Dodaj do ulubionych

CBA - Sawicka - Ćwiąkalski

09.02.08, 09:30
Wszystkie pisowskie media trąbią o zwycięstwie CBA w sprawie
Sawickiej - umorzenie tego postępowania ma dowodzić braku podstaw do
jego prowadzenia.

Tylko nikt nie zwrócił uwagi na skromne dementi ministra. Powiedział
wyraźnie: Nie mogą być prowadzone dwa postępowania w jednej sprawie.

Poznańskie dochodzenie umorzono bo zajmuje się nim okręgówka
warszawska, zdaje się. I o tym pisiorki milczą, bo im do PR nie
pasuje.

No cóż, na Titanicu pod koniec również krzesła i komody wyrzucano za
burtę.

Obserwuj wątek
    • warczacy_z_wilkami Re: CBA - Sawicka - Ćwiąkalski 09.02.08, 09:38
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75466211
      • haen1950 Re: CBA - Sawicka - Ćwiąkalski 09.02.08, 09:43
        Sorry, nie zauważyłem. Ale czytam bzdety na ten temat w rzepie.
        Głupota tych pisowskich redaktorów jest już rydzykowa.
        • warczacy_z_wilkami Re: CBA - Sawicka - Ćwiąkalski 09.02.08, 09:45
          nie znaczy to że watek ma zginąć :)
          • haen1950 Re: CBA - Sawicka - Ćwiąkalski 09.02.08, 09:49
            Tak to rzepa w skrócie pisze:

"Nie będzie śledztwa w sprawie nadużyć, których mieli się dopuścić
            agenci CBA podczas akcji wobec Beaty Sawickiej, byłej posłanki PO.
            Minister sprawiedliwości, Zbigniew Ćwiąkalski wyjaśniał jednak w TVN
            24, że wątki sprawy, które się do tego nadają, będą przez
            prokuraturę badane".

Jak można napisać półprawdę, prawdę i nieprawdę jednocześnie. Szkoła
            Rydzyka tylko takie dyplomy rozdaje.

• pla_cebo Twoich licznych klamstw na portalu tym nikt nie 09.02.08, 10:53
      Nikt nie dementuje bo szkoda czasu. Ale tym razem warto...

"Dzisiaj prokuratura poinformowała, że śledztwa w tej sprawie nie będzie, bo po
      wstępnym badaniu okoliczności zdarzeń w działaniach CBA nie dopatrzono się cech
      przestępstwa. - Decyzja została podjęta wobec braku uzasadnionego podejrzenia
      popełnienia przestępstwa - poinformowała rzecznik Prokuratury Okręgowej w
      Poznaniu Magdalena Mazur-Prus."
      www.tutej.pl/cms.php?i=28853
      To podobnie jak z laptopem "zatopionym w wannie", raportem Pitery na temat CBA
      czy kilkudziesiecioma nielegalnymi podsluchami (wczoraj Komorowski mowil juz ze
      nawet jak jeden sie znajdzie czyli jeszcze sie nie znalazl:)))
      • wawrzyniec.dziedzic.pruski nie nie nie kaczusiu 09.02.08, 10:57
        wczoraj o 21 minister Ćwiąkalski skorygował tą wiadomość , bo ukazała się
        również na pasku TVN24 i wyjaśnił , że odmowa postępowania nastąpiła nie dlatego
        że nie ma przestępstwa , ale dlatego że już się tym zajęła inna prokuratura i
        nie można prowadzić równolegle postępowań. Dotarło?
        • pla_cebo fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:02
          skorygował bo ukazała się
          > również na pasku TVN24
          Dobre:)))
          Minister koryguje postanowienia prokuratury okregowej, to ciekawe...
          • wawrzyniec.dziedzic.pruski Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:06
            minister kaczy cwoku skorygował informacje którą podali dziennikarze TVN24
            A ja w przeciwieństwie do ciebie bardziej wierze u źródła niż jakiemukolwiek
            dziennikarzowi obrabiającemu materiał.
            PS. cieciu :)))
            • pla_cebo Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:12
              wawrzyniec.dziedzic.pruski napisał:

> minister kaczy cwoku skorygował informacje którą podali dziennikarze TVN24
              > A ja w przeciwieństwie do ciebie bardziej wierze u źródła

Zrodla na Czerskiej sa najbardziej wiarygodne:)))

A gdzie link z paska tvn24 haeniku?
              • wawrzyniec.dziedzic.pruski Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:16
                nie jestem heniu jezioranie :D

już ci linkuje
                najpierw
                www.allegro.pl/item308922323_plazma_panasonic_th_65pv600_th_65pv600_nowy_f_vat.html
                potem :n.pl/

potem wezwij montera z wiertarką, i już będzie pasek :D
                • pla_cebo Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:18
                  Nie mozesz podac linka do wypowiedzi Ministra ktora koryguje postanowienia
                  prokuratury okregowej? Ciekawe dlaczego haeniku:)))
                  • wawrzyniec.dziedzic.pruski Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:22
                    no widzisz, jak ty nie wierzysz że ja nie heniu to jak mogę liczyć na to że czas
                    który poświęce dla ciebie zostanie dobrze wykorzystany. Bardziej patrz w pasek w
                    TV niz w ten brązowy co masz na majtkach
                    • wawrzyniec.dziedzic.pruski Zmieniłeś już majty? to prosze czytaj 09.02.08, 11:25
                      "
                      Najnowsze informacje
                      RSS
                      Kanały RSS
                      Tematy: cba, platforma obywatelska, prokuratura
                      00:01, 09.02.2008 /PAP, TVN24
                      CBA nadal ma sprawę o Sawicką
                      ALE NIE BĘDZIE SPRAWY SAWICKA VS CBA
                      TVN24, fot. PAP
                      Poznańska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie przekroczenia
                      uprawnień przez CBA wobec byłej posłanki PO Beaty Sawickiej. - Wątki sprawy pani
                      Sawickiej już są podjęte w postępowaniu głównym dotyczącym nieprawidłowości w
                      działaniu CBA - tłumaczy minister Zbigniew Ćwiąkalski.
                      - Nie mogą się toczyć dwa postępowania o to samo - wyjaśniał Ćwiąkalski w
                      "Magazynie 24 Godziny" TVN24.

Beata Sawicka w styczniu złożyła doniesienie o popełnieniu przestępstwa w
                      trakcie akcji CBA przeciwko niej. Według Sawickiej, funkcjonariusze CBA
                      przekroczyli swe uprawnienia, podejmując bezpodstawnie inwigilację wobec niej
                      oraz namawiając ją do przestępstwa, jakim jest przyjęcie łapówki.

Sawicka jest podejrzana o podżeganie i nakłanianie do korupcji oraz płatnej
                      protekcji, przyjęcie korzyści majątkowej i powoływanie się na wpływy w organach
                      władzy.

Posłanka była zatrzymana w październiku przez funkcjonariuszy CBA w momencie
                      przyjmowania łapówki za "ustawienie" przetargu na zakup 2-hektarowej działki na
                      Helu. Ponownie, już po wygaśnięciu jej immunitetu, została zatrzymana na
                      początku listopada w jednym z hoteli na terenie Poznania, także przez
                      funkcjonariuszy CBA."
                      www.tvn24.pl/0,1538155,wiadomosc.html
                      • pla_cebo Re: Zmieniłeś już majty? to prosze czytaj 09.02.08, 11:34
                        Czy ty potrafisz czytac? To nie jest ZADNE skorygowanie przez Ministra
                        postanowien prokuratury okregowej. To jest jego interpretacja, skadinad trzeba
                        przyznac ze dosyc oryginalna. Bo postanowienie prokuratury okregowej w Poznaniu
                        i jego uzasadnienie pozostaje dalej w mocy.
                    • pla_cebo Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:26

> no widzisz, jak ty nie wierzysz że ja nie heniu to jak mogę liczyć na to że cza
                      > s
                      > który poświęce dla ciebie zostanie dobrze wykorzystany. Bardziej patrz w pasek
                      > w
                      > TV niz w ten brązowy co masz na majtkach
                      Cienki tekst, haeniku. Nie stac cie na nic lepszego?
                      • wawrzyniec.dziedzic.pruski Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:30
                        przeczytałeś cieciu to co ci zlinkowałem czy udajesz dalej przygłupa?
                        • pla_cebo Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:43

> przeczytałeś cieciu to co ci zlinkowałem czy udajesz dalej przygłupa?
                          A czy ty gazetowy misiaku wiesz co to jest postanowienie prokuratury okregowej a
                          co wypowiedz politycznego ministra?
                      • haen1950 Re: fajnego nicka masz haeniu:))) 09.02.08, 11:42
                        Przekroczenie uprawnień nie jest jeszcze przestępstwem, tak mi się
                        zdaje. Ale może spowodować, że takie działanie uniewinni i
                        usprawiedliwi łapówkę Sawickiej.

Inaczej sprawa wygląda, gdy forsę wręcza kochanek Sawickiej, inaczej
                        gdy wręcza obcy facet urzędniczce za załatwienie sprawy.

Pieprzenie poslanki faktycznie przestępstwem jeszcze nie jest.

Piszę oczywiście wydumane hipotezy i sytuacje.
                        • jrjrjr Luuuuuudzie!!! 09.02.08, 12:05
                          Jeżeli namawianie kogoś przez rok (z podtekstem erotycznym) do
                          wzięcia łapówki nie jest przestępstwem, to ja jestem primaballerina
                          Bol'szowo Tieatra.
                          • pla_cebo Re: Luuuuuudzie!!! 09.02.08, 12:11
                            Podtekst erotyczny, to kolejna bajka.
                            "Zaslepiona" Sawicka sprawdzajaca czy w bukiecie kwiatow od
                            swojego "kochanka" nie ma podsluchow mowi wszystko:)))
                            • wawrzyniec.dziedzic.pruski Re: Luuuuuudzie!!! 09.02.08, 12:14
                              masz racje jak zwykle. Kwiaty na randce w parku daje sie zgodnie z zasadami
                              zawsze przed wręczeniem łapówki. Lepperowi też mieli dać kwiaty
                            • haen1950 Re: Luuuuuudzie!!! 09.02.08, 12:19
                              Równie dobrze mogła tam szukać bileciku na kolację ze świecami.
                              Głaskać płatki orchidei od kochanka.

Posłuchaj, głupiutka placebo. Pokazał nam Kamiński to, co chciał
                              pokazać. Ale ja również pamiętam młodego Wałęsę, jak wspólnie z
                              agentem chciała go wmontować w helski bajer.

Zanim poznamy prawdę minie trochę czasu. Ale bądź pewna, że ją
                              poznamy. Co niektórzy już ją znają dokładnie. Nie uchowa się, jak
                              Jarucka, którą Kaczory schowały w MSZ.
                              • pla_cebo Re: Luuuuuudzie!!! 09.02.08, 15:22
                                haen1950 napisał:

> Równie dobrze mogła tam szukać bileciku na kolację ze świecami.
                                > Głaskać płatki orchidei od kochanka.
                                >
                                Dobre, ta wersja jest godna jeszcze glupszych wyksztalciuchow:)))

> Posłuchaj, głupiutka placebo. Pokazał nam Kamiński to, co chciał
                                > pokazać. Ale ja również pamiętam młodego Wałęsę, jak wspólnie z
                                > agentem chciała go wmontować w helski bajer.
                                Tu jeszcze lepsza wersja,Sawicka jako agentka, w sam raz dla
                                czytelnikow GW:)))
                                >
                                > Zanim poznamy prawdę minie trochę czasu. Ale bądź pewna, że ją
                                > poznamy. Co niektórzy już ją znają dokładnie. Nie uchowa się, jak
                                > Jarucka, którą Kaczory schowały w MSZ.

Dokladnie, nie uchowa sie prawde poznajemy szybciej niz sie
                                wszystkim wydawalo. Kolejne prokuratury potwierdzaja brednie
                                przedwyborcze serwowane przez niektore media:)))
                                Ps. A Jarucka wynalaz Brochwicz z Miodowiczem, a oni bynajmniej z
                                Kaczorami maja niewiele wspolnego.
                                Tak wiec jako czolowy propagandysta portalu jestes coraz bardziej
                                zenujacy:)

• haen1950 Re: Luuuuuudzie!!! 09.02.08, 15:49
                                  To mi wyjaśnij, dlaczego Jarucka za etat w MSZ cały czas forsę
                                  brała. Ciekawi mnie, jak jest dzisiaj, czy wreszcie ją wywalono?

Kaczory darli by się wniebogłosy gdyby to platformy tylko sprawka
                                  była. A tu cicho sza. I forsę za frajer dają za milczenie. Ja
                                  jeszcze pamiętam jak nawoływała do głosowania na Kaczora przed paru
                                  milionami TVNwidzów.
                                  • pla_cebo Re: Luuuuuudzie!!! 09.02.08, 16:14
                                    haen1950 napisał:

> To mi wyjaśnij, dlaczego Jarucka za etat w MSZ cały czas forsę
                                    > brała. Ciekawi mnie, jak jest dzisiaj, czy wreszcie ją wywalono?
                                    Nie wiem do kiedy brala, a powod byl bardzo prozaiczny jak na nasze
                                    polskie warunki - zwolnienie lekarskie o czym dobrze wiesz.
    • 440417mz Re: CBA - Sawicka - Ćwiąkalski 09.02.08, 16:18
      Jeszcze trochę czasu a platfusy zrobią z Sawickiej Konradkę Wallenrodkę!Coś w
      rodzaju Hansa Klossa w spódnicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka