Dodaj do ulubionych

Polacy to tępaki.

IP: *.se.com.pl 27.06.01, 00:00
Po przeczytaniu art. we "Wprost" Kto zaraża nas biernością'' wpełni zgadzam się
z tezami tam zawartymi. Polacy mają mentalność stada baranów idących na rzeź.
Swoje decyzje nie opierają na myśleniu, tylko na impulsach płynących z rdzenia
kręgowego. Nic dziwnego że wszyscy robią ich później w jajo.
Obserwuj wątek
    • Gość: camel Re: Polacy to tępaki. IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.01, 00:00
      nie zapomnij, ze tez jestes Polakiem..

camel
      • Gość: Misio Re: Polacy to tępaki. IP: *.dhl.com 27.06.01, 19:19
        Gość portalu: camel napisał(a):

> nie zapomnij, ze tez jestes Polakiem..
        >
        > camel

Moim zdaniem polakow mozna podzielic na 2 kategorie, polacy polscy i polacy europejscy, przy czym ci
        pierwsi stanowia jakies 80% spoleczenstwa
        • Gość: noico Re: Polacy to tępaki. IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.06.01, 19:30
          Gość portalu: Misio napisał(a):

> Moim zdaniem polakow mozna podzielic na 2 kategorie,
          polacy polscy i polacy europejscy, przy czym ci
          > pierwsi stanowia jakies 80% spoleczenstwa

Misio rozwin ten watek bo nie "chwytam". Wedlug Ciebie
          ktorzy sa lepsi a ktorzy gorsi. Czy "europejski" znaczy
          lepszy od "polski"???
          • Gość: camel Re: Polacy to tępaki. IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.01, 23:05
            > Moim zdaniem polakow mozna podzielic na 2 kategorie,
            > polacy polscy i polacy europejscy, przy czym ci
            > > pierwsi stanowia jakies 80% spoleczenstwa

wejdz na forum "mezczyzna" i poczytaj wypowiedzi np
            Karola (on z niemiec..wiec teoretycznie Polak
            europejski).
            A moze Polakow nalezy podzielic na:
            Polako
            i Polaczkow (to te 80%)

camel
      • Gość: jaro Re: Polacy to tępaki. IP: *.pool.mediaWays.net 28.06.01, 18:29
        To nie prawda. Od 15-stu lat zyje w Niemczech i obserwuje to z zupelnie innej
        strony. Tepacy sa wszedzie; USA, Japonia, Wlochy, Niemcy, itd. Jesli policzyc to
        w % to srednio jest w kazdam kraju tepakow po rowno.

• Gość: BERG Re: Polacy to tępaki. IP: *.ipt.aol.com 27.06.01, 23:29
      Gość portalu: Kwasek napisał(a):

> Po przeczytaniu art. we "Wprost" Kto zaraża nas
      biernością'' wpełni zgadzam się
      z tezami tam zawartymi.

Czytaj dalej antypolskie brukowce , pajacu, a wyrobia ci
      one zamierzony swiatopoglad. Jakkolwiek twoja wypowiedz
      wyglada mi na typowa antypolska brednie
      • Gość: paul Re: Polacy to tępaki. IP: 203.202.95.* 28.06.01, 01:18
        Gość portalu: BERG napisał(a):

> Gość portalu: Kwasek napisał(a):
        >
        > > Po przeczytaniu art. we "Wprost" Kto zaraża nas
        > biernością'' wpełni zgadzam się
        > z tezami tam zawartymi.
        >
        >
        > Czytaj dalej antypolskie brukowce , pajacu, a wyrobia ci
        > one zamierzony swiatopoglad. Jakkolwiek twoja wypowiedz
        > wyglada mi na typowa antypolska brednie

