słowa wybitnego filozofa.Jest to też moja opinia z którą całkowicie się zgadzam.Gdy brakuje argumentów,to przychodzi ci na pomoc ona,argumentacja.Szkoda tylko że w towarzystwie wulgaryzmów i obrażania innych epitetami w rodzaju;goowno;.Słowa to obraz człowieka,w twoim wypadku,goowniany obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 19:47 Otrzymałeś obrazę za obrazę i dobrze o tym wiesz. Jak się wyzbędziesz obrażania Polaków tylko dlatego że nie są ateistami i napiszesz coś mądrego to podyskutujemy. Nie zauważyłam żeby ktokolwiek z tobą na tym forum dyskutował.To ci powinno dac do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 19:55 Spadaj Safono,tam są drzwi.Drogi ci już nie wskażę.Nie musisz dyskutować ze mną ani nawet czytać moich słów.Miej myszkę przy komputerze a nie w głowie.Howgh!Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 20:00 Nie robisz nic innego jak opluwać i obrażać.Tylko tyle potrafisz i tak cie dziwi moja o tobie opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 15:41 to wszystko zostanie ZAPAMIĘTANE. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 15:45 Homoś, Ty już naprawdę nie masz o czym pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Moim zdaniem ten"dodatek" do słów przysiegi to 16.11.07, 15:48 ważny i wyraźny sygnał polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Moim zdaniem ten"dodatek" do słów przysiegi t 16.11.07, 16:03 roterupel napisał: > ważny i wyraźny sygnał polityczny. A moim zdaniem ten dodatek nie był wpisany i jedni go dodawali sami i inni nie.I to wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Re: Moim zdaniem ten"dodatek" do słów przysiegi t 16.11.07, 16:14 Dodało ten "niewinny dodatek" chyba 15--stu członków rządu. Dodał także Premier Tusk. Powtarzam dodali bo chcieli. Pytam, dlaczego chcieli zawiadomić szeroką publiczność,że no własnie o czym chcieli zawiadomić Polaków członkowie nowego rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Moim zdaniem ten"dodatek" do słów przysiegi t 16.11.07, 19:29 roterupel napisał: > Dodało ten "niewinny dodatek" chyba 15--stu członków rządu. > Dodał także Premier Tusk. > Powtarzam dodali bo chcieli. Pytam, dlaczego chcieli zawiadomić szeroką > publiczność,że no własnie o czym chcieli zawiadomić Polaków członkowie nowego r > ządu? O tym że są nowymi ministrami. Mnie osobiście bardziej interesują reformy jakie trzeba w tym kraju przeprowadzić , żeby faktycznie żyło sie tak, jak w innych krajach a nie jakieś bez znaczenia drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel UPR o antydeizmie! 16.11.07, 16:45 SKĄD SIĘ BIORĄ ZABOBONY, CZYLI SIŁA TELEWIZJI W czasach telewizji nieporuzmienia są powszechnością. Telewizja jest najsilniejszym orężem propagandy. Ludzie powtarzają, co im mówią inni ludzie, a ci mówią to, co widzieli w telewizji. Załóżmy, że ktoś uruchomi myślenie i stwierdzi, że skoro np. feministki walczą o równo-uprawnienie, to znaczy, że chcą zlikwidować kobietom przywileje, czyli działają na ich szkode. Wtedy obskoczy go stu innych, którzy będą przekonywać (bo tak widzieli w telewizorze, a przecież do telewizji nie zapraszają dziwaków, tylko najwybitniejsze autorytety), że kobiety są dyskryminowane a feministki walczą o ich prawa, a on sam pachnie oszołomstwem, szowinizmem, et cetera. Argumenty o poborze do wojska, urlopach macierzyńskich czy wczesniejszej emeryturze będą zagłuszane oraz traktowane z pobłażliwym uśmiechem litości nad zacofaniem autora-ciemnogrodzianina i nie staną sie nawet przedmiotem polemiki. Ewentualnie postępowiec skontruje argumentami zupełnie odchodzącymi od znaczenia równouprawnienia,(np.,że kobietom należą sie urlopy macierzyńskie w ramach równouprawnienia właśnie) bo przecież nie może posługiwać się logiką słowotwórczą, jeżeli chce "udowodnić" tę teze. W ten sposób zaszczuty homo sapiens, zacznie się z nimi zgadzać lub udawać,że się zgadza, żeby nie został uznany za oszołoma i nie popadł w osamotnienie. Skoro tak mówią wszyscy znajomi, telewizja,gdzie zapraszają tylko fachowców i autorytety,oraz cała Unia Europejska, to pewnie tak jest i basta. A jak nawet mam osobiste wątpliwości, to i tak lepiej ich nie ujawniać, bo ja jestem przecież wykształcony i na poziomie, to powiniene</B><B>m zgadzać z ludzmi światłymi, a niżeli z "faszystowskim ciemnogrodem". Tkwienie we własnych przekonaniach na krótką metę sie nie opłaca, bo będę izolowany. Na dłuższą metę może tak, bo jak to wszytsko runie i prawda wyjdzie na jaw, to mnie wybiorą na króla. Prawdopodobieństwo osiągnięcia czegoś pierwszym sposobem jest dużo większe, więc obejmę taką taktyke i będe kłamał. Wtedy mnie zaproszą do "towarzystwa", a stąd już tylko krok,żeby jako "autorytet" być zapraszany do telewizji. Tak wygląda mechanizm ogłupiania ludzi przez telewizje, w kraju, gdzie nie ma wolnej telewizji. Większosc ludzi rozumie ateizm jako antyreligie, a nie antydeizm 94%. Twierdzi, że w Chinach jest realny komunizm 97%, a Polska to kraj kapitalistyczny 76% . Że Łukaszenka jest gorszy niż przywódcy WE, FR czy USA a Białoruś biedna kraina,ekonomicznie porównywalna z Mołdawią 96%. Że Kościół jest przeciwko karze śmierci 90%. Że feministki działają na rzecz kobiet 97%. Że Hitler to prawica 96%. Uwierzyli,że w Polsce nagle z niewiadomo skąd ujawniło sie tylu faszystów, aż miliony 57%. Że każdy, kto mówi negatywnie o jakichkolwiek Żydach to antysemita 57%. Od 57% do 97% społeczeństwa tak myśli (pomijając tych, co zaznaczyli: "nie mam zdania"). Jak się okazuje,tylko 3% społeczeństwa jest wolne od przesądów. Dziwnym trafem pokrywa się ta liczba z głosami na Unię Polityki Realnej. Paweł Grobelny Odpowiedz Link Zgłoś
piwekk Re: Czy do forumowych antydeistów dotarło kto w P 16.11.07, 16:49 a niby znasz jakiś udokumentowany przypadek pomocy Boga w rządzeniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Np. ustanowienie zasady rozpiętości kierowania 16.11.07, 17:09 ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś