Dodaj do ulubionych

Konkurs na Bałwana SLD. Nowy kandydat

• minderbinder1 NIKOLSKI LECH 03.09.03, 20:36
      2001r.

"Każdy jest kowalem swego losu. Klęska AWS i UW to ewenement. My z wyborów na
      wybory zwiększamy poparcie społeczne. Nawet w 1997 r. to PSL poniosło klęskę.
      My przegraliśmy, ale mieliśmu o 700 tys. Głosów więcej niż w poprzednich
      wyborach. To nie jest tak, że kto rządzi, musi tracić."

"Władza demoralizuje, więc musi być poddana nieustannej kontroli. Tymczasem w
      poprzednim parlamencie ograniczono rolę opozycji. My mogliśmy sobie gadać,
      pytać, ale niekoniecznie już uzyskać odpowiedź."
    • minderbinder1 OLEKSY JÓZEF 03.09.03, 20:37
      "Minister Jakubowska jest postacią barwną, jest postacią atrakcyjną,
      dynamiczną, wulkaniczną i muszę powiedzieć że współpraca z nią jest atrakcyjna."

"Kiedyś używałem więcej alkoholu, ale teraz staram się nie pić. Jeśli już, to
      piwo, którego nie uważam za alkohol."

"Partia jest formacją, jest wspólnotą, która myśli, tę myśl tworzy, czuje i ma
      kontakt z otoczeniem społecznym."

"Lech Nikolski jest samoograniczającym się działaczem sztabowym. Nie eksponuje
      się zbytnio, co powoduje, że nie jest postrzegany przez kolegów jako
      zagrożenie. Jest cały czas obecny, on po prostu jest, a to ma znaczenie."
      • Gość: bratek Dziękuję, bardzo dziękuję! IP: *.biaman.pl 03.09.03, 22:40

"Partia jest formacją, jest wspólnotą, która myśli, tę myśl tworzy, czuje i ma
        kontakt z otoczeniem społecznym."
        (Oleksy Józef)
    • minderbinder1 JANIK KRZYSZTOF 03.09.03, 20:39
      "Jurek [Szmajdziński] ma predyspozyje, by pełnić każdy urząd publiczny, może z
      wyjątkiem prymasa."

"Podobało mi się, że [Aleksandra Jakubowska] mówi prosto w oczy to, co myśli.
      Ale czasami dochodziło między nami do spięć. Ola wychodziła wówczas ode mnie z
      płaczem. Ja jestem trudny we współpracy, a ona po kobiecemu konsekwentna - do
      granic upierdliwości."

"Wszystko, co Leszek Miller osiąga, zawdzięcza ciężkiej pracy. Jest wymagającym
      szefem i przyjacielem, ale nigdy nie wymaga od innych więcej niż od siebie."

"Jedyna rzecz, która nas [SLD] łączy z PZPR, to niechęć do radykałów. Dziś
      pezetpeeryzm siedzi na prawicy. To oni myślą ""państwo to my"". Najważniejszy
      jest I sekretarz, stąd taka histeria, gdy wódz się kompromituje. A gdy
      zabraknie wodza, to partia jest w rozsypce - tak jak AWS."
      • Gość: b Czy życie może być piękniejsze? IP: *.biaman.pl 03.09.03, 22:41
        "Ja jestem trudny we współpracy, a ona po kobiecemu konsekwentna - do
        granic upierdliwości."
    • Gość: Ayran Dżentelmen z Kalisza IP: *.acn.pl 03.09.03, 20:50
      "zacytuję moje własne usta"
      • minderbinder1 Ach, ten Ryszard Kalisz 03.09.03, 20:58
        Gość portalu: Ayran napisał(a):

> "zacytuję moje własne usta"

"Myślę, że Lech Wałęsa jest osobą, która ma miejsce w historii Polski
        teraźniejszej."

I jwst też wątek osobisty :)

"Prezydent Aleksander Kwaśniewski odchudza się dla siebie. Chce po prostu
        wyglądać szczuplej. Ja jestem osoba bardzo racjonalną i wiem, że u mnie każda
        próba odchudzania zawsze kończyła się efektem jo-jo."
        • ayran Re: Ach, ten Ryszard Kalisz 04.09.03, 17:00
          "Każdy normalny list ma napisane: Ryszard Kalisz, do Ryszarda Kalisza."
    • Gość: MACIEJ Re: Konkurs na Bałwana SLD. Nowy kandydat IP: *.ny325.east.verizon.net 04.09.03, 04:57
      Gość portalu: bratek napisał(a):

> Niniejszym informuje się, że tow. Nieporęt Włodzimierz (a jakże) zgłosił swój
      > akces do Wewnętrznego Konkursu SLD na Największego Bałwana Roku:
      >
      > [o znieważeniu policjanta przez szefa wojewódzkiej rady SLD, Zbyszka
      > Zaborowskiego]
      >
      > "Mówi Włodzimierz Nieporęt, krajowy rzecznik dyscypliny partyjnej SLD
      >
      > - Oczywiście mi się to nie podoba, o ile historia jest prawdziwa. Zadzwonię
      > do Zaborowskiego i spytam o to, bo muszę znać relację też z jego strony. Znam
      > Zbyszka od wielu lat, jeszcze z Sejmu [z kadencji 1993-1997 - przyp. red.] i
      > nie przypominam sobie, żeby przeklinał.

"No i przy mnie nigdy nie obrazil policjanta."
      • Gość: b tak, dowód koronny IP: *.biaman.pl 04.09.03, 08:54
        Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Gość portalu: bratek napisał(a):
        > >
        > > "Mówi Włodzimierz Nieporęt, :
        Znam Zbyszka od wielu lat, jeszcze z Sejmu [z kadencji 1993-1997 - przyp. red.]
        > i nie przypominam sobie, żeby przeklinał.
        >

"No i przy mnie nigdy nie obrazil policjanta."
    • Gość: b GÓRSKI KAZIMIERZ, prezydent Sosnowca IP: *.biaman.pl 04.09.03, 11:42
      WYBRANE:

"40 procent mieszkańców miasta Roubaix to kolorowi"
      "Jakby coś się im [POLSKIM DZIECIOM, KTÓRE MIAŁY MIESZKAĆ U RODZIN FRANCUSKICH
      W ROUBAIX] stało, to kogo by wtedy rozliczali? Wolę, żeby dzieci były
      niezadowolone, niż mieć wyrzuty do końca życia - mówi, a potem atakuje: - Może
      skończyłby pan zajmować się pierdołami?"

CAŁOŚĆ:

Za dużo kolorowych we Francji - uważa prezydent Sosnowca

Grupa sosnowieckich dzieci miała pojechać do Roubaix, zaprzyjaźnionego miasta
      we Francji. Nie pojechała, bo Kazimierz Górski, SLD-owski prezydent Sosnowca,
      stwierdził, że w Roubaix mieszka dużo kolorowych

Górski powoływał się też na wojnę w Iraku i epidemię SARS w Chinach, a całą
      kwestię wygłosił na czerwcowej sesji Rady Miejskiej. Nikt nie zwrócił wtedy na
      to uwagi, sprawa wyszła na jaw teraz, gdy radnym pokazano protokół z tamtej
      sesji. - "40 procent mieszkańców miasta Roubaix to kolorowi - powiedział m.in.
      Górski. Dzieciom i ich rodzicom urząd podawał zupełnie inny powód zmiany
      planów. Podobno chodziło o to, że polskie dzieci miały nocować u francuskich
      rodzin, a na to polscy urzędnicy nie mogli się zgodzić.

Chłopcy w wieku 9-10 lat mieli wyjechać na organizowany przez Francuzów
      dziecięcy mundial - młodzieżowy turniej piłkarski. - Na 48 godzin przed
      przyjazdem zadzwonił ktoś z Urzędu Miejskiego w Sosnowcu i poinformował, że
      dzieci nie będzie, bo polskie autokary, które miały je przywieźć, nie mogą
      jeździć nocą - powiedział nam Ryszard Olszewski, wicemer Roubaix odpowiedzialny
      m.in. za sprawy bezpieczeństwa w tym mieście. Jego dziadek przyjechał do Polski
      wiele lat temu. Olszowskiemu było tak wstyd z powodu oficjalnego tłumaczenia,
      że dla ratowania honoru Polski wymyślił bajeczkę o chorobie polskich dzieci.
      Byłoby mu jeszcze bardziej wstyd, gdyby wówczas wiedział, jaki powód zerwania
      wizyty podał sosnowieckim radnym prezydent tego miasta.

- Mamy dużo kolorowych, ale żadnych problemów z tego powodu. Na turniej
      przyjechały dzieci z Belgii, Hiszpanii, Włoch i Nigerii i nie było żadnych
      kłopotów. Arabowie i Żydzi trzymali się za ręce, żeby zamanifestować, że
      konflikt ich nie dotyczy. Szkoda, że nie było dzieci z Polski, bo byłoby to
      piękne zwieńczenie przystąpienia Polski do Unii Europejskiej - mówi Olszewski.
      O wypowiedzi Górskiego mówi bardzo powściągliwie: - To nie była dyplomatyczna
      analiza, panu prezydentowi zabrakło dobrych informacji. Szkoda, że mnie nie
      zapytał.

Wypowiedzią Górskiego jest też zdziwiony ks. Antoni Ptaszkowski, proboszcz
      parafii Matki Boskiej Częstochowskiej w Roubaix. Mówi, że bardzo zawiedzione
      były francuskie rodziny, które miały u siebie gościć małych Polaków. - Czasami
      komuś tu ukradną samochód, ale w Polsce chyba też to się zdarza - mówi ks.
      Antoni, gdy pytam, czy w mieście jest niebezpiecznie.

Prezydent Górski nie ma sobie nic do zarzucenia. Podkreśla, że chodziło mu
      tylko o bezpieczeństwo dzieci. - Jakby coś się im stało, to kogo by wtedy
      rozliczali? Wolę, żeby dzieci były niezadowolone, niż mieć wyrzuty do końca
      życia - mówi, a potem atakuje: - Może skończyłby pan zajmować się pierdołami?
      Czego pan się uwziął? Pracuję po 16 godzin i nie życzę sobie!
      • Gość: MACIEJ Re: GÓRSKI KAZIMIERZ, prezydent Sosnowca IP: *.ny325.east.verizon.net 04.09.03, 15:54
        Gość portalu: b napisał(a):

> WYBRANE:
        >
        > "40 procent mieszkańców miasta Roubaix to kolorowi"
        > "Jakby coś się im [POLSKIM DZIECIOM, KTÓRE MIAŁY MIESZKAĆ U RODZIN
        FRANCUSKICH
        > W ROUBAIX] stało, to kogo by wtedy rozliczali? Wolę, żeby dzieci były
        > niezadowolone, niż mieć wyrzuty do końca życia - mówi, a potem atakuje: -
        Może
        > skończyłby pan zajmować się pierdołami?"
        >
        >
        >
        > CAŁOŚĆ:
        >
        > Za dużo kolorowych we Francji - uważa prezydent Sosnowca
        >
        > Grupa sosnowieckich dzieci miała pojechać do Roubaix, zaprzyjaźnionego miasta
        > we Francji. Nie pojechała, bo Kazimierz Górski, SLD-owski prezydent Sosnowca,
        > stwierdził, że w Roubaix mieszka dużo kolorowych
        >
        > Górski powoływał się też na wojnę w Iraku i epidemię SARS w Chinach, a całą
        > kwestię wygłosił na czerwcowej sesji Rady Miejskiej. Nikt nie zwrócił wtedy
        na
        > to uwagi, sprawa wyszła na jaw teraz, gdy radnym pokazano protokół z tamtej
        > sesji. - "40 procent mieszkańców miasta Roubaix to kolorowi - powiedział
        m.in.
        > Górski. Dzieciom i ich rodzicom urząd podawał zupełnie inny powód zmiany
        > planów. Podobno chodziło o to, że polskie dzieci miały nocować u francuskich
        > rodzin, a na to polscy urzędnicy nie mogli się zgodzić.
        >
        > Chłopcy w wieku 9-10 lat mieli wyjechać na organizowany przez Francuzów
        > dziecięcy mundial - młodzieżowy turniej piłkarski. - Na 48 godzin przed
        > przyjazdem zadzwonił ktoś z Urzędu Miejskiego w Sosnowcu i poinformował, że
        > dzieci nie będzie, bo polskie autokary, które miały je przywieźć, nie mogą
        > jeździć nocą - powiedział nam Ryszard Olszewski, wicemer Roubaix
        odpowiedzialny
        >
        > m.in. za sprawy bezpieczeństwa w tym mieście. Jego dziadek przyjechał do
        Polski
        >
        > wiele lat temu. Olszowskiemu było tak wstyd z powodu oficjalnego tłumaczenia,
        > że dla ratowania honoru Polski wymyślił bajeczkę o chorobie polskich dzieci.
        > Byłoby mu jeszcze bardziej wstyd, gdyby wówczas wiedział, jaki powód zerwania
        > wizyty podał sosnowieckim radnym prezydent tego miasta.
        >
        > - Mamy dużo kolorowych, ale żadnych problemów z tego powodu. Na turniej
        > przyjechały dzieci z Belgii, Hiszpanii, Włoch i Nigerii i nie było żadnych
        > kłopotów. Arabowie i Żydzi trzymali się za ręce, żeby zamanifestować, że
        > konflikt ich nie dotyczy. Szkoda, że nie było dzieci z Polski, bo byłoby to
        > piękne zwieńczenie przystąpienia Polski do Unii Europejskiej - mówi
        Olszewski.
        > O wypowiedzi Górskiego mówi bardzo powściągliwie: - To nie była dyplomatyczna
        > analiza, panu prezydentowi zabrakło dobrych informacji. Szkoda, że mnie nie
        > zapytał.
        >
        > Wypowiedzią Górskiego jest też zdziwiony ks. Antoni Ptaszkowski, proboszcz
        > parafii Matki Boskiej Częstochowskiej w Roubaix. Mówi, że bardzo zawiedzione
        > były francuskie rodziny, które miały u siebie gościć małych Polaków. -
        Czasami
        > komuś tu ukradną samochód, ale w Polsce chyba też to się zdarza - mówi ks.
        > Antoni, gdy pytam, czy w mieście jest niebezpiecznie.
        >
        > Prezydent Górski nie ma sobie nic do zarzucenia. Podkreśla, że chodziło mu
        > tylko o bezpieczeństwo dzieci. - Jakby coś się im stało, to kogo by wtedy
        > rozliczali? Wolę, żeby dzieci były niezadowolone, niż mieć wyrzuty do końca
        > życia - mówi, a potem atakuje: - Może skończyłby pan zajmować się pierdołami?
        > Czego pan się uwziął? Pracuję po 16 godzin i nie życzę sobie!

Pelna zgoda!
        Zagranica to w duzej mierze niebezpieczenstwa ktore na nas czychaja,a ktorych
        my nie rozumiemy.
        Prezydent Gorski mial racje.
    • minderbinder1 WANIEK DANUTA (o Millerze) 04.09.03, 16:31
      To jest z 2001r., ale takie perełki o Leszku to się nieczęsto zdarzają.

"W SLD nazywamy Leszka Millera dzieckiem szczęcia. Każdy z nas ma jakieś plany
      polityczne, których później nie udaje się zrealizować. Leszek osiąga wszystkie
      cele, które rzed soba postawi. Ma wielką zdolność zjednywania sobie ludzi,
      doskonale trafia w nastrój. Ma też jedną wadę, a raczej słabość. Silnie reaguje
      na kobiety, wobec których zachowuje się w sposób frywolny."

"Leszek Miller kreuje się na macho, ale zapewniam, że to tylko poza. Ma świetną
      żonę i kiedyś mi wyznał, że nie wyobraża sobie bez niej życia. Bo tak naprawdę
      to człowiek o miękkim sercu."

"I Kwaśniewski, i Miller mają na tyle rozwinięty instynkt państwowy, by się ze
      sobą dogadać."
      • Gość: bratek BRAWO! o instynkcie i doświadczeniu IP: *.biaman.pl 04.09.03, 17:06
        minderbinder1 napisał:

> To jest z 2001r., ale takie perełki o Leszku to się nieczęsto zdarzają.
        >
        > "W SLD nazywamy Leszka Millera dzieckiem szczęcia. Każdy z nas ma jakieś
        plany
        > polityczne, których później nie udaje się zrealizować. Leszek osiąga
        wszystkie
        > cele, które rzed soba postawi. Ma wielką zdolność zjednywania sobie ludzi,
        > doskonale trafia w nastrój. Ma też jedną wadę, a raczej słabość. Silnie
        reaguje
        >
        > na kobiety, wobec których zachowuje się w sposób frywolny."

AUTOPSJA zapewne.

>
        >
        > "Leszek Miller kreuje się na macho, ale zapewniam, że to tylko poza. Ma
        świetną
        >
        > żonę i kiedyś mi wyznał, że nie wyobraża sobie bez niej życia. Bo tak
        naprawdę
        > to człowiek o miękkim sercu."
        >
        > "I Kwaśniewski, i Miller mają na tyle rozwinięty instynkt państwowy, by się
        ze
        > sobą dogadać."

• Gość: SLD-UPek Czy towarzysz premier może być bałwanem? IP: 195.205.230.* 04.09.03, 17:32
      • Gość: jmk Re: WANIEK DANUTA (o Millerze) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 08:33
        Pomylił się jej instynkt samozachowawczy z tzw politycznym???(co to takiego),
        chyba jakiś komunistyczny nowotwór.
    • minderbinder1 Post nr 100 - z górnej półki 04.09.03, 17:31
      Kwaśniewski Aleksander - ideowiec

"Mój światopogląd tak wygląda - psychologicznie centrysta, ideologicznie
      liberalny socjalista."

"Szczególnie mi zależy na tym, żeby panstwo było w jak najlepszej formie. Ja
      już nigdy nie kandyduję, więc nie mam żadnych innych poglądów aniżeli państowe."

I jeszcze dwa słowa o Millerze:

"Jestem człowiekiem, który dobrze się czuje w sytuacji dialogu, kompromisu.
      Miller jest bardziej człowiekiem walki. Tak został ukształtowany i również
      realia III Rzeczypospolitej tak na niego wpłynęły. Cały czas był pod presją.
      Jeżeli jednak chodzi o główne cele, różnic [między nami] w zasadzie nie ma. On
      chce, żebyśmy weszli do Unii Europejskiej, i na pewno pragnie rozwoju
      gospodarczego. Ja mam może więcej otwartości, zaufania do ludzi, on ma mniej."

"Ja Leszka Millera bardzo lubię, ja go lubie osobiście, nie tylko jako
      polityka."
      • Gość: bratek KWASNIEWSKI ALEKSANDER IP: *.biaman.pl 04.09.03, 20:39
        "Ja Leszka Millera bardzo lubię, ja go lubie osobiście, nie tylko jako
        polityka."

Każdy go lubi osobiście, nie tylko jako polityka. Oczywiście: wciągamy na listę.
        • minderbinder1 Czarno to widzę 04.09.03, 20:51
          Jakoś mało osób tu zagląda. Niestety, chyba niedługo trzeba będzie rozstrzygnąć
          konkurs :(. Nawet początkowi bywalcy tu nie zaglądają. Nie wspomnę już o tym,
          że komisja niepełna...
          • Gość: bratek :) IP: *.biaman.pl 04.09.03, 20:54
            Cóż, jedna trzecia Komisji zaniedbuje się w obowiązkach fatalnie.
            Racja, kolego. Może czas rozstrzygać. Tylko jak w tym tłumie wyselekcjonować
            najlepszego?
    • kataryna.kataryna Miller, Leszek 04.09.03, 20:53
      "Wydaje mi się, że Bóg istnieje w Unii Europejskiej"

"Koalicja AWS-UW to rodzina, w której stosuje się przemoc fizyczną.
      Mężczyzna - AWS - znęca się nad kobietą - UW, a SLD jako zaniepokojony
      sąsiad coraz trudniej to znosi i nie wie, czy nie będzie musiał zadzwonić po
      policję"
      • Gość: bratek MILLER LESZEK IP: *.biaman.pl 04.09.03, 20:57
        To o maltretowanej kobiecie jest piękne. Może nawet pierwsze miejsce.

p.s. Przypominam o wielkich literach (i żadnych przecinków, bo to jest pełna
        nazwa czerwonego: nazwisko i imię, w tej kolejności. Oni tak mają).
    • kataryna.kataryna Oleksy, Józef 04.09.03, 20:54
      "Nigdy i niczyim agentem nie byłem. Mówię to ja, Józef Oleksy, w Sejmie RP."

"Ja jestem prawdziwym patriotą. Ja Ałganowi złego słowa o Polsce nie
      powiedziałem."

"Odchodzę, bo jestem niewinny."

"Żeby Dziecina Betlejemska swoją raczką wszystkich błogosławiła, prowadząc
      do pomyślności, dobrego samopoczucia i błogosławieństwa. A ja dołączam swoje
      błogosławieństwo - choć nie mam do tego uprawnień."
      • Gość: bratek "Ja Ałganowi złego słowa o Polsce nie powiedziałe" IP: *.biaman.pl 04.09.03, 20:58
        Ty to wymyśliłaś!!!!
        Można Oleksego Józefa nie lubić, ale żeby aż tak??
        • kataryna.kataryna Re: 'Ja Ałganowi złego słowa o Polsce nie powiedz 04.09.03, 21:07

> Ty to wymyśliłaś!!!!
          > Można Oleksego Józefa nie lubić, ale żeby aż tak??

Wypraszam sobie!
          To są najprawdziwsze cytaty z Oleksego!

• Gość: b śmieszno-strasznie IP: *.biaman.pl 04.09.03, 21:13
            To naprawdę musi być niewinny. Złego słowa o Polsce..
            Ach, elyty.
      • Gość: MACIEJ MOTTO SLD-"ODCHODZE,BO JESTEM NIEWINNY" IP: *.ny325.east.verizon.net 04.09.03, 22:52
        kataryna.kataryna napisała:

> "Nigdy i niczyim agentem nie byłem. Mówię to ja, Józef Oleksy, w Sejmie RP."
        >
        > "Ja jestem prawdziwym patriotą. Ja Ałganowi złego słowa o Polsce nie
        > powiedziałem."
        >
        > "Odchodzę, bo jestem niewinny."
        >
        > "Żeby Dziecina Betlejemska swoją raczką wszystkich błogosławiła, prowadząc
        > do pomyślności, dobrego samopoczucia i błogosławieństwa. A ja dołączam swoje
        > błogosławieństwo - choć nie mam do tego uprawnień."

JA JESTEM ZA JOZKIEM,SZCZEGOLNIE,ZE ON MNIE INNEGO JOZKA PRZYPOMINA.
        "Odchodze,bo jestem niewinny"-
    • kataryna.kataryna Piechota, Jacek 04.09.03, 20:54
      "Gdyby te posłanki skierować do pracy w przemyśle zbrojeniowym, już widzę
      jak lufy czołgów prężą się na widok Oli Jakubowskiej"
      • Gość: bratek PIECHOTA JACEK IP: *.biaman.pl 04.09.03, 20:59
        Próbował przebić Władcę Trawników?
        • minderbinder1 Re: PIECHOTA JACEK 04.09.03, 21:13

> Próbował przebić Władcę Trawników?

Ciekawe czy WT w jego wieku już takim wyrafinowanym dowcipem dysponował?
          Piechota ma jeszcze czas, więc może przebić WT. A to się wydawało niemożliwe.
    • Gość: niezadowolony nie można sobie bezkarnie zaniedbywać SLD i konkur IP: *.biaman.pl 04.09.03, 21:19
      Kataryno, po niespełna trzech dniach trwania konkursu zmuszony jestem wręczyć
      Ci upomnienie, mimo wszystko. Sekretarzy jest dwóch i obaj powinni tak samo
      pracować. Tak samo, czyli intensywnie. Ten konkurs to nie przelewki, gra idzie
      o stawkę dużą. (Poza tym zdaje się szykujesz się na premiera w moim rządzie,
      tym bardziej więc współpraca nasza powinna rozwijać się zawczasu.)
    • Gość: bratek JANAS PAWEŁ, wizjoner IP: *.biaman.pl 04.09.03, 23:07
      Ale swego czasu miał Pan zapewnienie ze strony prezesa Listkiewicza, że może
      Pan pracować spokojnie...

- Zapewnienia zapewnieniami, ale trenera bronią tylko wyniki. Nikt mi nie
      mówił, że ja coś muszę. Ale sam to czuję.

ON NIE WIEDZIAŁ NA PEWNO, ŻE MA WYGRYWAĆ, ALE PRZECZUWAŁ, ŻE BYĆ MOŻE TAKIE SĄ
      OCZEKIWANIA. WIZJONER.

Jak drużyna zagra z Łotwą?

- Musimy wygrać. (..) Zobaczymy, jak się ułoży mecz.

MA KONCEPT, MOŻEMY SPAĆ SPOKOJNIE. KURWA MAĆ.
    • Gość: bratek KWIATKOWSKI ROBERT, obrońca (swojej) wolności IP: *.biaman.pl 04.09.03, 23:16
      "Protestuję przeciwko naruszaniu moich dóbr osobistych przez dziennikarki:
      Agnieszkę Kublik i Monikę Olejnik."

oraz, oczywiście, poprzednie wystąpienie niemal identycznej treści (z "obroną
      wolności"), ulubione Kataryny (więc jak zechce, to może i tu dorzucić).
      • kataryna.kataryna Re: KWIATKOWSKI ROBERT, obrońca (swojej) wolności 05.09.03, 21:15

> "Protestuję przeciwko naruszaniu moich dóbr osobistych przez dziennikarki:
        > Agnieszkę Kublik i Monikę Olejnik."
        >
        > oraz, oczywiście, poprzednie wystąpienie niemal identycznej treści (z "obroną
        > wolności"), ulubione Kataryny (więc jak zechce, to może i tu dorzucić).

Nie wolności tylko godności! Na razie, dziękować Bogu, nikt na wolność Roberta
        nie nastaje, a na godność i owszem.

"Protestuję przeciwko łamaniu elementarnych norm życia publicznego, przeciwko
        zaszczuwaniu człowieka, przeciwko łamaniu moich praw osobistych i
        obywatelskich. Mam wewnętrzną siłę, aby przeciwstawić się politycznej nagonce.
        Oświadczam, że będę bronił swojej godności w imię prawdy."
        • Gość: b Re: KWIATKOWSKI ROBERT, obrońca (swojej) wolności IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:17
          dziekuję, lepiej późno niź wcale. I proszę mi skończyć z tymi uściskami z
          przygodnymi mężczyznami.
    • minderbinder1 JAGNIESZKA 05.09.03, 16:16
      Można przypuszczać, że jest z SLD.

--------------------------------------------------------------------------------
      "Brawo, panie Włodzimierzu! Duś Pan to nierzetelne, leniwe,
      stronne, partyjne, klikowe, dyspozycyjne, najmimordowskie i
      jakie tam jeszcze pismactwo. Mam nadzieję, że Pan wygra. Nie ja
      jedna jestem z Panem.
      Czemu w tej "Wybiórczej" (a szczególnie na tym forum) tak Pana
      nienawidzą? Może dlatego, że jest Pan uczciwym człowiekiem? Po
      prostu zwykłym patriotą? Nie takim, jak Michnik ("patriota
      inaczej"), tylko takim, jak przeciętny Polak, który kocha swoją
      Ojczyznę i nie wstydzi się pisać tego słowa dużą literą.
      Tyle przesłuchań, tyle analiz, tyle krytyki, tyle zadrukowanego
      papieru, tyle łapania Pana za słówka w "GW", w "Rzepie", w TVN,
      w Polsacie, w "Życiu" etc. - i nie znaleziono ani jednego
      minięcia się Pana z prawdą, nie mówiąc już o naruszeniu prawa.
      Nic, zero czyli nul!!! Pewnie dlatego są tacy zdenerwowani,
      napastliwi i agresywni. Ale dontłorybihepi, psi wyją, karawan
      jedzie dalej.
      Gratuluję odwagi! Życzę wytrwałości! Niech Moc będzie z Panem!
      Jagnieszka"
      • basia.basia GRATULACJE!!! 05.09.03, 16:40
        Niniejszym gratuluję pomysłodawcy
        tego konkursu. Popłakałam się ze
        smiechu a śmiech to zdrowie i oby
        tak dalej!
      • Gość: b JAGNIESZKA, propagandzistka IP: *.biaman.pl 05.09.03, 19:44
        Actually, można przypuszczać, że jest z partii "Proletaryat". Ona chyba nadal
        wchodzi w skład SLD.
    • kataryna.kataryna BŁOCHOWIAK ANITA 05.09.03, 18:47
      Panie przewodniczący, wysoka komisjo, wczoraj, zaraz po przyjęciu wniosku o
      przesłuchanie pani redaktor, w mediach usłyszeliśmy prawdziwe intencje posła
      Ziobry i Rokity. Otóż chodzi tak naprawdę o chęć wezwania pani minister
      Jakubowskiej. To wczoraj zostało publicznie powiedziane, choć, szczerze mówiąc,
      w kuluarach już od kilku dni ta informacja krąży. Podobnie jak inna informacja,
      która jeszcze publicznie nie została ujawniona, iż ponieważ nie ma twardych
      dowodów dziś dotyczących zeznań pana premiera Millera, to pani minister
      Jakubowska właśnie będzie najlepszym celem.

Z tego też względu, mimo iż komisja oddała sprawę tzw. "lub czasopisma" do
      prokuratury, w dalszym ciągu debatujemy na ten temat i szukamy tych dwóch słów,
      które zniknęły. No, jeśli nie uda ich się znaleźć, jest jeszcze szansa, że
      znajdziemy inne słowa, "lub rośliny". Tak czy inaczej mamy z całą pewnością w
      komisji przez najbliższe kilka tygodni czy miesięcy co robić jeszcze.

No, z całą pewnością także i już ostrym krokiem wejdziemy w kampanię
      parlamentarną najbliższą, zresztą już dziś możemy z gazet poznać nazwisko
      przyszłego premiera. Dobrze więc, że powstała Komisja Śledcza i że będziemy
      jeszcze kilka miesiący obradować, bo byłby kłopot, czy nie powstanie wakat na
      tymże miejscu.

Wydaje mi się, że należy jak najszybciej uciąć te spekulacje, przystąpić do
      szybkiego pisania sprawozdania, do raportu, tak aby publiczność, tak aby opinia
      społeczna, tak aby posłowie mogli się z nim zapoznać i odbyć wspólną debatę.

W gazecie także można było dziś przeczytać porannej, gdzie czytamy, iż poseł
      Ziobro mówi, że ma nadzieję, że po przesłuchaniu pani Anny Wojciechowskiej
      będziemy mieli podstawy do podjęcia decyzji o wezwaniu pani minister
      Jakubowskiej. Aby skrócić trochę i cierpienia pani redaktor, i aby nie męczyć
      szczególnie na temat tej depeszy, myślę, że od razu można postawić wniosek o
      przesłuchanie pani minister Jakubowskiej, nie będzie wówczas ciążył tak
      ogromna... nie będzie ciążyła ta ogromna odpowiedzialność na dzisiaj pani
      redaktor w czasie tego przesłuchania. I składam publicznie taki wniosek już
      teraz, choć, szczerze mówiąc, wydaje mi się, że pamięć pani minister będzie
      podobna jak i pani redaktor, bo zdarzenia były półtora roku temu. Lecz by
      szybko uciąć te spekulacje w tym właśnie temacie wyjaśnienia słów, które
      zostały zapisane w tej depeszy z dnia 27 marca, należy z całą pewnością pilnie
      przeszuka... przepytać panią minister Jakubowską. Jednak wg naszej zasady, tzw.
      fair play, którą przyjęliśmy kilka miesięcy temu, ponieważ ze względu na
      tragiczny wypadek dzisiaj jest nieobecny poseł Szteliga, pragnę uszanować tą
      naszą zasadę i proszę o przegłosowanie tego wniosku w pełnym składzie, według
      naszej zasady. Dziękuję bardzo.
      • minderbinder1 Re: BŁOCHOWIAK ANITA 05.09.03, 18:54
        Najbardziej mi się podoba to "iż ponieważ" w pierwszym akapicie :)
        • kataryna.kataryna Re: BŁOCHOWIAK ANITA 05.09.03, 18:57
          minderbinder1 napisał:

> Najbardziej mi się podoba to "iż ponieważ" w pierwszym akapicie :)

"Iż ponieważ" jest niezłe :)
          Ciekawe czy jeszcze małpuje Rokitę "czy byłaby pani łaskaw".
          • minderbinder1 Re: BŁOCHOWIAK ANITA 05.09.03, 19:00

> minderbinder1 napisał:
            >
            > > Najbardziej mi się podoba to "iż ponieważ" w pierwszym akapicie :)
            >
            >
            > "Iż ponieważ" jest niezłe :)
            > Ciekawe czy jeszcze małpuje Rokitę "czy byłaby pani łaskaw".

Te wszystkie idiotyczne wstawki mają, w mniemaniu Anity, podnieść jej
            inteligencję. Ale pewnych rzyczy się nie przeskoczy.
        • Gość: b Re: BŁOCHOWIAK ANITA IP: *.biaman.pl 05.09.03, 19:37
          minderbinder1 napisał:

> Najbardziej mi się podoba to "iż ponieważ" w pierwszym akapicie :)

Zapomniała się. MIało być:
          "iż aczkolwiek ponieważ"
    • pokrzywa.pokrzywa Anita 'Rozpruty Plecak' wczoraj 05.09.03, 19:40
      "Oczywiście byłby to przełom w dziejach tej komisji,
      jeśli pani redaktor zechciałaby odpowiedzieć na pytania
      członków komisji dotyczące tej sprawy. Bo byłby to
      pierwszy dziennikarz, który nie będzie się zasłaniał
      tajemnicą dziennikarską. To niezwykle byłoby dla nas
      rzeczywiście istotne, zważywszy na fakt, że sytuacja... i
      mówimy o sytuacji, i o depeszy, która była sporządzona
      PÓŁTORA ROKU temu. No, ale możemy polegać w tym wypadku
      tylko i wyłącznie na tej depeszy i na pamięci, którą pani
      redaktor będzie miała sprzed PÓŁTORA ROKU. Ja natomiast
      prosiłam pana marszałka, kiedy zwracaliśmy się o te
      depesze, czy jest także możliwość uzyskania taśmy z
      nagraniem rozmowy z panią wiceminister kultury, wówczas
      panią Aleksandrą Jakubowską, no byłby to z całą pewnością
      niezbity dowód w przeciwieństwie do pamięci sprzed
      PÓŁTORA ROKU. Tej taśmy nie otrzymaliśmy i nie wiem, czy
      dlatego, iż agencja nie przechowuje taśm. No istotnie
      czas jest dość odległy, możliwe, że te taśmy zostały już
      zniszczone. Natomiast gdybyśmy jednak mogli uzyskać taką
      informację pewną, to... przed przesłuchaniem, to znacznie
      by nam to przesłuchanie ułatwiło. Bo w przeciwnym razie
      możemy się tylko odnosić na pamięci, powtarzam, sprzed
      PÓŁTORA ROKU."

Tylko, proszę, nie mówcie, że to jest normalne.
      • Gość: b półtora gramka rozumku IP: *.biaman.pl 05.09.03, 19:42
        w kategoriach błochowiakowych jest to jak najbardziej normalne. BYłoby
        nienormalne, gdyby bylo inne.
      • kataryna.kataryna Re: Anita 'Rozpruty Plecak' wczoraj 05.09.03, 19:47
        pokrzywa.pokrzywa napisał:

> "Oczywiście byłby to przełom w dziejach tej komisji,
        > jeśli pani redaktor zechciałaby odpowiedzieć na pytania
        > członków komisji dotyczące tej sprawy. Bo byłby to
        > pierwszy dziennikarz, który nie będzie się zasłaniał
        > tajemnicą dziennikarską. To niezwykle byłoby dla nas
        > rzeczywiście istotne, zważywszy na fakt, że sytuacja... i
        > mówimy o sytuacji, i o depeszy, która była sporządzona
        > PÓŁTORA ROKU temu. No, ale możemy polegać w tym wypadku
        > tylko i wyłącznie na tej depeszy i na pamięci, którą pani
        > redaktor będzie miała sprzed PÓŁTORA ROKU. Ja natomiast
        > prosiłam pana marszałka, kiedy zwracaliśmy się o te
        > depesze, czy jest także możliwość uzyskania taśmy z
        > nagraniem rozmowy z panią wiceminister kultury, wówczas
        > panią Aleksandrą Jakubowską, no byłby to z całą pewnością
        > niezbity dowód w przeciwieństwie do pamięci sprzed
        > PÓŁTORA ROKU. Tej taśmy nie otrzymaliśmy i nie wiem, czy
        > dlatego, iż agencja nie przechowuje taśm. No istotnie
        > czas jest dość odległy, możliwe, że te taśmy zostały już
        > zniszczone. Natomiast gdybyśmy jednak mogli uzyskać taką
        > informację pewną, to... przed przesłuchaniem, to znacznie
        > by nam to przesłuchanie ułatwiło. Bo w przeciwnym razie
        > możemy się tylko odnosić na pamięci, powtarzam, sprzed
        > PÓŁTORA ROKU."
        >
        > Tylko, proszę, nie mówcie, że to jest normalne.

Anita RP niech się raczej zajmie pamięcią swoich kolegów sklerotyków -
        Nikolskiego czy Czarzastego.

Fajnie wczoraj tłumaczyła dlaczego nie głosowała w sprawie Wojciechowskiej, "iż
        ponieważ" jej wezwanie ma na celu uzasadnienie wezwania Jakubowskiej, więc ona
        w ogóle nie głosowała. Anita wraca do formy.

• pokrzywa.pokrzywa Re: Anita 'Rozpruty Plecak' wczoraj 05.09.03, 20:04

> ... "iż ponieważ" jej wezwanie ma na celu uzasadnienie
          > wezwania Jakubowskiej, więc ona w ogóle nie głosowała.

Aha, aha, aha...:)

Znaczy się, że wniosek o ponowne przesłuchanie
          Jakubowskiej zgłosiła w proteście tj. obronie
          Jakubowskiej. Cwaniara.

• minderbinder1 Re: Anita 'Rozpruty Plecak' wczoraj 05.09.03, 19:53

> "Oczywiście byłby to przełom w dziejach tej komisji,
        > jeśli pani redaktor zechciałaby odpowiedzieć na pytania
        > członków komisji dotyczące tej sprawy. Bo byłby to
        > pierwszy dziennikarz, który nie będzie się zasłaniał
        > tajemnicą dziennikarską. To niezwykle byłoby dla nas
        > rzeczywiście istotne, zważywszy na fakt, że sytuacja... i
        > mówimy o sytuacji, i o depeszy, która była sporządzona
        > PÓŁTORA ROKU temu. No, ale możemy polegać w tym wypadku
        > tylko i wyłącznie na tej depeszy i na pamięci, którą pani
        > redaktor będzie miała sprzed PÓŁTORA ROKU. Ja natomiast
        > prosiłam pana marszałka, kiedy zwracaliśmy się o te
        > depesze, czy jest także możliwość uzyskania taśmy z
        > nagraniem rozmowy z panią wiceminister kultury, wówczas
        > panią Aleksandrą Jakubowską, no byłby to z całą pewnością
        > niezbity dowód w przeciwieństwie do pamięci sprzed
        > PÓŁTORA ROKU. Tej taśmy nie otrzymaliśmy i nie wiem, czy
        > dlatego, iż agencja nie przechowuje taśm. No istotnie
        > czas jest dość odległy, możliwe, że te taśmy zostały już
        > zniszczone. Natomiast gdybyśmy jednak mogli uzyskać taką
        > informację pewną, to... przed przesłuchaniem, to znacznie
        > by nam to przesłuchanie ułatwiło. Bo w przeciwnym razie
        > możemy się tylko odnosić na pamięci, powtarzam, sprzed
        > PÓŁTORA ROKU."
        >
        > Tylko, proszę, nie mówcie, że to jest normalne.

Nie ma się co śmiać. Ta pani stanowi przyszłość największej partii w kraju. Ona
        i Tober, który w obronie Ulickiego podpierał się Kuroniem.
        • Gość: b Wojciechowska skłamała podwójnie IP: *.biaman.pl 05.09.03, 19:55
          minderbinder1 napisał:

> pokrzywa.pokrzywa napisał:
          >
          > > "Oczywiście byłby to przełom w dziejach tej komisji,
          > > jeśli pani redaktor zechciałaby odpowiedzieć na pytania
          > > członków komisji dotyczące tej sprawy. Bo byłby to
          > > pierwszy dziennikarz, który nie będzie się zasłaniał
          > > tajemnicą dziennikarską. To niezwykle byłoby dla nas
          > > rzeczywiście istotne, zważywszy na fakt, że sytuacja... i
          > > mówimy o sytuacji, i o depeszy, która była sporządzona
          > > PÓŁTORA ROKU temu. No, ale możemy polegać w tym wypadku
          > > tylko i wyłącznie na tej depeszy i na pamięci, którą pani
          > > redaktor będzie miała sprzed PÓŁTORA ROKU. Ja natomiast
          > > prosiłam pana marszałka, kiedy zwracaliśmy się o te
          > > depesze, czy jest także możliwość uzyskania taśmy z
          > > nagraniem rozmowy z panią wiceminister kultury, wówczas
          > > panią Aleksandrą Jakubowską, no byłby to z całą pewnością
          > > niezbity dowód w przeciwieństwie do pamięci sprzed
          > > PÓŁTORA ROKU. Tej taśmy nie otrzymaliśmy i nie wiem, czy
          > > dlatego, iż agencja nie przechowuje taśm. No istotnie
          > > czas jest dość odległy, możliwe, że te taśmy zostały już
          > > zniszczone. Natomiast gdybyśmy jednak mogli uzyskać taką
          > > informację pewną, to... przed przesłuchaniem, to znacznie
          > > by nam to przesłuchanie ułatwiło. Bo w przeciwnym razie
          > > możemy się tylko odnosić na pamięci, powtarzam, sprzed
          > > PÓŁTORA ROKU."
          > >
          > > Tylko, proszę, nie mówcie, że to jest normalne.
          >
          >

Prawda jest taka, że Wojciechowska, wredna baba, wymyśliła sobie tę wypowiedź
          Jakubowskiej Aleksandry i wpisała do newsów, a kasetę z wypowiedzią wyczyściła,
          że to niby taka praktyka w PAP-ie. Zresztą żadnego nagrania nie było, anyway.
          • kataryna.kataryna Re: Wojciechowska skłamała podwójnie 05.09.03, 19:58

> Prawda jest taka, że Wojciechowska, wredna baba, wymyśliła sobie tę wypowiedź
            > Jakubowskiej Aleksandry i wpisała do newsów, a kasetę z wypowiedzią
            wyczyściła,
            >
            > że to niby taka praktyka w PAP-ie. Zresztą żadnego nagrania nie było, anyway.

Zresztą nawet gdyby kaseta była to niczego nie dowodzi. Zamówiłoby się
            ekspertyzę psychologiczną, które by udowodniła ponad wszelką wątpliwość, że to
            Wojciechowska była stroną aktywną w tej rozmowie i Wojciechowska leży.
            • Gość: b Re: Wojciechowska skłamała podwójnie IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:01

> Gość portalu: b napisał(a):
              >
              > > Prawda jest taka, że Wojciechowska, wredna baba, wymyśliła sobie tę wypowi
              > edź
              > > Jakubowskiej Aleksandry i wpisała do newsów, a kasetę z wypowiedzią
              > wyczyściła,
              > >
              > > że to niby taka praktyka w PAP-ie. Zresztą żadnego nagrania nie było, anyw
              > ay.
              >
              >
              >
              > Zresztą nawet gdyby kaseta była to niczego nie dowodzi. Zamówiłoby się
              > ekspertyzę psychologiczną, które by udowodniła ponad wszelką wątpliwość, że
              to
              > Wojciechowska była stroną aktywną w tej rozmowie i Wojciechowska leży.

a Jakubowska, ma się rozumieć, biernie monitorowała zachowanie Wojciechowskiej,
              no i dziś mamy dowody złej woli tejże.
              • minderbinder1 Nie ma się co spierać 05.09.03, 20:04
                Przecież wiemy dobrze, że Grupa Trzymająca Władzę to Braun, Selin oraz red.
                Wojciechowska, których kryje medialnie red. Smoleński.
                • Gość: b Re: Nie ma się co spierać IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:05
                  minderbinder1 napisał:

> Przecież wiemy dobrze, że Grupa Trzymająca Władzę to Braun, Selin oraz red.
                  > Wojciechowska, których KRYJE medialnie red. Smoleński.

Co masz na mysli, zbereźniku?
                • kataryna.kataryna Re: Nie ma się co spierać 05.09.03, 20:09
                  minderbinder1 napisał:

> Przecież wiemy dobrze, że Grupa Trzymająca Władzę to Braun, Selin oraz red.
                  > Wojciechowska, których kryje medialnie red. Smoleński.

Michnik wysłał Zarębskiego, żeby ten przekupił Selina i Brauna, oni sobie nie
                  poradzili więc wciągnęli Szumielewicz. A o wszystkim od początku wiedział i nie
                  powiedział Lech Kaczyńsaki.
                  • minderbinder1 Re: Nie ma się co spierać 05.09.03, 20:13

> minderbinder1 napisał:
                    >
                    > > Przecież wiemy dobrze, że Grupa Trzymająca Władzę to Braun, Selin oraz red
                    > .
                    > > Wojciechowska, których kryje medialnie red. Smoleński.
                    >
                    >
                    > Michnik wysłał Zarębskiego, żeby ten przekupił Selina i Brauna, oni sobie nie
                    > poradzili więc wciągnęli Szumielewicz. A o wszystkim od początku wiedział i
                    nie
                    >
                    > powiedział Lech Kaczyńsaki.

Tak, Lech Kaczyński krył wszystkich od strony politycznej. On chciał budować
                    konkurencyjny koncern wobec koncernu kontr-agora, czyli coś na kształt kontr-
                    kontr-agora. Miał to robić za pieniądze z FOZZ.
            • pokrzywa.pokrzywa Re: Wojciechowska skłamała podwójnie 05.09.03, 20:17

> Zresztą nawet gdyby kaseta była to niczego nie dowodzi.
              > Zamówiłoby się ekspertyzę psychologiczną, które by
              > udowodniła ponad wszelką wątpliwość, że to Wojciechowska
              > była stroną aktywną w tej rozmowie i Wojciechowska leży.

:)

Poza tym, argumentem Jakubowskiej nie do zbicia jest to,
              że rozmowa była nieautoryzowana.

No i autorytet marszałka Borowskiego:

"Przeglądałem te depesze i mogę powiedzieć tylko tyle, że
              z nich nie wynika jasno, która część tej depeszy jest
              informacją dziennikarza opartą na tekście, który miał w
              ręku, a która informacją opartą na słowach pani
              Jakubowskiej."
              • Gość: b o sztuce czytania IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:18

> kataryna.kataryna napisała:
                >
                > > Zresztą nawet gdyby kaseta była to niczego nie dowodzi.
                > > Zamówiłoby się ekspertyzę psychologiczną, które by
                > > udowodniła ponad wszelką wątpliwość, że to Wojciechowska
                > > była stroną aktywną w tej rozmowie i Wojciechowska leży.
                >
                > :)
                >
                > Poza tym, argumentem Jakubowskiej nie do zbicia jest to,
                > że rozmowa była nieautoryzowana.
                >
                > No i autorytet marszałka Borowskiego:
                >
                > "Przeglądałem te depesze i mogę powiedzieć tylko tyle, że
                > z nich nie wynika jasno, która część tej depeszy jest
                > informacją dziennikarza opartą na tekście, który miał w
                > ręku, a która informacją opartą na słowach pani
                > Jakubowskiej."

Borowski Marku, czy Wy także macie praktykę w "małym paluszku"?
        • pokrzywa.pokrzywa Re: Anita 'Rozpruty Plecak' wczoraj 05.09.03, 20:08
          minderbinder1 napisał:

> Ta pani stanowi przyszłość największej partii w kraju.

Na nasze szczęście Nałęcz rozpruł jej plecak.
          Bardzo przewidujący facet.

• Gość: zajecza warga Krzysztof Janik za rządów AWS IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:12
      Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce z korupcją,
      nie może postępować dokładnie odwrotnie
      • kataryna.kataryna Re: Krzysztof Janik za rządów AWS 05.09.03, 20:15
        Gość portalu: zajecza warga napisał(a):

> Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce z korupcją,
        > nie może postępować dokładnie odwrotnie

Deklaracji rozmaitych SLD ma pełną gębę, szkoda tylko, że praktykę mają w innej
        części ciała.
        • Gość: b w małym paluszku? IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:16

> Gość portalu: zajecza warga napisał(a):
          >
          > > Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce z korupcj
          > ą,
          > > nie może postępować dokładnie odwrotnie
          >
          >
          > Deklaracji rozmaitych SLD ma pełną gębę, szkoda tylko, że praktykę mają w
          innej
          >
          > części ciała.
      • Gość: b Re: Krzysztof Janik za rządów AWS IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:15
        Gość portalu: zajecza warga napisał(a):

> Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce z korupcją,
        > nie może postępować dokładnie odwrotnie

Słuszna uwaga, ale dlaczego ten nick?
        • Gość: sherlock holmes Re: Krzysztof Janik za rządów AWS IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:18

> Gość portalu: zajecza warga napisał(a):
          >
          > > Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce z korupcj
          > ą,
          > > nie może postępować dokładnie odwrotnie
          >
          > Słuszna uwaga, ale dlaczego ten nick?

a dlaczego Janik ma takie wielkie wąsy?
          • Gość: dr watson ?? IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:23
            Gość portalu: sherlock holmes napisał(a):

>
            > > Gość portalu: zajecza warga napisał(a):
            > >
            > > > Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce z ko
            > rupcj
            > > ą,
            > > > nie może postępować dokładnie odwrotnie
            > >
            > > Słuszna uwaga, ale dlaczego ten nick?
            >
            >
            > a dlaczego Janik ma takie wielkie wąsy?

żeby je lepiej gryźć
            • Gość: na dobranoc Re: ?? IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:30
              Gość portalu: dr watson napisał(a):

> Gość portalu: sherlock holmes napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: b napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: zajecza warga napisał(a):
              > > >
              > > > > Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce
              > z ko
              > > rupcj
              > > > ą,
              > > > > nie może postępować dokładnie odwrotnie
              > > >
              > > > Słuszna uwaga, ale dlaczego ten nick?
              > >
              > >
              > > a dlaczego Janik ma takie wielkie wąsy?
              >
              > żeby je lepiej gryźć

bajeczka o czerwonym bez kapturka
              • Gość: b a fe IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:36
          • minderbinder1 Re: Krzysztof Janik za rządów AWS 05.09.03, 20:27
            Gość portalu: sherlock holmes napisał(a):

>
            > > Gość portalu: zajecza warga napisał(a):
            > >
            > > > Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce z ko
            > rupcj
            > > ą,
            > > > nie może postępować dokładnie odwrotnie
            > >
            > > Słuszna uwaga, ale dlaczego ten nick?
            >
            >
            > a dlaczego Janik ma takie wielkie wąsy?

Żeby mógł się lepiek kryć.

PS. Dopiero teraz zorientowałem się kim jest doradca :)
            • minderbinder1 lepiej nie lepiek oczywiście 05.09.03, 20:28
              • Gość: poprawa.poprawa JAJNIK LEPIEK IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:30
                lepiek było lepiej

"Żeby mógł się lepiek kryć."
            • Gość: sherlock 2 Re: Krzysztof Janik za rządów AWS IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:29
              minderbinder1 napisał:

> Gość portalu: sherlock holmes napisał(a):
              >
              > >
              > > > Gość portalu: zajecza warga napisał(a):
              > > >
              > > > > Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i walce
              > z ko
              > > rupcj
              > > > ą,
              > > > > nie może postępować dokładnie odwrotnie
              > > >
              > > > Słuszna uwaga, ale dlaczego ten nick?
              > >
              > >
              > > a dlaczego Janik ma takie wielkie wąsy?
              >
              > Żeby mógł się lepiek kryć.
              >
              >
              > PS. Dopiero teraz zorientowałem się kim jest doradca :)

Jakże to? przecież rano byłeś na właściwym tropie. Baśka świadkiem, jak mi ts1
              miły, że wiedziałem to już wcześniej.
              • minderbinder1 Oczywiście 05.09.03, 20:39
                Gość portalu: sherlock 2 napisał(a):

> minderbinder1 napisał:
                >
                > > Gość portalu: sherlock holmes napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: b napisał(a):
                > > >
                > > > > Gość portalu: zajecza warga napisał(a):
                > > > >
                > > > > > Jak ktoś ma pełną gębę deklaracji o przestrzeganiu prawa i
                > walce
                > > z ko
                > > > rupcj
                > > > > ą,
                > > > > > nie może postępować dokładnie odwrotnie
                > > > >
                > > > > Słuszna uwaga, ale dlaczego ten nick?
                > > >
                > > >
                > > > a dlaczego Janik ma takie wielkie wąsy?
                > >
                > > Żeby mógł się lepiek kryć.
                > >
                > >
                > > PS. Dopiero teraz zorientowałem się kim jest doradca :)
                >
                > Jakże to? przecież rano byłeś na właściwym tropie. Baśka świadkiem, jak mi
                ts1
                > miły, że wiedziałem to już wcześniej.
    • Gość: pluton egzekucyjny Leszek Miller o terrorystach IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:24
      Buzek dokonał zamachu na stołeczny samorząd i jako zamachowiec powinien stanąć
      przed Trybunałem Stanu albo w tej kadencji Sejmu, albo w następnej
    • minderbinder1 KWIATKOWSKI I CZARZASTY 05.09.03, 20:48
      Kwiatkowski Robert:

"To co mnie przede wszystkim trzyma na tym stanowisku [prezesa TVP], to jest
      obowiązek. Uważam, że mam obowiązek doprowadzić do końca pewne rzeczy, pewne
      procesy."

Czarzasty Włodzimierz:

"Nie odczuwam jakiejś wielkiej do siebie niechęci. Są tacy, którzy uważają, że
      jestem dobry, są tacy, którzy uważają, że głoszę bzdury. Niewiątpliwie nie
      należę do osób, które nie są kontrowersyjne."

"Jeżeli chodzi o moje pola konfliktów z Agorą, to ich nie widzę. Ja
      reprezentuję, moim zdaniem, najrozsądniej, jak umiem, polską rację stanu i
      wykonuję swoje obowiązki najrozsądniej, jak umiem."

• Gość: b dwa męże w jednym stanie? IP: *.biaman.pl 05.09.03, 20:51
        "Nie odczuwam jakiejś wielkiej do siebie niechęci."

Ja z grubsza też większej niechęci do siebie nie odczuwam. Dziwne, czyżbym
        dzielił poglądy z Wołodią?
      • Gość: racja stanu Re: KWIATKOWSKI I CZARZASTY IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:54
        minderbinder1 napisał:

> Kwiatkowski Robert:
        >
        > "To co mnie przede wszystkim trzyma na tym stanowisku [prezesa TVP], to jest
        > obowiązek. Uważam, że mam obowiązek doprowadzić do końca pewne rzeczy, pewne
        > procesy."
        >
        > Czarzasty Włodzimierz:
        >
        > "Nie odczuwam jakiejś wielkiej do siebie niechęci. Są tacy, którzy uważają,
        że
        > jestem dobry, są tacy, którzy uważają, że głoszę bzdury. Niewiątpliwie nie
        > należę do osób, które nie są kontrowersyjne."
        >
        > "Jeżeli chodzi o moje pola konfliktów z Agorą, to ich nie widzę. Ja
        > reprezentuję, moim zdaniem, najrozsądniej, jak umiem, polską rację stanu i
        > wykonuję swoje obowiązki najrozsądniej, jak umiem."

misjonarze w krainie niewdzięczności:)
        • Gość: b w krainie niewdzięczności i ch.iów IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:00
          drogi ts1, mb1 zapomniał o trzecim misjonarzu, tym, który mawia: "ch.jom
          precz!".
          • Gość: hokus pokus Re: w krainie niewdzięczności i ch.iów IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:03

> drogi ts1, mb1 zapomniał o trzecim misjonarzu, tym, który mawia: "ch.jom
            > precz!".

to szaman. złe moce przegania
            • kataryna.kataryna Re: w krainie niewdzięczności i ch.iów 05.09.03, 21:04
              Gość portalu: hokus pokus napisał(a):

>
              > > drogi ts1, mb1 zapomniał o trzecim misjonarzu, tym, który mawia: "ch.jom
              > > precz!".
              >
              > to szaman. złe moce przegania

Pierwszy sekretarzu, to naprawdę Ty? Już się stęskniłam :)
              • Gość: jak tak to tak W KRAINIE NIEWDZIĘCZNOŚCI !!!!! IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:07

> Gość portalu: hokus pokus napisał(a):
                >
                > >
                > > > drogi ts1, mb1 zapomniał o trzecim misjonarzu, tym, który mawia: "ch.
                > jom
                > > > precz!".
                > >
                > > to szaman. złe moce przegania
                >
                >
                > Pierwszy sekretarzu, to naprawdę Ty? Już się stęskniłam :)

No tak, człowiek by myślał, że to za nim się stęskniła. Nie dość, że nie, to
                jeszcze taki a-frąt.
                Dzwonię do Anity.
                • kataryna.kataryna Re: W KRAINIE NIEWDZIĘCZNOŚCI !!!!! 05.09.03, 21:09
                  Gość portalu: jak tak to tak napisał(a):

>
                  > > Gość portalu: hokus pokus napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > > drogi ts1, mb1 zapomniał o trzecim misjonarzu, tym, który mawia:
                  > "ch.
                  > > jom
                  > > > > precz!".
                  > > >
                  > > > to szaman. złe moce przegania
                  > >
                  > >
                  > > Pierwszy sekretarzu, to naprawdę Ty? Już się stęskniłam :)
                  >
                  > No tak, człowiek by myślał, że to za nim się stęskniła. Nie dość, że nie, to
                  > jeszcze taki a-frąt.
                  > Dzwonię do Anity.

Jaki afrąt? To pierwszy sekretarz zniknął jak "lub czasopism".
                  • Gość: b W KRAINIE NIEWDZIĘCZNOŚCI !!!!!!!!! IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:11

> Gość portalu: jak tak to tak napisał(a):
                    >
                    > > kataryna.kataryna napisała:
                    > >
                    > > > Gość portalu: hokus pokus napisał(a):
                    > > >
                    > > > > Gość portalu: b napisał(a):
                    > > > >
                    > > > > > drogi ts1, mb1 zapomniał o trzecim misjonarzu, tym, który m
                    > awia:
                    > > "ch.
                    > > > jom
                    > > > > > precz!".
                    > > > >
                    > > > > to szaman. złe moce przegania
                    > > >
                    > > >
                    > > > Pierwszy sekretarzu, to naprawdę Ty? Już się stęskniłam :)
                    > >
                    > > No tak, człowiek by myślał, że to za nim się stęskniła. Nie dość, że nie,
                    > to
                    > > jeszcze taki a-frąt.
                    > > Dzwonię do Anity.
                    >
                    >
                    > Jaki afrąt? To pierwszy sekretarz zniknął jak "lub czasopism".

Dzwonię do Anity.
                • Gość: troskliwy Re: W KRAINIE NIEWDZIĘCZNOŚCI !!!!! IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:10
                  Gość portalu: jak tak to tak napisał(a):

> Dzwonię do Anity.

a szczepiłeś się?
                  • Gość: b jestem zabezpieczony IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:12
                    Gość portalu: troskliwy napisał(a):

> Gość portalu: jak tak to tak napisał(a):
                    >
                    >
                    > > Dzwonię do Anity.
                    >
                    > a szczepiłeś się?

tylko na cholerę. Wystarcza chyba?
                    • Gość: troskliwy Re: jestem zabezpieczony IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:15

> Gość portalu: troskliwy napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: jak tak to tak napisał(a):
                      > >
                      > >
                      > > > Dzwonię do Anity.
                      > >
                      > > a szczepiłeś się?
                      >
                      > tylko na cholerę. Wystarcza chyba?

cholera, nie jestem pewny.
                      • Gość: b jestem zabezpieczony na Cholerę IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:21
                        Gość portalu: troskliwy napisał(a):

>
                        > > >
                        > > tylko na cholerę. Wystarcza chyba?
                        >
                        > cholera, nie jestem pewny.

Sorry, miało być: "tylko na Cholerę". Ona lubi, gdy ją tak nazywam.
              • Gość: pierwszy sekretarz Re: w krainie niewdzięczności i ch.iów IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:08

> Gość portalu: hokus pokus napisał(a):
                >
                > >
                > > > drogi ts1, mb1 zapomniał o trzecim misjonarzu, tym, który mawia: "ch.
                > jom
                > > > precz!".
                > >
                > > to szaman. złe moce przegania
                >
                >
                > Pierwszy sekretarzu, to naprawdę Ty? Już się stęskniłam :)

ja też:)
                • Gość: ach i och och i ach IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:10
                  Gość portalu: pierwszy sekretarz napisał(a):

>
                  > > Gość portalu: hokus pokus napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > > drogi ts1, mb1 zapomniał o trzecim misjonarzu, tym, który mawia:
                  > "ch.
                  > > jom
                  > > > > precz!".
                  > > >
                  > > > to szaman. złe moce przegania
                  > >
                  > >
                  > > Pierwszy sekretarzu, to naprawdę Ty? Już się stęskniłam :)
                  >
                  > ja też:)

ona, on i on, ona, stęskniła się, stęsknił się, i stęsknili się. Uczuciowcy.
          • pokrzywa.pokrzywa Re: w krainie niewdzięczności i ch.iów 05.09.03, 21:04
            "Nie bardzo rozumiem, bo gdyby się okazało, że w sposób
            kategoryczny zwracam się do prezesa Kwiatkowskiego, a ten
            w sposób niewolniczy wykonuje moją prośbę to można o tym
            mówić. Natomiast to, że rekomenduję w sposób niezwykle
            delikatny faceta trochę z innej politycznej bajki ale
            świetnego fachowca, to to jest "republika kolesiów".
            Gdzie tu są proporcje, a konstytucja, a moje dobra, a
            dobra tego Pana którego tam wymieniłem?"

Halber Adam
            • kataryna.kataryna Re: w krainie niewdzięczności i ch.iów 05.09.03, 21:08

> "Nie bardzo rozumiem, bo gdyby się okazało, że w sposób
              > kategoryczny zwracam się do prezesa Kwiatkowskiego, a ten
              > w sposób niewolniczy wykonuje moją prośbę to można o tym
              > mówić. Natomiast to, że rekomenduję w sposób niezwykle
              > delikatny faceta trochę z innej politycznej bajki ale
              > świetnego fachowca, to to jest "republika kolesiów".
              > Gdzie tu są proporcje, a konstytucja, a moje dobra, a
              > dobra tego Pana którego tam wymieniłem?"
              >
              > Halber Adam

:)))

• Gość: b NO NIE !!!!! IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:13
                precz mi z tymi uśmiechami!
            • Gość: zgaduję Ciaćki - dobra Halbera i Pana którego nie wymienił IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:09

>
              > Halber Adam

p.s. Czy to nie nadaje się do wątku konkursowego?
              • pokrzywa.pokrzywa Re: Ciaćki - dobra Halbera i Pana którego nie wym 05.09.03, 21:21
                Gość portalu: zgaduję napisał(a):

> pokrzywa.pokrzywa napisał:
                >
                > > "Nie bardzo rozumiem, bo gdyby się okazało, że w sposób
                > > kategoryczny zwracam się do prezesa Kwiatkowskiego, a ten
                > > w sposób niewolniczy wykonuje moją prośbę to można o tym
                > > mówić. Natomiast to, że rekomenduję w sposób niezwykle
                > > delikatny faceta trochę z innej politycznej bajki ale
                > > świetnego fachowca, to to jest "republika kolesiów".
                > > Gdzie tu są proporcje, a konstytucja, a moje dobra, a
                > > dobra tego Pana którego tam wymieniłem?"
                > >
                > > Halber Adam
                >
                >
                > p.s. Czy to nie nadaje się do wątku konkursowego?

Bałwan? Bałwan.
                Członek? Członek.

Czy jeszcze jakieś wymagania?
                • Gość: b oczywiście - zaakceptowane kandydatury IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:25

> Gość portalu: zgaduję napisał(a):
                  >
                  > > pokrzywa.pokrzywa napisał:
                  > >
                  > > > "Nie bardzo rozumiem, bo gdyby się okazało, że w sposób
                  > > > kategoryczny zwracam się do prezesa Kwiatkowskiego, a ten
                  > > > w sposób niewolniczy wykonuje moją prośbę to można o tym
                  > > > mówić. Natomiast to, że rekomenduję w sposób niezwykle
                  > > > delikatny faceta trochę z innej politycznej bajki ale
                  > > > świetnego fachowca, to to jest "republika kolesiów".
                  > > > Gdzie tu są proporcje, a konstytucja, a moje dobra, a
                  > > > dobra tego Pana którego tam wymieniłem?"
                  > > >
                  > > > Halber Adam
                  > >
                  > >
                  > > p.s. Czy to nie nadaje się do wątku konkursowego?
                  >
                  >
                  > Bałwan? Bałwan.
                  > Członek? Członek.
                  >
                  > Czy jeszcze jakieś wymagania?

kryteria spełnione. Sorry, pomięszało mi się.
                  • pokrzywa.pokrzywa Re: oczywiście - zaakceptowane kandydatury 05.09.03, 21:32

> > Czy jeszcze jakieś wymagania? [:)]
                    >
                    > kryteria spełnione. Sorry, pomięszało mi się.

Nie mam pojęcia co Ci się pomięszało. Mnie zabrakło ":)".

• Gość: b ale dzięki IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:34

>
                      > > > Czy jeszcze jakieś wymagania? [:)]
                      > >
                      > > kryteria spełnione. Sorry, pomięszało mi się.
                      >
                      > Nie mam pojęcia co Ci się pomięszało. Mnie zabrakło ":)".

Myślałem, że jesteśmy w innym wątku! Rozpad osobowości :(

>
                • Gość: pełna kultura Re: Ciaćki - dobra Halbera i Pana którego nie wym IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:26

> Gość portalu: zgaduję napisał(a):
                  >
                  > > pokrzywa.pokrzywa napisał:
                  > >
                  > > > "Nie bardzo rozumiem, bo gdyby się okazało, że w sposób
                  > > > kategoryczny zwracam się do prezesa Kwiatkowskiego, a ten
                  > > > w sposób niewolniczy wykonuje moją prośbę to można o tym
                  > > > mówić. Natomiast to, że rekomenduję w sposób niezwykle
                  > > > delikatny faceta trochę z innej politycznej bajki ale
                  > > > świetnego fachowca, to to jest "republika kolesiów".
                  > > > Gdzie tu są proporcje, a konstytucja, a moje dobra, a
                  > > > dobra tego Pana którego tam wymieniłem?"
                  > > >
                  > > > Halber Adam
                  > >
                  > >
                  > > p.s. Czy to nie nadaje się do wątku konkursowego?
                  >
                  >
                  > Bałwan? Bałwan.
                  > Członek? Członek.

członek, mówiąc "w sposób niezwykle delikatny"

• minderbinder1 O w mordę!! 05.09.03, 21:16

>
              > Halber Adam

To jest genialne!

PS. Bratek, trzeba to będzie dzisiaj wieczorem podrzucić qndzi. Może to
              skomentuje "psychodelicznie".
              • Gość: b z qndzią będę gadał przeciw katarynie IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:20

>
                > PS. Bratek, trzeba to będzie dzisiaj wieczorem podrzucić qndzi. Może to
                > skomentuje "psychodelicznie".

Tak czy inaczej trzeba będzie pogadać z qndzią. Trzeba będzie z nią pogadać
                przeciw katarynie.
                • kataryna.kataryna Re: z qndzią będę gadał przeciw katarynie 05.09.03, 21:30

>
                  > >
                  > > PS. Bratek, trzeba to będzie dzisiaj wieczorem podrzucić qndzi. Może to
                  > > skomentuje "psychodelicznie".
                  >
                  > Tak czy inaczej trzeba będzie pogadać z qndzią. Trzeba będzie z nią pogadać
                  > przeciw katarynie.

Przeciwko mnie?
                  • Gość: b z qndzią przeciw katarynie, wbrew i obok kataryny IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:33

>
                    > >
                    > > >
                    > > > PS. Bratek, trzeba to będzie dzisiaj wieczorem podrzucić qndzi. Może
                    > to
                    > > > skomentuje "psychodelicznie".
                    > >
                    > > Tak czy inaczej trzeba będzie pogadać z qndzią. Trzeba będzie z nią pogada
                    > ć
                    > > przeciw katarynie.
                    >
                    >
                    >
                    > Przeciwko mnie?

Oczywiście. Wymienię z nią co najmniej 10 postów. Dziesięć postów!! !
                    Aż zzieleniejesz z zazdrości!
                    • Gość: b No i co, Kataryna? Nie przyjmujesz wyzwania? IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:40
                      z qndzią przeciw katarynie, obok kataryny, na kataryne, na przekór katarynie i
                      na pochybel kataryny!
                      A jak będzie trzeba, to i z Anitą!
                      • kataryna.kataryna Re: No i co, Kataryna? Nie przyjmujesz wyzwania? 05.09.03, 21:42

> z qndzią przeciw katarynie, obok kataryny, na kataryne, na przekór katarynie
                        i
                        > na pochybel kataryny!
                        > A jak będzie trzeba, to i z Anitą!

Ale o co chodzi? Anitą mnie straszysz?
                        • Gość: tibidi Ha! ':0( IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:49
                          tibidi,
                          straszę Cię moją z nią rozmową. Zemsta ziści się poprzez rozmowę samą. Będziemy
                          gadać przeciwko Tobie! tibidi.
                          • Gość: b do k.k IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:56
                            Wybacz, Kataryno, że Cię pokonałem. Nie mogłem oprzeć się pokusie. Taki juz
                            jestem. tibidi
                            • kataryna.kataryna Re: do k.k 05.09.03, 22:01

> Wybacz, Kataryno, że Cię pokonałem. Nie mogłem oprzeć się pokusie. Taki juz
                              > jestem. tibidi

Wybaczam. I nawet mi specjalnie nie przeszkadza, że nie wiem o czym mówisz.
                              Ale na Twoim miejcu byłabym ostrożna bo ja jestem spod bardzo złego i mściwego
                              znaku :)
                              • minderbinder1 Re: do k.k 05.09.03, 22:05

>
                                > > Wybacz, Kataryno, że Cię pokonałem. Nie mogłem oprzeć się pokusie. Taki ju
                                > z
                                > > jestem. tibidi
                                >
                                >
                                > Wybaczam. I nawet mi specjalnie nie przeszkadza, że nie wiem o czym mówisz.
                                > Ale na Twoim miejcu byłabym ostrożna bo ja jestem spod bardzo złego i
                                mściwego
                                > znaku :)

Bratka zżera zazdrość. To wszystko.

ps. Zajrzyj do wątku o Hojarskiej i zobacz, jakie tam fajne wpisy (niektóre :))
                                • kataryna.kataryna Re: do k.k 05.09.03, 22:13
                                  minderbinder1 napisał:

>
                                  > >
                                  > > > Wybacz, Kataryno, że Cię pokonałem. Nie mogłem oprzeć się pokusie. Ta
                                  > ki ju
                                  > > z
                                  > > > jestem. tibidi
                                  > >
                                  > >
                                  > > Wybaczam. I nawet mi specjalnie nie przeszkadza, że nie wiem o czym mówisz
                                  > .
                                  > > Ale na Twoim miejcu byłabym ostrożna bo ja jestem spod bardzo złego i
                                  > mściwego
                                  > > znaku :)
                                  >
                                  > Bratka zżera zazdrość. To wszystko.
                                  >
                                  > ps. Zajrzyj do wątku o Hojarskiej i zobacz, jakie tam fajne wpisy
                                  (niektóre :))

Zajrzałam :)))

• bratek4 zajrzała 05.09.03, 22:14
                                    tibidi
                                  • bratek4 tenże wpis jest mój ulubiony 05.09.03, 22:19
                                    Zniewazanie posłow...
                                    Przeczytaj komentowany artykuł >
                                    Autor: Gość: posel nowak IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl
                                    Data: 05-09-2003 20:16 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
                                    ..., ale nie tylko, to przestepstwo scigane z urzędu i w drodze
                                    prywatnego oskarżenia. Wiekszość tych koszmarnych komentarzy,
                                    to zwykłe przestępstwa. Gdyby ktoś się uparł, to w miesiac macie
                                    zabezpieczony przez prokurature komputer a w następny na glowie
                                    akt oskarżenia.

Chcecie spróbowac, to zapraszam- mozecie się przekonać!
                              • Gość: ciekawy Re: do k.k IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 22:09

>
                                > z
                                > > jestem. tibidi
                                >
                                >
                                mściwego
                                > znaku :)

Lew?:)
                                • bratek4 tygrys 05.09.03, 22:12
                                • kataryna.kataryna Re: do k.k 05.09.03, 22:17
                                  Gość portalu: ciekawy napisał(a):

>
                                  > >
                                  > > > Wybacz, Kataryno, że Cię pokonałem. Nie mogłem oprzeć się pokusie. Ta
                                  > ki ju
                                  > > z
                                  > > > jestem. tibidi
                                  > >
                                  > >
                                  > > Wybaczam. I nawet mi specjalnie nie przeszkadza, że nie wiem o czym mówisz
                                  > .
                                  > > Ale na Twoim miejcu byłabym ostrożna bo ja jestem spod bardzo złego i
                                  > mściwego
                                  > > znaku :)
                                  >
                                  > Lew?:)

Mściwy i zły, ale nie świnia :)
                                  • bratek4 spod znaku "Błochowiak"? 05.09.03, 22:19
                                    wszystko, tylko nie to
                                    • kataryna.kataryna Re: spod znaku 'Błochowiak'? 05.09.03, 22:21
                                      bratek4 napisał:

> wszystko, tylko nie to

Ta zniewaga krwi wymaga :)
                                      • bratek4 kcesz rewanża? 05.09.03, 22:23

> bratek4 napisał:
                                        >
                                        > > wszystko, tylko nie to
                                        >
                                        >
                                        >
                                        > Ta zniewaga krwi wymaga :)
                                  • kataryna.kataryna Re: do k.k 05.09.03, 22:20

> Gość portalu: ciekawy napisał(a):
                                    >
                                    > > kataryna.kataryna napisała:
                                    > >
                                    > > >
                                    > > > > Wybacz, Kataryno, że Cię pokonałem. Nie mogłem oprzeć się pokusi
                                    > e. Ta
                                    > > ki ju
                                    > > > z
                                    > > > > jestem. tibidi
                                    > > >
                                    > > >
                                    > > > Wybaczam. I nawet mi specjalnie nie przeszkadza, że nie wiem o czym m
                                    > ówisz
                                    > > .
                                    > > > Ale na Twoim miejcu byłabym ostrożna bo ja jestem spod bardzo złego i
                                    >
                                    > > mściwego
                                    > > > znaku :)
                                    > >
                                    > > Lew?:)
                                    >
                                    >
                                    > Mściwy i zły, ale nie świnia :)

Na wszelki wypadek wyjaśniam, że z tą świnią chodziło mi o Lwa przez duże "L",
                                    zanim obrażą się na mnie osoby spod lwa.
                                    • bratek4 you're forgiven 05.09.03, 22:22

>
                                      > > Gość portalu: ciekawy napisał(a):
                                      > >
                                      > > > kataryna.kataryna napisała:
                                      > > >
                                      > > > >
                                      > > > > > Wybacz, Kataryno, że Cię pokonałem. Nie mogłem oprzeć się p
                                      > okusi
                                      > > e. Ta
                                      > > > ki ju
                                      > > > > z
                                      > > > > > jestem. tibidi
                                      > > > >
                                      > > > >
                                      > > > > Wybaczam. I nawet mi specjalnie nie przeszkadza, że nie wiem o c
                                      > zym m
                                      > > ówisz
                                      > > > .
                                      > > > > Ale na Twoim miejcu byłabym ostrożna bo ja jestem spod bardzo zł
                                      > ego i
                                      > >
                                      > > > mściwego
                                      > > > > znaku :)
                                      > > >
                                      > > > Lew?:)
                                      > >
                                      > >
                                      > > Mściwy i zły, ale nie świnia :)
                                      >
                                      >
                                      >
                                      > Na wszelki wypadek wyjaśniam, że z tą świnią chodziło mi o Lwa przez
                                      duże "L",
                                      > zanim obrażą się na mnie osoby spod lwa.

już dobrze, dobrze :)
                                    • Gość: prosię Re: do k.k IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 22:26

>
                                      > >
                                      > > >
                                      > > > >
                                      > okusi
                                      > > e. Ta
                                      > > > ki ju
                                      > > > > z
                                      > > > > > jestem. tibidi
                                      > > > >
                                      > > > >
                                      > zym m
                                      > > ówisz
                                      > > > .
                                      > ego i
                                      > >
                                      > > > mściwego
                                      > > >
                                      > >
                                      > >
                                      >
                                      >
                                      >
                                      duże "L",

to teraz obrażasz te miłe chrumkające zwierzatka!
                                    • Gość: MACIEJ Re: do k.k IP: *.ny325.east.verizon.net 06.09.03, 02:37

>
                                      > >
                                      > > >
                                      > > > >
                                      > okusi
                                      > > e. Ta
                                      > > > ki ju
                                      > > > > z
                                      > > > > > jestem. tibidi
                                      > > > >
                                      > > > >
                                      > zym m
                                      > > ówisz
                                      > > > .
                                      > ego i
                                      > >
                                      > > > mściwego
                                      > > >
                                      > >
                                      > >
                                      >
                                      >
                                      >
                                      duże "L",

Juz teraz nie wypada byc spod znaku Rywina,bo przekret mu nie wyszedl.
                              • bratek4 Pyton? 05.09.03, 22:14

>
                                > z
                                > > jestem. tibidi
                                >
                                >
                                mściwego znaku :)

Ja Cię po prostu wyzywałem na pojedynek na miny, koleżanko. Wystraszyłem Cię,
                                dlatego rzuciłaś biały ręcznik :)

• minderbinder1 Poszerzamy wątek o koalicjanta 05.09.03, 21:43
                      Małachowski Aleksander:

"Sejm IV kadencji wypełnia krańcowa nienawiść. Jest to skutek psychicznych
                      dewiacji wielu posłów będących w oczywisty sposób kandydatami na pacjentów
                      klinik chorób psychicznych."

Pol Marek:

"Jesteśmy [koalicja SLD-UP-PSL] w sytuacji okrętowego kucharza, którego
                      poprzednik wyleciał za burtę, ale wcześniej ogołocił spiżarnię. Teraz następca
                      zbiera cięgi za to, że wydaje głodowe porcje."

"Za cztery lata będziemy mogli skorzystać z 550 km nowych autostrad, a pod
                      koniec dekady możliwe stanie sie przejechanie Polski wzdłuż i wszerz
                      nowoczesnymi arteriami komunikacyjnymi."

Nałęcz Tomasz

"Poseł tym różni się od zdezorientowanego obywatela, że dysponuje narzędziami
                      pozwalającymi wyjaśnić wszystkie sprawy państwowe, w tym podejrzenia pod
                      adresem najwyższych nawet dostojników. On nie tylko może, ale wręcz ma
                      obowiązek ustalić, jak wygląda prawda. W jego wypadku demonstracyjne
                      powtarzanie plotek jest robieniem ludziom wody z mózgu, a zarazem najbardzoiej
                      tandetnym sposobem schlebiania opinii publicznej. Łatwiej jest się przecież
                      przebić z sensacyjnym oskarżeniem niż z mozolnym codziennym działaniem."
                      • Gość: marlena POL MAREK IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:47
                        "Za cztery lata będziemy mogli skorzystać z 550 km nowych autostrad, a pod
                        koniec dekady możliwe stanie sie przejechanie Polski wzdłuż i wszerz
                        nowoczesnymi arteriami komunikacyjnymi." Chyba napowietrznymi.
                        • Gość: jmk Re: POL MAREK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 08:29
                          Czego się czepiacie, [przecież nie powiedział o której dekadzie myślał-
                          zapewne o 7-ej po jego zejściu!!!!!
                          "UP majtki nosił dla lsd grał"
                          Ale to żadna różnica bo te dwie bandy należy głęboko schować - jakiś 2m pod
                          ziemię!!!
    • minderbinder1 Niniejszym ogłaszam, 05.09.03, 21:24
      że ten wątek to kopalnia wiedzy.
      • Gość: b .... IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:26
        Dzwonię do Anity
        • Gość: doradca Re: .... IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:42

> Dzwonię do Anity
          Zadzwon do Niej i powiedz jej aby wyjela telefon z wanny pelnej wody bo masz
          jej cos waznego do powiedzenia. Niech natychmiast zaprzestania wciskania
          tamponow jednego za drugim bo posel Ziobro z poslem Rokitem dysponuja
          zdjeciami rentgenowskim gdzie widac dwa kregoslupy Anity.
          • Gość: Boss Hugo Re: .... IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:45
            Gość portalu: doradca napisał(a):

>
            > > Dzwonię do Anity
            > Zadzwon do Niej i powiedz jej aby wyjela telefon z wanny pelnej wody bo masz
            > jej cos waznego do powiedzenia. Niech natychmiast zaprzestania wciskania
            > tamponow jednego za drugim bo posel Ziobro z poslem Rokitem dysponuja
            > zdjeciami rentgenowskim gdzie widac dwa kregoslupy Anity.

Chyba nie "rozbieram" do końca, ale i tak zanoszę się od śmiechu. Przeciw
            Katarynie, ma się rozumieć.
          • Gość: jeszcze normalny Re: .... IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:56
            Gość portalu: doradca napisał(a):

>
            > > Dzwonię do Anity
            > Zadzwon do Niej i powiedz jej aby wyjela telefon z wanny pelnej wody bo masz
            > jej cos waznego do powiedzenia. Niech natychmiast zaprzestania wciskania
            > tamponow jednego za drugim bo posel Ziobro z poslem Rokitem dysponuja
            > zdjeciami rentgenowskim gdzie widac dwa kregoslupy Anity.

:)

ps
            gdyby ktoś mmiał wątpliwości
            jeszcze nie zwariowałem na tyle by śmiać się z tego co sam napiszę-doradca to
            nie ja.
    • kataryna.kataryna DYDUCH MAREK 05.09.03, 21:36
      Na jego oficjalnej stronie internetowej:

"Marek Dyduch z Wałbrzycha od soboty jest "drugim po Bogu" w SLD."

• Gość: b nawróceni IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:38

> Na jego oficjalnej stronie internetowej:
        >
        > "Marek Dyduch z Wałbrzycha od soboty jest "drugim po Bogu" w SLD."

Z tego jasno wynika, że pierwszym jest Bóg. Wzruszyłem się. O taką lewicę
        walczyliśwa.
      • Gość: doradca :) a poza tym wszyscy zdrowi??? IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:39

>
        >
        "Nie bedziesz mial inych Bogow nade mna" podpis Leszek Miller
      • Gość: snieżna kula Re: DYDUCH MAREK IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 21:42

>
        >
        bałwan:)
    • Gość: b JAGNIESZKA tym razem sama zgłasza swą kandydaturę IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:37

Autor: Gość: Jagnieszka IP: *.acn.pl / 10.71.4.*
      A widzieliście reklamę "GW" w telewizorze?
      Tę z Michnikiem, który mówi, że "nam nie jest wszystko jedno"?
      No pewnie, że nie jest!

podchwytliwa, przebiegła, sroga jagna. Drugi wpis.
      • minderbinder1 Jagna nie zawsze jest sroga 06.09.03, 11:59

>
        > Autor: Gość: Jagnieszka IP: *.acn.pl / 10.71.4.*
        > A widzieliście reklamę "GW" w telewizorze?
        > ------------------------------------------------------------------------------
        -
        > -
        > Tę z Michnikiem, który mówi, że "nam nie jest wszystko jedno"?
        > No pewnie, że nie jest!
        >
        > podchwytliwa, przebiegła, sroga jagna. Drugi wpis.

Zobacz, ile serca wkłada w laurki dla "misjonarzy w krainie niewdzięczności".
    • Gość: znak zapytania naprawdę, jaki jesteś... IP: *.biaman.pl 05.09.03, 21:54
      A Wy jak uważacie? Muller Leszek, Władca Trawników, jest bardziej przystojny
      czy troszczy się o losy państwa. A może jest bardziej mężem stanu niż
      pierdoloną czerwona świnią?

www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1656670.html
      • Gość: weterynarz Re: naprawdę, jaki jesteś... IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 22:03
        Gość portalu: znak zapytania napisał(a):

> A Wy jak uważacie? Muller Leszek, Władca Trawników, jest bardziej przystojny
        > czy troszczy się o losy państwa. A może jest bardziej mężem stanu niż
        > pierdoloną czerwona świnią?

bardziej pcś.
    • bratek4 BŁASZKIEWICZ TERESA, qrwa 05.09.03, 22:11
      to "q" tylko na uzytek admina, powinno być "ku".
      Ta p. to dyrektorka szkoły, gdzie maltretowano nauczyciela. Właśnie powiedziała
      w TVN 24, że "nie zna sytuacji" i że powołała zespół do rozmowy z uczniami,
      żeby się dowiedzieć, jakie były "okoliczności i przyczyny".

- Dlaczego, kochane dziatki, maltretowałyście nauczyciela? Przecież tak nie
      wolno...
      - A bo my...
      - No już dobrze, dobrze. Kupcie kfatki panu nauczycielowi, przeproście go i
      przyrzeknijcie, że to sie już więcej nie powtórzy. No, zmykac mi teraz.

Jeśli ta qrwa jeszcze nie jest w SLD, powinna się szybko zapisać.
      • minderbinder1 Swołocz 05.09.03, 22:16
        bratek4 napisał:

> to "q" tylko na uzytek admina, powinno być "ku".
        > Ta p. to dyrektorka szkoły, gdzie maltretowano nauczyciela. Właśnie
        powiedziała
        >
        > w TVN 24, że "nie zna sytuacji" i że powołała zespół do rozmowy z uczniami,
        > żeby się dowiedzieć, jakie były "okoliczności i przyczyny".
        >
        > - Dlaczego, kochane dziatki, maltretowałyście nauczyciela? Przecież tak nie
        > wolno...
        > - A bo my...
        > - No już dobrze, dobrze. Kupcie kfatki panu nauczycielowi, przeproście go i
        > przyrzeknijcie, że to sie już więcej nie powtórzy. No, zmykac mi teraz.
        >
        > Jeśli ta qrwa jeszcze nie jest w SLD, powinna się szybko zapisać.

No i powiedzcie, że takich nie należy lać po mordzie dla przykładu (mówię o
        uczniach).
        A rodzice pewnie stwierdzą, że w domu to były takie grzeczne dzieci.
        To jest tak, jaki z tymi psami, które gryzą. "To był zawsze taki spokojny pies".
        • bratek4 Re: Swołocz 05.09.03, 22:17
          nie, minderze, przede wszystkim trzeba lac po mordzie takie kurwy jak ta pani
          dyrektor, które "nie znają sytuacji"
          • Gość: kompromis Re: Swołocz IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 22:21
            bratek4 napisał:

> nie, minderze, przede wszystkim trzeba lac po mordzie takie kurwy jak ta pani
            > dyrektor, które "nie znają sytuacji"

i panią dyrektor i uczniów
            • minderbinder1 Re: Swołocz 05.09.03, 22:25
              Gość portalu: kompromis napisał(a):

> bratek4 napisał:
              >
              > > nie, minderze, przede wszystkim trzeba lac po mordzie takie kurwy jak ta p
              > ani
              > > dyrektor, które "nie znają sytuacji"
              >
              >
              > i panią dyrektor i uczniów

Zgoda! Trzeba lać wszystkich, którzy brali udział w tym procederze lub zamykali
              oczy.
            • bratek4 stanowczo, choć jeszcze grzecznie 05.09.03, 22:25
              Gość portalu: kompromis napisał(a):

> bratek4 napisał:
              >
              > > nie, minderze, przede wszystkim trzeba lac po mordzie takie kurwy jak ta p
              > ani
              > > dyrektor, które "nie znają sytuacji"
              >
              >
              > i panią dyrektor i uczniów

ona jest od nich starsza, ona jest tam Szefu, do jej zasranych obowiązków
              nalezy wiedzieć, co się dzieje i do takich sytuacji nie dopuszczać. I nie
              odgrywać zdziwionej kurwy!
              Sorry, chłopaki, ale mnie szlag trafia, gdy słucham takich pind i myślę, że
              ktoś je "zatwierdził" na "funkcję" "wychowawca".
          • minderbinder1 Re: Swołocz 05.09.03, 22:22
            bratek4 napisał:

> nie, minderze, przede wszystkim trzeba lac po mordzie takie kurwy jak ta pani
            > dyrektor, które "nie znają sytuacji"

Pewnie się utrzyma na stanowisku. Smutne to.
      • minderbinder1 Bratek, pełna zgoda 05.09.03, 22:37
        Tylko trzeba jeszcze zapytać rodziców, jak wychowali swoje pociechy. Żeby się
        znęcać nad nauczycielem, to chyba trzeba mieć specjalne predyspozycje. Szkoła
        ich takimi nie stworzyła, tylko pozwoliła im się "rozwijać". I za to powinna
        odpowiedzieć pani dyrektor.
        Z drugiej strony, to pewnie spora liczba tych uczniów pewnie szła za "owczym
        pędem" i w innych warunkach by tak się nie zachowywała. Zawsze jest w grupie
        jakaś mniejsza grupa prowodyrów.
        • bratek4 yep 05.09.03, 22:41
          jasne. oczywiscie, nie usprawiedliiam gówniarzy i ich rodziców, ale Szkoła, ta
          zasrana Instytucja Edukacyjna i Wychowawcza, jest tutaj najbardziej
          odpowiedzialna. Na terenie szkoły ta k... Dyrektor jest odpowiedzialna za to,
          co się dzieje. Jeśli nie wiedziała, to znaczy, że nie chciała wiedzieć. No
          other solution. A to znaczy, że w szkole to ona najwyżej sprzątaczką może byc,
          chociaż przypuszczam, że i sprzątaczka powinna być bystrzejsza. Naprawde, gdy
          posłuchałem jej przez moment, szlag mnie trafił. Wyłaczam internet i idę do
          innych zajęć, naprawdę high time. Serwus!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka