Gość: re Re: Fundacja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 08:03 Jedyna rada na takie "fundacje" 1. żadnych nawiązek na jakiekolwiek fundacje, organizacje itp śmieci. 2. żadnych odpisów podatkowych na w/w cele. Powinno to dotyczyć również darowizn na "cele religijne" 3. natychmiastowa delegalizacja wszystkich tych śmieci 4. całkowita konfiskata majątku założycieli i współpracowników tych śmieci. 5. wszelkie nawiązki, grzywny, mandaty itp. na konto skarbu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Sady nakazywały wlpłacać IP: *.devs.futuro.pl 28.10.03, 08:10 .. na rzecz fundacji założonej prez oszustów. Ten wymiar sprawiedliwości juz mnie niczym nie zadziwi. Czy ktoś z wymiaru sprawiedliwości poniesie odpowiedzialność za ewidendne działanie na niekorzysć poszkodowanych. Oh .... te nasze orły sędziowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a zastanów się IP: *.law.uj.edu.pl 28.10.03, 12:04 Sędziowie nie tworzą prawa - oni je stosują! Zadaj sobie pytanie KTO i DLACZEGO zmienił trzy lata temu prawo aby pasły się różne fundacje rzekomo chroniące poszkodowanych a nie miej pretensji do sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
jszatek Re: Fundacja "Help" miała pomagać ofiarom wypadku 28.10.03, 08:56 To smutne co piszesz,ale prawdziwe.Zajmujemy się Rywinem a tu takie świństawa i to wymierne.Ja bym nie tyle winnił sprawców tych czynów ale tych co przekazywali im pieniądze.Gdzie kontrola nad przepływem gotówki w gruncie rzeczy nie prywatnej.Pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victor Re: Fundacja IP: *.wrzos.wroc.pl 28.10.03, 09:43 Dla takich jak ci panowie, to nalezaloby miec specjalny kodeks karny - na przyklad dozywotnia praca za garstke ryzu i kubek wody dziennie na rzecz poszkodowanych. Albo budowanie drog i ich oznakowywanie - do cholery moglibysmy miec najszybciej budowane autostrady na swiecie. A gdyby do tego dolaczyc zespol specjalistow z SLD... ach, jak dobrze, ze mozna czasem tak pomarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziaczek Re: Fundacja "Help" miała pomagać ofiarom wypadku IP: *.lodz.mm.pl 28.10.03, 09:59 Ludziom z przeszłości karanym za nadużycia pieniężne nie powinno dać zezwoleń na prowadzenie żadnych fundacji. O litości, w jakim kraju prawa my żyjemy? Czy Ci dwoje dali marnemu urzędasowi łapówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jakaś nowość... IP: *.law.uj.edu.pl 28.10.03, 12:07 Gość portalu: buziaczek napisał(a): > Ludziom z przeszłości karanym za nadużycia pieniężne nie powinno dać zezwoleń > na prowadzenie żadnych fundacji. O litości, w jakim kraju prawa my żyjemy? > Czy Ci dwoje dali marnemu urzędasowi łapówkę? Odkąd to na "prowadzenie fundacji" trzeba mieć jakieś "zezwolenie"?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguirre Re: Fundacja IP: 217.153.99.* 28.10.03, 10:14 Czyżby nie istniał nikt, kto weryfikuje uczciwość i kompetencję wszelkich "fałndejszyns"? Kilka lat temu, gdy mój brat umierał na dystrofię mięśni, po mojej obłąkańczej głowie błądziła myśl o założeniu fundacji pomocy ludziom chorym na DMD...Ale ktoś tam na górze stwierdził, iż "uczciwość zamiaru zostaje poddana w wątpliwość, przez komisję taką a taką". Kiedy dziś trzymam odmowną odpowiedź w dłoni, zatsanawiam się, jak tomożliwe, że szumowiny po wyroku, mogą założyć fundację? Czyżby mit o nawróconym grzeszniku tak bardzo wpłynął na decyzję osób wydających zezwolenia na taką działalność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Ja wpłacam tylko na porozumienie bez barier IP: 195.205.230.* 28.10.03, 10:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Fundacja IP: 195.205.43.* 28.10.03, 11:04 Sądy w Polsce nie grzeszą mądrością: zamiast realnych odszkodowań dla ofiar wypadków orzekają nawiązki na rzecz "fundacji" prowadzonej przez kryminalistów. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a czytaj dokładnie IP: *.law.uj.edu.pl 28.10.03, 12:06 "nowy kodeks karny zobowiązał sądy do orzekania od pijanych kierowców nawiązek na rzecz takich organizacji wspierających ofiary wypadków drogowych" O tyle nieścisłe, że zmiana nastąpiła później W każdym razie: czytaj dokładnie co komentujesz a nie czepiaj sie bez sensu sądów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulano nie zwyklem oceniac ludzi po wygladzie.... IP: 195.117.195.* 28.10.03, 15:30 ale typy z tej fundacji mieli geby bandyckie, chciali zalatwic w mojej firmie jedna rzecz, mowiac ze to dla biednych dzieci poszkodowanych w wypadkach. Odeszli z niczym, przez to ze wlasnie miali takie gęby! Badzcie bardziej krytyczni, nie napychajcie zlodziejom kieszeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Fundacja IP: 212.160.156.* 30.10.03, 10:45 To straszne. Ale na szczęście nie wszystkie Fundacje są takie. Sam jestem załozycielem fundacji o własnie takim profilu. Działamy tylko pół roku i juz nam się udało wyposażyć Ochotniczą Straż Pożarną w sprzęt ratownictwa drogowego, przekazać zapomogi kilku ofiarom wypadku, teraz zbieramy fundusze na wyposażenie dzieci wiejskich w kurtki odblaskowe a marzymy o stworzeniu czerwonego telefonu ratownictwa drogowego. Wszystkie osoby pracują u nas jako wolontariusze i po godzinach i bez wynagrodzenia.Takie Chamy jak z Helpa tylko psują opinię tym wszystkim którzy faktycznie chcą coś zrobić. Czarna owca rzuca Cień na całe stado idefrauduje środki które mogły by komuś pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś