semperignotus 25.07.08, 07:25 www.dziennik.pl/po lityka/article213026/Jak_Ziobro_uciekl_przed_komisja.html dziennikarze ,którzy go bronią są po prostu na ich PISu usługach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semperignotus Re: Zbigniew Z był w W-wie i uciekł 25.07.08, 07:25 www.dziennik.pl/polityka/article213026/Jak_Ziobro_uciekl_przed_komisja.html Odpowiedz Link Zgłoś
semperignotus Re: Zbigniew Z był w W-wie i uciekł 25.07.08, 08:06 czego się ten tchórz boi ? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zbigniew Z był w W-wie i uciekł 25.07.08, 08:12 Zero jak zero, obawiam się, że to Jarek ma stracha. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Typowy PiSdak 25.07.08, 08:17 szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=1248942 Odpowiedz Link Zgłoś
semperignotus Re: Typowy PiSdak 25.07.08, 08:26 jak takie toto mogło zrobić aplikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zbigniew Z był w W-wie i uciekł 25.07.08, 08:30 słucham tej gnidy w trójce.jedyne co potrafi to kłamać,kłamać i kręcić,kręcić. taka mała kanalia pisuarowa. Odpowiedz Link Zgłoś
semperignotus Re: Zbigniew Z był w W-wie i uciekł 25.07.08, 08:31 w tym jest niedościgniony Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Zbigniew Z był w W-wie i uciekł 25.07.08, 10:21 PiS miał postawić wniosek, by komisja regulaminowa ponownie zajęła się dzis sprawa immunitetu Ziobry ale w świetle rewelacji Dziennika o tchórzu i kłamcy Zbynku, jakoś Suskiemu mija ochota na zgłaszanie takiego wniosku Odpowiedz Link Zgłoś
semperignotus Re: Zbigniew Z był w W-wie i uciekł 25.07.08, 17:29 wije się ten niedouczony aplikant jak piskorz Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 o godz.11.35 uciekło z Warszawy 25.07.08, 18:49 Z ustaleń DZIENNIKA wynika, że Zbigniew Ziobro wiedział o posiedzeniu komisji regulaminowej w jego sprawie, na długo zanim odleciał z Warszawy do Krakowa. "Tak, ale nie widziałem powodu, by spontanicznie ulegać szarganiu moich praw" - przyznaje były minister sprawiedliwości w rządzie PiS. 7:15 Ziobro gości w "Sygnałach Dnia" w studiu przy al. Niepodległości. "W każdej chwili stawię się na tym posiedzeniu Sejmu, na inną komisję, jeżeli zostanie wskazana odpowiednia sala" - mówi. 8:15 Prezydium Sejmu podejmuje decyzję, że komisja zbierze się o godzinie 10 w największej wolnej sali i zajmie sprawą Ziobry. 9:05 Komorowski ogłasza decyzję na konferencji. Na posiedzeniu sekretarz obrad odczytuje plan prac komisji na środę. - Wtedy dowiedziałem się, że zbiera się i regulaminowa - mówi jej wiceszef Marek Suski z PiS. 9:07 Do krakowskiego biura poselskiego Ziobry urzędnicy wysyłają faks z powiadomieniem o posiedzeniu. Równolegle próbują skontaktować się telefonicznie z samym posłem. Ten nie odbiera. "Był w samolocie" - tłumaczą posłowie PiS. Ale to nieprawda. "Chciałem lecieć tym o 8:35, ale nie dałem rady" - mówi nam Ziobro. W tym czasie rozmawiał w stolicy ze swoim prawnikiem. 9:32 PAP podaje komunikat, że Ziobro zaprasza na konferencję prasową na godzinę 13:30 w Krakowie. O tych planach mówił kilku dziennikarzom dzień wcześniej. Ale techniczne szczegóły konferencji przekazał do biura prasowego klubu PiS telefonicznie około 9 rano. 10:35 Dopiero po wyborze rzecznika praw dziecka komisja regulaminowa przystępuje do pracy. Bezskutecznie, bo PiS kwestionuje tryb, w jakim została zwołana. 11:35 Ziobro wsiada na pokład samolotu LOT do Krakowa. "Bilet zarezerwował mi we wtorek poseł Andrzej Adamczyk" - wyjaśnia. Na komisji trwa spór proceduralny między PiS a PO. 12:13 Konferencja prasowa Jarosława Kaczyńskiego w Sejmie. "Minister Ziobro, mimo powiadomienia nie byłby w stanie w tak krótkim czasie dotrzeć z Krakowa do Warszawy" - tłumaczy prezes PiS. 12:39 Po serii przerw komisja regulaminowa przenosi się do innej sali. Do posłów PiS i PO trafiają SMS-y z prośbami o wsparcie i przybycie do sali 106. 13:15 Kolejne wznowienie obrad. Obrońca Ziobry poseł Arkadiusz Mularczyk informuje, że były minister jest w stanie "w ciągu 3 - 4 godzin wrócić do Warszawy". 13:58 Posłowie PiS opuszczają salę. Dalej komisja obraduje już bez nich. 14:01 W Krakowie swoją konferencję zaczyna Ziobro. "Jestem gotów stawić się na komisji jutro" - deklaruje. Zanim przechodzi do meritum - miał mówić o korupcji w szeregach Platformy - TVN24 ucina transmisję. Powód? W Sejmie swoją konferencję rozpoczyna prezes PiS. "Wrócił duch Kiszczaka!" - mówi. 14:58 Komisja regulaminowa jednogłośnie uznaje, że Sejm powinien uchylić Ziobrze immunitet. Odpowiedz Link Zgłoś
semperignotus Re: o godz.11.35 uciekło z Warszawy 27.07.08, 08:55 nie przeszkadzało to chałastrze z PIS drzeć mordy ,że ZZ jest pozbawiony prawa do obrony . Dzień wcześniej zjawili się kupą ,że uniemożliwili obrady . Odpowiedz Link Zgłoś
semperignotus Re: Mało hajdawerów nie pogubił :-) n/t 27.07.08, 09:27 najbardziej tragiczne w tym wszystkim jest to,że z tego medialnego szołu zrobionego przez PIS, partia braci K wyszła wręcz obronną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś