basia.basia 17.10.03, 11:48 Dziwna rozmowa. W ostatnim zdaniu jest coś o potknięciu. Albo on ściemnia, by nie zapeszyć albo spartolili robotę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t1s Re: OLEKSY w RMFFM IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 12:13 To link do tego wywiadu; www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=60698 Oleksy tak się zapiera, że siłą nie wsadzą go na stołek premiera. Zresztą kto by chciał brać teraz schedę po Millerze? Józek szykuje się pewnie do objęcia przywództwa nad przyszłą opozycją. A Lesio niech haruje dalej by była ona jak najmniejsza. Życzę mu powodzenia:). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: OLEKSY w RMFFM 17.10.03, 12:21 Od kilku dni widzę ,że Basia bardzo silnie wierzy w możliwość przewrotu pałacowego w SLD. Ja tej możliwosci nie widzę. Podobnie jak nie widzę Oleksego w roli zamachowca. Sugestie dziennikarzy się nie liczą. Liczy się głos "aktywu",a idolem aktywu jest właśnie Miller i Jakubowska. Oleksy wydaje się być przestraszony całą sprawą. Wczoraj nerwowo zareagował na opinię Sierakowskiej. Tak nie zachowuje się rywal do walki w stadzie. Coś szumi w SLD.Zza zamkniętch drzwi na Rozbrat dobiegają odgłosy bójki. Jednak to nie Oleksy tam walczy. Zaczynam się zastanawiać czy to nie Miller nie rozprawia się ze swoimi twardłogłowymi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: OLEKSY w RMFFM 17.10.03, 12:30 Żarty żartami ale Miller chyba polegnie. Wczoraj poległ Sobotko. Przesłuchają go pewnie w poniedziałek. Dalszy ciąg to będzie obciążenie tym wszystkim Janika. Przeczytałam w Życiu Warszawy artykuł, w którym wypowiadają się ludzie z CBŚ. Większość traktuje to co się stało jako zdradę. I mają rację. To pójdzie na rachunek Janika, który się już raz nie popisał z tą spartoloną akcją przeciw dwóm opryszkom. Zginęło dwóch policjantów. Teraz zostali nara- żeni ludzie z CBŚ, po to by ratować sldowskich opryszków ze Starachowic. Janik się chyba tym razem nie wybroni. Poza tym głośne mówienie o usunięciu Millera poszło w Polskę. Następne sondaże, już po upadku Sobotki, ewentualnie Janika i plotkach o osłabieniu Millera oraz pomysłach Hausnera będą jeszcze gorsze. I to może być ten moment. Za miesiąc. Wiem, że wymiana Millera na Oleksego nic już nam nie pomoże, bo oni nie mają kim zrobić porządku w tym kraju. Ani żadnych sensownych pomysłów z siebie nie wykrzeszą. Kadry zostaną przecież te same. Ale w krótkim czasie okaże się, że Oleksy nic nie pomoże. I to może być ich ostateczny koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: OLEKSY w RMFFM IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 12:53 basia.basia napisała: > Żarty żartami ale Miller chyba polegnie. > > Wczoraj poległ Sobotko. Przesłuchają go > pewnie w poniedziałek. Dalszy ciąg to będzie > obciążenie tym wszystkim Janika. Przeczytałam > w Życiu Warszawy artykuł, w którym wypowiadają > się ludzie z CBŚ. Większość traktuje to co się > stało jako zdradę. I mają rację. To pójdzie na > rachunek Janika, który się już raz nie popisał > z tą spartoloną akcją przeciw dwóm opryszkom. > Zginęło dwóch policjantów. Teraz zostali nara- > żeni ludzie z CBŚ, po to by ratować sldowskich > opryszków ze Starachowic. Janik się chyba tym > razem nie wybroni. Też bym chciał aby Janik poleciał. To jeden z najgroźniejszych facetów w tej rządzącej bandzie. Ale optymistą nie jestem. Zauważyłaś jak SLDowcy bronią Sobotki a naskakują na Kurczuka? Kiedy Sobotka mówił w sejmie przed złożeniem immunitetu "w państwie prawa czuję się zagrożony" dostał brawa od lewej strony sali. Można zrywać boki, bo to oni przecież rządzą, ale to pokazuje jak wielka jest niechęć SLDowców do Kurczuka. Tym samym wyrazili poparcie dla Janika. > Poza tym głośne mówienie o usunięciu Millera > poszło w Polskę. Następne sondaże, już po upadku > Sobotki, ewentualnie Janika i plotkach o osłabieniu > Millera oraz pomysłach Hausnera będą jeszcze > gorsze. I to może być ten moment. Za miesiąc. > Wiem, że wymiana Millera na Oleksego nic już > nam nie pomoże, bo oni nie mają kim zrobić > porządku w tym kraju. Ani żadnych sensownych > pomysłów z siebie nie wykrzeszą. Kadry zostaną > przecież te same. Ale w krótkim czasie okaże się, > że Oleksy nic nie pomoże. I to może być ich > ostateczny koniec. Tak, to by było tylko wytapetowanie rozsypującego się budynku, ale dało by im złapać oddech i może spowoliniło albo i zatrzymało spadek SLD w sondażach. Miller jest gwarantem, że ten trend się utrzyma i dlatego wolałbym aby już dotrwał do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: OLEKSY w RMFFM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 12:55 basia.basia napisała: > Wiem, że wymiana Millera na Oleksego nic już > nam nie pomoże, bo oni nie mają kim zrobić > porządku w tym kraju. Oleksy też to wie i dlatego się wykręca. Po co mu kilkunastomiesięczne premierowanie po którym zostana złe wspomnienia. On woli żeby został Leszek, skoro jest taki zdeterminowany. > Ani żadnych sensownych > pomysłów z siebie nie wykrzeszą. Po co im własne pomysły - można się podpiąć pod cudze, jak już było z podatkiem liniowym przy okazji głosowania nad wotum zaufania. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: OLEKSY w RMFFM 17.10.03, 13:12 Gość portalu: Ayran napisał(a): > Oleksy też to wie i dlatego się wykręca. Po co mu kilkunastomiesięczne > premierowanie po którym zostana złe wspomnienia. On woli żeby został Leszek, > skoro jest taki zdeterminowany. Całkiem możliwe. Możliwe,że Oleksy myśli długodystatnsowo. Jest juz niemal przesądzone zwyciestwo PO i PIS w wyborach. Wiadomo również ,że pierwsze lata w UE będa bardzo trudne. Oleksy może liczyć wtedy na powrót po czterech latach na czele odmłodzonego i oczyszczonego SLD. Z jego punktu widzenia aktualne dobijanie Millera wcale nie jest takie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: OLEKSY w RMFFM 17.10.03, 13:35 Po chwili refleksji przepraszam Szanownych Forumowiczów za chwilę naiwności. SLD oczyszczony? Kto i co miałoby go oczyscić? Dyduch i weryfikacja? Ech.. w ten sytuacji zawsze aktualne wydaje się zdanie starego Katona: SLD powinno być zniszczone. Wtedy, po 30 latach gdy już wymrze pokolenie Kwiatkowskich i Czarzastych można myśleć o nowej partii lewicowej. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: OLEKSY w RMFFM 17.10.03, 13:06 basia.basia napisała: > Poza tym głośne mówienie o usunięciu Millera > poszło w Polskę. Następne sondaże, już po upadku > Sobotki, ewentualnie Janika i plotkach o osłabieniu > Millera oraz pomysłach Hausnera będą jeszcze > gorsze. I to może być ten moment. Za miesiąc. O tak, to jest niezwykle ważny sygnał.Pierwszy raz głośno mówi się o odsunięciu Millera. Tego nie sposób przecenić. > Wiem, że wymiana Millera na Oleksego nic już > nam nie pomoże, bo oni nie mają kim zrobić > porządku w tym kraju. Ani żadnych sensownych > pomysłów z siebie nie wykrzeszą. Kadry zostaną > przecież te same. Ale w krótkim czasie okaże się, > że Oleksy nic nie pomoże. I to może być ich > ostateczny koniec. Dla mnie to żadna alternatywa.SLD Millera czy Oleksego.Jak sama napisałaś kadry pozostaja te same.Na każdym szczeblu. Ostateczny koniec jest jedyną alternatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: OLEKSY w RMFFM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 12:26 Dlaczego nikt nie wymienia Hausnera jako kandydata na premiera? Jeśli on sam nie chce, to nawet mu się dziwię, bo w sytuacji niepowodzenia jego planu i tak będzie wskazywany jako winny. Miller to nie Mazowiecki i nie warto tak się dla niego poświęcać. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: OLEKSY w RMFFM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 13:08 Wyciąć administracje tego kraju w pień. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Macie rację! 17.10.03, 13:25 Jak przeczytałam Wasze spostrzeżenia to doszłam do wniosku, że było coś knute ale ta burzliwa narada z Hausnerem komuś uświadomiła jak beznadziejna jest sytuacja. Dla nich. Oleksy głupi nie jest. Z tego wszystkiego wynika, że może nastąpić tąpnięcie z wielkim hukiem, jeśli się moje przewidywania sprawdzą. Z tymi notowania- mi to mi chodzi o element psychologiczny. Jak ludzie zobaczą, że ten kolos ma miękkie nogi to się od niego odwrócą. Więc to, że się głośno mówi i to jego ludzie mówią głośno, jest tym elementem najważniejszym. A różne rzeczy się jeszcze wydarzą. Wcześniejsze wybory? Żeby tylko Ci, co przyjdą po nich wzięli się zaraz do roboty. Już teraz trzeba się szykować i być w pogotowiu. Odpowiedz Link Zgłoś