Wypowiedz Bergu jest za to typowa wypowiedzia Polaka polskiego (dalsze przyklady -
        kibice pilkarscy i rezerwisci), lub jak kto woli "polaczka".
    • Gość: Ciemniak Re: Polacy to tępaki. IP: *.ny.us.prserv.net 28.06.01, 07:09
      Art. nie czytalem bo staram sie nie kupowac Wprost i GW.Ale to co napisales
      mozna w zasadzie przykleic do kazdego narodu.Np Zydzi,podobno mondrzejsi od
      nas,a tak latwo dali sie jakiemus malarzowi(czy kim on tam byl?)poprowadzic na
      rzes.Co nie umieli wyczuc pisma nosem,co sie swieci?Mieli male
      wplywy,pieniadze,rozeznanie i zdolnosci przewidywania polityki?I dalej jaki
      wplyw na postawe Niemcow mial przed wojna kryzys gospodarczy?Dlaczego bez
      watpienia taki wielki narod,(kultura) dal sie omotac takiemu no- palaczowi?
      (zawsze zapominam).Dlaczego biedni Rosjanie dali wiare wiecie komu?Dlaczego
      Francuzi rewolycji,Persowie Chomeiniemu,Palestynczycy hezbollachowi,a my Polacy
      (ja tez) temu co na wuzku jezdzil?I tak dalej.Przekonales mnie by nie kupic
      tego Wprost,nie bede czytal tego Art.Jesli oni tak nas segreguja i takimi
      kategoriami oceniaja "swoich" to z gory wiem ze nie warto .Niby Wielcy
      Europejczycy, Swiatli,Nowoczesni,demokraci,rownosc ale chyba to tylko puste
      slowa,na ktore juz dalismy sie nabrac.Ty natomiast,jesli nie masz wlasnych
      opini tylko dajesz wiare jednemu art.(chocby nie wiem co ta by bylo napisane)I
      przyjmujesz to tak szybko jako wlasna.To znaczy tylko jedno.Ze wlasnie Toba
      mozna latwo manipulowac.Uczysz nas a sam chyba myslisz tym rdzeniem, czy ktora
      tam czescia ciala.Na koniec nie ublizam zawodom takim jak malarz,szanuje tak
      samo inzyniera jak robotnika.Nie jestem i my Polacy nie jestesmy
      rasistami.Odbijamy tylko pileczke.To Wy ja zagrywacie takimi art. jak
      Wprost,nie my.Oby to byla tylko pileczka bo wtedy nikt na ty nie
      wygra.Pozdrowienia(a nich bedzie dla wszystkich) Ciemniak.
      • Gość: r2d2 Re: Polacy to tępaki. IP: *.at.ibm.com 28.06.01, 09:49
        Moim zdaniem glowne tezy artykulu sa raczej sluszne. Polak wk...wia sie, ze nie go nie chca do
        Uni bo z czyms tam zalega i jest zacofany (wystarczy zobaczyc jakie Czesi maja drogi i jak szybko
        buduja nowe!!!). Trudno caly czas zyc na kredyt i brac na listosc Austriakow za odsiecz Wiednia itd.
        Jak patrze na polska mentalnosc, to nie dziwie sie, ze w 1795 Polska zostala skasowana.
        To tylko nasza wina, ze nie skasowalismy wtedy Rosji lub Prus.
        Polacy sa zbyt wyrozumiali dla siebie - w ogole nie sa wyrozumiali dla innych.
        • Gość: mada Tępaki, chyba za łagodnie powiedziane.. IP: 149.156.56.* 28.06.01, 10:24
          Po ostatnich wspomnieniach urlopowych swoich i znajomych powiediałabym bydło..
          Sikanie do klombów z kwiatami, rzucanie śmieci i niedopałków gdzie popadnie,
          picie i publiczne rzyganie do morza (tak! szok - Riviera Olimpijska - Grecja),
          brak jakiegokolwiek obycia, ryki wrzaski i wszechobecne " kuuurwaaa
          Jóóóózeeek"jedno wielkie chamstwo o braku znajomości języka nie
          wspominając...to idzie nasze społeczeństwo (oczywiście nie w ruchu
          prawostronnym, bo po co można jak to stado krów ryć sie gdzie popadnie).
          wstyd...
          • Gość: JKM Re: Tępaki, chyba za łagodnie powiedziane.. IP: 128.253.229.* 28.06.01, 21:18
            To wlasnie te 80% prawdziwych polaczkow. Gowno chlopu nie zegarek (przepraszam
            ciezko pracujacych wsi...), tzn. chcalem napisac "demokracje" zamiast zegarka.
            Glosujcie przeciw h.. z Unii, glosujcie za "prawdziwa",
            swojska "POLSKA", "Polska" dla "POLACZKOW". Kupa, kupy (gnoju) nikt nie ruszy,
            tylko ominie dlugim lukiem. A mu bedziemy jezdzic za granice "na saksy",
            pokrasc co sie da, i zygnac to tu i tam.

Smutne, ale tak wlasnie wyglada obraz Polski za granica. To dlatego na granica
            nie mowie po polsku.
            • Gość: Ciemniak Re: Tępaki, chyba za łagodnie powiedziane.. IP: 32.100.165.* 29.06.01, 07:39
              Gość portalu: JKM napisał(a):

> To wlasnie te 80% prawdziwych polaczkow. Gowno chlopu nie zegarek (przepraszam
              > ciezko pracujacych wsi...), tzn. chcalem napisac "demokracje" zamiast zegarka.
              > Glosujcie przeciw h.. z Unii, glosujcie za "prawdziwa",
              > swojska "POLSKA", "Polska" dla "POLACZKOW". Kupa, kupy (gnoju) nikt nie ruszy,
              > tylko ominie dlugim lukiem. A mu bedziemy jezdzic za granice "na saksy",
              > pokrasc co sie da, i zygnac to tu i tam.
              >
              > Smutne, ale tak wlasnie wyglada obraz Polski za granica. To dlatego na granica
              > nie mowie po polsku.
              Do Mada i JKM Najpierw przypomne Wam wielcy demokraci i Europejczycy kilka
              prawd.To nie kto inny a wlasnie chlop przechowal na wsi takie przykazania
              demokracji jak wolne wybory.Bo byly na Soltysa.Albo wlasnosc prywatna,obok
              rzemieslnika w miescie. Wiem ze tacy postepowcy jak Barcelowicz czy GW maja
              czerwone korzenie(ciekawe Wprost bo nie jestem pewien w int znalazlem kiedys
              Czerwona Gwardia Michnika-nie moge trafic) Wies natomiast zawsze manifestowala
              niechec do komuny.Dzisiaj ma za to zaplate tak jak caly kraj.Przypmne Wam jak
              glosowalismy wszyscy po okraglym stole.Czy ktos sie wtedy pytal- Mazowiecki to
              Zyd? nie to byl Mazowiecki .A jak sie malo co nie przewalil to caly kraj za Nim
              stanol.Ilu wtedy ludzi bylo za Unia E ?- chyba wszyscy,ja tez.To jest tylko Wasz
              wymyslony stereotyp,ze Polacy chca sie odseperowac od Europy.Bzdura to tak jak
              bysmy bylli przeciwko sobie, pytamy tylko na jakich zasadach?To jest roznica. A
              co nie wolno nam?A jak tak dalej pojdzie to mozecie byc pewni ze zaglosujemy na
              nie. Dlaczego dzisiej jest inaczej?Czy to tylko nasza wina -ciemnoty?A Wy biale
              kolnierzyki to co?(nie dotyczy to porzadnych mondrych i wyksztalconych ludzi)Jaki
              uzytek zrobiliscie z tej wladzy ktora w koncu dostaliscie z naszego mamaszczenia?
              Jesli juz to nie dla Polski.Narod Was dzisiej ocenia wyjatkowo sprawiedliwie i
              lagodnie.Te wasze wpisy swiadcza tylko o tym,ze pokazujecie swoja zlosc i
              zaczynacie sie miotac.Alkochol narkomania to plagi spoleczne nie tylko w
              Polsce.Najlatwiej pokazac na to palcem .A ja sie pytam co to Panstwo zrobilo zeby
              bylo lepiej.?Zrobil pewno cos monar itp .Dlatego takim jak im podam reke ale nie
              Wam.I jeszcze jedno.Jak Pani(u)taki wstyd sprawia byc Polakiem,i macie z tego
              powodu przechodzic takie przykrosci to mysle ze rozwod mozna zawsze wziac.O tak
              wielkich myslicieli i swiatowcow na miare 30 stulecia to kazdy kraj zabiega.Po co
              mamy sie tak meczyc na wzajem?Pozdrawiam cala swoja Polske Ciemniak.
          • Gość: robcio Re: Tępaki, chyba za łagodnie powiedziane.. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 18:32
            Gość portalu: mada napisał(a):

> Po ostatnich wspomnieniach urlopowych swoich i znajomych powiediałabym bydło..
            > Sikanie do klombów z kwiatami, rzucanie śmieci i niedopałków gdzie popadnie,
            > picie i publiczne rzyganie do morza (tak! szok - Riviera Olimpijska - Grecja),
            > brak jakiegokolwiek obycia, ryki wrzaski i wszechobecne " kuuurwaaa
            > Jóóóózeeek"jedno wielkie chamstwo o braku znajomości języka nie
            > wspominając...to idzie nasze społeczeństwo (oczywiście nie w ruchu
            > prawostronnym, bo po co można jak to stado krów ryć sie gdzie popadnie).
            > wstyd...

a widzieliście Niemców czy Anglików za granicą?u siebie sa grzecznijak aniołki
            ale jak wypuścic ich za granice to nierobią niczego innego niz opisani powyzej no
            może skala jest nieco (ale tylko nieco) mniejsza.jak do hotelu przyjezdzali
            Polacy nie widziałem w oczach personelu specjalnego przerażenia ale widok
            wysiadających z autokaru Niemców wprawiał ich w prawdziwy popłoch .tyle tylko,ze
            oni w przeciwieństwie do Polaków zostawiają kupe kasy i tylko tym należy
            tłumaczyć tolerowanie ich zachowania.Nikt ale to absolutnie nikt nie pała do nich
            miłością i obojetnie czy jest to w Hiszpanii czy Włoszech.wyjazd niemieckich
            czy angielskich lumpów oznacza powrót do normalności-niestety na krótko.
            ktoś powie,że to niewielki odsetek -pewnie to i prawda ale dotyczy ona również
            nas
            Polaków
        • Gość: Osm Re: Polacy to tępaki. IP: 195.94.204.* 02.07.01, 17:07
          W swoim czasie na spolke z Moskwa "skasowalismy" wielkie Panstwo Kijowskie. Nie
          jest to powod do szczegolnej chwaly, ale pokazuje, ze po prostu w historii
          rozne okresy byly.
          • Gość: Leszek Re: Polacy to tępaki. IP: *.inetia.pl 02.07.01, 17:32
            Gość portalu: Osm napisał(a):

> W swoim czasie na spolke z Moskwa "skasowalismy" wielkie Panstwo Kijowskie. Nie
            >
            > jest to powod do szczegolnej chwaly, ale pokazuje, ze po prostu w historii
            > rozne okresy byly.

Co ty człowieku piszesz. Poczytaj sobie trochę o historii Polski.
            To Litwa podbiła Ruś Kijowską. Polska zawładnęł tą krainą dopiero po Unii
            Lubelskiej w 1659 roku! Zawładnęła to znaczy przejęła spod prawa WKL pod prawo
            Korony Polskiej.
    • Gość: emilian Re: Polacy to tępaki. IP: *.efekt.pl 28.06.01, 15:40
      Gość portalu: Kwasek napisał(a):

> Po przeczytaniu art. we "Wprost" Kto zaraża nas biernością'' wpełni zgadzam się
      >
      > z tezami tam zawartymi. Polacy mają mentalność stada baranów idących na rzeź.
      > Swoje decyzje nie opierają na myśleniu, tylko na impulsach płynących z rdzenia
      > kręgowego. Nic dziwnego że wszyscy robią ich później w jajo.

Nie zapominajmy ze "wprost" to gazeta dla ludzi majacych metalnosc stada baranow
      idacych tam gdzie zaprowadzi ich redaktor naczelny. Swoje myslenie,
      czytelnik "wprost" nie opiera na mysleniu lecz na pelnym zgadzaniu sie z tezami
      zawartymi w tym tygodniku. Nic dziwnego ze latwo ich zrobic w jajo. Jeszcze sami
      za to placa po te 3,50 tygodniowo.

A teraz na powaznie. Kogo uwazasz za barana ? Mnie ? Siebie ? Swojego ojca ?
      Swoje dzieci ? Moja matke ? WSZYSTKICH ???
      Czlowieku to co napisalem wczesniej (o czytelnikach wprost) napisalem "dla jaj"
      ale po glebszym zastanowieniu sie nad twoimi wynuzeniami wydaje mi sie to jak
      najbardziej prawdziwe.

Napisz wiec cos wiecej o tych "wszystkich polakach". Dlaczego wielce oswiecony
      redaktor wprost uwaza ich za stado baranow ? Czy wszyscy glosowali na
      Kwasniewskiego ? A moze wszyscy maja zakrecone rogi i sa pokryci welna ?

A jaki narod ty uwazasz za najlepszy. Moze pragnal bys byc kim innym niz jestes,
      identyfikowac sie z jakas inna nacja ?

Mam nadzieje ze odpowiesz na moj post.

Pozdrawiam

• Gość: BRO Re: Polacy to tępaki. IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 18:35
        A moze zamiast biadolic na "Wprost" i na tych sikajacych do morza warto byloby
        zaczac od siebie i napisac jak to zmienic?
        Praca u podstaw dzis juz niestety nie modna. Ale moze warto byloby zaczac od
        ochrony najmlodszego pokolenia przed niszczeniem ich umyslow przez tzw Pokemony
        i lekure Harrego Pottera.
        Pozdrawiam
        BRO
        • Gość: JKM Re: Polacy to tępaki. IP: 128.253.229.* 29.06.01, 04:41
          Ale moze warto byloby zaczac od
          ochrony najmlodszego pokolenia przed niszczeniem ich umyslow przez tzw Pokemony
          i lekure Harrego Pottera.

Dlaczego tzw Pokemony i lekura Harrego Pottera ma niby niszczyc umysly Polakow
          a nie widac zeby czynila to innym? Jestesmy genetycznie uposledzeni, czy co?
          Ktos gdzies tu pisal, ze uposledzenie moze byc skorelowane z przyjmowaniem
          alkoholu pod postacia wodki bo tam gdzie przyjmuja go podpostacia wina i piwa
          jest jakby lepiej, zeby nie powiedziec duzo lepiej.
          • Gość: Kwasek Re: Polacy to tępaki. IP: *.se.com.pl 29.06.01, 13:48
            Tępaki, są wszędzie owszem ,ale dlaczego po przyjeżdzie do Polski nawet z Czech
            lub Węgier czuję się jak w ruskim Chlewie. Wszędzie brud, śmiecie i
            złodziejstwo. Dlaczego Radio Maryja skora tak kochą ten plugawy naród pozwala
            by polski las był wysypiskiem śmiecie, niszczył przystanki, kradł swoje, itp.
            Rzucam hasło: Polska do ZBiR'u, tam Polaczki będą świecić przykładem, jakie to
            one cywilizowane i kulturalne.
          • Gość: jfriend Re: pokemony IP: *.pleszew.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 14:03
            Gość portalu: JKM napisał(a):

> Ale moze warto byloby zaczac od
            > ochrony najmlodszego pokolenia przed niszczeniem ich umyslow przez tzw Pokemony
            >
            > i lekure Harrego Pottera.
            >
            > Dlaczego tzw Pokemony i lekura Harrego Pottera ma niby niszczyc umysly Polakow
            > a nie widac zeby czynila to innym?

z tego co wiem w niektórych krajach zabronili pokemonów, bo dzieci sie gorszyły; kilka popełniło
            samobójstwa
            • Gość: AC778K Re: pokemony IP: 128.253.229.* 29.06.01, 15:04
              Odwoluje to co powiedzialem na temat Pokemonow - mialo byc tylko o HP.
    • Gość: jfriend Re: Polacy to tępaki. Cenię w Polakach ... IP: *.pleszew.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 14:17
      Cenię w Polakach to, że w działaniu (jako cały naród) potrafią kierować się sercem. Odróżnia ich to
      od innych "wyższych ras". Szkoda tylko, że tak nie za często mogą korzystać z tej umiejętnosci ...

jfriend@poczta.gazeta.pl
      • Gość: AC778K Re: Cenię w Polakach ... IP: 128.253.229.* 29.06.01, 15:07
        Ja tez to cholernie cenie. Tylko dlaczego u licha za wszelka cene ("...na zlosc
        mojej babce niech mi uszy odmarzna...") nie potrafia przznac sie do narodowyh
        przywar, ktore na dluzsza mete przeszkadzaja nam jak drzazga w bucie
    • Gość: JMT Jeśli nie Polacy to KTO ???. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 16:36
      Uczestnicy dyskusji wypowiadając się o Polakach zapominają powiedzieć KIM SĄ
      ONI SAMI ???. Chciałbym wiedzeć kto w sposób pozbawiony kultury osobistej i
      narodowej tak pisze o Polsce i Polakach.
      Ten brak wiedzy nie pozwala mi sformłować odpowiedzi.
      Nie wiem czy piszący powyższe posty to: My Polacy ???, Czy WY Polacy.
      A jeśli "WY" - to kto ty.

Dobry zwyczaj to się przedstawić.
      (pewnie znowu mój post zniknie z tego forum)
      Pozdrawiam "zmazywaczy" i bezpostaciowych dyskutantów: Kwaska, Misia, paula,
      r2d2, made, JKM, AC778K
      JMT - Polak.
      • Gość: AC778K Re: Jeśli nie Polacy to KTO ???. IP: 128.253.229.* 29.06.01, 17:13
        tylko co to znaczy? Podaj definicje Polaka.

czy Polak to: czlowiek mowiacy po polsku, wychowany na polskiej literaturze
        pieknej i w polskiej kulturze?

czy koniecznie w Polsce, bo znam takich co sie chowali za granica i sa bardziej
        polscy niz 95% krajowych polakow?

czy Polak to ktos, kto czyta wiecej niz jedna ksiazke rocznie, bywa raz do roku
        w teatrze (prawda, ze nie mam wysokich wymagan)?

czy moze to ktos kto oglada Big Brothera od dechy do dechy, pieprzyc czytanie?

czy moze to ktos komu bebechy wywracaja sie do gory ogami kiedy widzi brud
        naszych miast i wsi?

czy moze to te 95% ktore za przeposzeniem "sra" pod siebie jak jest poza domem
        wyrzucajac WSZYSTKO za okno samochodu, na ziemie? - zapomnijmy rowy i ulioce
        naszych miast, miasteczek, wsi - polecam spacer w polskich parkach NARODOWYCH i
        zabranie ze soba duzego worka na smieci - bylem ostatnio z kilkoma bardzo
        zaprzyjaznionymi rodzinami z W-wy, K-owa, Gdanska na Rusinowej Polanie w
        Tatrach i zaproponowalem abysmy zebrali znalezione smieci do oworkow schodzac
        na dol. Primo, wywolalo to zdziwenie niektorych znajomych. Secundo, stalismy
        sie objektem jednego wielkiego posmiewiska i wydrwin ludzi, ktorzy widzieli co
        robimy. Byly to za rowno rodziny okolicznych gorali, jak i zorganizowane
        wycieczki. Ani jedna osoba, mimo ze zachecalem do przylaczenia nie zkorzystala
        z zaproszenia, wszyscy natomaist pukali sie w czolo. Czy to tez byli polacy?

Moglbym dalej kontynuoac te pytania, ale watpie czy ma to jakikolwiek sens

pozdrawiam i moge napisac AC778K-Polak choc to alej niz nie znaczy
        • Gość: noico Re: Jeśli nie Polacy to KTO ???. IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.06.01, 17:29
          Ale ten caly "syf" mozna kiedys usunac. Powoli, bo powoli ale usunac. A propos
          ksiazek i teatrow to Ci powiem, ze robol z jakiegos hipermarketu, filii jakiejs
          fabryki czy z innych ma dosyc po "robocie", o bezrobotnych nie wspominajac. Ich
          nie obchodzi papierek na ulicy, gdy "nie ma co do gara wlozyc". A "elyta"
          chodzi do teatru (niestety robole to u nas wiekszosc). Jest jeszcze taki typ
          ignorantow (ich nigdzie nie brakuje), ktorym sloma z butow wystaje,
          a "dorobili" sie "bryk" i jak to powiedziales "sraja pod siebie", a co
          wiecej "sraja na wszystko". Takie czasy. Jestem optymista i wieze, ze bedzie
          lepiej, zaczynajac od siebie.
          Komunizm tez zrobil swoje (chodzi mi o postawe "nie zrobie tego bo jest
          sprzataczka").
          Ps. Jestem Polakiem.
          • Gość: AC778K Re: Jeśli nie Polacy to KTO ???. IP: 128.253.229.* 29.06.01, 21:30
            Oczywiscie, ze masz racje. Tez wierze, ze moze byc lepiej bo inaczej to tylko
            sie powiesic. Sprawe smiecenia i naszej specjalnosci czyli "toalet" mozna
            szybko zalatwic. Na przklad tak:
            1. na kazdym szczeblu szef policji jst obierany w wyborach bezposrednich np. na
            4 lata i on kontraktuje podleglych mu policjantow.
            2. policja ma bowiazek karac mandatami za smiecenie. Teraz tego sobie nie
            wyobrazam, po policjant to jest wladza a ona nie od tego, zeby karac za
            takie "duperele". Mysle, ze nawet zmuszenie goscia do podniesienia i wrzucenia
            papierka o kosza wystarczyloby na poczatek. Ale musi to byc odruch "pawlowa" u
            policjanta i nie moze byc tak, ze chwile pozniej policmajster sam papierek
            wyrzuca (widzialem) na ulice. Nie musza kazdemu zaraz zwracac uwage ale jesli
            beda to robic niezmordowanie, to sie ludzioe naucza. Przy okazji: ludzie mja
            respekt dla policji: jechalem niedawno samochodem w Krakowie i szczeniaki (18-
            20 lat) wyrzucily smieci za okno samochodu. Zatrzymalem ich zajezdzajac droge,
            powiedzialem, ze jestem z policji i maja wrocic na piehote i pozbierac. jeden
            sie stawial, zebym pokazal legitymacje - oczywisci nie mialem - powiedzialem,
            ze jesli chce to zaraz tutaj radiowoz zciagne (mialem komore) tylko wtedy nie
            bedzie wesolo. No i poszli chopcy piechota ze 100m i czesc papierow pozbierali.
            Nauczka z rego taka, ze daje glowe, ze przez jakis czas nie beda ich wysypywac
            przez okno. Dowodzi to tego, ze trzeba znlezc sposob na zmuszenie policji do
            pracy a nie szlajania sie po ulicach.

