Dodaj do ulubionych

W sprawie wet wygrał prezydent

21.12.08, 10:46
Wygrał prezydent 5:4 - powiedział w piątek w Sejmie Prezes PiS Jarosław
Kaczyński, odnosząc się do piątkowego głosowania w Sejmie nad wetami Lecha
Kaczyńskiego do ośmiu ustaw przygotowanych przez koalicję PO-PSL.

Sejm odrzucił w piątek trzy weta prezydenta do ustaw: o emeryturach
pomostowych, ochronie gruntów rolnych i leśnych oraz o ustroju sądów powszechnych.

Koalicji rządowej nie udało się odrzucić wet do trzech ustaw zdrowotnych,
zmian w rentach i emeryturach z FUS oraz noweli ustawy o przeciwdziałaniu
nieuczciwej konkurencji.
Obserwuj wątek
    • zoro_wieczorowo_poro :)))))) 21.12.08, 10:48
      nawet wam w niedziele nie dadzą odpocząć?
      • lech.niedzielski Re: :)))))) 21.12.08, 10:51
        zoro_wieczorowo_poro napisał:

> nawet wam w niedziele nie dadzą odpocząć?
        Towarzysze z PiS odznaczają się hartem ideowym. (Hart ideowy
        przelicza się w skali: 1 hart = 1 posada w radzie nadzorczej).
        • kolo.wsparcia.dla.prezydenta Mi nie zależy na posadach tak jak wam z PO 21.12.08, 10:54
          Dla mnie liczy się tylko dobro mojego kraju, tak trudno to pojąć?
          • wadera3 Re: Mi nie zależy na posadach tak jak wam z PO 21.12.08, 11:10
            Twój nick sugeruje, że nie wiesz co jest dobre dla Kraju.
    • gejowy.kaczucha Widzieliśmy wszyscy radość z tego zwycięstwa... 21.12.08, 10:53
      ...tak na obliczu Pana Prezydenta, jak i panów PiSłów... ;-D
      • republika.republika to był mecz? 21.12.08, 10:55

a mnie się wydawało że pan prezydent przeczytał ustawy, a nie tylko dumał jak
        dokopać przeciwnikowi
        • trollik.morski Re: to był mecz? 21.12.08, 13:32
          Tak!!!
          Pisiacy b. sportowo potraktowali sprawę wet, dobro kraju to dla nich
          sprawa drugorzędna:(
          Spaślak na polskiego Sportowca Roku 2008 [i kolejnego ...]
    • a.adas Re: W sprawie wet wygrał prezydent 21.12.08, 10:57
      to kto w końcu jest w koalicji z SLD? Pogubiłem się...
      • kolo.wsparcia.dla.prezydenta PiS nigdy nie było w koalicji z komunistami 21.12.08, 10:59
        Jako jedyna partia w Polsce
        • a.adas Re: PiS nigdy nie było w koalicji z komunistami 21.12.08, 11:03
          Przypomnę jednak, ze była w koalicji z partią "gorszą od SLD" (to parafraza słów
          Prezesa)
          • kolo.wsparcia.dla.prezydenta Nie było żadnej koalicji tylko doraźny sojusz 21.12.08, 11:04
            • a.adas Re: Nie było żadnej koalicji tylko doraźny sojusz 21.12.08, 11:05
              człeku, najpierw bilobil, potem pisz
            • x2468 Re: Nie było żadnej koalicji tylko doraźny sojusz 21.12.08, 11:08
              Jasinski i Karski byli sekretarzami kolek rozancowych? Kryze sluchal wylacznie
              wytycznych plynacych z Watykanu,a wodzus ksywka "profesor" nauczal katolickiego
              prawa pracy, klerykow?
            • x2468 Re: Nie było żadnej koalicji tylko doraźny sojusz 21.12.08, 12:17
              Czyli podpisywaliscie umowe koalicyjna,bracia prezydent i Rydzyk ja
              poblogoslawili,z pelna swiadomoscia ze ta umowa to oszustwo.
              Pieknie,po katolicku zrobiliscie braci w kucykow.
    • alistair-p Re: W sprawie wet wygrał prezydent 21.12.08, 11:21
      Traktowanie tego,o czym piszesz jako meczu,oddaje PiSową mentalność.Nieważne o
      co chodzi!! Ważne żeby dokopac PO !!.Widac to na każdym kroku.
    • zapijaczony-ryj 5-4 dla Weciaka 21.12.08, 11:26

• ayran 10:3 21.12.08, 12:19
      Niby było 5:3, ale głosowanie odbyło się w Sejmie, a bramki zdobyte na wyjeździe
      liczą się podwójnie.
      • xenocide Re: 10:3 21.12.08, 12:22
        ayran napisał:

> Niby było 5:3, ale głosowanie odbyło się w Sejmie, a bramki zdobyte na wyjeździ
        > e
        > liczą się podwójnie.

Donald to kompletna "porazka" jedyne co go interesuje to pograc sobie z
        kolesiami. A jak dodam jego problemy z wiekiem ;-) tajemnica poliszynela jest
        problem z jego czupryna nie moze zniesc tego ze lysieje bidulek.
        • ayran Re: 10:3 21.12.08, 12:30
          xenocide napisał:

> A jak dodam jego problemy z wiekiem ;-) tajemnica poliszynela jest
          > problem z jego czupryna nie moze zniesc tego ze lysieje bidulek.

No chłopie - toś dowalił jak wujek Staszek.
    • iza.bella.iza A jego brat do 10 nie umie policzyć:( 21.12.08, 12:32
      Myślałam, że prezes wszystkich konusów już nie jest wstanie mnie niczym
      zaskoczyć, ale tą wypowiedzią mu się udało. Zdziwił mnie tym, że tak prosto z
      mostu powiedział wreszcie o co mu chodzi i na czym mu zależy. Nie chodzi mu o
      dobro Polski ani Polaków tylko o grę, grę na wyniszczenia wszystkich, którzy
      stoją mu na drodze do odzyskania władzy. Niestety, prezes zapomniał, że o tym,
      kto wylatuje z gry decyduje nie on ani jego brat (ani nawet wespół w zespół),
      tylko wyborcy - jak w popularnych programach telewizyjnych. Szoł Jarka już raz
      zostało ocenione jako kiepskie. Teraz zostało mu tylko żałosne popiskiwanie i
      podskakiwanie i czynienie złośliwości.
      • xenocide Re: A jego brat do 10 nie umie policzyć:( 21.12.08, 13:56
        iza.bella.iza napisała:

> Myślałam, że prezes wszystkich konusów już nie jest wstanie mnie niczym
        > zaskoczyć, ale tą wypowiedzią mu się udało. Zdziwił mnie tym, że tak prosto z
        > mostu powiedział wreszcie o co mu chodzi i na czym mu zależy. Nie chodzi mu o
        > dobro Polski ani Polaków tylko o grę, grę na wyniszczenia wszystkich, którzy
        > stoją mu na drodze do odzyskania władzy. Niestety, prezes zapomniał, że o tym,
        > kto wylatuje z gry decyduje nie on ani jego brat (ani nawet wespół w zespół),
        > tylko wyborcy - jak w popularnych programach telewizyjnych. Szoł Jarka już raz
        > zostało ocenione jako kiepskie. Teraz zostało mu tylko żałosne popiskiwanie i
        > podskakiwanie i czynienie złośliwości.
        >

POtrafisz cos napisac meritum nie na temat wygladu ?
        Zakladam ze jestes albo aktualna albo byla miss inaczej mnie zawiedziesz.
        • iza.bella.iza Re: A jego brat do 10 nie umie policzyć:( 21.12.08, 14:05
          xenocide napisał:

> POtrafisz cos napisac meritum nie na temat wygladu ?

Konus moralny i umysłowy to wygląd?

> Zakladam ze jestes albo aktualna albo byla miss inaczej mnie zawiedziesz.

Twoje zakłady (pracy tudzież hazardowe) mnie nie interesują, konusie.
          • xenocide Re: A jego brat do 10 nie umie policzyć:( 21.12.08, 14:09
            iza.bella.iza napisała:

>
            > Twoje zakłady (pracy tudzież hazardowe) mnie nie interesują, konusie.

Twoj problem lezy w twoim wieku. Nie dosc ze stara to jeszcze zniszczona zyciem
            kobieta. ;-)
            • iza.bella.iza Re: A jego brat do 10 nie umie policzyć:( 21.12.08, 14:13
              xenocide napisał:

>
              > Twoj problem lezy w twoim wieku. Nie dosc ze stara to jeszcze zniszczona zyciem
              > kobieta. ;-)
              >

No i właśnie dałeś dowód na swoje konusostwo umysłowe. Czekam na kolejne, karzełku.
              • xenocide Re: A jego brat do 10 nie umie policzyć:( 21.12.08, 14:17
                iza.bella.iza napisała:

> No i właśnie dałeś dowód na swoje konusostwo umysłowe. Czekam na kolejne, karze
                > łku.
                Zapamietaj sobie te slowa : nie pluj na innych to i na ciebie nie beda pluli.
                Teraz ladnie podziekuj za zyciowa rade i spadaj.
                >
                >
                • iza.bella.iza Re: A jego brat do 10 nie umie policzyć:( 21.12.08, 14:33

> Zapamietaj sobie te slowa : nie pluj na innych to i na ciebie nie beda pluli.

A może ty sobie je zapamiętaj, kurdupelku?

> Teraz ladnie podziekuj za zyciowa rade i spadaj.

Wiesz co, krasnalku - polecenia wydawaj komuś, kto podlega twojej władzy.
    • warka_strong W sprawie wet prezydent zawsze daje ciała. 21.12.08, 14:37
      Wiesz dlaczego? Dlatego, ze zawsze musi się bac odrzucenia swojego weta. A dlaczego musi się bać? Bo korzysta z weta tylko i wyłącznie w interesie PiS-u.
      • xenocide Re: W sprawie wet prezydent zawsze daje ciała. 21.12.08, 14:45
        warka_strong napisał:

> Wiesz dlaczego? Dlatego, ze zawsze musi się bac odrzucenia swojego weta. A dlac
        > zego musi się bać? Bo korzysta z weta tylko i wyłącznie w interesie PiS-u.
        >
        Naprawde ?

A ja twierdze ze nie. To ze i PIS korzysta to fakt ale ... no wlasnie czy to
        przypadkiem SLD nie wypielo sie na OPZZ podlizujac sie PO ?
        Przeciez ustawa i tak trafi do TK wiec na razie jest to pyrrusowe zwyciestwo.
        Naprawde nie widze powodow do zachwytu poza oczywista przegrana SLD. Nie
        zazdroszcze im co prawda ale wypiac sie na OPZZ to bylo samobojstwo polityczne
        dla lewicy. Przeciez to zwiazki zawodowe sa naturalnym zapleczem dla lewicy.
        • warka_strong Re: W sprawie wet prezydent zawsze daje ciała. 21.12.08, 14:51
          Tak? To wskaż mi przykład jednego choćby merytorzycznego weta do ustawy, której inicjatorem było bądź PO, bądź też rząd jako koalicja.

Jeśli chodzi zas o "wypięcie się" SLD na związki, to po pierwsze nie ma to nic wspólnego z walką jaka przy pomocy wet toczy prezydent z rządem. Po drugie "wypięło się" tez na "Solidarność", a ten ostatni związek nigdy nie stanowił zaplecza Sojuszu. O ile zaś znam realia, to i tak OPZZ nie zerwie związków z SLD.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka