Gość: Pawlik IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.10.03, 22:38 Świetny pomysł. Dałby Bóg, żeby te Słowa wykute zostały nie na tablicach z kamienia, ale na tablicach serc Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ed Re: Z dekalogu lecą iskry... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 23:17 ...zupełnie tak, jak w tej popapranej dekalogiem na ustach rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KILER-MILLER AFERZYSTA ABC CURUŚ IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 00:25 BĘDĄ MODŁY JAK CHOLERA-W ARESZCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: myślałem IP: 151.112.27.* 03.10.03, 02:09 nie opowiadaj bajek ty nie jestes wstanie myslec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narciarz Bedzie super slalom miedzy tymi tablicami! IP: 213.130.108.* 03.10.03, 06:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyat_Earp Re: Z dekalogu lecą iskry IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 07:05 Przychodzi Żyd do rabina... "Rebe, ty wiesz, taka tragedia mnie spotkała... Miałem laskę, a w niej złoto schowane na czarne godzine... Rebe! Ty wiesz, że ja poprzestaję tylko z braćmi w wierze... To ja Ciebie mówię..: Przyjdzie szabas, to ty wyjdź i wobec wszystkich braci w wierze zacznij mówić 10 przykazań. Przy siódmym się rozejrzyj!..." "REBE!!! Ty jesteś mądry jak sam Bóg! Ja zrobiłem jak mi kazałeś! Ja stanąłem w szabas twarzą w twarz wobec moich braci w wierze. Ja zacząłem mówić przykazania... I jak ja doszedłem do szóstego, to mnie sie przypomniało, gdzie ja te laske zostawiłem!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Z dekalogu lecą iskry IP: *.ihtys.w-w.pl 03.10.03, 07:28 "Słuchajcie mojego głosu a Ja będę waszym Bogiem, wy zaś będziecie moim ludem, postępujcie całkowicie ta drogą, którą wam nakazuję, aby się wam dobrze działo" (Jer 7,23) I chwała Panu Bogu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
geruestaw Re: Z dekalogu lecą iskry 03.10.03, 09:07 Wielu katolików wie już tylko tyle, że Dekalog to dziesięć. Odpowiedz Link Zgłoś