con-donek-2008 10.08.08, 23:37 Jezeli teraz im pozwolimy, to nastepna w kolejnosci jest Ukraina, Litwa, Lotwa, Estonia a potem MY... Ps. Atak na serwery polskiego prezydenta swiadczy sam za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ktotojestipisze Re: Monachium 2008... 10.08.08, 23:40 Dokładnie, Rosja gra na upokorzenie USA i powrót do Europy, do starych czasów gdy trzymali wszystkich za mordy, albo Europa coś zrobi albo już niedługo portret putina w każdym domu Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 10.08.08, 23:43 > portret putina w każdym domu W jeuropie zjednoczonej pod berlem gazociagu polnocnego. Coraz bardziej niedobrze mi sie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 [...] 10.08.08, 23:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo [...] 11.08.08, 00:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 O matko! Bądźmy realistami 11.08.08, 00:10 Niewolnik ??? Co ci zabiera UE ??? Nie pie... Norwegia jako alternatywa to mrzonki, tak samo jak rurociągi i gazociągi z Gruzji. Sami Norwegowie robią geszefty z Rosją. Polska jest za słaba gospodarczo na machanie szablą. USA jest za daleko, a Obama ma Polskę w d... Zaprzeczysz ??? Rywalizacja francusko-niemiecka jest nam na rękę, Niemcy nie ruszą nam granic, bo Francja byłaby kontra. UE to dla nas gwarancja stabilnej gospodarki. Jak polska gospodarka będzie silna, to możemy grać razem z innymi silnymi, tylko wtedy. Silni, zwarci, gotowi - te iluzje kosztowały nas za dużo w 1939 Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:07 > Lepszy niemiecki protektorat od rosyjskiej pałki > Czy to elf donka wypowiedzial credo? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:12 Taki jest realny wybór, nic na to nie poradzę, mi też się nie podoba taka opcja, ale to mniejsze zło. Podziękuj idiocie Bushowi, który rozpoczął iracką awanturę i wyczerpał siły USA Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:28 wislok1 napisał: > Taki jest realny wybór, nic na to nie poradzę, mi też się nie podoba taka opcja > , > ale to mniejsze zło. > Podziękuj idiocie Bushowi, który rozpoczął iracką awanturę i wyczerpał siły USA Ale elpfelm donka dlaczego mam dziekowac komukolwiek za ciebie, biedaku? Odpowiedz Link Zgłoś
ktotojestipisze Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:29 Nie zmienia to faktu, że Europa musi się przeciwstawić Rosji, nawet abstrahując od potencjału Polski, dywersifikacja dostaw jest kluczowa, bo USA swoje złoża zabezpieczył w Iraku, Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:31 A dlaczego Polska się do tej pory nie podłączyła do niemieckich rurociągów i gazociągów ? Tylko z winy kaczek Odpowiedz Link Zgłoś
ktotojestipisze Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:38 Bo w nich i tak płynie Rosyjski gaz ? czyż nie ? zresztą nie wierzyłbym w dobrą wolę Niemców, vide Dyrektor i członek Wszechrosyjskiej Akademii Nauk Gerhard Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:45 Tu nie chodzi o dobrą wolę, tylko o to, że sami Niemcy panicznie się boją Rosji. Wolą z nią żyć w zgodzie, ale NIGDY nie zgodzą się na rolą rosyjskiej kolonii. Polska z racji swojego wyjątkowo chu...wego położenia geograficznego ma, co ma, czyli kiepski wybór między N i R. Jak na razie nowy Adolf w Berlinie nie rządzi, więc mamy N Odpowiedz Link Zgłoś
ktotojestipisze Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:47 Jesteśmu w dupie jak zawsze, tym bardziej potrzebujemy z jednej strony tarczy, z drugiej sojuszu z Ukrainą bo ona ma wystarczający potencjał wojskowy by spowolnić Rosję, z trezciej strony :) potrzebujemy silnej UE i dużo szczęścia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:50 ktotojestipisze napisał: > Jesteśmu w dupie jak zawsze, tym bardziej potrzebujemy z jednej strony tarczy, > z > drugiej sojuszu z Ukrainą bo ona ma wystarczający potencjał wojskowy by > spowolnić Rosję, z trezciej strony :) potrzebujemy silnej UE i dużo szczęścia : > ) Ja sie caly czas zastanawiam, czy twoj przekaz ktory podzielam jest zrozumialy dla innych?... Odpowiedz Link Zgłoś
ktotojestipisze Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 00:54 Mam szczerą nadzieję, że podobnie myślą nasi rządzący w szczególności Premier, bo ja nie mogę go rozgryźć, ja w sumie chcę wierzyć, że zależy mu na dobru Polski i mam nadzieję, że on widzi ogrom zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Eee tam, debilne porównanie, bez histerii !!! 11.08.08, 01:06 Ja po Sumlinskim juz nie mam za bardzo zludzen... Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie miejmy nadzieje 11.08.08, 00:19 czesc wislok osia polityki rosji sa surowce i ich transport. jesli zachod pozwoli rosji na podporzadkowanie sobie gruzji to bedzie mialo szereg fatalnych konsekwencji: -przejecie przez rosje kontroli nad dosyc waznym rurociagiem -zastraszenie pozostalych krajow azji centralnej -stworzenie pelnego monopolu rosji na zasoby azji centralnej - a zatem zwiekszy mozliwosci dalszej presji na kraje eu -da rosji wyrazny sygnal ze przyjete przez nich cele strategiczne (odbudowa strefy wplywow zsrr) i taktyka sa dobre a zachod jest slaby. to bylaby zacheta do kolejnych krokow (ukraina!) co to moze oznaczac dla polski? szantaz energetyczny i/lub wzrost cen energii. wojna ekonomiczna przeciw polskim firmom jesli rosja zobaczy w tym interes polityczny. rozbudowa rosyjskiej agentury wplywu. co do niemiec - przyklad schroedera pokazuje jak silna jest w niemczech milosc do rosjan (i ich zasobow oraz pieniedzy). w sytuacji w ktorej niemcy beda zmuszon wybierac miedzy interesem swoim a polski zawsze wybiara swoj. co gorsza - prawdpodobnie jesli beda zmuszeni wybierac miedzy interesem rosji a `swojego protetoratu' to wybiora interes rosji... a co my mozemy zrobic? tylko przekonywac tlumaczyc i wyjasniac. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Nadzieja jest matką głupich, ale... 11.08.08, 00:29 ..głupi mają podobno szczęśćie bush_w_wodzie napisał: > czesc wislok CZEŚĆ > osia polityki rosji sa surowce i ich transport. jesli zachod pozwoli rosji na > podporzadkowanie sobie gruzji to bedzie mialo szereg fatalnych konsekwencji: > > -przejecie przez rosje kontroli nad dosyc waznym rurociagiem > To oczywiste > -zastraszenie pozostalych krajow azji centralnej To też oczywiste > > -stworzenie pelnego monopolu rosji na zasoby azji centralnej - a zatem zwiekszy > mozliwosci dalszej presji na kraje eu > Wiadomo > -da rosji wyrazny sygnal ze przyjete przez nich cele strategiczne (odbudowa > strefy wplywow zsrr) i taktyka sa dobre a zachod jest slaby. to bylaby zacheta > do kolejnych krokow (ukraina!) Wiadomo. Ale: MNIEJSZOŚĆ ROPY I GAZU Zachód bierze od Rosji. Nie jest uzależniony od Rosji jak Polska. Do tego Putin MUSI mieć twardą kasę. A więc kurka z ropą i gazem dla Zachodu nie zakręci. Co by z tą ropą i gazem zrobił ? Na Wschodzie ma Chiny. To groźniejszy przeciwnik niż Zachód. Takie same sku.wysyny jak Wołodia, ale jest ich więcej > > co to moze oznaczac dla polski? > szantaz energetyczny i/lub wzrost cen energii. wojna ekonomiczna przeciw polski > m > firmom jesli rosja zobaczy w tym interes polityczny. rozbudowa rosyjskiej > agentury wplywu. > Zależy, kto będzie rządził Polską. Jak kaczki, to masz rację > co do niemiec - przyklad schroedera pokazuje jak silna jest w niemczech milosc > do rosjan (i ich zasobow oraz pieniedzy). w sytuacji w ktorej niemcy beda > zmuszon wybierac miedzy interesem swoim a polski zawsze wybiara swoj. co gorsza > - prawdpodobnie jesli beda zmuszeni wybierac miedzy interesem rosji a `swojego > protetoratu' to wybiora interes rosji... > Niemcy nigdy nie lubili i nie kochali Rosji, zawsze jej nie trawili i zawsze ją szczerze nienawidzili. Udawali tylko, jak im pasowało. Granica z Rosją na Bugu to dla Niemców zawsze lepiej od granicy na Odrze Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Monachium 2008... 10.08.08, 23:59 Z wymienionej listy trzepać portkami powinna Ukraina - poroniony bękart rozpadu Związku Radzieckiego. Atak na serwery prezydenta świadczą tylko o dennym poziomie ich zabezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 00:04 cloclo80 napisał: > Z wymienionej listy trzepać portkami powinna Ukraina - poroniony bękart rozpad > u > Związku Radzieckiego. > Atak na serwery prezydenta świadczą tylko o dennym poziomie ich zabezpieczeń. Ataki na serwery Pentagonu, ktore sie zdarzaly swiadcza o czym? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Monachium 2008... 11.08.08, 00:13 Zdarzały się, ale skutek był prawie żaden Odpowiedz Link Zgłoś
ktotojestipisze Re: Monachium 2008... 11.08.08, 00:27 To są ataki typu Denial of Service, a więc nie polegają na obchodzeniu zabezpieczeń ale na generowaniu sztucznych zapytań o stronę i one ZAWSZE działają, nie ma przed nimi zabezpieczeń Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 00:36 ktotojestipisze napisał: Dobry informatyk jest zawsze w cenie, zwlaszcza dzisiaj:))) Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 01:31 ktotojestipisze napisał: > :) Sie tak nie smiej:)Bo czasy takie... Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: Ukraina - poroniony bękart rozpadu ZSRR 11.08.08, 01:40 "Należy wskazać na fakt wojskowego rozgromienia Polski i rozpadu państwa polskiego. Rządzące koła Polski ogromnie chełpiły się "potęgą" i "walecznością" swej armii. Jednak okazało się, że wystarczyło krótkie uderzenie wymierzone przeciwko Polsce, początkowo armii niemieckiej, a następnie radzieckiej, aby nic nie pozostało z tego poczwarnego BĘKARTA Traktatu Wersalskiego" tinyurl.com/6mgo8q Pogratulować wzorów. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Ukraina - poroniony bękart rozpadu ZSRR 11.08.08, 01:43 Jest jakakolwiek konkluzja z twojego dziwnego wpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo2 [...] 11.08.08, 00:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Monachium 2008... 11.08.08, 00:40 alles schon dagewessen... i reakcja tzw. mocarstw zachodnich była podobna - nie drażnić rosyjskiego niedzwiedzia... Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 00:42 isa.stern napisała: > alles schon dagewessen... i reakcja tzw. mocarstw zachodnich była podobna - nie > drażnić rosyjskiego niedzwiedzia... Zaimponowalas mi, dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Monachium 2008... 11.08.08, 00:59 to Twój wątek, ze traktujesz go tak osobiście...?!...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 01:08 Ale troche mi na to pozwalasz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 01:15 isa.stern napisała: > ale tylko trochę...;))) Ale, ja nie znam granic... I co z tym zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 01:24 isa.stern napisała: > zapamiętam to sobie...;D > :P I tak sobie zepke skrobierz? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Monachium 2008... 11.08.08, 01:35 wolałabyś, abym nie zapamiętywała...?!...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 01:41 No, nie wiem. Wczoraj iza.bella.iza chciala czytac swoje listy prywatne z Palikotem... Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Monachium 2008... 11.08.08, 01:37 Nie dajmy sie, nie dajmy sie propagandzie putina i ich polskim wykonawcom tyu haen1950, czy elphdonka. Robmy swoje, jak spewal Mlynarski... Odpowiedz Link Zgłoś