Gość: xaqww IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:39 czyli gimnazjalista spokojnie skończy szkołę w poprawczaku i pójdzie z czystą kartoteką np. do jakiegoś krakowskiego liceum... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: G. Re: Sąd rodzinny za zamordowanie sąsiada IP: *.crowley.pl 05.09.03, 12:49 Kara śmierci gnojowi się należy, a nie nagroda. W poprawczaku będzie idolem, bo zabił, douczy się fachu i wyjdzie na ulicę jako dobrze przygotowany do mordowania zbir. Minimum dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Re: Sąd rodzinny za zamordowanie sąsiada IP: *.admin.pk.edu.pl 05.09.03, 13:07 Biedne dziecko! Przed sądem stanie i to jakim - rodzinnym! Pewnie będzie bardzo przejęty. Nic dziwnego, że młodociane śmieci czują się bezkarnie. Ludzie, ta decyzja woła o pomstę do nieba! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik To jest kurva kpina! 05.09.03, 13:24 Za zabójstwo 5 lat w poprawczaku!!! Czy w tym kraju jest jeszcze jakaś sprawiedliwość?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: craig Re: To jest kurva kpina! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 14:14 Polskie "prawo" służy bandytom, a "demokracja" jest jedynie modnym terminem. Nie od dzisiaj o tym wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Zestaw proponowanych kar IP: 149.156.184.* 05.09.03, 14:19 Proponowane kary, którą mógłby orzec Sąd Rodzinny: 1) zakaz jedzenia cukierków do 18 roku życia; 2) zakaz wychodzenia z domu po godzinie 24.00; 3) przepisanie 1000 razy do zeszytu "Obiecuję, że będę już grzeczny nigdy nie zabiję nikogo młotkiem"; 4) namalowanie laurki z przeprosinami dla rodziny poszkodowanego. Wiem, wiem - to nie przejdzie. Fundacja Helsińska i paru prawników-karnistów zaraz podniosłby krzyk, że w Polsce nieludzko traktuje się młodocianych oskarżonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACQ Re: Sąd rodzinny za zamordowanie sąsiada IP: 217.96.2.* 05.09.03, 20:19 Jak bedzie mial szczescie to nie trafi nawet do poprawczaka.Obecnie w Polsce sa sytuacje ze mlodociani przestepcy czekaja "w kolejce" do zakladu poprawczego nawet do 2 lat.Pozostawiam to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuźma Re: Sąd rodzinny za zamordowanie sąsiada IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 22:25 A czy nie inaczej było z mordercami Michała Łyska?? "Chłopcy" wychodzili na przepustki, spędzali święta w domu, jak jeden z nich miał kłopoty z ręką to chciał się rehabilitować poza zakładem poprawczym, teraz już wyszli, a za jakiś czas nawet w ich kartotekach nie będzie po tym śladu, bo tak to działa wobec małoletnich. I będą mogli być np. ochroniarzami w banku, a w skrajnym wypadku po ukończeniu jakiejś uczelni nauczycielami... Uważam to osobiście za duży błąd prawa, po ukończeniu 18 roku życia powinni trafiać do więzienia dla dorosłych i dosiedzieć tam do 25 lat jakie by się należały dorosłemu gdy zabije.Nie wiem czy oglądaliście wczorajszy reportaż o mlodzieży w Toruniu - to było technikum, a zachowanie młodzieży, nawet nie wiem jak go określić... A szanowni rodzice - to nauczyciel i szkoła są winni, niech poczekają chwilkę a kochane dzieci i wobec nich się tak zachowają. Odpowiedz Link Zgłoś