goniacy.pielegniarz I bardzo dobrze... 08.08.08, 18:10 Naprawdę nie rozumiem, co złego jest w tym, że ktoś, kto może liczyć na ogromne zainteresowanie mediów, w taki sposób poruszy ważną kwestię. Bo jak rozumiem, samej idei zachęcania do oddawania krwi i zgłaszania się do rejestru dawców szpiku nikt nie potępia, a wręcz przeciwnie? Naprawdę nie ma PRowskich zagrań Tuska, za które można go obśmiać, tylko trzeba za to? Proponuję może zastanowienie się nad tym czy problem, na który Tusk zwraca uwagę tym PRowskim gestem, jest ważną kwestią społeczną czy jest to raczej coś co można obśmiać, spłycając do politycznych docinek. Zwłaszcza proponuję przemyślenie tego w kontekście "reklamy", jaką swego czasu Ziobro zrobił przeszczepom i tego czy takie rzeczy to rzeczywiście tylko bezmyślne polityczne rykowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz p.s. 08.08.08, 18:12 Myślałem Kataryna, że potępiasz naśmiewanie się z takich rzeczy, jak czyjaś wada wymowy. A przynajmniej coś mi się kojarzy, że kiedyś o tym wspominałaś, ale nie chce mi się szukać. Czy coś się zmieniło czy to może moja pamięć szwankuje? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: p.s. 08.08.08, 22:49 goniacy.pielegniarz napisał: > Myślałem Kataryna, że potępiasz naśmiewanie się z takich rzeczy, jak czyjaś wada > wymowy. A przynajmniej coś mi się kojarzy, że kiedyś o tym wspominałaś, ale nie > chce mi się szukać. Czy coś się zmieniło czy to może moja pamięć szwankuje? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Tak mówi stare przysłowie pszczół;) Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 [...] 08.08.08, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Paczulka! 08.08.08, 23:38 Załóż wreszcie jakiś wątek, który przetrwa w całości:) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Paczula! 08.08.08, 23:45 goniacy.pielegniarz napisał: > Załóż wreszcie jakiś wątek, który przetrwa w całości:) To jest niemożliwe. Paczula prowokuje z założenia. Wrzuca dwa grzyby w jeden barszcz, nic dziwnego, że dla adminów wątek niestrawny. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Paczula! 08.08.08, 23:50 jola_iza napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Załóż wreszcie jakiś wątek, który przetrwa w całości:) > To jest niemożliwe. Paczula prowokuje z założenia. Wrzuca dwa grzyby w jeden > barszcz, nic dziwnego, że dla adminów wątek niestrawny. z załozenia do myslenia;) cos w tym jest, ale to nie dla adminów jest niestrawne :) cześć jolu, nie było Cię, czyzbyś była na urlopie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Paczulka! 08.08.08, 23:48 goniacy.pielegniarz napisał: > Załóż wreszcie jakiś wątek, który przetrwa w całości:) mozna, tylko, czy taki wątek wart jest zakładania ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski3 Re: Paczulka! 08.08.08, 23:59 nie jest warty zakladania; watki, ktory "przetrwaja w calosci" to watki lizusowskie, pisane pod dyktando rzadzacej wsrod adminow GW ideologii; czyli zwyczajne forumowe smiecie, ktore kazdy inteligentny i samodzielnie myslacy czlowiek ignoruje; . Co zas do Tuszczej krwi, to jakos trudno mi to z czymkolwiek inym skojarzyc, jak tylko z krupniokiem czyli kaszanka paczula8 napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Załóż wreszcie jakiś wątek, który przetrwa w całości:) > > mozna, tylko, czy taki wątek wart jest zakładania ? ;))) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 08.08.08, 23:58 w świetle jupiterów, drugi mówi niepełnosprawnej dziewczynce, że jest niepełnowartościowa. Zgadnij, dlaczego ten drugi ma promilowe poparcie i swoje "wzniosłe" idee może co najwyżej w buty wsadzić, a pierwszy jest premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 09.08.08, 00:13 ginger_79 napisała: > w świetle jupiterów, drugi mówi niepełnosprawnej dziewczynce, że jest niepełnow > artościowa. Zgadnij, dlaczego ten drugi ma promilowe poparcie i swoje "wzniosłe > " idee może co najwyżej w buty wsadzić, a pierwszy jest premierem. Nie musze zgadywać, wiem :) dlatego, ze: 1. ludzie łapią sie na tanie gesty, 2. nieprawdą jest jakoby drugi mówił niepełnosprawnej dziewczynce, że jest niepełnowartościowa ... choc tak to zostało przez media przedstawione. 3. dla wiekszości, to co mówił drugi jest za trudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 09.08.08, 00:17 paczula8 napisała: > 3. dla wiekszości, to co mówił drugi jest za trudne :) Oczywiście. To taka awangarda:) Jedni są zbyt inteligentni, a innych znowu niszy Układ. I jak tu się nie śmiać z tej polskiej prawi... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski3 Re: Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 09.08.08, 00:21 przeciez Thuske to tez prawica (przynjmniej tak sie pajac deklarowal); poczytaj program PO napisany przez Rokite i Spiewaka: niektore hasla sa bardziej radykalne i prawicowe niz w programie PiS-u, . A propos "sprzedawania medialnego"; w Polsce Thuske uchodzi za "wysokiego i przystojnego" faceta; widzialem dzisiaj migawke w Wuadomosciach, jak to Thuske wital sie na miejscu wypadku w Czechach z Topolankiem; hehehe, Donek wygladla przy tym przystojnym i opalonym wysokiem jegomosciu jak karzel goniacy.pielegniarz napisał: > paczula8 napisała: > > > > 3. dla wiekszości, to co mówił drugi jest za trudne :) > > > Oczywiście. To taka awangarda:) > Jedni są zbyt inteligentni, a innych znowu niszy Układ. > I jak tu się nie śmiać z tej polskiej prawi... Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 09.08.08, 00:29 silesius.monachijski3 napisał: > przeciez Thuske to tez prawica (przynjmniej tak sie pajac deklarowal); poczytaj > program PO napisany przez Rokite i Spiewaka: niektore hasla sa bardziej > radykalne i prawicowe niz w programie PiS-u. Ależ ja o radykalizm nie mam pretensji do polskiej prawicy tylko o coś zupełnie innego. A jeśli już o radykalizm, to raczej nie prawicowy. Bo o tym PiSowskim radykalizmie(tak to nazwijmy) to można wiele powiedzieć, ale na pewno nie to, że to radykalizm prawicowy. > A propos "sprzedawania medialnego"; w Polsce Thuske uchodzi za "wysokiego i > przystojnego" faceta; widzialem dzisiaj migawke w Wuadomosciach, jak to Thuske > wital sie na miejscu wypadku w Czechach z Topolankiem; hehehe, Donek wygladla > przy tym przystojnym i opalonym wysokiem jegomosciu jak karzel Nie słyszałem o tym, żeby o Tusku mówiono, że jest wysoki, więc w tej kwestii się nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie do czego to dochodzi 09.08.08, 00:51 silesius.monachijski3 napisał: > przeciez Thuske to tez prawica (przynjmniej tak sie pajac deklarowal); poczytaj > program PO napisany przez Rokite i Spiewaka: niektore hasla sa bardziej > radykalne i prawicowe niz w programie PiS-u,. zwolennicy pisu zarzucaja po prawicowosc i prawicowy radykalizm! skutki winka z grzesiem? > A propos "sprzedawania medialnego"; w Polsce Thuske uchodzi za "wysokiego i > przystojnego" faceta; widzialem dzisiaj migawke w Wuadomosciach, jak to Thuske > wital sie na miejscu wypadku w Czechach z Topolankiem; hehehe, Donek wygladla > przy tym przystojnym i opalonym wysokiem jegomosciu jak karzel > no fakt. topolanek z postury i karnacji przypomina nieco leppera choc rysy twarzy ma o wiele subtelniejsze. przypuszczam zreszta ze nie tylko rysy. w sumie wyglad plasuje go gdzies miedzy lepperem a olechowskim natomiast tusk uchodzic moze za wysokiego i przystojego glownie ze wzgledu na baze porownawcza... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Re: Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 09.08.08, 13:08 1. Oczywiście, że tak. Dlatego polityka to taka sztuka, w której trzeba np. umieć media wykorzystywać w swojej sprawie - kto tego nie rozumie lub świadomie ignoruje, ten dupa nie polityk i może sobie co najwyżej bloga pisać (ewentualnie kury szcz.. prowadzać). 2. Jak to dobrze, że wiesz o kogo chodzi :-) Nie brnij w obronę, bo to nie pierwszy wybryk tego pana w tym stylu. 3. Możesz mi powiedzieć, co jest takiego "trudnego" w mowie tego drugiego (poza dykcją oczywiście)? Jakieś 7 myśli (żeby dobić do 10) możesz dorzucić? Podrzucę trzy, ty uzupełnij: - kobietom należy odebrać prawo do głosowania - i tak głosują tak, jak im mężowie każą, bo są za głupie, żeby same zdecydować, - niepełnosprawni powinni siedzieć w domach, bo ich widok w miejscach publicznych jest nieestetyczny, - za wszystko powinno się płacić, a jak kogoś nie stać na np. leczenie, to niech zdycha, PS. Możesz mi gdzieś na boku wyjaśnić, dlaczego wyznawcy JKM głosują na Kaczyńskiego - skrajnego socjalistę, etatystę i centralistę? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 09.08.08, 13:28 Ach to ten gejzer intelektu JKM? Powinnam była się domyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 09.08.08, 14:36 ginger_79 napisała: "Jeden się zapisuje jako dawca szpiku" - i tak powstają legendy :) Ginger, znikam na jakiś szas, ale po powrocie odpowiem... bawcie sie dobrze:) ... i nie obgadujcie mnie za bardzo;) pozdrawiam wszystkich paczula p.s do Osamy.bin.lenina ... wytrzymasz do mojego powrotu? wiem, że tak;) Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Pozdrawiam ja! 09.08.08, 16:12 paczula8 napisała: > ginger_79 napisała: "Jeden się zapisuje jako dawca szpiku" > - i tak powstają legendy :) Lepsza taka, niż legenda oszołoma odklejonego od rzeczywistości. > Ginger, znikam na jakiś szas, ale po powrocie odpowiem... > bawcie sie dobrze:) ... i nie obgadujcie mnie za bardzo;) Nie odmówię sobie - z mężem się konsultujesz w sprawie "złotych myśli" jego idola? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Jeden się zapisuje jako dawca szpiku 17.08.08, 12:55 > 2. Jak to dobrze, że wiesz o kogo chodzi :-) Nie brnij w obronę, > bo to nie pierwszy wybryk tego pana w tym stylu. Jaki wybryk? - nie przeczytałaś czy nie zrozumiałas tego co napisałam? Powtarzam raz jeszcze: nieprawdą jest jakoby JKM mówił niepełnosprawnej dziewczynce, że jest niepełnowartościowa. > Podrzucę trzy, ty uzupełnij: > - kobietom należy odebrać prawo do głosowania - i tak głosują tak, jak im mężowie każą, bo są za głupie, żeby same zdecydować, > - niepełnosprawni powinni siedzieć w domach, bo ich widok w miejscach publicznych jest nieestetyczny, > - za wszystko powinno się płacić, a jak kogoś nie stać na np. leczenie, to niech zdycha, Żadna z przytoczonych przez Ciebie myśli nie została przez Korwina wypowiedziana. > PS. Możesz mi gdzieś na boku wyjaśnić, dlaczego wyznawcy JKM głosują na Kaczyńskiego Spośród trzech socjalistycznych partii wybierają tę, której los Polski nie jest obojętny. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Już po wakacjach? :-) 21.08.08, 22:59 paczula8 napisała: > > 2. Jak to dobrze, że wiesz o kogo chodzi :-) Nie brnij w obronę, > > bo to nie pierwszy wybryk tego pana w tym stylu. > > Jaki wybryk? - nie przeczytałaś czy nie zrozumiałas tego co > napisałam? Powtarzam raz jeszcze: nieprawdą jest jakoby JKM mówił > niepełnosprawnej dziewczynce, że jest niepełnowartościowa. Yyyyy... A możesz mi wytłumaczyć, dlaczego uważasz siebie za nosicielkę jedynie słusznej prawdy? I dlaczego ja mam w tę twoją - (s)korwinową -prawdę wierzyć? > > Podrzucę trzy, ty uzupełnij: > > - kobietom należy odebrać prawo do głosowania - i tak głosują tak, > jak im mężowie każą, bo są za głupie, żeby same zdecydować, > > - niepełnosprawni powinni siedzieć w domach, bo ich widok w > miejscach publicznych jest nieestetyczny, > > - za wszystko powinno się płacić, a jak kogoś nie stać na np. > leczenie, to niech zdycha, > > Żadna z przytoczonych przez Ciebie myśli nie została przez Korwina > wypowiedziana. Każda z tych myśli została wypowiedziana w taki czy inny sposób na przestrzeni ostatnich 20 lat - ja je tylko zebrałam. Ale to nie o tym. Ja cały czas czekam na 7 myśli wielkiego JKM, którego my, maluczcy-nie-głosujący-na-Niego, nie kumamy. > > > PS. Możesz mi gdzieś na boku wyjaśnić, dlaczego wyznawcy JKM > głosują na Kaczyńskiego > > > Spośród trzech socjalistycznych partii wybierają tę, której los > Polski nie jest obojętny. Zagadka: "Melduję obywatelom RP wykonanie zadania" "Melduję bratu wykonanie zadania" Które z powyższych dwóch zdań jest propaństwowe? (Powinnam cię w zasadzie zapytać, na jakiej podstawie twierdzisz, że Kaczyńskim los Polski nie jest obojętny - dokładniej: co przez dwa lata rządów zrobili, żeby cię w tym upewnić, ale już cię nie będę męczyć - myśli JKM i tak cię wyczerpią :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 nie całkiem, kolejne mam zaplanowane na wrzesień:) 21.08.08, 23:38 ginger_79 napisała: > paczula8 napisała: > > > > 2. Jak to dobrze, że wiesz o kogo chodzi :-) Nie brnij w obronę, > > > bo to nie pierwszy wybryk tego pana w tym stylu. > > > > Jaki wybryk? - nie przeczytałaś czy nie zrozumiałas tego co > > napisałam? Powtarzam raz jeszcze: nieprawdą jest jakoby JKM mówił > > niepełnosprawnej dziewczynce, że jest niepełnowartościowa. > > Yyyyy... A możesz mi wytłumaczyć, dlaczego uważasz siebie za nosicielkę jedynie > słusznej prawdy? I dlaczego ja mam w tę twoją - (s)korwinową - prawdę wierzyć? nie musisz w nic wierzyć ... udowodnij, że Korwin wypowiedział słowa, które przytoczyłaś. > > > > Podrzucę trzy, ty uzupełnij: > > > - kobietom należy odebrać prawo do głosowania - i tak głosują tak, > > jak im mężowie każą, bo są za głupie, żeby same zdecydować, > > > - niepełnosprawni powinni siedzieć w domach, bo ich widok w > > miejscach publicznych jest nieestetyczny, > > > - za wszystko powinno się płacić, a jak kogoś nie stać na np. > > leczenie, to niech zdycha, > > > > Żadna z przytoczonych przez Ciebie myśli nie została przez Korwina > > wypowiedziana. > > Każda z tych myśli została wypowiedziana w taki czy inny sposób na przestrzeni > ostatnich 20 lat - ja je tylko zebrałam. wiesz, że gdzieś dzwoni, ale nie wiesz gdzie ... a prawie stanowi różnice:) > Ale to nie o tym. Ja cały czas czekam na 7 myśli wielkiego JKM, którego my, mal > uczcy-nie-głosujący-na-Niego, nie kumamy. Tylko siedem? Dlaczego tak mało? ale jak chcesz, proszsze cytat z Korwina ... "Prawicę różni od Lewicy stosunek do człowieka. o ile Lewica traktuje człowieka, jak małe dziecko – Prawica domaga się, by traktować go jako istotę dorosłą i odpowiedzialną. Lewica uwielbia urzędowo zmieniać lub ograniczać decyzje jednostki – Prawica pozostawia wiele swobody i dla decyzji ma szacunek. Jeśli ktoś chce skoczyć z okna, zażywać narkotyki, zawrzeć niekorzystną dla siebie umowę to jego sprawa, a nie władzy państwowej! Lewica, oczywiście, okna zasłania siatkami (jak w więzieniu, nawiasem mówiąc...) narkotyków użycza pod kontrolą (narodowi socjaliści wręcz karzą za ich zażywanie), a umowę (nawet testament!) można próbować unieważnić jako "sprzeczną z interesem społecznym". Konsekwentnie Lewica ogranicza ludzi tysiącami przepisów utrudniających – jak krowie wejście w szkodę – zejście na złą drogę; Prawica puszcza ich na szeroką i głęboką wodę. I, równie konsekwentnie: Lewica nie karze ludzi zbyt surowo (czy można ukarać śmiercią krowę, nawet jeśli urwawszy się z postronka rozdeptała dziecko???) – natomiast Prawica powiada: masz wolną wolę, jesteś odpowiedzialny – więc za złe uczynki będziemy cię karali!" - pisz czego nie rozumiesz, wyjasnię, a potem mozemy iść dalej... > > > PS. Możesz mi gdzieś na boku wyjaśnić, dlaczego wyznawcy JKM > > głosują na Kaczyńskiego > > > > > > Spośród trzech socjalistycznych partii wybierają tę, której los > > Polski nie jest obojętny. > > Zagadka: > > "Melduję obywatelom RP wykonanie zadania" > "Melduję bratu wykonanie zadania" > > Które z powyższych dwóch zdań jest propaństwowe? To sa tylko słowa ... a my nie o słowach rozmawiamy, tylko o partiach. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio wcześniej uratował kotka 09.08.08, 14:09 Bajki będzie można dzieciom opowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Dobrze, ze nie zacznie wyciskac ze spoleczenstwa 09.08.08, 15:52 ... potu i lez. Slowa Churchilla moglby opatrznie interpretowac. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_city Re: Potrzebna jest jedna nerka.... 17.08.08, 13:00 czy "premier" poprosi TVN o transmisję transplantacji? nastepnie wstanie ze stolu operacyjnego i w ykrzywiana "twarza" krzyknie,zeby na niego głosowac,a nastepnie zemdleje? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: prawie pół litra krwi 17.08.08, 13:12 > jestem wzruszona ;) Masz jakiś problem z krwiodawstwem? Nie bój się i nie wstydź się. Wybierz się do najbliższej stacji krwiodawstwa albo wejdź do autobusu "krwiopijców". Jeżeli tylko nie masz HIV albo żółtaczki, to twoja krew też się przyda. Obojętne jaka masz grupę krwi. Trwa to mniej niż 15 minut, nie kosztuje nic ani nie naraża twojego zdrowia. Niektórzy nawet twierdzą, że taki bodziec dla układu krwiotwórczego 3-4 razy do roku poprawia zdrowie. Przy okazji twoja krew będzie dokładnie zbadana. Byłoby świetnie, gdyby więcej polityków i znanych ludzi (ostatnio się mówi "celebrytów", brrr...) dawało przykład i przy możliwie głośnej propagandzie oddawali krew i deklarowali się jako dawcy szpiku. Niech Napieralski pokaże, że dba o słabych, Rydzyk niech pokaże jako chrześcijanin jak miłować bliźnich, Kaczyński może oddać krew dla ofiar "układu", Pawlak niech pokaże, że chłop krwi nie żałuje... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 premier 17.08.08, 13:31 > Byłoby świetnie, gdyby więcej polityków i znanych ludzi (ostatnio się mówi "celebrytów", brrr...) dawało przykład i przy możliwie głośnej propagandzie > oddawali krew i deklarowali się jako dawcy szpiku. Tusk nie jest 'celebrity' - to człowiek wynajęty/zatrudniony do administrowania krajem. Za to mu płacę. BTW nie było mnie przez tydzień ... czy premier mojego rządu mówił cos o gospodarce? obniżeniu podatków??? Odpowiedz Link Zgłoś
ninja111 robi wszystko by odwrócić od tego uwagę 17.08.08, 13:38 > > BTW nie było mnie przez tydzień ... czy premier mojego rządu mówił > cos o gospodarce? obniżeniu podatków??? Większośc na Fk też poszła w ślady ryżego phemieha. > > Odpowiedz Link Zgłoś
blue_city Re: Odpowiadam Paczule 17.08.08, 15:22 Tzw. "premier" przez tydzien nie mówił nic sensownego. Za to zalał pałę do tego stopnia,ze dopiero po dwoch dniach doleciał do poszkodowanych na południu Polski. Obiecał im,ze nie beda musieli czekac na pozwolenie na budowe,które jest wymagane przy tego typu wypadkach. Niezle,co? Facet ma łeb !Wreszcie coś udało sie wymyslec Sławkowi Nowakowi, alez potrzebował czasu..... Odpowiedz Link Zgłoś