Generalnie, niestety, nasza policja jest nie tylko intelektualnie slaba, ale
            bardzo zle szkolona - znajomy, lebski i inteligentny facet ucikajac przed
            bzrobociem wstapil do policji (czy to nie absudalny motyw stepowania do
            policji??). Poniewaz byl zdolny i inteligentny, wyslali go na wyzszy kurs do
            Slupska. No i wrocil szybciutko, bo byl "uczony" przez "wykladowcow" jak
            wlasciwie wypelniac papierkowa robote przez TRZY MIESIACE!. Zasadniczo bylo to
            przerabianie REGULAMINU SLUZBY POLICYJNEJ i tyle. Zadnej praktyki, nic tylko
            papierki. Ot, taka jest ta nasza policja.

Ale jesli dadza nam szanse samym sobie wbierac policjantow, tak jak wojtow, to
            wierze, ze demokracja beposrednia pozwoli conieco zmienic.

• Gość: JMT Kompleksy Polaków. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 17:53
          Definicja Polaka ???.
          Nic takiego nie istnieje.

Jestem Polakiem - BO TAK TO CZUJE! - i tyle.

Ja też mógłbym tobie przykładami uzasadnić każdą (KAŻDĄ !) postawioną teze.
          Ale przecież jesteś inteligentnym człowiekiem i nie będę zabawiał się w
          erystykę.

Cenię natomiast w twój samokrytycyzm i ciesze się że choć jedna piękna cecha
          narodowa została przez ciebie ujawniona na światło dzienne. SUPER.
          Tak trzymaj AC778K.

Tylko musisz uważać aby nie popaść w kompleksy, bo możesz zacząć się jąkać. To
          dość często zdarza się przy trudnym dzieciństwie i braku samoakceptacji.

Czytaj Prentice Muluforda - polecam. Podniesiesz przynajmniej średniom krajową.
          Śmieci zbieraj dalej - niech się śmieją (przynajmniej naród z poczuciem humoru).

Pa i ogólnie zdrówka.
          Pozdrawiam.
          • Gość: AC778K Kompleksy Polaków: do JMT IP: 128.253.229.* 29.06.01, 21:39
            Cech dobrych to my mamy duzo, ale niestety nie potrafimy umiejetnie
            bagatelizowac przed swiatem naszych slabosci, tylko walczymy z uporem lepszej
            sprawy, ze tak na prawde to tych slabosci wcale a wcale nie mamy. Jest to
            bardzo niepraktyczne, bo smokrytycyzm to najszybsza droga do samopoprawy

pozdrawiam i dziekuje z sugestie czytelnicze

• Gość: !!!! Re: Kompleksy Polaków: do JMT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 22:15
              AC778K daj pan spokój i nie ględź o samokrytcyźmie (zmień tą płytę).
              Nie bądź pan zaprzańcem z ciemnogrodu.
              Pozdrawiam i życzę więcej oleum w głowie.
              • Gość: AC778K do !!! IP: 128.253.229.* 29.06.01, 22:57
                Nie ma mowy, Panie Wykrzykliwy. Mie przestane, bo mi sie juz znudzilo w kolo
                wysluchiwac ta sama plyte, ze "Polak przed i po szkodzie glupi". Panie,
                takie "madrosci" nie biora sie z powietrza, tylko z praktyki. Ktos tam musial
                te chorobe wiele razy zaobserwowac i u to u wielu polakow.

I druga bardzo polska madrosc, bedace pochodna bezkrytycyzmu, ktorego piewca
                Pan jestes to " na zlosc mojej mamie(babci) niech mi uszy odmarzna". Bo wie
                Pan, nawet zwierze sie uczy na wlasnych bledach. Moj pies na przyklad to wie
                juz ze kazdy drut to moze byc "elektryzchny pastuch" wiec taki zupelnie glupi
                to nie jest, ale jak obserwuje to wiele ludzi tak nie mysli choc pisze
                wyraznie "Uwaga, wysokie napiecie". Ma Pan dwie mozliwosci: albo analfabeci
                albo glupi, wiec za ktora pan sie sklania?
                • Gość: Kwasek Re: do !!! IP: *.se.com.pl 02.07.01, 15:18
                  Cieszę się że rdzeń mamy zdrowy ,tylko te gówno co naokoło pływa trzeba usunąć.
                  A tu duzo do roboty przed nami.
                  • Gość: AC778K Re: do Kwaska IP: 128.253.229.* 02.07.01, 16:37
                    Oczywiscie, skoro bagno jest to trudno z tego powodu rezygnowac z jego
                    osuszenia. Z tym, ze trzeba uwazac, bo niestety, "zly pieniadz wypiera dobry" i
                    walka z bagienkiem jest jak holendrow z morzem. Trzeba, budowac tamy i osuszac
                    i patrze czy gdzis nie przecieka.
      • Gość: jfriend Re: Je�li nie Polacy to KTO ???. IP: *.pleszew.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 19:12
        Go�ć portalu: JMT napisał(a):

> Uczestnicy dyskusji wypowiadajšc się o Polakach zapominajš powiedzieć KIM SĽ
        > ONI SAMI ???. Chciałbym wiedzeć kto w sposób pozbawiony kultury osobistej i
        > narodowej tak pisze o Polsce i Polakach.
        > Ten brak wiedzy nie pozwala mi sformłować odpowiedzi.
        > Nie wiem czy piszšcy powyższe posty to: My Polacy ???, Czy WY Polacy.
        > A je�li "WY" - to kto ty.
        >
        > Dobry zwyczaj to się przedstawić.
        > (pewnie znowu mój post zniknie z tego forum)
        > Pozdrawiam "zmazywaczy" i bezpostaciowych dyskutantów: Kwaska, Misia, paula,
        > r2d2, made, JKM, AC778K
        > JMT - Polak.

Jestem z ciała czę�ciowo Polak, z nasienia żyd, czuje się żydem.
        Szanuję w obydwu narodach to co jest piękne. A jest wiele wspólnego i dobrego.
        A przynajmniej kiedy� było ...

JeF

jfriend@poczta.gazeta.pl
      • Gość: AC778K Re: Jeśli nie Polacy to KTO ???. IP: 128.253.229.* 03.07.01, 04:27
        Kurde, kto jest badziej polakiem, Ci co tu do oczu sobie skacza czy Ci o cheja w wojsku (Rzepa,03.07.01 Nr 153)
        Czarnoskory pilkarz (a moze i do tego Zyd), ktory strzela bramki dla Polski, czy pijane palanty na trybunach?
        Mickiewicz - Litwin piszacy po polsku, czy Conrad-Korzeniowski - Polak, piszacy po angielsku, czy Tuwim -
        Polski Zyd piszacy po polsku? Czy Kubus Puchatek jest "polakiem" (przeciez to imie wymyslila Irena Tuwimowa!)
        czy moze powinien nazywac sie "prawdziwie" po polsku Fredzia Puf-Puf?

LUDZIE, a moze tak pomyslelibyscie co WY dla Polski moglibyscie zrobic dookola siebie - na przyklad sprobujcie
        byc uprzedzajaco uprzejmi do wszystkich przez nastepne 24 godziny. Z przyjemnoscia uslysze komu sie to
        udalo.

Pozdrawiam wszystkich, i tych za i tych przeciw.
        • Gość: Ciemniak Re: Jeśli nie Polacy to KTO ???. IP: *.ny.us.prserv.net 03.07.01, 08:12
          Wiesz co Jef iAc....Znam w NY zamerykanizowanych Zydow,na mojej ulicy(takiej
          biedniejszej).2 z nich to mlodzi narkomani para .Przyznaje,ze to nie liczni bo
          zdecydowana wiekszosc sie dobrze prowadzi.Ci jednak zachowuja sie roznie.Czy
          myslisz ze inni Zydzi ich potepiaja,czy sie ich wstydza,czy mowia o nich
          tepaki,albo bydlo,lub plywajace g ktore trzeba usunac?.Nie Wiecie co mowia,ze
          oni maja problem. Przychodzi 2 3 razy w tygodniu taki starszy facet z
          torba.Wiem ze Zyd bo kiedys w piatek sie spieszyl do synagogi , a na te mloda
          wola zdrobniale Reka czyli Rebeka.Mnie sie nieraz pyta czy ich nie
          widzialem.Czasami jest jeszcze kobieta i drugi taki mlody.To jest wlasnie to
          co ja w Was podziwiam.Trzymacie sie razem.Tak jest o wiele latwiej do czegos
          dojsc.Pozdrawiam ps Odezwe sie jutro.
          • Gość: TLUK Re: Jeśli nie Polacy to KTO ???. IP: 164.106.59.* 04.07.01, 00:25
            To samo Niemcy. Nawet najgorszych traktuja po ludzku.
            Jezeli ktos sie zle zachwuje czy kradnie to ma do tego powody.
            Trzeba mu pomoc aby powodow nie mial.
            • Gość: Kwasek Re: Jeśli nie Polacy to KTO ???. IP: *.se.com.pl 05.07.01, 11:28
              Jasne powód kradieży, bo mi się robić nie chcę a potrzebuję na nowy dres i
              merola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka