zdenek.blacha 03.03.08, 14:22 wiadomosci.onet.pl/1703505,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 14:28 bardzo racjonalna decyzja.złe,podłe i głupie prawo nie może być przestrzegane. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 14:29 zdenek.blacha napisał: > wiadomosci.onet.pl/1703505,11,item.html "Ustawę lustracyjna wymyślili idioci[Mularczyk, Girzyński] dla idiotów [Kania,Ziemkiewicz,Sakiewicz]." Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.pl Brawo, panie profesorze! 03.03.08, 14:30 Niech się gó..jady same babrają w ubolskich odchodach, a porządnych ludzi do tego nie zmuszają! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Re: Brawo, panie profesorze! 03.03.08, 14:36 to nie profesor a 1szy sekretarz partii w PAN. Znajda go w tych odchodach na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 14:37 Oczywiście, że to jego prywatna sprawa, pod warunkiem, że zrezygnuje z polityki, nie będzie się mieszał do naszego życia i zacznie wychowywać swoje własne wnuki, ew. pisać ksiązki z dziedziny, w której jest specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Butny jak jego idole 03.03.08, 17:35 Przychodzi Geremek do psychoanalityka: - Mam zaburzenia pamięci. Próbuję zapomnieć, że donosiłem, ale mi się nie udaje. - Czy próbował już pan się kiedyś z tego leczyć? - Owszem, lekarz zalecił mi palenie... www4rzeczpospolita.blox.pl/resource/photo71.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Butny jak jego idole 03.03.08, 18:26 A to ciekawe! Jak któś w PRLu się nie stosował, to nie był butny, tylko opozycjonista a dzisiaj, "pan prezydęt" robi z niego weterana. Dziwne te wasze,PiSuarowe miarki są, do mierzenia ludzkiej godności Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil p. Germek nie jest tu butny, jest raczej cięzko 03.03.08, 17:39 przestraszony Odpowiedz Link Zgłoś
calleh Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 17:35 nie wiem co mu szkodzi? jedynym wytłumaczeniem dla mnie jest to, że koniecznie chce ponownie zaistnieć w mediach ale, ponieważ mam taki sam dochód za ubiegły rok jak dwa lata temu to nie będę składać oświadczenia majątkowego w postaci rocznego rozliczenia PIT jaka jest różnica w prawach i obowiązkach między osobą ze świecznika politycznego kraju a zwykłym obywatelem tego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil w 1962 wysłano go na Zachód 03.03.08, 17:37 do Paryza gdzie mianowano go dyrektorem Ośrodka Kultury Polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 17:40 A dlaczego miałby znowu się lustrować? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 17:46 Ale dlaczego wlaściwie nie, skoro to juz będzie tylko formalność? Tylko ten pan ma godność i honor,jedyny w Polsce? Co to jeszcze mamy Ubermenschów znosić? Mnie też razi wiele rzeczy ale muszę się podporządkować. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 17:47 > Ale dlaczego wlaściwie nie, Dlatego, że już złozył oświadczenie, iż nie był współpracownikiem SB. Jeśli ktoś uważa inaczej, niech mu to udowodni. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Tow.pisowcy-rydzykowcy! Plujecie sobie na zdrowie, 03.03.08, 17:51 ale najlepiej do PiSuaru. Tutaj was nikt nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 17:55 Tym bardziej powinien odejść z polityki, jeśli taki niedotykalski. Złożył, co mu szkodzi powtórzyć? Korona mu z głowy nie spadnie skoro jest taki wymóg. Przestańcie wreszcie uprawiać to bałwochwalstwo z pozycji na kolanach. Nie ma ludzi niezastąpionych. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 17:57 > Tym bardziej powinien odejść z polityki, O tym zdecydują jego wyborcy. > Złożył, co mu szkodzi powtórzyć? Ale dlaczego ma powtarzać? Jesli skłamał, nalezy mu to udowodnic i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:03 Bo takie jest prawo. Skoro nie skłamał, co mu szkodzi wypełnić papier, Boże święty!! Jemu się chyba epoki w których żyje pomyliły. On nie jest władcą absolutnym ani aparatczykiem w czasach dyktatury. Jego rola jest SŁUŻALCZA w stosunku do kraju i narodu.Podobno żyjemy w demokracji, nie? A jeśli on myśli inaczej to droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Towarzyszko elena! Zlozcie prosze oswiadcznie, ze 03.03.08, 18:05 nie jestescie prostytutka-tirowka, ktore sprawdzi specjalna komisja zlozona z waszych wrogow. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Towarzyszko elena! Zlozcie prosze oswiadcznie 03.03.08, 18:08 Oczywiście, że mogę je złożyć przed komisją pelną moich wrogów, tak jak przyjaciół. Prawda jest jedna. Albo jestem tirówką albo nie jestem. Skład komisji nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:06 > Bo takie jest prawo. Prawo jest takie, że gdy teraz nie złozy oświadczenia, mandatu nie traci. co mu szkodzi wypełnić > papier, Boże święty!! Przeciez już wypełniał. Podobno żyjemy w demokracji, > nie? No zyjemy. I został demokratycznie wybrany na podstawie złożonego przez siebie oświadczenia lustracyjnego. W czym więc rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:15 W tym, że są takie wymagania i dotyczą wszystkich. Ja też przed każdym podjęciem w pracy w Polsce musiałam uaktualniać książeczkę zdrowia. Mogłabym powiedzieć, że to było upokarzające. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:18 > Mogłabym powiedzieć, że to było upokarzające. Nie, to nie było upokarzające, ponieważ przed przystąpieniem do pracy wiedziałaś, że będziesz musiała tak robić. Sądzę, że Geremek uważa, że - ponieważ od momentu złożenia przez niego oświadczenia nic sie nie zmieniło - po raz drugi nie musi pisać, że nie jest wielbłądem. A to, że ktos ma takie widzimisię, że każe ludziom to pisać, nie znaczy jeszcze, iz każdy na spełnianie cudzych zachcianek musi sie godzić. Powiadam: jeśli ktos uważa, że Geremek skłamał, niech mu to udowodni. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:23 Nigdy się nie zrozumiemy. To właśnie takie zachowanie Geremka może doprowadzić do podejrzen co do jego nieuczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:26 To właśnie takie zachowanie Geremka może > doprowadzić do podejrzen co do jego nieuczciwości. Jest część Polaków, która Geremkowi nie wierzy niezaleznie od tego, czy składa on oświadczenia, czy nie. Dla mnie liczy sie tylko fakt taki, że nikt dotąd nie stwierdził, że Geremek w oświadczeniu lustracyjnym skłamał. W związku z tym zakładam, że napisał prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:33 Mnie to lata. Nie bardzo po ostatnich wystąpieniach go lubię, ale od nielubienia do bezpodstawnego oskarzania daleka droga. Jednak może zastanowić taka upartość. A arogancja władzy i wysoko postawionych osób w państwie to ostatnia rzecz jakiej nasz kraj potrzebuje. Wiadomo, przykład idzie z góry. Dlatego to nie jest jego prywatna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:35 Dlatego to nie jest jego > prywatna sprawa. Tutaj się z tobą zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
calleh Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:31 nie ktoś ma widzimisie tylko przedstawiciele całego narodu w osobach posłów i senatorów, to oni stanowią prawo, to ich wybierałaś w wolnych, demokratycznych wyborach że napisali prawo, którego można nie przestrzegać to już inna para kaloszy, że ktoś inny oficjalnie łamie prawo, pokazując w ten sposób swój stosunek do kraju i mieszkających w nim ludzi to też inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:34 OK, nie każdemu musi się podobać decyzja Geremka. Szczęśliwie, zawsze są ludzie, którzy decydują się nie przestrzegać tych regulacji, które - ich zdaniem - są skierowane przeciwko ludzkiej godności. I brać za to odpowiedzialność. Ale są tez opotuniści, taki lajf. Odpowiedz Link Zgłoś
calleh Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:48 oportunistą można być, proszę bardzo, ale prawa trzeba przestrzegać, tym bardziej jeśli wykonuje się zawód z nadania ludzi i dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 19:07 Jak rozumiem, Geremek bierze na siebie odpowiedzialność za niewypełnienie powtórnego oświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Tow.elena! Albo skladajciet akie oswiadczenie,albo 03.03.08, 18:22 przestancie sie juz wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Tow.elena! Albo skladajciet akie oswiadczenie 03.03.08, 18:26 Tylko na podstawie prawa obowiązującego, nie prawa kaduka, towarzyszu pacanie. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 17:51 Rok temu nie nazywał tego "prywatną sprawą". Dął w surmy obrony godności i donosił na Polskę przed eurosejmem oraz w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:25 i miał rację.lustratorzy niech się bawia sami. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:34 elena4 zloz oswiadczenie ,ze nie jestes glupia ,komisja rozpatrzy ;). Komisje bez papierow,oswiadczen nie bylyby potrzebne ,do tego nie mozna dopuscic . wspolpracowal ? ,udowodnic mu i wykopac , w czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 21:39 To jest odwracanie kota ogonem. Mnie też wkurzają różne przepisy prawne, którym się jednak muszę podporządkować. Co więcej czasami ze stratą dla siebie. Wkurzam się ale sie podporządkowuję. Geremek ode mnie nie jest wazniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:21 a kto ci się każe podporządkowywać? Chcę ci zakomunikować, pismadonno, że jutro przed południem mam zamiar przekroczyc dozwoloną prędkość o 10 km na godzinę. Zwykle tam, gdzie stoi policja, wiec zapłacę mandat. Do dziela, pismadonno. Domagam sie od ciebie potępienia mojego zamiaru złamania prawa. No juuuż. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:30 No i w porzo. łamiesz prawo, ponosisz konsekwencje. Jak Geremek złamie, oczekuję, że też je poniesie. Poniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:31 oczywiscie, myślisz, że sie z tym nie liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:34 I nie nazywaj mnie madonną. Ja jestem raczej Calamity. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:35 nie ma sprawy ale ale: potępiłas juz mnie gdzieś za chęć złamania prawa czy przeoczylem? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:53 Oczywiscie. Za arogancję, butę i wyrachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:35 Gdyby wszystcy podporzadkowywali sie prawu Stalina,to dnia dzisiejszego zylibysmy w prlu. Czy Geremek napisze czy nie napisze oswiadczenie,i tak na niego zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:41 przeglądałem ostatnio strony ipn.na dobrą sprawę nie interesuje ich nic innego jak zwiększanie liczby kombatantów walki z komuną.najpiekniejsza zbrodnia jaką opisano to zwolnienie pracownika z pracy.to było cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
calleh Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 18:55 venus99 napisał: > przeglądałem ostatnio strony ipn.na dobrą sprawę nie interesuje ich > nic innego jak zwiększanie liczby kombatantów walki z > komuną.najpiekniejsza zbrodnia jaką opisano to zwolnienie pracownika > z pracy.to było cudowne. widocznie masz problem z czytaniem, kiedyś było takie powiedzenie, że milicja chodzi dwójkami bo jeden umie czytać, drugi pisać, Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Tow.pisowcy-rydzykowcy!Pijcie prosto z waszej 03.03.08, 19:01 krynicy, prosto z PiSuaru. I przestancie bredzic! Wasze uwagi sa niemadre, prymitywne i zalosne. W sam raz na kongres pisuarowych yntelygentow w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesniaczka1 Jak sprawa prywatna to wypad z życia publicznego! 03.03.08, 19:41 Środowisko Geremka, Kuronia, Wałęsy, Michnika, Balcerowicza,Buzka, Frasyniuka i ich kolesie to przeważnie byli TW SB, którzy z tych powodów łatwo podpisali z Jaruzelskim, Kiszczakiem, Kwaśniewskim, Olechowskim, Urbanem i innymi PZPRwcami podział kasy, mediów i władzy w Polsce ponad głowami Solidarności i całego Narodu. Efekty tej zdrady RP są widoczne gołym okiem(korupcja, złodziejska prywatyzacja gospodarki, rządy mafii , bezrobocie, olbrzymie obszary nędzy, emigracja za chlebem, poniżanie chrześcijańskiej wiary w kraju Jana Pawła Wielkiego oraz Polski na świecie). Ci koszerni politycy III RP swoją faryzejską postawą bardzo obniżyli moralność Narodu a także spowodowali utratę wiary dużej grupy Polaków w państwo prawa, demokracji i prawdziwe autorytety moralne. Dobrych polityków po owocach się poznaje. P.S. W domowym zaciszu w Skandynawii czytam pasjonujaca ksiazke Stanislawa Remuszki "Gazeta Wyborcza" Poczatki i okolice (kalejdoskop), doszlam do polowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 19:49 Brawa dla Pana Profesora. Niech se cholerne urzędasy skopiują, jak im potrzebny kolejny egzemplarz, zamiast ludzi ścigać, czas i publiczne pieniądze tracić. I tak ma być - urząd dla obywatela, a nie obywatel dla urzędu. Raz dostali, bo się należało - i wystarczy. Nie pasowało - mogli nie przyjąć. Przyjęli - to niech się odp.... Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Kozioł ma coś za uszami, tfu rogami... 03.03.08, 19:52 Gdyby tak nie było, kozioł by w zębach zaniósł oświadczenie lustracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Kozioł ma coś za uszami, tfu rogami... 03.03.08, 20:04 Gdyby mi przysłali zawiadomienie, że mam ponownie wypełnić wniosek o dowód osobisty, bo ten, na podstawie którego mi wydali, to był na niewłaściwym blankiecie - też bym to wywalił do kubła. Narobili se kłopotu - niech se radzą sami. Nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 "Wszystkie zwierzeta sa równe, ale niektóre zwierz 03.03.08, 22:14 "Wszystkie zwierzeta sa równe, ale niektóre zwierzęta sa równiejsze od innych" /Folwark Zwierzecy/ zdenek.blacha napisał: > wiadomosci.onet.pl/1703505,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Wszystkie zwierzeta sa równe, ale niektóre z 03.03.08, 22:27 paczula8 napisała: > "Wszystkie zwierzeta sa równe, ale niektóre zwierzęta sa równiejsze > od innych" /Folwark Zwierzecy/ "Pokorne cielę dwie matki ssie". Oczywiście pokorne ciele rzeźne. Geremek ma absolutną rację, nie wolno się godzić na arogancję władzy. Przerabialiśmy już to wielokrotnie. Oczywiście nie wszyscy. Jaruś wybrał ciasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:36 wariant_b napisał: > paczula8 napisała: > > "Wszystkie zwierzeta sa równe, ale niektóre zwierzęta sa równiejsze > > od innych" /Folwark Zwierzecy/ > > > "Pokorne cielę dwie matki ssie". > Oczywiście pokorne ciele rzeźne. > > Geremek ma absolutną rację, nie wolno się godzić na arogancję władzy. Nie arogancja władzy, tylko PRAWO. Złe, dobre ale prawo. Geremek stawia sie ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:41 bzdura geremek jest świadom odpowiedzialnosci za swoja decyzję, nie rozumiem, dlaczego bardziej was pisiorkow nie oburza to, że tylu kierowców dziennie decyduje sie świadomie na przekraczanie prędkosci, tylu wlascicieli psoów pozwala swoim pupilkom robic na chodnik, tylu pieszych przelazi na czerwonym czy geremek mowi: odmawiam zlożenia oświadczenia i oczekuje, ze nie spotka mnie za to odpowiedzialnosc, czy moze mowi: odmawiam zlożenia oświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:44 a.co.sie.stalo napisał: > bzdura > > geremek jest świadom odpowiedzialnosci za swoja decyzję, Jakiej odpowiedzialności?:)) Co grozi tej kana...?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:45 to w takim razie co was tak boli kana...? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:48 a.co.sie.stalo napisał: > to w takim razie co was tak boli kana...? Mnie osobiście wisi i powiewa, ale nie lubie gdy nadęte capy stawiaja ponad prawem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:52 Udajesz głupią(ego) czy jesteś?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:53 Nie, zastanawiam sie jak bardzo trzeba siebie nie lubić, żeby nazywać siebie starym capem nie krzywdź sie tak bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:55 Hłe hłe hłe, próbke miernego humoru juz dałaś, Słabo ci poszło, postaraj sie lepiej.....miernotko...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:49 kubala11 napisał: > a.co.sie.stalo napisał: > > > bzdura > > > > geremek jest świadom odpowiedzialnosci za swoja decyzję, > > Jakiej odpowiedzialności?:)) Co grozi tej kana...?:)) > Zbliżają sie wybory do PE. Myślę, że wyborcy własciwie ocenia arogancję Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:47 Geremek świadomie odmawia złożenia oswiadczenia, a ja świadomie piszę, że stawia sie ponad prawem. Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:48 tak, cos jeszcze, jutro zamierzam przekroczyć prędkosc o 10 km, prosze o publiczne potepienie mnie z powodu zamiaru zlamania prawa, no już Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:52 a.co.sie.stalo napisał: > tak, cos jeszcze, jutro zamierzam przekroczyć prędkosc o 10 km, > prosze o publiczne potepienie mnie z powodu zamiaru zlamania prawa, > no już Ciebie?:) jesteś osobą publiczną? stanowisz prawo? ... jeśli nie no to sorry, nie zawracaj głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:54 doskonałe :) a już myślałem, że durne prawo, ale prawo, czy inne glodne kawalki, które wypisywalaś jakies 2-3 posty wyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:51 paczula8 napisała: > Nie arogancja władzy, tylko PRAWO. G... nie prawo. Za komuny niektórzy też podpisywali lojalki. Dura lex sed lex. Zgodnie z PRAWEM podpisywali. Niektórzy coś z tego zrozumieli, inni nic. Czy to tak trudno zrozumieć, że ktoś może dla ZASADY nie podpisać takiego g... Nawet gdyby miał ponieść z tego tytułu jakieś konsekwencje. Czasem lepiej zachować godność niż stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:52 > Czy to tak trudno zrozumieć, że ktoś może dla ZASADY nie podpisać > takiego g... Nawet gdyby miał ponieść z tego tytułu jakieś > konsekwencje. Oni tego nie zrozumieja, daremny trud. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:58 Oni udają, że tego nie rozumieją. Tak im wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 23:03 wariant_b napisał: > Oni udają, że tego nie rozumieją. > Tak im wygodniej. I po co takie teksty piszesz Wariancie? Kiedys wydawałes mi sie powaznym rozmówcą ... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 23:12 paczula8 napisała: > I po co takie teksty piszesz Wariancie? Kiedys wydawałes mi sie > powaznym rozmówcą ... Dalej wydajesz mi się poważnym rozmówcą, paczulo8. Takie teksty piszę po to, żebyś o Tym pamiętała. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 22:56 wariant_b napisał: > paczula8 napisała: > > Nie arogancja władzy, tylko PRAWO. > > G... nie prawo. Za komuny niektórzy też podpisywali lojalki. > Dura lex sed lex. Zgodnie z PRAWEM podpisywali. G... prawda. Stan Wojenny został wprowadzony niezgodnie nawet z PRLowskim prawem. Poza tym, dlaczego porównujesz państwo totalitarne z państwem demokratycznym? Wariant ... przesadziłeś. > > Czy to tak trudno zrozumieć, że ktoś może dla ZASADY nie podpisać > takiego g... Nawet gdyby miał ponieść z tego tytułu jakieś > konsekwencje. Czasem lepiej zachować godność niż stołek. Więc niech spada z tego stołka ... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 23:09 paczula8 napisała: > G... prawda. Stan Wojenny został wprowadzony niezgodnie nawet z > PRLowskim prawem. Ustawa lustracyjna również. Z tym, że wiedzieliśmy o tym dużo szybciej. A kto wie, jak nasi potomni będą traktowali współpracę z IPN-em. > Więc niech spada z tego stołka ... Już wypadł z Kapituły Orderu Orła Białego razem z Mazowieckim i Bartoszewskim. Ryzyko wkalkulowane. Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 23:20 wariant_b napisał: > paczula8 napisała: > > G... prawda. Stan Wojenny został wprowadzony niezgodnie nawet z > > PRLowskim prawem. > > Ustawa lustracyjna również. Z tym, że wiedzieliśmy o tym dużo szybciej. "Trybunał Konstytucyjny uchylił (...) wymóg wobec oświadczeń wobec wielu grup zawodowych. Ale nie znalazł podstaw, by uchylić go wobec parlamentarzystów." - to fragment tekstu Ziemkiewicza, który doskonale wszystko wyjasnia, polecam... rafalziemkiewicz.salon24.pl/58805,index.html > > Więc niech spada z tego stołka ... > Już wypadł z Kapituły Orderu Orła Białego razem z Mazowieckim > i Bartoszewskim. Ryzyko wkalkulowane. Lepiej z mądrym zgubić, > niż z głupim znaleźć. Dobry gracz nie ryzykuje wiecej niz może stracić ... Geremek gra ostro, to tez daje do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 23:31 paczula8 napisała: > "Trybunał Konstytucyjny uchylił (...) wymóg wobec oświadczeń wobec > wielu grup zawodowych. Ale nie znalazł podstaw, by uchylić go wobec > parlamentarzystów." Oczywiście. Geremek mówi dokładnie to samo. Musiał złożyć i złożył. Wystarczy. Jak IPN chce więcej, niech sobie odszuka i skopiuje. > Dobry gracz nie ryzykuje wiecej niz może stracić ... Geremek gra > ostro, to tez daje do myslenia. Geremek należy do identyfikowalnych w świecie osób. Niewielu takich mamy. Stołek europarlamentarzysty ma mniejszą wartość. Wartościowsze jest, jakie drzwi są przed nim otwarte. Gra ostro, bo warto. Jego pozycja nie zależy od braci Kaczyńskich. Ma wyższą. Szkoda, że ci durnie nie są w stanie tego zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dura lex, sed lex. 03.03.08, 23:59 wariant_b napisał: > paczula8 napisała: > > "Trybunał Konstytucyjny uchylił (...) wymóg wobec oświadczeń wobec > > wielu grup zawodowych. Ale nie znalazł podstaw, by uchylić go wobec > > parlamentarzystów." > > Oczywiście. Geremek mówi dokładnie to samo. Musiał złożyć i złożył. > Wystarczy. Jak IPN chce więcej, niech sobie odszuka i skopiuje. Wariancie, udajesz, czy nie wiesz, że "nowa ustawa rozszerzyła definicję współpracy ze służbami PRL, i że te same kontakty, których poprzednie lustracje nie obejmowały, w świetle nowego prawa podlegają ujawnieniu"/RAZ/? Wszyscy europarlamentarzyści nowe oświadczenia złozyli, tylko Geremek nie może. > > > Dobry gracz nie ryzykuje wiecej niz może stracić ... Geremek gra > > ostro, to tez daje do myslenia. > > Geremek należy do identyfikowalnych w świecie osób. Niewielu takich > mamy. Stołek europarlamentarzysty ma mniejszą wartość. > Wartościowsze jest, jakie drzwi są przed nim otwarte. Ani przez chwilę w to nie wątpiłam. Lubisz zagadki?:) proponuję rozwazyc różne mozliwości zachowania się Geremka i konsekwencje płynace z tych zachowań ... 1. Geremek nie podpisuje oswiadczenia ryzykują stołek europarlamentarzysty, ale nie zamykąc sobie 'wartościowych drzwi' w swiecie. 2. podpisując oswiadczenie przy załozeniu, że jest czysty - nie ryzykuje ani stołka, ani 'wartościowych drzwi'. 3.podpisując oświadczenie z którego wynika, że ma cos na sumieniu - kompromituje się w Polsce i na świecie. Geremek wybrał opcje pierwszą. Rozważył co moze stracic i to wybrał. Jego wybór mówi o nim bardzo dużo. > Gra ostro, bo warto. Jego pozycja nie zależy od braci Kaczyńskich. > Ma wyższą. Ale niejasną. To duzy minus dla osoby publicznej. Dodatkowo okazało sie , ze nie szanuje prawa, że wręcz stawia się PONAD prawem ... w tej sytuacji nie widzę dla niego przyszłości w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dura lex, sed lex. 04.03.08, 00:36 paczula8 napisała: > Wariancie, udajesz, czy nie wiesz, że "nowa ustawa rozszerzyła > definicję współpracy ze służbami PRL, i że te same kontakty, których > poprzednie lustracje nie obejmowały, w świetle nowego prawa > podlegają ujawnieniu"/RAZ/? Paczulo, udajesz czy nie wiesz - jeśli dobrze pamiętam Geremka, byłoby to już jego czwarte oświadczenie lustracyjne. Ile można. Co daje biurokracie prawo do ciągłego zmieniania przepisów? Czy kiedy Ci się wydaje, że już wszystko załatwiłaś, a każą Ci donieść kolejny pierdułowaty załącznik - to co, cieszysz się, że będziesz bardziej praworządna? Ja się wk.... > 3.podpisując oświadczenie z którego wynika, że ma cos na sumieniu - > kompromituje się w Polsce i na świecie. Istotą kłamstwa lustracyjnego jest oświadczenie nieprawdy. Gdyby IPN miał coś na Geremka wyciągnąłby to przy okazji poprzednich oświadczeń. Ten facet był już wielokrotnie sprawdzany, a dla różnych Macierewiczów pewnie byłby bardzo atrakcyjny. Zwróć uwagę, co było z Zytą Gilowską - sędzina w sentencji wyroku podała, że była źródłem informacji - i nic! Żadnej kompromitacji, pomijając blamaż pewnego prominentnego doktora praw komentującego wyrok. OZI wróciła na ministerialny stołek i nikt już nie kwestionował jej oświadczeń. Nie było pokwitowań - nie było świadomej współpracy. > Ale niejasną. To duzy minus dla osoby publicznej. Jarosław Kaczyński ma wprawdzie marną reputację w świecie, ale sytuację jeszcze bardziej niejasną. Dlaczego przyjmujesz, że Geremek ma coś do ukrycia, a Kaczyński jest całkowicie czyściutki. Co w takim razie znaczą jego polowania na archiwa służb specjalnych i wyczyszczone teczki? Przypadek oczywiście. I robota Układu. > ... ze nie szanuje prawa, że wręcz stawia się PONAD prawem Co to znaczy, że nie szanuje prawa i stawia się PONAD. Co takiego Geremek wykuglował w Sejmie? Jakie prawa sobie ustanowił? Ktoś mu zarzuca wykorzystanie służb do rozgrywek politycznych? Szanujmy słowa. Może tylko zachował coś z ducha dawnej Solidarności i nie kolaboruje z władzą, której nie uznaje jako swoją. Nie dla wszystkich IV RP była wolną ojczyzną. Niektórzy widzieli w niej nową komunę i nie szli na współpracę z jej władzami. Popatrz na kadry PiS-u, to zobaczysz że wielu było takich. Geremek tylko miał więcej odwagi i mówił o tym wprost. I może sobie na to pozwolić, jak Mazowiecki czy Bartoszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Wariancie ... 04.03.08, 10:06 > Szanujmy słowa. Może tylko zachował coś z ducha dawnej Solidarności > i nie kolaboruje z władzą, której nie uznaje jako swoją. Co to znaczy nie uznaje władzy za swoją?????? Czy Ty sie zastanowiłes nad tym co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:19 To tak samo jakby teraz w Niemczech byli przedstawiciele NSDAP uchylali sie od prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:29 Geremek złozył już oświadczenie sprawna inaczej forumowiczko. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:41 a.co.sie.stalo napisał: > Geremek złozył już oświadczenie sprawna inaczej forumowiczko. Jeśli czegoś odmawia, to chyba jest do czegoś zobligowany. Czyz nie, sprawna inaczej forumowiczko (czy forumowiczu)...?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:43 Tak jest zobligowany sprawny intelektualnie forumowiczu, odmawia wykonania tego ale nie wykreca sie od odpowiedzialnosci Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:46 a.co.sie.stalo napisał: > Tak jest zobligowany sprawny intelektualnie forumowiczu, odmawia > wykonania tego ale nie wykreca sie od odpowiedzialnosci Jakaż to odpowiedzialność grozi capowi? Dietki już mu nie odbiorą, a przeciez o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:49 Jak to komu? Staremu capowi.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:51 Komu? Dlaczego tak brzydko na siebei mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:53 a.co.sie.stalo napisał: > Komu? Dlaczego tak brzydko na siebei mówisz? Błąd, nie zasiadam w PE miernotko...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 22:57 nie dziwi mnie to, nie ma tam miejsca dla takich capów Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:00 Dalczego mnie obrażasz? Ja ciebie nie obrażam, chyba że jestes Gmeremkiem, w co watpie...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:03 dlczego zatem probujesz obrazic geremka? tobie wolno obrażac? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:05 Dlatego,że stawia siebie poza prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.co.sie.stalo Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:08 naprawde jestes pewien ze wiesz, co znaczy stawiac się ponad prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:12 A ty jesteś pewien, że nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:15 Szkoda odpowiadać na takie posty, naprawde.:)) To ktoś świadomie prowokujący, nie sądze, że mozna byc aż takim idiotą...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:16 E, to żaden idiota. To cwana gapa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:18 elena4 napisała: > E, to żaden idiota. To cwana gapa jest. Gapa owszem, ale cwana to nie byłbym pewien.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: prywatna sprawa Geremka 03.03.08, 23:13 Wirtualna rozmowa z toba jest jałowa, dlatego miłej nocy ci życzę.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Plaszczy 4 litery w parlamencie eurosojuza za na- 03.03.08, 22:27 sze pieniadze wiec nie jego prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Plaszczy 4 litery w parlamencie eurosojuza za 03.03.08, 22:40 Twoje pieniadze? Nie przesadzaj.Zreszta.Czy ty Jedwabniku wiesz o czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A co w eurokolchozie pieniadze z nieba spadaja ? 03.03.08, 22:43 ;)))) x2468 napisał: > Twoje pieniadze? Nie przesadzaj.Zreszta.Czy ty Jedwabniku wiesz o czym > piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 x2468 na pewno tak mysli :) 03.03.08, 23:08 i pewnie w darmowe obiady tez wierzy ... :) frank_drebin napisał: > ;)))) > x2468 napisał: > > > Twoje pieniadze? Nie przesadzaj.Zreszta.Czy ty Jedwabniku wiesz o czym > > piszesz? > > Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Plaszczy 4 litery w parlamencie eurosojuza za 03.03.08, 23:07 x2468 napisał: > Twoje pieniadze? Nie przesadzaj.Zreszta.Czy ty Jedwabniku wiesz o czym > piszesz? L. Co trzeba zrobic, zeby byc zakwalifikowanym do Jedwabnikow ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Plaszczy 4 litery w parlamencie eurosojuza za 03.03.08, 23:11 To wy placicie za "obiaty" w Caritasie? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Plaszczy 4 litery w parlamencie eurosojuza za 03.03.08, 23:13 Wymigałeś się od odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov O co wy się g ł u p k i k ł ó c i c i e! 03.03.08, 23:12 przecież nie ma juz zadnego problemu: www.freewebs.com/shockingtruth/dziennik.html Odpowiedz Link Zgłoś
ogniemi Wielki improwizator. Historyczyna niepotrzebna. 04.03.08, 06:43 zdenek.blacha napisał: > wiadomosci.onet.pl/1703505,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś