kataryna.kataryna 02.09.03, 20:22 Kapusta wyczuł pismo nosem, nie będzie mu własna podwładna potencjalnemu przełożonemu podskakiwała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andzej Kim jest Karol Ś. IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 20:32 Przede wszystkim adwokat nie może pracować poza swoim zawodem. Narusza bowiem przepisy ustawy o adwokaturze, i ten fakt powoduje, ze nie daje rękojmi należytego wykonywania zawodu, a więc powinien zostać wykreslony z listy adwokatów. (Podobnie zreszta jak inny adwokat, ktory byl udzialowcem w spółce bagsika, i który zapewne sprzedał temu parchowi informacje jak obrobić NBP). Ach ta Adwokatura. Została zupełnie zniszczona przez komunistów, a teraz robi sobie rózne hocki-klocki, korzystając z elementarnego braku rozeznania elity rządzacej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymianin Re: Kim jest Karol Ś. IP: *.pool80181.interbusiness.it 02.09.03, 20:47 Gość portalu: Andzej napisał(a): (...) Ach ta Adwokatura (...) teraz robi sobie rózne > hocki-klocki, korzystając z elementarnego braku rozeznania > elity rządzacej. To chyba miał być żart z tym "brakiem rozeznania", prawda? Bo wydaje mi się, a właściwie jestem pewien, że owa "elyta" doskonale sobie zdaje sprawę z tego co robi (i czego nie robi) w sprawie adwokatury. Poczekaj, a po owocach poznasz ich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek że tak powiem IP: *.biaman.pl 02.09.03, 20:52 Gość portalu: Rzymianin napisał(a): > Gość portalu: Andzej napisał(a): > > (...) Ach ta Adwokatura (...) teraz robi sobie rózne > > hocki-klocki, korzystając z elementarnego braku rozeznania > > elity rządzacej. > To chyba miał być żart z tym "brakiem rozeznania", prawda? Bo > wydaje mi się, a właściwie jestem pewien, że owa "elyta" > doskonale sobie zdaje sprawę z tego co robi (i czego nie robi) w > sprawie adwokatury. Poczekaj, a po owocach poznasz ich... z całej wypowiedzi wynika, że było to celowe przejęzyczenie się. Taka reprodukcja rzeczywistości niewprost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymianin Re: że tak powiem IP: *.pool80181.interbusiness.it 02.09.03, 21:15 Gość portalu: bratek napisał(a): (...) > z całej wypowiedzi wynika, że było to celowe przejęzyczenie się. Taka > reprodukcja rzeczywistości niewprost. Aaaaa... Dzięki, też tak myślałem, że tak powiem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kim jest Karol Ś. IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 21:22 >To chyba miał być żart z tym "brakiem rozeznania", prawda? Wcale nie. Moim zdaniem adwokatura i radcowie prawni robią sobie cały czas z posłów i wszelakiej prasy po prostu jajca (nawiasem mówiąc twórczo rozwijając nowomowę w orzecznictwie i doktrynie prawa). Zresztą Posłowie mają bardzo nikłe pojęcie o prawie, co widać... To są na tyle duże JAJCA, że ja bym się osobiście obraził niezależnie od tego jaką opcję bym reprezentował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek podziw IP: *.biaman.pl 02.09.03, 21:40 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > >To chyba miał być żart z tym "brakiem rozeznania", prawda? > > Wcale nie. Moim zdaniem adwokatura i radcowie prawni robią sobie cały czas z > posłów i wszelakiej prasy po prostu jajca (nawiasem mówiąc twórczo rozwijając > nowomowę w orzecznictwie i doktrynie prawa). Zresztą Posłowie mają bardzo > nikłe pojęcie o prawie, co widać... > > To są na tyle duże JAJCA, że ja bym się osobiście obraził niezależnie od tego > jaką opcję bym reprezentował. Godne szamana: wyabstrachować własną osobę i spojrzeć na nią z oddali. I jeszcze dostrzec jajca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej To tylko dzieki grzybkom to widze - jak Słowacki IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 21:54 Godne szamana: wyabstrachować własną osobę i spojrzeć na nią z oddali. I jeszcze dostrzec jajca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Karol Świerczewski jest bohaterem narodowym. IP: 195.205.230.* 02.09.03, 22:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Pieróg Re: Karol Świerczewski jest bohaterem narodowym. IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 22:28 Owszem, ale tylko w dupie PRL-owskich kategorii, która jak wiadomo w połączeniu ze smrodem daje im kaganek światła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek (nie)dbałość o szczegóły IP: *.biaman.pl 02.09.03, 20:39 "Skandal wybuchł, gdy okazało się, że akcje Polisy po preferencyjnych cenach kupili byli prominentni działacze PZPR oraz żony liderów SLD." Tak dla porządku - dla wiedzy młodszego pokolenia - GW mogła przypomnieć, które zopny, których prominentnych działaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b "żony", rzecz jasna, klawiatura się nie słucha IP: *.biaman.pl 02.09.03, 20:44 Gość portalu: bratek napisał(a): > "Skandal wybuchł, gdy okazało się, że akcje Polisy po > preferencyjnych cenach kupili byli prominentni działacze PZPR > oraz żony liderów SLD." > > Tak dla porządku - dla wiedzy młodszego pokolenia - GW mogła > przypomnieć, które zopny, których prominentnych działaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Political correctness IP: *.idea.pl 02.09.03, 21:36 mam gdzieś i przypomnę , ze chodziło o zone J.Oleksego no i naszą "first lady" "Tchórz musi udawać odwage , odważny nie musi"/Stefan Kisielewski" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek politically incorrect IP: *.biaman.pl 02.09.03, 21:38 Gość portalu: Touluse~Lautrec napisał(a): > przypomnę , ze chodziło o zone J.Oleksego no i > naszą "first lady" wiem, wiem, chodziło mi o uświadomienie młodzieży raczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ [...] IP: *.ny325.east.verizon.net 03.09.03, 04:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymianin [...] IP: *.pool80181.interbusiness.it 03.09.03, 09:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b [...] IP: *.biaman.pl 03.09.03, 09:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kataryna [...] IP: 203.221.209.* 03.09.03, 12:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof [...] IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 03.09.03, 16:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymianin Re: Kim jest Karol W. ? IP: *.pool80181.interbusiness.it 03.09.03, 17:37 Gość portalu: Filozof napisał(a): > Brawa dla Kataryny za zabawna rekonstrukcje biografii naszego > przechrzty. Och mój "Filozofie", si tacuisses, philosophus fuisses. Jako człek wszechstronnie wykształcony nie będziesz chyba miał problemów z przetłumaczeniem, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koza Nazywam sie Koza. Kapusta uwazaj ide po ciebie. IP: *.adlex.com 03.09.03, 13:40 SLD i ich otoczenie to oszusci i zlodzieje. A spora czesc Polakow to kompletni debilie bo glosuja na SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: wyczuc pismo nosem IP: *.oecd.org / 172.20.6.* 03.09.03, 16:38 Nie tylko on, ale tez inni prokuratorzy uzywaja czesto nosa. Ich protokoly sa pelne bledow ortograficznych. W PRL-u byly przyspieszone kursy dla prokuratorow. A moze teraz zamiast nosa prokuratorzy uzywaliby slownikow ortograficznych, jesli maja lewe matury? kataryna.kataryna napisała: > Kapusta wyczuł pismo nosem, nie będzie mu własna podwładna > potencjalnemu przełożonemu podskakiwała. Odpowiedz Link Zgłoś