Gość: eee Re: Porywają w biały dzień IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 11:10 Za coś takie powinno grozić dożywocie i kastracja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mann Kara śmierci dla przykładu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 11:23 Taka jest nasza kochana mentalność. Nikt nie zareagował gdy ktoś ją wciągał do busa. Równie dobrze gdyby wrzeszczała też nikt by nie zareagował. Krzyczymy, że Policja to i tamto. Najprościej jest zwalić winę na orgaa, które są za to odpowiedzialne. Niestety. Oni nie mają oczu wszędzie a przecież wystarczyło zadzwonić pod 112 z komórki. Ale po co. Nie będę przecież się mieszać. Żeby mnie potem po komendach ciągali? Takich "przygodnych" obserwatorów też powinno się karać za współudział, patrzyli i nic... Polska mentalność jest do d**y, każdy tylko myśli o sobie, jak nakraść od sąsiada, bo ma coś. Wstydzę się, że jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Re: Policja NIC nie robi IP: *.wbk.com.pl 26.08.03, 11:23 Sorry, że trywializuję, ale moim zdaniem zbyt często wygląda to tak: 1. siedzi sobie paru kolesi na skwerze, piją, klną pod nosem i rzucają na ziemię niedopałki - policja im nie przeszkadza (o ile w ogóle pojawia się w okolicy), 2. z czasem (godziny, dni, tygodnie?) kolesie widzą, że mogą więcej - zaczynają kląć na głos i wdawać się w pyskówki z przechodniami - policja nie przeszkadza 3. z czasem kolesie zaczynają agresywniej zaczepiać przechodniów - policja przestaje odwiedzać takie miejsce, bo cieszy się złą reputacją (to taki mały paradoks, ale tak właśnie jest! - znam wiele takich miejsc, w których element urzęduje non stop, a władzy jeszcze nie widziałem) 4. kolesie robią się agresywni, opuszczają skwerek, w poczuciu bezkarności zaczynają "rządzić" w okolicy - policja boi się im przeciwstawić 5. i tak dalej... Tak, do k***wy nędzy, policja jest za ten stan odpowiedzialna! Oczywiście, bydlaki zawsze się trafią, i winić policję za ich istnienie to paranoja, ale opieszałość policji (a właściwie szerzej: policji, prokuratury i sądów) tylko podbudowuje poczucie bezkarności takich bydlaków, wręcz prowokuje do bardziej zuchwałych działań. DO ROBOTY, PANOWIE! ZA TO WAM PŁACI SPOŁECZEŃSTWO!!! TRZEBA ZACZĄĆ NADSTAWIAĆ KARKÓW! RYZYKO JEST WPISANE W WASZ ZAWÓD - DLACZEGO UNIKACIE MIEJSC, W KTÓRYCH MOŻNA DOSTAĆ PO GĘBIE?! A jeśli chodzi o tych z busa - nie ma litości dla sk****synów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEVEN mylisz sie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 12:05 Gość portalu: trol napisał(a): > Sorry, że trywializuję, ale moim zdaniem zbyt często wygląda to > tak: > 1. siedzi sobie paru kolesi na skwerze, piją, klną pod nosem i > rzucają na ziemię niedopałki - policja im nie przeszkadza (o ile > w ogóle pojawia się w okolicy), akurat w tym punkcie bardzo czesto interweniuje straz miejska albo policja. mandat min. 50zl to duzo dla takiej mendy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: mylisz sie IP: 80.51.240.* 26.08.03, 14:30 > > 1. siedzi sobie paru kolesi na skwerze, piją, klną pod nosem i > > rzucają na ziemię niedopałki - policja im nie przeszkadza (o ile > > w ogóle pojawia się w okolicy), > akurat w tym punkcie bardzo czesto interweniuje straz > miejska albo policja. mandat min. 50zl to duzo dla takiej > mendy!!! Nie, nie. Interweniuje jak siediz kilku kulturalnych ludzi spokojnie na ławeczce i chce wylegitymować. Bezpieczne. Do żuli nie zbliży się, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł VVVVVVVVVVVVVVVVVV IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 16:10 Na internetowym forum wszyscy by "dołożyli" tym zwierzętom. Na ulicy panuje tchórzliwa anonimowość przechodniów. Nikt nie chce ryzykować, aby pozbawić bandytów zepsucia reszty życia kobiecie, wszyscy gapie liczą na pozostałe osoby. Kiedyś zareagowałem z inną osobą, kiedy 3 dresów zaczęło okładać 40- letniego faceta na przystanku. Oberwałem, ale w tym czasie ktoś inny zadzwonił po policję i zgarnęli tych bezmózgowców. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Mylisz się. 26.08.03, 11:28 Rządy nie mają tu nic do rzeczy. To tacy jesteśmy, my Polacy. Wygodnie zwalać wszystko na rządy, obce siły, masonów i cyklistów. Ale nie zmieni to faktu, że jesteśmy zdemoralizowanym społeczeństwem. Wystarczy popatrzeć kogo wybraliśmy do Sejmu.... I tyle. Gadanie o komunistach i cyklistach jest w tej sprawie bez sensu. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mann TO WINA LUDZI A NIE POLICJI. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 11:36 Równie dobrze mogli zapakować do busa panienkę z najbardziej zatłoczonego przystanku. Obserwowalibyście tylko laskę, którą wciągają i właśnie jej twarz zapadłaby wam w pamięć. Jak krzyczy? jak siłuje się z gościem...ale nikt by jej nie pomógł, choćby spróbować ją uwolnić, krzyknąć, pokazać im, że zostali zapamiętani, zapisać choćby numery rejestracyjne, COKOLWIEK LUDZIE NIE ŚPIJCIE! Czy dopiero strzał w kogoś przechodzącego obok wywoła panikę? Czy czyjś strach, który osusza gardło i udaremnia próby krzyku, jest tobie obojętny? Obrzydliwe, jak większe miasta żyją. Idziesz ulicą i nawet nie spojrzysz innej osobie w oczy. Jesteście tacy samotni wśród tak wielu ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagadka Re: TO WINA LUDZI A NIE POLICJI. IP: *.crowley.pl 26.08.03, 11:47 Zgadzam się, że wina biernych obserwatorów tego zdarzenia jest niezaprzeczalna !!! Jak mogli spokojnie patrzeć na to co się dzieje !?!! Totalna społeczna znieczulica! Niedługo człowiek będzie bał się wytknąć nos z domu. Mieszkam w Gdańsku i już 3 razy okradli mnie kieszonkowcy, w tym raz szukałam pomocy u współpasażerów. Nie muszę chyba mówić z jakim skutkiem. Mojego brata napadnięto o 14h na jednej z dużych ulic Gdańska-został pobity i okradziony- gdy wracał z uczelni. Ludzie gapili się tylko bezmyślnie albo omijali ich szerokim łukiem .Nikt nie zawiadomił policji. Dopiero gdy ledwo doszedł do najbliższego sklepu ekspedietnka zadzwoniła po pogotowie i policję. Całe zdarzenie widziało przynajmniej 20 osób i nikt nie zareagował!! Sama powoli poadam w paranoję-boję się używać komórki na ulicy czy słuchać discmana. Wieczorem wychodzę tylko z kimś albo z moim dużym psem. W jakich my do cholery czasach żyjemy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolekk [...] IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 11:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo [...] 26.08.03, 14:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Dzizas, jacy wy ludzie jesteście ograniczeni! IP: 217.153.110.* 26.08.03, 12:09 Co to są za brednie o winie "komunistów"?! Co to za chora, pełna nienwiści politycznej osobowiść?! Kolejne bzdury o bezczynności policji albo o potrzebie kary śmierci. Najniższe instynkty przez to społeczeństwo przemawiają. Byle tylko wykrzyczeć swoje fobie, negatywne emocje, dać upust własnej frustracji i bezsilności. A rozum śpi... Załamac sie można. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Masz rację.. 26.08.03, 12:27 Oczywiście, sam osobiście z wielką przyjemnościa wyprułbym flaki z ładaków, ale rozlegający się chór głosów żądających wymyślnych tortur itp, jest tylko świadectwem naszej bezsiły i frustracji. Najpierw tolerujemy aby w Sejmie zasiadali ludzie z wyrokami sądowymi, tolerujemy powszechne chamstwo i zdziczenie (nawet w domu), kupujemy kradzione rzeczy od złodziei, oszukujemy na podatkach.. a potem nagle oburzamy się i żądamy powieszenia na suchej gałezi. Jak zwykle - powrzeszczymy trochę, pogrozimy zaciśnięta pięścią ("ja bym im.."), ale nie stać nas, jako społeczeństwo, na rzeczową dyskusję nad stanem naszej moralności. Zamiast tego zwalimy wine na komunistów, solidaruchów, czy co kto lubi. Smutne to wszystko. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: Masz rację.. 26.08.03, 14:43 > .....Jak zwykle - powrzeszczymy trochę, pogrozimy zaciśnięta pięścią ("ja bym > im.."), ale nie stać nas, jako społeczeństwo, na rzeczową dyskusję nad stanem > naszej moralności. > Smutne to wszystko. > KrisK Czy naprawdę wierzysz w to, że rzeczowa dyskusja nad stanem naszej moralności powstrzyma takiego prymitywnego prostaka bez zębów, przed brutalnym gwałtem na młodej, atrakcyjnej dziewczynie? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk O co innego mi chodzi. 26.08.03, 15:20 Gdybyśmy w Polsce wreszcie zdecydowali się na określony model postępowania wobec przestępców, być może owi bandyci dawno siedzieliby w kryminale za inne przestępstwa, byc może nie zostaliby wcześniej zwolnieni z więzienia, być może byliby pod troskliwą obserwacją policji. Ile razy czytamy, że okrutnych zbrodni dopuszczają się ludzie, którym darowano część odsiadki... Musimy wreszcie zdecydować się na coś. Może system amerykański? U nas niemożliwy jest wyrok 300 lat odsiadki (co w praktyce oznacza dożywocie bez prawa wcześniejszego wyjścia). Może kara śmierci (jestem przeciwny..)? Ale dlatego potrzebna jest dyskusja i powszechny consensus co do rodzaju podjętych działań. Nie chodzi mi więc o kolejne debaty telewizyjne, ale o podjęcie decyzji: co z tym wszystkim zrobić. Ja sam nie wiem, bo się nie znam. Na razie kolejni ministrowie sprawiedliwości zachowują sie jak Kaczyński: graja role dzielnych szeryfów, samotnie walczących z bandytami.. Co żałośnie wygląda nad wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
gajvs Re: Porywają w biały dzień 26.08.03, 12:10 Co za kretyn wpiął do tego politykę,co to ma wspólnego?A takiemu s.....synowi z busa,sam bym chętnie co nieco wkręcił w imadełko.Tylko nawet jak go złapią to za parę lat wyjdzie zresocjalizowany tak jak to miało miejsce z mordercą z Zakopanego.Powinni takich wieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nickita Re: Porywają w biały dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 12:17 Tak wygląda właśnieskutecznośc polskiej policji i polskiego prawa, strach wyjść z domu, bo nawet w biały dzień człowiek nie może czuć się bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suslo Re: Porywają w biały dzień IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 12:25 Jak widac kretynow i imbecyli takich jak ty nie brakuje na tym swiecie ale to tez pewno wina SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uran5 Re: Porywają w biały dzień IP: 81.210.22.* 26.08.03, 12:59 To takze skutki działań prokuratury i policji gdy ktoś próbuje komuś pomuc w takich sytuacjach! Znam sam przypadek sprzed 2 lat gdy człowiek na dworcu centralnym stanął w obronie bitej dziewczyny przez dawnego chłopaka która wzywała pomocy, był jedynym który zaregował na peronie pełnym ludzi i skończyło sie bójką. Bijacy dziewczyne trafił na pogotowie z rozbitym nosem, a tamten na komisariat i został zatrzymany. Okazało sie że miał wyrak w zawieszeniu i poszedł siedzieć, mimo że dziewczyna poporoszona przez rodzine wysyłała listy do sądu i prokuratury z prośbą o niekaranie go za oczywiste udzielenie pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEVEN WG PROKURATURY... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 13:18 prokuratura twierdzi, ze ma informacje tylko o jednym porwaniu... podobno nastapilo z PUSTEGO przystanku kolo krakowskiej wiezienia (ul. kamienna) ciekawie sie to wszystko komponuje z trescia artykulu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedźma Re: Porywają w biały dzień IP: 213.241.90.* 26.08.03, 13:27 w środku dużego miasta, w środku dnia, w środku jadącego autobusu wcale nie przepełnionego ani nie całkiem bezludnego ot takiego sobie,siedzieli sobie na każdym krzesełku jeden przyzwoity polak. I spokojnie przyglądali się, lub patrzyli w okno, kiedy trzech wielkich, podpitych obleśnych gości obrzydliwie obmacywało dziewczynęi rechocąc komentowało to. Strasznie się bałam. tak bardzo, że nie potrafiłam nawet głośno protestować. A kiedy wreszcie wysiedli wszyscy ci porządni obywatele bali sie spojrzeć mi w oczy. A ja im życzyłam, żeby spotkało to ich żony, córki, wnuczki, dziewczyny. Dopóki nie nauczymy się wszyscy solidarnie reagować to każdy może liczyć na własne odruchy i na własne szczęście.Ale czasem to za mało. Mam nadzieję, że ci, którzy nie zareagowali w czasie tego porwania mają o czym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Porywają w biały dzień IP: 212.157.1.* 26.08.03, 13:34 Powinni skurwysynów ustawowo kastrować - powoli i bez znieczulenia! Tylko świadomość straszliwej i nieuniknionej kary może powstrzymać tego typu tępe stworzenia przed popełnianiem podobnych zbrodni. Te biedne dziewczyny będą miały "blizny" psychiczne przez całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Nieuchronność kary - TAK! Ale... IP: 217.153.110.* 26.08.03, 13:58 Brutalność i okrucieństwo kary - NIE!!! NIE!!!!! NIE!!!!!!!!! Czy naprawdę jesteście takimi prymitywami? Czy doznaliście jakiś potwornych krzywd w dzieciństwie? Czy nie stać was na odrobinę zdrowego rozsądku?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Porywają w biały dzień IP: 80.51.254.* 26.08.03, 13:40 No chyba Cię kontiki po...bało jesli masz takie filozoficzne przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Porywają w biały dzień IP: 212.160.234.* 26.08.03, 13:49 Komu zależy na narodzie, bo ja już nie wierzę nikommu niczemu.Jedni piszą,że trzeba wychować nowe pokolenie, kiedy w Polsce mamy do czynienia ogólną niemocą a zarazem strachem jeszcze przed gorszym. Kto stoi w obronie obywatela? Nawet piąta władza głosząca swoją niezależność z pozoru coś próbuje przekazać. Bo proszę zauważyć zdarzenie miało miejsce 21 lipca a dziś mamy 26 sierpnia,kto tu celowo przyspia bo kartki z kalendarza mogą ulecieć , ale dni nie może braknąć w roku. oczym czym dziś mówił( tylko mówił, bo kościól tylko mówi a liczy ile duszyczek pogrzebie) Prymas na Jasnej Gorze(patrz artykuł poniżej). Czy nie było to przygotowanie do tego. I kto nas może obronić. Kiedy organa sprawiedliwości na takich sprawach zbijają kasę. Wychować????. Kogo złodziej wychowa ???, kogo wychowie pijak???,kogo wychowie badyta czy gwałciciel???. Degradacja sołeczeństwa trwa i tego już chyba nikt nie zatrzyma jedynie doprowadza samo zagłady!! Stracono Marchwickiego a dzisiejsze organa sprawiedliwości wyciściły GO i mówi się o pomyłce w co nie wierzę, bo chyba nie złapano i w tym samym dniu wieszano! Pan, Panie Redaktorze chyba wyczekałeś moment nieuwagi naczelnego i póściłeś artykuł dopiero przed północą by na rano był świerzutki. ale widać, że ludzie i w nocy czytają bo do rana było już co czytać i mieć obraz naszego społeczeństwa jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: Porywają w biały dzień IP: *.lubzel.com.pl 26.08.03, 13:52 Mam nadzieję, że policja (jaka by nie była czerwona czy zielona) szybko ich namierzy i złapie. Fajnie by było gdyby przy tym bandyci próbowali zbiec. Polecam to pod rozwagę, zwłaszcza w przypadku braku kary śmierci. Tradycyjnie w Polsce raptus puellae był karany gardłem i może warto wrócić do tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basior Re: Porywają w biały dzień IP: *.cc.telcordia.com 26.08.03, 13:56 Precz z komuna!!!! SLD na szubienice!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaak Zastanawiam się jakim kretynem trzeba być ... IP: *.local.pl / 172.16.202.* 26.08.03, 14:27 ... by wymyślić taki komentarz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitrayet Re: Porywają w biały dzień IP: 62.233.150.* 26.08.03, 14:28 najgorsz w tym wszystkim jest to ze nikt z ludzi stojacych na przystanku nie zareagowal. Jak mamy sie nie bac chodzic po ulicach skorow razie jakis problemow nie mozemy na nikogo liczyc. Przerazajaca znieczulica Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Urtrupić zwyrodnialców!!! 26.08.03, 14:35 Chciałabym mieć broń ostrą, wtedy z dziką przyjemnością rozwaliłabym puste łby takim zwyrodnialcom... jaka szkoda, że nie można wszystkich wałcicieli skazywać na karę śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Naprawdę tak uważasz.....??? IP: 217.153.110.* 26.08.03, 15:33 To może od razu oszusta podatkowego, kłusownika i studenta bez ważnego dokumentu uprawniającego do zniżki pozbawiać życia?! A cóż to za różnica?! (Tobie się tylko wydaje, że istnieje tu jakaś różnica...) Zabija się człowieka i problem znika. Zabija się człowieka i zemsta się dopełniła. Zabija sie człowieka i czujemy satysfakcję. Zabija się i człowieka i świat jest lepszy. Raaany, jak to cudownie działa! Jakie to oczyszczające!!! Nie znajduję słów na takie myślenie. Co sie z wami dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ SAMI BOHATEROWIE NA FORUM!!!!!!!!!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 16:13 Na internetowym forum wszyscy by "dołożyli" tym zwierzętom. Na ulicy panuje tchórzliwa anonimowość przechodniów. Nikt nie chce ryzykować, aby pozbawić bandytów zepsucia reszty życia kobiecie, wszyscy gapie liczą na pozostałe osoby. Kiedyś zareagowałem z inną osobą, kiedy 3 dresów zaczęło okładać 40- letniego faceta na przystanku. Oberwałem, ale w tym czasie ktoś inny zadzwonił po policję i zgarnęli tych bezmózgowców. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: Naprawdę tak uważasz.....??? 27.08.03, 11:12 Gość portalu: marcy napisał(a): > To może od razu oszusta podatkowego, kłusownika i studenta bez > ważnego dokumentu uprawniającego do zniżki pozbawiać życia?! A > cóż to za różnica?! (Tobie się tylko wydaje, że istnieje tu > jakaś różnica...) > > Zabija się człowieka i problem znika. Zabija się człowieka i > zemsta się dopełniła. Zabija sie człowieka i czujemy > satysfakcję. Zabija się i człowieka i świat jest lepszy. Raaany, > jak to cudownie działa! Jakie to oczyszczające!!! > > Nie znajduję słów na takie myślenie. Co sie z wami dzieje? Co się ze mną dzieje??? Nie wiem, ale wiem na pewno, że gdyby mnie to spotkało, a miałabym przy sobie broń, to z ogromną satysfakcją i przyjemnością rozwaliłabym te tępe gęby, z dziką rozkoszą obserwowałabym strach w ich oczach i błaganie o litość... P.s. Porównania jazdy na gapę z bestialskim gwałtem zbiorowym nawet nie skomentuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: Porywają w biały dzień IP: *.icpnet.pl 26.08.03, 14:39 Gość portalu: kontiki napisał(a): > oto skutki rzadow sld. Dokad komunisci beda u wladzy takie > praktyki beda sie nasilac kontiki- jesteś nienormalny. Idź się leczyć! Czy za czasów tzw. "komuny" takie zdarzenia miały miejsce? Gdybyś miał chociaż 3 zwoje mózgowe pomyślałbyś zanim wygłosisz taką opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Porywają w biały dzień IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 14:48 Gość portalu: kontiki napisał(a): > oto skutki rzadow sld. Dokad komunisci beda u wladzy takie > praktyki beda sie nasilac Jesteś wybitnie dowcipny kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Porywają w biały dzień IP: 195.136.60.* 26.08.03, 14:58 Trzeba być głupkiem by wiązać gwałty z rządem. To za Buzka i innych takich nie gwałcili? Więcej demokracji i ograniczeń dla policji! Więcej dbania o prawa człowieka dla bandziorów! Kary śmierci już nie ma, może zlikwidować kryminały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dieter Otciąć im jądra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 15:06 Jak już ich złapią, to powinni obciąć im jądra. A potem dożywocie. To jedyna uczciwa kara za coś takiego. Kiedy zostaną zaostrzone kary dla gwałcicieli? Wyjdzie taki nędzny prymityw po 2-3 latach i znowu to samo. Takich ludzi trzeba izolowac na całe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Dobra,dobra.Balcerowicz musi odejść!!! IP: 194.181.190.* 26.08.03, 15:25 Odpowiedz Link Zgłoś