oszolom.z.radia.maryja 21.10.03, 13:13 biznes.onet.pl/0,816487,wiadomosci.html - Ostrzegaliśmy! to nie chcieliście nas słuchać a teraz znów wyszło na moje..poraz kolejny zresztą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: Polacy zastaną pozbawieni gruntów 21.10.03, 13:17 co ci biedny oszołku wyszło?gdybys miał grunt pod nogami to byś nie przepisywał głupot. oszoł, dlaczego nie masz nawet sladów rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Polacy zastaną pozbawieni gruntów 21.10.03, 13:20 venus99 napisał: > co ci biedny oszołku wyszło?gdybys miał grunt pod nogami to byś nie przepisywał > > głupot. > oszoł, dlaczego nie masz nawet sladów rozumu? - rozum nie zostawia sladów tak jak np koło czy inny widzialny przedniot wpo tej wypowiedzi wyszło że to ty jesteś pozbawiony kompletnie rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Polacy zastaną pozbawieni gruntów 21.10.03, 13:25 oszoł, twój rozum NIE MOŻE zostawiać ŻADNYCH śladów bo go nie masz. to po Rydzyku tak? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Polacy zastaną pozbawieni gruntów 21.10.03, 14:11 venus99 napisał: > oszoł, twój rozum NIE MOŻE zostawiać ŻADNYCH śladów bo go nie masz. > to po Rydzyku tak? -lepiej sprawdź czy aby ty go nie zgubiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongo Kolejna koszmarna bzdura IP: *.it-net.pl 21.10.03, 14:27 > - Ostrzegaliśmy! to nie chcieliście nas słuchać a teraz znów wyszło na > moje..poraz kolejny zresztą tak. wyszło. Wyszło że jestes osioł. Przed referendum konstytucyjnym wpadła mi w ręce ulotka jakiegoś koła parafialnego ostrzegająca cóż to się nie stanie jak przyjmiemy konstytucję. Między innymi panstwo miało odebrać dzieci rodzicom i zabronić wychowywania ich po katolicku. Taki to "wniosek" wyprowadzono z przepisów o Rzeczniku Praw Dziecka i obowiazku szanowania przez rodziców przekonań religijnych dziecka. Tak samo jest tutaj. Nie ma mowy o żadnym "wywłaszczaniu" Polaków, anie pozbawianiu ich ziemi. To, że w państwach UE nie funkcjonuje użytkowanie wieczyste to też nie ma najmniejszego znaczenia. Niemieccy "własciciele" wyciagi z ksiąg wieczystych mogą sobie oprawić w ramki i powiesić nad łózkiem. Nie ma mowy o "odzyskaniu" tych nieruchomości tak jak w przypadku zajętych na potrzeby reformy rolnej - bo tu nie było żadnego kryterium poza obywatelstwem właściciela. Jak był niemcem to nieruchomosć stracił. I do widzenia. I jeszcze jedno. Żadne sady europejskie nie będą miały tu nic do gadania, a żadne dyrektywy nie mogą nam nakazac zwrotu tycvh nieruchomości. Kwestia własności nieruchomości leży w WYŁĄCZNEJ JURYSDYKCJI państwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejna koszmarna bzdura 21.10.03, 14:59 Gość portalu: Bongo napisał(a): > > - Ostrzegaliśmy! to nie chcieliście nas słuchać a teraz znów wyszło na > > moje..poraz kolejny zresztą > > tak. wyszło. Wyszło że jestes osioł. > -mów za siebie! > Przed referendum konstytucyjnym wpadła mi w ręce ulotka jakiegoś koła > parafialnego ostrzegająca cóż to się nie stanie jak przyjmiemy konstytucję. > Między innymi panstwo miało odebrać dzieci rodzicom i zabronić wychowywania ich > > po katolicku. Taki to "wniosek" wyprowadzono z przepisów o Rzeczniku Praw > Dziecka i obowiazku szanowania przez rodziców przekonań religijnych dziecka. > - i w znacznej mierze sie tak stało dzieciaki nie są wychowywane po katolicku tylko w filozofii totalnego luzu i róbta co chceta czym to zaowocowało? mieliśmy się o tym okazję niedawno przekonać w pewnym toruńskim technikum gdzie młodzież zarzuciła swemu nauczycielowi kosz na głowę!! > Tak samo jest tutaj. Nie ma mowy o żadnym "wywłaszczaniu" Polaków, anie > pozbawianiu ich ziemi. - Polecam ci wycieczkę w Zachodniopomorskie okolice Polic Stargardu Szzczecińśkiego i Łobza.. same niemieckie szyldy..polska własnosć tam to rzadkość! To, że w państwach UE nie funkcjonuje użytkowanie > wieczyste to też nie ma najmniejszego znaczenia. Niemieccy "własciciele" > wyciagi z ksiąg wieczystych mogą sobie oprawić w ramki i powiesić nad łózkiem. - Prawo unijne to akt wyższego rzędu niż konstytucja RP i jesli Bruksela zażyczy sobie byśmy My jako Polacy dawali jakieś odszkodowania ziomkom niemieckim to tak się stanie! > Nie ma mowy o "odzyskaniu" tych nieruchomości tak jak w przypadku zajętych na > potrzeby reformy rolnej - bo tu nie było żadnego kryterium poza obywatelstwem > właściciela. Jak był niemcem to nieruchomosć stracił. I do widzenia. > - Ale moze odzyskać jeśli uda sie w UE przepchnąć anulowanie dekretów Benesza itp aktów ustanowionych po II wojnie światowej wystarczy ze UE potępi wysiedlenia i sprawa będzie otwarta. Niemcy juz zapowiedzieli że jeśli uda sie Żydom odzyskać majątki utracone w czasie wojny to Oni Niemcy pójdą w ich ślady > I jeszcze jedno. Żadne sady europejskie nie będą miały tu