Dodaj do ulubionych

Kropiwnicki: Lękajcie się

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.10.03, 22:27
Lękajcie się....głupoty Kropiwnickiego
Obserwuj wątek
    • keltoi Kropiwnicki: Lękajcie się 12.10.03, 22:27
      Co ten schizol znów wymyślił?! Jak Boga kocham, ktoś powinien go
      zbadać...
    • Gość: Wkurzony S-man [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 22:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: . Przetlumacz na polski lub niemiecki, please! IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:46
    • Gość: boog www.ranyboskie.pl IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 22:30
      i nic wiecej.
    • Gość: robin buchachachacha!!!! IP: *.pai.net.pl 12.10.03, 22:34
      j.w. + buchachacha!!!!
    • Gość: polishAM Może właśnie do was to było adresowane. IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 22:39
      Ścierwa, na garnuszku obcych mocodawców. Kto was potrzebuje zasrańcy spod
      gwiazdy Davida. Zasrywacie to forum swoimi antykatolickimi wypocinami, szabas-
      goje.
      • Gość: robin hejka-madralo z Kalifornii! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.10.03, 22:44
        Powiedz prymitywie z Alzhaimerem - gdzie tu, przed toba były jakies wątki
        antykattolickie ? Jak jesteś półgłówkiem - to milcz, chamie !
      • Gość: robin korekta IP: *.pai.net.pl 12.10.03, 22:49
        Tak sie wkurzyłem na tego przygłupa, że pomyliłem w stukaniu
        Filadelfie z Kalifornia. Oto skutki obcowania z debilizmem.
        • Gość: züberman Re: korekta IP: *.biaman.pl 12.10.03, 22:52
          nie przejmuj się - i tak wiemy, że to debil.
          • Gość: booggie Re: korekta IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 22:57
            to nie ma znaczenia. Najpierw przyłączą Kalifornie do Rzeszy a
            potem resztę USA. :))

• Gość: polishAM Re: korekta IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 23:13
          Nie jestem również z Filly. Jestem z New Jersey. Twoja pomyłka to Twoje całe
          życie, ponieważ walisz tu w swoją klawiaturę to co Ci pracodawcy dyktują. Czemu
          nie zdejmiesz własnych portek i nie zarobisz uczciwie na prostytucji. Bo do
          zawodu dziennikarza Ci daleko.
          • Gość: booggie Re: korekta IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 23:18

A sprawdzaliśmy ostatnio paszporcik? Czy aby orzełek nie
            czarny? bez okularów o pomyłke trudno a po wypowiedziach sadzac
            to calkiem mozliwe
            • Gość: polishAM Re: korekta IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 23:26
              Orzełek. Wyście sprzedali interesy Polski. Wy nie macie wstydu. Do głowy wam
              wbito political correctnees i nie potraficie nic od siebie napisać. Do Michnika
              mam jeszcze szacunek. Wiesz co o was powiedział mi na tym forum. Że jesteście
              spineless (bez kręgosłupa). Pomyśl sobie o tym zanim pójdziesz spać.
              • Gość: . Taaa...Michnik z toba gadal. A moze i Napoleon? IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:51
              • bratek4 o Polsce 13.10.03, 00:16
                Nie jest tak źle. Mamy przynajmniej pewność, że jednego idioty mniej w naszym
                kraju. Brunatnego idioty. Zatruwa za to ten piękny stan Pensylwania - ale o to
                niech się juz martwią Amerykanie.
                • Gość: H**KK Re: o Polsce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 06:05
                  bratek4 napisał:

> Nie jest tak źle. Mamy przynajmniej pewność, że jednego idioty
                  mniej w naszym
                  > kraju. Brunatnego idioty. Zatruwa za to ten piękny stan
                  Pensylwania - ale o to
                  > niech się juz martwią Amerykanie.

Oni się nie martwią. Oni potrzbują takich do czyszczenia kibli
                  bo sami się brzydzą.
            • Gość: . To pijak nazistowski i "wrone" widzi na BIALO? IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:50
              • Gość: polishAM Re: To pijak nazistowski i "wrone" widzi na BIALO IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 23:55
                Pijak nazistowski. To wszystko co wyniosłeś z sabatów dydaktycznych?
                • Gość: . Z jakich sabatow, chlopski wiedzminie? IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:56
                  • Gość: booggie Re: Z jakich sabatow, chlopski wiedzminie? IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 23:58
                    MAMO

SABATÓW...

DYDAKTYCZNYCH

ROTFL

• Gość: . Eureka! "Subotnik" wujka Stalina mu sie przysnil! IP: *.server.ntli.net 13.10.03, 00:07
          • Gość: :-) jaki glupek IP: *.88net.trzepak.pl 12.10.03, 23:26
            A ty to co robisz w tych USA ?? Zdradziles ojczyzne ??
            nie odpowiadaj na to pytanie............
            • Gość: polishAM Re: jaki glupek IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 23:32
              Wy mieliście uczyć ludzi demokracji w Polsce, a nie stać się narzędziem w czyiś
              rękach. Tego się wymaga od ludzi prasy. Za rok wracam do Poznania. Nie zostawię
              na was suchej nitki. My tu się przyglądamy na to co się dzieje w Polsce z
              przerażeniem. Że banda przygłupów dała się kupić do kieszeni zagranicznych
              mocodawców. Gdzie wy macie wstyd?
              • Gość: . Wrocisz...Na bezplatne leczenie delirium tremens? IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:53
              • bratek4 [...] 13.10.03, 00:33
              • Gość: KT4D Re: jaki glupek IP: *.iu-bremen.de 13.10.03, 01:56
                Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Wy mieliście uczyć ludzi demokracji w Polsce, a nie stać się
                narzędziem w czyiś
                >
                > rękach. Tego się wymaga od ludzi prasy. Za rok wracam do
                Poznania. Nie zostawię
                >
                > na was suchej nitki.

Nie blagam, nie zatruwaj mojego kochanego miasta. Gnije sobie
                czlowiek w Bremie i chce wrocic do normalnosci, a tu taki jelop
                zyje sobie nawet nie 10km ode mnie :(
                • Gość: polishAM Re: jaki glupek IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 04:05
                  Ty jesteś Poznaniakiem? Potomkiem Powstańców Wielkopolskich? Ofiar Hakaty,
                  Kulturkampf i następnie wysiedleń 1939 roku? Powiem Ci kim jesteś. Osobnikiem
                  któremu z przyzwyczajenia kiwa się głowa w górę i w dół. Ja wohl, yes sir, tak
                  jest, oczywiście już się robi, przepraszam itd. Już wiesz kim?
            • Gość: booggie Korekta IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 23:33
              gada bez sensu, ale koleś fajnie się "nakręca". Najlepiej
              zostać konsumentem popularnych batonów i czytelnikiem komiksów
              z gum do żucia - wtedy życie staje się bajką a sąsiad który ma
              lepszy samochód i ładniejszą żonę - Żydem (oczywiście bez
              kręgosłupa)
              • Gość: polishAM Re: Korekta IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 23:41
                Chciałeś powiedzieć, że moja ocena Żydów wynika z niskich pobudek? Okłamujesz
                sam siebie bo wiesz, że tak nie jest, Albo chcesz po prostu w tani sposób
                wygrać argument. Nic z tego. Oni są takich jakich ich widzimy. A to nie jest
                ładny widok.
                • Gość: KT4D Re: Korekta IP: *.iu-bremen.de 13.10.03, 01:59

> Chciałeś powiedzieć, że moja ocena Żydów wynika z niskich
                  pobudek? Okłamujesz
                  > sam siebie bo wiesz, że tak nie jest, Albo chcesz po prostu w
                  tani sposób
                  > wygrać argument. Nic z tego. Oni są takich jakich ich
                  widzimy. A to nie jest
                  > ładny widok.
                  W Polsce Zydow jest moze z 2500. I moze powiesz mi, ze wszyscy
                  rzadza tym krajem?

Zal mi sie robi, ze zyje ramie w ramie z takimi deklami... Idz,
                  pogadaj z Moskalem, wstap do Polonii, ale nie wracaj do tego
                  Poznania, co? Zrob cos dla tak umilowanej przez siebie
                  Ojczyzny...
              • Gość: bratek Re: Korekta IP: *.biaman.pl 13.10.03, 00:44
                Gość portalu: booggie napisał(a):

> gada bez sensu, ale koleś fajnie się "nakręca". Najlepiej
                > zostać konsumentem popularnych batonów i czytelnikiem komiksów
                > z gum do żucia - wtedy życie staje się bajką a sąsiad który ma
                > lepszy samochód i ładniejszą żonę - Żydem (oczywiście bez
                > kręgosłupa)

Oni są takich jakich ich widzimy.

Booggie, miałeś rację. Ten żałosny kretyn sam to potwierdza.
            • Gość: . Zydzi mu z litosci dali sracze do mycia. Ot, co tu IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:52
              robi...
          • Gość: . Dobry Jezu, deliryk po Zydach widzi dziennikarzy! IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:49
            • Gość: polishAM Re: Dobry Jezu, deliryk po Zydach widzi dziennika IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 23:51
              co, dostałeś ataku wrzoda wątroby?
              • Gość: . A ty juz wogole watroby nie masz. Przepita. IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:55
      • Gość: . A ty znow po denaturacie biale Zydy zobaczyles? IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:47
      • Gość: KT4D Re: Może właśnie do was to było adresowane. IP: *.iu-bremen.de 13.10.03, 01:54

> Ścierwa, na garnuszku obcych mocodawców. Kto was potrzebuje
        zasrańcy spod
        > gwiazdy Davida. Zasrywacie to forum swoimi antykatolickimi
        wypocinami, szabas-
        > goje.
        Lepsze to niz bycie antysemita... Jak i Ty... Potem sie dziwic
        zlym opiniom o Polakach, jak nasz kraj takie ciecie ja Ty
        reprezentuja u Jankesow...
        • Gość: polishAM [...] IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 04:11
      • Gość: młody Re: Może właśnie do was to było adresowane. IP: *.dami.pl 13.10.03, 11:42
        Ty cholerny ksenofobie z pod znaku p. Moskala.Od Polski i
        Polaków won!!!!
    • Gość: cs Sredniowiecze IP: *.unknown.tele.dk 12.10.03, 22:44
      cos takiego chce do EU ?
      banda zacofanych ciemniakow
      • Gość: . Romaszewski mi nie wadzi. A z Unia chrzescijanski IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:58
        solidaryzm spoleczny ma - chocby historycznie (Schuman, Adenauer)- bardzo duzo
        wspolnego. Inna rzecz, ze pokecia nie mam, jak Niesiolowski z Rulewskim moga
        ten solidaryzm pojmowac!
        • Gość: kakadupapuga Zjednoczenie chrześcijańskie, czyli każdy sobie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:58
          Chyba pomyliłeś wątki. Tu pretekstem do wypisywania pierdół jest ten oszołom
          Kropiwnicki i jego 500 zwolenników. A z Romaszewskiego, Rulewskiego i
          Niesiołowskiego - robi sie jaja obok.
    • Gość: booggie weil es nie regnet in Kalifornien IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 22:47
      bo w Kaliforni nie pada, za to mają Szwarciego. Czy Arnie
      przyłączy Kalifornie do III Rzeszy? Ogladajcie Sensacje XXw
      Bogusława Kropiwnickiego :)))

Brunatne koszule włóż

Darz Bór
      • Gość: polishAM Re: There is always sunshine in California IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 23:03
        Człowieku, Twoj łeb został zaprogramowany. Ty już myśleć samodzielnie nie
        potrafisz. Gray Davis, obecny governor CA, zredukował wszystkim Żydom, którzy
        go o to prosili podatki od nieruchomości, Doprowadził zasobny stan do ruiny
        finansowej. A Ty wyszukujesz korzeni nazistowskich 50 lat po zakończeniu wojny.
        Czy Ty już straciłeś ability do logicznego myślenia. Czy wy macie jakieś
        seminaria, gdzie was uczą tych wszystkich bzdur.
        • Gość: . To Davis NADAL za gubernatora robi? I po ch...ja IP: *.server.ntli.net 12.10.03, 23:59
          wam ta elekcja byla?
          • Gość: polishAM Re: To Davis NADAL za gubernatora robi? I po ch.. IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 00:50
            Arnold jest governorem elect. Grey Davis będzie na stołku governora do połowy
            listopada i wtedy nastąpi zmiana. Tak samo jest w wypadku prezydenta. Mija
            kilka miesięcy zanim objęcie stanowiska ma miejsce. Mam nadzieję, że weźmiecie
            sobie do serca to wszystko co wam napisałem.
            • Gość: . A CO mnie w Anglii obchodzi Kalifornia? Do Disneylandu IP: *.nott.cable.ntl.com 13.10.03, 00:53
              jechac nie musze - to dla brytyjskich prolos z kupa dziatek...
            • Gość: KT4D Re: To Davis NADAL za gubernatora robi? I po ch.. IP: *.iu-bremen.de 13.10.03, 02:01

> Arnold jest governorem elect. Grey Davis będzie na stołku
              governora do połowy
              > listopada i wtedy nastąpi zmiana. Tak samo jest w wypadku
              prezydenta. Mija
              > kilka miesięcy zanim objęcie stanowiska ma miejsce. Mam
              nadzieję, że weźmiecie
              > sobie do serca to wszystko co wam napisałem.

Gdyby to byl papier, chetnie bym zaoszczedzil na kupnie
              srajtasmy. Ja tez poznaniak :)

A na serio to obstawiam, ze koles po prostu sie wydurnia i
              tyle. Nie wyobrazam sobie, ze gdzies w tym rejonie Europy
              moglby istniec taki kretyn...
              • Gość: polishAM Re: To Davis NADAL za gubernatora robi? I po ch.. IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 04:15
                Kretynem, Ty nie jesteś kretynem. Ty jesteś shoe shine. To ktoś taki co
                poleruje innym buty. Ale inni to robią z honorem. A Ty???
        • Gość: . A ty straciles wszystkie opportunities. I dlatego IP: *.server.ntli.net 13.10.03, 00:01
          Zyda za wszystko winisz. By sam sobie wmowic, zes nie "loser".
    • Gość: züberman Piąta kolumna? IP: *.biaman.pl 12.10.03, 22:51
      "ChRS zobowiązał się kierować w życiu publicznym społeczną nauką
      ojca świętego Jana Pawła II. - Do dzisiaj nas lekceważono, od
      dziś zaczną się nas bać - zapowiedział Kropiwnicki"

Hmmm, dotąd myślałem, że Kropiwnicki to działacz katolicki. Ale
      skoro uważa, że nauk głowy Kościoła Katolickiego należy się bać,
      to już sam nie wiem, co o tym myśleć.
      • Gość: prowincjusz Re: Piąta kolumna? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 23:01
        Gość portalu: züberman napisał(a):

<ciach>

> Hmmm, dotąd myślałem, że Kropiwnicki to działacz katolicki.
        Ale
        > skoro uważa, że nauk głowy Kościoła Katolickiego należy się
        bać,
        > to już sam nie wiem, co o tym myśleć.

No to chyba będzie - per analogiam do czasów komuny -
        "bijące serce Kościoła"
        Tradycje są kilkusetletnie ;(
        • Gość: polishAM Re: Piąta kolumna? IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 12.10.03, 23:08
          Człowieku Ty tego od siebie nie powiedziałeś. Tobą kieruje obawa o Twój własny
          stołek. Boisz się, że Łuczywo Ciebie wyrzuci z pracy. Prostytucja w
          dziennikarstwie to rzecz niedopuszczalna. Mogę jeszcze zaaprobować dziewczyny
          na ulicy, ale nie Ciebie. Wstyd.
          • Gość: robin Facet... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.10.03, 23:46
            ...czy Ty nie czujesz, że stajesz sie tu pośmiewiskiem ? Piszesz o wszystkich,
            jakby to FORUM było rozmową jakichs dziennikarzy.... Masz obsesje i fobie.
            Zachowujesz sie histerycznie. Idx sobie zwal konia i strzel szklaneczke wódy,
            czy co tam lubisz . I juz sie nie osmieszaj.
            • Gość: . Alez on sie schlal w tym USA jak..."Pole"! IP: *.server.ntli.net 13.10.03, 00:05
            • Gość: polishAM Re: Facet... IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 00:09
              Pośmiewiskiem się stały wasze poklepywania się nawzajem po ramieniu w
              megawątkach z cyklu "co słychać w Wyborczej". Czy sądzisz, że nikt na to nie
              zwrócił uwagi? Zwal konia, wódy, histerycznie, obsesje, fobie. Stary, To
              wszystko na co Ciebie stać. Kiedy na forum Aktualności ludzie potrafią napisać
              ciekawe i pouczające wątki, Ty serwujesz czytelnikom takie szambo? Odwołuję Cię
              do artykułu, który stara się wyjaśnić postępowanie takich jak Ty.

Różni tacy na Forum wyśmiewają się z prób obrony dyskutantów przed
              zorganizowaną agresją i zaszczuwaniem. Coś takiego, ich zdaniem, nie
              istnieje! Zresztą, patrzcie - śmieją się - niby zadręczony(a), a pisze nadal!
              Przez analogię: czy np. zbiorowy gwałt, to coś nagannego? Czy można karać
              kogoś za tę odrobinę przyjemności, jaką sobie podarował? Przecież te niby
              ofiary - żyją, chodzą... Niektóre nawet nadal potrafią się śmiać...

Sierpniowy numer miesięcznika "Charaktery" zamieszcza artykuł pt. "Ukryta
              agresja" - wywiad z psychoanalitykiem i psychoterapeutką Marie-France
              Hirigoyen. Zawiera on wyjaśnienie mechanizmu pewnych działań pewnych osób -
              m.in. na tym Forum. Animatorom "pacynek", ale nie tylko. Oto skrócona wersja
              tego artykułu.

Pojęcie "molestowanie moralne" opisuje zachowania subtelne, mające na celu
              zniszczenie drugiej osoby w taki sposób, aby inni w ogóle tego nie
              spostrzegli.
              Molestowanie moralne polega na niszczeniu psychologicznym drugiej osoby za
              pomocą słów, wrogich zachowań i drobnych incydentów. Rzeczą destrukcyjną są
              nie tyle te drobne działania, co ich powtarzalność. Nigdy nie mamy do
              czynienia z otwartym konfliktem, w którym atakowany mógłby się bronić.

Atakujący konsekwentnie zaprzecza, że jest agresywny. Jednocześnie jest
              przeświadczony, że to on ma zawsze rację i że jego ofiara zasłużyła na takie
              traktowanie. Stara się ją zdominować i traktuje jak przedmiot: gdy przestaje
              być użyteczny, zostaje po prostu wyrzucony. Aby ofiara nie zorientowała się,
              że ma miejsce agresja i reagowała tak, jak chce agresor, stosuje on
              molestowanie w sposób podstępny. Bardzo dba o to, aby ofiara nie zorientowała
              się, że ma do czynienia z przemocą i pochwyceniem. Zręcznie unika
              bezpośrednich odpowiedzi na pytania lub odpowiada nie wprost. W ten sposób
              ofiara nie może być pewna, czy agresor kłamie, czy mówi prawdę, i pozostaje w
              stanie niepewności i zwątpienia. Taki sposób traktowania ofiary może
              doprowadzić do choroby psychicznej. Odkryto to przy okazji studiów nad
              schizofrenią. Agresorowi chodzi także o to, aby odizolować ofiarę od osób i
              rzeczy mogących być dla niej oparciem, a nawet doprowadzić do tego, żeby
              otoczenie zaatakowało ją. Celem działań agresora jest dominacja i wywyższenie
              siebie, dlatego musi poniżyć i upokorzyć kogoś innego.

Zazwyczaj ofiary molestowania wcale nie są osobami słabymi. Wręcz przeciwnie,
              często mają silną osobowość, są tak żywotne, pogodne i radosne, że ma się
              ochotę być takim, jak one. Często są też bardziej uzdolnione. Główne motywy
              molestowania moralnego, to przede wszystkim zawiść i zazdrość, chęć odebrania
              komuś tego, czym się wyróżnia i przyswojenia tej cechy sobie. Oczywiście jest
              to niemożliwe, więc agresor dąży do zniszczenia tej zalety u swojej ofiary.

Jakie konsekwencje zdrowotne ma molestowanie moralne?
              Pierwszą konsekwencją jest destabilizacja psychiczna, pojawia się także wiele
              poważnych problemów psychosomatycznych. Można powiedzieć, że to, co nie może
              być wyrażone słowami, zostaje wyrażone przez ciało. Często mamy także do
              czynienia ze stanami depresyjnymi, niekiedy prowadzącymi do prób
              samobójczych. Podobnie jak w przypadku bezpośredniego ataku, gwałtu czy
              napaści z bronią w ręku, molestowanie moralne też ma konsekwencje
              długofalowe. Człowiek nie potrafi zapomnieć agresji, której był ofiarą.
              Nieustannie wraca do niej myślami. Stara się unikać sytuacji i miejsc, w
              których był molestowany.

W jaki sposób można się bronić przed taką formą agresji?
              Trzeba odważyć się na konfrontację z agresorem i nazwać rzeczy po imieniu:
              domagać się sprecyzowania zarzutów, wyjaśnień i uściśleń. To niekiedy może
              powstrzymać agresora. Agresorzy zazwyczaj nie są ludźmi odważnymi. Warto też
              notować wszystkie przejawy agresji. Przede wszystkim po to, aby móc
              przypomnieć sobie, co się wydarzyło. Akty agresji są czasem tak subtelne, że
              jeśli się ich nie notuje, umykają z pamięci.

Jaki typ ludzi dopuszcza się molestowania moralnego?

Autorka określa ich mianem osobników perwersyjno-narcystycznych. Są to
              ludzie, którzy mają skłonność do traktowania innych jak PRZYDATNYCH
              PRZEDMIOTOW i którzy nie odczuwają żadnych wyrzutów sumienia z powodu ich
              wykorzystania. Jedynym celem tych osobników jest dojście do władzy i
              dominacja nad innymi.
              Zazwyczaj są to osoby, które nadmiernie rozwinęły sferę intelektualną kosztem
              sfery emocjonalnej. Im bardziej są inteligentni, tym bardziej są destrukcyjni.
              Istnieje różnica między neurotykiem a osobnikiem perwersyjno-narcystycznym.
              Neurotyk będzie miał poczucie winy, lub przynajmniej postawi sobie pytanie na
              temat słuszności swego postępowania. Osobnik perwersyjno-narcystyczny uważa
              swoje postępowanie za normalne i uzasadnione.

W jaki sposób stali się agresorami?
              W większości przypadków w dzieciństwie byli traktowani jak przedmioty, byli
              maltretowani... Niekiedy - byli dziećmi ubóstwianymi przez swoje matki lub
              zastępujące je osoby, nie mieli żadnych ograniczeń. Nie zdają sobie sprawy z
              egzystencji innych.

(...)

Tych, których dziwi mój cytat - niechaj dziwi.
              Warto zastanowić się nad definicjami podanymi wyżej.
              Tak sądzę. Autor - nieistotny. Temat istotny.
              Może to ktoś przeczyta. Ogólnie wątek może "łupnąć" w dół - nie obchodzi mnie
              to. Kto ma głowę na karku, i szczęście, żeby zdążyć trafić na ten wątek:-)
              jego sprawa.
              • Gość: . Koles, z Toba naprawde gorzej! Wymyslasz KOLEJNY IP: *.server.ntli.net 13.10.03, 00:12
                nieistniejacy artykul nieistniejacego autora. Z tweja angielszczyzna chyba
                jeszcze gorzej, nizli z polsczyzna yuch Amerykanow, co sobie czytaja posty na
                tym Forum!!!
                • Gość: booggie TO DLATEGO TAK DŁUGO NIC NIE PISAŁ IP: *.acn.waw.pl 13.10.03, 00:15
                • Gość: . Sorry, za literowki - na key boardzie mi sie ciut IP: *.server.ntli.net 13.10.03, 00:16
                  wytarly, pora klawiaturke zmienic. Uszczypnalem cie za ten tekst, bo - wybacz -
                  nic mnie tak nie bawi, jak apokryfy laika z psychologii spolecznej i
                  psychiatrii klinicznej.
                • Gość: polishAM Re: Koles, z Toba naprawde gorzej! Wymyslasz KOLE IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 00:41
                  Tu masz autora. Autor wyraźnie stwierdza, że Twoim postępowaniem kierują
                  problemy w dzieciństwie. To tłumaczy Twój wywyższający się ton, niewybredny
                  atak i unikanie swoich własnych stron ujemnych. Mam nadzieję, że przeczytałeś
                  go uważnie.
                  Autor: tyu@NOSPAM.gazeta.pl
                  Data: 01-08-2002 18:37 zarchiwizowany
                  • Gość: . A CO mnie jakis "loser" obchodzi. A cech ujemnych nie IP: *.nott.cable.ntl.com 13.10.03, 00:56
                    ukrywam: jestem krzywy, garbaty, lysy i szczerbaty. I co? Nie
                    wolno?
                  • Gość: Zenon Re: Koles, z Toba naprawde gorzej! Wymyslasz KOLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:19
                    Zadziwiasz mnie Polishham (w wolnym tlumaczeniu: polska swinski zadek) -
                    powolujesz sie na wnioski plynace z prac Freuda i Junga, tworcow psychoanalizy
                    i jednoczesnie Zydow. Miarkuj sie, bo Moskal cie wytrzaska po pysku.
              • Gość: whatever UNITED STATES OF.... WHATEVER IP: *.acn.waw.pl 13.10.03, 00:16
                and W. stands for "Yet"
              • Gość: KT4D Re: Facet... IP: *.iu-bremen.de 13.10.03, 02:09
                Problem polega na tym, ze ten tekst nijak sie ma do Twojego
                polozenia. Problem polega na tym, ze Twoje poglady nie zostaly
                zaakceptowane przez NIKOGO innego na tym forum. Dlaczego?
                Poniewaz sa bezpodstawne, opieraja sie na pomowieniach i
                domyslach, a nie faktach. Dlatego tez wszyscy jestesmy tutaj
                przeciwko Tobie...

Nawet, gdybys pisal przeciwko Cyganom, a nie Zydom, tak czy
                inaczej walnalbym taka krytyke Ciebie, jaka i teraz odstawiam,
                z tego wzgledu, ze dla mnie ot-taka sobie bezpodstawna
                dyskryminacja jest po prostu niedopuszczalna. Nie wiem, czy
                kiedykolwiek zetknales sie osobiscie z Zydami. Ja - owszem.
                Chodzilem z nimi ramie w ramie do szkoly. I osobiscie nie mam
                do nich nic. Bo w koncu jakis idiota typu Sharon nie przemawia
                za caly narod.

George Orwell w "1984" napisal, ze "zdrowie psychiczne nie jest
                czyms statystycznym". Te slowa wypowiadal glowny bohater
                podczas bycia dreczonym przez sluzby bezpieczenstwa. Niestety,
                ale nie moge sie tutaj z Orwellem zgodzic. Albowiem w tym
                wypadku po prostu nie masz racji. I nawet jezeli na wszystkie
                Twoje teorie spiskowe odpowiadamy wyzwiskami, to tylko z
                oburzenia. I pamietaj takze ze tam, gdzie zyje, tego typu
                wypowiedzi sa karalne...
                • Gość: polishAM Re: Facet... IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 02:40
                  Ponieważ ja mam swoje poglądy, coś o czym Ty nie możesz wiedzieć
                  zdoktrynizowany więźniu samego siebie. Pogodziłeś się z własną rolą w klatce
                  jak Twoi koledzy na garnuszku pracodawców. Ty i Twoi forumowi koledzy to DDR-
                  owcy klaskający w rytm na wiecach SED. Czemu miałbym krytykować Cyganów? Czy
                  oni stosują zasadę odpowiedzialności zbiorowej, burząc domy rodzin wokół West
                  Banku. Czy oni mieszają się do naszych spraw państwowych, rzucają bezpodstawne
                  oszczerstwa? Teorie spiskowe? A skąd wiesz co to jest teoria spiskowa? Każde
                  wydarzenie historyczne miało swoje źródło w spisku. Chcesz zaprzeczyć
                  bezspornym faktom? Nie każ przytaczać mi tu przykładów. Sam je sobie sprawdź.
                • Gość: . KT4D - nie wysilaj sie. Ten czlowiek juz niczego IP: *.nott.cable.ntl.com 13.10.03, 03:43
                  nie odbiera, nic juz ze swiata zewnetrznego do niego nie dotrze.Dzieki Bogu, ze
                  nie zasmradza nam Europy. A moze to tylko czlowiek oblakany? Biedaczek...
                  • Gość: polishAM Re: KT4D - nie wysilaj sie. Ten czlowiek juz nicz IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 03:57
                    Powąchaj swój własny post. Czujesz, bo ja czuję.
            • bratek4 potrzeba zaistnienia 13.10.03, 00:19
              Gość portalu: robin napisał(a):

> ...czy Ty nie czujesz, że stajesz sie tu pośmiewiskiem ? Piszesz o
              wszystkich,
              > jakby to FORUM było rozmową jakichs dziennikarzy.... Masz obsesje i fobie.
              > Zachowujesz sie histerycznie. Idx sobie zwal konia i strzel szklaneczke wódy,
              > czy co tam lubisz . I juz sie nie osmieszaj.

Kiedy on inaczej dać znać o sobie nie potrafi.
              • Gość: . I widzicie? Poszedl sobie. A bylo tak wesolo... IP: *.nott.cable.ntl.com 13.10.03, 00:54
              • Gość: polishAM Re: potrzeba zaistnienia IP: *.nas53.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 04:42
                Zaistnienie. Twoim zakichanym obowiązkiem jest służyć społeczności i ją
                umacniać, dekorowany strojnisiu. Demokracja inteligencie to wyspa bezludna
                gdzie wylądowałeś z rozbitego okrętu. Będzie tam miejsce na cynizm? Nie, bo Cię
                współmieszkańcy upieką na grillu. Masz pierwszą lekcję demokracji.
                • neceser szynka z kompleksem niebycia inteligentem 13.10.03, 06:08
                  Inteligencja, robolu, jest uprzywilejowana w kazdym kraju. Robole sa do roboty
                  dla nich.

> Zaistnienie. Twoim zakichanym obowiązkiem jest służyć społeczności i ją
                  > umacniać, dekorowany strojnisiu. Demokracja inteligencie to wyspa bezludna
                  > gdzie wylądowałeś z rozbitego okrętu. Będzie tam miejsce na cynizm? Nie, bo
                  Cię
                  >
                  > współmieszkańcy upieką na grillu. Masz pierwszą lekcję demokracji.
                • Gość: Zenon Re: potrzeba zaistnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:27
                  Sieg Heil Mein Fuhrer! Volk uber alles!
                  Gdzie ja to juz slyszalem?
                • bratek4 potrzeba zaistnienia 13.10.03, 10:33
                  Matołku, być może twoim pierwszym obowiązkiem jest służyć - i służysz wiernie:
                  Głupocie.
          • Gość: . A mnie KTO wyrzuci? Blair z anglikanskiego Timesa? IP: *.server.ntli.net 13.10.03, 00:04
            Dla normalnych: Times jest laicki, choc chrzescijansko-mieszczanski etos do
            dzis sie w nim jakos uchowal.
          • Gość: H**KK polishAM - kropidło ?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 06:19
            Czy zauważyliście , że komentarze polishAM sugerują jakby
            kropidło ze sztabem czarnych doradców pod nickiem polishAM
            chciał się odgryżć na forum, że go nikt nie lubi ? Tutaj [bodaj]
            nie ma pozytywnych komentarzy o kropidle prócz tego jednego . A
            ten wściekle atakuje forum, jakby orgazmu dostawał.
            • Gość: polishAM Re: polishAM - kropidło ?! IP: *.nas17.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 07:43
              Ja zrobiłem wielką przysługę tym panom, że się dołączyłem do ich drętwej i
              martwej, właściwie nie wiem czego. Polemiki, czy dyskusji to raczej nie. Raczej
              tania koszulka z reklamą, czyli próbują zarejestrować swą obecność na tym
              forum, żeby sprawić wrażenie, że to forum dyskusyjne. Jednym słowem dałem im
              wszystkim do zrozumienia, że to oni są wyobcowani o czym wyraźnie świadczą
              wybory na prezydenta miasta Łódź. Brawo prezydencie Kropiwnicki.
      • Gość: . Moze przeszedl na islam. Ale jeszcze nie smie IP: *.server.ntli.net 13.10.03, 00:02
        mowic o jihad...
    • Gość: Oszołom z RM Re: Kropiwnicki: Lękajcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 23:05
      To jest rozbijacka robota! przecież jest już partia narodowa i katolicka! to
      LPR!
      • Gość: katarsis Majowy przewrocik bis mu w głowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 00:05
        Niejeden tęskni za zdecydowanym rach, ciach i po wszystkim.
        Niestety od myślenia o przewrotach w głowie się tylko
        przewraca.
    • Gość: Krzys52 Raz ZCh-N-owiec - Zawsze ZCh-N-owiec IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 03:47
      Wyglosilem te opinie gdy dowiedzialem sie, ze w kampanii wyborczej na
      burmistrza Lodzi, Kropiwnicki powiedzial, iz jego przygoda z ZCh-N byla
      nieporozumieniem. Prawdopodobnie dzieki temu klamstwu wygral. Teraz
      zalozyl "ZCh-N inaczej".
      .
      K.P.
    • Gość: H**KK Bójcie się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 05:55
      Po uwaleniu [z wykorzystaniem wielu środków publicznych] parady
      w Łodzi teraz może przyjść pora [jeśli kropidło dalej pójdzie
      tym kierunkiem] na zlikwidowanie dyskotek, zabaw, kawiarni itd .
      W to miejsce można przecież wstawić ośrodki medytacji Jana Pawła
      II. W każdym autobusie i tramwaju msza święta . KK przekaże się
      nieliczne już nieoddane jeszcze KK majątki. Glempa zrobi się
      głównym ideologiem w polsce. Będzie narzucał główne nurty
      politykom, ekonomistom, organom ścigania. Ustanowi się prawo
      naturalne, a nie jakieś porąbane nieskuteczne prawo polskie.
      Naturalne to wiadomo - od Bozi , to musi być dobre. Glemp będzie
      głównym orzecznikiem i dysponentem . Jego chlapnięcie będzie
      wykładnią .....
      • Gość: polishAM Re: Bójcie się IP: *.nas17.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 07:16
        Przestań histeryzować jak stara ciotka. Zawsze możesz się przyłączyć do sabatu
        Owsika i tam medytować religię Kryshna. Kogo obchodzi Twój wylewany płacz.
        Łodzianie wybrali sobie bardzo dobrego prezydenta i Ty możesz jedynie wylewać
        łzy na tym forum. Weź się w garść.
    • Gość: Zibi. Re: Kropiwnicki: Lękajcie się IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.10.03, 06:50
      Pachołki watykańskie mpgą mnie pocałować w d...!
      • Gość: polishAM Re: Kropiwnicki: Lękajcie się IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.10.03, 14:07
        Uspokój się nietoperzu.
    • Gość: Towarzysz Re: Kropiwnicki: Lękajcie się IP: *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 10:49
      Kropiwnicki szuka wczorajszego dnia. Jego totumfacki
      przewodniczący ZCHN-u w Małopolsce Gołdynia współrządzi z
      towarzyszmi z SLD-UP w powiecie oświęcimskim i jednocześnie
      współtworzy nową partię z Kropiwnickim. To świadczy tylko o
      Kropiwnickikm i jego intencjach.
    • Gość: Lupaszko Re: Kropiwnicki: Lękajcie się IP: 195.116.190.* 13.10.03, 13:28
      Panie Pawle Kukiz. Czas odświeżyć Wasz wielki i celny
      przebój "ZhN już się zbliża" . Kropiwnicki to wielki jajcarz,
      nic go życie nie nauczyło.
    • Gość: legalista Re: Kropiwnicki = HIPOKRYTA IP: *.gpw.com.pl 13.10.03, 18:00
      O takich jak oN mówi Pismo św. jako o wilkach w owczych skórach
      w stadzie wiernych.

Dlatego zgadzam się tylko w jednym z Kropiwnickim:
      NALEŻY SIĘ GO LEKAĆ - UWAŻAJMY JAKO KATOLICY I CHRZEŚCIJANIE NA
      nIEGO I jEMU pODOBNYCH !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka