goniacy.pielegniarz 20.08.08, 13:12 Prezydencki minister Misiek Kamiński o śniadaniu u prezydenta. www.tvn24.pl/-1,1561799,0,1,pani-rice-najadla-sie-u-prezydenta,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola_iza Re: "Mam wrażenie, że pani Rice się najadła" 20.08.08, 13:18 On się nie najadł ?? Zupełnie jak JWPPLAK:) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: "Mam wrażenie, że pani Rice się najadła" 20.08.08, 13:22 no to sukces wspaniałe osiagniecie prezydenta RP naprawde jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: "Mam wrażenie, że pani Rice się najadła" 20.08.08, 13:23 Potwierdza się, że mamy do czynienia z "dyplomatołem", bo dyplomata powiedziałby, że "mam nadzieję, że Pani Rece smakowało śniadanie". Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Panie Ryngraf_Kamiński 20.08.08, 13:25 a pan się nażarłeś? A pańskiego pryncypała jak długo po tym śniadanku nie będziemy oglądać z powodu powszechnie znanej przypadłości? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Pilęgniarzu, ciekawa jestem, cy słyszaleś całą 20.08.08, 13:30 rozmowę Kamińskiego z dziennikarzem, czy komentujesz notatkę z TVN24 ? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 to jest manipulacja 20.08.08, 13:58 nie ma Cię, więc sama odpowiem :) to dziennikarz przeprowadzający wywiad z Kamińskim, zapytał go, czy 'pani Rice się najadła?' ... wtedy Kamiński z rozbawieniem powiedział to co za TVN24 zacytowałeś ... rozumiesz? - Kamiński usmiechnął sie i przytaknął dziennikarzowi ... co miał zrobić? protestować, oburzać się? daj spokój ... Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: to jest manipulacja 20.08.08, 14:22 "..co miał zrobić? protestować, oburzać się?" jakby ten typ pial ciut wyobrazni skierowalby tego dziennikarzyne z pytaniem do p. Rice a nie swoje wyobrazenia wypowiadac. ale takie juz sa pisdaki juz: tepe, bez wyobrazni ale msciwe Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: to jest manipulacja 20.08.08, 14:28 Broń, broń Pisdyplomatoła.... Bardziej właściwym byłoby: "niech pan zapyta pani Rice" - nie sądzisz? paczulo8 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: to jest manipulacja 20.08.08, 14:40 replique napisał: > Broń, broń Pisdyplomatoła.... bronię prawdy. > Bardziej właściwym byłoby: "niech pan zapyta pani Rice" - nie > sądzisz? paczulo8 ?? podstawowym błędem Kamińskiego było to, że w rozmoie z dziennikarzem nie wykazał wystarczającej czujności - roześmiał sie i przytaknął zamiast oburzyć ... no cóż, ja pewnie też bym sie roześmiała ... Wam wszystkim życzę więcej luzu :) pozdrawiam paczula Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: to jest manipulacja 20.08.08, 14:44 Masz rację... - "ona" cię wyzwoli... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Wszysto jest manipulacją... 20.08.08, 15:15 ...bo w serwisach pokazuje się wypowiedzi polityków, a nie pytania do nich. To straszne! No, ale skąd wieloletni polityk, specjalista od wizerunku w swojej partii mógłby o tym wiedzieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Pilęgniarzu, ciekawa jestem, cy słyszaleś cał 20.08.08, 15:12 Gdybym usłyszał, jak Misiek Kamiński mówi na przykład o czynnościach fizjologicznych Rice w pałacu prezydenckim, też nie musiałbym słyszeć pytania. A przecież takowe też mogło paść:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki .....oraz naczekała 20.08.08, 13:34 srezydent był łaskaw spóżnić się prawie 10 minut niech te prostaki od prezydenta nie wymawiaja słowa "etykieta" Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: "Mam wrażenie, że pani Rice się najadła" 20.08.08, 13:37 Po tylu obserwacjach prezydenckiego bon_tonu z pewnością jest syta wrażeń, jak za króla Sasa. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Kolacja, sniadanie, lunch - kazdy posilek .... 20.08.08, 13:55 ... z innym politykiem. Politycznie mozna sie niezgadzac, ale menu powinni uzgodnic, bo gosciowi moze grozic przymusowa dieta. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Kolacja, sniadanie, lunch - kazdy posilek ... 20.08.08, 18:58 rszta co zostal zdzarl wieprz kaminski,jak taki oblesny typ ma dbac o wzerunek Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 [...] 20.08.08, 14:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zelazny.karzel.wasyl "[...] pani Rice się najadła". Wstydu?:-))))) 20.08.08, 14:16 Bo pewnie to jest główna potrawa u kancelistów LechKacza... Nietrudno się tego u Prezydenta mściwie nam panującego się najeśc. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Wiocha... :) 20.08.08, 14:25 Aczkolwiek i "dzęntelmańsko" się zachował - mógł był rzec: "mam nadzieję, że się nażarła.." :)) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda A skąd 20.08.08, 14:31 oni wszyscy mają niby wiedzieć, jakie zachowanie obowiązuje w - tak zwanym - towarzystwie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: A skąd 20.08.08, 14:44 woda.woda napisała: > oni wszyscy mają niby wiedzieć, jakie zachowanie obowiązuje w - tak > zwanym - towarzystwie? :) w 'tak zwanym'? W tak zwanym towarzystwie należy być czujnym, bo każde słowo może być zmanipulowane i wykorzystane przeciwko mówiącemu. Od tak zwanego towarzystwa najlepiej jest trzymac sie z daleka ... Odpowiedz Link Zgłoś
zelazny.karzel.wasyl Dlatego Rice była taka ostrożna, paczula :-))) 20.08.08, 14:47 podczas pobytu w Polsce. Ty byś zaufała Kamińskiemu? Bo ja nie :-) >Od tak zwanego > towarzystwa najlepiej jest trzymac sie z daleka ... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dlatego Rice była taka ostrożna, paczula :-)) 20.08.08, 14:50 przynajmniej dowcipnie ... :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Dlaczego przekręcasz moje słowa? 20.08.08, 14:55 Ja nie napisałam "tak zwanym Ja nie napisałam "tak zwanym". Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 napisałaś ... 20.08.08, 15:02 woda.woda napisała: > Ja nie napisałam "tak zwanym > > > > > Ja nie napisałam "tak zwanym". > 'oni wszyscy mają niby wiedzieć, jakie zachowanie obowiązuje w - tak zwanym - towarzystwie? :)' jaszcze coś? już wiem, teraz napiszesz, że nie napisałaś: "oni wszyscy mają niby wiedzieć, jakie zachowanie obowiązuje w - tak zwanym - towarzystwie?" :) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj TAk sobie myślę, zenajadła to najadła, ale jak się 20.08.08, 15:05 musiała mlaskania nasłuchać? Skoro pRezio mlaska bez jedzenia, to aż strach pomysleć co tam się działo. Moze mlaskanie połączone z siorpaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Twarożek 20.08.08, 15:16 i to w dwóch smakach. Całkiem poważnie , takiego twarożku pewnie nigdzie więcej nie jadła.Górą Nasi. Mlaskanie bajką się jawi, nie da się siorbać twarożku i pasztetów:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda wiesz, co oznacza cudzysłów? 20.08.08, 15:10 bo wygląda, jakbyś nie wiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 widzisz wodo 20.08.08, 15:15 jesteś żywym dowodem na to, że pisząc zdanie: 'W tak zwanym towarzystwie należy być czujnym, bo każde słowo może być zmanipulowane i wykorzystane przeciwko mówiącemu' - miałam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Widzę tylko, 20.08.08, 15:18 że pani od polskiego nie nauczyła sie odróżniać znaczenia myślnika od znaczenia cudzysłowia. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Skoro już wytykamy sobie błędy językowe... 20.08.08, 15:22 ...to warto byłoby też zapoznać się z tym, jak odmieniamy "cudzysłów" przez przypadki:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Skoro już wytykamy sobie błędy językowe... 20.08.08, 15:26 A najłatwiejszy sposób zapamiętania, jak odmienia się "cudzysłów", to pamiętanie o tym, że odmienia się tak samo jak "rów". O! :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Skoro już wytykamy sobie błędy językowe... 20.08.08, 15:56 Zawsze miałam z tym kłopot :) Dzięki, teraz już zapamiętam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Paczulo 20.08.08, 15:20 Rozwadniasz problem, nie o cudzysłów wszak biega. Serio nie jest Ci wstyd za zachowanie prezydenta i jego otoczenia? I proszę mi nie wspominać Kwaśniewskiego, to już było.Podwójna ładne pytanie zadała, skąd ?? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Paczulo 20.08.08, 15:22 Serio nie jest Ci wstyd za > zachowanie prezydenta i jego otoczenia? jest mi wstyd za polityków ... wszystkich! no ale mamy demokrację, czego oczekujesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Paczulo 20.08.08, 15:29 Hmm, a co ma demokracja ?? Za wszystkich nie musisz się wstydzić, tylko za sprawujących władzę.Reszta to potem. Dlaczego tak mocno bronisz PiSu??. Bajka czego ja oczekuję, co na to JKM?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Paczulo 20.08.08, 15:41 jola_iza napisała: > Hmm, a co ma demokracja ?? Demokracja to rządy motłochu ... nie pamiętam, kto to powiedzial, ale jest w tym bardzo duzo racji. > Za wszystkich nie musisz się wstydzić, tylko za spra > wujących władzę. zgoda :) > Dlaczego tak mocno bronisz PiSu??. Nie bronię partii ani ludzi, bronię spraw, z którymi się zgadzam. A w tym konkretnie wątku nie podoba mi sie manipulacja, której dokonano... > Bajka czego > ja oczekuję, co na to JKM?? :)) ale na co, Jolu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Na brak 20.08.08, 15:46 umiejętności zachowania się prezydenta i jego otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Na brak 20.08.08, 15:57 jola_iza napisała: > umiejętności zachowania się prezydenta i jego otoczenia. > ale którego Jolu? obecnego, czy poprzedniego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Mam nadzieję, że 20.08.08, 16:02 JKM nie zajmuję sobie głowy przeszłymi politykami. No chyba, że z niego taki polityk jak z kozy lira korbowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Jolu 20.08.08, 16:10 nie jestem rzecznikiem Korwina, nawet jego blogu nie czytam regularnie, więc nie podejmuję się odpowiadać na Twoje pytanie :) jedyne, co mogę powiedzieć to, że męzczyźni klasy Korwina nie zawracają sobie (i innym) głowy drobiazgami ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: "Mam wrażenie, że pani Rice się najadła" 20.08.08, 16:53 Ten przygłup mógłby mniej jeść, a ćwiczyć na przykład tyle ile perfekcjonistka Pani Rice ponieważ wygląda jak kupa w krzakach. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: "Mam wrażenie, że pani Rice się najadła" 20.08.08, 17:48 Chamy rozumieją pojcie jedzenia jako czynności fizjologicznej. Nie rozumieją, że podczas jedzenia można zaspakajać także potrzeby estetyczne oraz towarzyskie. Siada cham do stołu i chapie, chapie aż się nachapie. A chamy wokół siedzące pytają - najadłeś się czy jeszcze ci nałożyć? Gdy chamy przenoszą to na grunt dyplomatyczny to widać, że z chamów som! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ugościlim jom, aże ledwo wstała! 21.08.08, 07:33 Parafiańskie pojmowanie gościnności. Nie komentuje się ani tego co ktoś jadł, jak jadł, czy mu smakowało, czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś