Dodaj do ulubionych

Jakubowska znów przed komisją

• Gość: XYZ Michnik przed komisję IP: 217.97.130.* 22.09.03, 12:36
      "Pan redaktor Michnik radził mi, abym się wycofała z życia
      publicznego, mówiąc, że w sprawie Lwa Rywina premier jest osobą
      poza wszelkimi podejrzeniami. Natomiast jeśli będzie się
      chciało zaatakować premiera, uczyni się to za moim
      pośrednictwem"
      "Więc zapytałam Adama: ale w jaki sposób, przecież, ja nic
      wspólnego z tym nie miałam. Pan redaktor Michnik oświadczył, że
      to jest bardzo niebezpieczna sprawa i że radzi mi, abym na rok,
      półtora usunęła się z życia publicznego"
      Po tej wypowiedzi Michnik powinien powiedzieć co miał na mysli.
      Bo mi to smierdzi szantażem.
      • Gość: gosc Re: Michnik przed komisję IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.03, 13:00
        na tym forum wypowiadalo sie kilkaset osob.wiekszosc to nie fani
        jakubowskiej.nawet entuzjasci sld zycza jej politycznego
        niebytu.czy wszystkich wezwac przed komisje nalecza ty
        cwiercmozgu z msz lpr.
        • Gość: moi Re: Michnik przed komisję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:09
          Michnik powinien być jeszcze raz wezwany. Poprzednio ewidentnie nie powiedział wszystkiego. Bardzo mi przykro z tego powodu, bo zawsze go lubiłam, chociaż nie zawsze zgadzałam. Uważam, że powinien powiedzieć wszystko jasno, nie próbując robić własnej polityki (nawet, jeśli robi to w dobrej wierze) i nie próbując niczego ukrywać. Przecież sam powinien wiedzieć najlepiej, że prawda to najlepsze wyjście.
        • Gość: XYZ Re: Michnik przed komisję IP: 217.97.130.* 22.09.03, 13:29
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> na tym forum wypowiadalo sie kilkaset osob.wiekszosc to nie
          fani
          > jakubowskiej.nawet entuzjasci sld zycza jej politycznego
          > niebytu.czy wszystkich wezwac przed komisje nalecza ty
          > cwiercmozgu z msz lpr.
          Rzadko polemizuję z goścmi, któtrzy reprezentuja twój poziom
          intelektualny. Ale do poprzednich cytatów dołóż jeszcze
          ten "Przypomniała, że wszystkie trzy redakcje zaprzeczyły, by
          to Podgórski był ich informatorem". Nie mogę ustalic, czy tak
          jest w istocie, ale sądzę, że gdyby tak nie było, Jakubowska
          nie powiedziałby tego. Więć 1/8mózgu złóż te dwie informacje w
          jedną całość.
      • Gość: źrenica SZEFOWA CI POWIE IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.09.03, 13:03
        • Gość: XYZ Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 217.97.130.* 22.09.03, 13:36
          Oczywistość tego, że Michnik straszył Jakubowską. Po czym ta
          akcja z Podgórskim ("Przypomniała, że wszystkie trzy redakcje
          zaprzeczyły, by to Podgórski był ich informatorem), dla mnie
          jest, delikatnie mówiąc, niejasna. Dla ciebi njwyraźniej też.
          Stąd twój prymitywny tekst. Ciężko uwierzyć, że głównnym
          mataczem w tej sprawie jest tój ulubiony kwaler Legii
          Honorowej. Dlatego lepiej tę myśl odepchnąć, taką płaską
          odzywką. Argumentów brak.
          • Gość: pinokio Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 143.97.123.* 22.09.03, 13:43
            Mam wrażenie, że mieszasz pewne wątki. Chciałbym przypomnieć, że
            to Michnik otrzymał propozycję kupna ustawy, a nie zaoferował
            sprzedaż. Po co miałby ujawniać całą sprawę ? Żeby odsunąć
            Jakubowską od polityki ? To chyba niedorzeczne.
            • Gość: XYZ Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 217.97.130.* 22.09.03, 13:59
              Przy założeniu, że Michnik jest w tej sprawie czysty. Na siłę
              można przyznać ci rację. Ale inaczej sprawa wygląda gdy rola
              Naczelnego Wybiórczej nie jest tak oczywista. Pytanie: dlaczego
              Michnik groził Jakubowskiej, nadal pozostawiam otwarte. I mam
              jeszcze jedna wątpliwość. Dlaczego akurat 17 i PÓŁ miliona
              dolarów? Łapówki bywają z reguły okrągłymi sumkami. 15
              milionów, 20 milionów. Dlaczego nie 17 234 657,21? A może by
              tak sprawdzić, czy aby ta kwota nie pokrywa się z jakimś
              okrągłym procentem od kwoty jaką Agora uzyskała za sprzedaż
              akcji Canal+.
              • Gość: pinokio Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 143.97.123.* 22.09.03, 14:12
                W tej akurat sprawie Michnik jest na pewno czysty. Ja mam inne
                pytanie, dlaczego ujawnił nagranie z propozycją ? W wersję " z
                uczciwości " nie wierzę. Ale to zupełnie inna bajka. Natomiast
                co do czystości Michnika: nagranie pewnie słyszałeś więc chyba
                nie masz wątpliwości kto, komu, co i za ile proponował.
                Stawianie wobec tego Michnika na równi z całą tą zgrają piszącą
                ustawę w tej sprawie jest niedopuszczalne. A nawet gdyby to on
                proponował pieniądze za ustawę to o czym by to świadczyło ? Że
                warunki stworzone przez władzę są takie, że żeby cokolwiek w tym
                kraju móc robić łapówkę dać trzeba bo inaczej urzędnik nie
                pozwoli. To skandal, że ludzie powołani do pełnienia funkcji
                służebnej wobec społeczeństwa tak głęboko je olewają.
                • Gość: XYZ Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 217.97.130.* 22.09.03, 14:19
                  Co do uczciwości Michnika. Takie fikcyjne zdażenie:
                  Michnik/Rapaczyńksa spotyka się z kimś z GTW i mówi dajcie
                  Polsat będziecie mieli dobrą prasę. GTW mówi ok ale to nie
                  wszystko, chcemy kasę. Michnik/Rapaczyńska mowia ok. Ile? GTW
                  musimy to przemyśleć. Kogoś przyślemy z propozycją. Resztę
                  znasz.
                  • Gość: pinokio Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 143.97.123.* 22.09.03, 15:22
                    Zakładając, iż tak było: prywatna firma przychodzi do drugiej
                    prywatnej firmy i chce jedna od drugiej coś kupić. Widzisz tu
                    rolę urzędnika państwowego ? A jeśli durne przepisy zabraniają
                    takiej transakcji to do niej nie dochodzi. A nie tak, że
                    przepisy zabraniają, ale za odpowiednią opłatą można je zmienić.
                    To świadczy o winie tych, którzy ustawę pisali. A Michnik i
                    Rapaczyńska zachowują się normalnie: chcą rozwijać firmę. To, że
                    zmuszeni są aby czynić to w niemoralny sposób nie jest ich winą.
                    Gdyby nie racjonalne zachowanie naszych przedsiębiorców
                    bezrobocie wynosiłoby 40%.
                    • Gość: XYZ Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 217.97.130.* 22.09.03, 16:56
                      Gość portalu: pinokio napisał(a):

> Zakładając, iż tak było: prywatna firma przychodzi do drugiej
                      > prywatnej firmy i chce jedna od drugiej coś kupić. Widzisz tu
                      > rolę urzędnika państwowego ? A jeśli durne przepisy
                      zabraniają
                      > takiej transakcji to do niej nie dochodzi. A nie tak, że
                      > przepisy zabraniają, ale za odpowiednią opłatą można je
                      zmienić.
                      > To świadczy o winie tych, którzy ustawę pisali. A Michnik i
                      > Rapaczyńska zachowują się normalnie: chcą rozwijać firmę. To,
                      że
                      > zmuszeni są aby czynić to w niemoralny sposób nie jest ich
                      winą.
                      > Gdyby nie racjonalne zachowanie naszych przedsiębiorców
                      > bezrobocie wynosiłoby 40%.
                      A gdyby w tel rysowało się pojawieni silnej konkurencji? To czy
                      taki gigant jak Agora nie posuneła by się do najgorszych
                      rozwiązań, żeby sprawę uwalić? Możliwe?
                  • Gość: Eko Re: SZEFOWA CI POWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 16:14
                    Co do uczciwości Michnika. Takie fikcyjne zdażenie:
                    > Michnik/Rapaczyńksa spotyka się z kimś z GTW i mówi dajcie
                    > Polsat będziecie mieli dobrą prasę. GTW mówi ok ale to nie
                    > wszystko, chcemy kasę. Michnik/Rapaczyńska mowia ok. Ile? GTW
                    > musimy to przemyśleć. Kogoś przyślemy z propozycją. Resztę
                    > znasz.

Piękna prowokacja dziennikarska byłaby to!!!
                    I w żaden sposób nie moznabyłoby przyczepić sie w tym wypadku do GW. A jeżeli
                    to co piszesz, owo "zdażenie" byłoby prawdziwe, to tym większe potepienie i
                    kara dla GTW. Za chciwość, nieuczciwośc i głupotę.
                    Dla dobra więc Twoich idoli, módl się, żeby wersja o której napisałeś
                    pozostała li tylko fikcją.
                    E.
                    • Gość: XYZ Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 217.97.130.* 22.09.03, 16:59
                      Grubo się mylisz. Gdyby ta fikcja okazała się prawda, to z
                      Agory nie zostałby kamień na kamieniu. I tłumaczenia takim
                      wielbicieloma jak ty swoich idoli, że to "prowokacja"
                      dziennikarska, nie dałby nic. Nie po tych salwach.
                      • Gość: Eko Re: SZEFOWA CI POWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 19:41
                        Niestety, widać że ciagle obracasz sie w świecie fikcji...
                        Niby dlaczego kamień na kamieniu? Że dziennikarze podpuścili grupę zbliżoną do
                        kół rządzących aby ta zgodziła sie na przyjęcie łapówki, po czym całośc
                        nagrali i udokumentowali?? I ty twierdzisz, że to byłby koniec dla Agory?
                        Przecież to jest jedna z metod rutynowego postepowania dziennikarskiego, że
                        robi sie różnego typu happeningi i podpuchy, mające na celu pokazanie zachowań
                        wybranych przedstawicieli społeczeństwa. To w ich interesie leży aby sie nie
                        skompromitować i wykazać uczciwościa.
                        Gdyby Gazeta udowodniła i wykazała czarno na białym, że ktos dał sie im
                        skorumpować, i opisała to, po prostu, że nie poniosłaby żadnych konsekwencji.
                        A ten "kamień na kamieniu" to raczej dla skorumpowanych i to zarówno ze strony
                        opinii społecznej, jak równiez prokuratury. Ale co do prokuratury to nie do
                        końca jestem w tym kraju i w tej chwili pewien.
                        A tak prawdę mówiąc, to czymże innym jak prowokacja dziennikarska, i to udana,
                        jest wywołanie tzw "afery Rywina" przez GW?
                        I jakos społeczeństwo, a przynajmniej jego zdecydowana większość, nie ma
                        ochoty przeklinać Michnika za to co zrobił, a i prokuraturze jakos brak
                        podstaw do oskarżenia...
                  • Gość: sluchacz Re: SZEFOWA CI POWIE IP: *.chello.pl / *.chello.pl 22.09.03, 16:39
                    XYZ, gdyby tak było to dlaczego Rywin by o tym nie powiedział ??
                    • Gość: XYZ Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 217.97.130.* 22.09.03, 17:01
                      Gość portalu: sluchacz napisał(a):

> XYZ, gdyby tak było to dlaczego Rywin by o tym nie
                      powiedział ??
                      Może dlatego, że jest między młotem a kowadłem? Może dla tego,
                      że grozi mu najwyżej 3 lata więzienia? Może zrobił swoje? Kto
                      to wie? A dlaczego Michnik o sprawie powiadomił dopiero po pół
                      roku?? Kto to wie?
                      • Gość: pedro Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 195.205.45.* 22.09.03, 17:32
                        XYZ, nie ujmujac nnic Twojej inteligencji, wydaje mi sie, ze ganany zapiekla
                        niechecia do A, Michnika i Wybiorczej zaczynasz sie zapetlac, tworzac teorie
                        spiskowe rodem z Ludluma. Czy chcesz koniecznie wybielic nasza kochana WAAADZE?
                        Tymczasem nie po raz pierwszy mowi sie, ze w Sejmie mozna cos zalatwic, jesli
                        sie tylko dobrze posmaruje (mowiono o tym juz kilka lat temu, przy okazji
                        ustawy o grach losowych), a i nasze partyjki nie zadowalaja sie tylko
                        wyciaganiem pieniedzy z kieszeni padatnika, szukajac innych zrodel dochodu. Na
                        razie faktem jest, ze Rywin przyszedl do Michnika, a nie odwrotnie, a przy
                        tworzeniu ustawy medialnej dzialy sie rozne, dziwne rzeczy. W tej atmosferze
                        przypuszczenie, ze jakas GTW delegowala Rywina z interesem jest calkiem
                        prawdopodobne. Zejdz na ziemie XYZ.
                        • Gość: XYZ Re: SZEFOWA CI POWIE IP: 217.97.130.* 23.09.03, 08:17
                          Bardzo dziekuję, za uznanie. Nie tworze jednak terii spiskowych bo się
                          zapentliłem. Postawiłem się w roli advocatus diaboli. Zadaję pytania. Robię to
                          ponieważ mam wiele wątpliwości. Uważam, że bardzo umniejszono role Wybiórczej
                          w tej sprawie. Z resztą jak mogłoby byc inaczej, skoro jest ona sędzią we
                          własnej sprawie. Fakt nie lubię Michnika, bo uważam go za prekursora
                          najgorszego rodzaju dzienikarstwa. Nacechowanego, stronniczego i nieżetelnego
                          (celowo). I nie chce nikogo wybielac. Mam po prosty wrażenie, że robi się
                          wszystkim wodę z mózgu, a w tle załatwiane są jakieś ciemne sprawki.
              • Gość: źrenica UDAJESZ, ŻE NIE ZNASZ FAKTÓW (% OD WARTOŚCI POLSAT IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.09.03, 14:24
                JESTEŚ PRAWDZIWYM KAMELEONEM : IP 217.97.130 - MASZ WIELE KSYW, A JAK CIĘ
                NAZYWAJĄ KOLEDZY PO FACHU ??
                • Gość: XYZ wystepuje zawsze pod tym samym nickiem IP: 217.97.130.* 22.09.03, 15:08
                  jeżeli masz mnie na myśli, to pomysl sobie, że pracuję w firmie
                  gdzie jest sporo komputerów, a jeden serwer internetowy.
                  • zbychooo Re: wystepuje zawsze pod tym samym nickiem 22.09.03, 15:12
                    Gość portalu: XYZ napisał(a):

> jeżeli masz mnie na myśli, to pomysl sobie, że pracuję w firmie
                    > gdzie jest sporo komputerów, a jeden serwer internetowy.

Ha, ha, ha..... ale się ubawiłem!!!!!!!
                    • Gość: XYZ ??? IP: 217.97.130.* 22.09.03, 15:14
                      zbychooo napisał:

> Gość portalu: XYZ napisał(a):
                      >
                      > > jeżeli masz mnie na myśli, to pomysl sobie, że pracuję w
                      firmie
                      > > gdzie jest sporo komputerów, a jeden serwer internetowy.
                      >
                      >
                      > Ha, ha, ha..... ale się ubawiłem!!!!!!!
                      Co w tym zabawnego????
                  • Gość: źrenica Z JEDNEJ OPCJI -LEWACKIEJ ???- CO TO ZA FIRMA ??? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.09.03, 15:36
                    I O TO MI CHODZI - TO JEST MIESZANIE NA ZLECENIE, - 217.97.130 MAM NAKLEJONY
                    NA MONITORZE
                    • Gość: XYZ Re: Z JEDNEJ OPCJI -LEWACKIEJ ???- CO TO ZA FIRMA IP: 217.97.130.* 22.09.03, 17:04
                      Gość portalu: źrenica napisał(a):

> I O TO MI CHODZI - TO JEST MIESZANIE NA ZLECENIE, -
                      217.97.130 MAM NAKLEJONY
                      > NA MONITORZE
                      Skoro znasz IP, to nie powinieneś mieć żadnego problemu w
                      ustaleniu, co to za firma. Hehehehe. Bardzo się zdziwisz.
                      • Gość: źrenica Z GODZIN PRACY - LATARNICY IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.09.03, 17:27
                      • Gość: źrenica ??????????????- PO CO MI TO??????? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.09.03, 17:46
                        Auto Center Kowalewski & Company
                        Bialogard
                        TPNET
                        for abuse: abuse@tpnet.pl

• Gość: źrenica chyba, że to jest przykrywka IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.09.03, 17:54
                        www.patronat.pl/Spis%20SKP/Wojewodztwa/zachodniopomorskie/skp0668.htm
                      • Gość: źrenica PRZEPRASZAM, ALE DAŁEŚMI WOLNĄ RĘKĘ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.09.03, 23:49
                        "Skoro znasz IP, to nie powinieneś mieć żadnego problemu w
                        ustaleniu, co to za firma. Hehehehe. Bardzo się zdziwisz."
                        -jUŻ NIE MAM ŚLADU W KOMPIE - SPRAWY NIE BYŁO.
                        • Gość: XYZ Gorzej ci???? IP: 217.97.130.* 23.09.03, 08:12
                          Nic nie kumam o co ci chodzi.
              • Gość: miki Re: SZEFOWA CI POWIE IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.03, 09:42
                Twoje wypowiedzi sa tak pokretne jak droga PRL do socjalizmu.Moglbys
                redagowac "notatnik lektora"Urwales sie komitetu?A moze z Czerwonego Sztandaru?
                Michnik,zauwazcie nie mowi miller stoi poza podejzeniami,lecz Premier stoi poza
                podejzeniami.Mysle ze chodzi Michnikowi o wizerunek Polski.Jeszcze w Europie
                sie nie zdazylo aby Premier Rzadu jakiegokolwiek panstwa byl zamieszany w takie
                gowno.To jest,jak widac polityka Michnika.I nie chodzi bynajmniej o wizerunek
                Millera czy SLD,lecz o wizerunek Polski i Polakow.Sposob jest kiepski,lecz czy
                istnieje lepszy?Czy moze byc cos gorszego niz wiadomosc ktora pojdzie w
                swiat."premier Polski,wybrany w demokratycznych wyborach okazal sie byc
                przestepca"16 miliardow lapowki to nic.
                To wlasnie wie doskonale Michnik.
      • Gość: beat Re: Michnik przed komisję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.03, 08:56
        to nie szantaz-to oznacz ze Miller jest tez w zaangazowany.To jest spisek.
    • Gość: moi ???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 12:45
      "Ja nie wiem , czy to była zmiana merytoryczna, czy finansowa." No comments
      Brawo dla posła Ziobro za znalezienie kolejnych zmian w projekcie po posiedzeniu Rady Ministrów. Sprawa jest lepsza niż sprawa "lub czasopism", bo tu pani J. przyznała się do wprowadzenia zmiany osobiście.
      • Gość: młody Re: ? IP: *.chello.pl 22.09.03, 12:55
        Gość portalu: moi napisał(a):

> "Ja nie wiem , czy to była zmiana merytoryczna, czy
        finansowa." No comments
        > Brawo dla posła Ziobro za znalezienie kolejnych zmian w
        projekcie po posiedzeni
        > u Rady Ministrów. Sprawa jest lepsza niż sprawa "lub
        czasopism", bo tu pani J.
        > przyznała się do wprowadzenia zmiany osobiście.

Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem! Po co Jakubosia dostała
        projekt ustawy! Żeby co? Poczytać sobie? Czy po to by wyrazić
        swoją opinię? Czy ją udoskonalić? Czy sprawdzić czy ten projekt
        jest zgodny z prawem, przepisami europejskimi itd. itp.A jeżeli
        coś z tym projektem zrobiła to co? nie miała do tego prawa? No
        to po cholerę jej ten projekt przesłano! czyli od pieca?
        • Gość: moi Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:04
          Gość portalu: młody napisał(a):

> Gość portalu: moi napisał(a):
          >
          > > "Ja nie wiem , czy to była zmiana merytoryczna, czy
          > finansowa." No comments
          > > Brawo dla posła Ziobro za znalezienie kolejnych zmian w
          > projekcie po posiedzeni
          > > u Rady Ministrów. Sprawa jest lepsza niż sprawa "lub
          > czasopism", bo tu pani J.
          > > przyznała się do wprowadzenia zmiany osobiście.
          >
          > Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem! Po co Jakubosia dostała
          > projekt ustawy! Żeby co? Poczytać sobie? Czy po to by wyrazić
          > swoją opinię? Czy ją udoskonalić? Czy sprawdzić czy ten projekt
          > jest zgodny z prawem, przepisami europejskimi itd. itp.A jeżeli
          > coś z tym projektem zrobiła to co? nie miała do tego prawa? No
          > to po cholerę jej ten projekt przesłano! czyli od pieca?
          Ona tego projektu nie dostała po to, żeby zmieniac coś w nim PO TYM, jak rząd przyjął projekt. Bo od tej chwili to już był oficjalny projekt rządowy, przeznaczony do wysłania do sejmu i odpowiedzialna za ten tekst była już Rada Ministrów, do której ona, jak sama przyznała - nie należy. Od tej pory mogło tylko ładnie go przygotować redakcyjnie Rządowe Centrum Legislacji nie wprowadzając w nim żadnych zmian merytorycznych. Wszelkie zmiany tego typu mogła wprowadzić tylko Rada Ministrów w drodze autopoprawki. I o to od dłuższego czasu przecież jest draka z "czasopismami". Nikt sie nie chce przyznać kto to zmienił, bo to niezgodne z prawem. A tu nagle Ola przyznaje się swobodnie do analogicznego działania w innym miejscu ustawy.
          • Gość: młody Re: ?Dziękuję moi! IP: *.chello.pl 22.09.03, 13:14
            No to po co zawracać dolną część pleców. Nie prościej byłoby
            wnieść do do sądu akt oskarżenia o świadome przekroczenie przez
            Jakubosię uprawnień albo o sfałszowanie projektu???
            • Gość: moi Re: ?Dziękuję moi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:17
              Mam nadzieję, że do tego dojdzie.
          • basia.basia Dowód 22.09.03, 13:22

> ... I o to od dłuższego czasu przecież jest draka z "czasopismami". Nikt sie
            > nie chce przyznać kto to zmienił, bo to niezgodne z prawem. A tu nagle Ola
            > przyznaje się swobodnie do analogicznego działania w innym miejscu ustawy.

Czyż nie jest to kolejny dowód na to, że premier (za pomocą lewej ręki)
            może w każdej chwili procesu legislacyjnego "upierdolić" ( cytat z Rywina )
            tę ustawę?
            Czy zwróciłaś uwagę na to, co ktoś tu na dniach wstawił, że w lipcu MUZA
            na walnym zebraniu wykreśliła ze swojego statutu działalność wydawniczą
            (dokładnie nie pamiętam ale sens jest taki, że nie mogą wydawać czasopism
            a wydawali jakieś pisemko)? To było na krótko przed tym, kiedy projekt
            wiadomej ustawy wylądował w koszu.
            • Gość: moi Re: Dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:25
              To oczywiście jest znakomity dowód, ale co z tego, skoro w najlepszym wypadku skończy się dymisją Jakubowskiej i wyżej to i tak nie pójdzie.
              A o tej Muzie ciekawe... Nie słyszałam o tym.
              • basia.basia Re: Dowód 22.09.03, 13:42

> To oczywiście jest znakomity dowód, ale co z tego, skoro w najlepszym
                wypadku s
                > kończy się dymisją Jakubowskiej i wyżej to i tak nie pójdzie.

No, nie wiem. Coś się dzieje dziwnego. Czytałam to co napisałaś o konieczności
                ponownego wezwania Michnika. Po tym co ona powiedziała o ich spotkaniu (są na
                ty) sądzę, że Miller mógł skłonić swego kumpla (wg jej słów Michnik
                stwierdził, że Miller jest poza podejrzeniem) do uświadomienia jej, że ona
                Millerowi zagraża. Żeby się usunęła dobrowolnie. Jeśli to co powiedziała jest
                prawdą to może znaczyć, że Miller chciałby ją usunąć ale z jakiegoś powodu nie
                może tego zrobić. Pewnie ona ma na niego jakiegoś haka i nie chce odejść bo
                jej się podoba być na tak eksponowanym stanowisku. I w pobliżu swego idola,
                który może jej mieć już dość.

Coś mi się zdaje, że Michnik wie już wszystko.

> A o tej Muzie ciekawe... Nie słyszałam o tym.
                Tego nie było w prasie. Ten ktoś musi być blisko Muzy i dowiedział
                się od kogoś stamtąd.
                • Gość: moi Re: Dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:51
                  basia.basia napisała:

Jeśli to co powiedziała jest
                  > prawdą to może znaczyć, że Miller chciałby ją usunąć ale z jakiegoś powodu nie
                  > może tego zrobić. Pewnie ona ma na niego jakiegoś haka i nie chce odejść bo
                  > jej się podoba być na tak eksponowanym stanowisku. I w pobliżu swego idola,
                  > który może jej mieć już dość.
                  Niestety w tym środowisku tak silna jest fałszywie pojmowana lojalność, że obawiam się, że haki to tam może mieć każdy na każdego, ale będzie je wykorzystywał do wewnętrznych rozgrywek, nigdy nie ujawniając ich publicznie.
                • kataryna.kataryna Re: Dowód 22.09.03, 17:59
                  basia.basia napisała:

> Gość portalu: moi napisał(a):
                  >
                  > > To oczywiście jest znakomity dowód, ale co z tego, skoro w najlepszym
                  > wypadku s
                  > > kończy się dymisją Jakubowskiej i wyżej to i tak nie pójdzie.
                  >
                  > No, nie wiem. Coś się dzieje dziwnego. Czytałam to co napisałaś o konieczności
                  > ponownego wezwania Michnika. Po tym co ona powiedziała o ich spotkaniu (są na
                  > ty) sądzę, że Miller mógł skłonić swego kumpla (wg jej słów Michnik
                  > stwierdził, że Miller jest poza podejrzeniem) do uświadomienia jej, że ona
                  > Millerowi zagraża. Żeby się usunęła dobrowolnie. Jeśli to co powiedziała jest
                  > prawdą to może znaczyć, że Miller chciałby ją usunąć ale z jakiegoś powodu
                  nie
                  > może tego zrobić. Pewnie ona ma na niego jakiegoś haka i nie chce odejść bo
                  > jej się podoba być na tak eksponowanym stanowisku. I w pobliżu swego idola,
                  > który może jej mieć już dość.
                  >
                  > Coś mi się zdaje, że Michnik wie już wszystko.

Basiu, to bardzo ciekawy trop. Trzyma się kupy.
                  • Gość: catharsis Re: Dowód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 21:28
                    >>Pewnie ona ma na niego jakiegoś haka i nie chce odejść bo jej się podoba być
                    na tak eksponowanym stanowisku. I w pobliżu swego idola, który może jej mieć
                    już dość.<<

Proponuję rozejrzeć się z jakich źródeł była finansowana kampania wyborcza
                    SLD.
                    Oboje na siebie coś mają: ona zbierała a on brał.

Miller nie jest poza wszelkimi podejrzeniami. Dlaczego nie mówi się o tym
                    jakie interesy robi syn Leszka?
              • basia.basia Re: Dowód 22.09.03, 13:44

> To oczywiście jest znakomity dowód, ale co z tego, skoro w najlepszym
                wypadku s
                > kończy się dymisją Jakubowskiej i wyżej to i tak nie pójdzie.
                > A o tej Muzie ciekawe... Nie słyszałam o tym.
        • Gość: adaxon Re: ? IP: *.media4.pl / *.media4.pl 22.09.03, 16:31
        • adaxon Re: ? 22.09.03, 16:39
          Wedłóg mnie Jakubowsą nie powinna ominąć odpowiedzialność za przekręty w swoim
          ministerstwie
        • adaxon Re: ? 22.09.03, 16:39
          Wedłóg mnie Jakubowksą nie powinna ominąć odpowiedzialność za przekręty w swoim
          ministerstwie
      • Gość: Edyta Re: ???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:50
        Zgadzam się. :DDDDDDD
    • Gość: Andrzej Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:08
      Ziobro dusi, no i pewnie coś wydusi.
      • Gość: Andy Anita byla najlepsza! IP: *.acn.pl 22.09.03, 15:57
        Odczytywala uzgodnione pytania, az Jakubowska musiala ja poprawiac w zadawaniu
        pytan!
        Bareja zamarl przedwczesnie - ale mialby scenariusz.....
    • Gość: tigr Re: ROZPĘDZIĆ KOMISJĘ, OSZCZĘDZIĆ GROSZA PUBLICZNEGO IP: *.acn.waw.pl 22.09.03, 13:31
      Dla przyzwoitego obywatela KOMISJA jest jednym wielkim cyrkiem,
      wktórym chcą zbić kapitał polityczny różnego rodzaju
      politykierzy z bożej łaski.
      Nic nie wyjaśni KOMISJA, szkoda złotówek na to żałosne widowisko
      za które my podatnicy musimy płacić.
      Ostatecznie Pan Rywin nie okradł społeczeństwa, gdyby nawet
      doszło do korupcji nie ucerpiałby na tym przeciętny Kowalski.
      Gigantyczni złodzieje z prawa i lewa śpią spokojnie, w to
      miejsce mamy płatne widowisko.
      • Gość: moi Zaproponuj coś w zamian. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:35
        Tylko nie coś typu "powywieszać złodziei i aferzystów". Powiedz jak ich inaczej znależć? Na twój niezawodny nos? Na podstawie sondy ulicznej?
        • Gość: XYZ Re: Zaproponuj coś w zamian. IP: 217.97.130.* 22.09.03, 13:53

> Tylko nie coś typu "powywieszać złodziei i aferzystów".
          Powiedz jak ich inaczej
          > znależć? Na twój niezawodny nos? Na podstawie sondy ulicznej?
          Ja mam propozycję. Powróćmy do rozwiązań przedwojennych.
          Prokuratura jedynie reprezentuje Państo w przed Sądem. Całe
          postępowanie przygotowawcze prowadzi (śledztwo) niezawisły
          Sedzia Śledczy, który podlega tylko ustawie. Wtedy władza
          polityczna nie ma najmniejszego wpływu na prowadzenie takiego
          postępowania.
      • Gość: TIGR TO IDIOTA PRZEZ TAKICH JAK TY TACY JAK ONI(RYWIN) MOGA SPAC SPOK IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 22.09.03, 13:41
        Spadaj idioto na Bialorus tam obowiazuja standardy ktore tobie
        odpowiadaja. To wlasnie dlatego ze ten narod taki glupiu jak ty
        nic nigdy nam nie wychodzi. Dlatego zawsze przegrywamy, dlatego
        po wejsciu do Unii bedziemy posmiewiskiem Europy, dlatego tez
        spora czesc osob ktora normalnie mysli wyemigruje z naszego raju
        na ziemi do krajow Unii. DUREN JESTES I NIC WIECEJ!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!
      • Gość: eszte Re: ROZPĘDZIĆ KOMISJĘ, OSZCZĘDZIĆ GROSZA PUBLICZN IP: 212.109.135.* 22.09.03, 13:54
        Młodzieżówka SLD czy myślący inaczej?

1. Posłowie za prace w komisji nie dostają żadnej dodatkowej kasy.
        2. Rywin w tej sprawie to pionek. Bardziej interesujące jest kto za nim stał.
        3. Komisja nie jest może spełnieniem marzeń, ale gdyby sobie wyobrazić jak
        wyglądałoby wyjaśnianie afery Rywina bez tej komisji zaczyna się doceniać sam
        fakt jej istnienia.
      • Gość: xdl Re: ROZPĘDZIĆ KOMISJĘ, OSZCZĘDZIĆ GROSZA PUBLICZN IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 22.09.03, 15:55
        chlopie wole by grosz podatkowy szedl na komisje przynajmniej moge sobie
        popatrzec na te bezczelne ryje ktore bez komisji roztrwanialy te pieniadze jak
        chcialy, teraz moze (to czas pokaze) sie zastanowia czy robic wala , a im
        wiecej takich komisji bedzie tym lepiej.
    • Gość: FAN JAUBOWSKIEJ NIC MI SIE NIE STANIE-JAKUBOWSKA HE, HE IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 22.09.03, 13:33
      Premier be4dzie mnie bronil jak niepodleglosci. A jak nie to
      zaczne sypac moich kolesi za ich przekrety o ktorych nie wicie.
      A jesli chodzi odziennikarke PAP to ja zaraz znajde swiadka
      ktory zrrownowazy jej zeznania. ja co prawda nie pamietam
      rozmowy z dziennikarka PAP ale wiem czego jej napewno nie
      mowilam.
    • leongvt I tak w tej chwili nie mam zadnych możliwości 22.09.03, 13:40
      Wywalenia tych przemiłych ludzi z roboty. Poczekam do 2005 roku.
      Wtedy hurtem im podziekuję. Oni nie boja sie wyzwisk. Strasznie
      za to boją sie jak z nimi łagodnie. Wtedy nie wiedza o co chodzi.
      • Gość: moi Re: I tak w tej chwili nie mam zadnych możliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:43
        leongvt napisał:

> Wywalenia tych przemiłych ludzi z roboty. Poczekam do 2005 roku.
        > Wtedy hurtem im podziekuję. Oni nie boja sie wyzwisk. Strasznie
        > za to boją sie jak z nimi łagodnie. Wtedy nie wiedza o co chodzi.
        To bardzo konstruktywny głos:)
        Bo niestety jest tak, że wielu tak narzeka na polityków, że jak przychodzi co do czego to "zapominają" pójść na wybory. I mogą sobie znowu swobodnie narzekać.
        • leongvt Re: I tak w tej chwili nie mam zadnych możliwości 22.09.03, 15:13
          Oni nie zapominają. Oni nie chodzą na wybory bo uważają że jeśli nie pójdą to
          nie będą odpowiedzialni za to co będzie. A to przecież nieprawda. Tomek
    • Gość: aj Michnik za sterem sprawy Rywina? IP: *.geol.uni-heidelberg.de 22.09.03, 13:54
      • Gość: Voelkischer Beobachter Re: Michnik za sterem sprawy Rywina? IP: 195.136.50.* 22.09.03, 14:38
        Za sterem może nie, ale żywotnie zainteresowany korzyściami z
        tego teatru dla powiekszenia udzialu w rynku i zaciesnieniu
        petli na szyji dogorywającej demokracji.

VB
    • Gość: neg Jakubowska,Czarzasty,Miller do Europy!!!Czemu tylko IP: *.mti.net.pl / 192.168.4.* 22.09.03, 14:42
      my mamy cierpieć?!
      • Gość: młody Do MOI jeszcze raz! IP: *.chello.pl 22.09.03, 15:00
        Przepraszam, że zawracam Panu głowę. Ale Jedynie Pan odpowiada
        bez wyzwisk. Dla mnie to nie jest przesłuchanie lecz dość
        zjadliwa nierównoprawna dyskusja w której komisję nie obowiązuje
        żadna dyscyplina, kultura a nawet wiedza, zaś Jakubosię
        obowiązuje mówienie prawdy, nie może konfabulować, albo wywierać
        presję na komisję by zadawała inne, wygodne dla przesłuchiwanej
        pytania! Naprawdę trudno zorientować się co komisja chce
        udowodnić tej eseldówce, z jednej strony a z drugiej co chcą
        udowodnić widzom!
        • Gość: moi Re: Do MOI jeszcze raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:24
          Gość portalu: młody napisał(a):

> Przepraszam, że zawracam Panu głowę. Ale Jedynie Pan odpowiada
          > bez wyzwisk. Dla mnie to nie jest przesłuchanie lecz dość
          > zjadliwa nierównoprawna dyskusja w której komisję nie obowiązuje
          > żadna dyscyplina, kultura a nawet wiedza, zaś Jakubosię
          > obowiązuje mówienie prawdy, nie może konfabulować, albo wywierać
          > presję na komisję by zadawała inne, wygodne dla przesłuchiwanej
          > pytania! Naprawdę trudno zorientować się co komisja chce
          > udowodnić tej eseldówce, z jednej strony a z drugiej co chcą
          > udowodnić widzom!
          Wydaje mi się, że chcą udowodnić, że ustawa była przygotowywana w taki sposób, że propozycja Rywina nie była pozbawiona podstaw. Tzn. że można było w ostatniej chwili zmienić jakieś zapisy tak, żeby nikt nie doszedł kto to zrobił i dlaczego. Pani Jakubowska była osobą, która po przekazaniu projektu rządowi, a przed uchwaleniem go, a także w czasie przygotowywania późniejszej autopoprawki do tego projektu odpowiwadała za niego. Bałagan i niedookreślenie kompetencji w tym czasie w tych pracach stwarzał możliwości manipulacji. Jeśli nawet ona ich nie dokonywała, to jest za to odpowiedzialna.
          A tak przy okazji, to jestem kobietą;)
      • leongvt Re: Jakubowska,Czarzasty,Miller do Europy!!!Czemu 22.09.03, 15:26
        Powiedz w jaki sposób cierpisz akurat przez pracę komisji. Nadają w telewizji
        od rana. Zawsze możesz przełączyć tv na inny kanał. I tak nie słuchasz tego co
        mówią bo siedzisz przed komputerem i piszesz. To co oni tam uzgodnią ma taki
        wpływ na twoje życie jak zorza polarna na miesiączkowanie u pingwinów. W
        ogólnym syfie jaki panuje w kraju to tylko papka dla maluczkich. Żeby mieli się
        czym podniecać w tramwaju. To przecież jest odpowiednik brazylijskiego serialu.
        Taki typowy mózgojeb dla tych co nie lubia latynoamerykańskich filmów.
        Otrząśnij się z fobi ratowania kraju przed oszołomami. Nie teraz czas na to.
        Tomek
        • Gość: neg Ty może przejmujesz się tym co dają w TV?!Ja nie! IP: *.mti.net.pl / 192.168.4.* 22.09.03, 17:56
          Cierpie,bo to co się dzieje w tym kraju,nie dzieje się tylko na
          ekranie telewizora.Dbanie jedynie o własne interesy przez "grupę
          trzymającą władze" i resztę SLD, kosztem dobra państwa,
          przywiodło Polskę na skraj ruiny nad, którą teraz stoi.Nie
          cierpie z powodu transmij obrad komisji tylko z powodu
          rzeczywistości, w której liczy się tylko własny interes i
          miejsce przy korycie!
    • Gość: ronin Nałęcz Waleczny... IP: *.lanet.wroc.pl 22.09.03, 14:56
      jestem pod wrażeniem waleczności i dociekliwości Nałęcza... może
      troche zbyt grzeczny jest wysłuchując w kółko tych samych
      krętactw Jakubowskiej...

aż miło będzie słuchać jak Rokita dobierze się jej do do do do :)
    • Gość: hę Po co to wszystko? Przecież NIKT nie jest temu winny! IP: 217.153.60.* 22.09.03, 14:57
    • Gość: czarli Jakubowska musi odejść IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 15:02
      • zbychooo Re: Michnik będzie zeznawał! 22.09.03, 15:17
        Panie Adamie, to ostatnia Pana szansa... tylko musi być szczerze aż do bólu...
        • minderbinder1 Re: Michnik będzie zeznawał! 22.09.03, 15:27
          zbychooo napisał:

> Panie Adamie, to ostatnia Pana szansa... tylko musi być szczerze aż do bólu...

Ja już się nie łudzę w tej sprawie. Po dzisiejszym opisie jego rozmowy z
          Jakubowską nie można mieć wątpliwości, że Michnik będzie kręcił z uśmiechem na
          twarzy. Tutaj już tylko on może stracić, więc tylko z tego powodu to
          przesłuchanie będzie interesujące. Zobaczymy, o co będą go cisnąć.
          • minderbinder1 Re: Michnik będzie zeznawał! 22.09.03, 15:31
            minderbinder1 napisał:

> Tutaj już tylko on może stracić, więc tylko z tego powodu to
            > przesłuchanie będzie interesujące. Zobaczymy, o co będą go cisnąć.

Raczej, o co będzie go cisnął Rokita (głosował za), bo tylko on z tej całej
            komisji może nadszarpnąć jego autorytet i w pewnym sensie uwiarygodnić zarzuty
            stawiane wobec Michnika. Błochowiak się będzie pienić, ale ją wszyscy pominą z
            politowaniem. Jak zwykle.
        • Gość: pytajnik ZBYHOOO! IP: *.chello.pl 22.09.03, 15:45
          zbychooo napisał:

> Panie Adamie, to ostatnia Pana szansa... tylko musi być
          szczerze aż do bólu...

NA CO, lub DO CZEGO, lub PO CO OSTATNIA SZANSA? dla PANA ADAMA?
          I kiedy Pan Adam był nie S Z C Z E R Y aż do bólu!?
          Za dwa lata nie będzie Kwacha (nigdzie) Miller będzie dalej w
          sejmie, Rokita będzie premierem czego nam wszystkim nie życzę a
          Pan ADAM będzie dalej redagował GW w milionowym nakładzie z
          którą będzie musiał się liczyć premier i daj boże prawicowy
          prezydent. Gazeta Wyborcza zś będzie miała mutację
          anglojęzyczną, a Rywin kiosk na Białorusi w którym będzię
          szprzedawał jej mutację rosyjską! Zaś AGORA będzie miała
          telewizję o w której występowanie zabiegać będą czarni, biali,
          czerwoni, niebiescy i w kratkę! Także na co ma być to ostatnia
          szansa????
      • basia.basia MICHNIK WEZWANY!!! 22.09.03, 15:18
        Ale heca!!!
        Begerowa zgłosiła znienacka wniosek o ponownie wezwanie Michnika.
        Zgłupieli i nie zdążyli się porozumieć!
        4 - za
        2 - przeciw
        4 - wstrzymali się
        • minderbinder1 Re: MICHNIK WEZWANY!!! 22.09.03, 15:21
          basia.basia napisała:

> Ale heca!!!
          > Begerowa zgłosiła znienacka wniosek o ponownie wezwanie Michnika.
          > Zgłupieli i nie zdążyli się porozumieć!
          > 4 - za
          > 2 - przeciw
          > 4 - wstrzymali się
          >

A zwróciłaś uwagę, jak Błochowiak podniosła rękę niemalże w ostatniej chwili?
          Bała się dziewczyna, że wyjdzie znowu na awanturniczkę, ale okazało się, że
          kilka osób zagłosowało (w tym Rokita i chyba Ziobro), więc skorzystała z
          sytuacji.
        • Gość: moi Re: MICHNIK WEZWANY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:30
          basia.basia napisała:

> Ale heca!!!
          > 4 - za
          > 2 - przeciw
          > 4 - wstrzymali się
          >
          A w głosowaniu nad Rywinem już się porozumieli, chociaż Rydzoń siedzi najbardziej z boku, więc podniósł rękę w ostatniej chwili.
          Najlepsze były uśmiechy posłów opozycji na tę hecę. To jest sposób- niespodziewane wnioski, brak dyskusji, głosowanie.
        • kataryna.kataryna Re: MICHNIK WEZWANY!!! 22.09.03, 15:31
          basia.basia napisała:

> Ale heca!!!
          > 4 - za
          > 2 - przeciw
          > 4 - wstrzymali się

A kto jak głosował?
          • Gość: moi Re: MICHNIK WEZWANY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:35
            Za: Rokita, Ziobro, Beger, Błochowiak:)
            Przeciw: Nałęcz, Szteliga?
            Reszta wstrzymała się.
            • flora1 Bój to jest twój ostatni, panie redaktorze!!!!! 22.09.03, 15:43
              Wszystko albo nic... tyle możesz zyskać...
              • Gość: hill MICHNIK PODEJRZANY! IP: *.spray.net.pl 22.09.03, 15:53
                Od poczatku bardzo podejrzanie wygladalo to, ze Michnik tak zaparcie bronil
                premiera.
                • Gość: słaga PB. Re: Papież bardziej! IP: *.chello.pl 22.09.03, 16:23
                  Gość portalu: hill napisał(a):

> Od poczatku bardzo podejrzanie wygladalo to, ze Michnik tak
                  zaparcie bronil
                  > premiera.

Od kiedy siedzi na stolicy piotrowej broni a r a b ó w którzy
                  strzelaja do jego starszych braci!
              • Gość: moi Re: Bój to jest twój ostatni, panie redaktorze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:57
                Nie wydaje mi się właściwe stosować do Michnika słow międzynarodówki. Można go kochać albo nie, ale to on był jednym z tych, którzy sprawili, że teraz już nie musimy tego śpiewać. I każdy, kto to neguje, jest głupcem.
                • flora1 Re: Bój to jest twój ostatni, panie redaktorze!!! 23.09.03, 09:22

> Nie wydaje mi się właściwe stosować do Michnika słow międzynarodówki. Można
                  go
                  > kochać albo nie, ale to on był jednym z tych, którzy sprawili, że teraz już
                  nie
                  > musimy tego śpiewać. I każdy, kto to neguje, jest głupcem.

Doroga moi, wyluzuj trochę ;-) mój żartobliwo-ironiczny ton nie miał na celu
                  negowania zasług naszego ukochanego redaktorka ;-) no, nie bądź
                  taką "sztywniarą" ;-)))
                  pozdrówka :-)))
                  F.
            • Gość: wierny Re: MICHNIK WEZWANY!!! IP: *.chello.pl 22.09.03, 16:33

> Za: Rokita, Ziobro, Beger, Błochowiak:)
              > Przeciw: Nałęcz, Szteliga?
              > Reszta wstrzymała się.

MASOCHIŚCI! Do bólu. Czego się jednak nie robi w kampanii
              wyborczej! Trzeba byłoby zlepić w jeden tych dziesięć mózgów a i
              tego nie wiem czy koktajl ten dałby wyłącznie dodatni efekt, by
              sprostać panu Adamowi Michnikowi. I w zasadzie to wszystkich
              boli. Że oprócz mózgu są pieniądze pozycja i uczciwość. Wiem!
              Wiem! Wiem! I już na te zarzuty odpowiadam. Proszę o wniesienie
              wszelkich oskarżeń do prokuratury. No oczywiście - Michnik też
              kupił prokuraturę i sądy! Acha tv jeszcze nie kupił! No to kupi.
              Tylko po co mu to!?????
              • Gość: PABLO Re: MICHNIK WEZWANY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:15
                masz rację Adam jest cudowny. Ale zwracam Ci uwagę na ogromny plus wezwania
                Adama przed komisję: będzie znów na żywo przed kamerami. cały naród znowu
                przekona się o jego inteligencji, uczciwości, prawości, mądrości, patriotyzmie,
                europejskości, dobroci, elokwencji, elegancji, skromności. No i najważniejsze
                Adam będzie miał znowu okazję aby zdecydowanie zaświadczyć o uczciwości Leszka
                Millera!
                • Gość: wierny Re: Do PABLO IP: *.chello.pl 22.09.03, 17:37
                  Gość portalu: PABLO napisał(a):

> Adam będzie miał znowu okazję aby zdecydowanie zaświadczyć o
                  uczciwości Leszka Millera!

Uczciwość to jest uczciwość. Nic więcej i nic mniej! Prawdziwie
                  czciwy człowiek największego choćby wroga nie oskarży fałszywie!
                  Drogi Panie. Miller ani sam, ani przez nikogo nie wysyłał do
                  Michnika Rywina ani nie chciał wyłudzić od Michnika chocby
                  jednego grosza. Mówiąc o uczciwości Millera A.M. nie ocenia go
                  generalnie jeno w tej jednej sprawie. Jeśli każdy przypadek w
                  każdej sprawie u o g ó l n i m y to zlikwidujemy wszelkie
                  kryteria. Ale to już moja supozycja.
    • Gość: Andrzej Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:34
      Oglądałem to widowisko, ale nie całe.
      W Srodowisku przestępczym po czymś takim następuje tzw. dintoira.
      Ciekawe co powie naczelny GW po tym jak Jakubowska opisała ich spotkanie
      w "Blue Kaktus".
      Jest według mnie szansa (znikoma ale jest) na to, że się tak pogryzą, że to z
      takim trudem wypracowali jako układ pookrągłostołowy się rozleci. Co oby się
      stało.
      • Gość: rysio Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.tpnets.com 22.09.03, 15:43
        mnie to wyglada na ta sama sytuacje jak w 68 roku tez sie pozarli miedzy soba,
        i czesc musiała sobie szukac miejsca gdzie indziej.Ciekawe kto pierwszy zacznie.
        • Gość: Andrzej Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 16:08
          Myślę, że już się zaczęło. Jak Jakubowska opisała swoje spotkanie z Michnikiem,
          to z niego wynika, że Miller aby zwolnić Jakubowską z pracy posługuje się
          Michnikiem jako pośrednikiem.
          Poza tym, że Rokita udowodnił, że Jakubowska kłamie (to chyba jest ewidentne)
          to to jest najważniejsza część dzisiejszego przesłuchania. Michnik pewnie coś
          napisze w GW na ten temat a potem będzie zeznawał przed komisją.
          Im bardziej się pożrą tym lepiej dla nas zwykłych obywateli.
    • Gość: fan Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 16:14
      Gość portalu: źrenica napisał(a):

> JAKUBOWSKA ZREZYGNOWAŁA ZE SWOBODNEJ WYPOWIEDZI, MIMO, ŻE
      > NAŁĘCZ JEJ TO ZAPROPONOWAŁ(?), BO BŁOCHOWIAK ZADAJE UZGODNIONE
      > PYTANIA - TEATRZYK TRWA
      zgadzam się,ale mam prośbę -nie pisz drukowanymi.
      • Gość: Rudy 2 POLSKA WALCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 16:28
        Wkrótce zobaczymy wielkie "V" malowane na murach... akcje na donosicieli...
        Okupowany kraj !
        Zdrajcy !
        Szpicle !
        Donosiciele !
        Szmalcownicy !
        Złodzieje !
        Bandyci !
        Brunatni eseldowcy butnie defilujący po alejach mojego miasta !

Jak długo jeszcze będziemy zginać karki przed tym złem ?

PW !
    • Gość: rud Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.crowley.pl 22.09.03, 16:25
      Co to się dzieje w państwie polskim ,niesłychane rzeczy, główny
      dyspozytor kraju Michnik radził jakubowskiej by ta sie wycofała
      z polityki na jakiś czas, aona nie posłuchała, no ale
      ważne .żenajwyższy sędzia państwa naszego kolejny raz
      powiedział że tow. Miller jest niewinny.Chwała komisji że
      ponownie wezwaqła największego krętacza w kraju[nazwisko jak
      wyżej]przed swe oblicze.
    • Gość: tedi Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.bphpbk.pl 22.09.03, 16:36
      Tej baby dobić się nie da.Nawet mullerowym osinowym kołkiem, którym tak się
      przechwalał.Ten facet ani kołka ani jaj nie ma.Żenujące widowisko.
      Komisja śledcza? Nic z tego nie będzie, koryto musi zostać opróżnione do końca,
      dopiero wtedy odejdą. Odejdą na swoje folwarki wykupione za pół darmo i będą
      zatrudniać socjalistyczne masy. Zobaczycie!I będą w opozycji krytykować każdego
      kto przyjdzie to gówno po nich posprzątać.Same zera, u tych zer będziemy
      parobkami, tak jak to był przez kilkadziesiąt lat po wojnie- zobaczycie! Rzygać
      sie chce.
    • strajker Mimo wszystko Jakubowska dziś górą 22.09.03, 16:41
      Jakubowska sprytnie zagrała- powiedziała, że Michnik jej doradza
      (zrobiła to tak, żeby nie wiadomo było czy doradza czy co właściwie)
      więc postawiła Michnika w sytuacji, że musi zwoływać konferencję.
      Ale jednocześnie w kiepściutkiej sytuacji jest też Lesio, bo
      podejrzewam, że on chętnie by się Oli właśnie na jakiś czas pozbył-
      -Ale!: jeśli zrobi to teraz wyjdzie na to, że w Polsce nie rządzi
      premier tylko Adam Michnik, bo on de facto odwołuje ministrów.

Oczywiście, że Roki i Ziober udowodnili dziś wiele rzeczy, ale jeśli chodzi
      o utrzymanie stołka Olka zrobiła zręczny ruch.
      • Gość: PABLO Jakubowska up.....la Adama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:09
        Jakubowska upierdala Adama? Ciekawe skąd reporter Newsweeka wiedział o
        spotkaniu/obiedzie Adama z Olą? Ktoś mu o tym powiedział... Adam oczywiście jako
        odznaczony Legią honorową jest poza wszelkimi podejrzeniami o szwindle. Podobnie
        jak premier za ktorego Adam ręczy. I podobnie jak Jakubowska za która ręczy
        premier. Podejrzani wydaja sie więc poseł Ziobro którego premier nazwał zerem.
        Poseł Rokita którego prof. Nałęcz nazwał gówniarzem w krótkich majtkach, no i
        sam Nałęcz ktorego żona jest zamieszana w prace nad ustawą. Zaznaczam też że
        Adam nie ręczy za nikogo z w/w wymienionych a wiadomo że jak Adam nie ręczy to
        coś jest na rzeczy! Grupą sprawującą włądzę wydaje się więc byc Komisja Śledcza!
        • kataryna.kataryna Re: Jakubowska up.....la Adama? 22.09.03, 17:24
          Gość portalu: PABLO napisał(a):

> Jakubowska upierdala Adama? Ciekawe skąd reporter Newsweeka wiedział o
          > spotkaniu/obiedzie Adama z Olą? Ktoś mu o tym powiedział... Adam oczywiście
          jak
          > o
          > odznaczony Legią honorową jest poza wszelkimi podejrzeniami o szwindle.
          Podobni
          > e
          > jak premier za ktorego Adam ręczy. I podobnie jak Jakubowska za która ręczy
          > premier. Podejrzani wydaja sie więc poseł Ziobro którego premier nazwał zerem.
          > Poseł Rokita którego prof. Nałęcz nazwał gówniarzem w krótkich majtkach, no i
          > sam Nałęcz ktorego żona jest zamieszana w prace nad ustawą. Zaznaczam też że
          > Adam nie ręczy za nikogo z w/w wymienionych a wiadomo że jak Adam nie ręczy to
          > coś jest na rzeczy! Grupą sprawującą włądzę wydaje się więc byc Komisja
          Śledcza
          > !

Tak właśnie jest :)
          Ale dlaczego uważasz, że to Rokita ma krótkie majtki?
        • Gość: moi Re: Jakubowska up.....la Adama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:26
          Ten w krótkich majtkach to miał być Ziobro, a nie Rokita. Przed Rokitą Nałęcz czuje większy respekt.
          • Gość: PABLO Re: Jakubowska up.....la Adama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:34
            OK wykluczamy Rokitę z grupy sprawujacej władzę - pozostają Ziobro i Nałęcz! Ale
            czy Adam reczył kiedyś za Jana Marię? Bo jesli ręczył to niewinny.
          • Gość: - Re: Jakubowska up.....la Adama? IP: *.acn.waw.pl 22.09.03, 18:45
            No, ale Rokita chodzi w kapeluszu i trudno zobaczyć co pod rondem.

Pozdrowienia
            /-/
      • Gość: bratek4 Re: Mimo wszystko Jakubowska dziś górą IP: *.biaman.pl 22.09.03, 17:14
        > Oczywiście, że Roki i Ziober udowodnili dziś wiele rzeczy, ale jeśli chodzi
        > o utrzymanie stołka Olka zrobiła zręczny ruch.

Oczywiście, to zręczny babsztyl. Innego sortu przeciwnik niż np. Sokołowska.
        Ciężko będzie z nią wygrać.
    • Gość: DO PANI Z KURWIKAMI WIEM CO POWIE RYWIN!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 16:59
      "Odmawiam udzielenia odpowiedzi".
      • Gość: XYZ Re:CO POWIE Michnik????????????? IP: 217.97.130.* 22.09.03, 17:11
        Gość portalu: DO PANI Z KURWIKAMI napisał(a):

> "Odmawiam udzielenia odpowiedzi".
        Od tego co powie Rywin, ciekawsze jest, to co powie Michnik. I
        powiem szczerze, że choć jam komuch, chętnie bym posłuchał co
        wie Kaśniewski;) Tyle, że bez Ziobry. Bo ten zamiast informacji
        zbierałby punkty by Kwasa wqrić.
        • Gość: Edyta Re:CO POWIE Michnik????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:15
          Też bym chętnie posłuchała, co ma Olek Kwaśniewski do
          powiedzenia w tej sprawie, ale to już nierealne, bo komisja
          (tzn. "maszynka do głosowania") zadecydowała inaczej. :(
          • Gość: PABLO Re:CO POWIE Michnik????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:23
            Olek ma w tej sprawie tyle do powiedzenia ile mieli: Adam, Leszek, Ola, Włodek a
            stopień zgodności jego wypowiedzi ze stanem faktycznym byłby podobny jak kolegów
            pardon towarzyszy.
          • Gość: Mariusz Re:CO POWIE Michnik????????????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 17:55
            Michnik jak to Michniki zacznie nastepny spektakl z kreacja siebie jako
            SUMIENIA NARODU..Mdli mnie gdy widze tego goscia.Redaktorzyna dla ktorego
            bliskie,zazyle kontakty 4 wladzy z tymi pozostalymi nie sa czyms
            DYSKWALIFIKUJACYM....To zajawiska niepojete w innych panstwach...gdzie tu
            miejsce na obiektywizm i brak podjrzliwosci czytelnikow.
        • Gość: moi Re:CO POWIE Michnik????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:27
          O, to, to - Kwaśniewski! Niestety nie ma chyba szans. Dzięki Sld!
    • Gość: obywatel SLD to grupa trzymająca władzę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 17:16
      Przeraż mnie to, że jeszcze nikt poza Rywinem nie stanie przed
      sądem. No cóż ale to są tylko poszlaki. Ale że nikt nie poniesie
      odpowiedzialności politycznej to już skandal. No ale to niestety
      nie mój kraj tylko kolesi. Jakubowska, Czarzasty, Prezesie TV
      otwierajcie szampana. Zagraliście na nosie 40 mln zwykłych
      ludzi. Jesteście niestety nietykalni. Ale może jest nadzieja że
      za dziesięć lat coś sie zmieni i nie będzie już takich kanalii
      jak wy
      • Gość: moi Kanalie są zawsze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:30
      • Gość: PABLO Re: SLD to grupa trzymająca władzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:32
        przesadzasz! po pierwsze insynuujesz że jest jakas grupa sprawująca władzę.
        oczywiście jest: sprawuje ją z nadania narodu w wolnych, demokratycznych
        wyborach SLD. Po drugie piszesz nieprawde iż Rywin stanie przed sądem. Bo i za
        co. za pijacki wygłup? Przecież nie mając realnej władzy nie mógł składać żadnej
        propozycji korupcyjnej. Adam nie poznał sie na pijackim żarcie Lwa i stąd cała
        afera! Po trzecie wreszcie jakie 40 mln zwykłych ludzi. A np. 150 tysięcy
        działaczy SLD wraz z rodzinami to daje już ze 600 tys ludzi niezwykłych:
        prawych, odważnych, bezkompromisowych. Jesteś zgorzgniały a przecież sam Leszek
        Miller będący czlowiekiem honoru (o czym zapewnia sam Adam Michnik) mówi że mamy
        najwyższy wzrost gospodarczy! GUS tak podał. czyżbyś nie wierzył tej niezależnej
        instytucji? Bedzie dobrze tylko musimy dać Leszkowi jeszcze kilka lat. On wie co
        robi!
    • Gość: jol Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 17:17
      a może już po fakcie Adam uzgodnił z Leszkiem że odbędzie się
      konfrontacja na której Leszek "udowodni?" że nie miał nic
      wspólnego z posłannictwem Lwa do Adama

• Gość: adaxon Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.media4.pl / 10.7.30.* 22.09.03, 17:28
      Wreszcie Rywin ponownie wezwany możee wkońcu chłopina wytrzeżwiał
      • Gość: tedi Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.bphpbk.pl 22.09.03, 18:19
        Panie Michnik.
        Czekałem na informację czy Pan nadal utrzymuje kontakty z tymi
        szulerami z lsd. Słyszę że Pan potwierdza spotkanie z
        Jakubowską. Smutne to. Jest Pan widzę za, a nawet przeciw. Jest
        Pan za demokracją i sprawiedliwością i jest Pan za mullerem i
        kolesiami którzy nie wiedzą co to jest demokracja i
        sprawiedliwość. A honor to jest już dla nich pojęciem całkiem
        egzotycznym.
        Czyżby...pokorne ciele dwie matki ssało.
        Panie Michnik. Był Pan dla mnie autorytetem przez całe lata. Od
        dziś już nim Pan nie jest i nie jest istotne czy moje zdanie
        jest dla Pana ważne czy też nie,Pan jest kolesiem komuchów,
        krętaczy i aferzystów i dla mnie nie jest już Pan wiarygodny.
        Nie widzę powodu, żeby nadal czytać i słuchać Pana, nie widzę
        powodu żeby nadal się wypowiadać na Pańskim forum.Wolę czytać
        Działkowca niż Pańską Gazetę Wyborczą.A Pan niech swoją gazetę
        oferuje swoim czerwonym przyjaciołom - dobrze Panu z nimi.
        Klepcie się dalej po plecach bo ten kraj, jak widać, nigdy tak
        naprawdę was nie obchodził. Wóda połączy wszystkich
        proletariuszy, nawet takich jak Michnik i Jakubowska.
        Zabawne.. Adaś M i Ola J aleście się dobrali!
        Ale po co wywołal Pan tę całą farsę z Rywinem? Żarty Panu w
        głowie jak urbanowi?
        Nie tak miało być Panie Michnik... nie tak miało być.
    • Gość: GW Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 17:41
      Nie ma ani słowa o konferencji prasowej p. Michnika a do niech
      chciałbym się odnieść. Jestem doprawdy zadziwiony, że pan
      redaktor nie widzi nic niestosownego w tym, że redaktor naczelny
      poczytnego dziennika spotyka się z ministrem rządu i doradza w
      kwestiach personalnych. Nie przekonuje mnie Pańskie tłumaczenie,
      jakoby był Pan obywatelem zmartwionym stanem państwa, i powodem
      owego spotkania była dbałość o opinię o rządzie za granicą. Mnie
      bowiem marzy się państwo, w którym redaktor naczelny takowego
      dzinnika jest komentatorem rzeczywistości, a nie jej kreatorem.
      Jak na tym tle wygląda Pana twierdzenie z telewizyjnej
      reklamy "Gazety Wyborczej" o tym, że jest owo pismo "przeciwko
      republice kolesiów"?
      Z poważaniem, grzegorz Wszelaczyński, Gdańsk. grichu@gazeta.pl
    • Gość: Edyta Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 18:08
      Odnoszę wrażenie, że po dzisiejszym przesłuchaniu p. Jakubowska
      straciła pewność siebie. Z jaką jednak zaciekłością broniła pod
      koniec przesłuchania swych niekompetentnych podwładnych...
    • strajker Michnik jest po prostu żałosny 22.09.03, 18:18
      Argumentacja Michnika jest absurdalna- z jednej strony mówi,
      że w obecnej chwili pani minister psuje wizerunek państwa polskiego,
      bo osoba na jej stanowisku musi być poza wszelkimi podejrzeniami;
      z drugiej mówi, że Miller jest poza wszelkimi podejrzeniami- na
      jakiej podstawie??? Rozumiem, że taśma z nagraniem rozmowy człowieka,
      który (nie powołuje się wcale na minister Jakubowską) tylko właśnie
      na premiera nie jest żadnym powodem by podejrzewać premiera.
      Nie jest także powodem- 'co moglibyśmy dla ciebie zrobić żebyś
      nie sprzedał się Agorze?', billingi, których Miller nie chce ujawnić
      itd itd itd

Żałosny jest Pan panie redaktorze szanowny@:-<
      • minderbinder1 Re: Michnik jest po prostu żałosny 22.09.03, 18:29
        strajker napisał:

> Argumentacja Michnika jest absurdalna- z jednej strony mówi,
        > że w obecnej chwili pani minister psuje wizerunek państwa polskiego,
        > bo osoba na jej stanowisku musi być poza wszelkimi podejrzeniami;
        > z drugiej mówi, że Miller jest poza wszelkimi podejrzeniami- na
        > jakiej podstawie??? Rozumiem, że taśma z nagraniem rozmowy człowieka,
        > który (nie powołuje się wcale na minister Jakubowską) tylko właśnie
        > na premiera nie jest żadnym powodem by podejrzewać premiera.
        > Nie jest także powodem- 'co moglibyśmy dla ciebie zrobić żebyś
        > nie sprzedał się Agorze?', billingi, których Miller nie chce ujawnić
        > itd itd itd
        >
        > Żałosny jest Pan panie redaktorze szanowny@:-<

Święta prawda Strajkerze. Michnik mógłby zrobić wszystkim przysługę i
        zrezygnować z funkcji redaktora naczelnego GW. Mógłby sobie pisać gdzieś
        felietony, ale nie prowadzić największą gazetę w kraju i jednocześnie traktować
        obywateli jak bandę idiotów.
        • Gość: Agarp Re: Michnik jest po prostu żałosny IP: 212.76.37.* 22.09.03, 20:25
          aż żal d. ściska
        • Gość: tomek 1 IZ GOSPODINOM ADASIOM IP: 5.5D* / 213.40.3.* 22.09.03, 20:25
          wsio wozmożno, tol'ko ostorożno. Proczytajtie i podumajtie.

Jakubowska protestowała: - Wysoce niestosowne jest sugerowanie, że praca nad
          autopoprawką, która była zapowiedziana już 26 czerwca, wiąże się w jakikolwiek
          sposób z propozycją Rywina.

Jakubowska w ogóle uważa ŻE NIE JEST JESZCZE JASNE, CZY BYŁA JAKAŚ PROPOZYCJA
          KORUPCYJNA.

Posłowie pytali też Jakubowską o jej współpracownika - Jacka Podgórskiego,
          który - wedle naszych informacji - stał za przeciekami do prasy w sprawie
          Tomasza Nałęcza i jego żony Darii. W zeszły poniedziałek trzy pisma doniosły,
          że żona szefa komisji pracowała nad projektem ustawy o RTV. Ta informacja
          miała dyskredytować Nałęcza. Ujawniliśmy także, iż Podgórski był członkiem
          tzw. grupy Lesiaka, czyli oficerów UOP nielegalnie inwigilujących prawicę na
          początku lat 90. Miał pracować w UOP, ale na niejawnym etapie, był wówczas
          zatrudniony jako dziennikarz. - Nie mam najmniejszych wątpliwości, że
          Podgórski jest uczciwym człowiekiem - mówiła Jakubowska. I stwierdziła, że to
          zamieszanie wokół Nałęczów było wymierzone w nią samą. - Ślady, które miały
          doprowadzić do gabinetu politycznego premiera, miały spowodować, aby pan prof.
          Nałęcz stał się moim osobistym wrogiem - podkreśliła Jakubowska. - Podgórski
          pracował w UOP półtora - dwa lata, nie jest chyba tak, że ktoś, kto pracował w
          UOP, powinien pozostać bez pracy - stwierdziła. - Pracowałam z nim w "Kurierze
          Polskim",Posłowie pytali też Jakubowską o jej współpracownika - Jacka
          Podgórskiego, który - wedle naszych informacji - stał za przeciekami do prasy
          w sprawie Tomasza Nałęcza i jego żony Darii. W zeszły poniedziałek trzy pisma
          doniosły, że żona szefa komisji pracowała nad projektem ustawy o RTV. Ta
          informacja miała dyskredytować Nałęcza. Ujawniliśmy także, iż Podgórski był
          członkiem tzw. grupy Lesiaka, czyli oficerów UOP nielegalnie inwigilujących
          prawicę na początku lat 90. Miał pracować w UOP, ale na niejawnym etapie, był
          wówczas zatrudniony jako dziennikarz. - Nie mam najmniejszych wątpliwości, że
          Podgórski jest uczciwym człowiekiem - mówiła Jakubowska. I stwierdziła, że to
          zamieszanie wokół Nałęczów było wymierzone w nią samą. - Ślady, które miały
          doprowadzić do gabinetu politycznego premiera, miały spowodować, aby pan prof.
          Nałęcz stał się moim osobistym wrogiem - podkreśliła Jakubowska. - Podgórski
          pracował w UOP półtora - dwa lata, nie jest chyba tak, że ktoś, kto pracował w
          UOP, powinien pozostać bez pracy - stwierdziła. - Pracowałam z nim w "Kurierze
          Polskim", TO WŁAŚNIE PODGÓRSKI JEST PROTOPLASTĄ TEGO, CO NAZYWAMY TERAZ
          DZIENNIKARSTWEM ŚLEDCZYM-dodała.

Nu da, da dawaj dalsze głuboko uważejemaja towariszcz krasawica polskowo
          prawitiel’stwa.

• Gość: pralinka Re: Michnik jest po prostu żałosny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 20:34
          Nie rozumiem, dlaczego Michnik powtarza, że Miller jest absolutnie poza podejrzeniem. Takie twierdzenie oznacza, że Michnik doskonale wie, kto jest w grupie trzymającej władzę. Jeśli zaś WIE, dlaczego nie ujawnia??? Jeśli zaś wie a nie ma dowodów, to jakie ma dowody na to, że Miller jest poza podejrzeniami?
          Nie podoba mi się postępowanie Michnika, za bardzo jest zbratany z twórcami republiki kolesiów.
          Czy walka o uczciwe sprawiedliwe państwo to tylko frazesy reklamowe?
          Czy redaktora naczelnego pisma jeszcze liczącego się nie stać na napisanie listu otwartego do Jakubowskiej o podanie się do dymisji, tylko musi uciekać się do jakichś pokątnych obiadków i tam namawiać. Wcale się nie dziwię, że Jakubowska aż się paliła, żeby o tym opowiedzieć.
          Chyba jednak na stare lata traci się ideowość i uczciwość, a szkoda.

• Gość: bratek4 Michnik... IP: *.biaman.pl 22.09.03, 20:45
            Gość portalu: pralinka napisał(a):

> Nie rozumiem, dlaczego Michnik powtarza, że Miller jest absolutnie poza
            podejrz
            > eniem. Takie twierdzenie oznacza, że Michnik doskonale wie, kto jest w grupie
            t
            > rzymającej władzę. Jeśli zaś WIE, dlaczego nie ujawnia??? Jeśli zaś wie a nie
            m
            > a dowodów, to jakie ma dowody na to, że Miller jest poza podejrzeniami?

Nie nie, Pralinko, to zbyt uproszczone myślenie. Ja na przykład nie mam dowodów
            na to, że Lech Kaczyński nie jest w tym układzie, a jestem przekonany, że nie
            jest. Także dla własnych przekonań nie zawsze trzeba mieć dowody. Ale zgadzam
            się z Tobą, że Michnikowe ślepe wsparcie dla mullera nie jest na miejscu.

> Czy redaktora naczelnego pisma jeszcze liczącego się nie stać na napisanie
            list
            > u otwartego do Jakubowskiej o podanie się do dymisji, tylko musi uciekać się
            do
            > jakichś pokątnych obiadków i tam namawiać.

Właśnie. To jest świetny pomysł i tak nasz ulubiony:) redaktor powinien był
            postąpić.

• Gość: robert Re: Michnik jest po prostu żałosny IP: *.tpnets.com 22.09.03, 20:54
            Liczy sie tylko $$$$$$$$$$$$$$$$$$ zarowno dla czerwonej chołoty i grajacych
            gornolotnie z GW z naczelnym na czele czarne moze troszke lepsze i taki mamy
            obraz panstwa.I prosze nie popelnijcie bledu jaki zrobił narod w 1956 i poparł
            Gomułke , bo ja sie pytam co robił tow . Gomułka do roku 49 kasowal polskosc i
            tylko wewnetrzne zatargi wtraciły go ancla.Analogie teraz te same np tworzmy
            liste prezydencka , a gosciom chodzi o utrzymanioe nas w głupocie typu
            demokracja , sprawiedliwosc.A do ciebie Adam to osobiscie jestes "zerem "
            cytujac wielkiego klasyka polskiej demokracji tow. millera.
          • Gość: chaber Re: Michnik jest po prostu żałosny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 21:31
            Dla Pana A.M
            " ach,jak mnie ta glebia PRZYGNEBIA
            westchnela glebia...
            no, no ,no , - odpowiedzialo DNO !!!!!!!!!!!!!!!

autor:L.da Vinci
            • Gość: eugienek Re: Michnik jest po prostu żałosny IP: 5.3.1R* / 213.40.3.* 22.09.03, 22:52
              Gość portalu: chaber napisał(a):

> Dla Pana A.M
              > " ach,jak mnie ta glebia PRZYGNEBIA
              > westchnela glebia...
              > no, no ,no , - odpowiedzialo DNO !!!!!!!!!!!!!!!
              >
              > autor:L.da Vinci

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Coś tu się, prosty to wniosek oparty na wypowiedziach pani Jakubowskiej,
              załamało w myśleniu pana redaktora o panu premierze. Jakby po troszę pan
              redaktor znalazł drugiego kozła ofiarnego.

Czy pan Adaś jest naprawdę żałosny? Uważam, że nie. Uproszczenia tutaj nic nie
              pomogą. Pomogą zaś żmudne szukanie prawdy i czas. Szydło z worka wyjdzie.
              Wtedy się dowiemy kto ponosi winę rzeczywistą w sprawie pana Rywina. A na to,
              być może, porzeba wielu lat.

• Gość: Jagnieszka Pralinko, tak smaczna wypowiedź, IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 22:51
            że aż chce się Cię zjeść: MASZ RACJĘ!!!
            • Gość: koniec wakacji Re: Pralinko, tak smaczna wypowiedź, IP: *.biaman.pl 22.09.03, 22:54
              No proszę, jak Filip z konopii :)
              • Gość: Jagnieszka Końcu wakacji, skończ, fstydu oszczęć! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 23:10
                W tej frazie filip (=zając) pisze się przez małe "f".
                • Gość: KW Re: Końcu wakacji, IP: *.biaman.pl 22.09.03, 23:13
                  e tam, nie znasz się na żartach. Ja pierwszy raz do Ciebie przyjaźnie, a Ty...
                  • Gość: Jagnieszka Re: Końcu wakacji, IP: *.acn.pl / *.acn.pl 23.09.03, 02:31
                    :-)
    • duza_klucha Jakubowska wycofuje przyjety przez rzad wniosek? 22.09.03, 20:50

> Namówiłam potem panią minister do wycofania tego wniosku - odpowiedziała
      Jakubowska

Cos tu nie pasuje. Jakubowska i Wasilewska-Trenkner tak same z siebie wycofuja
      przyjety juz przez rzad wniosek? Te rzadowe procedury uchwalania/wycofywania
      wnioskow sa co najmniej zagadkowe ...

Co jest, Polska rzadzi ten, kto sie potrafi dlugopisem poslugiwac?
    • Gość: Czeslaw Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 21:04
      Bedzie lgala po wsze czasy - jak to czerwona wesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka