holahola6 01.11.08, 16:01 już kilka tysięcy ludzi podpisało się list protestacyjny przeciw procesowi autorom stanu wojennego. Nadal też ponad 50 % społeczeństwa uważa ,że stan wojenny został wprowadzony słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holahola6 Re: tego prawicowe media nie podają 01.11.08, 16:03 miało być podpisało list przeciw procesowi autorów stanu wojennego Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 kilka tysiecy ludzi odmawia Jaruzelskiemu prawa 01.11.08, 16:06 do obrony? to ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
holahola6 Re: kilka tysiecy ludzi odmawia Jaruzelskiemu pra 01.11.08, 16:13 o tych media podają a o tych co ja piszę , już nie - co jest przekłamaniem Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: kilka tysiecy ludzi odmawia Jaruzelskiemu pra 01.11.08, 16:42 już nie kilka a kilkanaście i nie prawa do obrony a prawa bezkarnego oskarżania przez ipnowe siepactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:03 venus99 napisał: > już nie kilka a kilkanaście i nie prawa do obrony a prawa bezkarnego > oskarżania przez ipnowe siepactwo. Tylko przed sądem Jaruzelski może oczyścić się z oskarżeń. Odmawiając Jaruzelskiemu procesu odmawiacie mu prawa do obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:06 Nie chodzi o odmawianie procesu.... Jeśli już - to przed Trybunałem Stanu... i nie z gangsterskiego paragrafu! Znaj proporcjum... Waćpani :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:10 replique napisał: > Nie chodzi o odmawianie procesu.... > Jeśli już - to przed Trybunałem Stanu... i nie z gangsterskiego > paragrafu! paragraf jak paragraf, jeśli jest niewłasciwy, sad uzna niewinnos Jaruzelskiego > Znaj proporcjum... Waćpani :) o jakich proporcjach piszesz? czyz nie zyjemy w demokratycznym państwie, gdzie wszyscy ludzie sa równi, a sądy niezawisłe? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:13 jak pisał Orwell - wszyscy ludzie są równi ale kaczyści równiejsi.i to przez 2 lata okupacji Polski przez pisuar było widoczne.do dzisiaj trudno jest im się rozstać z bezkarnością. Odpowiedz Link Zgłoś
holahola6 Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:24 już dwa lata temu pisałem -nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe ale gdzie tam, PIS myślał ,że władza forever... No i teraz kiedy są poddawani podobnym praktykom czynią wrzask na całą Polskę Kali się kłania ... Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:15 A najbardziej niezawisły jest IPN... Jak znam Orwella, to by się ucieszył: oto Ministerstwo Prawdy działa i owoce wydaje :) Przy okazji wydaje mi się, że znowu kota ogonem.... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:31 replique napisał: > A najbardziej niezawisły jest IPN... > Jak znam Orwella, to by się ucieszył: oto Ministerstwo Prawdy działa > i owoce wydaje :) Replique, oskarżenia wobec architektów Stanu Wojennego padają nie tylko z ust IPN ... 13 grudnia 1990, w tekście "W imię przebaczenia" wypowiedział je sam Adam Michnik ... serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34378,596341.html ... wyobrażam sobie jak źle z tymi oskarżeniami musi czuć się Jaruzelski ... pozwólmy mu się z nich oczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:49 paczula8 napisała: > ... wyobrażam sobie jak źle z tymi oskarżeniami musi czuć się > Jaruzelski ... pozwólmy mu się z nich oczyścić. Powtórzę - przed TS, a nie z gangsterskiego paragrafu. Był prezydentem RP, jakby Ci to umknęło. To tak jakby Polskę chciało się sądzić z takiego paragrafu... :( Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Taziuto, 01.11.08, 18:00 nie mnie rozstrzygać przed jaką instancją ma prawo stanąć Jaruzelski ... i jaka to róznica, z jakiej trybuny będzie się bronił? udzielono mu głosu ... w PRL-u wielu takiej szansy nie miało, Jaruzelski to szcześliwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Taziuto, 02.11.08, 11:40 paczula8 napisała: > ... w PRL-u wielu takiej szansy nie miało, > Jaruzelski to szcześliwiec. Bzdury opowiadasz! W PRL-u 'normalnie' działał wymiar sprawiedliwości, w którym ludzie mieli prawo do obrony, jak najbardziej! Nawet opozycjoniści... Mylisz PRL z czasami stalinowskimi, najwyraźniej... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:07 ja go nie oskarżam.dla mnie nie musi się z niczego oczyszczać.popierałem Generała w 1981 roku,popieram dzisiaj. ipn i jego "prokuratorzy" to mierzwa. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: bezkarne oskarżenia 01.11.08, 17:13 venus99 napisał: > ja go nie oskarżam. Nieistotne kto oskarża, oskarżenia padły. Proszę nie odmawiać Jaruzelskiemu prawa do obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: bezkarne oskarżenia 02.11.08, 11:38 paczula8 napisała: > venus99 napisał: > > > ja go nie oskarżam. > > Nieistotne kto oskarża, oskarżenia padły. Proszę nie odmawiać > Jaruzelskiemu prawa do obrony. nie tak, to oskarzajacy maja obowiazek udowodnic wine oskarzonemu przekrecasz przez caly watek Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: bezkarne oskarżenia 02.11.08, 11:36 paczula8 napisała: > venus99 napisał: > > > już nie kilka a kilkanaście i nie prawa do obrony a prawa > bezkarnego > > oskarżania przez ipnowe siepactwo. > > Tylko przed sądem Jaruzelski może oczyścić się z oskarżeń. > Odmawiając Jaruzelskiemu procesu odmawiacie mu prawa do obrony. manipulujesz to nie on wytoczyl proces w obronie wlasnego imienia (w takim przypadku odmowa wszczecia procesu bylaby tym o czym piszesz) to jemu wytoczono proces pod zupelnie bezsensownym zarzutem zauwaz, nie za zbrodnie stanu wojennego tylko dowodzenie organizacja zbrojna, ktora itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: bezkarne oskarżenia 03.11.08, 08:58 paczula8 napisała: > venus99 napisał: > > > już nie kilka a kilkanaście i nie prawa do obrony a prawa > bezkarnego > > oskarżania przez ipnowe siepactwo. > > Tylko przed sądem Jaruzelski może oczyścić się z oskarżeń. > Odmawiając Jaruzelskiemu procesu odmawiacie mu prawa do obrony. > > He he. > Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Kilka tysięcy... :-) 01.11.08, 16:16 Niesamowite... Imię ich Legion... :-)))) --- PiStelektualiści wszystkich krajów - łączcie się! i27.tinypic.com/23svf5w.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
holahola6 Re: Kilka tysięcy... :-) 01.11.08, 16:22 społeczeństwo z obrzydzeniem patrzy na hańbiący proces generała Jaruzelskiego i innych . Samo nazwanie prawowitych władz Polski , związkiem przestępczym ,dyskredytuje oskarżycieli z IPN Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 jakim prawem ... 01.11.08, 16:39 holahola6 napisał: > społeczeństwo z obrzydzeniem patrzy na hańbiący ... wypowiadzasz sie w imieniu społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: jakim prawem ... 01.11.08, 16:43 tym samym na podstawie którego ty wystepujesz w imieniu np.Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Kilka tysięcy... :-) 07.11.08, 13:35 bogucjusz napisał: > Niesamowite... Imię ich Legion... :-)))) > > > --- > PiStelektualiści wszystkich krajów - łączcie się! > i27.tinypic.com/23svf5w.jpg He he. Odpowiedz Link Zgłoś
replique Re: Jedyne co zaluje to... 01.11.08, 17:08 podejrzewam, że miałbyś niezły ubaw... może nawet sam pociagnąłbyś za sznurek... A tu rzyć! IPN się ośmieszy a przy okazji Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Jedyne co zaluje to... 02.11.08, 11:20 replique napisał: > podejrzewam, że miałbyś niezły ubaw... może nawet sam pociagnąłbyś > za sznurek... > A tu rzyć! > IPN się ośmieszy a przy okazji Polska... Potwierdza się to, że solidaruchy to tchórze. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Ten sowiecki sługus powienien być sądzony 02.11.08, 11:30 za wkroczenie z ruskimi do Czechosłowacji Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 za kolaborację z ruskimi 02.11.08, 11:31 żołnierz niby polskiego-kulka w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 za podżeganie do zamordowania Popiełuszki 02.11.08, 11:33 do przyjaciela Kiszczaka powiedział "zróbcie z nim porzadek, niech przestanie szczekać!" Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: tego prawicowe media nie podają 02.11.08, 11:34 za zwalczanie podziemia niepodlogłościwego na rozkaz sovietów- kulka Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: tego prawicowe media nie podają 02.11.08, 11:34 za donoszenie na polskich żołnierzy do sovieckich służb-kraty Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: tego prawicowe media nie podają 02.11.08, 11:36 ale bedę litościwa, naadć paczkę z nim na Kubę, do Korei albo Rusków tam gdzie jego miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: tego prawicowe media nie podają 02.11.08, 11:45 paralela1 napisała: > ale bedę litościwa, naadć paczkę z nim na Kubę, do Korei albo Rusków tam gdzie > jego miejsce Zmień swój wibrator, bo ci z czachy dymi ... . Odpowiedz Link Zgłoś