nic do gadania, a > żadne dyrektywy nie mogą nam nakazac zwrotu tycvh nieruchomości. Kwestia > własności nieruchomości leży w WYŁĄCZNEJ JURYSDYKCJI państwa polskiego. - Eurokonstytucja to prawo wyższego rzędu niż konstytucja RP gdyby było inaczej nie byłyby konieczne żadne dostosowania do unijnych wymogów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongo Re: Kolejna koszmarna bzdura, osiole IP: *.it-net.pl 21.10.03, 15:22 > > - i w znacznej mierze sie tak stało dzieciaki nie są wychowywane po katoli > cku tylko w filozofii totalnego luzu i róbta co chceta czym to zaowocowało? > mieliśmy się o tym okazję niedawno przekonać w pewnym toruńskim technikum gdzie młodzież zarzuciła swemu nauczycielowi kosz na głowę!! Czy ty rozumiesz co się do ciebie mówi? A co to ma współnego z powołaniem RPD i respektowaniem wolności religijnej dziecka? Chciałem ci uzmysłowić, ze uznawanie każdego działania jako wstępu do jakiejś apokalipsy społecznej jest co najmniej niepoważne. > - Polecam ci wycieczkę w Zachodniopomorskie okolice Polic Stargardu > Szzczecińśkiego i Łobza.. same niemieckie szyldy..polska własnosć tam to > rzadkość! i oczywiście wszyscy ci Niemcy wywłaszczyli Polaków. Przyjechali czołgami i dali 5 minut na spakowanie walizek. Zastanów się co gadasz > - Prawo unijne to akt wyższego rzędu niż konstytucja RP i jesli Bruksela > zażyczy sobie byśmy My jako Polacy dawali jakieś odszkodowania ziomkom > niemieckim to tak się stanie! czy to prawda, ze studiowałeś Prawo? Bo Rodrig mi coś takiego opowiadał? W każdym razie miał rację, że na prawie to ty się znasz mniej niż osioł na teologii. Prawo unijne nie jest aktem wyższego rzędu niż konstytucja. A co do odszkodowań to bruksela nie ma tu nic do zyczenia sobie. Bo kwestia własności nieruchomosci jest regulowana przez prawo KRAJOWE. Jak chcesz się wypowiadać o prawie unijnym najpierw postaraj się cokolwiek o nim poczytać. I mam tu na mysli fachowe podręczniki, a nie schizofreniczne rojenia radiomaryjnych "ekspertów prawnych" z manią antyunijną. > - Ale moze odzyskać jeśli uda sie w UE przepchnąć anulowanie dekretów Benesza > itp aktów ustanowionych po II wojnie światowej wystarczy ze UE potępi > wysiedlenia i sprawa będzie otwarta. Niemcy juz zapowiedzieli że jeśli uda sie > Żydom odzyskać majątki utracone w czasie wojny to Oni Niemcy pójdą w ich ślady Możesz mi wyjaśnić w jaki sposób UE mogłaby cokolwiek anulować? Jakieś podstawy prawne? Czy ty wogóle rozumiesz jak działa UE? I co to jest prawo unijne? Wbij sobie jeszcze raz do tej swojej tepej pały: ANI PARLAMENT UE ANI SĄDY EUROPEJSKIE NIE MOGĄ ANULOWAĆ ŻADNEGO PRAWA USTANOWIONEGO PRZEZ PAŃSTWA CZŁONKOWSKIE. Potepić sobie może. I wezwać do zadośćuczynienia też. Ale nie może nic narzucić. > - Eurokonstytucja to prawo wyższego rzędu niż konstytucja RP gdyby było inaczej nie byłyby konieczne żadne dostosowania do unijnych wymogów głąb z ciebie a nie prawnik. Toż to jakaś koszmarna bzdura. Primo: jeszcze nie ma konstytucji unijnej. Secundo: owe dostosowywanie nie wynika z nadrzędności prawa unijnego, ale z obowiązku przyjęcia pewnych standardów. Gdyby prawo unijne było nadrzędne to obowiązywałoby ono zamiast krajowego i nie trzeba by było nic dostosowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejna koszmarna bzdura, osiole 21.10.03, 15:53 Gość portalu: Bongo napisał(a): > > > Czy ty rozumiesz co się do ciebie mówi? - a czy ty rozumiesz co do ciebie się mówi? A co to ma współnego z powołaniem RPD i > > respektowaniem wolności religijnej dziecka? Chciałem ci uzmysłowić, ze > uznawanie każdego działania jako wstępu do jakiejś apokalipsy społecznej jest > co najmniej niepoważne. > - lepiej to olać i potem obudzić się z ręką w nocniku... > > > > > i oczywiście wszyscy ci Niemcy wywłaszczyli Polaków. Przyjechali czołgami i > dali 5 minut na spakowanie walizek. Zastanów się co gadasz > - aleś ty durny i zacofany! dzis nowych terytoriów nie zdobywa się orężem tylko za pomocą gotówki. Reformy doprowadzily do skrajnej nedzy miejscowych więc by zdobyc trochę grosza sprzedali co mieli..dziś oni sa klientami przytułków i opieki spolecznej a tam gdzie niegdyś mieszkali rozpanoszyli sie Niemce i Holendry > > -> czy to prawda, ze studiowałeś Prawo? Bo Rodrig mi coś takiego opowiadał? W > każdym razie miał rację, że na prawie to ty się znasz mniej niż osioł na > teologii. Prawo unijne nie jest aktem wyższego rzędu niż konstytucja. -Kłamstwo ! jest! A jeśli nie jest to po kiego licha my się dostosowujemy? A co do > odszkodowań to bruksela nie ma tu nic do zyczenia sobie. Bo kwestia własności > nieruchomosci jest regulowana przez prawo KRAJOWE. Jak chcesz się wypowiadać o > prawie unijnym najpierw postaraj się cokolwiek o nim poczytać. I mam tu na > mysli fachowe podręczniki, a nie schizofreniczne rojenia > radiomaryjnych "ekspertów prawnych" z manią antyunijną. > - ja mówię tylko to jak to wygląda w praktyce książki waszych ekspertów nie przystają do dzisiejszej rzeczywistości > > > Możesz mi wyjaśnić w jaki sposób UE mogłaby cokolwiek anulować? Jakieś podstawy > > prawne? Czy ty wogóle rozumiesz jak działa UE? I co to jest prawo unijne? Wbij > sobie jeszcze raz do tej swojej tepej pały: ANI PARLAMENT UE ANI SĄDY > EUROPEJSKIE NIE MOGĄ ANULOWAĆ ŻADNEGO PRAWA USTANOWIONEGO PRZEZ PAŃSTWA > CZŁONKOWSKIE. Potepić sobie może. I wezwać do zadośćuczynienia też. Ale nie > może nic narzucić. > > - wystarczy że ograniczy nam subwencje dotacje dopłaty..to już wystarczy by wymóc na naszych władzach cokolwiek..o jakże ty jest naiwny wierzsz we wszystko co ci telewizowrek powie i ci gładkomówiący politykierzy...żal mi ciebie... > > - Eurokonstytucja to prawo wyższego rzędu niż konstytucja RP gdyby było > inaczej nie byłyby konieczne żadne dostosowania do unijnych wymogów > > głąb z ciebie a nie prawnik. Toż to jakaś koszmarna bzdura. Primo: jeszcze nie > ma konstytucji unijnej. - ale będzie! trwają nad nią prace i marne szanse byśmy obronili ustalenia z Nicei.. te rzeczywiscie były dla nas w miarę korzystne Secundo: owe dostosowywanie nie wynika z nadrzędności > prawa unijnego, ale z obowiązku przyjęcia pewnych standardów. -na jedno wychodzi na nic tu twoje pseudowywody...przecież to wszystko to i tak jest jedna wielka nowomowa Gdyby prawo > unijne było nadrzędne to obowiązywałoby ono zamiast krajowego i nie trzeba by > było nic dostosowywać. - ku temu to wszystko zmierza.. mówi ci coś termin tendencja? tendencje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongo Re: Kolejna koszmarna bzdura, osiole IP: *.it-net.pl 21.10.03, 16:10 > - lepiej to olać i potem obudzić się z ręką w nocniku... zaraz... to na tej samej zasadzie nalezy bić na alarm, gdy partie katolickie sprzeciwiaja się edukacji seksualnej w szkołach. Przeciez jak tak dalej pójdzie to zabronia nauczania astronomii - bo by się wydało, że w Niebie nie stwierdzono istnienia Boga, a nadto teorii ewolucji, historii, oprócz historii kościoła, czytania czegokolwiek poza biblią a dzewczynki to wogóle nie będa mogły się uczyć. Lepiej zaprotestowac niz obudziś cie z ręką .... na stosie. > - aleś ty durny i zacofany! dzis nowych terytoriów nie zdobywa się orężem > tylko za pomocą gotówki. Reformy doprowadzily do skrajnej nedzy miejscowych > więc by zdobyc trochę grosza sprzedali co mieli..dziś oni sa klientami > przytułków i opieki spolecznej a tam gdzie niegdyś mieszkali rozpanoszyli sie > Niemce i Holendry Aaaa, wykupili! Czy zauważasz subtelna różnicę między "wykupieniem" i "wywłaszczeniem"? > -Kłamstwo ! jest! A jeśli nie jest to po kiego licha my się dostosowujemy? Prawo unijne nie stoi ponad konstytucją. A dostosowujemy się do niego z własnej woli - dlatego, że jest to warunek przystąpienia do unii. Traktat akcesyjny jest umową międzynarodową. Żeby zawrzeć umowę musimy spełnić warunki. Gdyby stało wyżej nie trzebaby się było do niego dostosowywać. > - ja mówię tylko to jak to wygląda w praktyce książki waszych ekspertów nie > przystają do dzisiejszej rzeczywistości taaa? a ze się tak zapytam skąd u Ciebie "praktyczna" wiedza z dziedziny prawa unijnego? Aktualna, przystająca do rzeczywistości i znacznie dokładniejsza niz publikacje naukowe na temat prawa UE? Możesz zdradzić źródło? > > - wystarczy że ograniczy nam subwencje dotacje dopłaty..to już wystarczy b > y wymóc na naszych władzach cokolwiek..o jakże ty jest naiwny wierzsz we wszystko co ci telewizowrek powie i ci gładkomówiący politykierzy...żal mi ciebie... A mi żal ciebie. Wierzysz we wszystko co przeczytasz w ND i usłyszysz w RM, biedny zmanipulowany osiołku. Nie moga nam "obciąć" bo musieli by "obciąc" wszystkim. Radzę ci , poczytaj wiarygodne publikacje na temat prawa UE. Dlaczego ja z tobą gadam? Rodrig miał rację, że jesteś nieprzemakalny, i im mniej wiesz na jakiś temat tym głupsze argumenty przytaczasz na obronę zasłyszanej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejna koszmarna bzdura, osiole 21.10.03, 16:22 Gość portalu: Bongo napisał(a): > >> zaraz... to na tej samej zasadzie nalezy bić na alarm, gdy partie katolickie > sprzeciwiaja się edukacji seksualnej w szkołach. -ależ jest ona prowadzona pod nazwą wycghowanie do życia w rodzinie! Przeciez jak tak dalej pójdzie > > to zabronia nauczania astronomii - bo by się wydało, że w Niebie nie > stwierdzono istnienia Boga, a nadto teorii ewolucji, historii, oprócz historii > kościoła, czytania czegokolwiek poza biblią a dzewczynki to wogóle nie będa > mogły się uczyć. Lepiej zaprotestowac niz obudziś cie z ręką .... na stosie. > -Czy ty żeś kiedykolwiek zajrzał do dokumentów ostatniego soboru? bo mam wrażenie że ty wciąż wiedzę o kosciele czerpiesz z dokumnetów soboru trydenckiego > > > - aleś ty durny i zacofany! dzis nowych terytoriów nie zdobywa się orężem > > tylko za pomocą gotówki. Reformy doprowadzily do skrajnej nedzy miejscowyc > h > > więc by zdobyc trochę grosza sprzedali co mieli..dziś oni sa klientami > > przytułków i opieki spolecznej a tam gdzie niegdyś mieszkali rozpanoszyli > sie > > Niemce i Holendry > > Aaaa, wykupili! Czy zauważasz subtelna różnicę między "wykupieniem" > i "wywłaszczeniem"? > - jedno i drugie do tego samego prowadzi czyli do pozbycia się ziemi przez miejscowych Polaków tylko metoda trochę inna > > > -Kłamstwo ! jest! A jeśli nie jest to po kiego licha my się dostosowujemy? > > Prawo unijne nie stoi ponad konstytucją. A dostosowujemy się do niego z własnej > - Jeszcze nie jest..podkreslam słowo jeszcze. Jak zostanie uchwalona eurokondtytucja to tak właśnie będzie jak mówiłem > woli - dlatego, że jest to warunek przystąpienia do unii. Traktat akcesyjny > jest umową międzynarodową. Żeby zawrzeć umowę musimy spełnić warunki. Gdyby > stało wyżej nie trzebaby się było do niego dostosowywać. > > - jak traktat przeksztalci się w konstytucję to przestanie on być dla nas i pozosałych państw UE czymś zewnętrznym. Prawo krajowe stanie sie zaś czymś w rodzaju prawa lokalnego. > > - ja mówię tylko to jak to wygląda w praktyce książki waszych ekspertów ni > e > > przystają do dzisiejszej rzeczywistości > > taaa? a ze się tak zapytam skąd u Ciebie "praktyczna" wiedza z dziedziny prawa > unijnego? Aktualna, przystająca do rzeczywistości i znacznie dokładniejsza niz > publikacje naukowe na temat prawa UE? Możesz zdradzić źródło? > - bywa że publikacje naukowe z chwilą opublikowania stają się nieaktualne dotyczy to zwłaszcza nauk społecznych..padłem waśnie tego ofiarą pisząć pracę magisterską korzystałem z aktów prawnych..które właśnie zostały zmienione..cała moja dotychcasową pracę diabli wzięli i muszę kompletować dokumenty prawne od nowa > > > - wystarczy że ograniczy nam subwencje dotacje dopłaty..to już wystar > czy b > > y wymóc na naszych władzach cokolwiek..o jakże ty jest naiwny wierzsz we > wszystko co ci telewizowrek powie i ci gładkomówiący politykierzy...żal mi > ciebie... > > > A mi żal ciebie. Wierzysz we wszystko co przeczytasz w ND i usłyszysz w RM, > biedny zmanipulowany osiołku. Nie moga nam "obciąć" bo musieli by "obciąc" > wszystkim. Radzę ci , poczytaj wiarygodne publikacje na temat prawa UE. > - te "wiarygodne" publikatory dziś zaczynają NAM przyznawać racje > > Dlaczego ja z tobą gadam? Rodrig miał rację, że jesteś nieprzemakalny, i im > mniej wiesz na jakiś temat tym głupsze argumenty przytaczasz na obronę > zasłyszanej tezy. - po prostu brak ci argumentów ktróre spowodowałyby zmianę moich poglądów i tyle..marnie tłumaczysz swą porażkę kolego..jeśli stwierdzasz że dłużej juz nie mzesz ze mną wytrzymac to nie gadaj ze mną. Nie ma żadnego obowiązku ani przymusu byś to robił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongo Re: Kolejna koszmarna bzdura, osiole IP: *.it-net.pl 21.10.03, 16:36 > -ależ jest ona prowadzona pod nazwą wycghowanie do życia w rodzinie! miałem na myśli prawdziwą edukację seksualną a nie katolickie bzdury o wyższości dziewictwa nad stanem małżeńskim, zapieczętowanych źródłach zycia i sanktuariach pod sercem matki. A potem musze oglądać na sali sądowej dziewczyny, które myslały, że od pierwszego razu się nie zachodzi i teraz poszukują ojca dla dziecka. Chodziło mi o taką edukację w której dzieci dowiedzą się co się robi z narządami, w której nie będzie im się opowiadać kłamstw o szkodliwości masturbacji i antykoncepsji hormonalnej i mówić prawdę, że u młodych kobiet tzw. Kalendarzyk jest skuteczny zaledwie w 30%. > -Czy ty żeś kiedykolwiek zajrzał do dokumentów ostatniego soboru? bo mam > wrażenie że ty wciąż wiedzę o kosciele czerpiesz z dokumnetów soboru > trydenckiego Zajrzałem. A czy ty zajrzałeś do prawa unijnego? A kto wie cy za jakiś czas nie pojawi się kolejny sobór, który wróci do tradycji trydenckich? Lepiej bić na alarm już dziś niż obudzić się na stosie. > - jedno i drugie do tego samego prowadzi czyli do pozbycia się ziemi przez > miejscowych Polaków tylko metoda trochę inna Różnica jest istotna. Przy wykupie Polacy pozbywaja się ziemi Z WŁASNEJ WOLI. Sam bym chętnie sprzedał trochę gruntów Niemcom albo Holendrom jak zapłacą w Euro. > - Jeszcze nie jest..podkreslam słowo jeszcze. Jak zostanie uchwalona > eurokondtytucja to tak właśnie będzie jak mówiłem tak? A że tak się zapytam który artykuł projektowanej kostytucji UE tak stanowi? > - bywa że publikacje naukowe z chwilą opublikowania stają się nieaktualne > dotyczy to zwłaszcza nauk społecznych..padłem waśnie tego ofiarą pisząć pracę > magisterską korzystałem z aktów prawnych..które właśnie zostały zmienione..cała moja dotychcasową pracę diabli wzięli i muszę kompletować dokumenty prawne od nowa. NIE ZMIENIAJ TEMATU!!!!!!! Odpowiedz na pytanie: skąd u Ciebie "praktyczna" wiedza z dziedziny prawa unijnego? Aktualna, przystająca do rzeczywistości i znacznie dokładniejsza niz publikacje naukowe na temat prawa UE? Możesz zdradzić źródło? a przy okazji... możesz zdradzić temat pracy, czy tez może masz jedynie "prezydenckie" magisterium? > - po prostu brak ci argumentów ktróre spowodowałyby zmianę moich poglądów i > tyle..marnie tłumaczysz swą porażkę kolego..jeśli stwierdzasz że dłużej juz nie mzesz ze mną wytrzymac to nie gadaj ze mną. Nie ma żadnego obowiązku ani > przymusu byś to robił o tym też ostrzegał. Nic do ciebie nie dociera. Przy okazji. Jakie argumenty przekonałyby cię, że wstąpienie do unii nie spowoduje konieczności oddania majatków Niemcom? Tak teoretycznie, co to musiałoby być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein nie wysilaj się IP: *.it-net.pl 21.10.03, 16:49 nie wysilaj się. Do niego nic nie dociera, i nie ma takich argumentów, które by go przekonały - no chyba, żeby jakaś informacja została opublikowana w "Naszym Dzienniku". On wierzy tylko w to co piszą w ND i mówią w RM. Wydaje się że nawet gdyby ksiądz go zgwałcił to Oszoł raczej uznałby to za potwierdzenie tezy o masońskiej agenturze w łonie kościoła niż za dowód na to, że niektórzy księża to złodzieje, oszuści i pedofile. aha, i jeszcze jedno. Piwo w sobote aktualne. O 17.00 tam gdzie zwykle Twoja komórka nie odpowiada, więc pisze tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kolejna koszmarna bzdura, osiole 21.10.03, 17:05 Gość portalu: Bongo napisał(a): > > -ależ jest ona prowadzona pod nazwą wycghowanie do życia w rodzinie! > > miałem na myśli prawdziwą edukację seksualną a nie katolickie bzdury o > wyższości dziewictwa nad stanem małżeńskim, zapieczętowanych źródłach zycia i > sanktuariach pod sercem matki. - to nie bzdury tylko prawda. Jesli kobieta nie nauczy się szacunku do samej siebie to skończy na ulicy jak k..wa. A potem musze oglądać na sali sądowej > dziewczyny, które myslały, że od pierwszego razu się nie zachodzi i teraz > poszukują ojca dla dziecka. - To właśnie dotyczy tych panien które nie szanują swojej godności które przewracają dupy na ręby jak to libial mawiać mój ś.p dziadek C hodziło mi o taką edukację w której dzieci > dowiedzą się co się robi z narządami, -o tym na PŻRze też się dowiedzą! w której nie będzie im się opowiadać > kłamstw o szkodliwości masturbacji i antykoncepsji hormonalnej i mówić prawdę, > że u młodych kobiet tzw. Kalendarzyk jest skuteczny zaledwie w 30%. > - twoje wywody... to dopiero jest kopalnia klamstwa! > > > -Czy ty żeś kiedykolwiek zajrzał do dokumentów ostatniego soboru? bo mam > > wrażenie że ty wciąż wiedzę o kosciele czerpiesz z dokumnetów soboru > > trydenckiego > > Zajrzałem. A czy ty zajrzałeś do prawa unijnego? A kto wie cy za jakiś czas nie > > pojawi się kolejny sobór, który wróci do tradycji trydenckich? Lepiej bić na > alarm już dziś niż obudzić się na stosie. > - ale ty miewasz koszmarne sny..radzę ci byś przestał sie zaczytywać w Umberto ecco bo to nie służy twojemu zdrowiu psychicznemu > > > Różnica jest istotna. Przy wykupie Polacy pozbywaja się ziemi Z WŁASNEJ WOLI. > Sam bym chętnie sprzedał trochę gruntów Niemcom albo Holendrom jak zapłacą w > Euro. > - z własnej ale czy z NIEPRZYMUSZONEJ względami ekonomicznymi? > > tak? A że tak się zapytam który artykuł projektowanej kostytucji UE tak stanowi > ? > - posłuchaj sobie tego co ma na ten temat do powiedzenia Joschka Fischer minister spr zagr Niemiec > > - > > NIE ZMIENIAJ TEMATU!!!!!!! > Odpowiedz na pytanie: skąd u Ciebie "praktyczna" wiedza z dziedziny prawa > unijnego? Aktualna, przystająca do rzeczywistości i znacznie dokładniejsza niz > publikacje naukowe na temat prawa UE? Możesz zdradzić źródło? > - mam kontakt z parlamentarzystami którzy bywają członkami delegacji do Parlamentu UE lub Rady Europy > > a przy okazji... możesz zdradzić temat pracy, czy tez może masz > jedynie "prezydenckie" magisterium? > - piszę o korporacjach gospodarczych..zapewniam cię że obronię się! > > o tym też ostrzegał. Nic do ciebie nie dociera. - i vice versa! > Przy okazji. Jakie argumenty przekonałyby cię, że wstąpienie do unii nie > spowoduje konieczności oddania majatków Niemcom? Tak teoretycznie, co to > musiałoby być? - poczekajmy 10 20 lat i zobaczyny kto będzie mial wtedy racje...jak na razie to sprawdza się to cośmy my z LPR przewidywali.. podobno marne są szanse na obronę Nicei..a przecież koronnym argumentem eurofanów było to co wywalczyli w negocjacjach a co zkolei było zapisane w tym traktacie akcesyjnym który bazował na traktacie nicejskim...w trakcie gry zmienia nam się reguły gry..czy to ładnie tak oszukiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongo Re: Kolejna koszmarna bzdura, osiole IP: *.it-net.pl 21.10.03, 21:13 > - To właśnie dotyczy tych panien które nie szanują swojej godności które > przewracają dupy na ręby jak to libial mawiać mój ś.p dziadek to są właśnie panny, które otrzymały "prorodzinne" wychowanie seksualne > w której nie będzie im się opowiadać > > kłamstw o szkodliwości masturbacji i antykoncepsji hormonalnej i mówić > prawdę, > > że u młodych kobiet tzw. Kalendarzyk jest skuteczny zaledwie w 30%. > > - twoje wywody... to dopiero jest kopalnia klamstwa! Taak? Jeyne informacje o szkodliwości masturbacji pochodżą od tzw. "katolickich" lekarzy i mają oparcie w bzdurach w stylu: Masturbacja powoduje wysychanie mózgu. Nie ma żadnych wiarygodnych badań klinicznych potwierdzających szkodliwość masturbacji dla zdrowia. A co do tzw kalendarzyka... Skuteczny jest w zaledwie 30% Dlaczego? To proste. U młodej kobiety cykl jest nieustabilizowany, owulacja może się opóźniać nawet o kilka dni, moze dojśc do podwójnej owulacji w czasie jednego cyklu itp. A wtedy statystycznie opracowany kalendarzyk bierze w łeb. > - ale ty miewasz koszmarne sny..radzę ci byś przestał sie zaczytywać w Umberto > ecco bo to nie służy twojemu zdrowiu psychicznemu i kto to mówi! To ty masz mkoszmarne sny o niemcach z europejskim mi flagami, którzy zabierają ziemię i nie pozwalają mówić po polsku w urzędach. Jak widać zaczytywanie się w Naszym, Dzienniku szkodzi twojemu zdrowiu psychicznemu > - z własnej ale czy z NIEPRZYMUSZONEJ względami ekonomicznymi? Istnieje wielu ludzi, którzy nic niemcom nie sprzedali, a żyją. > > Odpowiedz na pytanie: skąd u Ciebie "praktyczna" wiedza z dziedziny prawa > > unijnego? Aktualna, przystająca do rzeczywistości i znacznie dokładniejsza > > niz publikacje naukowe na temat prawa UE? Możesz zdradzić źródło? > > > - mam kontakt z parlamentarzystami którzy bywają członkami delegacji do > Parlamentu UE lub Rady Europy I to sprawia, że wiesz o prawie eureopejskim więcej niż ci, który pisza na ten temat podręczniki... a że tak sie zapytam swoja pracę magisterską też opierasz na infortmacjach zaasłyszanych od ludzi co coś na ten temat słyszeli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Kolejna koszmarna bzdura IP: 80.51.240.* 23.10.03, 12:15 > tylko w filozofii totalnego luzu i róbta co chceta czym to zaowocowało? > mieliśmy się o tym okazję niedawno przekonać w pewnym toruńskim technikum > gdzie młodzież zarzuciła swemu nauczycielowi kosz na głowę!! Dowód na to, że oni wszyscy byli komunistami, ateistami, żydami i cyklistami please. Przyszło mi jeszcze jedno do głowy - jesli reszta była światłymi katolikami, to czmeuż nie rzuciła się na pomoc nauczycielowi? Tak, już rozumiesz straszliwa prawdę. Całą klasę do obozu! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Kara za szklankę mleka, co? 21.10.03, 14:43 Oszołom - a pamiętasz, jak "Nasz Dziennik" twierdził, że w związku ze wprowadzeniem tzw. mlecznych limitów przez Unię, ludziom może grozić kara grzywny, jeśli poczęstują sąsiada szklanką mleka? A pamiętasz to, co ostatnio Ci przypominałam - łgarstwo o zakazie używania języka polskiego w urzędach? Jeszcze coś Ci poprzypominać? Niewiarygodne, jak można z imieniem Boga na ustach tak cynicznie okłamywać ludzi, którzy wam wierzą. Powinniście oczu od psa pożyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kara za szklankę mleka, co? 21.10.03, 15:03 the_dzidka napisała: > Oszołom - a pamiętasz, jak "Nasz Dziennik" twierdził, że w związku ze > wprowadzeniem tzw. mlecznych limitów przez Unię, ludziom może grozić kara > grzywny, jeśli poczęstują sąsiada szklanką mleka? - a mogłabyś podać całosć wiadomości a nie tylko jedno zdanie wyrwane z kontekstu manipulatorko? > A pamiętasz to, co ostatnio Ci przypominałam - łgarstwo o zakazie używania > języka polskiego w urzędach? - To nie łgarstwo to czysta prawda nasi posłowie pojechali do Brukseli interweniować w tej sprawie > Jeszcze coś Ci poprzypominać? > Niewiarygodne, jak można z imieniem Boga na ustach tak cynicznie okłamywać > ludzi, którzy wam wierzą. Powinniście oczu od psa pożyczyć. - Jak można być tak głupim i slepym na prawdę i jeszcze bezczelnie twierdzić że to klamstwo? ale to dl;a takich jak ty to typowe kłamstwo uznajecie za prawdę prawdę za kłamstwo...dziwna jesteś... dlaczego ty wszystko robisz na opak? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kara za szklankę mleka, co? 21.10.03, 15:27 oszoł - podziwiam cie,nikt tak jak ty nie potrafi się cieszyć z faktu,że wszyscy uważaja cię za skończonego debila. nawet nie można powiedzieć,że rozumek też masz króciutki.ty nie masz go wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kara za szklankę mleka, co? 21.10.03, 15:54 venus99 napisał: > oszoł - podziwiam cie,nikt tak jak ty nie potrafi się cieszyć z faktu,że > wszyscy uważaja cię za skończonego debila. > nawet nie można powiedzieć,że rozumek też masz króciutki.ty nie masz go wcale. - w ustach takich durni jak ty taki epitet to dla mnie komplement Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kara za szklankę mleka, co? 21.10.03, 15:58 toniesz w gównianych komplementach. a co twój ojciec malwersant na temat twojej głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kara za szklankę mleka, co? 21.10.03, 16:04 venus99 napisał: > toniesz w gównianych komplementach. > a co twój ojciec malwersant na temat twojej głupoty? -psy szcekają karawana idzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Kara za szklankę mleka, co? 21.10.03, 16:08 venus99 napisał: > ale dlaczego do tyłu? -jedzie do przodu..nie słyszałeś nigdy zawołania ojca Tadeusza? Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Dzidka! nie dziwię sie że jesteś samotna 21.10.03, 16:10 Kto by chciał taką durną babę jak ty www1.gazeta.pl/poznan/1,36049,910910.html Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Bach! bach!! Kolejny szpak w uchu oszołoma!!!! 21.10.03, 21:04 > Kto by chciał taką durną babę jak ty He he... z braku argumentów zaczynamy rzucać inwektywami, co? Znaleźliśmy zdjęcie Dzidki w Wyborczej sprzed bodajże dwóch lat i jużeśmy pełni triumfu i radości, że możemy dokopać? Ech Oszoł, pozostań ty lepiej przy linkach z "ND", te są przynajmniej codziennie uaktualniane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Czarni z Watykanu juz zabrali 165 tys.ha,qrwa IP: 168.143.113.* 21.10.03, 16:57 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja a Niemcy w dawnym szczecinskiem 180 tys!!!!! 21.10.03, 17:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Niemcy kupili - czarni ukradli ! IP: 130.94.107.* 21.10.03, 17:10 Ty debilu mozesz sobie kupic tez ile chcesz niemieckiej ziemii. Za kradziez poszedlbys tam do kibla, nawet gdybys mial czarna sukienke,petaku ! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Niemcy PRZE-kupili - czarni ukradli ! 21.10.03, 17:30 Gość portalu: Oburzony napisał(a): > Ty debilu mozesz sobie kupic tez ile chcesz niemieckiej > ziemii. Za kradziez poszedlbys tam do kibla, nawet > gdybys mial czarna sukienke,petaku ! - księża niczego nie ukradli. Na mocy prawa zwrócono im zagrabioną przez komune własność . Tak więc pomieszało ci sie totalnie w twójej główce od tej nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Czarni okradali Polske juz od XVgo wieku !! IP: 168.143.113.* 21.10.03, 17:37 A ta wlasnosc czyja byla, palancie jak nie spoleczna ? Ksieza okradaja Polske juz od XV wieku. To co ukradli wczesniej uwazaja teraz za swoja wlasnosc ! To skandal i rozboj w bialy dzien ! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: 21.10.03, 17:38 duchownym ziemie nadawali świeccy możnowładcy królowie książęta magnaci szlachta podobnie jak Zydom Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: 21.10.03, 22:21 widzę,że zgłupiałeś dokumentnie rydzykowy fiuciku.na jednej płaszczyźnie stawiasz księży i Żydów? ojciec malwersant ci na to pozwolił? i gdybyś w szkole się uczył zamiast chodzic na rekolecje do arcypasterz to byś wiedział,że nadania zawsze były dla kościoła a nie dla duchowieństwa. oszoł nieuku, dlaczego jesteś taki głupi? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: 22.10.03, 13:39 venus99 napisał: > widzę,że zgłupiałeś dokumentnie rydzykowy fiuciku.na jednej płaszczyźnie > stawiasz księży i Żydów? - a co to żydzi są ponad to wszystko? oni sa uczciwi? guzik prawda! > ojciec malwersant ci na to pozwolił? > i gdybyś w szkole się uczył zamiast chodzic na rekolecje do arcypasterz to byś > wiedział,że nadania zawsze były dla kościoła a nie dla duchowieństwa. > oszoł nieuku, dlaczego jesteś taki głupi? -owszem uczę w szkole prawdziwej historii oraz WOSu Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: 22.10.03, 14:11 > -owszem uczę w szkole prawdziwej historii oraz WOSu Oszoł. Napij się wody. A okład zrób z tego lodu w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja A tobie radzę obejrzeć się za mężem stara panno 23.10.03, 11:27 www1.gazeta.pl/poznan/1,36049,910910.html Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Wiesz co, ty chyba na mnie lecisz ;-)))))))))) 24.10.03, 09:06 Tak reklamujesz to moje zdjęcie, jakbyś je miał w Ulubionych. Ale przykro mi bardzo, nie lubię baraniny. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Wiesz co, ty chyba na mnie lecisz ;-))))))))) 24.10.03, 11:36 the_dzidka napisała: > Tak reklamujesz to moje zdjęcie, jakbyś je miał w Ulubionych. Ale przykro mi > bardzo, nie lubię baraniny. -nie lubię starych panien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator Boze! Taki debil nauczycielem polskiej mlodziezy IP: 209.234.157.* 23.10.03, 13:51 Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Boze! Taki debil nauczycielem polskiej mlodzi 24.10.03, 09:04 Zastanawia mnie co on ma na myśli pisząc, że uczy "prawdziwej historii". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein o czym Oszołom uczy dzieci: IP: *.it-net.pl 24.10.03, 10:55 > Zastanawia mnie co on ma na myśli pisząc, że uczy "prawdziwej historii". nie wiesz? no, prawdziwej. o wojnie polsko-bolszewickiej o chwalebnym czynie polskiego patrioty i NDeka Eligiusza Niewiadomskiego, który uratował ojczyznę przed upadkiem zabijając tego masona Narutowicza wybranego przez Żydów na prezydenta O Piłsudskim, który tak się przejął losem ojczyzny, .że zebrawszy garstkę wiernych mu zołnieży siłą obalił zydomasońskoliberalny rząd Polski ratując ojczyznę przed upadkiem O chwalebnych rządach Sanacji, gdy wiedziano co robić z komunistami i wyznaczono im kwatery w twierdzy brzeskiej, by nie mącili i nie sprowadzaji Ojczyzny na złą drogę O dobrym wujku Adolfie, który powstrzymał marsz sowietów w głąb Polski O zbrodniarzach, mordercach i sowiecjkich agentach z AL którzy na kazdym kroku dybali na bohaterów z AK O żydach, którzy sami się załadowali do pociągów i wysłali do komór gazowych, których nie było, po czym sami się po kolei spalili i szkoda że nie wszyscy. O okrutnym sowieckim okupancie i bandzie renegatów Berlinga, którzy wtargnęli na terytorium Polski by ja okupować. O żydach z czerwonymi gwiazdami, którzy wpadali do wioski i mordowali wszystkich Polaków by przygotować tereny Polski pod osadnictwo żydowskie i utworzenie Judeopolonii O zbrosdniczym planie komunistów, którzy nauczyli wszystkich Polaków czytac, oderwali ich od ziemi ojców i wysłali budować molochy przemysłowe po to, by zdrowy rdzeń narodu odciągnąć od Boga i podważyć autorytet proboszczów. O głodzie i nędzy przez 50 lat komuny, gdy wszystko oprócz octu było na kartki, bo całe jedzenie komuniściw wysyłali do ZSRR, gdy rolnicy ledwo wegetowali bo mieli przymusowe dostawy za grosze i a drobnych kupców i rzemięślników tępiono i niszczono podatkami. O prześladowaniach wierzących przez komunistów, gdy SB fotografowało tych co chodza do koscioła, mordowało księży, zabraniało chrzcić dzieci i brac kościelne sluby, a nawet uczyć religii. no i oczywiście o zydomasonoliberalnej agrnturze w osobach Kuronia (liberał) Michnika (Żyd) i Mazowieckiego (mason), która zniszczyła ledwo co rozwijający się zdrowy, chrześcijański ruch Solidarności i sprawiła, że po obaleniu komuny przez Ojca Swietego zamiast prawdziwych polaków-katolików władze w Polsce przejeli Żydzi i liberałowie, którzy oddali ją następnie komunistom i neopoganom, co chca mordowac dzieci poczęte. Ciekawe o czym uczy na WOSie Odpowiedz Link Zgłoś
kat-on OPINIA PRAWNIKA 23.10.03, 20:33 Tak się składa, że jestem prawnikiem i specjalizuję się w szeroko rozumianym prawie nieruchomości. Jeśli ktoś mówi, że użytkowanie wieczyste to przeżytek charaktersytyczny dla ustroju socjalistycznego, to powien wpierw: primo-zainteresować się instytucją LEASE w prawie angielskim, bo przypomina ona użytkowanie wieczyste secundo-porównać opłaty za użytkowanie wieczyste z ceną rynkową tej samej nieruchomości (pierwsza opłata to od 15 do 25 % ceny nieruchomości, opłaty roczne-od 0,3 do 3 % ceny w zależności od przeznaczenia nieruchomości). Cała istota użytkowania wieczystego sprowadza sie przede wszystkim do różnic cenowych. Odwołując się do genezy utworzenia instytucji użytkowania wieczystego należy stwierdzić, iż powstała ona dla osób fizycznych, które nie mogły sobie pozwolić na nabycie prawa własności.Użytkowanie wieczyste (jak wynika z systematyki ks. II k.c.) plasuje się po pr. własności a przed ograniczonymi prawami rzeczowymi, z czego wnioskować można o uprawnieniach użytkownika wieczystego w relacji do uprawnień właściciela i posiadacza ograniczonego prawa rzeczowego. Otóż są one mniejsze aniżeli właściciela a większe od uprawnień posiadacza ograniczonego prawa rzeczowego. Różnica w zakresie uprawnień powinna być zawsze zestawiana z "kosztem" prawa własności i prawa użytkowania wieczystego, jeśli chce się zachować naukową rzetelność przy ocenie omawianej instytucji prawnej. W przeciwnym razie po raz kolejny przeczytam odkrywczą wypowiedź "eksperta", który na nieruchomościach zna się jak kura na pieprzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Osioł - ty patologiczny kłamco IP: 81.21.202.* 24.10.03, 09:14 Osioł, czy ty się spowiadasz z tego, co wyprawiasz na forum? Dostajesz rozgrzeszenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja a gdzie ja tu kłamię? 24.10.03, 11:37 Gość portalu: smk napisał(a): > > Osioł, czy ty się spowiadasz z tego, co wyprawiasz na forum? Dostajesz > rozgrzeszenie??? - nie bo nie ma potrzeby gdyż jak można się spowiadać z czegoś co grzechem nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś