Gość: Piotrek IP: 213.17.162.* 08.11.03, 10:20 Prawie tak piękna ja Rapaczyńska. I pełna wdzięku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasz.ka Re: Zyta Gilowska z PO to piękna kobieta ! 08.11.03, 10:36 Porzygać się można z obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etbl Re: Zyta Gilowska z PO to piękna kobieta ! IP: *.197-200-80.adsl.skynet.be 08.11.03, 11:49 Tu nie chodzi o jej urode - jak wiecie (mam nadzieje) uroda to rzecz relatywna. Najwazniejsze, ze Zyta Gilowska jest dobrym politykiem i ze ma bystry umysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek [...] IP: *.chello.pl 08.11.03, 13:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal [...] 08.11.03, 19:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etbl Re: Zyta Gilowska z PO to piękna kobieta ! IP: *.88-201-80.adsl.skynet.be 08.11.03, 20:42 Jezeli w ten infantylny sposob probujecie wyrazic niezadowolenie, ze wedlug sondazu Platforma Obywatelska jest najwieksza partia w Polsce, to "gratuluje" taktyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Zyta Gilowska z PO to piękna kobieta ! IP: *.biaman.pl 08.11.03, 20:44 Nie tylko dobry z niej polityk, ale i ładna kobieta. To wcale nie jest rzecz relatywna i wcale nie jest nieważna. Kretynami się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etbl Re: Zyta Gilowska z PO to piękna kobieta ! IP: *.88-201-80.adsl.skynet.be 08.11.03, 20:56 Masz racje, Bratku. Wiem tez przeciez, ze nawet nie ma sensu odpowiadac na podobne posty, ale akurat Zyte Gilowska bardzo cenie i chcialem dodac nieco balansu. Pani Gilowska jest charyzmatycznym politykiem, dobrze wychodzi w TV (w naszych czasach to takie wazne) i pewnie dlatego poniektorzy tak bardzo chcieliby jej dokopac. Pozdrowienia etbl Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zyta Gilowska z PO to piękna kobieta ! 08.11.03, 20:48 Gość portalu: etbl napisał(a): > Jezeli w ten infantylny sposob probujecie wyrazic niezadowolenie, > ze wedlug sondazu Platforma Obywatelska jest najwieksza partia w Polsce, > to "gratuluje" taktyki! To nie niezadowolenie, to całkiem zrozumiała frustracja, że w SLD próżno szukać kobiety z klasą Gilowskiej. Kogo oni mają? WC Kaczkę, Sosnowską co na własne dziecko nie łoży, oszołomkę Szyszkowską, te trzy z filmu "Zawód-posłanka", kłamczuchę Jakubowską, która mimo pięćdziesiątki na karku paraduje publicznie w bluzce z firanki, no z czym do ludzi? I do Zyty. Gilowska jest inteligentna, atrakcyjna (mi się ona bardzo podoba, chociaż tu nie jestem ekspertem), mądrze mówi. Pokażcie jedną taką w SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna Katarympciu Pimpciu -Jakubowska w bluzce z firanki 08.11.03, 21:05 i mimo 50tki! alez zgorszenie w zasciankowym mozdzku Jakubowska jest atrakacyja kobieta i nowoczesna skoro zaklada takie fatalaszki - alez to musial byc smazcek ze tez tego nie widzialam Moze Humbert.Humbert mi to opisze jak sie tu zjawi a Zyta? toz to Ziuta ! jak mawia Kwiatek -Bratek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Re: Katarympciu Pimpciu -Jakubowska w bluzce z fi IP: *.clean4all.com 08.11.03, 21:23 www.jakubowska.pl/php/index.php?NavA=4&NavB=5&NavC=0 To są te dwa zdjęcia na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna Re: Katarympciu Pimpciu -Jakubowska w bluzce z fi 08.11.03, 21:36 kobieta z Klasa co tu gadac wprawdzie pzry wzroscie wiecej niz 167 szacuje ja na jakies 65-67 kg ale i tak klasa a sa ajkies zdjecia Zyty dla porownania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etbl Re:Marcepanna, to nie istotne IP: *.17-136-217.adsl.skynet.be 08.11.03, 22:33 Marcepanno, to o wiele mniej wazne jak politycy wygladaja. Nie za wyglad im placimy przeciez. Placimy im za za ich umysl, za inteligencje - te w rozumieniu tradycjonalnym i za inteligencje emocjonalna, za umiejetnosci dyplomatyczne, a takze (jakze wazne!)za uczciwosc i praworzadnosc. Wedle tej definicji wielu politykow w Polsce powinno obyc sie teraz bez placy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniącyPielęgniarz Wielkie dzięki IP: *.clean4all.com 08.11.03, 22:58 Zawsze to miło usłyszeć od Kobiety, po czym można rozpoznać Kobietę z Klasą. Co do Zyty to nie mam pojęcia, ale ona na pewno nie ma Klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek and so it goes IP: *.biaman.pl 09.11.03, 12:49 Czesc Marcia, bluzka z firanek w wieku Jakubowskiej byłaby OK, gdyby Jakubosia była np. Tiną Turner. Ale nie wystarczy się odsłaniać, żeby byc piekną i atrakcyjną. Czasem kobiecie lepiej robi, gdy sie ją ładnie ubierze, a nie rozbierze. Jakubosia (a i Ty też) powinna przeczytać "Operetkę" Gombrowicza. Co do Humberta.Humberta, choć to postać obrzydliwa, gust miał zapewne niezły. Z pewnością na Jakubosię nie zwróciłby uwagi. Mnie Gilowska się podoba za precyzję wypowiedzi, zdecydowane sądy, zdrowy rozsądek i, oczywiście, kobiecą urodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: and so it goes IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 13:13 katarynowy pinczerku nie bardzo sie z Toba Kwiatku zgadzam niezwyklej pikanterii i smaczku dodaje fakt ze Jakubowska jest kim jest i na codzien sie jej rozebranej nie widzi to dziala na mezczyzn o wiele bardziej niz to co zobaczyli pod bluzka z firanek notabene ludzkie cialo nawet niedoskonale jest piekne i Ona to piekno ma w sobie jednak poza tym byla ubrana w wytworna wieczorowa kreacje a nie jakies fju-bzdziu jakie nosza gwiazdy estrady a Tina? coz wiele razy rozebrana i polnaga sie ja widzialo tak ze jeden raz wiecej jeden mniej roznicy nie robi ja nie czytalam Gombrowicza i nie zamierzam ale Humbert nie wydal mnie sie obrzydliwy (ja mowie o postaci z Forum) a poza tym wie co dobre czyli ja a nie jakies katarynowanie pa,pa pinczerku nie poglaskam cie po grzbiecie bo nie bede sobie rekawiczki brudzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: and so it goes IP: *.biaman.pl 09.11.03, 13:20 Pinczerku, moje drogie zero, nie musisz obwieszczać, że Gombrowicza nie czytałeś. I, że tak powiem, brak ci danych, żebyś przeczytał. Twój horyzont wyznacza prześwitujący biust Jakubosi i wulgarny dowcip Władcy Trawników. Trudno; są ludzie i taborety, w drugiej kategorii jest miejsce dla takich pinczerków jak ty. Z rękawiczkami i bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: and so it goes IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 13:30 Pinczerku, twoja retoryka kalamburowo-pokraczna nie robi na mnie zadnego wrazenia gdyz prawdziwa elegancja polega na prostocie ciekawe czy Kulczyk najbogatszy Polak czytal Gombrowicza, zapewne tez nie tylko roznica taka ze u niego sie to przelozylo na bogactwo u ciebie (choc czytales Gombrowicza ) jakos nie bo czytaniem Gombrowicza nie wypchasz portfela ja jestem Kobietą i mam inne atuty niz znajomosc Gombrowicza zreszta kto np w europie czyta jakies pzrebrzmiale wypociny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etbl Re: and so it goes IP: *.133-200-80.adsl.skynet.be 09.11.03, 13:44 I tu sie mylisz, Marcee. W Belgii, chociazby, a rowniez we Francji Gombrowicz jest chetnie czytany. Sporo jego ksiazek jest tlumaczonych na francuski. Wiele z nich to tanie wydania paperback (np. domu wydawniczego Gallimard), co swiadczy wlasnie o wysokiej czytalnosci. Wiec argument "kto w Europie?" jednak odpada. A "przebrzmiale wypociny"? Coz, Gombrowicz daje obraz epoki. Jest takze bogaty w wartosci ogolnoludzkie, aktualne zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee do etbl-zaskoczyles mnie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 13:58 a czytaja cos jeszcze z literatury polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etbl Re: do etbl-zaskoczyles mnie IP: *.133-200-80.adsl.skynet.be 09.11.03, 14:16 W pierwszej lepszej dobrze zaopatrzonej brukselskiej ksiegarni, np. ksiegarni Fnac na deptaku, stoja sobie na polce literatury polskiej (wedle mojej pamieci,czasem zawodnej) ksiazki: Sienkiewicza(Quo vadis), Mickiewicza, Brunona Schulza, Stanislawa Lema, Witolda Gombrowicza, Kapuscinskiego (ktory jest tu bardzo kochany), widzialem rowniez ksiazke Olgi Tokarczuk (mam nadzieje, ze nie przekrecilem nazwiska - wiem, ze to mloda autorka, niestety zadnej z jej powiesci nie czytalem). Sa rowniez inni autorzy, ktorych sobie w tej chwili nie przypomne. Alez -naturalnie tez Slawomir Mrozek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek nieźle IP: *.biaman.pl 09.11.03, 14:22 Brawo. Sienkiewicza, "pierwszorzędnego drugorzędnego pisarza", można kopniakiem w dupę stamtąd wywalić, ale cała reszta - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
etbl Re: nieźle 09.11.03, 14:28 Tak uwazasz? Ja wychowalem sie na Sienkiewiczu. Zawsze bede go bronil. Jest tez przeciez jednym z niewielu polskich nobelistow, jednym z czterech w dziedzinie literatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek mitologia Sienkiewicza IP: *.biaman.pl 09.11.03, 14:37 "pierwszorzędny drugorzędny pisarz" odnoście do Sienkiewicza to oczywiście określenie Gombrowicza. Też tak uważam. Wiem, że wielu się wychowało na Sienkiewiczu i dla wielu stał się symbolem polskości. Różnica między nim a np. Gombrowiczem jest taka, że Sienkiewicz dawał mit, a Gombrowicz mit burzył. A ludzie wolą żyć mitem niż filozofią, że się tak wyrażę, stąd zawsze Sienkiewicz będzie górą, a Gombrowicz dołem. I to jest klucz dla wytłumaczenia wielu zjawisk w Polsce: niedorozwoju polskiej prawicy, która żyje mitami i symbolami; łgarstwa lewicy, która patriotyzm ma w dupie, ale, gdy trzeba, symbole narodowe zręcznie wykorzysta; marnej jakości debaty publicznej w Polsce etc. Sienkiewicz jest jak lekarstwo na strapione dusze: pozwala przenieść się w przeszłość i wspominać mininą rzekomą chwałę, ale do rzetelnej dyskusji o terażniejszości zupełnie się nie nadaje. Właściwie jedna rzecz Sienkiewicza jest godna uwagi: skromne opowiadanko "Sachem", bo tu właśnie Sienkiewicz walczy z mitami, tyle że amerykańskimi. Polskich jakoś nie chciał zauważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek p.s. IP: *.biaman.pl 09.11.03, 14:47 Co do niblistów: uważam, że spokojnie można Nobla Sienkiewiczowi i Reymontowi odebrać. Poetów zawsze mieliśmy lepszych niż powieściopisarzy. Jeżeli już komuś, to prędzej należałoby dać Nobla Prusowi czy Żeromskiemu. Jeśli chodzi o poetów, to jednym tchem można wymieć co najmniej pięciu, któzy bardziej na takie wyróżnienie zasługują niż Sienkiewicz. Te wszystkie uwagi oczywiście nie świadczą o tym, że Sienkiewicz nie jest pierwszorzędnym pisarzem w swojej kategorii pisarzy drugorzędnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: do etbl-zaskoczyles mnie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 14:33 Nie mozna porozmawiac z tak milym i interesujacym rozmowca wsrod psiego ujadania bratka. Cos okropnego. Dodam tylko ze ja lubie Sienkiewicza. Trylogia jest urocza facecja sarmacka a reszta to piekne basnie i milo sie to czyta. Z tym ze domyslam sie ze w Europie on jest uwazany raczej za kiczowatego pozdr marcepanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: and so it goes IP: *.biaman.pl 09.11.03, 13:52 pinczerku, nie możesz oceniać czegoś, czego nie znasz i nie jesteś w stanie poznać. Zgadzam się, że na pewno możesz przywołać setkę swoich znajomych, którzy nie czytali Gombrowicza, ale to będzie świadczyło o tobie i twoich znajomych, nie o Gombrowiczu. Nie Gombrowicz na tym traci, tylko ty i twoi znajomi z wypchanymi portfelami. Banknotami umysłu nie wypchasz, a Gombrowicz nawet gdy pisał o Argentynie i Francji, to pisał o ludziach po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee do ujadajacego pinczerka Bratka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 14:01 Kotku czy nie moglbys mnie nadac innej ksywki? ja uzylam pierwsza pinzcerka w stosunku do ciebie i trabanta masz tyle do wyboru a twa bogata wyobraznia jest na tyle bogata ze mozesz chyba sie nia posluzyc a nie malpowac kogos tak glupiego (ponoc) jak ja mozesz tez napisac wielce literacki list do Trabanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek miły pinczerku marcia IP: *.biaman.pl 09.11.03, 14:06 przestań sikać na dywan, bo trzeba cię będzie znowu zamknąć w komórce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee BRATEK to kundelek a nie pinczerek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 14:11 taka psinke trzeba omijac z daleka jak Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: BRATEK to kundelek a nie pinczerek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 14:11 tzn jak basia to zrobila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek marcia pinczerek mały, ale wściekły :) IP: *.biaman.pl 09.11.03, 14:15 Pinczerku marcia, mimo chamskiego jęzora, bywałaś naprawdę dowcipniejsza. A gdy już jesteś bezsilna, to musisz się podeprzeć kim innym, tak? Może dołączy do ciebie stado innych pinczerków, ale - nie bądź naiwna - nie będzie tam Basi. p.s. Otrzyj pianę z ust, bo zaraz zakapie ci koszulę z firanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee psika na ciebie perfumami-odejdz piesku IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 14:35 jako Kobieta nie bede ciebie kopac wysokim obcasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek mitomanka IP: *.biaman.pl 09.11.03, 14:40 To, co kupujesz na bazarze, ma tylko napis "perfumy", ale w istocie jest farbowanym spirytusem. Stąd ten odór. To, że się prezentujesz pinczerku jako "Kobieta", to kolejny mit: Kobieta posiada naturalny wdzięk i subtelność i na pewno nie szczeka jak podwórkowa suka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery Re: Zyta Gilowska z PO to piękna kobieta ! IP: *.chello.pl 09.11.03, 16:32 Wdzięk tej pani porównywalny jest z wdziękiem starej tokarki pociagowej produkcji Avii z Siedleckiej. Odpowiedz Link Zgłoś