Gość: Lars von Trier IP: *.biaman.pl 07.09.03, 11:40 "nie robię filmów o mężczyznach, bo mężczyźni są po prostu głupi. I nudni." I jak zacząć ten dzień, panowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lars von Trier "Entfremdungseffekt" * IP: *.biaman.pl 07.09.03, 11:42 i od dziecka gdzieś z tyłu głowy miałem marzenie o zrobieniu czegoś w tym stylu. W latach 70. w duńskiej telewizji popularne było adaptowanie sztuk teatralnych właśnie przy minimum dekoracji i mocno wryło mi się to w pamięć, ale nie miałem żadnego konkretnego planu. ["efekt obcości" - dzięki świadomości, że wszystko, co się dzieje na scenie, jest sztuczne i przesadzone, widz lepiej rozumie przesłanie spektaklu - WO] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lars von Trier Władca Pierśceni - potworne gówno IP: *.biaman.pl 07.09.03, 11:45 Bezpośrednim impulsem było dla mnie obejrzenie "Władcy pierścieni". Oglądałem go w kinie z coraz większym niedowierzaniem i irytacją - co za potworne gówno! Gość portalu: Lars von Trier napisał(a): > i od dziecka gdzieś z tyłu głowy miałem marzenie o zrobieniu czegoś w tym stylu > . > W latach 70. w duńskiej telewizji popularne było adaptowanie sztuk teatralnych > właśnie przy minimum dekoracji i mocno wryło mi się to w pamięć, ale nie miałem > > żadnego konkretnego planu. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Ja po prostu mam gdzieś te wszystkie tłumy elfów IP: *.biaman.pl 07.09.03, 11:47 czy baśniowe królestwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman nieszczera prawda IP: *.biaman.pl 07.09.03, 11:52 "nie robię filmów o mężczyznach, bo mężczyźni są po prostu głupi. I nudni. Mężczyźni jak zwykle kręcą o tym, co ich najbardziej interesuje - o penisach, o robieniu z siebie idioty, że ktoś jest bity, że ktoś był wykorzystany seksualnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lars von Trier http://www2.gazeta.pl/obcasy/1,25364,1647390.html? IP: *.biaman.pl 07.09.03, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Danielle Steel to ja IP: *.biaman.pl 07.09.03, 13:33 "Od dziecka utożsamiałem się z kobietami, zwłaszcza z bohaterkami melodramatów. Wszystkie bohaterki Danielle Steel to ja". Tu by nam Basia mogła pomóc, ale i tak brzmi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś